Γενική Συνέλευση Φ.Σ. Τρίτη 20/09/2011

Ιδιαίτερα ζητήματα που απασχολούν τη ΣΕΜΦΕ (όπως π.χ., συνδικαλιστικά, επαγγελματικά δικαιώματα, πρόγραμμα σπουδών κτλ.)

Συντονιστές: antony07, Chris

mathformath
Real Name: οργισμένο νιάτο
Facebook ID: 0

Re: Γενική Συνέλευση Φ.Σ. Τρίτη 20/09/2011

Δημοσίευση από mathformath »

Αλλα λεει η θεια μου αλλα ακουν τα αυτια μου. Κανεις δεν μου απανταει σε αυτα που ρωταω και σε αυτα που θετω. Πληρης αποπροσανατολισμος. Εδω ο κανενας πριν μου ειπε οτι λεω οτι η πολιτικη σκοτωνει.

Μυαλο κουκουτσι. Μυαλο βερυκοκο με γευση μαρμελαδα.

Κι επειδη οτι ειχα να πω το ειπα κι οποιος θελει να καταλαβει καταλαβε. Κι επειδη αν συνεχισω θα αρχισω να γινομαι ολο και πιο προσβλητικη. Καληνυχτα σας.
Άβαταρ μέλους
chArAls
Real Name: Χαρης

Δημοσίευση από chArAls »

tommy888 έγραψε:charals οσα λεει η o kanenas ειναι σωστα και ετσι ακριβως τα αντιληφθηκε η πλειοψηφια της γσ
Η πλειοψηφια οσων ειναι εναντια στην ανοιχτη σχολη δεν συμφωνησαν με οσα ειπαμε.Χμμμμ κατι μου λεει πως ηταν αναμενομενο.
tommy888 έγραψε:Το θεμα δεν ειναι η ελλειψη ρητορικης.Το θεμα ειναι η ελλειψη επιχειρηματων
Αυτο σας λεμε.Δεν εχετε επιχειρηματα δεν εχετε δραση δεν εχετε αποτελεσματα.Βρηκατε εναν μπουσουλα που λεγεται καταληψη και τον ακολουθειτε τυφλα.Τοσες βδομαδες καταληψη εχετε να επιδειξετε καποιο εργο?Και μην μου πεις πως δεν εφαρμοζεται ο νομος.Δεν εφαρμοζεται ολοκληρο το εκπαιδευτικο συστημα, οποτε μου θυμιζει τακτικη καμμενης γης.Αυτος ειναι ο σκοπος?
tommy888 έγραψε:Αφου εσυ εισαι οπως λες πολιτικα ενημερωμενος (που προσωπικα αμφιβαλλω) γιατι δε κατεβαινεις στη γσ να μιλησεις μπας και εχεις κατι σοβαρο να πεις εκτος απο την τετριμμενη μπουρδολογια του πλαισιου σας,μηπως και πεισεις και κανεναν αλλο?
Οσο και να προσπαθεις να με υποβαθμισεις προσωπικα 1)δεν με νοιαζει 2)δεν εχει καμια σημασια καθως πλαισιο ανοιχτης σχολης δεν ειμαι εγω και δεν ειναι κανενας αλλος ατομικα.Ειναι μια επιλογη του να παραμεινει ανοιχτη η σχολη.

Και εχω μιλησει στη συνελευση.Ρωτησα μεσα στην χαβρα τοσες εβδομαδες που κανουμε καταληψη, υποτιθεται για να εχουμε τη δυνατοτητα να προβουμε σε δυναμικες κινητοποιησεις,μερικα παραδειγματα δρασεων.Απαντηση δεν πηρα παρα μονο μερικα χαμογελακια και κατι ακαταλαβιστικες ειρωνειες απο μια κοπελα της ΠΚΣ.Εχεις εσυ τη διαθεση να με διαφωτισεις?
tommy888 έγραψε:απο να τους εκβιαζεις να κατεβασουν το δικο τους πλασιο καλυτερο θα ειναι και δε θα παραδεχεσαι οτι απετυχες
Δεν ειναι προσωπικο το ζητημα του ανοιγματος της σχολης.Οποτε δεν αποτυγχανω.Αμα ηθελα πολιτικη επιτυχια θα γινομουν μερος καποιας παραταξης.Οσο διαφωνουσαμε με την κατασταση των συνεχων καταληψεων μας λεγατε να κατεβασουμε πλαισιο.Το καναμε.Τωρα λεμε εμεις σε οσους διαφωνουν με οσα λεει το πλαισιο ή αυτος που το παρουσιαζει να προτεινουν αυτοι κατι διαφορετικο ή να παρουν τα ηνια.Εχεις καποια ενσταση?Ζηταμε απο αυτους που κινουνται στον χωρο της μη καταληψης να βοηθησουν να βρουμε τους πιο ικανους να στηριξουν αυτη την επιλογη.
papagalakos έγραψε:Ο ρόλος της επιστήμης είναι να ανυψώσει τον άνθρωπο και την κοινωνία σε ένα ανώτερο επίπεδο. Να του παρέχει την υλική στήριξη που χρειάζεται και τη γνώση για την κατανόηση του κόσμου.
Βλεπω παραδιδεις μαθημα σοφιστιας.Η επιστημη δεν εβγαλε τον ανθρωπο απο την σπηλια με ηθικολογηματα και στεγνες ιδεολογιες.Τον εβγαλε με την χρηση του τροχου,την ανακαλυψη της καλλιεργιας κτλ.Για να γινει αυτο πρεπει καποιοι να μορφωθουν ετσι ωστε να μπορουν να τα δημιουργησουν αυτα.Οσο εξυπνοι και μορφωμενοι και να ειναι,οσες ιδεες και να εχουν,η ικανοτητα τους να δημιουργησουν αγαθα και τεχνογνωσια μετραει.

Για πες μου σε παρακαλω περα απο την στειρα αντιδραση σε κυβερνητικες αλλαγες διαχρονικα,ποιες ειναι οι ενεργειες των μη ατομικιστων αγωνιστων σε περιοδους χωρις νεους νομους.Ποιοι ειναι οι παραλληλοι ακαδημαικοι αγωνες?Ποια ειναι η προοδος σε αυτον τον τομεα.Βλεπω υπερμετρο παθος οταν μια αλλαγη παει κοντρα στην ιδεολογια καποιου,αλλα αερολογιες οταν προκειται για ακαδημαικα θεματα τα οποια δεν μπορουν να χρωματιστουν οι σχολες παραμενουν ανοιχτες και οι συνελευσεις περιοριζονται σε θεματα οπως λιβυη μεσανατολικο και απελευθερωση "πολιτικων" κρατουμενων.
papagalakos έγραψε:Το ΕΜΠ δεν θα γίνει μετά από τόσα χρόνια εργοστάσιο ή μπίζνα. Έχουμε ιστορία
Η ιστορια σου ειναι τα 2000+ ποστ σου στο σεμφε.γρ?εσεις γελατε σε λεγομενα περι οπλων και καψιματος βουλης,αλλα οι αγωνιστες των οποιων την κληρονομια επικαλεισαι σταθηκαν οντως απεναντι σε ενα τανκ και οπως βλεπουμε στο ποστ του μουτσου ηταν χιλιαδες ατομα σε γεγονοτα αυτης της ιστοριας.Εσεις ψαχνετε τα τανκ του σημερα για να σταθειτε απεναντι τους?Εχετε την στηριξη χιλιαδων κοσμου?Ατομα εξωπανεπιστημιακα που ερχονται μονο και για να σας στηριξουν?

Και αυτο δεν παει μονο σε εσενα παπαγαλακο.Ολοι οι προστατες των αγωνων γιατι καθεστε και συζητατε με εμας τους ατομικιστες στο ιντερνετ και δεν συνεχιζετε τον αγωνα?Πειτε μου μια αγωνιστικη προοδο που ειδαμε αυτη την εβδομαδα.Πειτε μου εχουν ολοκληρωθει οι δουλειες για την ανατροπη του νομου,οποτε βρισκετε χρονο να καταροπωσετε εμας?
tommy888 έγραψε:Πρεπει να υπαρχουν επιχειρηματα εφοσον υπαρχουν και απο την αλλη πλευρα προκειμενου να γινει καποιος πιστευτος.Πλεον το ξερο ανοιχτη σχολη "δε πουλαει"
Δεν πουλαμε κατι.Τα επιχειρηματα για ανοιχτη σχολη ειναι περιττο να αναφερθουν.Ειναι οι λογοι για τους οποιους μπηκαμε στα πανεπιστημια.Και αυτοι δεν ηταν ουτε η κομματικοποιηση,ουτε ο συνδικαλισμος,ουτε οι ανουσιες συζητησεις με παρακλαδια εξωπανεπιστημιακων φορεων.Ηταν η μορφωση.Και πριν μου πεις πως για την καλυτερη μορφωση αγωνιζεσαι με τις καταληψεις,σε ξαναρωταω γιατι η τακτικη σου νομιζεις πως ειναι κατι καλυτερο απο καμμενη γη?Αν θες να απαντησεις καποια στιγμη σε κατι και να μην περιοριζεσαι σε ευφυολογηματα της μιας παραγραφου,ειμαι σιγουρος πως θα ηταν ευεγερτικο για ολο τον διαλογο γενικα.
moutsos έγραψε:Η απάντηση ήταν στην ερώτηση που έκανες "τι ιστορία έχουμε?" και όχι στο ποιά η ομοιότης με την σημερινή κατάσταση!!!
Την ίδια γλώσσα μιλάμε.
Εσυ γιατι νομιζεις πως εχεις καποια σχεση με την κληρονομια αυτη.Που ειναι η ομοιοτητα?Η μονη σχεση με αυτο το πρωτοσελλιδο που επικαλεισαι ειναι ο κοινος πανεπιστημιακος χωρος?

Και επειδη ενα απο τα βασικα επιχειρηματα εναντια στον νομο ειναι η εισοδος των επιχειρησεων στα πανεπιστημια εχω μια ερωτηση.Τα κομματα γιατι να ειναι μεσα στα πανεπιστημια?Δεν ειναι επιχειρησεις?(μερικα ειναι επιχειρησεις που εχουν και επιχειρησεις)Δεν κανουν επιθετικες στρατολογησεις στελεχων?Δεν προαγουν τον παρτακισμο?Δεν διασπουν το κινημα?Δεν νοιαζονται για τον ομαδικο τους συμφερουν πανω απο αυτο της σχολης?
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
NickNafplio
Real Name: Νικος (mod(p^n)) ...

Δημοσίευση από NickNafplio »

moutsos έγραψε: Εικόνα

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE% ... E%BF%CF%85

Αυτή την ιστορία έχουμε...εκτός αν εσύ την αποποιείσαι.

Και τι σχέση έχει το τότε με το σήμερα;
Τότε πάλευε σύσσωμος ο λαός για την ανατροπή ενός φασιστικού καθεστότος. Τώρα για τι ακριβώς κλείνουμε τις σχολές; Κατ' εμε για την ανατροπή ενός νόμου που πλήττει σοβαρά το 1/6 των φοιτητών (κρίνοντας από το πόσοι έρχονται στις ΓΣ).
Ο νεοφιλελές της διπλανής πόρτας
Άβαταρ μέλους
lunatic
Real Name: Zoro

Δημοσίευση από lunatic »

Πληττει σοβαρά τα 6/6 των φοιτητών... Απλά τα 5/6 δεν ασχολούνται...
When do you think people die?
When they are shot through the heart by the bullet of a pistol? No
When they are ravaged by an incurable disease? No
When they drink a soup made from a poisonous mushroom? No
It's when... they are forgotten...
Άβαταρ μέλους
NickNafplio
Real Name: Νικος (mod(p^n)) ...

Δημοσίευση από NickNafplio »

lunatic έγραψε:Πληττει σοβαρά τα 6/6 των φοιτητών... Απλά τα 5/6 δεν ασχολούνται...
Άποψή σου. Σεβαστή. Αλλά δεν με πείθει.

Όσο για εσάς που επικαλείστε τους αγώνες του '73, να μας πείτε ποια η άποψή σας για άτομα όπως ο Σημίτης και η Δαμανάκη, που ήταν ηγετικά στελέχη στον αγώνα κατά της χούντας και μετά έγιναν στελέχη σε μεγάλα κόμματα.
Ο νεοφιλελές της διπλανής πόρτας
Άβαταρ μέλους
sempreviva
Real Name: Spongebob

Δημοσίευση από sempreviva »

Off Topic
Εγώ μπορώ να μάθω γιατί βρήκα στο μέιλ μου ανακοίνωση του ΠΑΜΕ που με πληροφορεί για τους αγώνες του (?!) ενώ δε θυμάμαι να έδωσα άδεια να χρησιμοποιείται το μέιλ από άτομα εκτός γραμματείας και ιδιαίτερα για πολιτικό σπάμινγκ??
Life isn't easy for the Pin Cushion Queen. When she sits alone on her throne, pins push through her spleen.
o_apolytos
Real Name: Πραγματικό Όνομα

Δημοσίευση από o_apolytos »

sempreviva έγραψε:Εγώ μπορώ να μάθω γιατί βρήκα στο μέιλ μου ανακοίνωση του ΠΑΜΕ που με πληροφορεί για τους αγώνες του (?!) ενώ δε θυμάμαι να έδωσα άδεια να χρησιμοποιείται το μέιλ από άτομα εκτός γραμματείας και ιδιαίτερα για πολιτικό σπάμινγκ??
για να τελειώνει (και αυτή) η ιστορία, είναι πολύ εύκολο για τον οποιονδήποτε να βρει όλους τους ενεργούς λογαριασμούς του πολυτεχνείου, απελπιστικά εύκολο θα έλεγα.
Ιάσωνας
Real Name: real name

Δημοσίευση από Ιάσωνας »

Ελπίζω να καταλαβαίνετε όλοι γιατί υπάρχει αυτή η ένταση... Γιατί υπάρχει η πιθανότητα να ανοίξει η σχολή. Παρατηρήστε ότι ένα άτομο γράφτηκε στο site σήμερα & μπήκε κατευθείαν εδώ να κράξει & να βρίσει. (frei_Leben). :)

Πάμε παρακάτω... Προς αυτόν που πόσταρε για το Πολυτεχνείο. Φίλε μου, αυτούς που έκαναν κατάληψη στο Πολυτεχνείο το 73, σήμερα τους βρίζεις. Μήπως, αυτό θα έπρεπε να σε ανησυχεί & να σε υποψιάζει για την "ποιότητα" των ατόμων που σε καλούν να συμπεριφερθείς πολιτικά ανώριμα? :?:
corfu έγραψε:Σκέψου ότι πολλοί πήγαμε με το σκεπτικό να τους ψηφίσουμε και στο τέλος το μετανιώσαμε..
Όταν θα κάνεις μάθημα κατακαλόκαιρο, το 15αυγουστο, του αγίου πνεύματος, τη κυριακή του πάσχα, κλπ τότε θα δεις πόσο θα μετανιώσεις που ΔΕΝ τους ψήφισες :e_wink:

Προς O_Kanenas: Σχετικά με τη χολή που ανέφερες, το θεωρώ θρασύτατο αυτό εκ μέρους σου & εκ μέρους όλων των διαχειριστών του site. Διαχειριστής του site ήταν ο πρώτος που αποκάλεσε "αρουραίους" όσους θέλουν να σωθούν από το καράβι που βουλιάζει & λέγεται "Ελλαδιστάν". Εσύ, στη συνέχεια, μας μίλαγες για διαγραφές φοιτητών & παραδέχθηκες & η ίδια ότι έκανες λάθος τελικά. Ο moutsos λέει ότι η χρονιά βγαίνει κανονικά αλλά τελικά δε βγαίνει ούτε αν πάμε στον Πλούτωνα, όπου μία μέρα ισοδυναμεί με 254 χρόνια. Η msl εξισώνει το κόστος παραμονής ενός φοιτητή στην επαρχία με το κόστος παραμονής του στην Αθήνα (όχι ότι είπε κάτι κακό, απλά έκανε λάθος). Ποιος λαϊκίζει, λοιπόν? Ποιος προτρέχει χωρίς να ξέρει? & από πάνω, φάτσα-κάρτα, μας έχετε στην πρώτη σελίδα τις "Δωρεές"... Θεωρείς ότι, μιλώντας έτσι οι ίδιοι οι διαχειριστές προς τα μέλη του φόρουμ, τους ωθείτε να σας δώσουν έστω 50 λεπτά? Γιατί εγώ νομίζω ότι μάλλον τους αποθαρρύνετε... :?

Αυτό που θέλω να πω είναι το εξής: Από τη μεριά σας (όχι μόνο οι διαχειριστές, γενικά οι υπερ-κατάληψης), παρατηρείται μία απίστευτη πολιτική ανωριμότητα, αφού σε κάθε μας επιχείρημα απαντάτε: "Σίγα", "δεν είναι τίποτα αυτό", "μικρό το κόστος", κλπ. Έχετε μετρήσει τις δυνάμεις σας σε κάποια εκλογική αναμέτρηση, για να μιλάτε εξ' ονόματος όλων, & αν ναι, σε ποια ακριβώς εκλογική αναμέτρηση η δύναμή σας ήταν από 50% & πάνω? Για κάποιον δεν είναι πρόβλημα να κάνει κατάληψη τώρα & μάθημα την Κυριακή του Πάσχα, για άλλους είναι. Για κάποιον είναι μικρό το κόστος, για άλλον μεγάλο. Πόσο μάλλον όταν υπάρχουν στη σχολή παιδιά που ήδη έχουν χάσει 1 χρονιά, λόγω των καταλήψεων του 06-07 :|

Αυτό που δεν καταλαβαίνετε, είναι ότι αυτός που θέλει ανοιχτή σχολή δε λειτουργεί φασιστικά εις βάρος των υπολοίπων. Δε λέει δηλαδή: "Ανοίχτε τη σχολή & μην φύγει κανείς γιατί τον γ*μησα!". Αντιθέτως, αυτός που είναι υπέρ της κατάληψης λέει "Κλείστε τη Σχολή & όποιος μπει & κάνει μάθημα τον γ*μησα". Καταλαβαίνεις τη διαφορά?

Σχετικά με τα της πολιτικής: προσωπικά, διαφωνώ με την "αντίσταση" του δρόμου. Θεωρώ, ομοίως, ότι οι "επαναστάσεις" με βίαιους & αναποτελεσματικούς τρόπους οδηγούν σε ανάποδα αποτελέσματα, ακόμη & αν δεν γίνονται άμεσα ορατά & αντιληπτά. Νομίζεις ότι την Διαμαντοπούλου - Compact Disc Club δεν την συμφέρει που γίνονται καταλήψεις? Ρεύμα πολύ δεν χρησιμοποιείται, νερό παρομοίως, κιμωλίες, σπόγγους, κλπ το ίδιο, χαρτί δε χρειαζόμαστε, γιατί δεν δίνουμε εξετάσεις, μία χαρά της έρχεται! :wink:

Η αντιστασιακή δράση κάθε σύγχρονου πολίτη συνίσταται στην καταγγελία κάθε παράτυπης - παράνομης δράσης ιδιωτών - αρχών & λοιπών φορέων. Θεωρείτε το νόμο αντισυνταγματικό & άδικο? Ομαδικές προσφυγές εναντίον του, μέχρι να αποσυρθεί..! Επίσης, η προώθηση & διάδοση ιδεών & πρακτικών που "βελτιώνουν" (κατά το δοκούν!) την καθημερινότητά μας είναι μία καλή ιδέα. & τα 2 αντιστασιακά θεμέλια των σύγχρονων επαναστατών, πρωτίστως & ανιδιοτελώς, πρέπει να εξυπηρετούν το σύνολο & ει δυνατόν & το άτομο. Με την κατάληψη εξυπηρετείται μόνο μία συγκεκριμένη ομάδα, εις βάρος όλων των άλλων :oops:

Αυτά τα δυσθεώρητα αγαθά κρίνω ότι δεν εξυπηρετούνται από τα φοιτητικά, στεγανοποιημένα κόμματα, με τους εξελικτικούς μηχανισμούς ιεραρχίας, που προωθούν την διαιώνισή τους, την προσωπολαγνεία, τις πελατειακές σχέσεις, τις ιδεολογικές εμμονές. Μακροοικονομικές αναλύσεις, λαοπλάνες ατάκες, συμπαθή πρόσωπα, πολιτικώς ορθές στάσεις - συμπεριφορές δεν πρόκειται να μεταβάλλουν την καθημερινότητά μας. :evil:

Η ιστορία δείχνει ότι οι θερμόαιμοι υπερασπιστές τάσεων, καταστάσεων, ιδεών αποδεικνύονται περίτρανα οι απόλυτοι κατακριτές, όταν θίγονται τα προσωπικά τους συμφέροντα - άτομα - πράγματα. Το ζήτημα είναι προαιώνιο. Η μάχη του ανθρώπου με τον εαυτό του, το λεγόμενο "οντολογικό κενό". Οι πολιτικοποιημένες αναλύσεις είναι μία εφεύρεση των ανθρώπων, για να επιβάλλονται επί των συνανθρώπων τους & για να τους εξουσιάζουν. Το τίμημα συνήθως είναι σημαία, πατρίδα, θρησκεία, ιδέα & δυστυχώς το αντίτιμο μετριέται μόνο σε ανθρώπινο πόνο & δυστυχία. :(
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ιάσωνας την Δευ Σεπ 19, 2011 6:48 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
roundnipple

Δημοσίευση από roundnipple »

@tommy888

Δεν ανήκω στο πλαίσιο ανοικτής σχολής γιατί έχω τελειώσει, απλά τσεκάροντας το site είδα ότι οι φοιτητές που είναι ψημένοι για ανοικτή σχολή είναι αρκετοί περισσότεροι απο παλαιότερα έτη, έτσι ήθελα να ταυτιστώ λίγο μαζί τους γιατί υπήρξα και εγώ δέκτης του παρανοϊκού αυτού συστήματος.

Πάλι δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να υπάρχουν επιχειρήματα και πως πρέπει να είναι αυτά τα επιχειρήματα τα οποία θες να ακούσεις.
Ποιος ορίζει το πρέπει;

Δεν μπορείς να κατανοήσεις ότι για πολλούς φοιτητές ο χαμένος αυτός χρόνος είναι πολυτιμότερος από τις επιπτώσεις τις οποίες μπορεί να επιφέρει το νέο νομοσχέδιο. Δεν μπορώ να κάτσω να σου εξηγήσω γιατί ο χρόνος σε κάθεμια περίπτωση είναι προτιμότερος. Μπορεί επίσης κάποιοι χωρίς να ανήκουν στο κομματικό δίπολο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να μη θεωρούν ότι ο νόμος θα καταστρέψει τα πανεπιστήμια, πρέπει όλα να είναι τόσο απόλυτα;
Ακούγεται στενόμυαλο να μην μπορείς να σεβαστείς και να κατανοήσεις πως σκέφτονται και λειτουργούν οι υπόλοιποι.
Θες να σου φέρω μια μια τις περιπτώσεις τον ανθρώπων οι οποίοι θέλουν ανοικτή σχολή και γιατί; Καθένας έχει προσωπική ζωή και εκτιμά τις πολιτικές του επιλογές με βάση αυτή συνήθως, και δεν ορίζεται από πουθενά ότι πρέπει αυτή του την άποψη να τη πλαισιώνει γύρω από κομματικά σύνολα.

Ο χρόνος είναι πολύτιμος για το καθένα, γιατί να αναγκάζουμε άλλους ανθρώπους ντε και καλά να τα βλέπουν όλα με την ίδια ματιά. Επειδή εσύ πιστεύεις ότι ο νόμος θα έχει πολλές αρνητικές συνέπειες πρέπει να υποχρεωθούν να πιστεύουν και οι υπόλοιποι το ίδιο πράγμα, ακούγεται κάπως εκβιαστικό. Δεν υπάρχει δικαίωμα επιλογής; Για παράδειγμα, αν σου φαίνεται παράλογος ο τρόπος που σκέφτομαι, αυτό μπορεί να συμβαίνει και σε μένα αλλά δεν κάθομαι να σε εκβιάζω και να θεωρώ ότι λες βλακίες.

Γιατί να μην μπορώ να είμαι απολιτίκ όπως λένε όλοι οι ανήκοντες σε παρατάξεις. Μου αρέσουν κάποιες θεωρίες από το Marx αλλά και από τον Friedman τόσο αδιανόητο είναι; Πρέπει να ακολουθούμε απόλυτες γραμμές; Είμαι 25 χρονών, το νόημα της ζωής και τις αλήθειες τις δεν τις έχω βρει ακόμα και εκτιμώ ότι δεν θα τις βρω, αλλά έχω μια υποτυπώδη κριτική ικανότητα να βασίζομαι και να απορροφώ αλήθειες οι οποίες μπορεί να συγκρούονται χωρίς να σημαίνει κάτι αυτό. Είναι ανάγκη να βαφτώ ροζ και να αρχίσω να οικοδομώ αυστηρά κάπως τις συστημικές μου θεωρήσεις;

Οι παρατάξεις τι έχουν κάνει για τα ελληνικά πανεπιστήμια; γιατί όπως ανέφερα έχουν μείνει στάσιμα εδώ και 30 χρόνια; βρείτε κάτι που κατοχύρωσαν και βελτίωσε τη φοιτητική μου ιδιότητα και την περαιτέρω ζωή μου; γιατί καρπώνονται επιτεύγματα τα οποία δεν έχουν καμία σχέση να κάνουν με αυτές;
όλες οι μουνοπανιές που κάνουν κατά καιρούς γιατί ξεχνιούνται τόσο εύκολα ;

Αν και πιστεύω ότι ιδιαίτερα οι αριστερές παρατάξεις μπορεί να έχουν ζωτικό ρόλο στο ισχύον πολιτικό σύστημα, αυτό που βλέπω χωρίς να σημαίνει ότι υπάρχει άμεση σχέση είναι μια αριστερά διασπασμένη (κάθε χρόνο ιδρύεται νέο κόμμα) και το ΛΑΟΣ (το πιο ηλίθιο κόμμα, προσωπική άποψη) έχει φτάσει να ανταγωνίζεται το ΚΚΕ. Μήπως κάτι δεν πάει καλά; Θέλω να δω όλα τα αποτελέσματα όλων αυτών των δεκαετιών που γίνονται οι αγώνες που επικαλίσται, που είναι;

Τελειώνοντας, προσωπικά δεν βλέπω επιχειρήματα από την αντίθετη πλευρά. Εικασίες και θεωρίες τι μπορεί να φέρει ο νέος νόμος ο οποίος στην τελική δεν θίγει ιδιαίτερα το ρόλο του φοιτητή (βάζει απαιτητικότερο πλαίσιο λειτουργίας του), αλλά θίγει κυρίως τον τρόπο απορρόφησης των κονδυλίων. Απλά είναι καλύτερο να φτάσουμε να ανταγωνιζόμαστε το πανεπιστήμιο στο Harare (μέχρι όσο φτάσει ο πάτος) από το να "ξεπουληθούμε" και να ξανανέβουμε στις λίστες με τα καλύτερα πανεπιστήμια.
Άβαταρ μέλους
moutsos
Real Name: Γιάννης

Δημοσίευση από moutsos »

papagalakos:
NickNafplio έγραψε:
moutsos έγραψε: Εικόνα

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE% ... E%BF%CF%85

Αυτή την ιστορία έχουμε...εκτός αν εσύ την αποποιείσαι.

Και τι σχέση έχει το τότε με το σήμερα;
Επειδή κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται την χρήση του quote:

papagalakos: "Έχουμε και μια ιστορία."
mplamplampla: "Ti istoria exeis esi kai xrisimopoieis to "'Εχουμε"?"

...και έτσι απάντησα στην ερώτηση του mplamplampla. Δεν είπα ότι είναι παρόμοια κατάσταση με σήμερα. Μην πανικοβάλεστε!

Παρόλαυτα, αφού τέθηκε το ερώτημα απαντώ: Θεωρώ ότι έχουμε πολιτική κληρονομιά ως φοιτητές του ΕΜΠ. Μην με ρωτήσετε ποια και ψάχνω πάλι τα πρωτοσέλιδα του '73. Η κληρονομιά αυτή αφορά κυρίως στην δημόσια δωρεάν παιδεία.(και το άσυλο είναι μέσα αλλά πλέον είχε παραποιηθεί σε βαθμό που έβλαπτε τον αγώνα οπότε καλύτερα που καταργήθηκε). Δημόσια δωρεάν παιδεία σημαίνει ότι:
To Πανεπιστήμιο χρηματοδοτείται για τις βασικές λειτουργίες του, εξ'ολοκλήρου, από το κράτος μέσω των φόρων που πληρώνουμε όλοι.
Ο νέος νόμος το καταργεί αυτό!
Με μια απλή επαγωγή λοιπόν καταλήγω ότι μου καταργούν κυριαρχικά δικαιώματα ως φοιτητή και δεν θα κάτσω με σταυρωμένα τα χέρια. Η κατάληψη είναι το μοναδικό μέσο που "ενοχλεί" το καθεστώς και αυτό φαίνεται καθημερινά μέσω των ΜΜΕ. Γιατί κανείς εδώ δεν προβληματίζεται με το ότι τις σελίδες στο facebook "Ψηφίζω ανοιχτή σχολή!" τις δημιούργησαν υπάλληλοι του in.gr και όχι φοιτητές!
Όπως έχω ξαναπεί, θεωρώ ότι τα γεγονότα αρκούν για να κρίνει ο κάθε φοιτητής ΣΕΜΦΕ, σε πιο στρατόπεδο ανήκει. Οι εποχές όπου η ουδετερότητα και το απολιτικ ήταν πλειοψηφία τελείωσαν.
Ή είσαι με το σύστημα ή με την ανατροπή. Ό,τιδηποτε ανάμεσα θα πάψει να υφίσταται σύντομα...πολύ σύντομα http://www.bloomberg.com/news/2011-09-1 ... esume.html

Εμπρός λοιπόν, πάμε να ανοίξουμε την σχολή να δούμε αν θα κάνουν μάθήματα απλήρωτοι καθηγητές...
mathformath έγραψε:Καληνυχτα σας.
Καληνύχτα γλυκιά μου... :ssss:
Civil disobedience 101...
Άβαταρ μέλους
Dante
Real Name: Dante

Δημοσίευση από Dante »

roundnipple έγραψε:Μπορεί επίσης κάποιοι χωρίς να ανήκουν στο κομματικό δίπολο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να μη θεωρούν ότι ο νόμος θα καταστρέψει τα πανεπιστήμια, πρέπει όλα να είναι τόσο απόλυτα;
Ακούγεται στενόμυαλο να μην μπορείς να σεβαστείς και να κατανοήσεις πως σκέφτονται και λειτουργούν οι υπόλοιποι.
...
Ο χρόνος είναι πολύτιμος για το καθένα, γιατί να αναγκάζουμε άλλους ανθρώπους ντε και καλά να τα βλέπουν όλα με την ίδια ματιά. Επειδή εσύ πιστεύεις ότι ο νόμος θα έχει πολλές αρνητικές συνέπειες πρέπει να υποχρεωθούν να πιστεύουν και οι υπόλοιποι το ίδιο πράγμα, ακούγεται κάπως εκβιαστικό. Δεν υπάρχει δικαίωμα επιλογής; Για παράδειγμα, αν σου φαίνεται παράλογος ο τρόπος που σκέφτομαι, αυτό μπορεί να συμβαίνει και σε μένα αλλά δεν κάθομαι να σε εκβιάζω και να θεωρώ ότι λες βλακίες.
Αυτό είναι, κατά τη γνώμη μου, το βασικότερο πρόβλημα των γενικών συνελεύσεων (αλλά και του forum, έτσι όπως αυτό έχει διαμορφωθεί πλέον). Δεν υπάρχει ο παραμικρός σεβασμός στον συνομιλητή, απ'τη στιγμή που αυτός εκφράζει διαφορετική άποψη. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι συνελεύσεις απαρτίζονται, ακόμα και σε τέτοιες ιδιαίτερες περιόδους όπως αυτή που διανύουμε, από ένα θλιβερά μικρό μόνο ποσοστό των φοιτητών (όσο κι αν κάποιοι επιλέγουν να αποδίδουν αυτό το φαινόμενο στην έλλειψη ενδιαφέροντος και στον ατομικισμό).
Έχει αναρωτηθεί κανείς πόσο βάρβαρη και αποκρουστική φαίνεται η διαδικασία των γενικών συνελεύσεων σε κάποιον μη φανατικό και μη οργανωμένο σε παράταξη? Επίσης, έχει προσέξει κανείς ότι το 80% των post που γίνονται σε topic όπως το παρόν είναι εριστικά μέχρι αηδίας? Ένας σωστός διάλογος οφείλει να γίνεται σε πνεύμα σεβασμού προς τον συνομιλητή, ο,τι απόψεις κι αν τυχόν αυτός εκπροσωπεί.
Άβαταρ μέλους
lunatic

Πλαίσιο για συντονιστικό δράσεως

Δημοσίευση από lunatic »

Μαζευτήκαμε ορισμένα άτομα και αποφασίσαμε να κατεβάσουμε ένα πλαίσιο στην αυριανή συνέλευση. Το πλαίσιο είναι το εξής
Θα επικεντρωθούμε μόνο σε βασικά σημεία του νόμου-πλαισίου όπως για παράδειγμα η μείωση του εκπαιδευτικού προσωπικού. Η σχολή μας είναι μια σχολή που εκτός από τις εκπαιδευτικές της υποχρεώσεις προς τους φοιτητές του τμήματος, έχει κ πρόσθετες προς τους φοιτητές όλων των υπόλοιπων σχολών του ΕΜΠ. Αυτή τη στιγμή, τα μέλη ΔΕΠ της σχολής μόλις κ μετά βίας μπορούν να καλύπτουν τις εκπαιδευτικές υποχρεώσεις του ΕΜΠ. Επομένως είμαστε απ’ τις πρώτες σχολές που θα επηρεαστούν από την μείωση των μελών ΔΕΠ.
Αυτό φυσικά οδηγεί αναπόφευκτα σε υποβάθμιση του κύκλου σπουδών και βοηθάει την ανάπτυξη 3ετών προγραμμάτων για την απόκτηση του πτυχίου.
Όσο για την διάρκεια σπουδών που ορίστηκε στα ν+2 έτη, αποσκοπεί στην λύση του προβλήματος των αιώνιων φοιτητών. Ωστόσο σε ένα κράτος όπως η Ελλάδα που ο Έλληνας φοιτητής πολλές φορές αναγκάζεται να δουλέψει, ένα τέτοιο όριο είναι πολύ περιοριστικό.
Επίσης, η χρηματοδότηση των ελληνικών πανεπιστημίων φυσικά και θα πρέπει να έχει κάποιο αντίκρισμα. Ωστόσο εξωπανεπιστημιακοί “managers” μπορούν να αποσκοπήσουν μόνο στην προώθηση συγκεκριμένων προγραμμάτων από συγκεκριμένες εταιρείες.
Δεν είναι απαραίτητα κακό το να τρέχει μια έρευνα ένα πανεπιστήμιο το οποίο θα βοηθήσει μια εταιρεία και θα αποφέρει έσοδα στο πανεπιστήμιο. Αλλά αυτό να γίνεται με τους όρους του πανεπιστημίου κ όχι των εταιρειών. Είναι απαράδεκτο ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα να είναι δεκανίκι των εταιρειών και να κρίνεται η βιωσιμότητα του από αυτές.
Μετά από 3 εβδομάδες πανελλαδικών καταλήψεων δεν έχει επιτευχθεί καμία ανατροπή και κανένας από τους αρχικούς στόχους. Ο κύριος λόγος είναι ίσως η απαξίωση των καταλήψεων τα τελευταία χρόνια.
Η τοποθέτηση του υπουργείου και της Υπουργού στα ΜΜΕ είναι αρκετά καλή ώστε να έχει φέρει και την κοινή γνώμη με το μέρος τους.
Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι ότι χρησιμοποιούν μεμονωμένα παραδείγματα (όπως λεφτά που έφαγαν κάποιοι στα ελληνικά πανεπιστήμια) με σκοπό να πείσει την κοινή γνώμη για την ορθότητα του νομοσχεδίου.
Οι προτάσεις μας λοιπόν είναι οι εξής:
• Λήξη της κατάληψης και έναρξη των μαθημάτων από Δευτέρα.
• Οργάνωση συντονιστικού δράσης κάθε βδομάδα με σκοπό την οργάνωση πιο αποτελεσματικών κινητοποιήσεων. (ίσως μαζικότερες πορείες και καθιστικές διαμαρτυρίες έξω από το υπουργείο). Πρώτο συντονιστικό μετά το πέρας της γενικής συνέλευσης. Τα συντονιστικά τις επόμενες εβδομάδες θα πραγματοποιούνται στις 3 το απόγευμα.

• Το πλαίσιο θα είναι σε ισχύ για χρόνο 4 εβδομάδων.
Σε τέτοιους δύσκολους καιρούς η σχολή μας δεν πρέπει να μείνει αμέτοχη και άπραγη. Οργανώνουμε δημιουργικά τον αγώνα μας.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος msl την Δευ Σεπ 19, 2011 9:16 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Merged by me ..
Άβαταρ μέλους
mplamplampla
Real Name: Kiriakos Tsimplidis

Δημοσίευση από mplamplampla »

moutsos έγραψε: Παρόλαυτα, αφού τέθηκε το ερώτημα απαντώ: Θεωρώ ότι έχουμε πολιτική κληρονομιά ως φοιτητές του ΕΜΠ. Μην με ρωτήσετε ποια και ψάχνω πάλι τα πρωτοσέλιδα του '73. Η κληρονομιά αυτή αφορά κυρίως στην δημόσια δωρεάν παιδεία.(και το άσυλο είναι μέσα αλλά πλέον είχε παραποιηθεί σε βαθμό που έβλαπτε τον αγώνα οπότε καλύτερα που καταργήθηκε). Δημόσια δωρεάν παιδεία σημαίνει ότι:
To Πανεπιστήμιο χρηματοδοτείται για τις βασικές λειτουργίες του, εξ'ολοκλήρου, από το κράτος μέσω των φόρων που πληρώνουμε όλοι.
Ο νέος νόμος το καταργεί αυτό!
Με μια απλή επαγωγή λοιπόν καταλήγω ότι μου καταργούν κυριαρχικά δικαιώματα ως φοιτητή και δεν θα κάτσω με σταυρωμένα τα χέρια. Η κατάληψη είναι το μοναδικό μέσο που "ενοχλεί" το καθεστώς και αυτό φαίνεται καθημερινά μέσω των ΜΜΕ. Γιατί κανείς εδώ δεν προβληματίζεται με το ότι τις σελίδες στο facebook "Ψηφίζω ανοιχτή σχολή!" τις δημιούργησαν υπάλληλοι του in.gr και όχι φοιτητές!
Όπως έχω ξαναπεί, θεωρώ ότι τα γεγονότα αρκούν για να κρίνει ο κάθε φοιτητής ΣΕΜΦΕ, σε πιο στρατόπεδο ανήκει. Οι εποχές όπου η ουδετερότητα και το απολιτικ ήταν πλειοψηφία τελείωσαν.
Ή είσαι με το σύστημα ή με την ανατροπή. Ό,τιδηποτε ανάμεσα θα πάψει να υφίσταται σύντομα...πολύ σύντομα http://www.bloomberg.com/news/2011-09-1 ... esume.html

Εμπρός λοιπόν, πάμε να ανοίξουμε την σχολή να δούμε αν θα κάνουν μάθήματα απλήρωτοι καθηγητές...
Thelo na mou peis esi ti ekanes gia na ginei kaliteri i paideia.. Giati de vlepo na voithas kai poli me tis katalipseis...

Gi'auto (http://www.researchranking.org/index.php?action=ranking) thelo na mou peis ti ekanes esi, pou thes tin paideia mas na einai sovari...

Giati de vlepo pos oi katalipseis voithoun to na vgoun ptixiouxoi ap' ti sxoli mas, oute na sinexisoun tis spoudes tous, oute na pragmatopoiisoun tin ereuna tous...
Μαγείρευε μαγείρευε μπας και βγει το αποτέλεσμα...

Και το μπικίνι ΤΕΛΕΙΟ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!

Μη ξεχάσετε να δώσετε συγχαρητήρια!
http://www.fthis.gr/article/272800/o-gi ... aristeyei-
Άβαταρ μέλους
LocknLoad
Forum Administrator
Forum Administrator

Δημοσίευση από LocknLoad »

Ιάσωνας έγραψε: Από τη μεριά σας (όχι μόνο οι διαχειριστές, γενικά οι υπερ-κατάληψης)
Ο,τι γραφει καποιος σε σχεση με τις πολιτικες του αποψεις ειναι ασχετο με το οτι ειναι διαχειριστης. Αρκετα μελη της διαχειριστικης ομαδας ειναι εναντια στις καταληψεις (οχι οτι εχει σημασια τι ειναι απλα προσεχε ποιους βαζεις στο ιδιο "καζανι" ενω δε σου φταινε καν)
Ιάσωνας έγραψε:Προς O_Kanenas: Σχετικά με τη χολή που ανέφερες, το θεωρώ θρασύτατο αυτό εκ μέρους σου & εκ μέρους όλων των διαχειριστών του site. Διαχειριστής του site ήταν ο πρώτος που αποκάλεσε "αρουραίους" όσους θέλουν να σωθούν από το καράβι που βουλιάζει & λέγεται "Ελλαδιστάν".
Θα εκτιμουσα να ξανακοιτουσες το thread για να καταλαβεις οτι οσοι θελανε κανονικη εξεταστικη και ηταν εναντια στους ορους της χαριστικης απλα δρουσανε εναντια στην ολη κατασταση. Μενω στον χαρακτηρισμο μου. Επισης η (κατα καποιο τροπο) ακυρωση της επαναληπτικης εξεταστικης στο thread του πλαισιου ηταν και δικη μου ιδεα. Ειμαι εναντια στη "ο,τι αρπαξει ο κωλος μας" συμπεριφορα που εχετε αναπτυξει. Αλλα οπως παντα, αυτο δεν εκφραζει τη θεση του semfe.gr.
Ιάσωνας έγραψε: & από πάνω, φάτσα-κάρτα, μας έχετε στην πρώτη σελίδα τις "Δωρεές"... Θεωρείς ότι, μιλώντας έτσι οι ίδιοι οι διαχειριστές προς τα μέλη του φόρουμ, τους ωθείτε να σας δώσουν έστω 50 λεπτά? Γιατί εγώ νομίζω ότι μάλλον τους αποθαρρύνετε... :?
Οπως και πριν αλλο τι λεμε σαν χρηστες, αλλο σα διαχειριστες. Οι δωρεες δε πανε στη τσεπη μας αλλα στον server στον οποιο postαρεις τις αποψεις σου και απ'οπου κατεβαζεις τα παλια σου θεματα. Επισης απο τον server που πληρωνουμε (απο τη τσεπη μου οταν καθυστερεις να προσφερεις) μαθαινεις τα νεα της σχολης σου οταν δε μπορει να ενημερωσει η γραμματεια (πχ τωρα που ειναι κλειστη) η αποτελεσματα αποφασεων (πχ Γ.Σ.) χωρις να εξαρτασαι απο παραταξεις. Τελος, αν μας δωσεις 50 λεπτα μεσω paypal, μαλλον θα τα φαει ολα το συστημα. Τα μικρα ποσα (πχ 0 < n < 3 [euro]) καλυτερα στο χερι.

Αν θελετε, οποιαδηποτε στιγμη κλεινουμε το semfe.gr και σταματαει ο κοσμος να postαρει αποψεις που σας ενοχλουνε. Διαφορετικα μπορουμε να το κανουμε συνδρομητικο και οποιος θελει πληρωνει και βλεπει ο,τι θελει απο αποψεις που τον ενοχλουνε ή και υλικο της σχολης κτλ. Αλλα αυτο μαλλον θα σε γυρισει στην εποχη οπου θα επρεπε να γλυφεις την ΔΑΠ ή καποια παραταξη για να βρεις καποιο παλιο θεμα
Ναι, [you] σε παρακολουθώ!

Εικόνα

@[you]
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
lunatic

Δημοσίευση από lunatic »

Αγώνας και εξεταστική δεν γίνεται. Αγώνας και μαθήματα είναι πιο εφικτό...

http://www.semfe.gr/forum/viewtopic.php?f=15&t=4525
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Ειδικά Θέματα”