Eδώ ο κόσμος καίγεται και η Άννα χτενίζεται

"Η πολιτική αφορά το παρόν, ενώ μια μαθηματική εξίσωση την αιωνιότητα. "
Albert Einstein

Συντονιστές: antony07, Chris

Άβαταρ μέλους
noir
Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Re: Eδώ ο κόσμος καίγεται και η Άννα χτενίζεται

Δημοσίευση από noir »

Οι ανοιχτοσχολακηδες δηλαδη διαχωριζετε τη θεση σας απο αυτο το δημοσιευμα συμφοιτητη μας οπου αναφερεται πως συσπειρωνεται στο κινημα ανοιχτων σχολων με το αντιστοιχο λογοτυπο και δεν εχετε καποια σχεση;
Εικόνα
Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά!
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
palasso
Real Name: Vassilis

Δημοσίευση από palasso »

noir έγραψε:Οι ανοιχτοσχολακηδες δηλαδη διαχωριζετε τη θεση σας απο αυτο το δημοσιευμα συμφοιτητη μας οπου αναφερεται πως συσπειρωνεται στο κινημα ανοιχτων σχολων με το αντιστοιχο λογοτυπο και δεν εχετε καποια σχεση;
Skliraios έγραψε:Νομιζω το ειχαμε ξεκαθαρισει απο τοτε , και εγω ο ιδιος και ολα τα παιδια οτι δεν εχουμε σχεση με αυτο το "κινημα" ,αλλωστε το οτι ονομασαμε το πλαισιο ετσι εγινε μονο και μονο για να ξεχωριζουν οι προθεσεις του οχι για να εχουμε συνδεση με οτιδηποτε . προφανως δεν εχουμε σχεση και προφανως δεν αντιπροσωπευει κανενα
palasso έγραψε: Όπως είπε και ο Skliraios το πλαίσιο ανοιχτής σχολής της ΣΕΜΦΕ καμία σχέση δεν έχει με αυτούς. Ονομάστηκε "Πλαίσιο Ανοιχτή Σχολή" γιατί προφανώς και ήταν ο λογικός τίτλος για ένα τέτοιο πλαίσιο δεδομένου του περιεχομένου του. Προφανώς και στο παρελθόν έχουν ονομαστεί έτσι αντίστοιχα πλαίσια που αποσκοπούσαν στο άνοιγμα της σχολής... Το ότι μετέπειτα κάποιοι εμφανίζονται ως εκπρόσωποι και υπογράφουν στην αρθρογραφία τους ως "Κίνημα Ανοιχτών Σχολών" δεν σημαίνει τίποτα, πόσο μάλλον όταν δεν κατέβαιναν και ποτέ να ψηφίσουν!

Εκτίμηση μου είναι ότι και στις άλλες σχολές τα πλαίσια ανοιχτής σχολής που κατατίθεντο δεν είχαν καμία σχέση με αυτούς. Τουλάχιστον για τις περιπτώσεις άλλων σχολών που γνωρίζω προσωπικά, είμαι σίγουρος.

Όσον αφορά ποιοι είναι αυτοί, προφανώς πρόκειται για την κομματική νεολαία της δημοκρατικής συμμαχίας που έστησε και το fan page "Αγανακτισμένοι Φοιτητές. ΟΧΙ στις καταλήψεις" (φαίνεται από το γεγονός ότι το fan page έχει κάνει like στο fan page της Κ.Ν. της ΔΗ.ΣΥ.), για το οποίο μπορεί να δει κανείς ότι έχουν επαγγελματικό artwork, καθημερινή αρθρογραφία (άρα "επαγγελματίες" αρθρογράφοι από πίσω) με την τάση να υπογράφουν ως κίνημα/εκπρόσωποι ανοιχτής σχολής, υπερβολική προώθηση από τα ΜΜΕ (πριν καν αποκτήσουν likes σε σχέση με άλλα fan pages που είχαν πολύ περισσότερα likes και ήταν λογικότερο να προβληθούν εκείνα αν ήταν να προβάλουν κάποιο fan page) και συνεχή εμφάνιση "εκπροσώπων" σε κανάλια (κυρίως ΣΚΑΪ), ραδιόφωνα και εφημερίδες. Πέραν από τα χαρωπά πρόσωπα που βάζουν να εμφανίζονται στην τηλεόραση εκτιμώ πως παραπίσω οι υπόλοιποι είναι 30ρηδες κομματοκαριερίστες που ενδεχομένως να μην φοιτούν κιόλας....
Οι απαντήσεις στην συγκεκριμένη ερώτηση είχαν δωθεί ήδη.

νέα labels στην συλλογή μου...
Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
antony07
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Αντώνης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από antony07 »

palasso έγραψε:νέα labels στην συλλογή μου...
Εικόνα
Εικόνα
antony07 έγραψε:Όσο για τα internet banalities που παραθέτεις, ευχαριστώ που ενισχύεις το point μου περί του επιπέδου σκέψης του μέσου "ανοιχτοσχολάκια". Οι αναγνώστες θα κρίνουν!
"Ωραία παιδιά κατάχαμα κυλάει
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας
θυμάστε, Colin de Cayeux τον λέγανε
το άσυλο εμπιστεύτηκε ναι σαν κι εσάς,
σημάδεψε ο μπάτσος και τον ξέκανε
"
longshot
Real Name: oust re!

Δημοσίευση από longshot »

Eπι του θεματος εκτακτη συνοδο συγκαλουν οι πρυτανεις αρχες Δεκεμβρη αφου ελαβαν την επιστολη της Διαμαντοπουλου.
Ιάσωνας
Real Name: real name

Δημοσίευση από Ιάσωνας »

Off Topic
[quote="noir"]...αυτο το δημοσιευμα συμφοιτητη μας οπου αναφερεται πως συσπειρωνεται στο κινημα ανοιχτων σχολων με το αντιστοιχο λογοτυπο...[/quote]

Είναι ίδιο με αυτό? :?:
Άβαταρ μέλους
Nomad
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Stratos Papadoudis

Δημοσίευση από Nomad »

Όταν χανεις σε μια παρτίδα σκάκι, ποια ειναι η διαφορά μεταξύ γκρίνιας (για την ήττα) και προσπάθειας να μη χάσεις? Η αναλογία δεν είναι τέλεια, αλλά μεταφέρεται εύκολα σε όλα τα σχόλια που γίνανε πιστεύω.

Αυτό που δε μπορείτε να καταλάβετε είναι ότι η "ανοιχτή σχολή" ΔΕΝ είναι κίνημα, είναι ιδιότητα. Είναι κάτι που όλοι σας, μα όλοι σας ενδυνάμει μπορείτε να κάνετε, ασχέτως με τα κομματικά/παραταξιακά affiliation σας. (για τα πιστεύω σας δε τίθεται καν ζήτημα προφανώς) Κάτι το οποίο δεν ισχύει για το λεγόμενο "κίνημα" ανοιχτής σχολής που βγαίνει στα ΜΜΕ, και προσπαθεί να αποσπάσει την ιδιότητα σε μεριστικό σκοπό. Και ένα από τα πράγματα που διασφαλίζει η ιδιότητα της ανοιχτής σχολής στο κάθε άτομο, είναι περισσότερες ευκαιρίες για δημιουργηκότητα (το λέω σύντομα γιατί βαριέμαι). Είναι αλήθεια ότι πολλοί δεν είστε στο πανεπιστήμιο με τη θέλησή σας, και δε φταίτε γιαυτό. Αλλα μη προωθείτε τη λούφα ΚΑΙ παραλλαγη και στους υπόλοιπους.
Άβαταρ μέλους
antony07
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Αντώνης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από antony07 »

Nomad έγραψε:Όταν χανεις σε μια παρτίδα σκάκι, ποια ειναι η διαφορά μεταξύ γκρίνιας (για την ήττα) και προσπάθειας να μη χάσεις? Η αναλογία δεν είναι τέλεια, αλλά μεταφέρεται εύκολα σε όλα τα σχόλια που γίνανε πιστεύω.
Φίλε μου δεν είναι γήπεδο εδώ να έχουμε νίκες και ήττες, ούτε σκακιστικό ταμπλώ να πηδάμε χρωματιστά τετραγωνάκια. Υπάρχουν πολλές απόψεις, άλλες αντικρουόμενες, άλλες εκατέρωθεν αδιάφορες.
Στην πρώτη περίπτωση κάθε ακαδημαϊκός πολίτης, ατομικά ή ομαδικά, μάχεται για το Πανεπιστήμιο που θεωρεί ότι μπορεί να παράγει γνώση, να την μεταδώσει, και να αποτελέσει πνευματικό ακρογωνιαίο λίθο της κοινωνίας (και εκεί έγκειται η πολιτικοποίηση).
Στην δεύτερη, ο καθένας κοιτάει πως θα περάσει ο ίδιος από αυτή την "φάση" άκοπα, αναίμακτα και αγόγγυστα, πως δηλαδή θα ολοκληρώσει τις ελάχιστες δυνατές υποχρεώσεις που θα μπορούσε να έχει εδώ μέσα, και πως θα φύγει γρήγορα, χωρίς να κοιτάξει/αντιληφθεί ούτε "τι" τελείωσε, ούτε τι αφήνει πίσω του.

Κάθε άνθρωπος που βρίσκεται στο Πανεπιστήμιο, προπτυχιακός, μεταπτυχιακός, διδακτορικός,......, καθηγητής, δίνει ή/και παίρνει ένα κομμάτι γνώσης. Αν το κομμάτι που πήρατε είναι λίγο, σίγουρα θα φανεί στην μετέπειτα πορεία σας (είτε ως επιστήμονες, είτε ως πολιτικά όντα στην κοινωνία). Αν όμως πήρατε ένα κομμάτι από ένα Ίδρυμα που σαπίζει, περιμένετε να μην είναι έστω και μερικώς σάπιο; Μήπως θα έπρεπε να διασφαλίσει ο καθένας μας την ακεραιότητα και την (sic) αμεροληψία της γνώσης που παίρνει, άρα (το λέω για τους καριερίστες) και την αξία του Πτυχίου του στο μέλλον;

Nomad έγραψε: Αυτό που δε μπορείτε να καταλάβετε είναι ότι η "ανοιχτή σχολή" ΔΕΝ είναι κίνημα, είναι ιδιότητα.[....] Και ένα από τα πράγματα που διασφαλίζει η ιδιότητα της ανοιχτής σχολής στο κάθε άτομο, είναι περισσότερες ευκαιρίες για δημιουργηκότητα (το λέω σύντομα γιατί βαριέμαι).
Έστω ότι είναι. Ποιά ιδιότητα όμως εκφράζει; Την "το πανεπιστήμιο λειτουργεί ανεξάρτητα από την κοινωνία", "η σχολή μένει ανοικτή ως ορμητήριο νέων κινημάτων τα οποία δεν εμφανίζονται ποτέ"; Ποιά; Η γνώμη μου είναι ότι η ιδιότητα που εκφράζει η "ανοιχτή σχολή" είναι η "σιωπηρή υποταγή των ακαδημαϊκών πολιτών στο ξεπούλημα και την εκποίηση του Πανεπιστημίου, για να βγάλει το ελληνικό κράτος τα οικονομικά σπασμένα". Και η κατάληψη είναι η άρνηση της λειτουργίας του Πανεπιστημίου υπό αυτό το καθεστώς.

Off Topic
@Nomad: Σε καμία περίπτωση δεν μέμφομαι τις απόψεις σου και δεν σου επιτίθεμαι. Είναι σεβαστές, γι'αυτό και σου αναπτύσσω τα σημεία διαφωνίας μου, και σε βεβαιώ ότι και εμένα με συμφέρει καλύτερα να είναι η σχολή ανοιχτή, να μπορώ να κάνω τις δουλειές/υποχρεώσεις μου. Αλλά υπάρχει και μια γενική εικόνα, την οποία δεν μπορώ -όπως και πολλοί άλλοι- να αγνοήσω. Θα διαφωνήσω κάθετα μόνο στο επόμενο:
Nomad έγραψε: Είναι αλήθεια ότι πολλοί δεν είστε στο πανεπιστήμιο με τη θέλησή σας, και δε φταίτε γιαυτό. Αλλα μη προωθείτε τη λούφα ΚΑΙ παραλλαγη και στους υπόλοιπους.

Σε περίπτωση που κάνεις την -εσφαλμένη- επαγωγική γενίκευση ότι όλοι οι φοιτητές που είναι υπέρ της κατάληψης ως μέσου πίεσης/κινητοποιήσεων είναι λουφαδόροι ή αργόσχολοι ή άσχετοι-με-το-αντικείμενο-σπουδών, θα γίνεις ρεζίλι, γιατί έχω απτά αντιπαραδείγματα....
"Ωραία παιδιά κατάχαμα κυλάει
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας
θυμάστε, Colin de Cayeux τον λέγανε
το άσυλο εμπιστεύτηκε ναι σαν κι εσάς,
σημάδεψε ο μπάτσος και τον ξέκανε
"
longshot

Kαι συνεχιζει..

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=323095
Το πείραμα με τα κουπόνια παιδείας από τα ΙΕΚ δρομολογεί το υπουργείο Παιδείας, χρηματοδοτώντας, ουσιαστικά, δημόσια αλλά και ιδιωτικά Ινστιτούτα μέσω της κάλυψης των σπουδών ενός έτους για κάθε σπουδαστή.
Με την παροχή 44 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2011-2015 σε παρόχους που θα ανταγωνιστούν σκληρά για να εξασφαλίσουν όσο γίνεται περισσότερους σπουδαστές, το υπουργείο εγκαινιάζει ένα σύστημα εκπαίδευσης που έχει κατηγορηθεί σκληρά και έχει ήδη οδηγήσει σε οδυνηρά αποτελέσματα για τη δημόσια εκπαίδευση.
Τη στιγμη που δημοσια ΑΕΙ και ΤΕΙ κατεβαζουν ρολα λογω εληψης πορων (τελευταιο παραδειγμα το ΤΕΙ Αθηνας μεσα Οκτωβρη) το υπουργειο μοιραζει κουπονια για καλυψη διδακτρων των ιδιοτικων ΙΕΚ ωστε να εξασφαλισουν οσο το δυντον περισσοτερους σπουδαστες!
Άβαταρ μέλους
Nomad
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Stratos Papadoudis

Δημοσίευση από Nomad »

antony07 έγραψε:Στην δεύτερη, ο καθένας κοιτάει πως θα περάσει ο ίδιος από αυτή την "φάση" άκοπα, αναίμακτα και αγόγγυστα, πως δηλαδή θα ολοκληρώσει τις ελάχιστες δυνατές υποχρεώσεις που θα μπορούσε να έχει εδώ μέσα, και πως θα φύγει γρήγορα, χωρίς να κοιτάξει/αντιληφθεί ούτε "τι" τελείωσε, ούτε τι αφήνει πίσω του.
Αυτό είναι που πολλοί εσφαλέμενα υποθέτουν για την ανοιχτή σχολή. Αντιθέτως, δες το πως απλά αξιοποιούν όσους πόρους έχουν διαθέσιμους. Αμα δεις ιστορικά στο σύνολο, μόνο ζημιωμένοι έχουμε βγει απο ατελεείωτες καταλήψεις, και δε μιλάω μόνο για τα μαθήματα καθεαυτά.
antony07 έγραψε:Κάθε άνθρωπος που βρίσκεται στο Πανεπιστήμιο, προπτυχιακός, μεταπτυχιακός, διδακτορικός,......, καθηγητής, δίνει ή/και παίρνει ένα κομμάτι γνώσης. Αν το κομμάτι που πήρατε είναι λίγο, σίγουρα θα φανεί στην μετέπειτα πορεία σας (είτε ως επιστήμονες, είτε ως πολιτικά όντα στην κοινωνία). Αν όμως πήρατε ένα κομμάτι από ένα Ίδρυμα που σαπίζει, περιμένετε να μην είναι έστω και μερικώς σάπιο; Μήπως θα έπρεπε να διασφαλίσει ο καθένας μας την ακεραιότητα και την (sic) αμεροληψία της γνώσης που παίρνει, άρα (το λέω για τους καριερίστες) και την αξία του Πτυχίου του στο μέλλον;
Δεν αμφισβητέι κανένας το κίνητρο. Η μέθοδος είναι που αμφισβητήται, προτίστως για τη ζημιά που μας κάνει, και δευτερευόντως για την αποτελεσματικότητά του. Συνήθως,, κανεις κάνει απεργεία/κατάληψη κοκ θέλοντας να ζημιώσει κάποιο αρμόδιο φορέα σε ένα τομεα, προς ενδειξη διαμαρτυρίας. Στη περίπτωση των πανεπιστημίων δε βλέπω καμιά τέτοια ανάγκη, αντιθέτως εμένα μου μοιάζει ότι με το να γίνονται καταλήψεις, ίσως πέφτει η αφύσικη ζήτηση στα πανεπιστήμια, το οποίο είναι ενδιαφέρον side-effect. Κάτι δραστηκότερο θα ήτανε να διακοπούνε όλες οι μελέτες και τα ερευνητικά προγράμματα σε όλα τα πανεπιστήμια. Πάλι προσωπικά δε συμφώνω με αυτή τη μέθοδο, απλά θέλω να σου πω, πως ζημιώνουμε τους εαυτούς μας με τις καταλήψεις.
antony07 έγραψε:..."η σχολή μένει ανοικτή ως ορμητήριο νέων κινημάτων τα οποία δεν εμφανίζονται ποτέ";
Δεν λύνεις όμως το πρόβλημα με το να την κλείσεις. Μια δημιουργική λύση έναντι μιας καταστροφικής. :)
antony07 έγραψε:
Off Topic
@Nomad: Σε καμία περίπτωση δεν μέμφομαι τις απόψεις σου και δεν σου επιτίθεμαι. Είναι σεβαστές, γι'αυτό και σου αναπτύσσω τα σημεία διαφωνίας μου, και σε βεβαιώ ότι και εμένα με συμφέρει καλύτερα να είναι η σχολή ανοιχτή, να μπορώ να κάνω τις δουλειές/υποχρεώσεις μου. Αλλά υπάρχει και μια γενική εικόνα, την οποία δεν μπορώ -όπως και πολλοί άλλοι- να αγνοήσω.
Κανένα πρόβλημα. Προσωπικά δε προσβάλλομαι εύκολα έτσι κι αλλιώς, κοιτάω για το περιεχόμενο των λέξεων, όχι το ύφος. Parom :)
antony07 έγραψε:Θα διαφωνήσω κάθετα μόνο στο επόμενο:[/offtopic]
Nomad έγραψε: Είναι αλήθεια ότι πολλοί δεν είστε στο πανεπιστήμιο με τη θέλησή σας, και δε φταίτε γιαυτό. Αλλα μη προωθείτε τη λούφα ΚΑΙ παραλλαγη και στους υπόλοιπους.
Σε περίπτωση που κάνεις την -εσφαλμένη- επαγωγική γενίκευση ότι όλοι οι φοιτητές που είναι υπέρ της κατάληψης ως μέσου πίεσης/κινητοποιήσεων είναι λουφαδόροι ή αργόσχολοι ή άσχετοι-με-το-αντικείμενο-σπουδών, θα γίνεις ρεζίλι, γιατί έχω απτά αντιπαραδείγματα....
[/quote]
Έχεις δίκιο, το διατύπωσα λίγο περίεργα.
Ξέρω και γω πάμπολα αντιπαραδείγματα, άτομα με τα οποία δουλεύουμε κιόλα. Δεν είναι το που με απασχολεί, είναι το : υπάρχουν δλδ και αρκετά παραδείγματα τέτοιων περιπτώσεων, που αρκούν συνήθως για να δημιουργήσουν πρόβλημα. Δε συνδέω τα δύο (κατάληψη και λούφα) αιτιακά, αλλα υπάρχει μια σεβαστή επικάληψη. Επομένως όχι επαγωγή, σωστά. Κατά τα άλλα όμως δώσε έμφαση στο αρχικό πρόβλημα: ένα σεβαστό ποσοστό των φοιτητών σε κάθε πανεπιστήμιο δε θέλει να βρίσκεται εκεί. Συμβαίνει αυτό, και πιστέυω έχει μερικές επιτώσεις στο θέμα που συζητάμε. Λέξη κλειδί: "κίνητρο"

Αυτο που θέλω να πω κοντολογής είναι ότι έχουμε τόσα εργαλεία ως επιστήμονες, και παρόλαυτα καταλήγουμε στον ξερό και απλό τρόπο της κατάληψης. Θα μπορούσες να πεις ότι οι κοινωνία περιμένει κάτι καλύτερο από "αυτούς που ξέρουν κάτι παραπάνω". Αν διαφωνούμε ως φοιτητικό σύνολο στον νόμο, τότε έχουμε τα επειχηρήματα κατά, και μια μελέτη που τα συνοδεύει. Αν δε τα 'χουμε όμως... Ή αν δε διαφωνούμε πράγματι με το νέο νόμο... Βλέπεις τις επιπλοκές. Δεν πραγματοποιούμε το ρόλο μας σαν ακαδημαικοί. Αυτό είναι όλο.

Επομένως οι ιδιότητα "ανοιχτή σχολή" αποτελείται εκτός των άλλων και από τη θεμελίωση ακαδημαικών υποδομών. Σωστά και επιστημονικά, όχι άχαρα. Και τα αποτελέσματα θα προκύψουν μόνα τους ως φρούτα. Έτσι κανεις βελτιώνει το "πτυχίο" του, δημιουργικά. Το πανεπιστίμιο είναι interactive χωρός. Μαθαίνεις "κάνοντας", όχι παρακολουθόντας παθητικά (ένα ενδεδειγμένο πρόβλημα των ελληνικών πανεπιστημίων παρεπιπτόντως).

Αυτά τα ολίγα. :)
Ιάσωνας
Real Name: real name

Δημοσίευση από Ιάσωνας »

Άλλο πράγμα είναι η «ανοιχτή σχολή» και άλλο πράγμα είναι η αναισθησία και ο παρτακισμός. Όταν βγαίνουν ακόμα και στην Ιαπωνία και κάνουν δηλώσεις «είμαστε σε αγωνία και σε τρόμο για τις αποφάσεις του Παπανδρέου», τότε μάλλον κάτι δεν πάει καλά στο βασίλειο του καπιταλισμού. :P

Για να μην παρεξηγηθώ, δεν έχω αλλάξει γνώμη σχετικά με τις καταλήψεις, αλλά την τελευταία εβδομάδα τα γεγονότα που έχουν συμβεί δεν δικαιολογούν με τίποτα την κανονική λειτουργία του ΕΜΠ (και κάθε Πανεπιστημιακού Ιδρύματος, δηλαδή). Άποψή μου είναι ότι ο Σιμόπουλος πρέπει να κηρύξει αναστολή λειτουργίας του ΕΜΠ, μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση, τουλάχιστον στην Ελλάδα. Ήτοι, για τους επόμενους 2 μήνες. :)

Πριν βιαστούν κάποιοι να προτρέξουν, να θυμίσω ότι τα πράγματα είναι τόσο άσχημα παγκοσμίως, που δεν μπορείτε να κάνετε μεταπτυχιακό ούτε στο Πολυτεχνείο του Χονγκ Κονγκ. Αυτή τη στιγμή που σας γράφω, έχει παραλύσει όλος ο πλανήτης. Όλος, όμως. Δε νομίζω ότι τώρα πρέπει να το παίξουμε εμείς «διαβαστερούληδες». Ειδικά, αφού τελείωσε η εξεταστική. :e_wink:

Πρόσεξε λοιπόν, Nomad, μην καταντήσεις σαν και αυτόν τον Χομεϊνί, που διάβαζε και «αλληλεπιδρούσε» τον καιρό της Χούντας. 8)

Interactive χώρος είναι όλη η κοινωνία. Όσο για τα περί δημιουργικότητας, θα ήθελα να μου γράψεις πώς ορίζεις την δημιουργικότητα, με ποια σαφή μοντέλα την αναγνωρίζεις και πώς την συνδέεις με την εργασία μέσα σε έναν Πανεπιστημιακό χώρο? Να σου θυμίσω ότι, παγκοσμίως, δεν υπάρχει σαφής ορισμός της δημιουργικότητας? Να σου θυμίσω ότι, παγκοσμίως, δεν υπάρχουν κοινά αποδεκτά μοντέλα διάγνωσης της δημιουργικότητας? Να σου θυμίσω ότι κάθε οργανισμός είναι ξεχωριστός και με ξεχωριστό τρόπο δημιουργεί αυτό που θέλει να δημιουργήσει? Να σου θυμίσω ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν πατήσει ΚΑΝ σε Πανεπιστήμιο και είναι εξίσου δημιουργικοί με εμένα, με εσένα, κλπ? Να σου θυμίσω ότι υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι εργασία και δημιουργικότητα είναι, σχεδόν, έννοιες ασύμβατες? :|

Άλλο είναι η «ανοιχτή σχολή» και άλλο η αναισθησία... Εικόνα
Άβαταρ μέλους
lunatic
Real Name: Zoro

Δημοσίευση από lunatic »

Ελπίζω κάπου να βγει... Αλλά γιατί δεν το έκαναν νωρίτερα?
http://www.newsbeast.gr/society/arthro/ ... a-ta-aei-/
When do you think people die?
When they are shot through the heart by the bullet of a pistol? No
When they are ravaged by an incurable disease? No
When they drink a soup made from a poisonous mushroom? No
It's when... they are forgotten...
longshot

Τσαμπα ελπιζεις
Άβαταρ μέλους
Chris
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Χρήστος

Δημοσίευση από Chris »

lunatic έγραψε:Ελπίζω κάπου να βγει... Αλλά γιατί δεν το έκαναν νωρίτερα?
http://www.newsbeast.gr/society/arthro/ ... a-ta-aei-/
Εγώ πάλι, με το που άνοιξα το λινκ, έπεσε το μάτι μου ακριβώς δίπλα :lol:
http://www.newsbeast.gr/society/arthro/ ... ki-frouro/
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική”