Kόστος επισκευής λάπτοπ
Συντονιστές: kostas213, markelos
- Artemoila
- Real Name: Artemis
- Facebook ID: 1003775262
Kόστος επισκευής λάπτοπ
Από το λάπτοπ μου ξεκόλλησε ένα μικρό γκρι εξάρτημα με αποτέλεσμα να μην ανοίγει και το πήγα στον τεχνικό να δει τι παίζει. Όταν το είδε μου πε ότι μάλλον από τη motherboard έχει φύγει αυτό και θα το κοιτάξει. Τελικά το έφτιαξε και με χρέωσε 45 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ). Είναι λογική αυτή η τιμή ή μου πιάσαν το κωλί;
[imgr 300x250]http://www.michaeljohngrist.com/wp-cont ... ion-02.jpg[/imgr]
- MakisH
- Real Name: MakisH
- Facebook ID: 0
- Επικοινωνία:
Re: Kόστος επισκευής λάπτοπ
Μικρό γκρι εξάρτημα;;;
Ξεκολλήσει; Από τη μητρική;;;;;;;
Περιέγραψέ το λίγο...
Η τιμή λογική δεν είναι, αλλά μάλλον συνηθισμένη. Γενικώς τα σέρβις χρεώνουν άγρια...
Ξεκολλήσει; Από τη μητρική;;;;;;;
Περιέγραψέ το λίγο...
Η τιμή λογική δεν είναι, αλλά μάλλον συνηθισμένη. Γενικώς τα σέρβις χρεώνουν άγρια...
Ζητούνται βιβλία στο Αναγνωστήριο Χημικών Μηχανικών! Στείλτε μου αν θέλετε να δώσετε.
- lunatic
- Real Name: Zoro
Αναλόγως πόσο έκανε αυτό το γκρι πραγματάκι. Άλλο να ήταν ένας πυκνωτής και να έκανε 5 λεπτά και άλλο κανά ολοκληρωμένο που να έκανε 10 ευρώ...
When do you think people die?
When they are shot through the heart by the bullet of a pistol? No
When they are ravaged by an incurable disease? No
When they drink a soup made from a poisonous mushroom? No
It's when... they are forgotten...
- Hengeo
- Real Name: Γιώργος
Υποψιάζομαι ότι σου χρέωσε 45 ευρώ απλώς για να το ξαναβάλει στη θέση του.. Για πιο σίγουρα, περιέγραψε το σχήμα του και από πιο σημείο ακριβώς ξεκόλλησε..
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
- constant
- Portal Administrator

- Real Name: Konstantinos
Off Topic
Είναι "περίγραψε", μη γράφετε "περιέγραψε, δεν μπορώ 
-
palasso
- Real Name: Vassilis
Από την δική μου εμπειρία ξέρω ότι συνήθως σου λένε τι φταίει, τι διορθώσεις ή αλλαγές θα κάνουν και πόσο θα κοστίσει για ανταλλακτικά και εργασία ξεχωριστά. Σε ρωτάνε αν θέλεις να προχωρήσουν με την επισκευή και στο τέλος παίρνεις και μία απόδειξη με ΦΠΑ 
- kostas213
- Forum Administrator

- Real Name: Κωνσταντίνος
Λογικά για να στο κολλήσει θα του πάρει... 2 λεπτά; Στείλε εικόνα από το γκρι πραγματάκι να δούμε.
There's no place like ::1
- semfetamine
- Real Name: Προμηθεύς Πυρφόρος
Είναι πολύ δύσκολο να φτάσεις motherboard σε laptop. Θέλουν όλα λύσιμο από πάνω, οθόνες, πληκτρολόγια, όλο το housing τέλος πάντων..
1) Ακόμα και έτσι είναι μπόλικα τα 45 πέρυσι παίρναν 40!! 5 ευρώ είναι 5 ευρώ μην τα υποτιμάμε! (εγώ παίρνω 20
)
2) Δεν παίζει να ξεκόλλησε κάτι από την motherboard..
1) Ακόμα και έτσι είναι μπόλικα τα 45 πέρυσι παίρναν 40!! 5 ευρώ είναι 5 ευρώ μην τα υποτιμάμε! (εγώ παίρνω 20
2) Δεν παίζει να ξεκόλλησε κάτι από την motherboard..
ARBEIT MACHT FREI
-
AAEIV
- Real Name: thanos
Και που είναι η δυσκολία σε αυτό...?semfetamine έγραψε:Είναι πολύ δύσκολο να φτάσεις motherboard σε laptop. Θέλουν όλα λύσιμο από πάνω, οθόνες, πληκτρολόγια, όλο το housing τέλος πάντων..
Βρε Αρτεμόιλα...
Άργησες να το πεις...
Κάτι θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει
- Artemoila
Παιδια το λαπτοπ τωρα δουλευει, δεν τολμαω να το ανοιξω μη φυγει κ τπτ παραπερα. οποτε φωτογραφια δεν παιζει. Ηταν γκρι και τετραγωνο με στρογγυλεμενες γωνιες και ειχε και δυο πλατια ποδαρακια που φαινονταν σπασμενα οταν το ειδα. Λογικα θα το κολλησε. Παντως ο μ@λ@κ@ς απλα με πηρε τηλ να μου πει οτι το εφτιαξε κ οτι ζηταει 45 ευρω ενω εγω νομιζα οτι θα με επαιρνε για να μου πει αν γινεται κ ποσο παει. Ετσι με αφησε να καταλαβω τουλαχιστον.
Θανο πανικοβληθηκα γιατι το χρειαζομαι για τη διπλωματικη και εργασιες το λαπτοπ κ δε σκεφτηκα οτι κ συ θα μπορουσες να κανεις κατι. Ασε που εγω νομιζα οτι θα με επαιρνε τηλ να μου πει τι παιζει, οχι οτι θα το διορθωνε μπαμ. τι καραγκιοζης.
Μην πατε σε αυτονα ποτε! ειναι στην ηρακλειου στο υψος της νεας ιωνιας λιγο πιο κατω απο τον τροχονομο.
Α, μαλιστα οταν πηγε να το παρει ο πατερας μου του πε οτι 45 χρεωνει μονο κ μονο για να το ανοιξει.
Θανο πανικοβληθηκα γιατι το χρειαζομαι για τη διπλωματικη και εργασιες το λαπτοπ κ δε σκεφτηκα οτι κ συ θα μπορουσες να κανεις κατι. Ασε που εγω νομιζα οτι θα με επαιρνε τηλ να μου πει τι παιζει, οχι οτι θα το διορθωνε μπαμ. τι καραγκιοζης.
Μην πατε σε αυτονα ποτε! ειναι στην ηρακλειου στο υψος της νεας ιωνιας λιγο πιο κατω απο τον τροχονομο.
Α, μαλιστα οταν πηγε να το παρει ο πατερας μου του πε οτι 45 χρεωνει μονο κ μονο για να το ανοιξει.
- MakisH
- Real Name: MakisH
- Επικοινωνία:
Μα πες λίγο... Αυτό το "πραγματάκι" ήταν πλαστικό π.χ.; Και "σου έμεινε στα χέρια"; Γιατί δεν παίζει να ήταν από τη μητρική και να βγήκε έξω...!
Δώσε περισσότερες λεπτομέριες περί του τι ήταν αυτό γιατί έχει ενδιαφέρον το θέμα...
Δώσε περισσότερες λεπτομέριες περί του τι ήταν αυτό γιατί έχει ενδιαφέρον το θέμα...
Ζητούνται βιβλία στο Αναγνωστήριο Χημικών Μηχανικών! Στείλτε μου αν θέλετε να δώσετε.
- kostas213
- Forum Administrator

Χρεώνει μόνο 45 για να το ανοίξει; OMG! Και όντως έχει ενδιαφέρον το θέμα ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι...
Μήπως ήταν κάτι σαν αυτό στην παρακάτω φωτό (εννοώ το γκρι τετράγωνο);

Μήπως ήταν κάτι σαν αυτό στην παρακάτω φωτό (εννοώ το γκρι τετράγωνο);
- Artemoila
Nαι αυτο ηταν.
- kostas213
- Forum Administrator

Θα γράψω ότι ξέρω, αν κάνω κανένα λάθος, συγγνώμη κάποια σημεία δεν τα ξέρω καλά.
Αυτα τα γκρι πραγματάκια τα λένε "φάσεις" και ανήκουν στο VRM (Voltage Regulation Module). Η στάνταρ χρήση του VRM είναι δίπλα στον επεξεργαστή για να τον τροφοδοτεί με τη σωστή τάση (το τροφοδοτικό δίνει +3,3 V, +5V, +12V και όλη η διάταξη του VRM μετατρέπει τη τάση σε όση χρειάζεται ο επεξεργαστής π.χ. ~ 1 V).
Προφανώς ο τύπος απλά άνοιξε το λάπτοπ και το ξανακόλλησε και αυτό ήταν. Δεν μπορώ να καταλάβω πως ξεκόλλησε αυτό από εκεί πέρα, αλλά ήταν απλή η δουλειά του. Μη σου πω ότι είναι πιο εύκολο να το κολλήσεις, παρά να ανοίξεις το λάπτοπ στο συγκεκριμένο σημείο.
Αυτα τα γκρι πραγματάκια τα λένε "φάσεις" και ανήκουν στο VRM (Voltage Regulation Module). Η στάνταρ χρήση του VRM είναι δίπλα στον επεξεργαστή για να τον τροφοδοτεί με τη σωστή τάση (το τροφοδοτικό δίνει +3,3 V, +5V, +12V και όλη η διάταξη του VRM μετατρέπει τη τάση σε όση χρειάζεται ο επεξεργαστής π.χ. ~ 1 V).
Προφανώς ο τύπος απλά άνοιξε το λάπτοπ και το ξανακόλλησε και αυτό ήταν. Δεν μπορώ να καταλάβω πως ξεκόλλησε αυτό από εκεί πέρα, αλλά ήταν απλή η δουλειά του. Μη σου πω ότι είναι πιο εύκολο να το κολλήσεις, παρά να ανοίξεις το λάπτοπ στο συγκεκριμένο σημείο.
- lunatic
- Real Name: Zoro
Σας ακούω να λέτε για την τιμή ότι είναι πάρα πολλά.
Όλοι εσείς που το λέτε αυτό έχετε δοκιμάσει ποτέ να ανοίξετε ένα λάπτοπ....?
Η δουλειά που έκανε του πήρε στάνταρ ένα 2ωράκι. Κ αν ήταν κ σωστός θα έκανε κ ένα καθάρισμα εκεί μέσα που θα χε κάνει χαλί από τη σκόνη... Ένας καθηγητής παίρνει για ιδιαίτερα τουλάχιστον 20 ευρώ/ωρα. Άρα 40 το 2ωρο... Ε αυτός πήρε 45...
Για να μην μιλήσω τώρα για ηλεκτρολόγους και υδραυλικούς...
Όλοι εσείς που το λέτε αυτό έχετε δοκιμάσει ποτέ να ανοίξετε ένα λάπτοπ....?
Η δουλειά που έκανε του πήρε στάνταρ ένα 2ωράκι. Κ αν ήταν κ σωστός θα έκανε κ ένα καθάρισμα εκεί μέσα που θα χε κάνει χαλί από τη σκόνη... Ένας καθηγητής παίρνει για ιδιαίτερα τουλάχιστον 20 ευρώ/ωρα. Άρα 40 το 2ωρο... Ε αυτός πήρε 45...
Για να μην μιλήσω τώρα για ηλεκτρολόγους και υδραυλικούς...
When do you think people die?