Σύλλογος αποφοίτων

Απόφοιτοι, μεταπτυχιακά, διδακτορικά, επαγγελματική αποκατάσταση, κλπ.

Συντονιστής: antony07

Άβαταρ μέλους
Remali tis Fokionos Negri
Real Name: KX
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Remali tis Fokionos Negri »

Φίλε Laplace,
ο Νίκος ψηφίστηκε και μπήκε στο ΔΣ, δεν μπήκε με περεστρόικα... Πολλά παιδιά από την ΠΚΣ ήταν στα ψηφοδέλτια και αν θες τη γνώμη μου, είναι καλό που θα ακούγονται όλες οι απόψεις.
Εικόνα
"Εάν ταίς γλώσσαις τών ανθρώπων λαλώ καί τών αγγέλων, αγάπη δέ μήν έχω, γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον."
Laplace

Δημοσίευση από Laplace »

ομορφιές... :wink:
Άβαταρ μέλους
antony07
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Αντώνης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από antony07 »

Οι οποίες απόψεις θα αντανακλούν τις γραμμές του εκάστωτε κόμματος...
Μάλλον πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι στην Ελλάδα οποιαδήποτε προσπάθεια, όσο ειλικρινής και ανεξάρτητη και να είναι, στην πορεία θα διαβρωθεί από το "κατεστημένο" και την "παράδοση".
Μην παραξενευτείτε, πάντως, αν δείτε σε 2-3 χρόνια οι εκλογές στον Σύλλογο Αποφοίτων να γίνονται με κομματικά ψηφοδέλτια... :roll:  :roll:
"Ωραία παιδιά κατάχαμα κυλάει
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας
θυμάστε, Colin de Cayeux τον λέγανε
το άσυλο εμπιστεύτηκε ναι σαν κι εσάς,
σημάδεψε ο μπάτσος και τον ξέκανε
"
Άβαταρ μέλους
Επικοινωνία:

Νομίζω ότι αυτό δεν θα γίνει...
Στη χειρότερη, θα είναι η ΠΚΣ ως ΔΗΠΑΚ (ΔΗμοκρατική ΠΑνεπιστημιακή Κίνηση) και απέναντι όλοι εμείς που έχουμε φάει στη μάπα τους κομματατζήδες και δεν θέλουμε κανένα καπέλωμα από καμία παράταξη!
Εικόνα
"Εάν ταίς γλώσσαις τών ανθρώπων λαλώ καί τών αγγέλων, αγάπη δέ μήν έχω, γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον."
Άβαταρ μέλους
noir
Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από noir »

Βασικα εχω μια απορια: Γιατι ειναι αναγκαιο να υπαρχει ΔΣ;

Οπως διαβασα και στο καταστατικο του συλλογου αποφοιτων, περα απο τη διαχειριση των οικονομικων (που θεωρω πως καλλιστα, μπορει να ανατεθει απλως σε ενα ταμεια, ανακλητο και εκλεγομενο απο τη ΓΣ του συλλογου) , δεν εχει καποια αλλη ουσιαστικη αρμοδιοτητα. Μηπως μπλεκετε αδικως (και επικινδυνως) με γραφειοκρατικες δομες που μεχρι τωρα μονο προβληματα εχουν δημιουργησει;

Για να γινω πιο συγκεκριμενος, αυτο που φοβαμαι ειναι πως σταδιακα τα -κατα τα αλλα αχρηστο ΔΣ- καποια στιγμη θα αρχισει να περναει τη γραμμη του καπελωνοντας το συλλογο. Κατι τετοιο μαλιστα διευκολυνεται και απο το τροπο ληψης αποφασεων που προβλεπει το καταστατικο. Το ΔΣ μπορει να συνεδριασει με 3 μολις μελη και η πλειοψηφια των δυο ατομων (!) να λαβει αποφαση.
... και αν κρινω απο τον τροπο που συνεδριαζει το ΔΣ της σχολης σε εμας τους προπτυχιακους, αυτες οι "δημοκρατικες" αποφασεις μπορουν να περασουν χωρις, σχεδον κανεις, να το παρει πρεφα.

Ακομα και αν γλιτωσουν απο την κομματοποιηση τα οργανα ληψης αποφασεων, δε νομιζω να γλιτωσουν απο τις προθεσεις του καθε φιλοδοξου ηγητορα, που θα εποφθαλμια απλως μια θεση εξουσιας (στην καλλη περιπτωση) ή να καπελωσει ολο το συλλογο στην χειροτερη και πιο πιθανη.

Και για να καταληξω απο κει που ξεκινησα, αφου υπαρχει η ΓΣ, ποιο ρολο παιζουν οι αποδεδεγμεινα ολεθριοι θεσμοι του ΔΣ και των προεδρων; Υπαρχουν απλως επειδη υπαρχουν παντου; επειδη η γραφειοκρατεια προσδιδει μια "αιγλη" και "σοβαροτητα"; ή για καποιο αλλο λογο;  :?  :roll:
Εικόνα
Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά!
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
O_Xamenos
Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
Facebook ID: 682417817
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O_Xamenos »

ρε λαπλας σοβαρεψου λιγο! δηλαδη θα απαγορευσεις σε καποιον που ανηκει σε ενα κομμα να ειναι υποψηφιος σε εναν συλλογο (οποιοσδηποτε και αν ειναι αυτο) ??? και αν τα επιχειρηματα που εβαλε ο στασινοπουλος ηταν αρκετα για να διασπασουν τον συλλογο τοτε καλο θα ηταν ο συλλογος να αλλαξει μορφη (με την λογικη οτι αφου μπορει να κλονιστει απο την πιεση ενος μελους- μη μελους τι θα γινει οταν θα παει να διεκδυκησει επαγγελματικα δικαιωματα στο ταδε υπουργειο).. ελεος δηλαδη
Εικόνα
Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα

Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Άβαταρ μέλους
Επικοινωνία:

@noir: Το ΔΣ πρέπει να υπάρχει για το λόγο που πρέπει να υπάρχει και το κοινοβούλιο (σε έπεισα τώρα, ε; ).

Οι απόφοιτοι εκλέγουν τους εκπροσώπους που πιστεύουν ότι είναι πιο ικανοί να ενεργούν προς όφελος όλων μας. Και όταν λέω ικανοί εννοώ πιο ορεξάτοι, υπομονετικοί (δεν έχεις ιδέα πόσο πολύ χρειάζεται αυτό), επικοινωνιακοί και δυναμικοί!

Στον σύλλογο ο καθένας έχει λόγο και κανενός η πρόταση δεν είναι λάθος a priori. Τα πάντα συζητούνται και ψηφίζονται. Αν σε μια συνέλευση του Συλλόγου το προεδρείο προτείνει κάτι εξωφρενικό, οι υπόλοιποι έχουν τη δυνατότητα να το απορρίψουν.

Μην ξεχνάμε ότι είναι εκλεγμένα παιδιά με ίδιες αγωνίες με εμάς... Δεν είναι αιώνιοι άρχοντες  :DevilFlames:   του Συλλόγου Αποφοίτων!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
noir
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από noir »

Remali tis Fokionos Negri έγραψε:@noir: Το ΔΣ πρέπει να υπάρχει για το λόγο που πρέπει να υπάρχει και το κοινοβούλιο (σε έπεισα τώρα, ε; ).!
ε, μη νομιζεις, παραλιγο να πειστω! :lol:

Οχι, νταξει καταλαβαινω το σκεπτικο με το οποιο υπαρχουν (γενικα) ΔΣ, αντπροσωποι, αξιωματουχοι κλπ κλπ, αλλα απορριπτω αυτη τη λογικη, καθως τη θεωρω αφενως μη λειτουργικη (οσο και αν ακουγεται αντιφατικο) και αφετερου επιφοβη και επιζημια ποικιλοτροπως, για τους γνωστους λογους.

Ειτε υπαρχει ΔΣ, ειτε οχι, αν δεν υπαρχει ορεξη και αποφασιστικοτητα απο τα απλα μελη του συλλογου ετσι και αλλιως δε γινεται τιποτε. Πονταρω λοιπον πως αυτη η ορεξη και η επιμονη στους (σχετικα) κοινους στοχους θα επιβαλλουν και στο ΔΣ να λειτουργει, τωρα και αργοτερα, ως εντολοδοχος και οχι ως αντολοδοτης, ή ως  πεδιο αναδειξης συσχετισμων. (υπεραισιοδοξη προοπτικη, αλλα ποτε δε ξερεις....)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Qbric

Δημοσίευση από Qbric »

Kalispera , apopsi moueinai oti kalo tha itan na eixe ksekinisei mia kouveda ti einai o sillogos apofoitvn kai ti mporei na diekdikisei.
An ego aurio idriso me alla 25 atoma ton Autonomo sillogo apofoiton Semfe tha einai eksisou nomimos .
Ego gia paradeigma , diafono para polu me to katastatiko tou  , to katastatiko thelei polu kouveda .
Άβαταρ μέλους
noir
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από noir »

Qbric έγραψε: An ego aurio idriso me alla 25 atoma ton Autonomo sillogo apofoiton Semfe tha einai eksisou nomimos .
Αυτο που λες πραγματι ισχυει. Για να εισαι μελος ενος συλλογου πρεπει πρωτα να συγκαταθεσεις για τη συμμετοχη σου στο συλλογο αυτο. Δε μπορει ο αλλος να σε εγγραψει καταχρηστικα, πχ χωρις να εχεις ψηφισει/συνδιαμορφωσει το καταστατικο του συλλογου. Αυτο φυσικα μπορει να επεκταθει και στην περιπτωση του φοιτητικου συλλογου σεμφε (για εμας τους προπτυχιακους).

Τιθεται βεβαια το ερωτημα, αν θα πρεπει να αλλαζει το καταστατικο, απλα και μονο επειδη οι καινουργιοι το βρισκουν ετοιμο. Κατανοωντας ομως την πρακτικη δυσκολια, αλλα συνυπολογιζοντας και τους παραγοντες της ευελεξιας και της δημοκρατικοτητας, μια μεση λυση θα ηταν το καταστατικο να ηταν ανοιχτο προς αναθεωρηση σε προκαθαρισμενες παραγραφους καθε 2 χρονια.

Αφετερου παντα υπαρχει η δυνατοτηα ιδρυσης ενος δευετρου, τριτου κ.ο.κ συλλογου, που ομως πιστευω, ενας τετοιος σεχταρισμος, θα οδηγουσε σε αποδυναμωση του συνολου και εσωτερικες τριβες, με αμεση επιπτωση στις συλλογικες διεκδικησεις.

Οποτε πιο εφαρμοσιμη μαλλον ειναι η πρωτη λυση, μιας και δε μπορω να σκεφτω κατι αλλο ρεαλιστικα υλοποιησιμο....
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Κώτσος Φίλ

Δημοσίευση από drcypher »

noir έγραψε:
Qbric έγραψε: An ego aurio idriso me alla 25 atoma ton Autonomo sillogo apofoiton Semfe tha einai eksisou nomimos .
Αυτο που λες πραγματι ισχυει. Για να εισαι μελος ενος συλλογου πρεπει πρωτα να συγαταθεσεις για τη συμμετοχη σου στο συλλογο αυτο. Δε μπορει ο αλλος να σε εγγραψει καταχρηστηκα, πχ χωρις να εχεις ψηφισει/συνδιαμορφωσει στο καταστατικο του συλλογου. Αυτο φυσικα μπορει να επεκταθει και στην περιπτωση του φοιτητικου συλλογου Σεμφε (για εμας τους προπτυχιακους).
Φυσικά και ισχύει στους προπτυχιακούς. Να σας θυμίσω πως ο Φ.Σ. ΣΕΜΦΕ δεν εκπροσωπεί τους φοιτητές της ΣΕΜΦΕ αλλά φοιτητές της ΣΕΜΦΕ. Σύμφωνα μάλιστα με τα αριθμητικά δεδόμενα (που λένε και κάτι φίλοι μου ΚΝΕίτες) φαίνεται να αποδέχεται πως εκπροσωποί ένα πλήθος συμμετασχόντων στις Φοιτητικές Εκλογές.

Αυτό (πέρα για πέρα αληθές και σοβαρό) είναι ένα ακόμη πάτημα για τον αγαπητό Laplace, ο οποίος έχει πλέον κάθε δικαίωμα να κράξει όσους εξ' ονόματος 680 ψηφοφόρων-φοιτητών κλείνουν τη σχολή 1500 φοιτητών :P
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Άβαταρ μέλους
Qbric

Δημοσίευση από Qbric »

@dr
mlia ekana e?  :P
Άβαταρ μέλους
Επικοινωνία:

Μπαίνω στο φόρουμ 2 το βράδυ και οι τρεις τελευταίοι συγγραφείς είναι συνδεδεμένοι... Είμαστε καμένοι τελικά!

@Qbric: Προφανώς μπορούν να ιδρυθούν πολλοί νόμιμοι σύλλογοι και φυσικά, το καταστατικό μπορεί να τεθεί υπό συζήτηση αν αποφασιστεί σε κάποια συνέλευση κάτι τέτοιο.

Να ρίξω ιδέα; Ρίχνετε καμιά ματιά στο site και όταν έχει συνέλευση, περάστε μια βόλτα. Ίσως να μην έχετε δικαίωμα ψήφου ακόμα, (νια νια νια νια νια! :dance:  :dance:  :dance: ) αλλά μπορείτε να παρακολουθήσετε τη διαδικασία. Τα πράγματα είναι πολιτισμένα, καμία σχέση με ΓΣ ΦΣ ΣΕΜΦΕ...
Εικόνα
O_Xamenos
Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
Facebook ID: 682417817
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O_Xamenos »

χεχεχε!!! εισαστε μεγααααλα παιδια τωρα!!!
Εικόνα
Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα

Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Άβαταρ μέλους
Επικοινωνία:

Όχι, απλώς είμαστε λίίίίίγα παιδιά τώρα!!!

(και δεν καπνίζουμε στη Συνέλευση)

(πρέπει να αποφασίσω αν θα το γράφω με κεφαλαίο ή με πεζό, ε; )
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Μετά το πτυχίο”