[Τετάρτη 9 Μαΐου 2007] Φοιτητικές Εκλογές

Ιδιαίτερα ζητήματα που απασχολούν τη ΣΕΜΦΕ (όπως π.χ., συνδικαλιστικά, επαγγελματικά δικαιώματα, πρόγραμμα σπουδών κτλ.)

Συντονιστές: antony07, Chris

Άβαταρ μέλους
Wizard
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μάνος Ικάριος
Facebook ID: Manos.Ikarios

Δημοσίευση από Wizard »

Κάποιοι δεν βλέπουν μόνο έτσι τη δράση της ΠΚΣ. Είναι αλήθεια ότι φταίει για πολλές καταλήψεις και για πολλές χαμένες διδακτικές ώρες. Ωστόσο εγώ προσωπικά θεωρώ ότι είναι η μόνη (πλέον) ίσως παράταξη η οποία μπορεί να κάνει κάτι το θετικό. (Μπορεί είπα, όχι κάνει) Τα περισσότερα κατ' ιδίαν αν επιθυμείς :D
Το θέμα στις φετινές εκλογές δεν ήταν η ψήφος βάσει πολιτικού σκεπτικού, αλλά η ψήφος κατάληψη - μη κατάληψη. Αυτός είναι και ο λόγος που η ΠΚΣ έχασε τόσες ψήφους.
Από την άλλη το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών δυστυχώς θα ερμηνευθεί ως "οι φοιτητές συμφωνούν με τα μέτρα της κυβέρνησης" και όχι δε θέλουν κατάληψη. Αυτό είναι και το χειρότερο κατα τη γνώμη μου αποτέλεσμα.
Windows is unprotected sex. Linux is using a condom, the pill, a vasectomy, and the Berlin wall...
Άβαταρ μέλους
el_greco
Real Name: Νίκος Βέργος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από el_greco »

Τυπικά, μετά από ενστάσεις κλπ προφανώς, αλιεύοντας από τις ιστοσελίδες της ΔΑΠ και της ΕΔΡΑς παραθέτω τα αποτελέσματα σε ψήφους όπως τα δίνει η κάθε παράταξη. Αν ξέρει κάποιος το επίσημο αποτέλεσμα, ας το αναφέρει...
ΕΔΡΑ έγραψε:ΠΚΣ: 194
ΔΑΠ: 223
ΕΔΡΑ: 66
ΕΑΑΚ: 102
ΠΑΣΠ: 40
ΔΙΚΤΥΟ:11
ΛΕΥΚΑ:12
ΑΚΥΡΑ: 35

Συνολικές ψήφοι: 683
ΔΑΠ έγραψε:ΔΑΠ-ΝΔΦΚ 223
ΠΚΣ 194
ΕΔΡΑ 66
ΕΑΑΚ 103
ΠΑΣΠ 40
ΔΙΚΤΥΟ 11
Καλά στα πανελλαδικά αποτελέσματα, ούτε στα δικά μας βρε παιδιά δεν μπορούμε να ομονοήσουμε; :D

Άβαταρ μέλους
Costas
Real Name: Καραθάνος Κωνσταντίνος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Costas »

el_greco, με απλή άθροιση των αποτελεσμάτων θα δεις ότι στο πρώτο που παραθέτεις το άθροισμα είναι 683, ενώ στο δεύτερο 684.

Οπότε δε χρειάζεται να το σκεφτούμε πολύ πιο είναι το σωστό...

Καλησπέρα!
Άβαταρ μέλους
Βραχνός Προφήτης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Βραχνός Προφήτης »

Καταρχην, απαραδεκτοι οι του δικτυου..... Ολη τη χρονια δεν εχουν κατεβει σε μια εστω ΓΣ, δεν εχουν μοιρασει ουτε καν ενα φυλλαδιακι με τις θεσεις τους κ απαιτουν να τους ψηφισουμε....Αν αυτο το πραγμα λεγεται αριστερη προσεγγιση της πολιτικης  τοτε εγω ειμαι ο Φιντελ. Μονο απο οικτο μπορει να προερχονται οι 8 ψηφοι τους.
Αυτό που ήταν κάπως αψυχολόγητο ήταν οι κατηγορίες προς την ΕΔΡΑ ότι έστειλε κόσμο στη ΔΑΠ.
Ηταν αρκετα τραβηγμενο, αλλα κρυβει μια δοση αληθειας. Δεν ειναι τυχαιο οτι η πκς εγινε κοκκινη οταν ιδρυθηκε η εδρα, ουτε οτι εγινε γαλαζια μετα τη διασπαση της. Κ για να μη δημιουργηθει παρεξηγηση, εξηγουμαι: δεν εννοω πως τα παιδια που φυγανε πηγαν στην οννεδ ή προερχοντουσαν απο εκει (καθε αλλο!), αλλα οτι η εδρα με την σοβαρη-ανεξαρτητη προσεγγιση που ειχε μεχρι περισυ απεγκλωβιζε αρκετους μη επαρκως πολιτικοποιημενους, που συμφωνουσαν με τα αιτηματα των πκς-εαακ αλλα 'χαλιοντουσαν' απο την υπερεπαναστατικοτητα τους κ τελικα κατεληγαν στη δαπ λογω χορων-σημειωσεων κερδιζοντας ως δωρο τα 16-νομος πλαισιο.
Η σοβαρη εδρα, γεμιζε αρκετα καλα το 'κενο' μεταξυ δαπ κ πκςεαακ, κοβωντας ως επι το πλειστον απο την πρωτη.
Συνταξη στα 18, στρατευση στα 100!
Άβαταρ μέλους
el_greco
Επικοινωνία:

@Costas: Το άθροισμα των ψήφων που έλαβαν οι παρατάξεις, συν τα άκυρα και τα λευκά ΑΚΡΙΒΩΣ στις 2 το πρωί που έληξε η δημόσια καταμέτρηση ήταν 685. Από εκεί και πέρα, δεν ξέρω πώς κατέληξαν οι ενστάσεις, τι ακυρώθηκε από ποιον. Λέω αυτό που βλέπω, ότι οι δύο παρατάξεις έχουν διαφορετικά αποτελέσματα στις ιστοσελίδες τους, και μπορείς να το δεις και ο ίδιος...

Απλά ζήτησα τα επίσημα τελικά αποτελέσματα για να ανανεώσω την ανακοίνωση στην κεντρική σελίδα, αν και λίγη σημασία έχει...

Άβαταρ μέλους
heidi
Real Name: den thumamai

Δημοσίευση από heidi »

Wizard έγραψε: Ωστόσο εγώ προσωπικά θεωρώ ότι είναι η μόνη (πλέον) ίσως παράταξη η οποία μπορεί να κάνει κάτι το θετικό. (Μπορεί είπα, όχι κάνει) Τα περισσότερα κατ' ιδίαν αν επιθυμείς :D
ayto to thetiko pragmatika tha ithela na to mathw an kai 4 xronia paraeinai polla gia na min tous kathete e?? :wink:

kalutera omws kat'idian giati nomizw oti to parakaname auto to site den einai gia tetoiou eidous suzitiseis!!

Geiaxou Mano!!!!
Άβαταρ μέλους
el_greco
Επικοινωνία:

Paspie έγραψε:kalutera omws kat'idian giati nomizw oti to parakaname auto to site den einai gia tetoiou eidous suzitiseis!!
Δε θα μπω στην ουσία της "αντιπαράθεσής σου" με τον Wizard, γιατί νομίζω μπορεί ο ίδιος να εξηγήσει τι εννοούσε και να στηρίξει την άποψή του. Με υποχρεώνεις όμως να πάρω θέση σχετικά με αυτή την αποστροφή του λόγου σου που παραθέτω.

Όταν φτιάξαμε το semfe.gr, βασικός γνώμονας ήταν η δημιουργία μιας ιστοσελίδας για όλους τους φοιτητές της ΣΕΜΦΕ, ανεξάρτητα από παραταξιακά, οπαδικά, ή οποιουδήποτε άλλου είδους στεγανά. Εδώ είναι ευπρόσδεκτοι και πράσινοι, και μπλε, και κόκκινοι, και ροζ με χρυσοκαφέ βούλες. Επιζητούμε το διάλογο, την αντιπαράθεση, την ανταλλαγή απόψεων, αρκεί αυτή να γίνεται με κόσμιο τρόπο, σεβασμό στο συνομιλητή και πάνω από όλα επιχειρήματα από όλες τις πλευρές.

Είναι τουλάχιστον άδικο λοιπόν να λες "αυτό το site δεν είναι για τέτοια"... δε συζητάμε ούτε για τον καιρό στην Πολυτεχνειούπολη εδώ, ούτε για το αν άλλαξε η μέρα και ώρα εξέτασης του τάδε μαθήματος. Όχι μόνο για αυτά. Δεν είναι αυτός ο σκοπός μας.

Ελπίζουμε ότι έχουμε προσφέρει ό,τι καλύτερο μπορούμε στην κατεύθυνση της δημιουργίας μιας ζωντανής φοιτητικής κοινότητας χωρίς αποκλεισμούς, κάτι που λείπει από τη σχολή, κάτι που κανένα αμιγώς παραταξιακό site δεν μπορεί να προσφέρει. Και πραγματικά θλίβομαι αν όντως πιστεύεις ότι τέτοιες συζητήσεις δεν είναι καλοδεχούμενες εδώ. Αν ίσχυε αυτό έστω και στο ελάχιστο, δε θα έπρεπε καν να αναφερθούμε σε εκλογές, αποτελέσματα, συνελεύσεις ή ό,τιδήποτε άλλο - θα ήταν "απαγορευμένο πεδίο"...

Και εδώ δεν έχουμε απαγορεύσεις :D

Άβαταρ μέλους
Wizard
Forum Administrator
Forum Administrator

Δημοσίευση από Wizard »

Όπως ξέρεις δεν είμαι αρμόδιος να σου απαντήσω για ποιο λόγο δεν έχει κάνει η ΠΚΣ ό,τι θα έπρεπε/μπορούσε να έχει κάνει, όπως και για κάθε άλλη παράταξη.
Καταλαβαίνεις ωστόσο, ότι η συζήτηση που ξεκίνησες είναι λίγο περίεργη και δεν ξέρω αν θέλεις να απαντήσω στη Χάιντι ή στην Paspie. Ξέρεις επίσης ότι λόγο της συμμετοχής στα συνδικαλιστικά της ΣΕΜΦΕ θα προτιμούσα να μην επεκταθώ ιδιαίτερα σε αυτό το φόρουμ για τους λόγους για τους οποίους ψήφισα ή δεν ψήφισα κάποια παράταξη.
Συνεπώς, εγώ θα ασταματήσω κάπου εδώ και θα αφήσω τους υπεύθυνους των παρατάξεων να απολογηθούν :D
Windows is unprotected sex. Linux is using a condom, the pill, a vasectomy, and the Berlin wall...
O_Xamenos
Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
Facebook ID: 682417817
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O_Xamenos »

εγω βλεπω οτι το μπλοκ καταληψεων πηρε 194+103+11= 308 ψηφους... θα μπορουσα να βαλω και την μιση πασπ (δεν λεω ολοκληρη) μιας και αρκετες φορες προτεινε καταληψεις στο πλαισιο της... και θα μπορουσα να βαλω ισως και καποια απο τα λευκα- ακυρα(γιατι νομιζω πως ειδικα φετος πολλα απο αυτα δηλωναν και τον τροπο "διαχειρησης" του κινηματος)
και λεω εγω τωρα: αν μπορουσε να γινει μια προσπαθεια- απο τα πανω απο τα κατω κλπ- να κατεβει η αριστερα εννωμενη τοτε πανελλαδικα τα πραγματα θα ηταν εντελως διαφορετικα...
κατι τετοιο εκανε η κοε με το δικτυο και δημιουργησαν την αριστερη εννοτητα, κατι τετοιο προσπαθησε να κανει η γενοβα με τα εαακ που τελικα δεν εγινε ποτε...
Εικόνα
Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα

Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Άβαταρ μέλους
heidi
Real Name: den thumamai

Δημοσίευση από heidi »

el_greco έγραψε: Δε θα μπω στην ουσία της "αντιπαράθεσής σου" με τον Wizard, γιατί νομίζω μπορεί ο ίδιος να εξηγήσει τι εννοούσε και να στηρίξει την άποψή του.
Prwton den exoume kamia antiparathesi me ton wizard mia antalagi apopsewn epi tou thematos eixame. an  nomizeis kati tetoio lypame el_greco mou alla tha se stenaxwrisw..

kai deuteron sunexizw na pisteuw oti to sugkekrimeno site nai den einai gia tetoia themata kai gia politikes analuseis. o skopos tou therw pws einai polu anwteros apo ola auta. einai apopsi mou den simainei oti prepei oloi na sumfwnoun me auto.
den eipa oti einai lathos na anaferthoume stis xthesines ekloges kai sta apotelesmata alla mexri ekei. enas theos kserei pou mporei na ftasoun tetoiou eidous suzitiseis (poios ekane kai ti den ekane)gia ton sugekrimeno logo eipame na suzitisoume kat'idian gia na apofeuxthoun tuxon disanasxetiseis atomwn pou mporei na nomisoun oti thigontai.
efoson oloi einai euprosdektoi sto site tha itan krima na oksinthoun ta aimata
kalo pigaina na kanw para kako

*kati asxeto thelw polu na dw ti fotografia me to kotopoulo....ma na to xasw re gamwto
Άβαταρ μέλους
el_greco
Επικοινωνία:

@Paspie: Μην ποινικοποιείς τη λέξη "αντιπαράθεση", δεν εννοώ "καβγά".. απλά εσύ παραθέτεις τα επιχειρήματά σου, ο Wizard αντι-παραθέτει τα δικά του και γίνεται διάλογος...

Όσο για το site, επαναλαμβάνω μέχρι κεραίας όσα είπα στην προηγούμενη δημοσίευση. Δεν υπάρχουν ντιρεκτίβες - είναι ο χώρος που διαμορφώνεται κατ'εξοχήν από τους συμμετέχοντες στη δημόσια συζήτηση, όποιο θέμα και αν θέλουν να θίξουν, σε οποιοδήποτε βαθμό κρίνουν σκόπιμο. Άλλωστε, χωρίς να θέλω να θίξω τα άλλα fora που λειτουργούν στη ΣΕΜΦΕ, λόγω του γεγονότος ότι ανήκουν σε σελίδες παρατάξεων, υφέρπει πάντα και η λογική του "να μαζέψουμε ό,τι δυνητικά θα κάνει κακό" - κάτι που εδώ δεν υπάρχει λόγος να γίνεται... :)

Όσο για το κοτοπουλάκι, είναι στη σελίδα 4 του θέματος που διαβάζεις αυτή τη στιγμή - ψάξε λίγο καλύτερα :D

Valiana
Real Name: Valiana

Δημοσίευση από Valiana »

Το ΔΙΚΤΥΟ το θυμάμαι όταν ήμουν πρώτο έτος (πού πήρε τελευταία φορά τη σχολή η παράταξη που κέρδισε & χτες) να παίρνει έδρα στο ΔΣ... Την επόμενη χρονιά ή κατέβηκε & δεν πήρε έδρα ή δεν κατέβηκε... νομίζω το δεύτερο...

Το αποτέλεσμα των εκλογών δε θέλω να το σχολιάσω... Σαν παρτίδα τάβλι, δεν έχει σημασία το παιχνίδι αλλά τα νούμερα... & έγραψε +29! Έχω όμως μερικά ερωτήματα... Οι οικοδόμοι τί δουλειά είχαν στην καταμέτρηση;; Γιατί όταν φέρονται έτσι οι αριστεροί λέγεται επανάσταση, ενώ όταν το κάνουν οι δεξιοί χούντα;; Άλλά μέτρα & άλλα σταθμά στο φασισμό;; Ό,τι χρώμα & αν έχει φασισμός δεν είναι;;

ΥΓ: Ευχαριστώ πολύ τους dr, wizard, el greco & neo (με όποια σειρά θέλετε) για τη χτεσινή προστασία τους...!!!!
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Κώτσος Φίλ

Δημοσίευση από drcypher »

Πέρασε η Τετάρτη και μίλησες τελικά, ε; :P Κοίτα, ξέρεις ότι δεν θέλω να το κάνουμε πεδίο μάχης πάνω που γίνεται ένας καλός σχολιασμός των αποτελεσμάτων. Όχι μεταξύ μας, αλλά γενικά, καθώς αναμένεται να εκραγούν διάφοροι με το σχόλιό σου... Παρόλα αυτά θα μπορούσα να σχολιάσω πως οι οικοδόμοι έχουν περίπου την ίδια δουλειά στην καταμέτρηση που έχουν και τα βανάκια της ΟΝΝΕΔ δυο στενά πέρα από την Στουρνάρη ή την Μπουμπουλίνας ;)

Τέλος πάντων, έχουμε νέα δεδομένα και καλό θα ήταν να επικεντρωθούμε σ' αυτά. Ο γέγονε, γέγονε ;)

Υ.Γ.: Τις ευχαριστίες στο Καλό μας το Γεράκι που έκανε την ταριφιά στα όμορφα Νότια Προάστεια... άλλωστε αν εξαιρέσεις ότι παίρνουν μισθούς πείνας οι οικοδόμοι είναι καλά παιδιά 8)
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Valiana
Real Name: Valiana

Δημοσίευση από Valiana »

Επικροτείς δλδ τον τραμπουκισμό τους;; Επειδή δεν ξέρουν να χάνουν θα πρέπει να φάμε ξύλο;;
Άβαταρ μέλους
Wizard
Forum Administrator
Forum Administrator

Δημοσίευση από Wizard »

don't take that road Valiana!!!!!
Θα πέσει φωτιά να μας κάψει :D
Εντάξει, πράγματι δεν ξέρουν να χάνουν, αλλά δεν άνοιξε και μύτη. Σε αντίθεση με ό,τι έγινε πέρυσι... ;)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ειδικά Θέματα”