Θερμοδυναμική

Μήπως να ξανακάνω Μηχανογραφικό;

Συντονιστές: φιάλη klein, Ryu, markelos, meleneemil, Nasia!

Άβαταρ μέλους
corfu
Real Name: corfu
Facebook ID: 0

Re: Θερμοδυναμική

Δημοσίευση από corfu »

mnm έγραψε:3erei kaneis ti paizei me to 8ema 3 sthn kanoniki 2010?uparxei pou8ena i lusi?gt stn selida 7 p exei tis luseis einai i moni p dn exei ap o,t eida.
Είναι αυτή με τις αποδείξεις στα αέρια Vander Waals?
Μόνο δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, και ως προς το σύμπαν διατηρώ κάποιες αμφιβολίες.

Άλμπερτ Αϊνστάιν.
Άβαταρ μέλους
v4nkar3
Real Name: Βαγγελης

Δημοσίευση από v4nkar3 »

αυτη ειναι η αποδειξη φιλε
σορυ για τν ποιοτητα ειναι απο το κινητο
Συνημμένα
φωτογραφία.JPG
φωτογραφία.JPG (31.94 KiB) Προβλήθηκε 4144 φορές
Εικόνα
pitsirikos
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από pitsirikos »

Σεπτεμβριος 2010 1ο θέμα το β. Τι τρέλες έχει κάνει εκεί με τα μαθηματικά και τα ln; Πως ακριβώς έχει βγάλει αυτό το αποτέλεσμα ο Λευτέρης; Έχει κάνει κανα λάθος στην εκφώνηση;
You might very well think that; I couldn't possibly comment.
Ιάσωνας
Real Name: real name

Δημοσίευση από Ιάσωνας »

Δεν είναι με ln. Έχει αλλάξει σε Τ =
pitsirikos

to oti sto trito egrapsa oti dU=0 afoy eprepe na theoriseis isothermi gia na lythei kai stis isothermes dU=0 panta, alla ksehasa oti ayto isxyei mono gia idanika aeria, poy edw den exoume,[ edw prokeitai gia eleytheri ektonosi ara ek twn pragmatwn dU=0 ], shmainei oti tha to piasei olo lathos k as vrika swsto to apotelesma;
Άβαταρ μέλους
corfu

Δημοσίευση από corfu »

δεν νομιζω να στο πιασει ολο λαθος
Μόνο δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, και ως προς το σύμπαν διατηρώ κάποιες αμφιβολίες.

Άλμπερτ Αϊνστάιν.
leyma
Real Name: leyteris

Δημοσίευση από leyma »

Γενικά παίζει τεράστιο θέμα με την διόρθωση που κάνει ο Λευτεριάν στα γραπτά. Οπότε μην ορκίζεστε για τίποτα.
Άβαταρ μέλους
LocknLoad
Forum Administrator
Forum Administrator

Δημοσίευση από LocknLoad »

pitsirikos έγραψε:to oti sto trito egrapsa oti dU=0 afoy eprepe na theoriseis isothermi gia na lythei kai stis isothermes dU=0 panta, alla ksehasa oti ayto isxyei mono gia idanika aeria, poy edw den exoume,[ edw prokeitai gia eleytheri ektonosi ara ek twn pragmatwn dU=0 ], shmainei oti tha to piasei olo lathos k as vrika swsto to apotelesma;
Εβγαλες το αποτελεσμα σωστο γιατι οντως βγαινει το dU = 0 αν κανεις τις πραξεις. Ουσιαστικα του το απεδειξες (ασχετα αν ξεχασες να το αναφερεις) ή τουλαχιστον ετσι νομιζω εγω (που εκανα το ιδιο πραγμα με σενα αλλα δε ξερω αν εβγαλα σωστο το αποτελεσμα)
Ναι, [you] σε παρακολουθώ!

Εικόνα

@[you]
Εικόνα
pitsirikos

nai re gamwto, giayto exw trelathei epeidi kserw ti diorthosi kanei.. sta dyo prwta themata, ypirhe kapoios poy na ta phge mexri teloys. ennow kanontas oles tis oloklirwseis΄;...as poyme egw sto deytero ebgala u=cT opoy c mia stathera... [travaei zoria to plhktrologio sorry]
Άβαταρ μέλους
Chris
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Χρήστος

Δημοσίευση από Chris »

Το πρώτο ήταν πάρα πολυ εύκολο στην ολοκλήρωση. (κάτι ln αν θυμάμαι καλά)
Το δεύτερο το έχει ξαναβάλει και δεν είναι κάτι πολύ δύσκολο. (αρκεί να το θυμάσαι) Βέβαια το 2ο ερώτημα δεν το πήγα μέχρι τέλους.

Για το τρίτο δεν βάζω και το χέρι μου στη φωτιά :? Πήγα στα ψιλο-τυφλά...
pitsirikos

Έκατσα και ξανάλυσα τα θέματα, πιο ήρεμα και ψύχραιμα (και εκεί είναι που συνειδητοποίησα ότι θα με κόψει-μουαχαχααχαχα, (κ φοβάμαι ότι θα κόψει κ άλλους πολλούς δυστυχώς)), και θέλω έτσι για το γαμώτο να πω δυο σκέψεις.

Ναι, όντως το πρώτο θέμα είναι πολύ εύκολο. με τη διαφορά ότι όταν τελικά κάνεις τις ολοκληρώσεις πρέπει να κοτσάρεις και σταθερά (γιατί τα ολοκληρώματα δεν έχουν όρια ολοκλήρωσης)οπότε το αποτέλεσμα βγαίνει V=c*TP^(-3/4)+a, όπου c μια σταθερά. Αυτή είναι η γενική μορφή της καταστατικής εξίσωσης. (έτσι τουλάχιστον το έβγαλα εγώ)

Το δεύτερο. Το πρώτο ερώτημα είναι η γνωστή απόδειξη. Το δεύτερο ερώτημα λύνεται αν θεωρήσεις u=U/V, άρα U=uV, το αντικαταστήσεις στον τύπο του πρώτου ερωτήματος οπότε το πρώτο μέλος της σχέσης τελικά δίνει u και η επίλυση δίνει(πάλι με σταθερές στη φάση της ολοκλήρωσης) u=c*T^4, όπου c μια σταθερά. (επειδή παρανόησα την εκφώνηση-aaarrrgh, έθεσα απλά u=U και το έλυσα. Σκατά.)

Το τρίτο. Ο πιο safe τρόπος για να το λύσεις, επαναλαμβάνω ο πιο SAFE τρόπος για να το λύσεις είναι να του πεις ότι η εντροπία είναι καταστατική μεταβλητή, εξαρτάται μόνο από την αρχική και τελική κατάσταση και όχι από την ακριβή φύση της ενδιάμεσης διαδικασίας. Οπότε αφού η ελεύθερη εκτόνωση που κάνει είναι μη αντιστρεπτή εσύ-ακριβώς επειδή ισχύει αυτό που έγραψα στην προηγούμενη πρόταση, διαλέγεις μια βολική αντιστρεπτή (ισόθερμη εκτόνωση), πας στον θ. νόμο TdS=dU+pdV, αναπτύσσεις το dU στο πλήρες διαφορικό του(εννοώντας U=U(T,V)) οπότε ο όρος με dT φεύγει και αυτό που τελικά μένει μπορεί να βρεθεί (χρησιμοποιώντας τον τύπο του 1ου ερωτήματος του 2ου θέματος) ότι είναι [R/(V-b)]*dV. ολοκλήρωση στους δύο όγκους και τέλος.

Το να θεωρείς a priori dU=0 ενώ έχεις επικαλεστεί ισόθερμη αντιστρεπτή, δεν γίνεται εδώ(Όπως έκανα εγώ. Σκατά. Πάλι.)(δεν στέκει από φυσικής άποψης, αφού αυτό ισχύει για ιδανικά αέρια, εδώ δεν έχω-Και γι' αυτό πιστεύω θα το μηδενίσει όλο). Το ότι dU=0 επειδή έχω ελεύθερη αδιαβατικη εκτόνωση όπως μου είχε πει κάποιος δεν ξέρω πως ακριβώς χρησιμοποιείται για λύσει το πρόβλημα. Πάντως όχι με τον τρόπο που περιέγραψα παραπάνω. (νομίζω)

Τέταρτο. Εμ..Ναι...οκ...

P.S.
Χαριστική κανείς;
Άβαταρ μέλους
corfu

Δημοσίευση από corfu »

leyma έγραψε:Γενικά παίζει τεράστιο θέμα με την διόρθωση που κάνει ο Λευτεριάν στα γραπτά. Οπότε μην ορκίζεστε για τίποτα.
αν γραψεις πολλα και κανεις και ωραια γραμματα θα σε περασει στανταρ.

Άλμπερτ Αϊνστάιν.
leyma
Real Name: leyteris

Δημοσίευση από leyma »

corfu έγραψε:
leyma έγραψε:Γενικά παίζει τεράστιο θέμα με την διόρθωση που κάνει ο Λευτεριάν στα γραπτά. Οπότε μην ορκίζεστε για τίποτα.
αν γραψεις πολλα και κανεις και ωραια γραμματα θα σε περασει στανταρ.
ΠΕΣ ΤΑ ΠΕΣ ΤΑ, γιατί εγώ τα λέω και δεν με πιστεύει κανείς
pitsirikos

Ξαναεπιστρέφω πάλι για ακόμη μια φορά στο αγαπημένο μου τόπικ. Μουχαχαχα.

Επειδή κοντοζυγώνει ο καιρός που τα αποτελέσματα του μαθήματος θα κοσμήσουν τους τοίχους του κτηρίου Φυσικής, όσοι εκτιμούν ότι δικαιούνται χαριστική ας έχουν το νου τους. Ενδεχομένως να πρέπει να κανονίσουμε συνάντηση.

Cheers.
Άβαταρ μέλους
constant
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Konstantinos

Δημοσίευση από constant »

Για όσους ενδιαφέρονται, τα αποτελέσματα βγήκαν και είναι έξω απ' το γραφεί του Παπαντωνόπουλου.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Δεύτερο Έτος”