Μηχανική ΙΙ (Παραμορφώσιμο Στερεό)

Παρακολουθώ όλα τα μαθήματα.

Συντονιστές: φιάλη klein, Ryu, markelos, meleneemil

Άβαταρ μέλους
meleneemil
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Aimilios K
Facebook ID: 0

Re: Μηχανική ΙΙ (Παραμορφώσιμο Στερεό)

Δημοσίευση από meleneemil »

pinky έγραψε:στο θέμα 4 του ιουλιου στο ερώτημα α οι δυνάμεισ στις 2 ραβδους ειναι προς τα πανω?
...
...
(ναι, για επαλήθευση, έστω και τελευταία στιγμή)
δ2=2*δ1
F2=3*F1

a)->F=7/3 * 10^4

b)->δ2 τελ= 1/9 mm

c) ΔΤ= -18,52 βαθμοί C
Logical? maybe. ميلين اميل
Άβαταρ μέλους
O kanenas
Real Name: Αφροξυλάνθη
Τοποθεσία: Within search engines that search engines that search
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O kanenas »

Θέλω να ρωτήσω αν ο Κουρκουλής είχε πει φέτος στο μάθημα την θεωρία που χρειαζόταν το τέταρτο θέμα. Γιατί εγώ σε φετινές σημειώσεις δεν είδα τίποτα... Και τέλος πάντων, τα θέματα ήταν σκατένια.
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
Άβαταρ μέλους
Hengeo
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από Hengeo »

Καλά έκανα δηλαδή που δεν το αποτόλμησα.. :roll:
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
nikolakisxa
Real Name: Nikolas Xatzis

Δημοσίευση από nikolakisxa »

αλλα κανει στο μαθημα ... αλλα βαζει στις εξετασεις.
Άβαταρ μέλους
constant
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Konstantinos

Δημοσίευση από constant »

Η απάντηση που έδωσε μία κοπέλα, ότι οι μαζικές δυνάμεις "είναι το Fi,j=0", μπορεί κάποιος να αιτιολογήσει από πια άποψη είναι σωστή;
o_apolytos
Real Name: Πραγματικό Όνομα

Δημοσίευση από o_apolytos »

Το σώμα ισορροπεί οπότε ούτως ή άλλως ΣF=0. Κανονικά έχεις μια εξίσωση θσ_ij/θx_ij + F_k = 0 και θέτεις F_k=0, εφόσον δεν επιδρούν άλλες δυνάμεις στο σώμα. Εγώ αυτό κατάλαβα. Μετά, με τις εξισώσεις βγαίνουν τα σ_χχ σ_yy σ_χy. Το θέμα ήταν (όχι μόνο) το κουλό το 1ο ρε γαμώτο... Και υποτίθεται πως ήτανε και εύκολο...
Άβαταρ μέλους
Georgrinder
Real Name: Γιακουμης Πορδος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Georgrinder »

O kanenas έγραψε:Θέλω να ρωτήσω αν ο Κουρκουλής είχε πει φέτος στο μάθημα την θεωρία που χρειαζόταν το τέταρτο θέμα. Γιατί εγώ σε φετινές σημειώσεις δεν είδα τίποτα... Και τέλος πάντων, τα θέματα ήταν σκατένια.
εξισωσεις ισορροπιας ητανε που τις ειχε πει.. :| ητανε απλα σαν να λυνεις ενα προβλημα αρχικων τιμων οπως τα λεει ο απολυτος απο πανω..κουλο οντως αλλα 3 γραμμες..και το 2 και 3 ητανε τυποποιημενα πιστευω με τανυστες και στροφες..εγω το μονο που δεν ελυσα και εφαγα τρελο μπλακαουτ ητανε ο 1ο..υποτειθεται πως θα πρεπει να βρεις ποια απο τις δυο αστοχει και να χρησιμοποιησεις αυτην που δεν αστοχει επειδη ειναι ακομα στην ελαστικη περιοχη στο διαγραμμα και μπορεις να βρεις την παραμορφωση..τις δυναμεις ομως πως τις βρισκεις???..
A set is a Many that allows itself to be thought of as a One.

-Georg Cantor
o_apolytos
Real Name: Πραγματικό Όνομα

Δημοσίευση από o_apolytos »

Georgrinder έγραψε:
O kanenas έγραψε:Θέλω να ρωτήσω αν ο Κουρκουλής είχε πει φέτος στο μάθημα την θεωρία που χρειαζόταν το τέταρτο θέμα. Γιατί εγώ σε φετινές σημειώσεις δεν είδα τίποτα... Και τέλος πάντων, τα θέματα ήταν σκατένια.
εξισωσεις ισορροπιας ητανε που τις ειχε πει.. :| ητανε απλα σαν να λυνεις ενα προβλημα αρχικων τιμων οπως τα λεει ο απολυτος απο πανω..κουλο οντως αλλα 3 γραμμες..και το 2 και 3 ητανε τυποποιημενα πιστευω με τανυστες και στροφες..εγω το μονο που δεν ελυσα και εφαγα τρελο μπλακαουτ ητανε ο 1ο..υποτειθεται πως θα πρεπει να βρεις ποια απο τις δυο αστοχει και να χρησιμοποιησεις αυτην που δεν αστοχει επειδη ειναι ακομα στην ελαστικη περιοχη στο διαγραμμα και μπορεις να βρεις την παραμορφωση..τις δυναμεις ομως πως τις βρισκεις???..
Έμπλεξα τα μπούτια μου στο πρώτο, αλλά μου το'πε ένα παληκάρι (μετά την εξέταση) και μου φάνηκε σωστό. Ουσιαστικά οι δυνάμεις είναι δύο στη μιά άρθρωση και δύο στην άλλη. Με ισορροπία ροπών βγαίνουν μηδέν οι κατακόρυφες. Τώρα οι οριζόντιες είναι η H_a προς τα δεξιά (καθώς το δεξί τμήμα θλίβεται) και η H_b πάλι προς τα δεξιά (το αριστερό τμήμα εφελκύεται). άρα έχεις P=H_a+H_b. Για τα Δl κατάλαβα πως στο αριστερό τμήμα ασκείται η (H_a)+P (θλιπτική) ενώ στο δεξί η (H_b)+P (εφελκυστική). Βέβαια δεν ξέρω αν χρειάζεται να πεις +P, μήπως είναι απλά Η_α στο ένα και Η_β στο άλλο. Πιο λογικό φαίνεται αυτό. Ε, και μετά τα υπόλοιπα βγαίνουν... Σκατά
Άβαταρ μέλους
Georgrinder
Επικοινωνία:

o_apolytos έγραψε:Έμπλεξα τα μπούτια μου στο πρώτο, αλλά μου το'πε ένα παληκάρι (μετά την εξέταση) και μου φάνηκε σωστό. Ουσιαστικά οι δυνάμεις είναι δύο στη μιά άρθρωση και δύο στην άλλη. Με ισορροπία ροπών βγαίνουν μηδέν οι κατακόρυφες. Τώρα οι οριζόντιες είναι η H_a προς τα δεξιά (καθώς το δεξί τμήμα θλίβεται) και η H_b πάλι προς τα δεξιά (το αριστερό τμήμα εφελκύεται). άρα έχεις P=H_a+H_b. Για τα Δl κατάλαβα πως στο αριστερό τμήμα ασκείται η (H_a)+P (θλιπτική) ενώ στο δεξί η (H_b)+P (εφελκυστική). Βέβαια δεν ξέρω αν χρειάζεται να πεις +P, μήπως είναι απλά Η_α στο ένα και Η_β στο άλλο. Πιο λογικό φαίνεται αυτό. Ε, και μετά τα υπόλοιπα βγαίνουν... Σκατά
επειδη ηδη με την P και μονο αστοχει και δεν γινεται να βρεις ετσι παραμορφωσεις λογω πλαστικοτητας λογικα θα ειναι Η_α στο ένα και Η_β στο άλλο οπως λες..το σκεπτικο παντως σωστο φαινεται..
τσπ..ελπιζω ο κουρκουλης ν ειναι αρκετα απασχολημενος με τα πειραματα του γιανα κατσει να διορθωσει ο ιδιος.. :P

-Georg Cantor
pinky
Real Name: fairy

Δημοσίευση από pinky »

gterlem έγραψε:
constant έγραψε:Θα πρότεινα αν έχεις μόνο αυτές τις μέρες να διαβάσεις εντατικά από Beer-Johnston. Μου φαίνεται πολύ καλό βιβλίο.
Συμφωνώ, αλλά μόνο αν διαβάσεις και hibbeler μπορείς να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Επίσης για να διαβάσεις καλά χρειάζεσαι και :beer2:

επειδη για αλλη μια φορα δεν περασα σημερα μπορεί καποιος να μου πεί τους τιτλους αυτών των βιβλίων?
ESMAP
Real Name: Dani

Δημοσίευση από ESMAP »

Μηχανική των υλικών λέγονται και τα δυο. Οι μεν είναι οι Beer και Johnston και ο δε είναι ο R.C. Hibbeler. Oι κωδικοί στην βιβλιοθήκη είναι 620.112 ΒΕΕ και 620.112 ΗΙΒ για να πάρεις μία ιδέα πριν τα αγοράσεις.
Άβαταρ μέλους
Ryu
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Spiros

Δημοσίευση από Ryu »

Το τρίτο θέμα σήμερα με το τρίγωνο, έβγαινε με κάποιον φυσιολογικό τρόπο χωρίς ανελέητες πράξεις; Δεν είχα και πολύ ιδέα τι έπαιζε με αυτο...
HADOUKEN!
Άβαταρ μέλους
Georgrinder
Επικοινωνία:

ο σπαθης ειπε οτι λυνοταν με δυο τρεις τροπους..στανταρ λυνεται με cauchy..εγω ομως ανελυσα την t1 σε δυο συνιστωσες μια ορθη και μια διατμητικη βρηκα τον τανυστη και αρχισα να στριβω ωστε να βρω τον τανυστη και στις αλλες πλευρες..με επιφυλαξη..επι τη ευκαιρια αν εχω κανει εντελως λαθος ας μου το πει καποιος να ξερω οτι πηρα τον π*** :D
Off Topic
ο σπαθης βεβαια ανεφερε οτι μπορεις να το λυσεις με στροφες αλλα και το καλοκαιρι ειχε πει οτι ναναι υποδειξεις.
.

-Georg Cantor
Άβαταρ μέλους
smartiger
Real Name: Χρήστος

Δημοσίευση από smartiger »

Το οτι ας πούμε το 4ο θέμα κατά τους καθηγητές λυνόταν "εύκολα με διαφορικές εξισώσεις" δεν προκαλεί σε κανέναν απορία;

Θυμίζω πως το μάθημα είναι στο 2ο εξάμηνο. :e_geek:
Άβαταρ μέλους
Georgrinder
Επικοινωνία:

smartiger έγραψε:Το οτι ας πούμε το 4ο θέμα κατά τους καθηγητές λυνόταν "εύκολα με διαφορικές εξισώσεις" δεν προκαλεί σε κανέναν απορία;

Θυμίζω πως το μάθημα είναι στο 2ο εξάμηνο. :e_geek:
εχεις δικιο... παρολα αυτα για να κανω και λιγο τον δικηγορο του διαβολου ο κουρκουλης ειχε λυσει παρομοιο θεμα με επιλυση δ.ε.

-Georg Cantor
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πρώτο Έτος”