Κατάληψη στο Harvard
-
Airbus
- Real Name: Semfitis
- Facebook ID: 0
Κατάληψη στο Harvard
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος antony07 την Παρ Νοέμ 18, 2011 8:17 am, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Λόγος: Κεφαλαίο στον τίτλο!
Λόγος: Κεφαλαίο στον τίτλο!
- antony07
- Forum Moderator

- Real Name: Αντώνης
- Επικοινωνία:
Re: Κατάληψη στο Harvard
Off Topic
Where are the open-school-dudes?
"Ωραία παιδιά κατάχαμα κυλάει
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας
θυμάστε, Colin de Cayeux τον λέγανε
το άσυλο εμπιστεύτηκε ναι σαν κι εσάς,
σημάδεψε ο μπάτσος και τον ξέκανε"
- noir
- Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
- Επικοινωνία:
To εμπ βρισκεται σε καλο δρομο. Προς το παρον εχει επιχειρισει να εφαρμοσει μετρα οπως το lockdown στη καταληψη της πρυτανειας πριν μερικα χρονια. Μενει να επιτρεψει και τη λειτουργια τοπικης αστυνομικης αρχης στα πλαισια του ιδρυματος οπως στο harvard, για να αποτρεψει να κανουν καταληψεις "μειοψηφειες" που διεκδικουν δωρεαν δημοσια παιδεια για τη πλειοψηφεια...

Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά!
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
-
palasso
- Real Name: Vassilis

Εκεί η εκπαιδευτική διαδικασία δεν σταματά
Επίσης εκεί δεν κάνουν κατάληψη κάθε χρόνο...
Εμείς στα τελευταία 6 χρόνια, κάναμε σε 3 χρόνια (2006,2007,2011) πολύμηνες καταλήψεις αλλά και εβδομαδιαίες τα υπόλοιπα 3 χρόνια...
Χάσαμε πολλούς μήνες μαθημάτων...
Πρέπει να υπάρχει κι εδώ στην Ελλάδα σεβασμός σε αυτόν που θέλει να κάνει μάθημα...
- lunatic
- Real Name: Zoro
Κ πάμε πάλι σε αυτό που έχω πει πολλές φορές... Μετά από τόσες καταλήψεις για το σχήμα της τυρόπιτας η κατάληψη έχει απαξιωθεί πλήρως... Λουστείτε τα τώρα κ μη μιλάτε...
When do you think people die?
When they are shot through the heart by the bullet of a pistol? No
When they are ravaged by an incurable disease? No
When they drink a soup made from a poisonous mushroom? No
It's when... they are forgotten...
When they are shot through the heart by the bullet of a pistol? No
When they are ravaged by an incurable disease? No
When they drink a soup made from a poisonous mushroom? No
It's when... they are forgotten...
- Hengeo
- Real Name: Γιώργος
Από αβρότητα το κάνουν, αυτοί να είναι συνέχεια στις τρεις πρώτες θέσεις; 
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
- noir
- Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
- Επικοινωνία:
Σε αγγλια και γαλια στα προσφατα κινηματα καταληψεων σταματουσε και η εκπαιδευτικη διαδικασια.palasso έγραψε:Εκεί η εκπαιδευτική διαδικασία δεν σταματά
Η καταληψη δεν ειναι φετιχ, ειναι μεσο παλης που εχει σχεση με τις πολιτικο-οικονομικες συνθηκες. Στην ελλαδα οπως ειναι προφανες σε ολο το κοσμο η κατασταση ειναι αρκετα οξυμενη. Επισης, η ελλαδα λογω της προσφατης μεταπολιτευτικης της ιστοριας που μετραει μονο μερικες δεκαετιες, καταφερνει να εχει ενα πιο ζωντανο αγωνιστικο κινημα και ετσι συνεχιζουν να γινονται αγωνες για να μη φτασουμε στην ακρως ταξικη προσβαση στη παιδεια με υπερογκα διδακτρα οπως εχει γινει ηδη σε χωρες του εξωτερικου, οπου τωρα προσπαθουν να μαζεψουν τα ασυμαζευτα.palasso έγραψε:Επίσης εκεί δεν κάνουν κατάληψη κάθε χρόνο...
Οι καταληψεις του '06-'07 καταφεραν να αποτρεψουν μια συνταγματικη αναθεωρηση (αρθρο 16) και την εφαρμογη του νομου πλαισιου στη πλειοψηφεια των ιδρυματων (δηλαδη οσα τελουσαν υπο καταληψη). Για να αρχισει να εφαρμοζεται χρειαστηκε να περασουν 5 χρονια, οπου πλεον το φοιτητικο κινημα ηρθε αντιμετωπο με τα λαθη του, αλλα κυριως με την υπερμετρη καταστολη και το αντικινημα των παρτακιδων.palasso έγραψε:Εμείς στα τελευταία 6 χρόνια, κάναμε σε 3 χρόνια (2006,2007,2011) πολύμηνες καταλήψεις αλλά και εβδομαδιαίες τα υπόλοιπα 3 χρόνια...
Επισης χασαμε κεκτημενα δεκαετιων τοσο στον εργασιακο οσο και στον εκπαιδευτικο τομεα. Ελπιζω να νιωθεις καλα με τη συμβολη σου σε αυτη τη κατευθυνση.palasso έγραψε:Χάσαμε πολλούς μήνες μαθημάτων...
Υπαρχουν και ουσιαστικοτερες αναγκες απο το μαθημα για μια αξιολογη μεριδα του κοσμου. Μια απο αυτες μιας και αναφερομαστε στο τομεα της παιδειας ειναι η αναβαθμιση του δημοσιου πανεπιστημιου και ο κοινωνικος του προσανατολισμος. Στο πανεπιστημιο δε μπαινεις για να κανεις μαθημα, αλλα για να μορφωθεις και να συνεισφερεις στη βελτιωση του κοσμου (επιστημονικα και πολιτισμικα). Εννοειται, πιστευω, για τον περισσοτερο κοσμο, πως περα απο το μαθημα υπαρχουν και αλλες παραμετροι στις ζωες μας με τις οποιες οφειλουμε να ασχολουμαστε, καθως περα απο τις 8-10 ωρες τη μερα που ειμαστε φοιτητες ζουμε σε μια κοινωνικη πραγματικοτητα μη πανεπιστημιακη, οπου ψωνιζουμε για να φαμε, δουλευουμε, μετακινουμαστε, χρειαζομαστε θερμανση το χειμωνα κ.ο.κ. Ειναι ξεκαθαρο πως αν δεν ασχοληθουμε και με αυτη την πραγματικοτητα με η χωρις τη φοιτητικη μας ιδιοτητα εχουμε μαλλον μια εσφαλμενη αντιληψη προτεραιοτητων. Οποτε ας σεβαστουν αυτοι που θελουν να κανουν μαθημα, και εμας που θελουμε να κανουμε μαθημα με καλυτερους ορους και επισης να διασφαλισουμε τις βιωτικες μας αναγκες. Δυστυχως, μεχρι τωρα δεν εχουν δειξει κανενα ιχνος σεβασμου και πατανε πανω σε κουφιες δημοκρατικες διαδικασιες θεσμικων συσχετισμων. Αυτο δε θα συμβαινει για παντα επειδη και η υπομονη εχει τα ορια της και η καλη θεληση. Ενω η αναγκαιοτητα που προκυπτει για αμεσες κινητοποιησεις γινεται επιτακτικοτερη, αυτη τη φορα χωρις περιθωρια...palasso έγραψε:Πρέπει να υπάρχει κι εδώ στην Ελλάδα σεβασμός σε αυτόν που θέλει να κάνει μάθημα..

Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά!
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
- adriano17
- Real Name: Γιάννης
Πάντως, ο φετιχισμός που έχετε κάποιοι με το πόσο τέλεια λειτουργούν όλα στην υπόλοιπη, δήθεν ανεπτυγμένη Ευρώπη και στην Αμερική, είναι αδιανόητος. Ακόμα κι αν οι φοιτητές έδερναν τους εκεί πρυτάνεις, θα βρίσκατε κάτι να τους δικαιολογήσετε-θα το χαν κάνει από συγκεκριμένη λογική, γνωρίζοντας γιατί το κάνουν κλπ κλπ
Επίσης, απίστευτη είναι και η απολυτότητα με την οποία κρίνετε τις πράξεις των υπολοίπων. Δεν είπε κανείς ότι η κατάληψη πετυχαίνει πάντα ή ότι είναι το μόνο μέσο πάλης που απαιτείται.
Παρ' όλ' αυτά, δεν έχω καταλάβει κι εσείς τι προτείνετε.
Να μη γίνονται ποτέ καταλήψεις, να αφήνονται τα πράγματα στην ομαλότητα οτιδήποτε κι αν γίνει μέσα στο πανεπιστήμιο ή και έξω από αυτό;
Να γίνονται καταλήψεις μόνο όταν "πρέπει" και όχι συνέχεια όπως πολλοί λέτε; Και πότε τελικά έπρεπε πχ όσον αφορά το νόμο Διαμαντοπούλου, να γίνει κατάληψη; Πέρσι πριν ψηφιστεί ώστε να μην τεθεί καν θέμα να μπει στη βουλή ή φέτος μόλις πέρασε ώστε να ανατραπεί ή να εμποδιστεί η εφαρμογή του; Γιατί και πέρσι και φέτος διαφωνούσατε με την κατάληψη.
Μάλλον, κι εσείς οι ίδιοι δεν ξέρετε τι θέλετε και κατηγορείτε τους υπολοιπους που, όσο κι αν κάνουν λάθη, τουλάχιστον κάτι κάνουν.
Επίσης, απίστευτη είναι και η απολυτότητα με την οποία κρίνετε τις πράξεις των υπολοίπων. Δεν είπε κανείς ότι η κατάληψη πετυχαίνει πάντα ή ότι είναι το μόνο μέσο πάλης που απαιτείται.
Παρ' όλ' αυτά, δεν έχω καταλάβει κι εσείς τι προτείνετε.
Να μη γίνονται ποτέ καταλήψεις, να αφήνονται τα πράγματα στην ομαλότητα οτιδήποτε κι αν γίνει μέσα στο πανεπιστήμιο ή και έξω από αυτό;
Να γίνονται καταλήψεις μόνο όταν "πρέπει" και όχι συνέχεια όπως πολλοί λέτε; Και πότε τελικά έπρεπε πχ όσον αφορά το νόμο Διαμαντοπούλου, να γίνει κατάληψη; Πέρσι πριν ψηφιστεί ώστε να μην τεθεί καν θέμα να μπει στη βουλή ή φέτος μόλις πέρασε ώστε να ανατραπεί ή να εμποδιστεί η εφαρμογή του; Γιατί και πέρσι και φέτος διαφωνούσατε με την κατάληψη.
Μάλλον, κι εσείς οι ίδιοι δεν ξέρετε τι θέλετε και κατηγορείτε τους υπολοιπους που, όσο κι αν κάνουν λάθη, τουλάχιστον κάτι κάνουν.
-
Ιάσωνας
- Real Name: real name
@ adriano17, noir, etc...
Άλλο πράγμα είναι να κάνεις κατάληψη για να «διώξεις» έναν κακό νόμο και άλλο πράγμα είναι να κάνεις κατάληψη επειδή έχουμε Χούντα.
Δεν είδα κανέναν τώρα να προτείνει καταλήψεις, τις οποίες θα υποστήριζα (μιλάω μόνο για μένα προσωπικά), μέχρι να πέσει η κυβερνητική ανωμαλία που μας εξουσιάζει. Με την ίδια λογική, δηλαδή, οι πέτρες που πετούσαν τα παιδιά τον Δεκέμβρη του '08, για να αποδείξουν ότι δεν είναι η γενιά του μπάφου και του playstation, είναι ίδιο πράγμα με τις δολοφονικές χοντράδες του μαύρου μπλοκ (sic) εναντίον του ΠΑΜΕ, στις 20/10/2011.
Εσείς λέτε ότι κάθε φορά που αλλάζει η οικονομικο-κοινωνική κατάσταση της χώρας οι φοιτητές πρέπει να αποφάσιζουν πώς θα αντιδράσουν... Εμείς, για την Χούντα, τί αποφασίσαμε? Να την δεχτούμε? Να κάνουμε μόνο 3 μέρες κατάληψη?
Ρε παιδιά, παραδεχτείτε το εξής: οι διάφοροι αγωνιστές στην Ελλάδα είναι ΚΟΤΕΣ. Απλά πράγματα. Ο Σαμαράς, που το έπαιζε αγωνιστής και πατριώτης, μόλις τον απείλησαν ότι αν δεν υπογράψει θα βγούμε, εξαιτίας του, από το ευρώ, ξεπούλησε όλα τα «πιστεύω» του. Δε το λέω αυτό για να σας επιτεθώ. Απλά, λέω το εξής: Οι αριστεροί, στα πανεπιστήμια πχ, κωλώνουν να πάρουν απόφαση για καταλήψεις, τώρα που έχουμε Χούντα, για να μην τους χρεωθεί ότι χάσαμε το εξάμηνο εξαιτίας τους. Γι' αυτό και κάνετε καταλήψεις για θέματα, τα οποία είναι λιγότερο σημαντικά ή για θέματα, τα οποία μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε κι αλλιώς.
Άλλο πράγμα είναι να κάνεις κατάληψη για να «διώξεις» έναν κακό νόμο και άλλο πράγμα είναι να κάνεις κατάληψη επειδή έχουμε Χούντα.
Δεν είδα κανέναν τώρα να προτείνει καταλήψεις, τις οποίες θα υποστήριζα (μιλάω μόνο για μένα προσωπικά), μέχρι να πέσει η κυβερνητική ανωμαλία που μας εξουσιάζει. Με την ίδια λογική, δηλαδή, οι πέτρες που πετούσαν τα παιδιά τον Δεκέμβρη του '08, για να αποδείξουν ότι δεν είναι η γενιά του μπάφου και του playstation, είναι ίδιο πράγμα με τις δολοφονικές χοντράδες του μαύρου μπλοκ (sic) εναντίον του ΠΑΜΕ, στις 20/10/2011.
Εσείς λέτε ότι κάθε φορά που αλλάζει η οικονομικο-κοινωνική κατάσταση της χώρας οι φοιτητές πρέπει να αποφάσιζουν πώς θα αντιδράσουν... Εμείς, για την Χούντα, τί αποφασίσαμε? Να την δεχτούμε? Να κάνουμε μόνο 3 μέρες κατάληψη?
Ρε παιδιά, παραδεχτείτε το εξής: οι διάφοροι αγωνιστές στην Ελλάδα είναι ΚΟΤΕΣ. Απλά πράγματα. Ο Σαμαράς, που το έπαιζε αγωνιστής και πατριώτης, μόλις τον απείλησαν ότι αν δεν υπογράψει θα βγούμε, εξαιτίας του, από το ευρώ, ξεπούλησε όλα τα «πιστεύω» του. Δε το λέω αυτό για να σας επιτεθώ. Απλά, λέω το εξής: Οι αριστεροί, στα πανεπιστήμια πχ, κωλώνουν να πάρουν απόφαση για καταλήψεις, τώρα που έχουμε Χούντα, για να μην τους χρεωθεί ότι χάσαμε το εξάμηνο εξαιτίας τους. Γι' αυτό και κάνετε καταλήψεις για θέματα, τα οποία είναι λιγότερο σημαντικά ή για θέματα, τα οποία μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε κι αλλιώς.
- NickNafplio
- Real Name: Νικος (mod(p^n)) ...
Υπάρχουν όμως και πάρα πολλοί που μπορούν και ζούν με αξιοπρέπια σε αυτό το κακό μεν σύστημα, σε σχέση με το οποίο όμως δεν έχει κανένας πρόταση για κάτι καλύτερο (και μην ακούσω περί κομμουνισμού γιατί τα είδαμε τα χάλια του). Αυτοί οι πάρα πολλοί είναι λογικό να μη γουστάρουν τα μπάχαλα και να κάνουν ότι μπορούν για να τα αποτρέψουν, πες τους παρτάκιδες, βολεμένους, φυτά, και όπως αλλιώς θες, αλλά σε ένα κράτος όπου ισχύει το δημοκρατικό πολίτευμα, ακόμα και αν αυτοί είναι ένα 5% (που στην πραγματικότητα είναι 70% και βάλε) είσαι υποχρεωμένος να σεβαστείς την ελευθερία τους και τα δικαιώματά τους στο μάθημα, στην εξεταστική, και σε οτιδήποτε άλλο συνταγματικά κατοχυρομένο ως δικαίωμα.noir έγραψε: Υπαρχουν και ουσιαστικοτερες αναγκες απο το μαθημα για μια αξιολογη μεριδα του κοσμου.
Εκτός αν δεν σας αρέσει το δημοκρατικό πολίτευμα και προσπαθείτε με κάθε τρόπο να το αλλάξετε, θα ήθελα μια θέση σε αυτό.
Ο νεοφιλελές της διπλανής πόρτας
-
do urden
- Real Name: alex
μην λες οτι να ναι..το οτι ο 'κομμουνισμος' δε δουλεψε στη σοβιετικη ενωση δε σημαινει οτι γενικα και αοριστα ο κομμουνισμος ειναι ουτοπικο πολιτικο συστημα..απο εκει και περα αυτο το 'δημοκρατικο' συστημα που εχουμε τωρα,δουλευει καλα??αν το επιχειρημα σου ειναι οτι ο κομμουνισμος απετυχε(που διαφωνω,πρωτα θα εφαρμοστει και μετα θα βγαλουμε συμπερασματα)εγω σε ρωταω ο καπιταλισμος που πετυχε?
i was told that i could fly when least expected..cloud connected
- antony07
- Forum Moderator

- Real Name: Αντώνης
- Επικοινωνία:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=bO53OEsHc7A[/youtube]NickNafplio έγραψε:(και μην ακούσω περί κομμουνισμού γιατί τα είδαμε τα χάλια του). Αυτοί οι πάρα πολλοί είναι λογικό να μη γουστάρουν τα μπάχαλα και να κάνουν ότι μπορούν για να τα αποτρέψουν
[...]
Εκτός αν δεν σας αρέσει το δημοκρατικό πολίτευμα και προσπαθείτε με κάθε τρόπο να το αλλάξετε, θα ήθελα μια θέση σε αυτό.
"Ωραία παιδιά κατάχαμα κυλάει
NickNafplio η λογικη σου ειναι αντιστοιχη με το να ψυχοραγει καποιος στην εθνικη μετα απο τροχαιο κι εσυ να λες εγω ειμαι αρτημελης και εχω δικαιωμα στην ελευθερη μετακινηση, πρεπει η τροχαια να ανοιξει το δρομο κι ας τον πατησω το μ@λακα να παει μια ωρα αρχιτερα, πρεπει να παω στη δουλεια μου.
Ειναι χυδαιο τη στιγμη που καποιοι οχι απλα στερουνται το δικαιωμα στη μορφωση αλλα και στην επιβιωση να τους ζητας να να κατσουν στ'αυγα τους γιατι εσυ εισαι προνομιουχος και πρεπει να τελειωσεις τη σχολη σε 5 χρονια με πτυχειο στο 9.5 η γιατι τα μπαχαλα σου χαλανε την αισθητικη.
Ειναι επισης επικινδυνο γιατι η μια οψη του κοινωνικου κανιβαλισμου ειναι αυτη που προβαλεις εσυ (οσο εγω ειμαι καλα αυτοι που ειναι χειροτερα απο μενα και αντιδρουν ειναι απεναντι μου), η αλλη ομως ειναι οταν αυτος που εχει φτασει στα ορια εξαθλιωσης θα σφαζει τον ακομα και ελαχιστα προνομιουχο για να του παρει 10 ευρω.
Εκει οδηγουμαστε και πρεπει ο καθενας να καταλαβει οτι οταν μια κοινωνια νοσει ολοι θα βιωσουμε τις συνεπιεςμε τον ενα η τον αλλο τροπο . Κανεις δεν μπορει να κρατησει τον εαυτο του απ'εξω για πολυ ακομα.
Ειναι χυδαιο τη στιγμη που καποιοι οχι απλα στερουνται το δικαιωμα στη μορφωση αλλα και στην επιβιωση να τους ζητας να να κατσουν στ'αυγα τους γιατι εσυ εισαι προνομιουχος και πρεπει να τελειωσεις τη σχολη σε 5 χρονια με πτυχειο στο 9.5 η γιατι τα μπαχαλα σου χαλανε την αισθητικη.
Ειναι επισης επικινδυνο γιατι η μια οψη του κοινωνικου κανιβαλισμου ειναι αυτη που προβαλεις εσυ (οσο εγω ειμαι καλα αυτοι που ειναι χειροτερα απο μενα και αντιδρουν ειναι απεναντι μου), η αλλη ομως ειναι οταν αυτος που εχει φτασει στα ορια εξαθλιωσης θα σφαζει τον ακομα και ελαχιστα προνομιουχο για να του παρει 10 ευρω.
Εκει οδηγουμαστε και πρεπει ο καθενας να καταλαβει οτι οταν μια κοινωνια νοσει ολοι θα βιωσουμε τις συνεπιεςμε τον ενα η τον αλλο τροπο . Κανεις δεν μπορει να κρατησει τον εαυτο του απ'εξω για πολυ ακομα.
- NickNafplio
- Real Name: Νικος (mod(p^n)) ...
Πολύ ακραίο παράδειγμα. Καμία σχέση με αυτό που συζητάμε.longshot έγραψε:NickNafplio η λογικη σου ειναι αντιστοιχη με το να ψυχοραγει καποιος στην εθνικη μετα απο τροχαιο κι εσυ να λες εγω ειμαι αρτημελης και εχω δικαιωμα στην ελευθερη μετακινηση, πρεπει η τροχαια να ανοιξει το δρομο κι ας τον πατησω το μ@λακα να παει μια ωρα αρχιτερα, πρεπει να παω στη δουλεια μου.
Δεν τους ζητάω να κάτσουν στα αυγά τους. Μη μεταφράζετε ότι σας συμφέρει. Είπα να διεκδικήσουν το δίκιο τους μέσα στα πλαίσια της δημοκρατίας, γιατί ευτυχώς σε μια δημοκρατική κοινωνία υπάρχουν τρόποι για να λύνονται τα ζητήματα πολιτισμένα. Το γιατί οι καταλήψεις είναι αντιδημοκρατικές το ανέλυσα στο προηγούμενο ποστ μου.longshot έγραψε: Ειναι χυδαιο τη στιγμη που καποιοι οχι απλα στερουνται το δικαιωμα στη μορφωση αλλα και στην επιβιωση να τους ζητας να να κατσουν στ'αυγα τους γιατι εσυ εισαι προνομιουχος και πρεπει να τελειωσεις τη σχολη σε 5 χρονια με πτυχειο στο 9.5 η γιατι τα μπαχαλα σου χαλανε την αισθητικη.
Δεν ξέρω ρε φίλε, ίσως να είναι λόγο του ότι δεν ξέρω πως είναι το να φτάνεις στα όρια της εξαθλίωσης, αλλά εγώ νιώθω ότι ποτέ μου δε θα μπορούσα να πειράξω κάποιο συνάνθρωπό μου που δεν μου έχει κάνει τίποτα.longshot έγραψε: Ειναι επισης επικινδυνο γιατι η μια οψη του κοινωνικου κανιβαλισμου ειναι αυτη που προβαλεις εσυ (οσο εγω ειμαι καλα αυτοι που ειναι χειροτερα απο μενα και αντιδρουν ειναι απεναντι μου), η αλλη ομως ειναι οταν αυτος που εχει φτασει στα ορια εξαθλιωσης θα σφαζει τον ακομα και ελαχιστα προνομιουχο για να του παρει 10 ευρω.
Όταν υπάρχει σύγκρουση μεταξύ δύο ομάδων ατόμων, τότε αυτές οι ομάδες θα βιώσουν τις συνέπιες. Υπάρχουν όμως και άτομα με ουδέτερη στάση, οι οποίοι φυσικά θα κοιτάξουν πρώτα το δικό τους συμφέρον (ή αυτό που θεωρούν οι ίδιοι ότι είναι καλύτερο γι αυτούς) και θα αγωνιστούν γι αυτό, και σε μια δημοκρατική κοινωνία δεν μπορείς να τους υποχρεώσεις να θυσιάσουν το δικό τους αγώνα για να αγωνιστούν για εσένα.longshot έγραψε: Εκει οδηγουμαστε και πρεπει ο καθενας να καταλαβει οτι οταν μια κοινωνια νοσει ολοι θα βιωσουμε τις συνεπιες με τον ενα η τον αλλο τροπο . Κανεις δεν μπορει να κρατησει τον εαυτο του απ'εξω για πολυ ακομα.
Ο νεοφιλελές της διπλανής πόρτας
Ουτε εγω ξερω αν θα μπορουσες να πειραξεις καποιον για να εξασφαλησεις το γαλα του παιδιου σου. Ουτε και ξερω αν θα μπορουσα εγω να το κανω. Ξερω ομως οτι πολλοι μπορουν. Συμβαινει καιρο τωρα εκει που οι μαζες ειναι εξαθλιωμενες. Ετσι θα συμβει κι εδω σε λιγο. Κι οταν ερθει εκεινη η ωρα, που ειναι κοντα, λιγη σημασια θα εχει να πεις σε αυτον που θα στην πεσει οτι αυτο που κανει ειναι λαθος γιατι δεν θα τον νοιαζει πια.
Οπως δεν θα τον νοιαζει κι αν εσυ επιθυμεις να παραμεινεις ουδετερος. Οταν βλεπει στην τσεπη σου η στο σπιτι σου το μονο τροπο να επιβιωσει δε θα σε ρωτησει αν παιρνεις θεση και ποια ειναι αυτη. Αυτο εννοω κανεις δε θα μεινει απ'εξω. Γιατι δεν εξαρταται μονο απο τον ιδιο.
Τελος οχι οτι εχει μεγαλη σχεση με το θεμα αλλα επειδη βλεπω να το αναφερεις συνεχεια, ΞΥΠΝΑ, δε ζουμε σε δημοκρατικη κοινωνια. Ουτε καν σε αστικη δημοκρατια πια. Προθυπουργος ειναι καποιος που δεν ψηφιστηκε ποτε απο κανεναν και υπουργοι καποιοι που πηραν το 5% των ψηφων στις τελευταιες εκλογες.
Οπως δεν θα τον νοιαζει κι αν εσυ επιθυμεις να παραμεινεις ουδετερος. Οταν βλεπει στην τσεπη σου η στο σπιτι σου το μονο τροπο να επιβιωσει δε θα σε ρωτησει αν παιρνεις θεση και ποια ειναι αυτη. Αυτο εννοω κανεις δε θα μεινει απ'εξω. Γιατι δεν εξαρταται μονο απο τον ιδιο.
Τελος οχι οτι εχει μεγαλη σχεση με το θεμα αλλα επειδη βλεπω να το αναφερεις συνεχεια, ΞΥΠΝΑ, δε ζουμε σε δημοκρατικη κοινωνια. Ουτε καν σε αστικη δημοκρατια πια. Προθυπουργος ειναι καποιος που δεν ψηφιστηκε ποτε απο κανεναν και υπουργοι καποιοι που πηραν το 5% των ψηφων στις τελευταιες εκλογες.