Αριθμητική Ανάλυση I και Εργαστήριο

Μήπως να ξανακάνω Μηχανογραφικό;

Συντονιστές: φιάλη klein, Ryu, markelos, meleneemil, Nasia!

Άβαταρ μέλους
Princess Peach
Real Name: Mantepse...
Facebook ID: 0

Αριθμητική Ανάλυση Ι (και εργαστήριο)

Δημοσίευση από Princess Peach »

Γεια χαρά!
Αφού μελέτησα το εμπνευσμένο πρόγραμμα, συνειδητοποίησα οτι δε μπορώ να δώσω την ίδια μέρα Μηχανική ΙΙ και Αριθμητική Ανάλυση Ι. Απλώς τιθεται το εξης θεμα: ο βαθμός των εργαστηρίων της Αριθμητικής Ι για πόσες εξεταστικές μπορεί να κρατηθεί;;; Ειναι μήπως για 2 εξεταστικες μονο;;;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος kostas213 την Τρί Οκτ 18, 2011 9:52 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Μεταφορά σε καταλληλότερη κατηγορία.
Άβαταρ μέλους
Nasia!
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Νάσια παραγοντικό
Facebook ID: 1169014285

Re: Αριθμητική Ανάλυση Ι (και εργαστήριο)

Δημοσίευση από Nasia! »

Aν θυμάμαι καλά για 4, δηλ. για 2 χρόνια.
The world is not enough, but it is such a perfect place to start, my love.
pipini
Real Name: oduseas vasilakopoulos

Re: Αριθμητική Ανάλυση I και Εργαστήριο

Δημοσίευση από pipini »

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πως και πόσο μετράει η βαθμολογία του εργαστηρίου στον τελικό βαθμό?γιατί έχουν περάσει τα 2 χρονια για μένα..
Άβαταρ μέλους
Princess Peach
Real Name: Mantepse...

Δημοσίευση από Princess Peach »

Και εννοω βρε παιδιά, ΑΝ σου κρατουν οχι μονο τις παρουσιες στο εργαστηριο αλλα και το βαθμο εξετασης του εργαστηριου+τις εργασιες+την εξεταση στις εργασιες και γενικα αν "φυλασσονται" ο,τι προσπαθειες εχουμε καταβαλει για το εργαστηριο μονο...
Άβαταρ μέλους
Nasia!
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Νάσια παραγοντικό
Facebook ID: 1169014285

Δημοσίευση από Nasia! »

Ναι, για το βαθμό λέω. Για 4 εξεταστικές πρέπει να κρατείται.
@pipini νομίζω ότι είναι +2 μονάδες ή το 25% ή κάτι τέτοιο (Ι'm not sure, ας πει κάποιος που θυμάται), αλλά για να δώσεις το μάθημα πρέπει να έχεις παρουσίες στα εργαστήρια, οπότε αυτό θα έπρεπε να είναι που σε απασχολεί! :e_wink:
The world is not enough, but it is such a perfect place to start, my love.
livs
Real Name: livs

Δημοσίευση από livs »

ναι , το εργαστήριο μετράει με 25% και τευτόχρονα για να περάσεις θες τουλάχιστον 4,5 στο γραπτό.
Και θα πρέπει (exam>=4,5)AND((0,75*exam+0,25*lab)>=4,5) , όπως μας είπε ο Κολέτσος στο πρώτο μάθημα που έκανε φέτος.. :e_geek:
Oι άνθρωποι με θεωρούν παράξενο. Αλλά δεν είναι έτσι. Έχω την καρδιά ενός μικρού παιδιού. Είναι σ’ ένα βάζο, πάνω στο γραφείο μου.
Άβαταρ μέλους
par1s
Real Name: realname it is
Τοποθεσία: "Μία χώρα που έχει δει τα πάντα και συνεχίζει να αιφνιδιάζεται"

Δημοσίευση από par1s »

http://www.semfe.gr/files/users/2620/Ka ... 2011_A.pdf
Το 1ο θέμα είναι ισοδύναμο με τα υπόλοιπα????Μάλλον έχει κάτι περίεργο που δεν έχω αντιληφθεί?
Υπολογίζω το ολοκλήρωμα σύμφωνα με τον τύπο της μεθόδου του τραπεζίου για Ν=4 και μετά βρίσκω ελάχιστο Ν=65 για να είναι το σφάλμα το πολύ 10^-5.
Αν το έχει λύσει κανείς παλιότερα και θυμάται ας μου πει παρακαλώ αν έχει κάποιο κόλπο που δε βλέπω η άσκηση.
(Αν δεν έχει κόλπο, τότε απλώς το θέμα με το ολοκλήρωμα είναι το πιο εύκολο συνήθως?)

*μάλλον συνήθως εξισορροπεί το χρόνο που θέλουν τα άλλα...
-Ο λογικός άνθρωπος προσαρμόζεται στον κόσμο που ζει. Ο παράλογος επιμένει να προσπαθεί να προσαρμόσει τον κόσμο στον εαυτό του. Γι' αυτό η πρόοδος εξαρτάται από τους παράλογους.
Άβαταρ μέλους
Lerios
Real Name: Konstantinos

Δημοσίευση από Lerios »

par1s έγραψε:http://www.semfe.gr/files/users/2620/Ka ... 2011_A.pdf
Το 1ο θέμα είναι ισοδύναμο με τα υπόλοιπα????Μάλλον έχει κάτι περίεργο που δεν έχω αντιληφθεί?
Υπολογίζω το ολοκλήρωμα σύμφωνα με τον τύπο της μεθόδου του τραπεζίου για Ν=4 και μετά βρίσκω ελάχιστο Ν=65 για να είναι το σφάλμα το πολύ 10^-5.
Αν το έχει λύσει κανείς παλιότερα και θυμάται ας μου πει παρακαλώ αν έχει κάποιο κόλπο που δε βλέπω η άσκηση.
(Αν δεν έχει κόλπο, τότε απλώς το θέμα με το ολοκλήρωμα είναι το πιο εύκολο συνήθως?)

*μάλλον συνήθως εξισορροπεί το χρόνο που θέλουν τα άλλα...
Den katalavainw giati provlimatizesai..Swsta to exeis kanei kai malista to N=65 einai anamenomeno afou to sfalma to theloume arketa mikro :wink:
mnm
Real Name: dimitris

Δημοσίευση από mnm »

mporei kaneis n voh8hsei stn teleutaia e3etastikh omada b,2o 8ema erwthmata d kai e??
Άβαταρ μέλους
Lerios
Real Name: Konstantinos

Δημοσίευση από Lerios »

mnm έγραψε:mporei kaneis n voh8hsei stn teleutaia e3etastikh omada b,2o 8ema erwthmata d kai e??
Gia to d) vriskeis ti paragwgo tis 2^-x kai prospatheis na deikseis oti einai fragmeni me vasi ta akra tou diastimatos.To |f'(x)|<=M,opou M=0.1326 nomizw.epeita me to typo tou sfalmatos kai gnwsta ta x0 x1 kai M=C,vriskeis to cmax wste to sfalma na einai iso me 10^(-4),logarithmizeis kai vriskeis to N(nomizw 4 vgainei).Gia ti taxitita sigklisis prepei na vreis poia methodos proseggizei ti lisi me tis ligoteres epanalipseis,epidi f' diaforo tou 0 tha luseis me NEWTON-RAPHSON,pou einai i taxiteri methodos :wink:
pafapoufa
Real Name: axaneis ektaseis xronou

Δημοσίευση από pafapoufa »

http://semfe.gr/files/users/2620/Kanonikh_2011_A.pdf
mporei kapoios n voithisei me to them2? nomizw exw katalavei pos vgainoun ta prota 2 skeli alla den m vgainei to 3o k thelw outos i allos epivevaiwsi. euxaristwwwww
Άβαταρ μέλους
par1s
Real Name: realname it is
Τοποθεσία: "Μία χώρα που έχει δει τα πάντα και συνεχίζει να αιφνιδιάζεται"

Δημοσίευση από par1s »

Lerios έγραψε: Den katalavainw giati provlimatizesai..Swsta to exeis kanei kai malista to N=65 einai anamenomeno afou to sfalma to theloume arketa mikro :wink:
Σε ευχαριστώ Lerios για την επιβεβαίωση. Προβληματιζόμουν γιατί σε σχέση με τα άλλα θέματα ήταν γρήγορη η λύση του.

mnm για το θέμα που λες μου βγαίνει Ν=14, άρα 11 επιπλέον επαναλήψεις χρειάζεται (άμα θες μπορώ να σου σκανάρω τη λύση να τη δεις).
Τώρα με την ταχύτητα σύγκλισης, βρίσκεις με Ν-R που συγκλίνει και μετά αν σκέφτομαι σωστά πρέπει να βρεις μια σχέση μεταξύ των διαδοχικών σφαλμάτων,αλλά δεν έχω καταλήξει ακόμη κάπου.
Θα το εξετάσω περαιτέρω και θα σου πω.
Λοιπόν, ξεκινάς εκφράζοντας το σφάλμα κ+1, και μετά εμπλέκεις την g και το ΘΜΤ. Αν δεν το καταφέρεις πες το και στο έστειλα.

pafapoufa προσωπικά δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ με αποδείξεις...τα κλασικά λύνω. Αλλά κάτι μου θυμίζει με εκείνο τον κανόνα του Cramer στις ορίζουσες που τελικά τον συντομεύει με ένα (-1)^i+j στο άθροισμα, αλλά δεν έχω ιδέα αν σχετίζεται ο τρόπος μοντελοποίησης. Απλώς μου το θύμισε.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος par1s την Τρί Οκτ 25, 2011 6:40 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-Ο λογικός άνθρωπος προσαρμόζεται στον κόσμο που ζει. Ο παράλογος επιμένει να προσπαθεί να προσαρμόσει τον κόσμο στον εαυτό του. Γι' αυτό η πρόοδος εξαρτάται από τους παράλογους.
pafapoufa
Real Name: axaneis ektaseis xronou

Δημοσίευση από pafapoufa »

paizei n apantisei kapoios??
eimai kalos sto na murizw nuxia alla oi osfritikoi m poroi kurastikan apo ti xainousa anarwtisi.
rovertos_geroksouras
Real Name: mple
Facebook ID: 1021526070

Δημοσίευση από rovertos_geroksouras »

για καποιο λογο στην ηλεκτρονικη δηλωση μαθηματων, το εργαλειο δεν με αφηνει να δηλωσω την αριθμητικη αναλυση Ι και εργαστηριο. Ξερει κανεις γιατι συμβαινει αυτο? :e_confused:
longshot
Real Name: oust re!

Δημοσίευση από longshot »

Εχει οριστει ημερομηνια εγγραφης στα εργαστηρια?
Απάντηση

Επιστροφή στο “Δεύτερο Έτος”