Μετά το πτυχίο....ο "έρωτας"

Απόφοιτοι, μεταπτυχιακά, διδακτορικά, επαγγελματική αποκατάσταση, κλπ.

Συντονιστής: antony07

jdimakos

Μετά το πτυχίο....ο "έρωτας"

Δημοσίευση από jdimakos »

μπραβο παιδιά, πολύ καλή προσπάθεια.
είμαι απόφοιτος της σχολής απο τον ιούλιο του 2005,
και έχω να σας πώ ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα στην αγορά εργασίας.  τώρα φτιάχνουμε σύλλογο αποφοίτων για την διεκδίκηση των επαγγελματικών δικαιωμάτων (ανύπαρκτα).  χρειάζεται συντονισμό όμως απο το προπτυχιακό επίπεδο και προς αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να συνεργαστούμε.
αυτήν την στιγμή παίρνουμε ένα πτυχίο χωρις ΚΑΝΕΝΑ αντίκρισμα.
ας ενεργοποιηθούμε περισσότερο όλοι μας και κυρίως ας αφυπνιστουμε...
Άβαταρ μέλους
HeartDoc
Real Name: Νίκος Καραστάθης

Δημοσίευση από HeartDoc »

Αρχικά, καλώς ήρθες στην παρέα μας!  :partyman:

Θες να μας πεις λίγα περισσότερα για την κατεύθυνση που διάλεξες (όχι ότι υπάρχει και τεράστια διαφορά στο τέλος :( ), τι σκεφτόσουν/σκέφτεσαι να ακολουθήσεις κλπ.
Εμένα ειδικά που είμαι στο 2ο έτος (και του χρόνου διαλέγω κατεύθυνση) με προβληματίζουν.
Τώρα κάνεις κάποιο μεταπτυχιακό μέσα/ έξω..;

Και πάλι καλώς ήλθες και ελπίζομεν να διαφωτίσετε με την γνώση σας, master, τα μικρότερα ΣΕΜΦυτάκια σαν και του λόγου μου.  :lol:
The day Microsoft makes something that doesn't suck is the day they start making vacuum cleaners.
O_Xamenos
Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
Facebook ID: 682417817
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O_Xamenos »

ρε παιδια αφου κανετε συλλογο αποφοιτων γιατι δεν ερχεστε σε μια γσ να το ανακοινωσετε???
Εικόνα
Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα

Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Άβαταρ μέλους
Skliraios
Real Name: Ιουλιος Μπιτζιμπιτζιδης

Δημοσίευση από Skliraios »

αν δεν ειμαι τοσο λαθος πρεπει να ειπωθηκε στην τελευταια γσ
http://www.freewebs.com/hellian00/300%204.gif

ο πληθωρισμός του φαίνεσθαι έχει ρίζες στη έλλειψη του είναι.

Occasio aegre offertur, facile amittitur - Opportunity is offered with difficulty, lost with ease. (Publius Syrus)

http://www.neobux.com/?r=SKLIRAIOS
jdimakos

δεν κάνω μεταπτυχιακό, τελείωσα απο φαντάρος και γενικά κατευθύνομαι προς την εκπαίδευση, όπου όλες οι πόρτες είναι κλειστές.  δεν μπορούμε (νόμιμα ) να δουλέψουμε σε φροντιστήριο ή γενικότερα στην ιδιωτική εκπάιδευση, επειδή δεν έχουμε άδεια διδασκαλίας.  Αλλά και γενικότερα δεν είμαστε σε καμία προκύρυξη δημόσιου τομέα.  ελπίζω πάντως μέχρι να βγείς και σύ στην αγορά εργασίας να έχει λυθεί το θέμα.  σας τα λέω όμως αυτά ώστε να έχετε συναίσθηση για τα επαγγελματικά δικαιώματα.  Υ.Γ. πήρα κατεύθυνση Φυσικού (οπτοηλεκτρονική + laser, φυσική υλικών).
Άβαταρ μέλους
Remali tis Fokionos Negri
Real Name: KX
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Remali tis Fokionos Negri »

Off Topic
Ναι λοιπόν, ο Παπαγεωργίου επιτέλους έβγαλε βαθμούς! Με χαρά πλέον και σιγουριά, μπορώ να γράφω στο topic αυτό! Μένει να μαζευτούν διάφορες ατασθαλίες της γραμματείας και λοιπών καθηγητών... Άσχετη ερώτηση: Τι ΣΤΟΝ ΚΟΡΑΚΑ πρέπει να κάνω για να στείλω εικόνα;;;
Εικόνα
"Εάν ταίς γλώσσαις τών ανθρώπων λαλώ καί τών αγγέλων, αγάπη δέ μήν έχω, γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον."
Άβαταρ μέλους
Wizard
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μάνος Ικάριος
Facebook ID: Manos.Ikarios

Δημοσίευση από Wizard »

Off Topic
Να τη στείλεις που? Να την ανεβάσεις εδώ?
Θα πρέπει να την ανεβάσεις σε κάποιον server (π.χ. στο λογαριασμό σου στο εμπ ή στο imageshack.us) και να βάλεις εδώ το λινκ ;)
Windows is unprotected sex. Linux is using a condom, the pill, a vasectomy, and the Berlin wall...
Άβαταρ μέλους
Επικοινωνία:

Off Topic
Καλά...
Εικόνα
"Εάν ταίς γλώσσαις τών ανθρώπων λαλώ καί τών αγγέλων, αγάπη δέ μήν έχω, γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον."
Άβαταρ μέλους
skywalker
Real Name: skywalker
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από skywalker »

basika apo oti katalabaino oi teleytaies 3 dimosieyseis itan akires.Loipon opos eipe kai o master prepei na enimerothoun ta atoma pou foitoun sti sxoli gia to gegonos oti den exoume epaggelmatika dikaiomata.Kai giati oxi na ta diaikdikisoume oloi mazi.Apo oti exo akousei basika egine syzitisi tou prytani tis sxolis kai tis marrietas kai mas edose to asep kai episis eipe oti tha ekdothei proedriko diatagma pou tha mas dinei dikaiomata kai sto tee se bathos 3 minon.Bebaia mporei na exo parapliroforithei kati pou den nomizo.

Tespa ena teleytaio pros ton apofoito.Kala re palikari an itheles na strafeis pros tin ekpaideysi giati den pigaines fysiko i mathimatiko.Sigoura isoun arketa exypnos gia na bgaleis tin sxoli omos to theoro akrati m@l@ki@ na erhteis semfe gia na gineis daskalos
Θελω να φυγουν τα κομματα Εδω και Τωρα απο το ΕΜΠ...
Εικόνα Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Επικοινωνία:

Κι εγώ άκουσα κάτι για ΑΣΕΠ. Αν έχουμε περισσότερες πληροφορίες επί του θέματος ας ανοίξουμε μια κουβέντα στα "Ακαδημαϊκά". Να σπάσει το ρόδι και εκεί..
Σόρρυ για τα άσχετα πιο πάνω  :oops: :lol:
Εικόνα
jdimakos

οσον αφορα σε αυτό που γράφει ο skywalker, πρέπει να σου θυμισω,
ότι όταν μπήκα στην σχολή το 1999 δηλαδή την πρώτη χρονιά που λειτουργούσε, δεν φανταζόμουν ότι μια σχολή 5ετούς φοίτησης δεν θα σου παρέχει το δικαίωμα διδασκαλίας (τουλάχιστον).
Επίσης όπως κάθε 18χρονος ήθελα να έχω όσον το δυνατον περισσότερες επιλογες, που θα μου εξασφάλιζε μια τέτοια καινούρια σχολή και δεν θα είχε τον κορεσμό του φυσικού ή του μαθηματικού.
τότε δηλαδή φάνταζε καλύτερη απο το φυσικό, που (μέχρι να δηλώσω πρώτη επιλογή την ΣΕΜΦΕ) είχα στο μυαλό μου.
Δεν μου αρέσει ο τρόπος που αντιμετωπίζεις το ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ του ΚΑΘΗΓΗΤΗ λέγοντας τον ουσιαστικά "δασκαλάκο" ξεχνώντας και υποτιμώντας  ουσιαστικα τον ρόλο όλων αυτών των ανθρώπων που σε βοήθησαν να μπείς στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και γιατί όχι να τους ξεπεράσεις και να προχωρήσεις ακόμη περισσότερο αυτά που σε δίδαξαν.
Και επειδή απο ότι καταλαβαίνω πρέπει να είσαι και μικρό έτος ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΛΕΣ ΠΟΤΕ.
Και κλείνοντας θα σου απαντήσω με μια δικιά μου ερώτηση: Αν το 99 έκανα μαάκία που μπήκα σε μια σχολή που πίστευα ότι θα μπορώ τουλάχιστον να γίνω καθηγητης ή ότι καλύτερο ήθελα στην έρευνα, πώς κρίνεις την δικιά σου επιλογή εν έτει 2005 ή 2006 ,γνωρίζοντας τα προβλήματα της σχολής να την βάλεις ώσ σχολή προτίμησης στο μηχανογραφικό σου και σχετικά ψηλα;
Εκτός και αν ήθελες απλά, γενικά και αόριστα να είσαι φοιτητής του Ε.Μ.Π,
φορέας δηλαδή του γνωστού κόμπλεξ Νομική, Πολυτεχνείο,Ιατρικη....
sorry αν κούρασα αλλά έκρινα σκόπιμη την απάντηση αυτή για να σας βοηθήσω να ξεμπλοκαριστείτε απο τα κόμλεξ του πολυτεχνίτη πανεπιστήμονα, να βγάλουμε την βιτρίνα και να δούμε το πρόβλημα στην καρδιά του...
τα λέμε
Άβαταρ μέλους
el_greco
Real Name: Νίκος Βέργος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από el_greco »

Σαν εισαχθείς του 2000, στο δεύτερο χρόνο μόλις λειτουργίας του - τότε - ΤΕΜΦΕ, και ως τελειόφοιτος τώρα πια, συμμερίζομαι απόλυτα τις απόψεις, την αγωνία, καθώς και την πικρία του jdimakos.

Δεν μπήκαμε εδώ οραματιζόμενοι να γίνουμε καθηγητές, ΑΛΛΑ αυτή την εξασφάλιση τη θεωρούσαμε και τη θεωρούμε αυτονόητη. Δε μας λείπει τίποτα σε υπόβαθρο για να διδάξουμε στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, και το λειτούργημα του δασκάλου στο σχολείο, όντως δεν πρέπει να λαμβάνεται αψήφιστα.

Επίσης δε νομίζω να μπήκε κανείς εδώ πιστεύοντας ότι θα χτίζει σπίτια ή θα κάνει ηλεκτρικές εγκαταστάσεις. Ο όρος "μηχανικός" είναι πολύ ευρύτερος, και μετά χαράς αν θέλετε να αναλωθούμε άλλη μια φορά σε ατέρμονες συζητήσεις περί mechanics, engineering, έρευνας, εφαρμογών κλπ.

Παρ'όλα αυτά, επειδή κι εγώ μέχρι να μάθω για το ΤΕΜΦΕ από έναν που μπήκε το 99 και με "πόρωσε", κι εγώ το Φυσικό είχα πρώτη επιλογή. Και μετά από τόσα χρόνια, στα πλαίσια αυτής της διελκυστίνδας πολιτικών, καθηγητών, παραγόντων και σία, η πικρία για την κατάσταση με τη σχολή μας απλά... γίνεται πιο πικρή.

Θα δούμε όμως... μακάρι να μπουν επιτέλους τα πράγματα σε ένα δρόμο.

Άβαταρ μέλους
AmmonRa

Δημοσίευση από AmmonRa »

Και πέρα από όλα τα άλλα ο ΑΣΕΠ είναι και θέμα κύρους της σχολής...
kalmer

επαγγελματικά δικαιώματα ΣΕΜΦΕ

Δημοσίευση από kalmer »

Έμαθε κανείς τι ειπώθηκε την Πέμπτη στο αμφ. 4 για τα επαγγελματικά μας δικαιώματα?
Είμαι απόφοιτος της Σχολής ΕΜΦΕ (κατεύθυνση φυσικού –ροές οπτοηλεκτρονική + laser & πυρηνική φυσική + στοιχειώδη σωματίδια). Δυστυχώς, δεν είμαστε αναγνωρισμένοι από πουθενά.  :evil:

Κάνω τώρα μεταπτυχιακό στην Ιατρική φυσική στη Πάτρα και δε θα μου δώσουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ως ακτινοφυσικός γιατί δεν με θεωρούν φυσικό!!! Αν και σας πληροφορώ στη σχολή έχουμε κάνει τα ίδια και περισσότερα μαθήματα (62 μαθήματα) από τη σχολή του Φυσικού (~52 μαθήματα)… :shock:  Μετά από δυο χρόνια μεταπτυχιακού δεν θα βρίσκω δουλεία γιατί δεν είμαι φυσικός αλλά απόφοιτος ΣΕΜΦΕ. Τι ειρωνικό :?:  Δεν είμαι ΦΥΣΙΚΟΣ!!!! :(  :evil:  :(
Neo
Real Name: Thomas Anderson

Δημοσίευση από Neo »

Να μπω λίγο σε [γκρινιάρης_mode] και να υπενθυμίσω ότι έχουν γίνει σποραδικά κάποιες κινήσεις, αλλά αν κάποια στιγμή δε μαζευτούμε (και κυρίως μαζευτείτε εσείς οι απόφοιτοι) να σχεδιάσουμε κάποιο πλάνο δράσης, απλά ασχολούνται τζάμπα όσοι ασχολούνται.

Και το λέω με μεγάλη μου πικρία, ότι δυστυχώς οι περισσότεροι από τους απόφοιτους ασχολούνται κυρίως με τα μεταπτυχιακά τους, παρά με το κύριο πτυχίο τους. Λυπάμαι, αλλά έτσι δε γίνεται δουλειά παίδες.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Μετά το πτυχίο”