Γενική Συνέλευση Φ.Σ. 11/10/2011

Ιδιαίτερα ζητήματα που απασχολούν τη ΣΕΜΦΕ (όπως π.χ., συνδικαλιστικά, επαγγελματικά δικαιώματα, πρόγραμμα σπουδών κτλ.)

Συντονιστές: antony07, Chris

Άβαταρ μέλους
aposporis

Re: Γενική Συνέλευση Φ.Σ. 11/10/2011

Δημοσίευση από aposporis »

Αυτή τη στιγμή έτσι όπως έχουν τα πράματα δε θα αλλάξει τίποτα αν δεν αρχίσουν όλοι να νοιάζονται για όλους.
Δηλαδή εμείς να αγωνιστούμε για τους ταξιτζήδες, οι ταξιτζήδες για τους γιατρούς και ούτω καθ' εξής.
Αν δε τρέξω εγώ για το πατέρα μου ( ταξιτζής ) και ο πατέραςμου για εμένα, ποιός θα τρέξει;
Ελπίζω να πιάνετε το νόημα. Δε μιλάμε πια για Σ.Ε.Μ.Φ.Ε. ή Ε.Μ.Π ή Παιδεία.
Μιλάμε για την Ελλάδα.

Όταν λέω προσωπικό επίπεδο δε λέω να τους προπυλακίσουμε ( δε μιλάω μόνο για τη Διαμαντοπούλου ).
Αλλά πχ να κατέβουν οι οδοκαθαριστές να κα θάψουν την είσοδο της Βουλής στα σκουπίδια.
Να κλείσουμε το Υπουργείο Μεταφορών και οι ταξιτζήδες το Παιδείας.
Να εμποδίσουμε με κάθε τρόπο να λείτουργήσει το κράτος αλλά όσο πιο ψηλά μπορούμε στη πυραμίδα της ηγεσίας.
Γιατί η Σ.Ε.Μ.Φ.Ε. είναι στο πάτο και κανείς δεν ασχολείτε.
Για κάντε μια κατάληψη στο Οικονομικών όπου εκέι γίνεται όλο το παιχνίδι.
Με αιτήματα για την Παιδεία. Από που πληρώνεται η Διαμαντπούλου;

Μην κοιτάτε το δέντρο. Το δάσος έχει πάρει φωτιά και το χάνουμε !!!
Άβαταρ μέλους
par1s
Real Name: realname it is
Facebook ID: 0
Τοποθεσία: "Μία χώρα που έχει δει τα πάντα και συνεχίζει να αιφνιδιάζεται"

Δημοσίευση από par1s »

moutsos έγραψε: Το ΕΜΠ θα έχει κλείσει μέχρι το τέλος του χρόνου, είτε λόγω κοινωνικής αντίδρασης είτε λόγω κοινωνικής ανεπάρκειας!
Επιλέγουμε την κοινωνική αντίδραση και βαδίζουμε αναλόγως.
Για τους υπόλοιπους, αλλά και για κάτι εθνικιστές που γράφουν εδώ μέσα, δεν χωράει διάλογος.

Το φοιτητικό κίνημα δεν έχει συνέλθει ακόμα από την ήττα του το 2007-8 αλλά θα είναι αυτό που θα βάλει πλάτη στην ταξική πάλη!

Δεν έχεις ακόμη συνειδητοποιήσει πως η πλειονότητα των φοιτητών δεν έχει επηρεαστεί από τα δρώμενα και γκρινιάζει να τους αφήσουμε (εμείς που "είμαστε"(τα εισαγωγικά μπαίνουν γιατί πραγματικά ήταν ανατριχιαστικό να βάλω τον παρελθοντικό χρόνο "ήμαστε") υπέρ της αντίδρασης) να εξεταστούν για να συνεχίσουν την εκπαιδευτική εξέλιξή τους.
Κι εγώ αρχικά είχα εντυπωσιαστεί με τη νωθρότητα που έβλεπα παρόλο που θεωρούσα πως ακόμα και ο πιο συντηρητικός θα είχε τη λογική να αντιδράσει σε ό,τι συμβαίνει στο χώρο που εκ-παιδευόμαστε.
Αρκετές μέρες μετά από διάβασμα του forum, βλέποντας τις προσπάθειες χωρίς ελπίδα να αναζωογονήσουν οτιδήποτε επαναστατικό υπάρχει μέσα σε κάποιους "ΝΕΟΥΣ", αντιλήφθηκα πλέον ότι δεν πρόκειται για νέους, αλλά για παιδιά που αδιαφορούν(και ΜΑΧΟΝΤΑΙ για ανοιχτές σχολές) για ένα λόγο :
"If at age 20 you are not a Liberal then you are heartless. If by 40 you are not a Conservative then you are brainless."
νομίζω quote του George Bernard Shaw
Δηλαδή δεν είναι νέοι. Βλέπεις υπάρχει αυτή η σύγχυση όπως έχω ξαναπεί, όπου ισοδυναμούν τον "επαναστάτη" με τον "χαζό" (απεχθάνομαι να χρησιμοποιώ αυτή τη λέξη).
Όμως υπάρχουν και όρια (...νόμιζα έστω...)τα οποία στην παρούσα φάση θα έπρεπε λογικά να έχουν προσπεραστεί με όλα αυτά που γίνονται γύρω μας.
Πρόβλημα : όχι απλά δεν έχουν προσπεραστεί τα όρια των πεποιθήσεων τους περί μη αντίδρασης, αλλά λαμβάνουν ικανοποίηση που ΝΙΚΟΥΝ αυτές τις μάχες κατά των επαναστατών.
Και τελικά βλέπεις πως όταν ένας άνθρωπος έχει τέτοιες πεποιθήσεις, αδιαφορείς κι εσύ με τη σειρά σου για ό,τι πάθει αυτός μεθαύριο. Δε λέω να εξαπλωθεί η αδράνειά και σε εμάς, απλώς λέω πως αν κάποιοι δεν πάθουν δε μαθαίνουν. Γιατί τώρα που όλοι (...) θέλουν ανοιχτή σχολή, ίσως αντιληφθούν τι εστί σχολή..
-Ο λογικός άνθρωπος προσαρμόζεται στον κόσμο που ζει. Ο παράλογος επιμένει να προσπαθεί να προσαρμόσει τον κόσμο στον εαυτό του. Γι' αυτό η πρόοδος εξαρτάται από τους παράλογους.
Άβαταρ μέλους
Nomad
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Stratos Papadoudis

Δημοσίευση από Nomad »

FYI για όσους πιθανό δίνουν μάθημα εκείνη τη μέρα: ΜΑΣ και ΕΑΑΚ κατεβάζουν κλειστή σχολή την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου. Έστω ακόμα όμως και μία μόνο μέρα εκτός, σε μια ήδη πυκνή εξεταστική μπορεί να δημιουργήσει τεχνικό πρόβλημα. Αν δείτε ότι αυτό προκειται να συμβεί, κατεβείτε να τη κρατήσετε ανοιχτή τη σχολή...
rontrigez

Δημοσίευση από rontrigez »

Μακαριοι οι πτωχοι τω πνευματι

Στις 19 βάζουν απεργία και τα ΔΕΠ-εργαζόμενοι ΕΜΠ τα ΜΜΜ και μόνο οι παρτάκηδες θα ανέβουν στη Σ.Ε.Μ.Φ.Ε. να δώσουν εξετάσεις χωρίς θέματα, επιτηρητές και κόλλες.

ΥΓ: Έχω μια απορία. Αν κάποιος έρθει και σας πει οτι για να δώσετε εξετάσεις θα πρέπει σας τον ακουμπήσει άκρη-άκρη, θα τον αφήνατε?
Άβαταρ μέλους
mits
Real Name: Emanlaer

Δημοσίευση από mits »

Παιδια, μολις εμαθα απο παιδι που ειναι στη συνελευση οτι τα ΕΑΑΚ κατεβαζουν καταληψη. απ'οτι μου ειπε για ολη την εβδομαδα, οποτε θα γινει λογικα συνελευση την αλλη τριτη και οι εξετασεις αυτης της βδομαδας μαλλον δε θα γινουν, αν βγουν τα ΕΑΑΚ.
Hyperego
Real Name: Γιωργος

Δημοσίευση από Hyperego »

O kanenas έγραψε:
Hyperego έγραψε:Ρε παιδια.Εγω να σας πω την αληθεια πρωτοετης ειμαι.Οσες φορες εχω ερθει στην σχολη,εχω μιλησει με ολα τα ατομα απο κομματα που εχουν βρεθει μπροστα μου...Αυτο που λεω εγω ειναι:Δεν τα παραταμε ολα αυτα,και να ξεστραβωθουμε ολοι στο διαβασμα,και σεις και μεις οι πρωτοετης,μπας και καταφερουμε τιποτα στην τελικη?Πραγματικα απ'οτι βλεπω/διαβαζω,καταλαβαινω πως ειναι η καλυτερη λυση για ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!
Κοίτα, η Διαμαντοπούλου περνάει νόμους που αφορούν πρυτάνεις, καθηγητές και φοιτητές, χωρίς να έχει κάνει διάλογο με κανέναν απ'αυτούς. Επιβαρύνει με πολλούς τρόπους την εκπαιδευτική διαδικασία (αχρηστεύοντάς την εντελώς όταν αυτή δε θα παράγει χρήματα στις εταιρίες) και η πρότασή σου είναι να ξεστραβωθούμε και να διαβάσουμε, για να καταφέρουμε τι ακριβώς? Δηλαδή, τι θα καταφέρουμε αν σκύψουμε το κεφάλι κι αρχίσουμε το διάβασμα?
Αρχικα θα μαθουμε να σκεφτομαστε,πραγμα που η πλεοψηφια πιστευω,μαζι τους ισως και γω,ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ!Η ακομα και αν ξερουμε,δεν ξερουμε να αντιδρασουμε σωστα σε τετοιες καταστασεις.Κακα τα ψεματα,η ιστορια σε αυτο το θεμα μας μαθαινει πολλα.Οσο περισσοτερο διαβαζουμε ολοι,τοσο καλυτερα.Και δεν το λεω μονο για τα εντος της σχολης,το λεω γενικα.Πιστευω απο την στιγμη που δεν υπαρχει αποτελεσμα ενω υπαρχει ορεξη για αγωνα,το προβλημα ειναι ΚΑΙ σε μας και οχι μονο στην Διαμαντοπουλου και τους τριγυρω της.
Και παλι αυτη ειναι η γνωμη μου,σαν ενα ψαρι που ειμαι στην τριτοβαθμια εκπαιδευση.Θα χαρω να δω,να βγω λαθος και να μαθω απο οποιονδηποτε και οποιαδηποτε :)
nancy

Δημοσίευση από nancy »

mits έγραψε:Παιδια, μολις εμαθα απο παιδι που ειναι στη συνελευση οτι τα ΕΑΑΚ κατεβαζουν καταληψη. απ'οτι μου ειπε για ολη την εβδομαδα, οποτε θα γινει λογικα συνελευση την αλλη τριτη και οι εξετασεις αυτης της βδομαδας μαλλον δε θα γινουν, αν βγουν τα ΕΑΑΚ.
ισχυει!!!
αλλα μακαρι να συνεχιστει ο αγωνας!!!!!!!!
εμπρος μικρε σκυβε το κεφαλι ο μονος δρομος ειναι υποταγη και παλι!!!
http://www.youtube.com/watch?v=Jicm1Ik4CAo
Άβαταρ μέλους
moutsos
Real Name: Γιάννης

Δημοσίευση από moutsos »

48ωρη απεργία Πέμπτη και Παρασκευή 13-14 / 10 σε όλα τα ΜΜΜ αποφασίστηκε μόλις σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες. Αναμένονται και οι σχετικές ανακοινώσεις. Κατα συνέπεια όλες οι εκπαιδευτικές διαδικασίες στο ΕΜΠ αναβάλλονται. Αναμένουμε και από την γραμματεία σχετική ανακοίνωση.

Ο αγώνας συνεχίζεται...
Civil disobedience 101...
Άβαταρ μέλους
O kanenas
Real Name: Αφροξυλάνθη
Τοποθεσία: Within search engines that search engines that search
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O kanenas »

Hyperego έγραψε:Αρχικα θα μαθουμε να σκεφτομαστε,πραγμα που η πλεοψηφια πιστευω,μαζι τους ισως και γω,ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ!Η ακομα και αν ξερουμε,δεν ξερουμε να αντιδρασουμε σωστα σε τετοιες καταστασεις.
Πολύ υποτιμητικό για τον εαυτό σου και για τους υπόλοιπους φοιτητές, να θεωρείς ότι επειδή δεν έχουμε βγάλει το πτυχίο, δεν ξέρουμε να σκεφτόμαστε κιόλας. Αυτή η πρόταση θα μπορούσε κάλλιστα να οδηγήσει σε ρατσιστικές αντιλήψεις προς τους μη πτυχιούχους. Στη τελική, από τη στιγμή που θεωρείς ότι ως πρωτοετής ακόμα, είσαι χαζός, από πού κι ως πού έχεις το θράσσος (ας το πω έτσι) να προτείνεις το οτιδήποτε για το πώς θα βγούμε από αυτή τη κατάσταση.

Food for thought: Το σύστημα διδασκαλίας είναι η διδασκαλία του συστήματος.
Κάτσε διάβασε μαθηματικά, να δούμε πότε θα μάθεις να αντιδράς σε τέτοιες καταστάσεις.
Nomad έγραψε:FYI για όσους πιθανό δίνουν μάθημα εκείνη τη μέρα: ΜΑΣ και ΕΑΑΚ κατεβάζουν κλειστή σχολή την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου. Έστω ακόμα όμως και μία μόνο μέρα εκτός, σε μια ήδη πυκνή εξεταστική μπορεί να δημιουργήσει τεχνικό πρόβλημα. Αν δείτε ότι αυτό προκειται να συμβεί, κατεβείτε να τη κρατήσετε ανοιχτή τη σχολή...
Καλά ε, ξεπερνάς κάθε όριο ανοιχτοσχολακισμού, εγωισμού και παρτακισμού. Όλος ο κόσμος θα κατέβει στους δρόμους να αγωνιστεί εκείνη τη μέρα, αλλά εσύ κόπτεσαι μόνο να μη χάσεις το ένα σου μάθημα...
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
mathformath
Real Name: οργισμένο νιάτο

Δημοσίευση από mathformath »

Τελικά μπορεί κάποιος να μας πεί αν έχουν βάλει κατάληψη τα εαακ η όχι???
Μας την έφεραν. Είπαν οτι δεν θα βάλουν κατάληψη , πολύς κόσμος δεν κατέβηκε καν στην συνέλευση γι αυτό το λ'ογο και τ'ωρα ξαφνικά τσά κατάληψη
Άβαταρ μέλους
corfu
Real Name: corfu

Δημοσίευση από corfu »

ακόμα δεν έχουν μιλήσει... αλλά από το πλαίσιο που μοιράσανε δεν κατεβάζουν κατάληψη... μόνο στις 19 του μηνός συμμετοχή στην διαδήλωση..
Μόνο δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, και ως προς το σύμπαν διατηρώ κάποιες αμφιβολίες.

Άλμπερτ Αϊνστάιν.
nancy

Δημοσίευση από nancy »

mathformath έγραψε:Τελικά μπορεί κάποιος να μας πεί αν έχουν βάλει κατάληψη τα εαακ η όχι???
Μας την έφεραν. Είπαν οτι δεν θα βάλουν κατάληψη , πολύς κόσμος δεν κατέβηκε καν στην συνέλευση γι αυτό το λ'ογο και τ'ωρα ξαφνικά τσά κατάληψη
δεν υπεγραψαν και συμβολαιο....και τα δικα σας πλαισια/σταση οπου φυσαει ο ανεμος ηταν :wink:
εμπρος μικρε σκυβε το κεφαλι ο μονος δρομος ειναι υποταγη και παλι!!!
http://www.youtube.com/watch?v=Jicm1Ik4CAo
Άβαταρ μέλους
O kanenas
Real Name: Αφροξυλάνθη
Τοποθεσία: Within search engines that search engines that search
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O kanenas »

mathformath έγραψε:Τελικά μπορεί κάποιος να μας πεί αν έχουν βάλει κατάληψη τα εαακ η όχι???
Σου'χει γίνει φοβία, ε? :lol:
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
Άβαταρ μέλους
Hengeo
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από Hengeo »

mits έγραψε:Παιδια, μολις εμαθα απο παιδι που ειναι στη συνελευση οτι τα ΕΑΑΚ κατεβαζουν καταληψη. απ'οτι μου ειπε για ολη την εβδομαδα, οποτε θα γινει λογικα συνελευση την αλλη τριτη και οι εξετασεις αυτης της βδομαδας μαλλον δε θα γινουν, αν βγουν τα ΕΑΑΚ.
corfu έγραψε:ακόμα δεν έχουν μιλήσει... αλλά από το πλαίσιο που μοιράσανε δεν κατεβάζουν κατάληψη... μόνο στις 19 του μηνός συμμετοχή στην διαδήλωση..
Να πέφτουν στοιχήματα παρακαλώ, τελικά κατεβάζουν ή όχι κατάληψη; :lol:
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
mathformath
Real Name: οργισμένο νιάτο

Δημοσίευση από mathformath »

O kanenas έγραψε:
Σου'χει γίνει φοβία, ε? :lol:
Καλα αν έχουν βάλει κατάληψη, ειναι πολυ διαβολικο
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ειδικά Θέματα”