[Μηχανογραφικό & ΣΕΜΦΕ] Παρακαλώ βοηθήστε με....!!!!!!!
-
palasso
- Real Name: Vassilis
- Facebook ID: 0
Re: Μετά το πτυχίο, τι;
Το Μαθηματικό με την ΣΕΜΦΕ έχουν αρκετές διαφορές όπως επισημάνθηκε συντόμως και από την aeriko. Παρ' όλο που ΣΕΜΦΕ σημαίνει Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών, αυτό δεν πρέπει να παρερμηνεύεται και να θεωρείται ως άλλο ένα "Μαθηματικό". Μπορείς να δεις τους οδηγούς σπουδών για την ΣΕΜΦΕ και το Μαθηματικό για να συγκρίνεις καλύτερα αλλά και να καταλάβεις και τις διαφορές στους σκοπούς των δύο σχολών.
Σχετικά με το τι μπορεί να κάνεις μετά τις σπουδές... Κατ' αρχήν μπορείς να συνεχίσεις μεταπτυχιακές σπουδές και αργότερα αν θέλεις διδακτορικό όπως έκαναν άλλοι απόφοιτοι της ΣΕΜΦΕ. Επίσης μπορείς να εργαστείς σε μία πληθώρα κλάδων και αντικειμένων αναλόγως και με το που θα έχεις δώσει έμφαση στις σπουδές σου. Μπορείς να δεις αναλυτικότερα μία πρόσφατη έρευνα που έγινε σχετικά με την επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων ΣΕΜΦΕ.
Σχετικά με το τι μπορεί να κάνεις μετά τις σπουδές... Κατ' αρχήν μπορείς να συνεχίσεις μεταπτυχιακές σπουδές και αργότερα αν θέλεις διδακτορικό όπως έκαναν άλλοι απόφοιτοι της ΣΕΜΦΕ. Επίσης μπορείς να εργαστείς σε μία πληθώρα κλάδων και αντικειμένων αναλόγως και με το που θα έχεις δώσει έμφαση στις σπουδές σου. Μπορείς να δεις αναλυτικότερα μία πρόσφατη έρευνα που έγινε σχετικά με την επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων ΣΕΜΦΕ.
- kostas213
- Forum Administrator

- Real Name: Κωνσταντίνος
Προφανώς όλα αυτά δεν ισχύουν. Τώρα ο καθένας έχει την άποψη του, αλλά το να εκμηδενίζεις μία σχολή δεν έχει κανένα νόημα (είτε μιλάμε για τη ΣΕΜΦΕ είτε για το Μαθηματικό). Το καλό με τη ΣΕΜΦΕ είναι ότι διδάσκεσαι μία μεγάλη ποικιλία μαθημάτων σε σχέση με άλλες σχολές. Και προσωπικά αυτό προτίμησα και την δήλωσα πιο πάνω από το Μαθηματικό. Και οι δύο σχολές θεωρώ ότι είναι καλές φυσικά, αλλά έχουνε διαφορετικούς σκοπούς και αυτό φαίνεται στα προγράμματα σπουδών.
Απλά επειδή κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να κάνει ένας απόφοιτος της ΣΕΜΦΕ μετά, για αυτό αρχίζουν και λένε άσχημες γνώμες χωρίς λόγο. Η πραγματικότητα είναι ότι έχοντας τελειώσει τη ΣΕΜΦΕ, πιστεύω ότι έχεις εναλλακτικές (δεδομένου ότι δε θα είναι τόσο χάλια η κατάσταση με την ανεργία όσο τώρα). Απλά οι περισσότεροι πάνε και δουλεύουνε σε πεδία που δεν είναι 100% μαθηματικά, αλλά που τους δίνει ένα τεράστιο συν το ότι έχουνε μαθηματικό υπόβαθρο (π.χ. Οικονομικά, Πληροφορικη κλπ).
Edit: Σε αυτό το topic μπορείς να δεις περισσότερες απόψεις και από άλλους που ρωτήσανε το ίδιο με σένα. Ρίξε μία ματιά, μπορεί να βρεις κάτι που σε ενδιαφέρει!
Απλά επειδή κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να κάνει ένας απόφοιτος της ΣΕΜΦΕ μετά, για αυτό αρχίζουν και λένε άσχημες γνώμες χωρίς λόγο. Η πραγματικότητα είναι ότι έχοντας τελειώσει τη ΣΕΜΦΕ, πιστεύω ότι έχεις εναλλακτικές (δεδομένου ότι δε θα είναι τόσο χάλια η κατάσταση με την ανεργία όσο τώρα). Απλά οι περισσότεροι πάνε και δουλεύουνε σε πεδία που δεν είναι 100% μαθηματικά, αλλά που τους δίνει ένα τεράστιο συν το ότι έχουνε μαθηματικό υπόβαθρο (π.χ. Οικονομικά, Πληροφορικη κλπ).
Edit: Σε αυτό το topic μπορείς να δεις περισσότερες απόψεις και από άλλους που ρωτήσανε το ίδιο με σένα. Ρίξε μία ματιά, μπορεί να βρεις κάτι που σε ενδιαφέρει!
There's no place like ::1
- lunatic
- Real Name: Zoro
Θα σου πω εγώ τι έχει αυτό το παλιοτσουτσέκι... Όπως ΟΛΟΙ οι μαθηματικοί ΜΙΣΕΙ την ΣΕΜΦΕ επειδή πολύ απλά δεν μπορεί να την φτάσει για κανένα λόγο... ΠΟΤΕ τόσα χρόνια δεν βρήκα έναν μαθηματικό να λέει καλό λόγο για τη ΣΕΜΦΕ. Κ ποτέ δεν περιμένω να ακούσω. Γιατί οι μαθηματικοί κάθε χρόνο είναι 1000 ενώ οι ΣΕΜΦίτες είναι το πολύ 70.... Ακόμα κ μετά απο 10 χρόνια κ μετά απο 20 και πάντα η ΣΕΜΦίτες θα ειναι μειοψηφια... Επομένως μην περιμένεις να ακούσεις καλό λόγο για την ΣΕΜΦΕmathgirl2 έγραψε:Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.Αν και παραμένω μπερδεμένη.( δε φταίτε εσείς)
Φταίει ο καθηγητής των μαθηματικών που έχουμε,που δε σας κρύβω,μας λέει τα χειρότερα για τη ΣΕΜΦΕ.
οτι ¨"τι θα πάτε να κάνετε εκεί?" "αυτά που θα μάθετε,δε θα σας χρησιμέψουν σε τίποτα","αυτοί που πάνε στη ΣΕΜΦΕ ,τελικά καταλήγουν να δίνουν ασεπ,για να διοριστούν ως μαθηματικοί""τη πατήσανε"...και άλλα πολλά κομπλεξικά και χαζά!Ποιός ξέρει ο άνθρωπος τι απωθημένα έχει!!Τέλος πάντων.
Επίσης ξέρω απο πρώτο χερι ότι ακόμα κ οι καθηγητες του μαθηματικού μας ρίχνουν πολλή λάσπη...
Επομένως, προς όλους τους μαθηματικούς go f**k yourselves bitches....
Κ δεν έχω να κερδίσω τίποτα απ όσα λέω. Εγώ φυσικός είμαι...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος constant την Τετ Απρ 04, 2012 10:03 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Δε βρίζουμε τους μαθηματικούς :P
Λόγος: Δε βρίζουμε τους μαθηματικούς :P
When do you think people die?
When they are shot through the heart by the bullet of a pistol? No
When they are ravaged by an incurable disease? No
When they drink a soup made from a poisonous mushroom? No
It's when... they are forgotten...
- O kanenas
- Real Name: Αφροξυλάνθη
- Τοποθεσία: Within search engines that search engines that search
- Επικοινωνία:
Re: [Μηχανογραφικό & ΣΕΜΦΕ] Παρακαλώ βοηθήστε με....!!!!!!!
Θέλω να πιστεύω πως αυτό είναι ένα δείγμα της ικανότητάς σου στο τρολλάρισμα... 
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
-
mathgirl2
- Real Name: maria
Να σε ρωτήσω κάτι.Απο ΣΕΜΦΕ μπορείς να βγείς και φυσικός?
ή μόνο απο το καποδιστριακό?
ή μόνο απο το καποδιστριακό?
- kostas213
- Forum Administrator

- Real Name: Κωνσταντίνος
Και από τη ΣΕΜΦΕ. Συγκεκριμένα τα πρώτα δύο χρόνια είναι κοινά για Μαθηματικό και Φυσικό και στο 3ο έτος επιλέγεις είτε την κατεύθυνση Μαθηματικού είτε την κατεύθυνση Φυσικού.
There's no place like ::1
- lunatic
- Real Name: Zoro
Κάθε άλλο kanenas... Όσο κ αν σου φαίνεται απίστευτο, αυτή την φορα δεν τρολλάρω...
Είναι απλά η αγανάκτιση που εδώ και 6 χρόνια ακούω το ίδιο τραγούδι από τους μαθηματικούς των άλλων σχολών.
Οι δικοί μας μαθηματικοί είναι ΠΟΛΥ καλύτεροι και το γνωρίζω από πρώτο χέρι.
Και πάλι να τονίσω ότι δεν έχω να κερδίσω τίποτα από αυτό. Εγώ έτσι κ αλλιώς φυσικός είμαι.
Είναι απλά η αγανάκτιση που εδώ και 6 χρόνια ακούω το ίδιο τραγούδι από τους μαθηματικούς των άλλων σχολών.
Οι δικοί μας μαθηματικοί είναι ΠΟΛΥ καλύτεροι και το γνωρίζω από πρώτο χέρι.
Και πάλι να τονίσω ότι δεν έχω να κερδίσω τίποτα από αυτό. Εγώ έτσι κ αλλιώς φυσικός είμαι.
When do you think people die?