Γενική Συνέλευση Φ.Σ. Τρίτη 13/9/2011

Ιδιαίτερα ζητήματα που απασχολούν τη ΣΕΜΦΕ (όπως π.χ., συνδικαλιστικά, επαγγελματικά δικαιώματα, πρόγραμμα σπουδών κτλ.)

Συντονιστές: antony07, Chris

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Chris
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Χρήστος
Facebook ID: 0

Re: Γενική Συνέλευση Φ.Σ. Τρίτη 13/9/2011

Δημοσίευση από Chris »

rontrigez έγραψε:H σελιδα οπου εγραφαν μερικοι καθηγηταδες να ανοιξουν οι σχολες.

http://apps.simor.ntua.gr/apps/asp1_quest.asp
Προσέξατε πόσοι λίγοι καθηγητές από εμάς έχουν υπογράψει;
Ακόμα και ο Κουρκουλής δεν υπέγραψε :lol:
Άβαταρ μέλους
antony07
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Αντώνης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από antony07 »

Αγαπητέ Ιάσωνα,

διάβασα προσεκτικά το post σου, και μπορώ να πω ότι είναι η πιο αισχρή, μικρόψυχη και επιφανειακή προσέγγιση που έχω διαβάσει τον τελευταίο μήνα (ναι, ξεπερνάει και αυτή των πρασινοφρουρών). Δεν ξέρω πόσα χρόνια είσαι σε αυτή την σχολή, και θα ήθελα να πιστέψω ότι τα γράφει αυτά ένα υπερφίαλο πρωτοετό, αλλά κάπου έγραψες για την Σύγκλητο το 05-06, οπότε είσαι αρκετά μεγάλος. Και παρ'όλα αυτά, ξεκινάς από το ψάρεμα ψήφων, συνεχίζεις με την νεοελληνική πραγματικότητα, υποστηρίζεις την ανεπαρκέστατη (όπως γράφεις) κοινοβουλευτική δημοκρατία (υποστηρίζεις την ανεπάρκεια δλδ??????), περνάς από την Θεωρία της Σχετικότητας, προσβάλλεις φοιτητές και την οικογενειακή τους κατάσταση, για να φτάσεις στους πανεπιστημιακούς και στο ότι τελικά πρέπει να ανοίξουμε την σχολή, για τους παραπάνω λόγους? :banghead:

Που ξέρεις εσύ τι ζωή ζει ο καθένας από εμάς για να του υποδείξεις το δικαίωμά του να διαμαρτυρηθεί;

Η καρατζαφερικές μέθοδοι που χρησιμοποιείς (υποννοούμενα, επίδειξη κάποιας "γνώσης" των πραγμάτων, συνωμοσιολογία κλπ κλπ) περισσότερο προσβάλουν, παρά πείθουν. Κρίμα...στεναχωριέμαι πραγματικά που υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται έτσι μέσα στο Πανεπιστήμιο.

Δεν θα κάτσω να αναλύσω όλο σου το ποστ, αλλά θα σταθώ σε ένα μόνο σημείο, ενδεικτικό της θέσης σου:
Ιάσωνας έγραψε:Πολύ "συγκινητική" η ιστορία του φίλου σου. Τα έχουμε ξαναπει αυτά 100 φορές. Τα οικονομικά προβλήματα του πατέρα δεν μας λες, όμως, & ανησυχώ. Μήπως ο πατέρας ήταν από αυτούς που έπαιρναν διακοποδάνεια & δάνεια ακόμα & για να κάνουν σεξ? Λυπάμαι φίλε μου, αλλά η φοιτητική κοινότητα δεν είναι κοινωφελές ίδρυμα, να συμπαραστέκεται στον καθένα που τζογάρει τα λεφτά του στο Χρηματιστήριο & μετά μας ζητάει και τα ρέστα! Τόσα χρόνια ο Έλληνας έπαιρνε 1000 ευρώ, για δουλειά που άξιζε 500 ευρώ & ζούσε ζωή που άξιζε 1500 ευρώ. Αυτό είναι τζαμπατζιλικί &, όπως καταλαβαίνεις, αυτά κόβονται. :twisted:
Και τι είναι τότε; Έτσι όπως το λες, συνδέοντας την οικονομική κατάσταση του καθενός με τις σπουδές του:
  1. Μας λες ότι η φοιτητική (μάλλον ακαδημαϊκή) κοινότητα δεν είναι κοινοφελής. Άρα είναι μαγαζί, που εμπορεύεται γνώση (το ΕΜΠ πολυκατάστημα και το ΕΚΠΑ mall), σε κάποιους που είτε αυτή επιλέγει, είτε αυτοί την επιλέγουν χρηματικά; Και η γνώση; Και οι ίσες ευκαιρίες;
  2. Από που και ως που εξαρτάς την δυνατότητα κάποιου να σπουδάσει από την οικογενειακή οικονομική του κατάσταση; Δλδ, αν κάποιος είχε πατέρα τζογαδόρο (είτε του χρηματιστηρίου είτε του ιππόδρομου) ή σπάταλο ή βλάκα, δεν μπορεί να έχει ίδιες ευκαιρίες με κάποιον άλλο; Δηλαδή, "αμαρτίαι γονέων παιδεύουσι τέκνα".... Ωραία λογική. Να στερήσουμε την γνώση στον επόμενο Einstein, Feynman, Tao, Wiles κλπ κλπ, επειδή ήταν άτυχοι και μεγάλωσαν σε ανεπαρκή οικογένεια.
"Ωραία παιδιά κατάχαμα κυλάει
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας
θυμάστε, Colin de Cayeux τον λέγανε
το άσυλο εμπιστεύτηκε ναι σαν κι εσάς,
σημάδεψε ο μπάτσος και τον ξέκανε
"
marousiotis
Real Name: ---

Δημοσίευση από marousiotis »

fakiris έγραψε:Επίσης, θα ήθελα να σχολιάσω και τους φίλους μας τα δαπιτόσκυλα... Αλλάξανε τροπάριο και πλεον δεν στηρίζουν ανοικτές σχολές. Αποδεικνύουν έτσι με τον πιο ωμό τρόπο ότι τόσα χρόνια που λέγανε ανοιχτές σχολές κοκ το κάνανε ΚΑΘΑΡΑ για ψηφοθηρικούς λόγους και μόνο. Το παίζανε τα καλά παιδιά του πανεπιστημίου και βγαίνανε οι γραβατωμένοι εκπρόσωποι τους να μιλήσουν για τα ιδεώδη της ανοικτής γνώσης και τον αποτροπιασμό τους για το σκοταδισμό των αριστεριστών στα πανεπιστήμια. Σήμερα, γιγνόμενοι ΕΑΑΚιτότεροι των ΕΑΑΚιτών δείχνουν οτι τα κάνουν όλα για τη συντεχνεία. Τα κάνουν όλα κι αυτοί για το μαγαζί τους.

Τα ανδρείκελα που στηρίζανε πριν καιρό το πλαίσιο "Ανοικτή Σχολή made by ΔΑΠ" είναι οι ίδιοι που στη προηγούμενη ΓΣ στηρίξανε κατάληψη επειδή το λέει το κόμμα. Ποιό κόμμα δηλαδή? Οι αντάρτες του κόμματος (δηλ. η ΔΑΠ) που βλέπουν ότι χάνουν το μαμ απο τα πανεπιστήμια... Ε, ρε βελουτέλα που θέλετε...
Είσαι σίγουρος ότι διάβασες το πλαίσιο μας στην συνέλευση; Γιατί αν το είχες κάνει θα ήξερες ότι έγραφε διεξαγωγή της εξεταστικής από δευτέρα, και παράλληλα δράσεις για την ενημέρωση του κόσμου σχετικά με τον νέο νόμο, με στόχο την μαζικοποίηση του φοιτητικού κινήματος. Σε παρακαλώ να μου αναφέρεις μια συνέλευση που η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο πλαίσιο της να έβαζε κατάληψη...
son
Real Name: Γιωργος

Δημοσίευση από son »

Φιλε Ιασωνα φαινεται οτι τα λογικα σφαλματα ειναι η βαση της νοοτροπιας σου... Οι φοιτητες που αναφερεις δεν εχουν λεφτα για πεταμα (30 ευρω) ενω το παιδι που αναφερω εγω ειχε λεφτα για πεταμα (1000 ευρω)...

Το post σου ειναι οτι πιο απαραδεκτο και αισχρο εχω διαβασει εδω και πολυ καιρο, για να πω την αληθεια περιμενα να απαντησεις για να πιασουμε κουβεντα αλλα σε καμια περιπτωση δεν ημουν προετοιμασμενος για κατι τετοιο... Πραγματικα δεν εχω διαθεση να συνεχισω γιατι το πραγμα θα παει επι του προσωπικου... Τι να πω, ντρεπομαι που υπαρχουν μεσα στις σχολες ατομα με τετοια οπτικη.

Καλη συνεχεια και σου ευχομαι να μην περασεις ποτε στη ζωη σου μια τετοια ''συγκινητικη'' ιστορια...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος son την Πέμ Σεπ 15, 2011 8:13 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
chArAls
Real Name: Χαρης

Δημοσίευση από chArAls »

antony07 έγραψε:
Off Topic
papagalakos έγραψε:Θίασος είναι 32 τύποι που έρχονται συντεταγμένα και μία μόνο φορά για να περάσουν αυτό που θέλουν χωρίς επιχειρήματα.
Μα είπανε, να ανοίξει πρώτα η Σχολή, και μετά να πάρουμε όλοι μαζί τα όπλα και να μπούμε στην βουλή! Είναι κρυπτοαντάρτες πόλεων!
E ειπαμε να μην σας αφησουμε μονους σας.Τοσα καλσον εχετε σκισει στην δυναμικη σας αντισταση! :lol: :lol: :lol: Πετυχημενε μου μαθηματικε εσυ! :e_wink:
StEf8eO έγραψε:Έχει δίκιο ο @papagalakos, εάν θέλουν οι τύποι που κατεβάζουν το πλαίσιο της ανοιχτής σχολής να έχουν καμιά ελπίδα στις Γ.Σ δύο πράγματα θα πρέπει να κάνουν.
1)Ενα πραγμα εχουμε να κανουμε μονο.Να πεισουμε κοσμο να κατεβει.(εφοσον βεβαια οσοι δεν κατεβαινουν ειναι στην πλειοψηφια τους εναντιον της καταληψης βεβαια)
2)Δεν ειμαστε εμεις η ανοιχτη σχολη.Δεν ειμαστε παραταξη.Δεν εκπροσωπουμε καποιο λαμπρο κομμα.Απλα καποια παιδια σκεφτηκαν να κατεβασουν το πλαισιο.Αμα θες κατεβασε το εσυ ή ο οποιοσδηποτε αλλος.
Ιάσωνας έγραψε:Η Νομική Θεσσαλονίκης άνοιξε με 407 ψηφους υπέρ & 320 κατά, & "φυσικά" την Παρασκευή τα ΕΑΑΚ αποφάσισαν ξανά ΓΣ, μέσα στην ίδια εβδομάδα, με την αιτιολογία... "είμαστε 300 άτομα & θέλουμε κατάληψη".
Μα τι πας και γραφεις και εσυ.Ειναι σημαντικα θεματα αυτα?
papagalakos έγραψε:Αερολογίες θα πει να ζητάς εναλλακτικούς τρόπους πάλης και αυτοί είτε να είναι ανύπαρκτοι, είτε ανυπόστατοι (μια επιτροπή από τη ΣΕΜΦΕ), είτε αστείοι (θα πάρουμε τα όπλα).
Ο,τι θελετε κανετε.Αρκει οι "αγωνες" σας να μην καταστρεφουν το πανεπιστημιο πιο πολυ και απο τον νομο τον ιδιο.Ακομα περιμενω να δω τι ειναι οι δυναμικες κινητοποιησεις των φοιτητων.
papagalakos έγραψε:Εγώ επιμένω ότι το μόνο που βλέπω είναι μια άποψη που θέλει τις σχολές ανοιχτές ως αυτοσκοπό, απλώς επειδή τις θέλει ανοιχτές, η οποία στηρίζεται ακριβώς σε όσους απλώς θέλουν το ίδιο πράγμα
Απλως απλως απλως.Λες και υπαρχει περιπτωση να πεισουμε τα ατομα που πανε και καθονται στις προεπιλεγμενες θεσεις τους να αλλαξουν μερια.
papagalakos έγραψε:Δεν έχει τη δυνατότητα να πείσει γιατί δεν έχει επιχειρήματα. Και φαίνεται ότι το ξέρετε και οι ίδιοι όταν αντί να προσπαθείτε να πείσετε προσπαθείτε απλώς να κουβαλήσετε όσους περισσότερους ήδη θέλουν τη σχολή ανοιχτή.
Δεν υπαρχει κανεις που να ειναι σε θεση να πειστει στις συνελευσεις.Και βεβαια θελουε να φερουμε κοσμο.Μηπως εσυ δεν θες να εχει περισσοτερο κοσμο στη συνελευση? :twisted:

Kαι γενικα ξεκολλατε λιγο απο το ολο μυθευμα της ανωτερης σας πολιτικοποιησης.Δεν ενδιαφερεται ο κοσμος για τις αριστερες(ή και δεξιες για λιγους στην σχολη μας)επιδοσεις,ουτε για την αντικυβερνητικη σας δραση.Η προοδος του πανεπιστημιου ειναι που μετραει.Και αυτη ειναι διαρκως αρνητικη ολα αυτα τα χρονια και αυτο δεν ωφειλεται μονο στις κυβερνητικες πολιτικες.

Και κατι τελευταιο.Γινεται πολυς λογος για την ταμπελα του απολιτικου.Με το επιπεδο που επικρατει στις συνελευσεις(και εδω)καποιους θα επρεπε να τους νοιαζει η ταμπελα του απολιτιστου. :D
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
antony07
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Αντώνης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από antony07 »

Off Topic
[quote="chArAls"]
E ειπαμε να μην σας αφησουμε μονους σας.Τοσα καλσον εχετε σκισει στην δυναμικη σας αντισταση! :lol:
[/quote]
Ευχαριστούμε σύντροφε! Όλοι μαζί στον αγώνα!

[quote="chArAls"]
:lol: :lol: Πετυχημενε μου μαθηματικε εσυ! :e_wink:
[/quote]
Ευχαριστώ πολύ! Είμαι σίγουρος ότι έχεις πάρει τις πληροφορίες σου και ξέρεις!
"Ωραία παιδιά κατάχαμα κυλάει
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας
θυμάστε, Colin de Cayeux τον λέγανε
το άσυλο εμπιστεύτηκε ναι σαν κι εσάς,
σημάδεψε ο μπάτσος και τον ξέκανε
"
papagalakos

Δημοσίευση από papagalakos »

Πολύ το κουράσαμε.
Όποιος νομίζει ότι το μέλλον του πανεπιστημίου είναι ο νόμος πλαίσιο ας σηκώσει το χέρι.
Άβαταρ μέλους
Casus_Belli
Real Name: Paul

Δημοσίευση από Casus_Belli »

marousiotis έγραψε: Είσαι σίγουρος ότι διάβασες το πλαίσιο μας στην συνέλευση; Γιατί αν το είχες κάνει θα ήξερες ότι έγραφε διεξαγωγή της εξεταστικής από δευτέρα, και παράλληλα δράσεις για την ενημέρωση του κόσμου σχετικά με τον νέο νόμο, με στόχο την μαζικοποίηση του φοιτητικού κινήματος. Σε παρακαλώ να μου αναφέρεις μια συνέλευση που η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο πλαίσιο της να έβαζε κατάληψη...
Γιατί δεν στηρίξατε το πλαίσιο "ανοικτή σχολή";
Επειδή δεν είναι στην κυβέρνηση η ΝΔ; Νομίζετε ότι πείθετε κανέναν με τις παλινωδίες σας;
marousiotis
Real Name: ---

Δημοσίευση από marousiotis »

@Casus_Belli
Το πλαίσιο της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δεν έλεγε απλά κλειστή σχολή. Είχε μέσα μια ολόκληρη πολιτική ανάλυση σχετικά με το νέο νόμο και το γιατί διαφωνούμε, καθώς και ένα σωρό άλλα πράγματα. Αποφασίσαμε λοιπόν ότι δεν μπορούμε να απορρίψουμε όλο αυτό το περιεχόμενο, αποσύροντας το πλαίσιο μας και στηρίζοντας ένα πλαίσιο που έλεγε μόνο ανοιχτή σχολή. Και για να σε προλάβω, ναι στο παρελθόν το έχουμε κάνει. Οι συνθήκες όμως τότε ήταν πολύ διαφορετικές. Πλέον έχουμε μπροστά μας ένα νόμο ο οποίος διαλύει το πανεπιστήμιο όπως το ξέρουμε. Τα πράγματα έχουν φτάσει στο απροχώρητο.
Όσο για την κυβέρνηση ΝΔ που λες, εγώ θυμάμαι πέρυσι τον Νοέμβρη τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ να ανοίγει τη σχολή! Το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν τότε κυβέρνηση;;;
Για πες μου όμως, εσείς που δεν έχετε κομματικές παρωπίδες όπως εγώ, γιατί δεν στηρίξατε το πλαίσιο της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ;
Γιατί εγώ βλέπω πως όταν σας στηρίζουμε μας κράζετε ότι πάμε να σας καπελώσουμε, και όταν δεν σας στηρίζουμε μας κράζετε ότι κοιτάμε το συμφέρον μας!
Και τελικά γιατί τόσος καημός; Ακόμα και αθροιστίκα οι ψήφοι μας δεν έφταναν για να πάρουμε τη συνέλευση...
Παρ'όλα αυτά θα ήθελα κάποια απάντηση στα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Dante
Real Name: Dante

Δημοσίευση από Dante »

Εμένα η απορία μου είναι άλλη. Απ' τη στιγμή που η βασική θέση των ΕΑΑΚ & της ΠΚΣ (οκ, του συντονιστικού κατάληψης & του ΜΑΣ) είναι κοινή, γιατί δεν κατεβάζουν από κοινού πλαίσιο στις συνελεύσεις? Ξέρω ότι πολλοί θα μιλήσουν για θεμελιώδεις ιδεολογικές διαφορές, αλλά η ουσία, δηλαδή η πλήρης αντίθεση στον νόμο-πλαίσιο & η πραγματοποίηση κατάληψης ως έκφραση αυτής, παραμένει κοινή. Και οι δύο παρατάξεις υποστηρίζουν ότι ο νέος νόμος είναι επιζήμιος για τα πανεπιστήμια & ότι καταργεί σημαντικές ελευθερίες των φοιτητών. Το λογικό επακόλουθο δεν θα ήταν να στηριχτούν σε αυτό το κοινό σημείο & να προσπαθήσουν να πραγματοποιήσουν κάτι από κοινού (είτε αυτό θα είναι κατάληψη της σχολής, είτε κοινή συμμετοχή σε πορείες κλπ)? Αντ' αυτού επιμένουν να κατεβάζουν ξεχωριστά πλαίσια. Το γεγονός αυτό & μόνο δεν θα έπρεπε να μας προβληματίζει σχετικά με την αγνότητα των "αγώνων" τους/μας?
mathformath
Real Name: οργισμένο νιάτο

Δημοσίευση από mathformath »

kala krasia! kai tou xronou
papagalakos

Δημοσίευση από papagalakos »

Οι εξηγήσεις καμιά φορά είναι πιο απλές.

Η ΠΚΣ δεν συμμετέχει στα κινήματα που δεν καθοδηγεί η ίδια (το ΚΚΕ δηλαδή),
και η ΔΑΠ θα γινόταν ρεζίλι άμα στήριζε την "ανοιχτή σχολή" σας. Και οποιοσδήποτε δηλαδή...

Εμένα δεν μου απάντησε κανείς στην ερώτησή μου.
Άβαταρ μέλους
otinanai
Real Name: χμ..αλεξανδρος

Δημοσίευση από otinanai »

Πολύ "συγκινητική" η ιστορία του φίλου σου. Τα έχουμε ξαναπει αυτά 100 φορές. Τα οικονομικά προβλήματα του πατέρα δεν μας λες, όμως, & ανησυχώ. Μήπως ο πατέρας ήταν από αυτούς που έπαιρναν διακοποδάνεια & δάνεια ακόμα & για να κάνουν σεξ? Λυπάμαι φίλε μου, αλλά η φοιτητική κοινότητα δεν είναι κοινωφελές ίδρυμα, να συμπαραστέκεται στον καθένα που τζογάρει τα λεφτά του στο Χρηματιστήριο & μετά μας ζητάει και τα ρέστα! Τόσα χρόνια ο Έλληνας έπαιρνε 1000 ευρώ, για δουλειά που άξιζε 500 ευρώ & ζούσε ζωή που άξιζε 1500 ευρώ. Αυτό είναι τζαμπατζιλικί &, όπως καταλαβαίνεις, αυτά κόβονται. :twisted:
ισως το πιο εμετικο πραγμα που εχει γραφτει εδω μεσα ever
It's only after we've lost everything that we are free to do anything
[imgr 500x180]http://img.buzznet.com/assets/imgx/2/1/ ... 035284.jpg[/imgr]
rontrigez

Δημοσίευση από rontrigez »

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_art ... 011_456150

Επιβεβαιώνεται οτι το "κίνημα" αυτό αποτελεί την 5η φάλαγγα στο φοιτητικό κίνημα.

Σχετικά με τα πλαίσια των ΕΑΑΚ ΜΑΣ κτλ. Συμφωνώ με την 2 έκδοση του πλαισίου του ΜΑΣ. Δεν πρέπει να είναι κυρίαρχο το αίτημα "να ανατραπεί ο νόμος της Διαμαντοπούλου" δεν φτάνει σήμερα ένα τέτοιο αίτημα. Πρέπει να παλεύουμε για το Πανεπιστήμιο που χρειαζόμαστε και καλύπτει τις κοινωνικές ανάγκες. Ένας νόμος να αποτελέσει την αφορμή, για μια τέτοιου είδους κουβέντα και κατέυθυνση αλλά και δράση.

Έχει τεράστια σημασία, αν τα αιτήματα των φοιτητών έχουν την πλέρια στήριξη των εργαζομένων, των γονέων τους και φτάνουν στο κεντρικό θέμα του τι είδους εξουσία θα έχουμε. Αν δε συμβεί κάτι τέτοιο, θα επαναληφθεί το 06-07 όπου μετά από μια μεγάλη περίοδο αγώνων, δεν κουνήθηκε φύλλο για μια 5ετια, ο νόμος πέρασε και εφαρμόστηκε εν πολλοίς, ο κόσμος απογοητεύτηκε κλείστηκε στο καβούκι του κτλ. Αν έχουμε επανάληψη του πράματος, που κάτι τέτοιο φαίνεται, τότε θα υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη ύφεση και απογοήτευση.

Δεν πρέπει να ένας να βλέπει μόνο την μορφή, πρέπει να βλέπει και το περιεχόμενο.

ΥΓ1: Κάτι που μου κάνει εντύπωση στα πλαίσια των ΕΑΑΚ είναι οτι επιμένουν για συγκρότηση μετώπου με πρυτάνεις και μέλη ΔΕΠ, όταν τόσα χρόνια οι πρυτανείες εφάρμοζαν κατά γράμμα τους αντιλαικούς νόμους και όταν το μεγαλύτερο κομμάτι του ΔΕΠ (απορ)ροφουσε ένα κάρο προγράμματα με 2πλους και 3πλους μισθούς.

ΥΓ2: Χθές, λίγο πριν την πορεία, που ξεκίνησε στης 15:00, ένας ΕΑΑΚιτης απο μεταλλειολόγους, απαντούσε εξ ονόματος της ΠΟΣΔΕΠ-ΕΜΠ τυχαίο; Δε νομίζω
Ιάσωνας
Real Name: real name

Δημοσίευση από Ιάσωνας »

Αυτοί που κάνουν εμετό, μη ξεχάσουν να βγάλουν & το δαχτυλάκι μετά... :e_wink:

Προσωπικά, εγώ θα συζητάω με όσους μπορούν, & βλέπω μόνο 2-3 εδώ μέσα. Οι υπόλοιποι, που δεν έχετε τί να απαντήσετε, συνεχίστε τον εμετό... :e_smile:
msl έγραψε:Να υποθέσω πως υπό άλλες συνθήκες δε θα τα δώσουν τα 30€, οπότε σκοπεύουν αν ανοίξει η σχολή να απέχουν από εξεταστικές και μαθήματα. Φοιτητής που απέχει από εξεταστική και παραδόσεις .. δε μετράει και πολύ ως φοιτητής με την ουσιαστική έννοια του όρου. Εκτός αν είναι τόσο τραγική η στέρηση το να μείνουν το προβλεπόμενο για εξετάσεις διάστημα στο σπίτι που *λογικά* νοικιάζουν στην πόλη που φοιτούν.
Τί δεν κατάλαβες? Είπα, ότι αν κατέβουν πχ 10 παιδιά από την επαρχία, & τελικά η σχολή δεν ανοίξει, τότε αυτά τα 10 παιδιά θα δώσουν: 30 ευρώ πήγαινε, 30 ευρώ έλα & 2 μέρες έξοδα παραμονής στην πόλη που σπουδάζουν. Θα είναι πεταμμένα λφτά, γιατί δεν πέτυχαν τελικά τον σκοπό τους (ανοιχτή σχολή). Αν η σχολή ήταν ανοιχτή, 30 ευρώ θα έδιναν (+ τα έξοδα παραμονής για 3-4-5 μήνες) αλλά δεν θα ήταν πεταμμένα λεφτά, γιατί θα εξετάζονταν, θα μορφώνονταν, θα σπούδαζαν, κλπ. :)

Ελπίζω να έγινα κατανοητός...
msl έγραψε:Πως τολμάς να ευτελίζεις την προσωπική/οικογενειακή ζωή ενός ανθρώπου που δε ξέρεις, βασιζόμενος σε μικρόψυχες υποθέσεις; Αν δεν το έχεις πάρει χαμπάρι, η ανεργία είναι σε αρκετά έντονο επίπεδο και αναμένεται να γίνει χειρότερο, οι μισθοί από παντού μειώνονται, το ένα μαγαζί μετά το άλλο κατεβάζει ρολά, το κράτος μας γεμίζει με νέα έξοδα και φόρους. Οπότε εκτός και αν εσύ είσαι απίστευτα βολεμένος οικονομικά, θα έπρεπε να έχεις γνώση για τη κατάσταση. Να το έχεις νιώσει ήδη στο πετσί σου .. το πόσο πολύ σφίγγουν όλοι τα λουριά για να τα βγάλουν πέρα. Δυστυχώς τα μόνα "τζαμπατζιλίκια" που κόβονται, είναι οι οικονομίες του κάθε Έλληνα, που από αυτές καλείται πλέον να ζήσει .. χωρίς να επηρεάζει αυτό τα μεγάλα κεφάλια που μπορεί να βγάζουν ακόμα περισσότερα από όλο αυτό!
Ποτέ δεν ευτέλισα την προσωπική/οικογενειακή ζωή καθενός. Όποιος καταλαβαίνει, καταλαβαίνει... Όποιος δεν καταλαβαίνει, δεν με αφορά! :evil:

Τεσπα, κάνω τον κόπο να σου εξηγήσω: Από τη στιγμή που ο φίλος μας μάς είπε την προσωπική του ιστορία θα κριθεί πάνω σ' αυτό που έγραψε. Και δεν μπορεί να γράφει τα προσωπικά του, & όταν τον ρωτάμε "πες κι άλλα?", να λέει "α, είναι προσωπικά, δεν μπορώ να πω...". Ας μας τα πει όλα να τελειώνουμε. :)

Για την ανεργία δεν ευθύνομαι εγώ, αλλά το ΚΚΕ και ο Μπόμπολας, που έχουν απολύσει χιλιάδες εργαζόμενους. Απευθύνσου, λοιπόν, σ' αυτούς & όχι σε μένα. Σε εμένα οι συναισθηματικές αντεγκλήσεις δεν πιάνουν. :e_wink:

Για τα δικά μου προσωπικά τώρα, ζω σε μία οικογένεια που δουλεύει μόνο ο πατέρας μου & εγώ. Τα βγάζουμε πέρα ικανοποιητικά (~1200 ευρώ το μήνα). Εγώ & ο πατέρας μου, όμως, δεν έχουμε 15 ipad, δεν έχουμε 15 τηλεοράσεις μέσα στο σπίτι, είμαστε καλοί στη δουλειά μας & δεν κινδυνεύουμε με απόλυση &, κυρίως, δεν την έχουμε δει νεόπλουτοι για να τζογάρουμε λεφτά σε χρηματιστήρια, διακοποδάνεια, κλπ αλλά είμαστε ορθολογιστές. 8)

Για τον Έλληνα, τα έχουμε πει 1000 φορές & θα τα ξαναπούμε: Η υποβάθμιση της καταναλωτικής δύναμης του Έλληνα, με τα συνεχή μέτρα, δεν του έχει στερήσει τις οικονομίες του. Του έχει στερήσει την sony plasma tv σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού του & το i-phone σε κάθε παιδί του. Ο Έλληνας, τα τελευταία χρόνια, απέκτησε μια πλασματική καταναλωτική δύναμη (από δανεισμό & από ένα νόμισμα που δεν ήταν αντάξιο της οικονομίας του),την οποία και διαχειρίστηκε άθλια.

Για να μαθαίνετε και λίγα οικονομικά: το 2000, πριν μπούμε στο ευρώ, ο Ιταλός είχε ένα νόμισμα 7 φορές πιο υποτιμημένο σε σχέση με τη δραχμή. Η οικονομία του, όμως, αλλά & οι καταναλωτικές του συνήθειες ήταν ανώτερες του Έλληνα επειδή ήταν πιο ορθολογικές.

Οι Έλληνες αγρότες, από την άλλη, αυτοί που κλείνουν την εθνική κάθε 3 και λίγο, με τη συμπαράσταση της Κανέλλη, έτρωγαν τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις σε μπουρδ*λα της Λαμίας & της Καρδίτσας, αντί να πάραγουν κάτι, με αποτέλεσμα να εισάγουμε από το εξωτερικό ακόμα & λάδι!!

Οι διάφορες περιβαλλοντικές ομάδες & αναρχικές συλλογικότες ηθοποιών "μάσαγαν" επιδοτήσεις των 30 & των 100 χιλιάδων ευρώ, αντί να ασχολούνται με το περιβάλλον & τον πολιτισμό. & φυσικά, σε κάθε σπίτι υπήρχε & ένας μαϊμού "ανάπηρος", για να τσεπώνει τζάμπα χρήμα.

Σημαντικότερος παράγοντας είναι η παραγωγικότητα των άλλων λαών, σε σχέση με τον Έλληνα, που έχει ως στόχο να καλύπτει μεγάλο μέρος της κατανάλωσης των αναγκών τους. Ο Έλληνας καταναλώνει σαν ελέφαντας και παράγει σαν τζίτζικας. Ε, ας προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες...

Ας δίνει ελληνικά μεροκάματα. Όχι Πακιστανοί να μαζεύουν τις ελιές του, Αλβανοί να είναι βοηθοί του στη δουλειά & Βούλγαρες να κάνουν φασίνα στις ταβέρνες του. Ας επίλεγει ελληνικά προϊόντα, όχα τα χαλασμένα του Lidl & του Carrefour, & ας μάθει ότι για να πάει διακοπές στη Μύκονο τον Ιούλιο του 2012 ή για να κάνει μεταπτυχιακό το Σεπτέμβριο του 2012 (στην περίπτωση του φίλου μας, του son) θα πρέπει να μαζεύει λεφτά απο τον Σεπτέμβρη του 2011, & όχι να πηγαίνει να παίρνει τα διακοποδάνεια από τον κάθε τραπεζίτη.

Για τις καθοδηγήσεις, το αφήνω ασχολίαστο...

Μικρέ, συμπαθητικέ μου, rontriguez,

τον καπιταλισμό δεν το πολεμά όποιος ακολουθεί κατά γράμμα, βήμα-βήμα το μονοπάτι του. Τον καπιταλισμό τον πολεμά όποιος θέτει εαυτόν αντίθετο & αντιμέτωπο με αυτό το σύστημα. Όποιος αρνείται το εκπαιδευτικό του μοντέλο, όποιος φτύνει τις εργασιακές του σχέσεις, όποιος περιφρονεί την αμοιβή & το χρήμα έναντι της αξιοπρέπειας, όποιος αρνείται τον μισθό/σύνταξη που εξαγοράζει συνειδήσεις, όποιος αρνείται να είναι εξαρτημένος από τρίτους & από αόρατες αρχές, όποιος με προθυμία επιλέξει τον κακοτράχαλο δρόμο της άσχημης & κουρασμένης αρετής.

Εσύ, που έχεις επαφή με τους νεολαίους, για πες μας:

Ένας πιτσιρικάς της ΚΝΕ & του ΠΑΜΕ, που γυρνά όλη μέρα με τη βούρτσα & τις αφίσες, με το μεγάφωνο & τα συνθηματα, με την ιδεολογία εφόδιο στο βιό του, τί ακριβώς νιώθει με την υπόθεση του 902?

α) απογοητευμένος ιδεολόγος

β) εξαπατημένος σύντροφος

γ) ικανοποιημένος από την δικαιολογία

δ) λοβοτομημένος κομματικός αμνός

ε) σίγουρος ότι το κόμμα έπραξε το ορθό

ΥΓ: Την πρόταση να βάλουμε λεφτά για να έρθουν τα παιδιά από την επαρχία στην Αθήνα να ψηφίσουν, θα την υποστηρίξει κανείς ή γαργάρα? Αντόνυ, αφού θεωρείς κοινωφελές ίδρυμα τη φοιτητική κοινότητα, θα βάλεις λεφτά? Περιμένω απάντηση... Όχι για άλλα, για αυτό που σε ρωτάω...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ειδικά Θέματα”