Συζήτηση για το Πρόγραμμα Επαναληπτικής 2010-2011

Συζητήσεις για όσα θα πρέπει να ξέρει ένας σωστός φοιτητής!

Συντονιστές: Ryu, antony07

Άβαταρ μέλους
Georgrinder
Real Name: Γιακουμης Πορδος
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Re: Πρόγραμμα Επαναληπτικής Εξεταστικής 2010-2011

Δημοσίευση από Georgrinder »

Off Topic
[quote="nancy"]Ας ακολουθησουμε το παραδειγμα ΕΚΠΑ και ας πανε πιο πισω οι καλοκαιρινες διακοπες...(εγω δεν θυμαμαι και ποτε να τελειωναμε πριν τις 20 ιουλιου...για διαφορους λογους[/quote]
εδω που φτασαμε στον διαολο οι καλοκαιρινες διακοπες!..
A set is a Many that allows itself to be thought of as a One.

-Georg Cantor
nancy

Δημοσίευση από nancy »

@msl
δεν εχω σκοπο να σκεφτω τον "καημενο" προεδρο διοτι για να θες να εισαι προεδρος και να συνεχιζεις να εισαι σημαινει οτι το θες και μπορεις ...
επισης το ξαναλεω δεν ειχαν σκεφτει καμια εναλλακτικη πριν ανοιξει η σχολη και απλα περιμεναν να ανοιξει και τοτε να δουν τι θα κανουν και αυτο φανηκε απο την αναποφασιστικοτητα των αποφασεων!!!
δεν ειναι δυνατον να υπαρχει εστω και μια νορμαλ λυση προς ολους και αυτοι να επιμενουν στις λυσεις εκτακτης αναγκης χωρις λογο!!!
εμπρος μικρε σκυβε το κεφαλι ο μονος δρομος ειναι υποταγη και παλι!!!
http://www.youtube.com/watch?v=Jicm1Ik4CAo
Άβαταρ μέλους
par1s
Real Name: realname it is
Τοποθεσία: "Μία χώρα που έχει δει τα πάντα και συνεχίζει να αιφνιδιάζεται"

Δημοσίευση από par1s »

msl έγραψε: Αν ο Πρόεδρος ήταν ελεύθερος να αποφασίσει, θα έβαζε τη διπλή κανονικότατα και κάθε απεργία των ΜΜΜ θα πήγαινε στο τέλος. Δεν έχει τάσεις μαζοχισμού να σιχτιρίζεται κάθε μέρα από όλες τις μεριές. Και χαρά στο κουράγιο του που αντέχει ακόμα .. Αλλά οι πιέσεις που δέχεται από τη μια από του Υπουργείο για τις 13 βδομάδες (και οτιδήποτε άλλο την έχει πιάσει σε φάση "όσοι θέλατε αγώνες, τώρα δεν έχει εξεταστική") και από την άλλη από τους Φοιτητικούς Συλλόγους να τα δώσουμε όλα κανονικά, δεν το βρίσκεις πως είναι κάπως αντίρροπες δυνάμεις που πρέπει με κάποιο μαγικό τρόπο να ικανοποιηθούν και οι δύο;
Μsl η απόφαση των ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ από ποιούς καθορίζεται (http://www.semfe.gr/forum/viewtopic.php?t=191)? Εγώ δε θυμάμαι να ψήφισα τίποτα από αυτά που συμβαίνουν.
-Ο λογικός άνθρωπος προσαρμόζεται στον κόσμο που ζει. Ο παράλογος επιμένει να προσπαθεί να προσαρμόσει τον κόσμο στον εαυτό του. Γι' αυτό η πρόοδος εξαρτάται από τους παράλογους.
mathformath
Real Name: οργισμένο νιάτο

Δημοσίευση από mathformath »

par1s έγραψε:Αν τους στέλναμε ένα mail (στο σωστό ΔΣ, γιατί με τόση διοίκηση τα έχω μπλέξει..) και τους προτείναμε τη λύση του Φυσικού? 'Η στον Σεραφετινίδη?

Ακόμα να βγει το πρόγραμα για το τι θα δώσουμε την πεμπτη?????? Είναι πολύ καλή ιδέα αυτό με το mail. Πώς μπορούμε να το κάνουμε και πόσα άτομα θα μαζεύτουμε??

Αυτό που έκαναν στο φυσικό είναι το πιο καλό. Τρείς επαναληπτικές εξεταστικές στο ακαδημαικό έτος, έναρξη μαθημάτων άμεσα και εξεταστική κανονικά για τους επιπτυχίω όπως έχει "αφήσει" η διαμαντοπούλου.
Καλά τόσο δύσκολο είναι?? Πως πνίγονται ορισμένοι σε μια κουταλιά νερό και θέλουν να είναι και στο προεδρείο. Δηλαδή πως το έχουμε σκεφτέι εμείς όλο αυτό εμείς πολύ νωρίτερα, (πολλοί το είχαν προτείνει απο πριν ) και στο φυσικό το εφάρμοσαν κιόλας κι εδώ κάθε μέρα αποφασίζουν και κάτι διαφορετικό. Και δεν μας ενημερώνουν κιόλας για το τι αποφάσισαν.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος mathformath την Κυρ Οκτ 16, 2011 2:19 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
msl
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μαρία-Σοφία
Facebook ID: 735434828
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από msl »

Προφανώς και περίμεναν να ανοίξει, για να δουν τι μπορεί να γίνει χρονικά! Δε μπορώ να καταλάβω το παράλογο σε αυτό. Δεν ήταν στις δικές μου απαιτήσεις κάθε βδομάδα να ετοιμάζουν σχέδιο (μιας και για να θεωρηθεί έγκυρο ένα τέτοιο σχέδιο, πρέπει να έχει σαφείς ημερομηνίες και χρονοδιάγραμμα) να το περνάνε από Σύγκλητο στη περίπτωση που θα ανοίξουμε .. 6 βδομάδες ήμασταν κλειστά, ήθελες 6 εικασίες για το τι θα γίνει αν ανοίξουμε; Εδώ και με πολύ λιγότερες είμαστε στα όρια του πανζουρλισμού!

Η δικαίωση για εσένα έρχεται αν παραιτηθεί ο Πρόεδρος; Δεν αναγνωρίζουμε το δικό μας μερίδιο .. ότι αφού σταμάτησαν οι καταλήψεις προφανώς και θα εφαρμοστεί ο νόμος, κάτι που ακόμα δε θέλουμε σε αυτή τη σχολή οπότε οποιαδήποτε απόφαση είναι ενάντια σε αυτό. Ο Πρόεδρος πρέπει να γίνει ένας σάκος του μποξ των δικών μας αδυναμιών; Αν εφαρμόσει το νόμο, να τον λέμε "κακό" και αν δεν τον εφαρμόσει να χάσει τη δουλειά του; Αντί να λέμε πάλι καλά που προσπαθεί να βρει μια μέση λύση, του ρίχνουμε όποια επιπλέον ευθύνη μπορούμε! Δοκίμασε εσύ να πιέσεις μια επαναληπτική μέσα σε 4 βδομάδες και ούτε μια μέρα παραπάνω αν χαθούν για κάποιο λόγο οι μέρες. Γιατί, αυτό είναι το όριο από τους "ανώτερους"! Και αν παραιτηθεί και αναλάβει άλλος, το ίδιο θα γίνει! Άντε να χάσουν και οι κάτω του 5ου έτους την εξεταστική ..

Αντί, λοιπό, να τρωγόμαστε με τα ρούχα μας, αν ενδιαφερόμαστε να βρούμε λύσεις και να του προτείνουμε και να με στεκόμαστε στη στείρα απόρριψη των δικών του προτάσεων, ας ζητήσουμε ανοιχτή συνάντηση ή ας στείλουμε mail με προτάσεις. Αλλά όχι άκυρα πράγματα τύπου "ξέχνα το νόμο και προχώρα" .. αυτό το δικαίωμα το χάσαμε καιρό και δε θα αγωνιστεί μόνος του ο Πρόεδρος την ώρα που η σχολή παρέδωσε όπλα.

edit: par1s, έγινε μια ΓΣ με θέμα την εξεταστική, και από εκεί και πέρα στις διάφορες συνελεύσεις καθηγητών ήταν εκεί και διάφοροι φοιτητές (και φοιτητικές παρατάξεις) εκπροσωπώντας άτυπα το σύνολο των φοιτητών με την παρουσία τους και με τα λεγόμενά τους. Η στάση τους ήταν σαφής: Να γίνει εξεταστική τώρα και για όλους. Τώρα, να σου πω την αλήθεια, στη τελευταία ΓΣ δεν είμαι σίγουρη αν αποφασίστηκε μέσω του αποτελέσματος να δώσουν όλοι εξεταστική (θέμα που θα το έθεταν και στον Πρόεδρο).
I'm not a bitch, I just have a low tolerance for bullshit ..

:: Αθλητικός Όμιλος Πήγασος Κυψέλης
::
Άβαταρ μέλους
otinanai
Real Name: χμ..αλεξανδρος

Δημοσίευση από otinanai »

1ον Ο εκβιασμος της Διαμαντοπουλου δεν αφορα εμας:
Με αυτή την «ποινή» απειλούνται φοιτητές και διοικήσεις πανεπιστημίων που, αγνοώντας τις διατάξεις του νόμου, αποφάσισαν, παράλληλα με τα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου, να προχωρήσουν στη διενέργεια των εξετάσεων οι οποίες χάθηκαν λόγω των συνεχιζόμενων καταλήψεων.
Το πολυτεχνειο αναφερεται στο αρθρο λογω της προτασης του πρυτανη εν μεσω καταληψεων να δινουμε τα σαββατοκυριακα παραλληλα με το χειμερινο εξαμηνο

2ον Εγω αρχικα ελεγα και το ειχα υποστηριξει και μεσα στο forum, την λυση των τριων """επαναληπτικων""" μεσα στην χρονια και την εναρξη των μαθηματων απο την προηγουμενη δευτερα (οτι εκανε το φυσικο δηλαδη). Αλλα στην συνελευση τμητατος της Πεμπτης ειπε κατι ο Κοκκορης που δεν ηξερα και με επεισε. Το υπουργειο εχει στειλει εγκυκλιο που λεει οτι απαγορευεται να γινει επιπλεον εξετεστικη (περα των κανονικων) πριν την ολοκληρωση των δυο εξαμηνων. Σε διαφορετικη περιπτωση διακυνδινευουμε βαθμους και πτυχια... Οι δυο πιθανες λυσεις λοιπον θα ηταν ή αυτο που γινεται τωρα, ή διενεργεια χειμερινης τον Ιούλιο μετα την ολοκληρωση της εαρινής.

3ον
Μsl η απόφαση των ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ από ποιούς καθορίζεται (http://www.semfe.gr/forum/viewtopic.php?t=191)? Εγώ δε θυμάμαι να ψήφισα τίποτα από αυτά που συμβαίνουν.
Λεγεται δημοκρατια. Παντα υπαρχουν μειοψηφιες που διαφωνουν αλλα την αποφαση του συνολου την περνει η πλειοψηφια. (αυτων που συμμετεχουν)

edit: 4ον
msl έγραψε:Τώρα, να σου πω την αλήθεια, στη τελευταία ΓΣ δεν είμαι σίγουρη αν αποφασίστηκε μέσω του αποτελέσματος να δώσουν όλοι εξεταστική (θέμα που θα το έθεταν και στον Πρόεδρο).
ειχε κατεβει με την μορφη ψηφισματος το να δωσουμε διπλη χειμερινη. Υποστηριχτηκε απο ολους εκτος απο τους κνιτες που ψηφισαν λευκο. (το πως εδρασαν επειτα η εαακιτες στην συνελευση τμητατος ειναι τραγικο, αλλα δεν εχει σχεση με την συζητηση)
It's only after we've lost everything that we are free to do anything
[imgr 500x180]http://img.buzznet.com/assets/imgx/2/1/ ... 035284.jpg[/imgr]
Άβαταρ μέλους
par1s

Δημοσίευση από par1s »

Αν υπάρχει διάθεση σαφώς και μπορούμε να οργανωθούμε ώστε είτε να στείλουμε mail είτε να τους ζητήσουμε να μας ακούσουν. Αλλά δεν ξέρω πχ πότε θα δει το mail o Σεραφετινίδης, πως μπορούμε να βρούμε το ΔΣ ή έστω κάποια μέλη. Πάντως διατίθεμαι να αφιερώσω χρόνο, είτε για mail είτε για συνάντηση!
Το υπουργειο εχει στειλει εγκυκλιο που λεει οτι απαγορευεται να γινει επιπλεον εξετεστικη (περα των κανονικων) πριν την ολοκληρωση των δυο εξαμηνων. Σε διαφορετικη περιπτωση διακυνδινευουμε βαθμους και πτυχια... Οι δυο πιθανες λυσεις λοιπον θα ηταν ή αυτο που γινεται τωρα, ή διενεργεια χειμερινης τον Ιούλιο μετα την ολοκληρωση της εαρινής.
Δηλαδή otinanai στο φυσικό αυτό που αποφασίστηκε θέτει τους φοιτητές σε κίνδυνο??
ειχε κατεβει με την μορφη ψηφισματος το να δωσουμε διπλη χειμερινη. Υποστηριχτηκε απο ολους εκτος απο τους κνιτες που ψηφισαν λευκο.
Η ΠΚΣ δηλαδή αποφάσισε για την κατάσταση αυτή?
Έχω χάσει τη μπάλα!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος par1s την Κυρ Οκτ 16, 2011 4:20 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-Ο λογικός άνθρωπος προσαρμόζεται στον κόσμο που ζει. Ο παράλογος επιμένει να προσπαθεί να προσαρμόσει τον κόσμο στον εαυτό του. Γι' αυτό η πρόοδος εξαρτάται από τους παράλογους.
mathformath

Δεν υπάρχει πολυ χρόνος πλέον. Ίσως το καλύτερο ηταν να γίνει ένα γκάλοπ εδώ μέσα με δύο τρείς προτάσεις και σε πέριπτςωση πού ενα ψηφιστεί με πολυ μεγάλο ποσοστό (πανω απο 80%) και απο πολλά άτομα (~ 100) να σταλεί επίσημο mail ή επίσημο έγγραφο με ονόματα και υπογραφές.

Αυτό που λέει όμως ο otinanai με προβληματίζει... Αν κι απόσο ξέρω στο πολυτεχνείο της ξανθης και στο πανεπιστήμιο κρήτης δεν ακολουθείται εδώ και χρόνια.. Και στο φυσικό αθηνας .
Άβαταρ μέλους
otinanai
Real Name: χμ..αλεξανδρος

Δημοσίευση από otinanai »

Δηλαδή otinanai στο φυσικό αυτό που αποφασίστηκε θέτει τους φοιτητές σε κίνδυνο??
πιθανον. Θα δειξει οταν το εφαρμοσουν... Δηλαδη τον Φλεβαρη-Ιουνη.
Η ΠΚΣ δηλαδή αποφάσισε για την κατάσταση αυτή?
Έχω χάσει τη μπάλα!
αναφερομουν στην ΓΣ της Τριτης. Την Πεμπτη στο τμημα η ΠΚΣ κατεβασε προταση να μπουν τωρα τα χειμερινα αλλα να δινουμε μεχρι τις 15 νοεμβρη.
Τα εαακ αν και σε ολη την συζητηση υποστηριζαν την προταση του ΦΣ για διπλη χειμερινη στο τελος δεν ψηφισαν τιποτα.
It's only after we've lost everything that we are free to do anything
[imgr 500x180]http://img.buzznet.com/assets/imgx/2/1/ ... 035284.jpg[/imgr]
Άβαταρ μέλους
kostas213
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Κωνσταντίνος

Re: Συζήτηση για το Πρόγραμμα Επαναληπτικής 2010-2011

Δημοσίευση από kostas213 »

Μετέφερα τη συζήτηση εδώ, έτσι ώστε και να είναι σχετικά "καθαρό" το topic των ανακοινώσεων και να φαίνεται αμέσως αν βγήκε κάποια ανακοίνωση.
There's no place like ::1
Άβαταρ μέλους
par1s

Δημοσίευση από par1s »

Νομίζω πως τώρα το 80% των φοιτητών της ΣΕΜΦΕ διαβάζει για να σώσει ό,τι μπορεί από την επαναληπτική ακόμα κι αν το πρόγραμμα των χειμερινών βγει αύριο, οπότε και γκάλοπ να κάνουμε πιστεύω δεν έχουμε ελπίδες.
Προσωπικά, θα στείλω μήνυμα στο Σεραφετινίδη, κι ας μην τον ξέρω, και θα επιχειρηματολογήσω όσα υποστηρίξω.
Σκεφτόμουν το εξής..αν το 1/3 των σχολών έκανε εξεταστική 2-3 εβδομάδων, το άλλο τρίτο έκανε αυτή την "εμβόλιμη" εξεταστική και το τελευταίο τρίτο έκανε διπλή εξεταστική, ποιος θα φοβόταν περισσότερο τη χούντα της διαμαντοπούλου?

off topic:
(Εμείς τα προκαλούμε όλα αυτά, το γιατί, το έχουμε αναλύσει αρκετό καιρό τώρα κατά τη διάρκεια των καταλήψεων. Εκεί που έπρεπε να είμαστε ενωμένοι και να μιλήσουμε δεν κάναμε τίποτα, και αυτά που μαθαίνουμε από το Πολυτεχνείο τόσα χρόνια έπρεπε να τα εφαρμόσουμε. Γιατί στην εφαρμογή(όπως λέει και το όνομα της σχολής μας) φαίνεται η διαφορά μεταξύ των ανθρώπων. Μπορεί να έχουμε τις ίδιες γνώσεις αλλά τελικά το πως τις προσαρμόζουμε στο μυαλό και πως τις εκφράζουμε είναι η αξία.
-''If you can make one heap of all your winnings,
and risk it on one turn of pitch-and-toss,
and lose, and start again at your beginnings
and never breathe a word about your loss;
you'll be a Man, my son!'').
Άβαταρ μέλους
Hengeo
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από Hengeo »

lunatic έγραψε:
Georgrinder έγραψε:στο σημειο που φτασαμε το λογικο κατα την αποψη μου ηταν να ξεκινησουμε με την μια εξαμηνο να δωθει χαριστικη για τους επι πτυχιο και διπλη για ολους τον χειμωνα..τσπ..μακαρι η χειροτερη των περιπτωσεων να ειναι να μην κανουμε καλοκαιρινες διακοπες...
+1
+2
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
mathformath

Hengeo έγραψε:
lunatic έγραψε:
Georgrinder έγραψε:στο σημειο που φτασαμε το λογικο κατα την αποψη μου ηταν να ξεκινησουμε με την μια εξαμηνο να δωθει χαριστικη για τους επι πτυχιο και διπλη για ολους τον χειμωνα..τσπ..μακαρι η χειροτερη των περιπτωσεων να ειναι να μην κανουμε καλοκαιρινες διακοπες...
+1
+2
Ε ναί. + συνδυασμος χειμερινων και εαρινων σε καθε κανονικη εξεταστικη. Αλλά τώρα δεν νομίζω να γίνεται να αλλάξει αυτό που αποφάσισαν...
Άβαταρ μέλους
NickNafplio
Real Name: Νικος (mod(p^n)) ...

Δημοσίευση από NickNafplio »

Είμαι της άποψης ότι η εξεταστική σε αυτό το σημείο είναι το καλύτερο που θα μπορούσε να γίνει. Το πτυχίο έχει 58-60 μαθήματα, και δεν μπορείς να ασχοληθείς σοβαρά με όλα, οπότε κάποια τα διαβάζεις απλά για να τα περάσεις (με βαθμό η όχι) και μετά από κάποιο καιρό τα ξεχνάς, αν λοιπόν δεν γίνει τώρα καμία εξεταστική, πάει χαμένο μεγάλο μέρος του διαβάσματος που πολλοί μπορεί να έκαναν κατά τη διάρκεια του Αυγούστου για να δώσουν τώρα. Οπότε κατ' εμε εξεταστική τώρα και ότι περάσει ο κάθε ένας με βάση το διάβασμα που είχε κάνει από πριν τις καταλήψεις και από ότι προλάβει να διαβάσει στα μικρά κενά τώρα. Εξ άλλου όσο αδιαφορούμε και αφίνουμε κάποιες θλιβερές μειοψηφίες να κλείνουν τις σχολές, πάντα θα υπάρχει κόστος.
Ο νεοφιλελές της διπλανής πόρτας
Άβαταρ μέλους
MagGod
Real Name: <MIT|s|Mag>

Δημοσίευση από MagGod »

lunatic έγραψε:
+1
εύδοξος+

και εγώ θα ήθελα να συνεχιστεί το εξάμηνο και να μην κάνουμε αυτό το έκτρωμα εξεταστική αλλά δυστυχώς αυτή είναι η απόφαση της σχολής. το θέμα είναι πως δεν βλέπω να βγαίνουμε στα λογικά μας μετά από την ψυχρολουσία που μας κάνουν με το δίνουμε δεν δίνουμε μάθημα.τώρα και να βγεί το πρόγραμμα πότε θα προλάβουμε να διαβάσουμε για την πέμπτη :? ένα μάτσο χάλια είναι η σχολή :evil:
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ακαδημαϊκά”