Σοκαριστική διαφήμιση

Όχι δεν λέμε τον καιρό εδώ. Απλά αναλύουμε τους βαθυστόχαστους προβληματισμούς γύρω από διάφορα θέματα της καθημερινότητας. Με λίγα λόγια: ό,τι να 'ναι!

Συντονιστής: AlexandraDC

Άβαταρ μέλους
Skliraios
Real Name: Ιουλιος Μπιτζιμπιτζιδης

Σοκαριστική διαφήμιση

Δημοσίευση από Skliraios »

http://www.greektube.org/index.php?opti ... 7&Itemid=2

λοιπον αυτο ειναι διαφημηση για τη σωστη οδηγηση στο εξωτερικο.......,δε ξερω εγω λιγο κουφαθηκα... δεν παραειναι για διαφημηση??....ασε που σφηχτηκε το στομαχι μου
http://www.freewebs.com/hellian00/300%204.gif

ο πληθωρισμός του φαίνεσθαι έχει ρίζες στη έλλειψη του είναι.

Occasio aegre offertur, facile amittitur - Opportunity is offered with difficulty, lost with ease. (Publius Syrus)

http://www.neobux.com/?r=SKLIRAIOS
Άβαταρ μέλους
skywalker
Real Name: skywalker
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από skywalker »

aaaa frikara ti itan ayto.Tespa brika ena ton aman pou itan klaseis anoteroaman
Θελω να φυγουν τα κομματα Εδω και Τωρα απο το ΕΜΠ...
Εικόνα Εικόνα
Άβαταρ μέλους
O kanenas
Real Name: Αφροξυλάνθη
Τοποθεσία: Within search engines that search engines that search
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O kanenas »

Skliraios έγραψε:λοιπον αυτο ειναι διαφημηση για τη σωστη οδηγηση στο εξωτερικο.......,δε ξερω εγω λιγο κουφαθηκα... δεν παραειναι για διαφημηση??....ασε που σφηχτηκε το στομαχι μου
Χοντρό και βαρύ ρε παιδιά. Πολύ μακάβριο...
Πραγματικά, μερικές διαφημίσεις που τίθενται κατά κοινωικών συμπεριφορών (μην οδηγείτε πιωμένοι, μην καπνίζετε, μην κάνετε ναρκωτικά ή σεξ χωρίς προφυλακτικό) μπορεί να είναι υπερβολικές σαν αυτήν εδώ. Δεν ξέρω... αλλά εμένα μου φαίνεται διαστροφικό. Δηλαδή, κάνουν τον τηλεθεατή, όχι μόνο να μην θέλει να οδηγήσει (ξανά) πιωμένος, αλλά και να φοβάται (αναφέρομαι στη χρονική διάρκεια που ο θεατής βλέπει και μετά σκέφτεται το βίντεο) να κυκλοφορήσει πχ τη νύχτα, γιατί μπορεί κάποιος να οδηγά πιωμένος. Ναι μεν αυτός ο φόβος ξεπερνιέται μετά από ένα 5λεπτο (λέω εγώ τώρα), αλλά είναι πολύ διαστροφικό να θες να δείξεις κατι τέτοιο στο ευρύ κοινό και χωρίς καμία προειδοποίηση κιόλας. Αν κανείς είχε τίποτα ψυχολογικά και την έβλεπε, μπορεί να πάθαινε!

Στην τελική, όσο να'ναι παίζει και ο κοινωνικός έλεγχος. Ο φόβος είναι το καλύτερο συναίσθημα που μπορείς να σπείρεις, για να τον πετύχεις.
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
Άβαταρ μέλους
noir
Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από noir »

Απο οτι παρατηρησα η διαφημιση απλως περιγραφει μια λογικη ακολουθια γεγονοτων. Δε παρουσιαζει δυσαρεστες "λεπτομερειες", οπως αιματα, πληγες κλπ... Προσπαθει απλα να περασει το μηνυμα πως η επικινδυνη οδηγηση συνηθως καταληγει σε μια λογικη αλληλουχια γεονοτων, τα οποια μαλιστα, μπορει να εχουν και απροβλεπτες διαστασεις. Αυτο ειναι μια πραγματικοτητα, με την οποια δε μπορουμε να ειμαστε ξενοι. Εφοσοων κυκλοφορουμε στο δρομο, οδηγουμε κλπ, οφειλουμε να εχουμε υποψην πως τετοιες σκηνες ενδεχομενως να τις δουμε και απο κοντα. Και εδω που τα λεμε ποιος δεν εχει δει αιμορφυρτους ή αναισθητους στο εδαφος χτυπημενους μοτοσυκλετιστες;

Εκ πρωτης οψεως νομιζει κανεις πως η διαφημηση στηριζεται στην τρομοκρατια, αλλα αν σκεφτει κανεις ποσοι θανατοι γινονται καθημερινα στο δρομο, μαλλον ο ρολος που επιτελει ειναι αυτος της γνωριμιας με την τρομακτικη πραγματικοτητα.  :(

Εξαλλου ο φοβος ειναι και ενα συναισθημα που πολλες φορες μπορει να σε προστατεψει, (οταν δε καλλιεργειται με σκοπο να τρομοκρατησει και να εξυπυπηρετησει αλλους σκοπους..), ως μεσο αυτο συντηρησης. Και για καποιον λογο ο μεσος οδηγος δεν εχει βρει τις ισορροπιες μεταξυ φοβου, ψυχραιμιας και υπευθυνοτητας ακομα... και αυτο χρειαζεται κατι παραπανω απο μια προειδοποιητικη/αποτρεπτικη/τρομακτικη διαφημιση για να αλλαξει.
Εικόνα
Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά!
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
Άβαταρ μέλους
O kanenas
Real Name: Αφροξυλάνθη
Τοποθεσία: Within search engines that search engines that search
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O kanenas »

Χμμμ...
Noir, δεν το είχα δει ετσι το θέμα. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω κάποια εικόνα του πόσα δυστυχήματα γίνονται και πόσο σοβαρά είναι λόγω της υπό μαστούρας οδήγησης.
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
Άβαταρ μέλους
Skliraios
Real Name: Ιουλιος Μπιτζιμπιτζιδης

Δημοσίευση από Skliraios »

ισως να εχεις δικιο noir αλλα νομιζω οτι δεν καταφερνεις να κανεις τον αλλο να οδηγει σωστα κανοντας τον να φοβαται......τον κανεις να οδηγει σωστα δινοντας του καταλληλη παιδεια,για μενα η διαφημηση μου φαινεται οσο τη βλεπω και πιο απαραδεκτη......οπως διαβασα και στο tube μπορει να τη δουν και παιδια.....
http://www.freewebs.com/hellian00/300%204.gif

ο πληθωρισμός του φαίνεσθαι έχει ρίζες στη έλλειψη του είναι.

Occasio aegre offertur, facile amittitur - Opportunity is offered with difficulty, lost with ease. (Publius Syrus)

http://www.neobux.com/?r=SKLIRAIOS
Neo
Real Name: Thomas Anderson

Δημοσίευση από Neo »

¨Ωχου... Μα για τα παιδιά έχουν φτιάξει αυτή τη διαφήμιση. Για να καταλάβουν ότι πρέπει να λένε "Μην τρέχεις μπαμπά!" :D
Άβαταρ μέλους
noir
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από noir »

Οχι πως εχει μεγαλη σημασια, απλα η διαφημιση δε μιλαει για την υπο μαστουρα οδηγηση, αλλα για την επικινδυνη οδηγηση γενικοτερα. Κλεινει και με το slogan, the faster the speed, the bigger the mess.

@Skliraios: σιγουρα δεν μαθαινεις καποιον να οδηγει σωστα με το φοβο, το τονισα και παραπανω αυτο αλλωστε. Απλα ο φοβος ειναι απαραιτητος για να κραταει καποιες ισορροπιες. Περα απο την οποια πειθαρχεια και λογικη στους κανονες της ασφαλτου, πρωτα απο ολα και του ΚΟΚ κατ' επ' εκταση, χρειαζεται και αυτο το συναισθημα που θα προσταψει εσενα και οποιον αλλο, απο το να γινει μια μαλακια της στιγμης, που πιθανοτα θα εχει ολεθριες συνεπειες.

Τωρα σχετικα με τα παιδια, ειναι η κατεξοχην κατηγορια που εχει αγνοια κινδυνου για το κοσμο που ζουμε, και δυστυχως δεν ειναι ο καλυτερος ουτε ο πιο ασφαλης....

Βεβαια ειναι σοκαριστικη και ιδιαιτερη βιαιη μια διαφημιση οπως η παραπανω, αλλα ας εχουμε κατα νου πως 99% ηδη στα παιδικα του χρονια σιγουρα καποιος θα δει απο κοντα καποιο τροχαιο ατυχημα.

Και κατι ολιγον οφ τοπικ, μερικες στιγμες διερωτομαι ποια ειναι πιο μεγαλη διαστροφη (αν κατι απο αυτα ειναι τελικα): η εξοικιωση με το πολεμο, τα τροχαια, την πρεζα και γενικοτερα τα δυσαρρεστα κομματια της πραγματικοτητας ή η προσπαθεια να κρυφτουμε απο αυτα θεωρωντας πως ολα αυτα δε μας απασχολουν μεχρι να μας αγγιξουν; :?
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
theos
Real Name: Αριστοτέλης-Εμμανουήλ Θάνος-Φίλης (Μάνος) ge04017

Δημοσίευση από theos »

Τέτοιες διαφημίσεις είναι τουλάχιστον απαράδεκτες. Ντροπή σε όποιον την έφτιαξε και ντροπή σε αυτούς που δέχονται να τις δείξουν στα κανάλια τους...

Noir: Είσαι με τα καλά σου που  "Δε παρουσιαζει δυσαρεστες "λεπτομερειες", οπως αιματα, πληγες"? Μόνο δυσάρεστες λεπτομέρεις παρουσιάζει. Όταν χτυπάει το αυτοκίνητο το αγόρι δεν παρατήρησες κάτι? Τον ήχο τον είχες ανοιχτό (τα ουρλιαχτά τα άκουγες)?
Ένα σκέτο αίσχος. Ούτε σε thriller τόση βία και αηδία!

Ντροπή και πάλι ντροπή
Λογική είναι η τέχνη να κάνεις λάθος με αυτοπεποίθηση!!!
Άβαταρ μέλους
Wizard
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μάνος Ικάριος
Facebook ID: Manos.Ikarios

Δημοσίευση από Wizard »

Έχω δει χειρότερα σκηνικά ζωντανά. Πίστεψέ με, καλύτερα να σε σοκάρουν βλέποντάς τα παρά ζώντας τα ;)
I'll stick with noir.
Windows is unprotected sex. Linux is using a condom, the pill, a vasectomy, and the Berlin wall...
Άβαταρ μέλους
noir
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από noir »

@ theos
Δε ξερω αν ειναι κατι που εγω προσωπικα το βλεπω, αλλοτριωμενος ισως απο καποιες εμπειριες και προσωπικα βιωματα, αλλα συνεχιζω να θεωρω "χρησιμες" τις σκηνες οπως αυτες του βιντεο αυτου.  Η αληθεια ειναι πως το βιντεο ειναι ακριβως οπως το περιγραφεις, βιαιο και αηδιαστικο, και αυτο αλλωστε προσπαθουν να μεταδοσουν.

Και καλυτερα τετοιες σκηνες να τις βλεπουμε μονο σε βιντεακια, παρα στα  νοσοκομεια, στα νεκροταφεια ή στο διπλανο μας συνανθρωπο που θα περασει την υπολοιπη ζωη του σε ενα αναπηρικο καροτσακι, επειδη καποιος ετρεχε χωρις να σκεφτει τι θα μπορουσε να προκαλεσει.
Και οταν ακουμε ή βλεπουμε καποια απο αυτα περιστατικα απο μακρια μπορει να μη τα συνδεουμε με τις αιτιες που τα προκαλουν. Ε, εδω δε νομιζω να χωρανε πολλες αμφιβολιες πλεον...

Οσο για τα καναλια, υποθετω πως περισσοτερο χανουν φιλοξενοντας μια τετοια διαφημιση. Τωρα αν καποιοι πρεπει να ντρεπονται, ειναι ολοι αυτοι (οι οδηγοι) που εχουν δοσει εμπνευση και υλικο για βιντεο οπως αυτο, και δυστυχως συνεχιζουν να δινουν, μιας και οι διαφημισεις ειναι ο πιο "φτηνος" και "ευκολος" τροπος για να αποτρεψεις μερικα ατυχηματα, και ισως απο τους λιγοτερο αποτελεσματικους...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Νάξιος
Real Name: Λάμπρος

Δημοσίευση από Νάξιος »

Συμφωνώ απολύτως με τον Noir...

Και γω σοκαρίστηκα με τη "διαφήμηση" αλλά είναι προτιμότερο να το δεις στη διαφήμηση παρά να το ζήσεις...
Άλλωστε μια βόλτα από το ΚΑΤ θα έπειθε τον οποιδήποτε πως η οδήγηση δεν είναι βιντεοπαιχνίδι....
Κακίας απέχου.
Άβαταρ μέλους
Qbric

Δημοσίευση από Qbric »

ego den ksero an tha imoun iper i kata tou video prin ena xrono , auto pou ksero omos einai oti yparxoun polu kaulomenoi stous dromous , pou sta @@ tous an tha skotosoun , oxi oti theloun den katalavenoun , kai epeidh eixa tin eutuxia na mou vgei men kapooios sto antitheto reuma kai na min trakaroume giati pigena san kota , pragmatika kalitera ta videakia para sti zoi , episis den katalaveno ton elitismo tou theos .
den ksero kai den exo milisei me psixologous - koinoniologous gia na doume pos antidrane autoi pou trexoun etsi gia tin plaka tous me auta ta video , episis an den eisai zoo den tha afhseis ta paidia sou na doune tv to vrady ( thimamai mia mana pou diamartyrotan pou i kori tis eide ena fili gay sti tv 11 ora to vrady kai kaneis dentis eipe tipota giati evlepe tv to vrady ) kai an thes exeis tin epilogi na allakseis koumpi o pethamenios den exei kamia
Άβαταρ μέλους
theos
Real Name: Αριστοτέλης-Εμμανουήλ Θάνος-Φίλης (Μάνος) ge04017

Δημοσίευση από theos »

@Wizard
Πραγματικά αμφιβάλω αν έχεις δει κάτι χειρότερο από αυτό. Αλλά ακόμα και να έχεις δει, είσαι μάλλον στην μειοψηφία

@Noir
Καλύτερο να τα δεις σε βίντεο, δεν αντιλέγω, γιατί ξέρεις πως αυτό το συγκεκριμένο δεν έχει γίνει στην πραγματικότητα. Το θέμα είναι πως εδώ, δεν τίθεται τέτοια επιλογή στο τραπέζι. Στην πραγματικότητα, αν δεις κάτι τέτοιο ή ακόμα πιο "light" (που είναι και πιθανότερο) δεν θα είναι επιλογή σου. Θα το δεις απλώς επειδή έτυχε.
Καλύτερο είναι, λοιπόν, αυτήν την αηδία να μην την δεις ποτέ! Ούτε σε διαφήμηση, ούτε στην πραγματικότητα.
Και την πραγματικότητα δεν την ελέγχεις. Ενώ το τι θα βλέπεις στην τηλεόραση ή στον υπολογιστή ή στον κινηματογράφο, μπορείς (ακόμα) να το ελέγχεις. Αν εγώ γουστάρω να ανέβει η αδρεναλίνη μου, να σιχαθώ τη ζωή μου, να δεθεί κόμπος το στομάχι μου και όλα τα συναφή, πάω στο cinema και βλέπω ένα θρίλερ, να ισιώσω. Το να μου το πετάνε σαν διαφήμηση είναι ότι πιο απαίσιο υπάρχει. Ποιός με ρώτησε εμένα αν θέλω να χαλαστώ?
Δηλαδή δεν φτάνει που μπορεί να το έχω δει και στην πραγματικότητα? Πρέπει να το δω και στο σαλόνι μου, εκεί που δεν το περιμένω? Και αν έχει τύχει να το έχω δει στην πραγματικότητα, πρέπει να το ξαναβιώσω επειδή κάποιος κρετίνος διαφημιστής δεν ξέρει που είναι τα όρια?
Σε ένα παιδάκι γιατί απαγορεύουν ταινίες που έχουν μέσα sex, βία, αίματα και λοιπά? Τόσο ηλίθιοι είμασταν μέχρι τώρα και δεν το αφήναμε ανεξέλεγκτα να δει ότι να'ναι? Αφού στην πραγματικότητα υπάρχουν όλα αυτά.

Και μη μου φέρετε ως επιχείρημα να παίζεται περασμένες ώρες, γιατί η διαφήμιση έρχεται απρόσμενα. Δεν είναι μια ακατάλληλη ταινία που βλέπεις το σηματάκι ότι είναι ακατάλληλη. Και τα παιδιά, πλέον, δεν κοιμούνται και με τις κότες. Μπορεί να βλέπουν κάτι που είναι κατάλληλο για όλους στις 11 και ξάφνου να πέσουν διαφημίσεις...

Εμένα αισθητικά δε με ενόχλησε πολύ αυτό το βίντεο (που το είδα με τη θέλησή μου) γιατί είμαι λάτρης των θρίλερ. Αλλά το θεωρώ απίστευτο και απαράδεκτο αυτό το έκτρωμα να είναι διαφήμιση

Αυτά...
Λογική είναι η τέχνη να κάνεις λάθος με αυτοπεποίθηση!!!
Άβαταρ μέλους
The Godfather

Δημοσίευση από The Godfather »

Η καλύτερη διαφήμηση που έχω δει για το συγκεκριμμένο ζήτημα.Δυστυχώς για όλους μας πουθενά στον κόσμο δεν γίνεται τεστ σωματικής και πνευματικής(κυρίως) ακεραιότητας πριν δωθεί στον homo sapiens άδεια οδήγησης...

Υ.Γ:Δεν θέλω να πω και για το δείκτη νοημοσύνης γιατί τότε...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”