Matlab για netbook / Εναλλακτική αντί για download
- corfu
- Real Name: corfu
- Facebook ID: 0
Matlab για netbook / Εναλλακτική αντί για download
Παιδια καλησπέρα,
Επειδή έχω netbook και χρειάζομαι το matlab για την διπλωματική μου, μήπως ξέρει πως μπορώ να το κατεβάσω και να το εγκαταστήσω? Επειδή όποιο αρχείο κατεβάζω μου ζητάει μονάδα δίσκου.
Επειδή έχω netbook και χρειάζομαι το matlab για την διπλωματική μου, μήπως ξέρει πως μπορώ να το κατεβάσω και να το εγκαταστήσω? Επειδή όποιο αρχείο κατεβάζω μου ζητάει μονάδα δίσκου.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LocknLoad την Σάβ Ιαν 14, 2012 9:37 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Μεταφορά στο κατάλληλο thread (εφ'όσων δεν υπάρχει πια το θέμα της πειρατίας)
Λόγος: Μεταφορά στο κατάλληλο thread (εφ'όσων δεν υπάρχει πια το θέμα της πειρατίας)
Μόνο δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, και ως προς το σύμπαν διατηρώ κάποιες αμφιβολίες.
Άλμπερτ Αϊνστάιν.
Άλμπερτ Αϊνστάιν.
- lunatic
- Real Name: Zoro
Re: Matlab για netbook
Αν είναι iso αυτό που κατεβάζεις (που συνήθως είναι) μπορείς να κάνεις 2 πράγματα. Είτε να το κάψεις σε cd που δεν μπορείς να το κάνεις λόγω netbook είτε να το ανοίξεις με κάποιο πρόγραμμα όπως το power iso κ να το τρέξεις από εκεί.
Αλλά το matlab σε netbook δεν θα του πέσει λίγο βαρύ...?
Αλλά το matlab σε netbook δεν θα του πέσει λίγο βαρύ...?
When do you think people die?
When they are shot through the heart by the bullet of a pistol? No
When they are ravaged by an incurable disease? No
When they drink a soup made from a poisonous mushroom? No
It's when... they are forgotten...
When they are shot through the heart by the bullet of a pistol? No
When they are ravaged by an incurable disease? No
When they drink a soup made from a poisonous mushroom? No
It's when... they are forgotten...
- constant
- Portal Administrator

- Real Name: Konstantinos
Πρώτη λύση όπως είπαν και τα παιδιά να κατεβάσεις το .iso και να το βάλεις σε εικονικό δίσκο. Πρόγραμμα για να το κάνεις θα σου πρότεινα το "Virtual CloneDrive".
Δεύτερη λύση και ίσως πιο βολική είναι αυτή: https://cloudfront0.central.ntua.gr/sgd/hierarchy.jsp
Αν κάνεις log in σου έχει μετά μέσα στα μαθηματικά πακέτα το matlab και απλά το χρησιμοποιείς μέσω internet
(Θα σου λέει κάτι για πιστοποιητικά πριν μπεις στη σελίδα, μπες, όλα καλά είναι!)
Δεύτερη λύση και ίσως πιο βολική είναι αυτή: https://cloudfront0.central.ntua.gr/sgd/hierarchy.jsp
Αν κάνεις log in σου έχει μετά μέσα στα μαθηματικά πακέτα το matlab και απλά το χρησιμοποιείς μέσω internet
(Θα σου λέει κάτι για πιστοποιητικά πριν μπεις στη σελίδα, μπες, όλα καλά είναι!)
- corfu
Ευχαριστώ πάρα πολύ!!!!
Μόνο δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, και ως προς το σύμπαν διατηρώ κάποιες αμφιβολίες.
Άλμπερτ Αϊνστάιν.
Άλμπερτ Αϊνστάιν.
- MakisH
- Real Name: MakisH
- Επικοινωνία:
Δεν ξέρω τι ακριβώς θέλεις από το Matlab, αλλά για τα βασικά τουλάχιστον (δεν έχω δοκιμάσει περισσότερα), μπορείς να δοκιμάσεις και το ελεύθερο GNU Octave. Πρακτικά ίδιες εντολές, σε ελεύθερη και πιο ελαφριά εκδοχή. Προφανώς δεν έχει ούτε τις μισές εξωτικές δυνατότητες του Matlab, αλλά θα πρότεινα να το δοκιμάσεις να δεις αν σου κάνει τη δουλειά που χρειάζεσαι.
Για λήψη-εγκατάσταση-χρήση και γραφικό περιβάλλον ρίξε μια ματιά σε αυτές τις απλές οδηγίες από την Κοινότητα ΕΛ/ΛΑΚ ΕΜΠ.
Αξίζει μια δοκιμή!
ΥΓ: Είχα βάλει παλιότερα matlab σε netbook. ΣΕΡΝΕΤΑΙ!
ΥΓ2: Και η λύση του cloudfront είναι πολύ καλή, αρκεί να έχεις internet.
Για λήψη-εγκατάσταση-χρήση και γραφικό περιβάλλον ρίξε μια ματιά σε αυτές τις απλές οδηγίες από την Κοινότητα ΕΛ/ΛΑΚ ΕΜΠ.
Αξίζει μια δοκιμή!
ΥΓ: Είχα βάλει παλιότερα matlab σε netbook. ΣΕΡΝΕΤΑΙ!
ΥΓ2: Και η λύση του cloudfront είναι πολύ καλή, αρκεί να έχεις internet.
Ζητούνται βιβλία στο Αναγνωστήριο Χημικών Μηχανικών! Στείλτε μου αν θέλετε να δώσετε.
- corfu
Δυστυχώς για μένα δεν θέλω τα βασικά, και εγω την λύση του cloudfront προτιμησα!
Ευχαριστώ πολύ!
Ευχαριστώ πολύ!
Άλμπερτ Αϊνστάιν.
Άλμπερτ Αϊνστάιν.
- msl
- Forum Administrator

- Real Name: Μαρία-Σοφία
- Facebook ID: 735434828
- Επικοινωνία:
Σε netbook μετα βίας σηκώνονται τα Windows αξιοπρεπώς .. Αν βάλεις και Matlab θα το κάνεις τηγάνι το PC!
Οπότε μια αποδοτική λύση είναι όντως το cloudfront .. και από εκεί και πέρα, αν δεν έχεις πάρα πολλά να κάνεις με κώδικα, μπορείς να πας κάμποσες φορές και από τους υπολογιστές στη σχολή (ή και στον Κεντρικό Υπολογιστή που θέλω να ελπίζω πως είναι πιο γρήγοροι) και να τελειώσεις εκεί. Δες απλά ωράρια και διαθεσιμότητες.
Αν, όμως, θες να το βάλεις (ίσα να μας φύγει η απορία πως είναι, ή για να το έχεις για ώρα ανάγκης) και απλά σκαλώνεις στις οδηγίες, μη ντρέπεσαι να ζητήσεις more infos!!
Μόνο σε πανσέληνο και μετά τις 12 τα μεσάνυχτα δαγκώνουμε!
Αν, όμως, θες να το βάλεις (ίσα να μας φύγει η απορία πως είναι, ή για να το έχεις για ώρα ανάγκης) και απλά σκαλώνεις στις οδηγίες, μη ντρέπεσαι να ζητήσεις more infos!!
- kostas213
- Forum Administrator

- Real Name: Κωνσταντίνος
Ναι όντως το cloudfront είναι μία νορμάλ λύση. Αν και εκεί σέρνεται η Java, αλλά ΟΚ. Άλλη μία λύση, είναι η εξής: εγκατέστησε το MATLAB στο netbook (για να μπορείς να επεξεργάζεσαι τον κώδικα και offline) και πέτα τον κώδικα στο cloudfront μετά να το τρέχει.
There's no place like ::1
Δεν υπάρχει κάποιος text editor ή compiler/interpreter που να προσέχει τα .m; Μη βάλει ολόκληρο matlab στο netbookάκι...
Ναι, [you] σε παρακολουθώ!

@[you]

@[you]

- corfu
Τι ακριβώς να κάνω?
Άλμπερτ Αϊνστάιν.
Άλμπερτ Αϊνστάιν.
Θα κατεβάσεις το notepad++ για να γράφεις τους αλγορίθμους σου τοπικά ωραία και άνετα (όντως έχει συντάκτη για .m). Μετά θα τους μεταφέρεις στον λογαριασμό σου στο cloudfront και από'κει θα τον τρέχεις. Μετά, ή θα επεξεργάζεσαι τα αποτελέσματα σου εκεί ή θα τα κατεβάζεις στο netbook σου κτλ
Ναι, [you] σε παρακολουθώ!

@[you]

@[you]

- corfu
Ευχαριστώ πάρα πολύ!!!!
Άλμπερτ Αϊνστάιν.
Άλμπερτ Αϊνστάιν.
-
vamitis
- Real Name: andreas
Re: Matlab για netbook / Εναλλακτική αντί για download
Γειά σας παιδιά,ήθελα να σας ρωτήσω εάν μπορώ να έχω πρόσβαση στην ιστοσελίδα https://cloudfront0.central.ntua.gr/sgd ... cation.jsp επειδή δεν
είμαι φοιτητής του ΕΜΠ και χρειάζομαι το MATLAB για την εργασία μου,εάν υπάρχει κάποιος τρόπος
να χρησημοποιήσω την σελιδα αυτή.Ευχαριστώ εκ των προτέρων
είμαι φοιτητής του ΕΜΠ και χρειάζομαι το MATLAB για την εργασία μου,εάν υπάρχει κάποιος τρόπος
να χρησημοποιήσω την σελιδα αυτή.Ευχαριστώ εκ των προτέρων
- kostas213
- Forum Administrator

- Real Name: Κωνσταντίνος
Re: Matlab για netbook / Εναλλακτική αντί για download
Αν θυμάμαι καλά πρέπει να έχεις λογαριασμό του Πολυτεχνείου για να μπεις στη σελίδα.
There's no place like ::1