Γενική Συνέλευση Φ.Σ. Πέμπτη 29/09/2011

Ιδιαίτερα ζητήματα που απασχολούν τη ΣΕΜΦΕ (όπως π.χ., συνδικαλιστικά, επαγγελματικά δικαιώματα, πρόγραμμα σπουδών κτλ.)

Συντονιστές: antony07, Chris

Άβαταρ μέλους
Georgrinder
Real Name: Γιακουμης Πορδος
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Re: Γενική Συνέλευση Φ.Σ. Πέμπτη 29/09/2011

Δημοσίευση από Georgrinder »

antony07 έγραψε:Το θέμα είναι γιατί η υποχώρηση του κινήματος συνεπάγεται την "νίκη" την συνομωταξίας των Ανοιχτοσχολάκηδων; Όλοι εσείς δεν είχατε διακηρύξει ότι είστε κατά του νέου νόμου, απλά υπέρ άλλων μέτρων διαμαρτυρίας (τα οποία ακόμα περιμένουμε να κατονομάσετε);

Άρα, η ήττα σας είναι διπλή: Και ο νέος νόμος θα εφαρμοστεί όταν ανοίξουν οι σχολές, και τα εναλλακτικά μέτρα διαμαρτυρίας που είχατε στο μυαλό σας δεν έγιναν πράξη.
Ο εχθρος σου ειναι το κρατος , ή οι "ανοιχτοσχολακηδες"? Καταρχας βοηθα με λιγο...ανοιχτοσχολακης=??
Αυτος που απλα θελει να ανοιξει η σχολη? Αυτος που συνεργαζεται με καποιους που χουν συμφεροντα να περασει ο νομος και θελουν να ανοιξει η σχολη? Αυτος που ενω ειναι κατα του νεου νομου , αλλα θελει να ανοιξει η σχολη? Αυτος που θελει να ανοιξει η σχολη γιατι θεωρει οτι ο νομος δεν ειναι και τοσο καταστροφικος? Στον Ιασωνα?
Οπως καταλαβαινεις γινεσαι λιγο "παιρνει η μπαλα οποιον δεν γουσταρει καταληψη" με τα λογια σου.
antony07 έγραψε:Να μείνουν για πάντα κλειστές αποκλείεται, έτσι κι αλλιώς.
τοτε σορρυ κιολας αλλα πιο το κερδος ολης αυτης της διαδικασιας?..Περιμενεις να αποσυρει τον νομο η διαμαντοπουλου εν ετη 2011 στην κατασταση που βρισκομαστε και με τετοιο εκβιασμο που δεχομαστε απ'εξω επειδη καναμε εναν μηνα καταληψη..? Η μηπως δεν φανταστηκατε οτι αυτη θα ειναι η καταληξη?..Προχωρατε σε ενεργειες με βαση τις καταληψεις του 06-07 που "παγωσε" ο καραμανλης τον τοτε νομο χωρις να προσομοιωνεστε στην κατασταση συμφωνα με τις παρουσες συνθηκες και ορματε στα τυφλα...Πρεπει να συνειδητοποιησετε οτι στους καιρους μας αυτα ειναι επιπολεοτητες.Εγω το μονο αποτελεσμα που διακρινω για αλλη μια φορα ειναι φοιτητες να τσακωνονται μεταξυ τους σε γσ και σε φορουμς.
A set is a Many that allows itself to be thought of as a One.

-Georg Cantor
Άβαταρ μέλους
adriano17
Real Name: Γιάννης

Δημοσίευση από adriano17 »

Georgrinder έγραψε:
Ο εχθρος σου ειναι το κρατος , ή οι "ανοιχτοσχολακηδες"?
Εγώ σου λέω ότι εχθρός μας είναι το κράτος, οι "ανοιχτοσχολακηδες" είναι κάποιοι που ούτε έρχονται μαζί μας αλλά ταυτόχρονα μας κλείνουν και το δρόμο(όσο μπορούν) προς τον εχθρό.
Εσύ πάλι μάλλον έχεις εχθρό εμάς και τελικά σύμμαχο σου το κράτος.Γιατί όταν θες να σταματήσει κάθε ριζοσπαστική φωνή αντίδρασης απέναντι σε αυτό, θέλοντας ή μη, γίνεσαι τσιράκι του.
Κι αν η ΚΝΕ έχει τουλάχιστον μια πολιτική γραμμή πάλης με την οποία μπορεί να διαφωνώ, αυτοί που λένε απλά ανοιχτή σχολή δεν έχουν κανένα απολύτως πλάνο. Όπως είπαν και άλλοι,μόλις ανοίξει η σχολή, πάλι εξαφασνισμένοι θα είστε,θα έχετε ξεχάσει τα πάντα περί άλλων μορφών αντίδρασης κλπ κλπ.

chelsea13 έγραψε:Ξαναλέω κάντε μια ηλεκτρονική ψηφοφορία και θα φανεί όντως ποιος είναι θλιβερή μειοψηφία :)
Σωστά, γιατί έτσι γίνεται και καλύτερη πολιτική ζύμωση. Μόνη μου ένσταση είναι ότι πρέπει να υπάρχει κι ένα περιθώριο 12 ωρών στο να ψηφίσει κάποιος, γιατί κάποιοι συμφοιτητές μας μπορεί να θέλουν να κοιμηθούν λίγο παραπάνω ή μπορεί να έχουν κανονίσει καφέ,δεν είναι σωστό να τους αποκλείουμε.
Εγώ,μάλιστα, προτείνω να σταματήσει να υπάρχει και η βουλή ως σώμα μέσα στο κοινοβούλιο, οι εκλεγμένοι βουλευτές να ανεβάζουν τους νόμους στο ίντερνετ κι εμείς να έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε like/dislike.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος adriano17 την Παρ Σεπ 30, 2011 10:17 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
antony07
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Αντώνης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από antony07 »

Georgrinder έγραψε: Καταρχας βοηθα με λιγο...ανοιχτοσχολακης=??
Αυτος που απλα θελει να ανοιξει η σχολη? Αυτος που συνεργαζεται με καποιους που χουν συμφεροντα να περασει ο νομος και θελουν να ανοιξει η σχολη? Αυτος που ενω ειναι κατα του νεου νομου , αλλα θελει να ανοιξει η σχολη? Αυτος που θελει να ανοιξει η σχολη γιατι θεωρει οτι ο νομος δεν ειναι και τοσο καταστροφικος? Στον Ιασωνα?
Συγνώμη αν δεν ήταν προφανές, αναφέρομαι στους υποστηρικτές του πλαισίου "Ανοιχτή Σχολή", που ζητούν να ανοίξει η σχολή και να βρεθούν "άλλοι τρόποι" εναντίωσης στον νέο νόμο.

Georgrinder έγραψε:Να μείνουν για πάντα κλειστές αποκλείεται, έτσι κι αλλιώς.
τοτε σορρυ κιολας αλλα πιο το κερδος ολης αυτης της διαδικασιας?..Περιμενεις να αποσυρει τον νομο η διαμαντοπουλου εν ετη 2011 στην κατασταση που βρισκομαστε και με τετοιο εκβιασμο που δεχομαστε απ'εξω επειδη καναμε εναν μηνα καταληψη..? Η μηπως δεν φανταστηκατε οτι αυτη θα ειναι η καταληξη?..Προχωρατε σε ενεργειες με βαση τις καταληψεις του 06-07 που "παγωσε" ο καραμανλης τον τοτε νομο χωρις να προσομοιωνεστε στην κατασταση συμφωνα με τις παρουσες συνθηκες και ορματε στα τυφλα...
Οι φοιτητές που διαμαρτύρονται προχωράνε αρχικά (αναγκαστικά) με μέσα διαμαρτυρίας που έχουν χρησιμοποιηθεί επιτυχημένα στο παρελθόν. Το ότι η κατάσταση είναι οικονομικά τεταμένη, ή ότι η παρούσα κυβέρνηση είναι (όντως) μια μαριονέτα, σημαίνει τι; Ότι δεν θα αντιδράσουμε, ή ότι θα τα δεχτούμε όοοοολα αγόγγυστα; Τώρα, όποιος έχει κάτι εναλλακτικό* να αντιπροτείνει, δεν του έκλεισε κανείς το στόμα. Προσωπικά, ακούω συνεχώς για ΓΣs, Συντονιστικά Καταλήψεων, Συντονιστικά Αγώνα κλπ κλπ, όλα με ανοιχτή προσέλευση σε όλους. Θέλω να ελπίζω ότι το κίνημα θα (προσπαθήσει τουλάχιστον να) προσαρμοστεί κάπως στις περιστάσεις. Ίδωμεν...

*Που να είναι πχ κάτι καινούριο προσαρμοσμένο στις περιστάσεις, ισχυρότερο από μια πορεία ή κατάληψη κλπ
"Ωραία παιδιά κατάχαμα κυλάει
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας
θυμάστε, Colin de Cayeux τον λέγανε
το άσυλο εμπιστεύτηκε ναι σαν κι εσάς,
σημάδεψε ο μπάτσος και τον ξέκανε
"
Άβαταρ μέλους
Georgrinder
Επικοινωνία:

adriano17 έγραψε:Εγώ σου λέω ότι εχθρός μας είναι το κράτος, οι "ανοιχτοσχολακηδες" είναι κάποιοι που ούτε έρχονται μαζί μας αλλά ταυτόχρονα μας κλείνουν και το δρόμο(όσο μπορούν) προς τον εχθρό.
Εσύ πάλι μάλλον έχεις εχθρό εμάς και τελικά σύμμαχο σου το κράτος.Γιατί όταν θες να σταματήσει κάθε ριζοσπαστική φωνή αντίδρασης απέναντι σε αυτό, θέλοντας ή μη, γίνεσαι τσιράκι του.
Κι αν η ΚΝΕ έχει τουλάχιστον μια πολιτική γραμμή πάλης με την οποία μπορεί να διαφωνώ, αυτοί που λένε απλά ανοιχτή σχολή δεν έχουν κανένα απολύτως πλάνο. Όπως είπαν και άλλοι,μόλις ανοίξει η σχολή, πάλι εξαφασνισμένοι θα είστε,θα έχετε ξεχάσει τα πάντα περί άλλων μορφών αντίδρασης κλπ κλπ.
Καταρχας να διευκρινισω οτι δεν ειμαι εχθρος σας,αν ημουν θα σας πολεμουσα και αν το εκανα πιστεψε με δεν θα σου μιλαγα καν εδω στο φορουμ.Απλως δεν συμφωνω με τις αποψεις σας , αν φυσικα επιτρεπεται..
Το πορισμα σου οτι εχω συμμαχο το κρατος δεν καταλαβαινω που το βασιζεις και το καλω ατοπο μεχρι νεοτερας.

Συγχωρεσε με αν σε προσβαλλω ή αν κανω λαθος αλλα τσιρακι εισαι και συ και γω και ολοι εφοσον ανεχομαστε στην πραξη και στην καθημερινοτητα μας 1002 πραγματα οπως το να αγοραζεις κατι που εχει φπα , να μετακινεισαι με τα μεσα μαζικης συγκοινωνιας , να δουλευεις, να δεχεσαι να δωσεις πανελληνιες για να περασεις σε μια κωλοσχολη, να σπουδαζεις. Απο κει και υστερα καποιος ειναι λιγοτερο και καποιος περισσοτερο "τσιρος" απο τον αλλον με τον δικο του τροπο. Δεν μπορεις ομως να το παιζεις αγωνιστης ενω απολαμβανεις καθημερινα τα αγαθα του εχθρου σου. Επισης δεν εχεις το δικαιωμα να αναγκασεις κανεναν να ασπαστει τις αποψεις σου για αν πετυχεις τον στοχο σου.

Θα ηθελα ομως να μου εξηγησεις το δικο σας πλανο που λες οτι εχετε και το πως αυτο θα αποφερει αποτελεσμα .
antony07 έγραψε:Οι φοιτητές που διαμαρτύρονται προχωράνε αρχικά (αναγκαστικά) με μέσα διαμαρτυρίας που έχουν χρησιμοποιηθεί επιτυχημένα στο παρελθόν. Το ότι η κατάσταση είναι οικονομικά τεταμένη, ή ότι η παρούσα κυβέρνηση είναι (όντως) μια μαριονέτα, σημαίνει τι;
οτι τωρα εχουμε πολεμο.σε πολεμο δεν αγωνιζεσαι κατα του στρατηγου σου αλλα αναγκαστικα κατα του εισβολεα αν θες να ζησεις (ή λιποτακτεις).Το 06-07 υπηρχε περιθωριο. τωρα δεν υπαρχει περιθωριο για τετοια γιατι θα πρεπει να λαβεις υποψην και αυτους που βρισκονται στο χειλος του γκρεμου.
Τωρα τα εναλλακτικα τα εχετε ακουσει ολα. Αν νομιζετε οτι η καταληψη ειναι η λυση και ειστε η πλειοψηφια οντως καλως. Προσωπικα δεν πιστευω οτι ειστε μειοψηφια. Εξαλλου ο μεσος φοιτητης ειναι στα @@ του.

Εγω παιδια ειμαι 8 χρονια στην σχολη. Αυτα τα χρονια εχω περασει απο διαφορα σταδια. Δεν ειμαι κανενας πρωτοετης και ουτε διατεθημενος να σπαταλησω αλλα χρονια στην σεμφε και σε γσ. Η λυση για μενα ειναι να σηκωθω και να φυγω απτην ελλαδα και ετσι οπως εξελλισσονται τα πραγματα δεν ξερω αν θα τα καταφερω κιολας... Πειτε το οπως θελετε παρτακης-ανοιχτοσχολακης οτιδηποτε δεν με νοιαζει εχω ακουσει πολλα τοσα χρονια. Για αυτο και ψηφισα ανοιχτη σχολη. Δεν το εκανα ομως μονο για την παρτυ μου. Το εκανα και για οσους αλλους βρισκονται στην ιδια θεση με μενα. Οπως και σεις. Εμενα και τους συμπορευομενους μου ξερω οτι κατι τετοιο θα μας βοηθησει και θα επιφερει αποτελεσμα.
Off Topic
(δεν χρειαζεται να μου αναφερεται τα χιλιοπαιγμενα επιχειρηματα το πτυχιο δεν πιανει μια κτλ κτλ δεν θα απαντησω καν γιατι θεωρω οτι ειναι ακρως οφφτοπικ)
Aυτο που κανετε εσεις για εσας και οσους σας συμπασχουν σορρυ αλλα i beg the difference..Τωρα αμα ειμαι τσιρακι αυτο το ξερουν λιγοι..

-Georg Cantor
papagalakos

Δημοσίευση από papagalakos »

Georgrinder έγραψε:Συγχωρεσε με αν σε προσβαλλω ή αν κανω λαθος αλλα τσιρακι εισαι και συ και γω και ολοι εφοσον ανεχομαστε στην πραξη και στην καθημερινοτητα μας 1002 πραγματα οπως το να αγοραζεις κατι που εχει φπα , να μετακινεισαι με τα μεσα μαζικης συγκοινωνιας , να δουλευεις, να δεχεσαι να δωσεις πανελληνιες για να περασεις σε μια κωλοσχολη, να σπουδαζεις. Απο κει και υστερα καποιος ειναι λιγοτερο και καποιος περισσοτερο "τσιρος" απο τον αλλον με τον δικο του τροπο.
Όλοι ζούμε μέσα σε αυτό το σύστημα, όλοι επηρεαζόμαστε, και επίσης όλοι κάνουμε επιλογές για τη στάση που θα κρατήσουμε.
Αν δεν δουλέψεις δεν θα βγάλεις λεφτά και θα πεθάνεις.

Από 'κεί και πέρα μπορείς είτε να παραδοθείς "Γη και ύδορ", ή να προσπαθείς να ανατρέψεις αυτή την κατάσταση.
Τσιράκι λοιπόν είναι αυτός που πάει στη δουλειά του (αν και δεν συμφωνώ με τον όρο) και μετά σπίτι του.
Ή στη σχολή του και μετά σπίτι του.

Αν πας στη σχολή σου ή στη δουλειά σου και κάνεις και κάτι για να αλλάξει η κατάσταση τότε δεν βλέπω γιατί είσαι τσιράκι.

Εδώ όμως παρατηρούμε το εξής εξοργιστικό.
Όχι απλώς πηγαίνετε στη σχολή σας και δεν αγωνίζεστε να αλλάξει η κατάσταση.
Αλλά αντιτίθεστε και βρίζετε όσους προσπαθούν να το κάνουν, βρίσκοντας αποκούμπι στα καθεστωτικά ΜΜΕ που χαϊδεύουν τους αγανακτισμένους και αδικημένους φυτητές που θέλουν να κάνουνε μάθημα.

Σε αυτή την περίπτωση ναι, είσαι τσιράκι.
Georgrinder έγραψε: Δεν μπορεις ομως να το παιζεις αγωνιστης ενω απολαμβανεις καθημερινα τα αγαθα του εχθρου σου.
Ποιά αγαθά του εχθρού;;; Ο εχθρός δεν παράγει αγαθά γιατί πολύ απλά ο εχθρός δεν παράγει. Είναι παράσιτο.

Το ρεύμα, τις υπηρεσίες, τα ρούχα, τα τρόφιμα στα σούπερ μάρκετ, οτιδήποτε μπορείς να καταναλώσεις είναι προϊόν και αγαθό των εργατών/εργαζομένων που το φτιάξανε.
Και θα έπρεπε να διατίθεται στην κοινωνία, με έναν ορισμένο και δίκαιο τρόπο, που περιγράφεται στο κομμουνιστικό μανιφέστο, που δεν είναι της παρούσης.
Georgrinder έγραψε:Επισης δεν εχεις το δικαιωμα να αναγκασεις κανεναν να ασπαστει τις αποψεις σου για αν πετυχεις τον στοχο σου.
Δε σου ζήτησε κανένας να ασπαστείς την άποψη κανενός. Αν κάτι ζητήθηκε είναι σεβασμός στις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων.
Georgrinder έγραψε:Εγω παιδια ειμαι 8 χρονια στην σχολη. Αυτα τα χρονια εχω περασει απο διαφορα σταδια. Δεν ειμαι κανενας πρωτοετης και ουτε διατεθημενος να σπαταλησω αλλα χρονια στην σεμφε και σε γσ. Η λυση για μενα ειναι να σηκωθω και να φυγω απτην ελλαδα
Κάνε μας τη χάρη αφού το θες κιόλας.
Georgrinder έγραψε:και ετσι οπως εξελλισσονται τα πραγματα δεν ξερω αν θα τα καταφερω κιολας...
Κάτι για το οποίο ευθύνονται οι αριστεριστές. Όπως για την ιδιωτικοποίηση της παιδείας (σε παγκόσμιο επίπεδο), την ανεργία, την κατάργηση των συντάξεων και δε συμαζεύεται.
Προφανώς βέβαια και δεν φταίνε οι διαχειριστές του συστήματος.
Προφανώς και δεν φταίει ο Πρετεντέρης.
Αφού αυτός σας υποστηρίζει, πως θα γινότανε να είναι εχθρός σας...

Ξυπνήστε ρε!
Georgrinder έγραψε: Για αυτο και ψηφισα ανοιχτη σχολη. Δεν το εκανα ομως μονο για την παρτυ μου. Το εκανα και για οσους αλλους βρισκονται στην ιδια θεση με μενα.
Georgrinder έγραψε:Aυτο που κανετε εσεις για εσας και οσους σας συμπασχουν
Αυτό ακριβώς λέω!!!

Ναι, δεν θα ακουστεί καλά αλλά καμία φοιτητική ενότητα δεν υπάρχει.
Υπάρχουν αυτοί που αγωνίζονται για δημόσια δωρεάν παιδεία και όσους τη χρειάζονται και δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς, και
αυτοί που αγωνίζονται για το βόλεμά τους

Αυτό ακριβώς που συμβαίνει στην κοινωνία.
Ένα δωμάτιο που συνεχώς αυξάνει η στάθμη του νερού, και αντί να βραχείς και βοηθήσεις το σύνολο να φτιάξει μια σκάλα για να φτάσει στο παράθυρο εσύ ανεβαίνεις σε ένα τραπέζι και... περιμένεις; κι εγώ δεν ξέρω τι κάνεις...
Άβαταρ μέλους
Casus_Belli
Real Name: Paul

Δημοσίευση από Casus_Belli »

Georgrinder έγραψε:Εγω παιδια ειμαι 8 χρονια στην σχολη. Αυτα τα χρονια εχω περασει απο διαφορα σταδια. Δεν ειμαι κανενας πρωτοετης και ουτε διατεθημενος να σπαταλησω αλλα χρονια στην σεμφε και σε γσ. Η λυση για μενα ειναι να σηκωθω και να φυγω απτην ελλαδα και ετσι οπως εξελλισσονται τα πραγματα δεν ξερω αν θα τα καταφερω κιολας... Πειτε το οπως θελετε παρτακης-ανοιχτοσχολακης οτιδηποτε δεν με νοιαζει εχω ακουσει πολλα τοσα χρονια. Για αυτο και ψηφισα ανοιχτη σχολη. Δεν το εκανα ομως μονο για την παρτυ μου. Το εκανα και για οσους αλλους βρισκονται στην ιδια θεση με μενα.
Συνάδελφε Georgrinder δεν έχεις κανένα μα κανένα λόγο να απολογείσαι γιατί έπραξες κατά συνείδηση και με βάση τη στοιχειώδη λογική που λέει ότι μια σχολή (όπως και ένα αλεξίπτωτο) λειτουργεί όταν είναι ανοιχτή και ο κόσμος είναι μέσα σε αυτήν, συνομιλεί, μορφώνεται, προοδεύει, συνεργάζεται, αλληλεπιδρά.

Για την ακρίβεια δεν χρειάζετε κανένας φοιτητής να απολογείται σε αυτούς που ακόμα και μαθήματα όταν γίνονται τη βγάζουν στα τραπεζάκια, στις αφισοκολήσεις, στους τσαμπουκάδες ή (γιατί όχι) και στις (δαπίτικες ή δήθεν εναλλακτικές) καφετέριες. Αυτοί έχουν πάρει το δρόμο τους, το θέμα είναι όλοι εμείς οι υπόλοιποι τι κάνουμε;
Άβαταρ μέλους
adriano17

Georgrinder έγραψε:Συγχωρεσε με αν σε προσβαλλω ή αν κανω λαθος αλλα τσιρακι εισαι και συ και γω και ολοι εφοσον ανεχομαστε στην πραξη και στην καθημερινοτητα μας 1002 πραγματα οπως το να αγοραζεις κατι που εχει φπα , να μετακινεισαι με τα μεσα μαζικης συγκοινωνιας , να δουλευεις, να δεχεσαι να δωσεις πανελληνιες για να περασεις σε μια κωλοσχολη, να σπουδαζεις. Απο κει και υστερα καποιος ειναι λιγοτερο και καποιος περισσοτερο "τσιρος" απο τον αλλον με τον δικο του τροπο. Δεν μπορεις ομως να το παιζεις αγωνιστης ενω απολαμβανεις καθημερινα τα αγαθα του εχθρου σου.
Αναγκαστικά, νομίζω γίνεται αυτό καθημερινά από όλους. Απλά κάποιοι το ανέχονται προσπαθώντας ταυτόχρονα να αλλάξουν τα πράγματα,άλλοι σε μεγάλο βαθμό συμβιβάζονται και κάποιους μπορεί και να τους αρέσει.
Georgrinder έγραψε: Επισης δεν εχεις το δικαιωμα να αναγκασεις κανεναν να ασπαστει τις αποψεις σου για αν πετυχεις τον στοχο σου.
Δε ζητάω αυτό και γενικά δε θεωρώ ότι έχω κάποιους στόχους που είναι δικοί μου, νίκη για μένα είναι να εκπληρωθούν συλλογικοί στόχοι για το καλό όλων όσων πλήττονται από την πολιτική που εφαρμόζεται.
Georgrinder έγραψε:Θα ηθελα ομως να μου εξηγησεις το δικο σας πλανο που λες οτι εχετε και το πως αυτο θα αποφερει αποτελεσμα .
Το πλάνο που προωθεί γενικά η συντονιστική κατάληψης είναι κατάληψη διαρκείας μέχρι να πέσει ο νόμος. Δε λέω ότι πρέπει να αγωνιζόμαστε σήμερα μόνο γι αυτό αλλά είναι ένας στόχος που μπορεί να συσπειρώσει κόσμο αφού ο νέος νόμος αλλά και η γενικότερη κατάσταση στην εκπαίδευση με την υποχρηματοδότηση κλπ πλήττει, κατά τη γνώμη μου, ξεκάθαρα τους φοιτητές, τους τωρινούς και τους επόμενους.
Σκέψου τα περισσότερα πανεπιστήμια της χώρας να έκλειναν για πολλούς μήνες, θα επρόκειτο για ένα νόμο που δε θα χε κανένα αντίκρισμα ή δυνατότητα εφαρμογής οπότε θα έπρεπε να αλλάξει είτε αυτός είτε λόγω πίεσης η κυβέρνηση.
Βέβαια αυτό μπορεί να φαντάζει δύσκολο, κατά τη γνώμη μου κυρίως λόγω των εκβιασμών του υπουργείου και των ΜΜΕ για χαμένες εξεταστικές/εξάμηνα και μιας γενικότερης κατάστασης που έχει κάνει τους περισσότερους φοιτητές(αλλά και πολίτες κατ' επέκταση) να είναι φοβισμένοι-χαμένοι.
Georgrinder έγραψε: Το 06-07 υπηρχε περιθωριο. τωρα δεν υπαρχει περιθωριο για τετοια γιατι θα πρεπει να λαβεις υποψην και αυτους που βρισκονται στο χειλος του γκρεμου.
Είναι μεγάλη κουβέντα. Θεωρητικά, αν δεν υπάρχουν αντιδράσεις, εγώ πιστεύω ότι η χώρα επισήμως δε θα χρεωκοπήσει τα επόμενα χρόνια. Απλά, όταν θα είναι να φύγει το ΔΝΤ πχ, θα υπάρχουν εκατομμύρια απολυμένοι ή εξαθλιωμένοι πολίτες.
Αν τώρα αγωνιστούμε, μπορεί να μην είμαστε σίγουροι για το αν θα νικήσουμε και το τι ακριβώς θα σημαίνει η νίκη ή η ήττα, πάντως θα υπάρχει τουλάχιστον μια αισιόδοξη προοπτική.
Μήπως, τελικά, αξίζει το ρίσκο;
Άβαταρ μέλους
O kanenas
Real Name: Αφροξυλάνθη
Τοποθεσία: Within search engines that search engines that search
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O kanenas »

Off Topic
Πολύ άσχετο, αλλά δε μου δίνεται συχνά η ευκαιρία να πω κάτι τέτοιο για το semfe.gr τα τελευταία χρόνια. Είναι από τις λιγες φορές που συζήτηση, η οποία βρίσκεται αρκετά κοντά στο κλείδωμα, τελικά ξαναστρώνει! Keep it up!
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
papagalakos

Έχω να προσθέσω ότι η νοοτροπία που οδήγησε την κατάσταση εδώ είναι ακριβώς αυτή.
Να κλείνουμε τα αφτιά σε οποιαδήποτε φωνή κάνει λόγο για καταστροφική κυβερνητική πολιτική, να ταξιδεύουμε με την πνοή των ΜΜΕ, να αποφεύγουμε να ασχοληθούμε με οτιδήποτε και να επιδιώκουμε την συνέχιση της ομαλότητας.

• Αν η συνισταμένη των δυνάμεων που ασκούνται σε ένα σώμα είναι 0 αυτό παραμένει σε ηρεμία.

• Αν δεν είναι, αυτό από φιλότιμο και μόνο οφείλει να αντιδράσει.
Άβαταρ μέλους
Georgrinder
Επικοινωνία:

@adriano φιλε σεβομαι τις αποψεις σου και διακρινω οτι διαφωνουμε σε θεμελιωδη πραγματα τα οποια νομιζω ειναι προφανεστατα οποτε και δεν βλεπω τον λογο να επεκταθω περεταιρω. Εξαλλου δεν εχω την προθεση να μπουμε σε quote-quote μονομαχια οπως μερικοι μερικοι... Η απαντηση μου ενδειχτικα στην τελευταια σου ερωτηση ειναι οχι,αλλα αυτο ειναι προσωπικη μου γνωμη. Το επιχειρημα μου ειναι οτι σε περιοδο κρισης το ρισκο αυτο που αναφερεις πολλαπλασιαζεται.

@παπαγαλος εσυ συγκεκριμενα εισαι απο τους λιγους που δεν θα συζητησω απο δω. εχεις αποδειξει επανηλλημενως το χαμηλο σου επιπεδο και το στενο σου μυαλο. αν και εχω λοιπον πολλα επιχειρηματα στα χιλιοπαιγμενα σου σχολια δε θα μπω στην διαδικασια γιατι θα καταληξει παλι να κλειδωθει το θεμα..γενικα δεν απολαμβανω την συζητηση με παπαγαλους. Θα σου πω μονο οτι εκτος απο τους νομους του νευτωνα στον ανθρωπο ισχυουν και οι νομοι της λογικης..ευτυχως.

-Georg Cantor
papagalakos

Georgrinder έγραψε:Θα σου πω μονο οτι εκτος απο τους νομους του νευτωνα στον ανθρωπο ισχυουν και οι νομοι της λογικης..ευτυχως.
Χο... Χο... Χο...
Άβαταρ μέλους
antony07
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Αντώνης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από antony07 »

Georgrinder έγραψε:οτι τωρα εχουμε πολεμο.σε πολεμο δεν αγωνιζεσαι κατα του στρατηγου σου αλλα αναγκαστικα κατα του εισβολεα αν θες να ζησεις (ή λιποτακτεις).Το 06-07 υπηρχε περιθωριο. τωρα δεν υπαρχει περιθωριο για τετοια γιατι θα πρεπει να λαβεις υποψην και αυτους που βρισκονται στο χειλος του γκρεμου.
Τωρα τα εναλλακτικα τα εχετε ακουσει ολα. Αν νομιζετε οτι η καταληψη ειναι η λυση και ειστε η πλειοψηφια οντως καλως. Προσωπικα δεν πιστευω οτι ειστε μειοψηφια. Εξαλλου ο μεσος φοιτητης ειναι στα @@ του.
Συμφωνώ στα περισσότερα εξ'αυτών. Η διαφοροποίησή μου έγκειται στο ότι:
1) δεν θα έπρεπε να πάμε σαν "ζώα στην σφαγή" μόνο και μόνο επειδή η χώρα οικονομικά διαλύεται.
2) πιστεύω (ή πίστευα, μιας και τα πράγματα δεν τείνουν πλέον εκεί) ότι οργανωμένες και μαζικές καταλήψεις διάρκειας 1-2 μηνών θα μπορούσαν να γνωστοποιήσουν την κατάσταση στην κοινωνία, και σε συνδυασμό με συλλαλητήρια όπως το '07, να καταστήσουν σαφές στους ιθύνοντες ότι η Παιδεία δεν είναι για "ξεζούμισμα", μόνο και μόνο για να εξοικονομηθούν χρήματα. Είναι η ραχοκοκκαλιά κάθε κοινωνίας, και ήδη οι παρούσες γενιές πληρώνουν το τίμημα της "διεστραμμένης" παιδείας. Μόνο που τότε ήταν πολιτικά τα κίνητρα. Τα οικονομικά, που ζούμε, θα είναι κατά πολύ χειρότερα: Σκεφτείτε ότι τα σχολεία (η υποχρεωτική εκπαίδευση) δεν έχουν βιβλία και καθηγητές. Όταν ανοίξουν τα Πανεπιστήμια, έχετε ιδέα τι θα γίνει;
"Ωραία παιδιά κατάχαμα κυλάει
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας
θυμάστε, Colin de Cayeux τον λέγανε
το άσυλο εμπιστεύτηκε ναι σαν κι εσάς,
σημάδεψε ο μπάτσος και τον ξέκανε
"
Άβαταρ μέλους
chelsea13
Real Name: Alex

Δημοσίευση από chelsea13 »

adriano17 έγραψε:Σωστά, γιατί έτσι γίνεται και καλύτερη πολιτική ζύμωση. Μόνη μου ένσταση είναι ότι πρέπει να υπάρχει κι ένα περιθώριο 12 ωρών στο να ψηφίσει κάποιος, γιατί κάποιοι συμφοιτητές μας μπορεί να θέλουν να κοιμηθούν λίγο παραπάνω ή μπορεί να έχουν κανονίσει καφέ,δεν είναι σωστό να τους αποκλείουμε.
Εγώ,μάλιστα, προτείνω να σταματήσει να υπάρχει και η βουλή ως σώμα μέσα στο κοινοβούλιο, οι εκλεγμένοι βουλευτές να ανεβάζουν τους νόμους στο ίντερνετ κι εμείς να έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε like/dislike.
Θα είχες 100% δίκιο αν αυτό που γινόταν στις Γ.Σ ήταν πολιτική ζύμωση. Επειδή λοιπόν δεν είναι, όποιος γουστάρει πηγαίνει στην Γ.Σ και την τρώει στην μάπα και όποιος δεν γουστάρει ψηφίζει online το εκάστοτε πλαίσιο. Πολύ απλό νομίζω. Και ακόμα και αν δεν συμφωνείς με αυτό, γιατί να στερηθεί την δυνατότητα να ψηφίσει κάποιος ο οποίος για τον οποιονδήποτε λόγο δεν μπορεί να κατέβει? Και στην τελική έτσι θα έχετε και μια πραγματική πλειοψηφία στην εκάστοτε απόφαση και όχι αυτό το άθλιο πράγμα που ονομάζετε εσείς πλειοψηφία. Διαφωνείς κάπου?
trapezi1
Real Name: sakis

Δημοσίευση από trapezi1 »

Ωρες ωρες απορω πως εμεις οι νεοι θα αλλαξουμε την Ελλαδα :roll:
Ειναι τραγικο να σου λεει καποιος οτι μεσα στη ΓΣ γινεται πολιτικη ζυμωση.Ο εαακιτης ερχεται για να ψηφισει εαακ να κανει και 2 -3 ιδιες ερωτησεις απο τα ιδια ατομα στις αλλες παραταξεις.Το ιδιο και οι πκσιτες,δαπιτες.Καλα πασπ δεν υπαρχει.Α και κατι ασχετο,ρε παιδια ενα ατομο ειναι της πασπ λυπηθειτε το,συνεχεια ερωτησεις,να προχωραει πιο γρηγορα η διαδικασια.Στο θεμα μας τωρα,η ΓΣ γινεται γιατι καποιοι γουσταρουν να γινεται αυτο.Πως ο αλλος γουσταρει καθε βδομαδα να πηγαινει σινεμα,γηπεδο,θεατρο κλπ.Πεντε συνελευσεις τωρα τα ιδια και τα ιδια.Ξερεις ποιους θα δεις που θα κατσουν τι θα πουν τι θα ψηφισουν.ΤΟ αλλο?Που καθομαστε λες και ειμαστε στη βουλη.Οι μεν δεξια οι αλλοι αριστερα οι αλλοι κεντρο.Εγω ξερω οτι εχουμε σαπισει πριν την ωρα μας,συμπαθατε με,αλλα με τετοια μυαλα,οχι η τροικα αλλα και η Ουγκαντα θα μας ελεγχει.Ακου πολιτικη ζυμωση :lol:
Άβαταρ μέλους
adriano17

chelsea13 έγραψε: Θα είχες 100% δίκιο αν αυτό που γινόταν στις Γ.Σ ήταν πολιτική ζύμωση. Επειδή λοιπόν δεν είναι, όποιος γουστάρει πηγαίνει στην Γ.Σ και την τρώει στην μάπα και όποιος δεν γουστάρει ψηφίζει online το εκάστοτε πλαίσιο. Πολύ απλό νομίζω. Και ακόμα και αν δεν συμφωνείς με αυτό, γιατί να στερηθεί την δυνατότητα να ψηφίσει κάποιος ο οποίος για τον οποιονδήποτε λόγο δεν μπορεί να κατέβει? Και στην τελική έτσι θα έχετε και μια πραγματική πλειοψηφία στην εκάστοτε απόφαση και όχι αυτό το άθλιο πράγμα που ονομάζετε εσείς πλειοψηφία. Διαφωνείς κάπου?
Σίγουρα διαφωνώ στο ότι είναι άθλιο πράγμα η σημερινή πλειοψηφία.
Καλά, αρχικά νόμιζα ότι έλεγες να μη γίνεται καν συνέλευση, απλά να ψηφίζουμε από το σπίτι πλαίσια. Βέβαια, και με τη δυνατότητα επιλογής που προτείνεις, διαφωνώ, κυρίως γιατί είναι υπεκφυγή μιας κατάστασης.
Δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση ότι τώρα γίνεται συζήτηση και ζύμωση όπως θα έπρεπε να γίνεται, όμως εσύ το πας στο άλλο άκρο. Στην τελική, δυστυχώς μάλλον, ακόμα κι όπως είναι τώρα, δίνεται η ευκαιρία σε κάποιον να πάει πιο αργά στη σχολή και να περιμένει απ' έξω πότε θα τελειώσουν οι ομιλητές για να μπει να ψηφίσει. Τώρα, για το αν κάποιοι δε μπορούνε να πάνε, γενικά γίνεται μετά το μεσημέρι που δουλεύει λιγότερος κόσμος και κυρίως δε πιστεύω ότι η πλειοψηφία αυτών που δεν έρχονται στη ΓΣ, το κάνουν επειδή δε μπορούν.

Πάντως, επειδή δε μ' αρέσει να αναλώνομαι πολύ σε τέτοιες συζητήσεις του φόρουμ, συμφωνώ με τον georgrinder ότι υπάρχουν διαφωνίες σε θεμελιώδη πράγματα,chelsea13, οπότε δε νομίζω ότι έχει νόημα να το συζητήσουμε περαιτέρω.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ειδικά Θέματα”