Αν το συμπέρασμα ότι είμαι γελοίος βγαίνει από ένα post που έχω συμπεριλάβει μόνο δικά σου λόγια και όπως είπα
papagalakos έγραψε: εγώ δεν θα πω τίποτα:
, τότε μάλλον εσύ είσαι η γελοία...
Όσο για τον λόγο του δικτάτορα απλώς ρώτησα αν θυμίζει σε κανένα τίποτα η ρητορική του, τα επιχειρήματά του, και οι διαθέσεις του. Γιατί εμένα πολύ γνώριμα μου ακούγονται... Πολύ οικεία...
Σημείωση: neli εγώ δεν θέλω να φας ban. Νομίζω είναι καλύτερα να συνεχίσεις να γράφεις και εσύ και οι ομοϊδεάτες σου. Είναι ο καλύτερος τρόπος να φανεί η σαθρότητα του λόγου σας, των επιχειρημάτων σας και της αίσθησης κοινωνικής ευθύνης που δεν έχετε.
Ο καθένας διαλέγει και έχει ένα ρόλο μες στην κοινωνία, ανάλογα πως αντιλαμβάνεται τον εαυτό του μέσα σε αυτή.
Ωχου .. Κανείς δε θα φάει ban! Μπορείτε να συμπεριφερθείτε λίγο πιο ώριμα και να κόψετε τη συνεχή δημόσια έκφραση των προσωπικών σας εμπαθειών; Για όνομα! Οι επόμενες εξίσου ανούσιες δημοσιεύσεις θα κοπούν.
I'm not a bitch, I just have a low tolerance for bullshit ..
Η αντικουκουεδιλα σπάει κόκκαλα!Λάσπη και πάλι λάσπη. Διαστρέβλωση της πραγματικότητας [Άλλο ένα χαρακτηριστικό του οπορτουνισμού].
Δηλαδή μέχρι την Πέμπτη που οι σχολές ήταν 120 υπήρχε δυναμική και μάζες συνέρρεαν στις καταλήψεις και τις πορείες. Η λαική αυτενέργεια είχε πάρει τα πάνω της και ήμασταν λίγο πριν από επαναστατική κατάσταση(τι είναι αυτά ε; ξεχασα δεν είσαι λενινιστής) Αλήθεια οι δικοί μας οι ΗΜΜΥ άνοιξαν από το ΜΑΣ?
Μια μορφή πάλης υιοθετείται για να πάει τα πράματα εμπρός. όταν υπάρχει εκφυλισμός και αδράνεια πρέπει εγκαίρως να το δεις και εγκαίρως να αλλάξεις την τακτική σου σε εκείνη που θεωρείς οτι θα εξυπηρτήσει καλύτερα την κατάσταση. Ο δογματισμός δυστυχώς δεν βοηθά στο επανασταικό προτσές.
Τελικά δεν απάντησες γιατί ξαναζητούν συνέλευση τα ΕΑΑΚ. Μήπως τους τράβηξε το αυτί το ΠΑΣΟΚ?
Η αντικουκουεδιλα σπάει κόκκαλα!Λάσπη και πάλι λάσπη. Διαστρέβλωση της πραγματικότητας [Άλλο ένα χαρακτηριστικό του οπορτουνισμού].
Δηλαδή μέχρι την Πέμπτη που οι σχολές ήταν 120 υπήρχε δυναμική και μάζες συνέρρεαν στις καταλήψεις και τις πορείες. Η λαική αυτενέργεια είχε πάρει τα πάνω της και ήμασταν λίγο πριν από επαναστατική κατάσταση(τι είναι αυτά ε; ξεχασα δεν είσαι λενινιστής) Αλήθεια οι δικοί μας οι ΗΜΜΥ άνοιξαν από το ΜΑΣ?
Μια μορφή πάλης υιοθετείται για να πάει τα πράματα εμπρός. όταν υπάρχει εκφυλισμός και αδράνεια πρέπει εγκαίρως να το δεις και εγκαίρως να αλλάξεις την τακτική σου σε εκείνη που θεωρείς οτι θα εξυπηρτήσει καλύτερα την κατάσταση. Ο δογματισμός δυστυχώς δεν βοηθά στο επανασταικό προτσές.
Τελικά δεν απάντησες γιατί ξαναζητούν συνέλευση τα ΕΑΑΚ. Μήπως τους τράβηξε το αυτί το ΠΑΣΟΚ?
Αυτά που λες τα καταλαβαίνω απόλυτα. Κοίταξε να δεις είμαι από τα παιδιά που κατεβάζανε το πλαίσιο ανοιχτής σχολής. Μπορεί τώρα να ψηφίζουμε οι περισσότεροι "Επιτροπή Αγώνα" (ΜΑΣ/ΚΝΕ) αλλά αν δεις και από τα αποτελέσματα και συγκρίνεις από τις 110 ψήφους οι 40 ή 50 ή και παραπάνω ήταν από ανεξάρτητους φοιτητές. Επίσης μπορεί στην ΣΕΜΦΕ να είναι έτσι τα πράγματα αλλά σε άλλες σχολές είναι λίγο καλύτερα. Για παράδειγμα στους Μηχανολόγους κέρδισε ανεξάρτητο πλαίσιο ανοιχτής σχολής (καμία παράταξη δεν απέσυρε το πλαίσιο της) και με αρκετή διαφορά.
Δεν εννοούσα σε καμία περίπτωση να κάτσεις να τους ακούσεις. Εννοούσα να ερχόσουν λίγο πριν την ψηφοφορία (όχι όμως στο τσακ γιατί μπορεί όπως έχουν κάνει άλλες φορές να κλείσουν πόρτες και άλλα τέτοια) ίσα ίσα για να ψηφίσεις. Επίσης είμαι κι εγώ 7ο έτος τώρα πια και έχω ακούσει κι εγώ τόσα χρόνια όλα αυτά που λένε...
Τέλος να υπενθυμίσω ότι το '06 και το '07 οι καταλήψεις κρατούσαν 3 μήνες συνεχόμενους. Τώρα είναι αρκετά λιγότερο. Θέλω να ελπίζω πως οι ενέργειες μας, πίεσαν προς αυτήν την κατεύθυνση. Εξ' άλλου αν και η ΚΝΕ είχε μόνιμα κατάληψη, φαντάζομαι θα κατέβαιναν σε κάποια φάση 100 άτομα να τελειώνει το πράγμα. Ίσως αυτό φοβούνταν μην γίνει και αλλάξανε στάση. Πέραν αυτού πιστεύω πως σταδιακά οι πολιτικοί καριερίστες θα αρχίσουν να εξαφανίζονται από τις σχολές γιατί δεν θα έχουν αντικείμενο ενασχόλησης πλέον με τα νέα δεδομένα.
Αν κατάλαβα καλά απ' την απάντηση σου, εννοούσες ότι έχεις ανάγκη το μεροκάματο, αλλά αν ξεκινήσει η εξεταστική μια και καλή και πάψουμε να είμαστε σε αυτήν την αβεβαιότητα, και μόνο από το γεγονός ότι θα ξέρεις ποιό θα είναι το ακριβές πρόγραμμα δεν είναι πιθανό να γλιτώσεις περισσότερα μεροκάμματα μετά;
Οι φήμες που λένε ότι τα ΕΑΑΚ δεν θα βάλουν κατάληψη, πραγματικά δεν τις πιστεύω μέχρι να δω το πλαίσιο, αλλιώς γιατί πασχίζουν να κάνουν έτσι άμεσα νέα ΓΣ μαζεύοντας υπογραφές και επιδιώκουν με διαμαρτυρίες στον πρόεδρο της ΣΕΜΦΕ να μην πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις αύριο (και ενδεχόμενη κατάληψη των αιθουσών)
Για να το ξεκαρίσουμε.όσο δεν είσαι εακκίτης άλλο τόσο και γω δεν είμαι κνίτης.
Κιμά τα θεωρείς προκειμένου να μην απαντήσεις. Οτι συνέβη στους ΗΜΜΥ το ίδιο συνέβη και σε άλλες σχολές του ΕΜΠ. Δεν άνοιξαν με πλαίσια του ΜΑΣ. Όυτε και πανελλαδικά.
Προφανώς ο κόσμος ξέρει ποιος είναι ο καθένας. Επίσης και οι αστοί ξέρουν ποιος είναι ο καθένας. Επίσης και τα αστικά μέσα ενημέρωσης ξέρουν ποιος είναι ο καθένας. Επίσης και τα παιδία των λαικών στρωμάτων ξέρουν ποιος είναι ο καθένας και εκεί που είναι τα περισσότερα από αυτά δεν υπάρχουν αριστεριστές-οπορτουνιστές (ΤΕΙ-ΕΠΑΛ κτλ). Ε μη σου θυμίζω και οτι οι εργαζόμενοι ξέρουν(παρά τις "πλατειές")
Πάντως αποφεύγεις να πεις, ουσιατικά, γιατί τα ΕΑΑΚ θέλουν αύριο την ΓΣ?
palasso έγραψε:
Οι φήμες που λένε ότι τα ΕΑΑΚ δεν θα βάλουν κατάληψη, πραγματικά δεν τις πιστεύω μέχρι να δω το πλαίσιο, αλλιώς γιατί πασχίζουν να κάνουν έτσι άμεσα νέα ΓΣ μαζεύοντας υπογραφές και επιδιώκουν με διαμαρτυρίες στον πρόεδρο της ΣΕΜΦΕ να μην πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις αύριο (και ενδεχόμενη κατάληψη των αιθουσών)
Αυτό είναι το πιο παράξενο της υπόθεσης. Κι εγώ αν δεν δω πλαίσιο δεν το πιστεύω. Τοσο γι αυτό λοιπόν, όσο και για το ότι πρέπει να βρεθεί μια λύση για την εξεταστική που να βολεύει την πλειοψηφία, επιβάλλεται όσοι κάναμε αγώνα για να ανοίξουν οι σχολές ώστε να δώσουμε εξετάσεις, να είμαστε στη ΓΣ αύριο (όσο για το αν θα έχει απεργία αύριο, τελικά μάθαμε τι θα γίνει;)
Ρε παιδια τι χαλι ειναι αυτο;
Αυτο το πραγμα αυριο που βοηθαει; Τι καταντια ειναι αυτη απο τα ΕΑΑΚ.
Μαζεψαν υπογραφες για να γινει συνελευση αυριο, γιατι;
Λες και δεν εγινε συνελευση.
Ο συλλογος εχει παρει αποφαση. Κακη-καλη, οπως νομιζει ο καθενας.
Εγω βλεπω καποιους που φωναζουν πολυ, οπως τα ΕΑΑΚ, να κανουν τα παντα για να ξεφτιλιστουμε σαν συλλογος.
Λες και με την αποφαση που εχουμε δεν βοηθαει να αγωνιστουμε. Το Σαββατο ειδα με τα ματια μου τα παιδια απο το ΜΑΣ στην σχολη να ειναι στον Γερμανο στην Παπαγου για κατι που μας αφορα ολους, τα πασο.
Ειπαν οτι θα κανουν καταληψη στο εστιατορειο, για να ειναι το φαι δωρεαν, οπως θα επρεπε.
Η συνελευση αποφασισε την Παρασκευη ο συλλογος να παει στο Υπουργειο Παιδειας.
Νομιζω οτι για να πεισεις συμφοιτητες σου να αγωνιστουν πρεπει τουλαχιστον αυτα που κανεις να ειναι λογικα. Η σταση των ΕΑΑΚ ειναι παραλογη και δεν βοηθαει πουθενα. Απλα κανει τον κοσμο να ακουει συλλογος και να τρεχει, σαπιλα.
Το πλαισιο του ΜΑΣ που ψηφιστηκε εχει ενα σωρο δρασεις εναντια στον νομο, η σταση των ΕΑΑΚ ειναι απαραδεκτη.
Το λογικό είναι να γίνει διπλή εξεταστική το Φεβρουάριο,και να ξεκινήσουμε κανονικά τα μαθήματα. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω πως γίνεται ακόμα και στους ηλεκτρολόγους να βάζουν ΕΞΕΤΑΣΗ μες στο ΝΟΕΜΒΡΗ.
Πραγματικά νομίζουν πως ζούμε σε μια σφαίρα τέλειας φαντασίας έχοντας μόνο τη γεμάτη πάθος σχολή μας να ασχολούμαστε? Μερικοί δουλεύουν παράλληλα, ασχολούνται και με άλλα εκπαιδευτικά προγράμματα, και η εξέταση μαθημάτων ανατρέπει όλα τα σχέδια.
Μήπως θέλουν να μας "τιμωρήσουν"? Μπορούμε να ζητήσουμε μέσω της συνέλευσης αυτό το ενδεχόμενο να μπει υπό συζήτηση στο ΔΣ?
-Ο λογικός άνθρωπος προσαρμόζεται στον κόσμο που ζει. Ο παράλογος επιμένει να προσπαθεί να προσαρμόσει τον κόσμο στον εαυτό του. Γι' αυτό η πρόοδος εξαρτάται από τους παράλογους.
Το πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα δεν σας αρέσει... Στο τμήμα δεν πήγατε... Συνέλευση δεν θέλετε... Τι διάολο, πλάκα κάνετε;...
Τι έγινε, ακόμα δεν άνοιξαν οι σχολές και οι ΚΝίτες ξεκίνησαν τους επαναστατικούς καφέδες; Συγνώμη, πολιτική ζύμωση ήθελα να πω.
Edit: Δεν θέλω να θίξω κανέναν, αλλά κρατιέμαι μέρες τώρα να μην το πω.
Εγώ ξέρω ότι ο μόνος που είχε πει "ο λαός αποφάσισε ήδη μια φορά, δε χρειάζεται να ξανακάνουμε εκλογές" ήταν ο Χίτλερ μετά την εκλογή του ως Καγκελάριος...
papagalakos έγραψε:Το πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα δεν σας αρέσει... Στο τμήμα δεν πήγατε... Συνέλευση δεν θέλετε... Τι διάολο, πλάκα κάνετε;...
Τι έγινε, ακόμα δεν άνοιξαν οι σχολές και οι ΚΝίτες ξεκίνησαν τους επαναστατικούς καφέδες; Συγνώμη, πολιτική ζύμωση ήθελα να πω.
Edit: Δεν θέλω να θίξω κανέναν, αλλά κρατιέμαι μέρες τώρα να μην το πω.
Εγώ ξέρω ότι ο μόνος που είχε πει "ο λαός αποφάσισε ήδη μια φορά, δε χρειάζεται να ξανακάνουμε εκλογές" ήταν ο Χίτλερ μετά την εκλογή του ως Καγκελάριος...
Και γενικά απασχολείσαι να απαντάς χωρίς να υπάρχει λόγος...αφού βλέπεις πως δυστυχώς τα επιχειρήματα δεν έχουν αξία όταν στατιστικά κάποιοι δεν έχουν λογική. Στην τελική καταλήγεις εσύ παράλογος που περιμένεις ότι τα λόγια σου θα επιφέρουν αλλαγή, δυστυχώς υπογραμμίζω ξανά.
-Ο λογικός άνθρωπος προσαρμόζεται στον κόσμο που ζει. Ο παράλογος επιμένει να προσπαθεί να προσαρμόσει τον κόσμο στον εαυτό του. Γι' αυτό η πρόοδος εξαρτάται από τους παράλογους.
Να ρωτήσω: Η χαριστική εξέταση στη Φυσική 3 που είχε προγραμματιστεί για τις 15:00 αύριο αναστέλεται επίσης; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποια απάντηση.
Παιδια κανεις δεν εχει φετιχ με την καταληψη..οταν πιστευουμε οτι πρεπει να γινει καταληψη το βαζουμε στο συλλογο να αποφασισει..απο κει και περα εμεις σαν εαακ παντα ημασταν με τις γενικες συνελευσεις και παντα θα ειμαστε..ειναι σαφες πως θα μπορουσε καλλιστα να ειχε κατεβει τις πρωτες εβδομαδες ενα πλαισιο που να ελεγε καταληψη για 7 μηνες και να ειχε ψηφιστει κιολας..ανταυτου πιστευουμε οτι το πιο δημοκρατικο ειναι οι αποφασεις του συλλογου να ανανεωνται ανα τακτα χρονικα διαστηματα...τελος θελω να προσθεσω πως αυριο ειναι σημαντικο να ειμαστε ολοι στη συνελευση για 2 βασικους λογους.Αφενος για να δουμε πως θα συνεχισουμε απο εδω και περα και αφετερου γιατι μια αποφαση φοιτητικου συλλογου ειναι ο μοναδικος τροπος για να εξασφαλισουμε σαν συλλογος οτι δε θα χαθει η εξεταστικη η κομματι αυτης
i was told that i could fly when least expected..cloud connected