Wizard έγραψε:
1)Βαριέμαι πάρα πολύ να κάτσω να ψάξω αυτή τη στιγμή αν είσαι απ' αυτούς που γκρινιάζουν σαν γεροντοκόρες με 2)περίοδο όταν οι κακές παρατάξεις τους κλείνουν τη σχολή ερήμην τους αλλά από τα λεγόμενά σου το κρίνω πολύ πιθανό. 3)Ξέρεις όμως ότι με το να πας να ψηφίσεις ανεβαίνει ο αριθμός που χρειάζεται σε μια ΓΣ για να έχει απαρτία κι έτσι το αποτέλεσμα είναι πιο αντιπροσωπευτικό του τι θέλουν οι φοιτητές έτσι; Δεν το ήξερες; 4)Όσο για το πόσο ωραία την είπες στη d d doora για την ορθογραφία λέει πολλά για το αν κάποιος πρέπει να ασχοληθεί μαζί σου. Η μόνη απάντηση που κολλάει στο post σου είναι αυτή που χρησιμοποιούσαμε στο δημοτικό ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΙ!!! Βάλε τόνους στο κείμενό σου, γράψε ένα κείμενο που να μην υποδεικνύει την 5)τρικυμία εν κρανίω που σε διακατέχει και μετά ίσως και καταλάβεις το 6)επίπεδο των δύο σου αυτών posts.
1)Γιατι αν το εψαχνες θα εβρισκες κατι ετσι?
2)Βασικα δεν ειναι περιοδος ειναι κλιμακτηριος! Γεραματα βλεπεις...
3)Αδιαφορο! Ξερεις οτι η ΓΣ δεν ειναι απαραιτητο να εχει πολιτικη αποχρωση ετσι? Στην αγγλια και οπουδηποτε αλλου για παραδειγμα (τουλαχιστον ετσι λενε) δεν εχει δαπ και πασπ αλλα μονο φοιτητες!
4)Ναι το ξερω του την ειπα πολυ ασχημα.. ειμαι ο Tsakalos ο λεκτικος τιμωρος!
5)Απο οτι καταλαβα εσυ που δεν εχεις τρικυμια εν κρανιω θα παρεις το φακελακι που θα σου δωσει ο παπαγαλος για να μην κουραζεσαι να ψαχνεις το ψηφοδελτιο της ΠΚΣ ετσι? Αλλωστε που να βρεις χρονο να κοιτας ψηφοδελτια με τοσο ξυλο που θα πεφτει εκει περα! Εσενα δε σε ενοχλει οταν ερχεται καποιος και σου λεει τι να ψηφισεις ετσι?
6)Επιπεδο? Δεν το καταλαβα αυτο? Δε σου αρεσε το μυστικο αρκουδι του πουτιν?
Τελευταία προτεραιότητα η σχολή μου! και να θυμομόστε τον κύριο Dio...
Παίδες μήπως υπάρχει κάποιο link με τις παρατάξεις που κατεβαίνουν στις φετινές φοιτητικές εκλογές?
και κάπου που μπορώ μια περιγραφή του πλάνου δράσης που προτείνουν (τύπου τι θα κάνουν άμα βγούν) ή ούτε καν υπάρχει κάτι τέτοιο ?
Tsakalos έγραψε:
Οχι δε σε λεω κομματοσκυλο γιατι δε βλεπω να εισαι βαμμενος και να μας πρηζεις να ψηφισουμε κατι συγκεκριμενο! Χαιρομαι γιαυτο!!
Μα είμαι "βαμμένος"...Συμμετέχω σε ένα πολιτικο-συνδικαλιστικό μόρφωμα αλλά το ότι επιλέγω να μη το "διαφημίσω" αποτελεί πολιτική επιλογή. Όλα όσα λέω και όσα σκέφτομαι για κάποιο θέμα, έχουν έντονη πολιτική χροιά όπως και όσα λες και σκέφτεσαι...Κι εσύ βαμμένος είσαι. Όσο αποφασίζεις να μην αντιτίθεσαι σε μέτρα που σκοπό έχουν να εξυπηρετήσουν κάποια συμφέροντα και υπάρχουν δυνάμεις που εκπροσωπούν αυτά τα συμφέροντα τότε κάνεις πολύ απλά την δουλειά τους. Η αδράνειά σου, τους κάθεται γάντι...Αν το πάρεις βάση του αποτελέσματος λίγο πιο κάτω από το να κάνεις παρέμβαση γι αυτούς είσαι.....Γτ επειδή δεν είσαι οργανωμένος κάπου δεν είσαι και "βαμμένος"???Και "βαμμένος" και συνυπεύθυνος σε αυτά που θα περάσουν επειδή δεν αντιστάθηκες, είσαι. Και τι σημαίνει για σένα κομματόσκυλο???Πως ορίζεις τον συνδικαλιστή????
Savac21 έγραψε:Παίδες μήπως υπάρχει κάποιο link με τις παρατάξεις που κατεβαίνουν στις φετινές φοιτητικές εκλογές?
και κάπου που μπορώ μια περιγραφή του πλάνου δράσης που προτείνουν (τύπου τι θα κάνουν άμα βγούν) ή ούτε καν υπάρχει κάτι τέτοιο ?
Υπάρχουν στα τραπεζάκια σχετικά κείμενα κάθε σχήματος κ παράταξης...τώρα στο ίντερνετ δεν ξέρω ποιοι έχουν και ποιοι δεν έχουν αναρτήσει τέτοια κείμενα....
"Θα αργήσουν πολύ οι καπιταλιστές να μας πουλήσουν το σκοινί που θα τους κρεμάσουμε??..γιατί ως τώρα μας πηδάν με το δονητή που τους φτιάξαμε.."
d d doora!! έγραψε:
Μα είμαι "βαμμένος"...Συμμετέχω σε ένα πολιτικο-συνδικαλιστικό μόρφωμα αλλά το ότι επιλέγω να μη το "διαφημίσω" αποτελεί πολιτική επιλογή. Όλα όσα λέω και όσα σκέφτομαι για κάποιο θέμα, έχουν έντονη πολιτική χροιά όπως και όσα λες και σκέφτεσαι...Κι εσύ βαμμένος είσαι. Όσο αποφασίζεις να μην αντιτίθεσαι σε μέτρα που σκοπό έχουν να εξυπηρετήσουν κάποια συμφέροντα και υπάρχουν δυνάμεις που εκπροσωπούν αυτά τα συμφέροντα τότε κάνεις πολύ απλά την δουλειά τους. Η αδράνειά σου, τους κάθεται γάντι...Αν το πάρεις βάση του αποτελέσματος λίγο πιο κάτω από το να κάνεις παρέμβαση γι αυτούς είσαι.....Γτ επειδή δεν είσαι οργανωμένος κάπου δεν είσαι και "βαμμένος"???Και "βαμμένος" και συνυπεύθυνος σε αυτά που θα περάσουν επειδή δεν αντιστάθηκες, είσαι. Και τι σημαίνει για σένα κομματόσκυλο???Πως ορίζεις τον συνδικαλιστή????
Κομματοσκυλο ειναι αυτος που λυσαει για καποια παραταξη και κανει τα παντα για να τη διαδωσει με ενοχλητικο πολλες φορες τροπο τροπο... Αυτος που ερχεται πανω απο το κεφαλι σου στο διαλειμμα και σε πρηζει και σου λεει να ανταλλαξετε αριθμους για να σε παρει τηλ να σου θυμισει να κατεβεις στην ταδε διαδηλωση, αυτος που σου λεει τι να ψηφισεις, αυτος που γεμιζει τον τοπο με αφισες σε σημειο που να μην ξερεις τι χρωμα ειναι ο τοιχος! Και φυσικα αυτος που οταν του κανεις μια απλη ερωτηση της μορφης "Τι ωρα ειναι?" ή "Ποσο ηρθε ο παναθηναικος?" παντα βρισκει τον τροπο να το γυριζει σε συζητηση για το... Λενιν!!!
Τα υπολοιπα που λες οτι η αδρανεια μου βοηθα αυτους που θελουν να καταπατησουν τα δικαιωματα μου κλπ ειναι πολυ σωστα και συμφωνω! Απλα πιστευω οτι δεν εχουν θεση μεσα στο πανεπιστημιο, το οποιο ειναι χωρος εκπαιδευσης! Γιαυτο υπαρχουν οι εθνικες βουλευτικες εκλογες σαν αυτες που εγιναν πριν λιγες μερες και στις οποιες οφειλουμε να ειμαστε παροντες ολοι για να μην αποφασιζουν αλλοι για εμας!
Τελευταία προτεραιότητα η σχολή μου! και να θυμομόστε τον κύριο Dio...
Tsakalos έγραψε:Τα υπολοιπα που λες οτι η αδρανεια μου βοηθα αυτους που θελουν να καταπατησουν τα δικαιωματα μου κλπ ειναι πολυ σωστα και συμφωνω! Απλα πιστευω οτι δεν εχουν θεση μεσα στο πανεπιστημιο, το οποιο ειναι χωρος εκπαιδευσης! Γιαυτο υπαρχουν οι εθνικες βουλευτικες εκλογες σαν αυτες που εγιναν πριν λιγες μερες και στις οποιες οφειλουμε να ειμαστε παροντες ολοι για να μην αποφασιζουν αλλοι για εμας!
Άρα όταν έρχονται μέσα στο πανεπιστήμιο και σου αφαιρούν δικαιώματα (τα οποία απολάμβανες ως τώρα χάρη στον αγώνα παλαιότερων φοιτητών), δεν πιστεύεις πως πρέπει να υπάρχει πολιτικοσυνδικαλιστική δράση για να διεκδικήσει να κατοχυρώσει και να υπερασπίσει τα παραπάνω δικαιώματα.. Άλλωστε μόνο ο οργανωμένος συλλογικός αγώνας που φυσικά εκρέει από τις ανάγκες και τα συμφέροντα του φοιτητικού συλλόγου μπορεί κι έχει νικήσει.
"Θα αργήσουν πολύ οι καπιταλιστές να μας πουλήσουν το σκοινί που θα τους κρεμάσουμε??..γιατί ως τώρα μας πηδάν με το δονητή που τους φτιάξαμε.."
d d doora!! έγραψε:
Ναι ρε..Συνέχισε με τέτοιους αφορισμούς και τα λέμε μετά τι θα κάνει η ΔΑΠάρα σχετικά με τα συμβούλια διοίκησης, με το κόψιμο των βιβλίων κ.α. Όπως και να το κάνουμε το Δ.Σ. είναι ένα όργανο όπου παίρνονται αποφάσεις σύμφωνα με αυτούς που ψήφισαν οι φοιτητές..Πάνε με τέτοιες αντιλήψεις και σου λέω εγώ πόσα απίδια θα πάρει η ΔΑΠάρα......
Η ΔΑΠάρα θα κάνει ότι γουστάρει όσο έχει κοινωνικό έρεισμα μέσα στις σχολές, το οποίο θα εκβάλει στην εκλογική της άνοδο. Αντίστοιχα, αν δεν γίνουν αυτά που είπες θα είναι λόγω αντίδρασης φοιτητών και όχι των αντιπροσώπων στο ΔΣ.
Δεν πάει ανάποδα, το ξέρεις και το θυμάσαι και χρησιμοποιείς σε διάφορες καταστάσεις.
Tsakalos έγραψε:Τα υπολοιπα που λες οτι η αδρανεια μου βοηθα αυτους που θελουν να καταπατησουν τα δικαιωματα μου κλπ ειναι πολυ σωστα και συμφωνω! Απλα πιστευω οτι δεν εχουν θεση μεσα στο πανεπιστημιο, το οποιο ειναι χωρος εκπαιδευσης!
Πώς γίνεται αυτό?
Δυνάμεις που προσπαθούν να καταπατήσουν τα δικαιώματά μας υπάρχουν και μέσα στο πανεπιστήμιο. Κάτι που δείχνει άμεσα ότι το πανεπιστήμιο δεν είναι απλά ένας χώρος εκπαίδευσης. Στον χώρο αυτό γίνεται και πολιτική. Όχι μόνο από τις παρατάξεις, αλλά και από εξωπανεπιστημιακούς φορείς, όπως το υπουργείο παιδείας. Όταν έρχεται η Διαμαντοπούλου ή η Γιαννάκου και σου λέει "Από δω και πέρα σου κόβω το ένα, το άλλο και το παράλλο", γίνεται πολιτική μέσα στο πανεπιστήμιο. Όσο αδρανείς για να υπερασπιστείς τον καθαρά εκπαιδευτικό χαρακτήρα που θες να έχει το πανεπιστήμιο, τόσο συνεισφέρεις τελικά στο να ασκούν την πολιτική τους ανεμπόδιστα οι διάφορες δυνάμεις που θέλουν να μας καταργήσουν δικαιώματα.
Αλλά το ακόμα πιο αντιφατικό, είναι το εξής:
Tsakalos έγραψε:Γιαυτο υπαρχουν οι εθνικες βουλευτικες εκλογες σαν αυτες που εγιναν πριν λιγες μερες και στις οποιες οφειλουμε να ειμαστε παροντες ολοι για να μην αποφασιζουν αλλοι για εμας!
Ίσα-ίσα, οι βουλευτικές εκλογές (και γενικά οι εκλογές) γίνονται ακριβώς για να προσδιοριστεί το ποιος θα αποφασίζει για μας.
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
[quote="Tsakalos"]Ελα τωρα.. καταλαβες τι εννοω[/quote]Η αλήθεια είναι πως όχι . Αλλιώς δεν θα απαντούσα καν. Αλλά ούτως ή άλλως το θέμα μας δεν είναι ακριβώς οι βουλευτικές εκλογές και το γιατί γίνονται, οπότε δεν πειράζει...
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
Glaurung έγραψε:
Η ΔΑΠάρα θα κάνει ότι γουστάρει όσο έχει κοινωνικό έρεισμα μέσα στις σχολές, το οποίο θα εκβάλει στην εκλογική της άνοδο. Αντίστοιχα, αν δεν γίνουν αυτά που είπες θα είναι λόγω αντίδρασης φοιτητών και όχι των αντιπροσώπων στο ΔΣ.
Δεν πάει ανάποδα, το ξέρεις και το θυμάσαι και χρησιμοποιείς σε διάφορες καταστάσεις.
Κοίτα είτε αρέσει, είτε δεν αρέσει που υπάρχουν Δ.Σ., τα Δ.Σ. υπάρχουν. Και μπορεί ο καθένας να συμμετέχει. Τώρα τα Δ.Σ. είναι μια δομή όπου παίρνονται αποφάσεις και μάλιστα παίρνονται αποφάσεις στο όνομα του φοιτητιτικού συλλόγου. Δεν θέλω και δεν πρόκειτε να αφήσω την ΔΑΠ να κάνει ότι θέλει σε αυτό το όργανο. Και είναι στο χέρι σου, στο χέρι μου, στο χέρι μας κάτι τέτοιο. Και ειδικά τώρα, με όλα τα μέτρα που έχουν περάσει και θα περάσουν, με όλα τα μέτρα που θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν τον συνδικαλισμό σε κάθε σχολή.