Άλλο μορατόριουμ, άλλο στάση
Εκλογές 2012
- d d doora!!
- Real Name: Domovoi
- Facebook ID: 0
Re: Εκλογές 2012
Αν και η Ν.Δ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ. εκφράζουν καλύτερα τα αστικά συμφέροντα δεν μπορούν να τους εγγυηθούν την πολιτική σταθερότητα. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μπορεί και αν το να στηρίξουν μια αριστερή δύναμη είναι σαφώς μια υποχώρηση, είναι μια υποχώρηση που κάνουν για να διατηρήσουν την πολιτική σταθερότητα και να πάρουν αργότερα τα μέτρα.
"Θα αργήσουν πολύ οι καπιταλιστές να μας πουλήσουν το σκοινί που θα τους κρεμάσουμε??..γιατί ως τώρα μας πηδάν με το δονητή που τους φτιάξαμε.."
Αντιφασισμός: πόλεμος ενάντια στο φόβο
-
papagalakos II
- Real Name: Λουμίδης
Αυτές τις μέρες εύκολα ξεχωρίζει κανείς την πολιτική κριτική από τη σπέκουλα και τη λάσπη. Ίσως το κάνεις λίγο ευκολότερο.
Τι λέει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.
http://www.youtube.com/watch?v=BbOsBJhofJI
Ενοπλη επανάσταση. Ποιος το λέει? Ένας που στηριζεί τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ/ΓΣΕΕ(κατέβηκαν μαζί την 1 Μάη και τα βρίσκουν στο ΔΣ) και την Σακοραφά, η οποία τόσο χρόνια ψήφιζε αντιλαικούς-αντεργατικούς νόμους όντας βουλευτής ΠΑΣΟΚ.
Εδώ δεν κουνίεται φύλλο στους χώρους δουλείας. Ε βέβαια όσοι δεν έχουν παλέψει να γίνει μια απεργία με περιφρουρίσεις και άγωνα άνθρωπο τον άνθρωπο που να καταλάβουν τι γίνεται στους ανθρώπους του μόχθου.
Ο σεχταρισμός στο τετράγωνο.
Ενοπλη επανάσταση. Ποιος το λέει? Ένας που στηριζεί τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ/ΓΣΕΕ(κατέβηκαν μαζί την 1 Μάη και τα βρίσκουν στο ΔΣ) και την Σακοραφά, η οποία τόσο χρόνια ψήφιζε αντιλαικούς-αντεργατικούς νόμους όντας βουλευτής ΠΑΣΟΚ.
Εδώ δεν κουνίεται φύλλο στους χώρους δουλείας. Ε βέβαια όσοι δεν έχουν παλέψει να γίνει μια απεργία με περιφρουρίσεις και άγωνα άνθρωπο τον άνθρωπο που να καταλάβουν τι γίνεται στους ανθρώπους του μόχθου.
- Casus_Belli
- Real Name: Paul
Θέλω να δω το Στρατούλη υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ.
-
papagalakos II
Ομολογώ πως μετά από όσα έχουμε ακούσει και ζήσει από το ΚΚΕ είναι μια απόλαυση να βλέπω το ΚΚΕ αγχωμένο να τα κάνει μαντάρα και τους ΚΝίτες αλλοπρόσαλλους.rontrigez έγραψε:Τι λέει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.
Παρόλα αυτά δεν είναι ώρα για μνησικακίες αλλά για συστράτευση.
Όχι συστράτευση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Όχι συστράτευση για αριστερή κυβέρνηση. Συστράτευση και συσπείρωση για τις κινήσεις που θα μας φέρουν πιο κοντά στο τσάκισμα του καπιταλισμού.
Καλά θα έκανες κάποια στιγμή να κοιτάξεις λίγο παραπέρα από το "ποιος" λέει και να δεις "τι" λέει.
Θα διαπιστώσεις έτσι ότι όσα λέει το ΚΚΕ δεν είναι σωστά επειδή απλά τα λέει το ΚΚΕ, και όσα λένε οι υπόλοιποι δεν είναι απαραίτητα λάθος επειδή δεν είναι στο ΚΚΕ.
Κομμουνιστής είσαι, γίνε λίγο πιο διαλεκτικός.
Έγραψα και δεν θα κουραστώ να το ξαναγράφω:
- Το ΚΚΕ σήμερα και υπό αυτούς τους τριγμούς κατάρρευσης δεν προτείνει ένοπλη ανατροπή του συστήματος.
- Διακυρήσει ότι δεν θα συμμετάσχει σε καμία κυβέρνηση,
- και διακυρήσει επίσης ότι δεν ενδιαφέρεται να πάρει την κυβέρνηση.
Η θέση του ΚΚΕ είναι αδιέξοδη. Πρέπει να βγει απ' την αντιπολίτευση και να περάσει στην αντεπίθεση.
Παρόλα αυτά, εάν αποφασίσει να μείνει στην αντιπολίτευση, τότε κι εμείς δεν μπορούμε να το περιμένουμε. Θα πρέπει να προχωρήσουμε, όπως θα έκανε κάθε πρωτοπορία που έχει στόχο την επανάσταση. Και όταν μιλάω για "εμάς" δεν αναφέρομαι προφανώς στο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός είναι ένα όχημα για λίγα μόνο μέτρα. Αναφέρομαι σε όλο εκείνο το κόσμο της αριστεράς, οργανωμένο ή ανένταχτο όπως εγώ, που αγωνιά και υπολογίζει πως θα φτάσουμε πιο κοντά στο να τσακίσουμε ένα σύστημα που παραπατάει.
Δυστυχώς εκτίμησή μου είναι πως το ΚΚΕ θα παραμείνει στον αδιέξοδο δρόμο που έχει επιλέξει. Κάτι το οποίο ενδεχομένως να το οδηγήσει άμεσα και σε διάσπαση.
Υ.Γ.
http://www.protothema.gr/ekloges/article/?aid=196809
- d d doora!!
papagalakos II έγραψε:Αυτές τις μέρες εύκολα ξεχωρίζει κανείς την πολιτική κριτική από τη σπέκουλα και τη λάσπη. Ίσως το κάνεις λίγο ευκολότερο.
Off Topic
Ναιαιαιαι λάασπη...... 
"Θα αργήσουν πολύ οι καπιταλιστές να μας πουλήσουν το σκοινί που θα τους κρεμάσουμε??..γιατί ως τώρα μας πηδάν με το δονητή που τους φτιάξαμε.."
-
Manthos
- Real Name: Manthos
@papagalakos Επειδή έχεις μπερδευτεί λιγό καλό είναι να δεις δύο παραδείγματα. Αυτό...
Αυτό όμως...
Δηλώνεις ανένταχτος και για λόγους τακτικής μόνο υποστηρικτής του ΣΥΡΙΖΑ και όμως υποβαθμίζεις κάθε κριτική που του ασκείται σε λάσπη και αντικομμουνιστική προπαγάνδα με μία ευκολία που θα ζήλευε και το γραφείο τύπου του ΚΚΕ. Τελικά το nickname σου σου πάει τρέλα.
...είναι λάσπη αφου η Σακοράφα διετέλεσε βουλευτής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για λιγότερο από ένα χρόνο και διεγράφη όταν της ζητήθηκε για πρώτη φορά να ψηφίσει αντιλαϊκά μέτρα και αρνήθηκε(το γνωστό Μνημόνιο 1).rontrigez έγραψε:την Σακοραφά, η οποία τόσο χρόνια ψήφιζε αντιλαικούς-αντεργατικούς νόμους όντας βουλευτής ΠΑΣΟΚ.
Αυτό όμως...
... δεν είναι παρά μια θεωρία που βασίζεται στην υπόθεση ότι όποιος θέλει να πάρει την εξουσία χρησιμοποιώντας συστημικά μέσα δεν έχει ως στόχο την ανατροπή του συστήματος.d d doora!! έγραψε:Αν και η Ν.Δ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ. εκφράζουν καλύτερα τα αστικά συμφέροντα δεν μπορούν να τους εγγυηθούν την πολιτική σταθερότητα. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μπορεί και αν το να στηρίξουν μια αριστερή δύναμη είναι σαφώς μια υποχώρηση, είναι μια υποχώρηση που κάνουν για να διατηρήσουν την πολιτική σταθερότητα και να πάρουν αργότερα τα μέτρα.
Δηλώνεις ανένταχτος και για λόγους τακτικής μόνο υποστηρικτής του ΣΥΡΙΖΑ και όμως υποβαθμίζεις κάθε κριτική που του ασκείται σε λάσπη και αντικομμουνιστική προπαγάνδα με μία ευκολία που θα ζήλευε και το γραφείο τύπου του ΚΚΕ. Τελικά το nickname σου σου πάει τρέλα.
-
papagalakos II
Απαντάς μόνος σου, οπότε πάμε στο επόμενο.Manthos έγραψε:@papagalakos Επειδή έχεις μπερδευτεί λιγό καλό είναι να δεις δύο παραδείγματα. Αυτό...
...είναι λάσπη αφου η Σακοράφα διετέλεσε βουλευτής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για λιγότερο από ένα χρόνο και διεγράφη όταν της ζητήθηκε για πρώτη φορά να ψηφίσει αντιλαϊκά μέτρα και αρνήθηκε(το γνωστό Μνημόνιο 1).rontrigez έγραψε:την Σακοραφά, η οποία τόσο χρόνια ψήφιζε αντιλαικούς-αντεργατικούς νόμους όντας βουλευτής ΠΑΣΟΚ.
Φυσικά και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει στόχο την ανατροπή του συστήματος. Ούτε εγώ το είπα ποτέ αυτό αλλά ούτε και είναι θέση του ΣΥΡΙΖΑ.Manthos έγραψε:... δεν είναι παρά μια θεωρία που βασίζεται στην υπόθεση ότι όποιος θέλει να πάρει την εξουσία χρησιμοποιώντας συστημικά μέσα δεν έχει ως στόχο την ανατροπή του συστήματος.d d doora!! έγραψε:Αν και η Ν.Δ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ. εκφράζουν καλύτερα τα αστικά συμφέροντα δεν μπορούν να τους εγγυηθούν την πολιτική σταθερότητα. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μπορεί και αν το να στηρίξουν μια αριστερή δύναμη είναι σαφώς μια υποχώρηση, είναι μια υποχώρηση που κάνουν για να διατηρήσουν την πολιτική σταθερότητα και να πάρουν αργότερα τα μέτρα.
Εγώ λέω ότι την ανατροπή του συστήματος θα την κάνει ο ένοπλος οργανωμένος λαός.
Ας πάμε όμως στο παραπάνω post. Καταρχάς λαμβάνεται σαν δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται πολιτική σταθερότητα.
Εγώ λέω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση θα τα κάνει μαντάρα, οπότε δεν καταλαβαίνω που την βλέπει κανείς την πολιτική σταθερότητα σε αυτό...
Η αποσταθεροποίηση όμως αφορά κυρίως το εσωτερικό της χώρας. Πολιτικό αδιέξοδο, καμία ρεαλιστική φιλολαϊκή πρόταση, απαξίωση όλων των κομμάτων κ.λπ.
Μια προσωρινή κυβέρνηση της αριστεράς πράγματι ίσως απογοητεύσει τον κόσμο. Υπάρχει αυτή η πιθανότητα. Ίσως μονιμοποιηθεί και προκαλέσει σταθερότητα.
Εκτιμώ όμως ότι αυτό που πραγματικά θα γίνει είναι ότι θα καταρρεύσει γρήγορα και μάλιστα αφήνοντας πίσω ένα σκηνικό που δε θα μαζεύεται με τίποτα, ένα πλήρες πολιτικό κενό, πλήρη αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης, αγανάκτηση και οργή απ' τον κόσμο. Μου φαίνονται αρκετά ιδανικές συνθήκες για να ξεσπάσει τουλάχιστον εξέγερση.
Εκτιμώ δηλαδή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να είναι στις προθέσεις του θα λειτουργήσει σαν δυναμίτης που θα διαλύσει κάθε αυταπάτη οδηγώντας σε ένα σκηνικό όπως είπα που δεν θα μαζεύεται.
Άλλες παράλληλες επιτυχίες μπορεί να είναι μια μικρή καθυστέρηση της εφαρμογής νέων μέτρων, κάτι το οποίο θα δώσει στον κόσμο μια ανάσα, καθώς και ότι φέρνοντας τα πάνω κάτω σε μια επί χρόνια παγιωμένη σκηνή δείχνει στον κόσμο πως τίποτα δεν είναι στατικό και μπορούν να υπάρξουν ανατροπές.
Η ανατροπή του συστήματος όμως θα γίνει στο δρόμο.
Δεν στηρίζουν καμία αριστερή δύναμη.το να στηρίξουν μια αριστερή δύναμη είναι σαφώς μια υποχώρηση, είναι μια υποχώρηση που κάνουν για να διατηρήσουν την πολιτική σταθερότητα και να πάρουν αργότερα τα μέτρα.
Ακριβώς για να συνεχίσουν τη μνημονιακή τους πολιτική μέσω του ΣΥΡΙΖΑ του είπαν ότι θα τον στηρίξουν. Ο Τσίπρας ξέφυγε από αυτή την παγίδα καλώντας τους να στείλουν τις επιστολές στη Μέρκελ, αποκαλύπτοντας έτσι ότι οι Βενιζέλος και Σαμαράς θέλουν να συνεχίσουν με τα μνημόνια.
Στήριξη τελικά δεν υπήρχε, και ακριβώς γι' αυτό το λόγο αύριο συναντούνται οι πολιτικοί αρχηγοί με τον πρόεδρο της δημοκρατίας και κατά πάσα πιθανότητα (αν δεν τα βρει μαζί τους ο Κουβέλης) πάμε σε εκλογές.
Εάν όπως γράφεται παραπάνω τα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είχαν στηρίξει το ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ήταν σε εξέλιξη ακόμα οι διερευνητικές διεργασίες.
Επίσης εάν ο ΣΥΡΙΖΑ τα είχε βρει με τα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα είχαμε άλλα δεδομένα, θα κάναμε άλλη κριτική και εγώ πρώτος θα έλεγα μακριά απ' το ΣΥΡΙΖΑ.
Το γραφείο τύπου του ΚΚΕ δεν το φτάνει κανένας...Manthos έγραψε:Δηλώνεις ανένταχτος και για λόγους τακτικής μόνο υποστηρικτής του ΣΥΡΙΖΑ και όμως υποβαθμίζεις κάθε κριτική που του ασκείται σε λάσπη και αντικομμουνιστική προπαγάνδα με μία ευκολία που θα ζήλευε και το γραφείο τύπου του ΚΚΕ.
Επίσης δεν έκανα λόγο για αντικομμουνιστική προπαγάνδα. Το να κρίνει κανείς, ακόμα και η λάσπη στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αντικομμουνιστική προπαγάνδα γιατί πολύ απλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κομμουνιστικός σχηματισμός.
Τώρα για τα υπόλοιπα που έχουν πιο πολύ σημασία και που έχεις και δίκιο...
Αν γράψω πραγματικά τι γνώμη έχω για το ΣΥΡΙΖΑ πιστεύω δεν θα τον ψηφίσει κανένας. Τουλάχιστον κανένας απ' όσους θα συμφωνήσουν με αυτά που έχω να πω.
Καταλαβαίνεις όμως πως απ' τη στιγμή που εκτιμώ ότι αυτή τη στιγμή η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ είναι χρήσιμη πρέπει να στον στηρίξω τουλάχιστον εκεί που αυτό δεν έρχεται σε μεγάλες αντιφάσεις με την ιδεολογία μου. Προσωπικά ήδη έχω τύψεις που ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ. Ας όψεται η συντρόφισσα Σακοράφα.
Άσε που στην τελική δεν έχει γίνει καμία έξυπνη κριτική.
Ποιος ανέφερε π.χ. τα διάφορα παραμύθια που λέει προεκλογικά ο Τσίπρας όπως ότι αν κατέβει μαζί με το ΚΚΕ θα πάρει το μπόνους των 50 εδρών;
Ή γιατί στέκονται όλοι στο "καταγγελία του μνημονίου" που στην τελική είναι σωστό αλλά δεν λένε για το "δεν θα προχωρήσουμε σε καμία μονομερή κίνηση" που λέει ο Τσίπρας και που προφανώς είναι λάθος;
Βέβαια το τελευταίο το μάζεψε ο Γλέζος στην τελευταία συνέντευξη.
Το θέμα είναι τι κριτική κάνει κανείς στο ΣΥΡΙΖΑ και με βάση τι προσδοκίες έχει.
Το να κρίνει κάποιος για παράδειγμα τον ΣΥΡΙΖΑ ως μη κομμουνιστικό δεν είναι και καμία σπουδαία διαπίστωση.
Για τους λόγους που εγώ στηρίζω τον ΣΥΡΙΖΑ και που ξαναανέφερα επιγραμματικά παραπάνω δεν χρειάζεται να κάνω καμία κριτική. Έχω μιλήσει για τα κόμματα του ρεφορμισμού πολλές φορές και για το πως η ψήφος σε αυτά είναι ψήφος στο σύστημα. Απ' τη στιγμή όμως που εκτιμώ ότι οι ιδιαίτερες συνθήκες δίνουν άλλη σημασία σε αυτή τη ψήφο και αφού δεν έχω καμία προσδοκία απ' το ΣΥΡΙΖΑ παρά μόνο απ' τα αποτελέσματα που θα φέρει η άνοδος του, ε, τον στηρίζω.
Τώρα σε αυτά περί "ρεφορμιστικού κόμματος", "κόμματος του ευρώ", "ΓΣΕΕ και πουλημένες ηγεσίες" κ.λπ. δεν έχω να πω κάτι. Συμφωνώ. Απλά μου είναι αδιάφορα γιατί δεν ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ για να κυβερνήσει.
Α, και στη πρωτομαγιά προφανώς δεν κατέβηκα με το ΣΥΡΙΖΑ/ΓΣΕΕ. Το αφήνω στη φαντασία του καθενός με ποιο μπλοκ ήμουν.
Και γαμώ δεν είναι;Manthos έγραψε:Τελικά το nickname σου σου πάει τρέλα.
Υ.Γ.
Έχουμε έκτακτες εξελίξεις όπως διαβάζω, ίσως πηγαίνουμε σε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΔΗΜΑΡ.
Αυτή είναι μια εξέλιξη που δημιουργεί τελείως νέα δεδομένα τα οποία θα είμαστε σε θέση να κρίνουμε τις αμέσως επόμενες μέρες.
-
Manthos
Σε νιώθω και μάλλον θα συνεχίσω να σε νιώθω και μετά από τις προσεχείς εκλογές. Επίσης συμφωνώ με τα περισσότερα απ' όσα είπες. Ψήφο στο ΣΥΡ λοιπόν μπας και γλυτώσουμε κανένα χιλιοστό από τη πούτσα αλλά και προκειμένου να καταλάβει ο κόσμος κάποια πραγματά.papagalakos II έγραψε:Προσωπικά ήδη έχω τύψεις που ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ.
Τέλος, η κυβέρνηση που ανέφερες ως ενδεχόμενο "παίζει" μόνο για επικοινωνιακούς λόγους κατά τη γνώμη μου. Απλώς ο Κουβέλης απευθύνθηκε προεκλογικά σε εκείνους που θέλουν "υπεύθυνους" πολιτικούς και γι'αυτό δε μπορεί να απορρίψει το ενδεχόμενο εξαρχής. Ξέρει όμως, από το παράδειγμα του Κάρατζαφέρη, ότι δε θα του βγει σε καλό η συμμετοχή σε μία κυβέρνηση με το σαμ και τον μπένυ. Οπότε, κατέληξε να "απαιτήσει" τη συμμετοχη του ΣΥΡΙΖΑ έτσι ώστε να γλυτώσει χωρίς να αρνηθεί.
Οχι οτι εχει καμια φοβερη σημασια αλα ετσι για την ιστορια αυτο που λες δεν ισχυειManthos έγραψε: Αυτό...
ριξε μια ματια στο βιογραφικο της http://www.sakorafa.gr/pages/page.php?pge=19
Νομίζω κύριε μάνθο πρέπει να ανακαλέσεις σχετικά με την λάσπη. Νομίζω;
- d d doora!!
Και αυτό δηλαδή θα έρθει.....papagalakos II έγραψε: Όχι συστράτευση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Όχι συστράτευση για αριστερή κυβέρνηση. Συστράτευση και συσπείρωση για τις κινήσεις που θα μας φέρουν πιο κοντά στο τσάκισμα του καπιταλισμού.
...έτσι????? Και μετά θα αποφασίσουμε να αλλάξουμε την σημαία μας και να την κάνουμε κόκκινη με ένα κίτρινο μεγάλο σφυροδρέπανο!!!!papagalakos II έγραψε: Η αποσταθεροποίηση όμως αφορά κυρίως το εσωτερικό της χώρας. Πολιτικό αδιέξοδο, καμία ρεαλιστική φιλολαϊκή πρόταση, απαξίωση όλων των κομμάτων κ.λπ.
Μια προσωρινή κυβέρνηση της αριστεράς πράγματι ίσως απογοητεύσει τον κόσμο. Υπάρχει αυτή η πιθανότητα. Ίσως μονιμοποιηθεί και προκαλέσει σταθερότητα.
Εκτιμώ όμως ότι αυτό που πραγματικά θα γίνει είναι ότι θα καταρρεύσει γρήγορα και μάλιστα αφήνοντας πίσω ένα σκηνικό που δε θα μαζεύεται με τίποτα, ένα πλήρες πολιτικό κενό, πλήρη αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης, αγανάκτηση και οργή απ' τον κόσμο. Μου φαίνονται αρκετά ιδανικές συνθήκες για να ξεσπάσει τουλάχιστον εξέγερση.
Στο ότι δεν ήταν ένα χρόνο βουλευτής, ναι.longshot έγραψε: Οχι οτι εχει καμια φοβερη σημασια αλα ετσι για την ιστορια αυτο που λες δεν ισχύει
Καλά ρε........Κοτζάμ ΚΝΕ και πιάστηκες από αυτό????????????????rontrigez έγραψε:Νομίζω κύριε μάνθο πρέπει να ανακαλέσεις σχετικά με την λάσπη. Νομίζω;
-
papagalakos II
"Φοβάμαι τους ανθρώπους που με καταλερωμένη τη φωλιά τους πασχίζουν τώρα να βρουν λεκέδες στη δική σου"
Μ. Αναγνωστάκης
Επειδή έχει παραγίνει αυτή κατάσταση με τη Σακοράφα, στα πλαίσια της επίθεσης απ' όπου βρίσκει ο καθένας και μάλιστα χωρίς να έχει να αντιπροτείνει κάτι.
Δημοσιεύω λοιπόν ένα ενδιαφέρον ιστορικό άρθρο που διάβασα πρόσφατα, όπου μεταξύ άλλων μαθαίνουμε ότι το '86, το ΚΚΕ κατέβηκε στις εκλογές μαζί με τους "αντάρτες" του ΠΑΣΟΚ Κατριβάνο, Νικολινακο και Νέστωρ.
Το άρθρο έχει και γενικότερο ενδιαφέρον καθώς αποδομεί ιστορικά και την θεωρητικοποίηση της άρνησης του ΚΚΕ για συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ.
άρθρο
Σε ό,τι αφορά το ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα μπορούσα να σταματήσω να δίνω την τακτική στήριξή μου όσο κρατά τόσο σταθερή και αξιοπρεπή στάση.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9zD_x0E-soU[/youtube]
Μ. Αναγνωστάκης
Επειδή έχει παραγίνει αυτή κατάσταση με τη Σακοράφα, στα πλαίσια της επίθεσης απ' όπου βρίσκει ο καθένας και μάλιστα χωρίς να έχει να αντιπροτείνει κάτι.
Δημοσιεύω λοιπόν ένα ενδιαφέρον ιστορικό άρθρο που διάβασα πρόσφατα, όπου μεταξύ άλλων μαθαίνουμε ότι το '86, το ΚΚΕ κατέβηκε στις εκλογές μαζί με τους "αντάρτες" του ΠΑΣΟΚ Κατριβάνο, Νικολινακο και Νέστωρ.
Το άρθρο έχει και γενικότερο ενδιαφέρον καθώς αποδομεί ιστορικά και την θεωρητικοποίηση της άρνησης του ΚΚΕ για συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ.
άρθρο
Σε ό,τι αφορά το ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα μπορούσα να σταματήσω να δίνω την τακτική στήριξή μου όσο κρατά τόσο σταθερή και αξιοπρεπή στάση.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9zD_x0E-soU[/youtube]
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος papagalakos II την Κυρ Μάιος 13, 2012 5:08 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
-
Manthos
Η τοποθέτησή μου βασίστηκε σε αυτή τη πηγή...longshot έγραψε:Οχι οτι εχει καμια φοβερη σημασια αλα ετσι για την ιστορια αυτο που λες δεν ισχυειManthos έγραψε: Αυτό...
ριξε μια ματια στο βιογραφικο της http://www.sakorafa.gr/pages/page.php?pge=19
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CE% ... F%86%CE%B1
...στην οποία αναφέρετε ότι η Σακοράφα εκλέχτηκε για πρώτη φορα βουλευτής το 2007 οπότε ως συμπέρασμα βγαίνει(αν η πηγή δεν εκανε λάθος) ότι η μόνη κυβέρνηση στην οποία συμμετείχε ήταν αυτή του Γ.Α.Π. Προφανώς και το βιογραφικό που βρήκες από τη προσωπική της ιστοσελίδα είναι πιο ακριβές. Ωστόσο, αν το διαβάσεις προσεκτικά, θα δεις ότι ήταν βουλευτής της κυβέρνησης Σημίτη για δύο το πολύ χρόνια. Αν και είναι γεγονός ότι με το Σημίτη αρχηγό το ΠΑΣΟΚ πρωτοξεκίνησε τη λιτότητα.
Καλά, εσύ νομίζεις και ότι η Παπαρήγα είναι sexy.rontrigez έγραψε:Νομίζω κύριε μάνθο πρέπει να ανακαλέσεις σχετικά με την λάσπη. Νομίζω;
Όχι, όταν χωρίς να παραθέσεις κανένα στοιχείο, μιλάς για "τόσα χρόνια" και "αντιλαικούς-αντεργατικούς νόμους", αυτό είναι λάσπη, το να πετάς δύο φράσεις και τα υπόλοιπα να τα αφήνεις στη φαντασία του καθενός.
ΕΛΕΟΣ κύριοι/ες διαχειριστές του φόρουμ με τον Τσίπρα.Υπάρχουν 3-4 βιντεάκια στο προσκήνιο με την αφεντία του. Ούτε καν λινκ δεν μπαίνουν.
Επί της ουσίας. Προφανώς αυτές οι συγκρίσεις στερούνται του κριτηρίου της ιστορικής περιόδου. Το ίδιο το 1986 το ίδιο το 2012? Τί έλεγε το ΠΑΣΟΚ τότε; Τι κόσμο είχε το ΠΑΣΟΚ; και επειδή ξέρω το περιστατικό για ψάξε να δεις μήπως οι 3 αυτοί τότε πριν πάνε στο ΠΑΣΟΚ(όπως και χιλίαδες άλλοι κομμουνιστές) ήταν πολιτικά προσκήμενοι στο ΚΚΕ.
Και για να τελείωνουμε.Με τον οπορτουνισμό το ΚΚΕ συνεργάστηκε 2 φορές. Τη μια μάλιστα με το ολέθριο λάθος να κλείσει και τις οργανώσεις του(ΕΔΑ). Η πρώτη με την ΕΔΑ με το τραυματικό αποτέλεσμα της διάσπασης του 1968 και το δεύτερο το 89-91 στον ενίαιο συνασπισμό. Και στις 2 περιπτώσεις οι συνεργασίες αυτές δεν πήγαν μπροστά την υποθεσή μας. Αντίθετα την πισωγύρισαν. Ως εκ τούτου, πήρε πολύ καλά το μαθημά του για το τι συμβαίνει οτι αναμειγνύεται με τα πίτουρα(μεταφορικά και κυριολεκτικά) για το ίδιο, την τάξη και τα στρώματα που θέλει να εκπροσωπεί.
Εν ολίγοις το ΚΚΕ ούτε θέλει ούτε και μπορεί να λέει ψέμματα και να κοροιδεύει τον λαό όπως ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και λοιπές οπορτουνιστικές, τυχοδιωκτικές δλδ ομάδες.
ΥΓ: Κύριε Μάνθο επειδή έχω αλλεργία στους δήθεν, Πότε το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ ψήφισαν νόμο για το συμφέρον τον εργαζομένων και δεν το κατάλαβα? Αν βρεις κανέναν πρόχειρο να τον ποστάρεις
Επί της ουσίας. Προφανώς αυτές οι συγκρίσεις στερούνται του κριτηρίου της ιστορικής περιόδου. Το ίδιο το 1986 το ίδιο το 2012? Τί έλεγε το ΠΑΣΟΚ τότε; Τι κόσμο είχε το ΠΑΣΟΚ; και επειδή ξέρω το περιστατικό για ψάξε να δεις μήπως οι 3 αυτοί τότε πριν πάνε στο ΠΑΣΟΚ(όπως και χιλίαδες άλλοι κομμουνιστές) ήταν πολιτικά προσκήμενοι στο ΚΚΕ.
Και για να τελείωνουμε.Με τον οπορτουνισμό το ΚΚΕ συνεργάστηκε 2 φορές. Τη μια μάλιστα με το ολέθριο λάθος να κλείσει και τις οργανώσεις του(ΕΔΑ). Η πρώτη με την ΕΔΑ με το τραυματικό αποτέλεσμα της διάσπασης του 1968 και το δεύτερο το 89-91 στον ενίαιο συνασπισμό. Και στις 2 περιπτώσεις οι συνεργασίες αυτές δεν πήγαν μπροστά την υποθεσή μας. Αντίθετα την πισωγύρισαν. Ως εκ τούτου, πήρε πολύ καλά το μαθημά του για το τι συμβαίνει οτι αναμειγνύεται με τα πίτουρα(μεταφορικά και κυριολεκτικά) για το ίδιο, την τάξη και τα στρώματα που θέλει να εκπροσωπεί.
Εν ολίγοις το ΚΚΕ ούτε θέλει ούτε και μπορεί να λέει ψέμματα και να κοροιδεύει τον λαό όπως ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και λοιπές οπορτουνιστικές, τυχοδιωκτικές δλδ ομάδες.
ΥΓ: Κύριε Μάνθο επειδή έχω αλλεργία στους δήθεν, Πότε το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ ψήφισαν νόμο για το συμφέρον τον εργαζομένων και δεν το κατάλαβα? Αν βρεις κανέναν πρόχειρο να τον ποστάρεις