Ο Νικ Μάρβελ και ο μαρμαρωμένος βασιλιάς.

Πέρα από τα βιβλία της σχολής (Φυσική, Ανάλυση, Madame Figaro, Cosmopolitan, PlayStation κλπ) υπάρχουν και λογοτεχνικά βιβλία! Ναι ρε, αλήθεια είναι!

Συντονιστής: meleneemil

Άβαταρ μέλους
alexandra1987
Real Name: Alexandra
Facebook ID: 0

Re: Ο Νικ Μάρβελ και ο μαρμαρωμένος βασιλιάς.

Δημοσίευση από alexandra1987 »

msl έγραψε:Οι προθέσεις σου ήταν σαφείς. Λίγο πιο σαφείς από αυτό που αναγράφεις στη παραπάνω δημοσίευση και νομίζω πως καταλαβαίνεις πολύ καλά τι εννοώ. Όμως, από την ώρα που μπαίνεις σε διαδικασία διαλόγου, έχεις 3 επιλογές:
1. Να απέχεις. Θα κακοχαρακτηριστεί (το βλέπεις), αλλά έτσι θα γλιτώσεις από πιθανές άβολες στιγμές.
2. Να συνεχιστεί ένας διάλογος χωρίς νόημα, που ο καθένας θα λέει το δικό του ίσα για να πει κάτι. Αυτό για εμένα είναι ένας άκρως αποκρουστικός τρόπος επικοινωνίας.
3. Να φέρεις τον διάλογο στα μέτρα σου. Δύσκολο για πολλούς, αλλά όχι ακατόρθωτο.
... Το ζήτημα είναι πλέον εσύ τι θα επιλέξεις από τα 3 παραπάνω να κάνεις ..
Νομίζω πως ήρεμα και χαλαρά μπορούν να ακουστούν απόψεις μέσω διαλόγου.
Ωραία, λοιπόν, ας παίξουμε με τελείως ανοιχτά χαρτιά. Κι απ’ τις τρεις επιλογές σου, η 3η φαίνεται πιο δελεαστική αν και δύσκολη γιατί σπάνια οι συζητητές σέβονται τη θέση του άλλου χωρίς άσχημα υπονοούμενα, κοροϊδίες και προσβολές. :e_smile:
o_apolytos έγραψε:Προτιμώ το (βλάσφημο) Χάρι Πότερ
Σέβομαι τη θέση σου. Στην Εκκλησία πιστεύουμε ότι ο Θεός έπλασε τον άνθρωπο με το «αυτεξούσιο». Να μπορεί δηλαδή να επιλέγει ελεύθερα το Θεό ή να τον απορρίπτει.
o_apolytos έγραψε:
ΙΟΣ έγραψε:Αλλά τι είναι αυτό ακριβώς που ενοχλεί τόσο πολύ στον Χάρι Πότερ την ορθόδοξη Ιερά εξέταση; Τον πραγματικό του φόβο αποκαλύπτει ο συγγραφέας της ΠΕΓ: «Τι θα συμβεί με τις χιλιάδες των παιδιών, που σε λίγα χρόνια, μέσα στην επανάσταση της εφηβείας τους, θα αμφισβητήσουν θεσμούς και πρόσωπα και θα θελήσουν να ακολουθήσουν, όπως η Ρόουλινγκ στα νιάτα της, ανατρεπτικές θεωρίες και τρόπους ζωής;» (σ. 59). Να λοιπόν ο πραγματικός κίνδυνος. Και ποιες είναι αυτές οι «ανατρεπτικές θεωρίες»; Μας τις αναφέρει ο κ. Μηλιώνης, χρησιμοποιώντας δικές της διηγήσεις: «Επαναστάτρια, το είδος της μαθήτριας που κάπνιζε στις στάσεις λεωφορείου μαζί με αγόρια με δερμάτινα μπουφάν. Πρότυπό της κάποια κομουνίστρια συγγραφέας που είχε ό,τι χαρακτηριστικό μπορεί να ήθελε ένα 13χρονο κορίτσι με αριστερά πιστεύω».
o_apolytos έγραψε:Ο Μηλιώνης είναι ο μεταφραστής του συγγραφέα Τζόουνς.
Ο ΙΟΣ της «Ελευθεροτυπίας» είναι μια στρατευμένη ομάδα δημοσιογράφων. Έχω διαβάσει το βιβλίο «Ναι ή Όχι στο Χάρι Πότερ» του Γιάννη Μηλιώνη στο οποίο ο ΙΟΣ αναφέρεται. Απ’ όλο το βιβλίο ο ΙΟΣ διαλέγει (σε ένα βιβλίο 80 σελ.) 2-3 σημεία μόνο (άρα τα υπόλοιπα τα θεωρεί όλα σωστά) και υπογραμμίζει τις πολιτικές θέσεις της Τζέσικα Μίντφορτ (κάποιας κομουνίστριας συγγραφέας) σαν να κάνει τις δηλώσεις ο ίδιος ο Γιάννης Μηλιώνης. Όμως αυτά είναι δήλωση της ίδιας της Ρόουλινγκ. Ο ΙΟΣ, πιστεύω, σκόπιμα προσπαθεί να διασύρει το βιβλίο σαν αντικομουνιστικό. :e_sad:
Manthos έγραψε:Για την ιστορία πάντως να αναφέρω ότι η Rowling δήλωσε πως στα 13 της αποφάσισε να πηγαίνει στην εκκλησία, παρότι ο πατέρας της ήταν άθεος και κανένα μέλος της οικογένειάς της δεν πήγαινε στη λειτουργία. Σήμερα δηλώνει πίστη στον προτεσταντισμό. Επίσης, μάλλον δεν είναι και πολύ κομουνίστρια γιατί στις τελευταίες εκλογές της Βρετανίας στήριξε τον Brown.
http://en.wikipedia.org/wiki/Rowling,_J ... ical_views
Από το link που αναφέρεις βλέπω ότι η στροφή της Ρόουλινγκ έγινε το 2008. Όμως το βιβλίο «Ναι ή Όχι στο Χάρι Πότερ» κυκλοφόρησε το 2003.
Πιστεύω ότι πολλοί άνθρωποι που ακολουθούν στην αρχή της ζωής του κάποια ιδεολογία, μεταστρέφονται αργότερα ειδικά αν αποκτήσουν φήμη και χρήμα, οπότε προσπαθούν να είναι πιο «politically correct». :wink:
Manthos έγραψε:Μάλλον ο κ. Μηλιώνης δεν είναι και πολύ καλά πληροφορημένος. Αυτό βέβαια θα ήταν αδιάφορο αν δεν επεδίωκε να μεταδώσει την άγνοιά του.
Όταν λίγο παραπάνω έλεγα ότι σπάνια οι συζητητές σέβονται τη θέση του άλλου, χωρίς άσχημα υπονοούμενα, κοροϊδίες και προσβολές, δεν αναφερόμουν μόνο στους συμμετέχοντες στη συζήτηση αλλά και σε αναφερόμενα τρίτα πρόσωπα.
Πιστεύω ότι θα πρέπει όλοι να αποδεχθούμε τη θέση της msl και να ανεβάσουμε το επίπεδο της συζήτησης. :)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Skliraios
Real Name: Ιουλιος Μπιτζιμπιτζιδης

Δημοσίευση από Skliraios »

πολυ ιντερνετικο μελανι για το τιποτα!
Δεν εχω κατι με το ΝΙκ μαρβελ ουτε με κανενα βιβλιο αρκει νιωθω εξυπναδιστικη κριτικη, ειδικα στις περιπτωσεις παιδικων βιβλιων.
Τα παιδικα βιβλια ειναι εκει για να θετουν σε κινηση το μυαλο των παιδιων ,να εξαπτουν τη φαντασια τους και να εξοικιωνονται με το γραπτο λογο....ολα τα παραπερα ειναι περιττα. Αυτος που παιζει ρολο στο τι θα πιστεψει και πως θα πορευτει ενα παιδι ειναι ο γονιος του. Ποσο θα αφησει δηλαδη το παιδικο μυαλο ελευθερο.
Πραγματικα το οτι μυθιστορηματα για παιδια και μεγαλους κατηγορουνται ,μου θυμιζει ιερα εξεταση.
ο καθενας ειναι ικανος να κρινει τι του ταιριαζει και τι οχι.
Προτιμω ενα παιδι με φαντασια που εχει διαβασει οσα περισσοτερα γινονται για να αναπτυξει τη σκεψη του
παρα ενα παιδι που του φορεσα παρωπιδες φοβουμενος μηπως και καταφερει και καταριψει αυτα που ισως πιστευω εγω ή η κοινωνια και με ριξει στο περιθωριο....σαν αλλος κρονος που τρωει τα παιδια του
Το παιδικο μυαλο ειναι ελευθερο,ακομπλεξαριστο χωρις τεχνιτους φραγμους. ολοι μια ζωη προσπαθουν να το βαλουν σε κουτια και κλουβια μεχρι που τα καταφερνουν ...αφηστε τα παιδια ησυχα και αυτα θα βρουν το δρομο τους
http://www.freewebs.com/hellian00/300%204.gif

ο πληθωρισμός του φαίνεσθαι έχει ρίζες στη έλλειψη του είναι.

Occasio aegre offertur, facile amittitur - Opportunity is offered with difficulty, lost with ease. (Publius Syrus)

http://www.neobux.com/?r=SKLIRAIOS
Άβαταρ μέλους
alexandra1987

Skliraios έγραψε:Τα παιδικα βιβλια ειναι εκει για να θετουν σε κινηση το μυαλο των παιδιων, να εξαπτουν τη φαντασια τους και να εξοικιωνονται με το γραπτο λογο... ολα τα παραπερα ειναι περιττα. Αυτος που παιζει ρολο στο τι θα πιστεψει και πως θα πορευτει ενα παιδι ειναι ο γονιος του. Ποσο θα αφησει δηλαδη το παιδικο μυαλο ελευθερο.
Θα συμφωνήσω στα περισσότερα αλλά όχι σε όλα. Ο γονιός είναι αυτός που έχει την ευθύνη για το τι διαβάζει το παιδί του και φυσικά μέχρι την ενηλικίωση. Όμως, δε συμφωνείς, ότι αναγνώσματα υπάρχουν και ωφέλημα και βλαβερά? Δε θα πρέπει ο γονιός που αγαπά το παιδί του να του δώσει ό,τι καλύτερο μπορεί για τη διαμόρφωση του χαρακτήρα του? Όποιος κι αν είναι ο προσανατολισμός του γονιού... Μπορεί, ο γονιός να αφήσει το παιδικό μυαλό ενός 10χρονου ελεύθερο? Παιδαγωγικά δε γίνεται κάτι τέτοιο. Το ανθρώπινο μυαλό διαμορφώνεται από το περιβάλλον και τα ερεθίσματα. Αν του δώσουμε αρνητικά ερεθίσματα σε αρνητικό περιβάλλον είναι πιθανό να πάρουμε έναν εγκληματία! :e_confused:
Skliraios έγραψε:Το παιδικο μυαλο ειναι ελευθερο, ακομπλεξαριστο χωρις τεχνιτους φραγμους. Ολοι μια ζωη προσπαθουν να το βαλουν σε κουτια και κλουβια μεχρι που τα καταφερνουν... αφηστε τα παιδια ησυχα και αυτα θα βρουν το δρομο τους.
Το παιδικό μυαλό είναι ένα σφουγγάρι με κάποιες δομές που σχετίζονται με την κληρονομικότητα και έχει τα φυσικά του όρια. Τα παιδιά θα βρουν το δρόμο τους σωστά αν ο γονιός είναι «σωστός» και παιδαγωγεί με αγάπη. :D
Εικόνα
BOB_O_MASTORAS
Real Name: Μπομπ

Δημοσίευση από BOB_O_MASTORAS »

Σε περίπτωση που δεν σας ήταν αρκετή αυτή η συζήτηση, ή έχετε ακόμα ερωτήσεις/απορίες για τον Νικ Μάρβελ και την παρέα του, η Αλεξάνδρα και η αδερφή της Τάτη, έχουν ποστάρει και σε άλλα φόρουμς στο διαδίκτυο.

Συγκεκριμένα, στο pdpforum, το φόρουμ του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής, είχε ποστάρει η Αλεξάνδρα πριν 2 χρόνια και σήμερα, μετά από χρόνια απουσίας, πόσταρε η Τάτη πριν μερικές ώρες. Ορίστε το thread, καλή διασκέδαση:

http://www.pdpforum.eu.org/forum/viewto ... ?f=7&t=186
Άβαταρ μέλους
antony07
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Αντώνης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από antony07 »

Μία από αυτές έχει και facebook: http://www.facebook.com/tati.melidoni . Δείτε τους φίλους της και θα γουστάρετε.
"Ωραία παιδιά κατάχαμα κυλάει
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας
θυμάστε, Colin de Cayeux τον λέγανε
το άσυλο εμπιστεύτηκε ναι σαν κι εσάς,
σημάδεψε ο μπάτσος και τον ξέκανε
"
Άβαταρ μέλους
alexandra1987

BOB_O_MASTORAS έγραψε:Σε περίπτωση που δεν σας ήταν αρκετή αυτή η συζήτηση, ή έχετε ακόμα ερωτήσεις/απορίες για τον Νικ Μάρβελ και την παρέα του, η Αλεξάνδρα και η αδερφή της Τάτη, έχουν ποστάρει και σε άλλα φόρουμς στο διαδίκτυο.
Συγκεκριμένα, στο pdpforum, το φόρουμ του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής, είχε ποστάρει η Αλεξάνδρα πριν 2 χρόνια και σήμερα, μετά από χρόνια απουσίας, πόσταρε η Τάτη πριν μερικές ώρες. Ορίστε το thread, καλή διασκέδαση:

http://www.pdpforum.eu.org/forum/viewto ... ?f=7&t=186
Ευχαριστούμε για την πληροφορία. Σ’ αρέσει κι εσένα το trolling απ’ ό,τι καταλαβαίνω...
antony07 έγραψε:Μία από αυτές έχει και facebook: http://www.facebook.com/tati.melidoni . Δείτε τους φίλους της και θα γουστάρετε.
Κι εσύ, ένα από τα ίδια...
Τι σε κόφτει ποιοι είναι οι φίλοι μου; Τι εννοείς δηλαδή; Ποιοι είναι οι δικοί σου οι φίλοι;
Αυτό είναι το επίπεδο του forum; Δε βγαίνετε καλύτερα σε καμιά εκπομπή της Oprah;
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
antony07
Forum Moderator
Forum Moderator
Επικοινωνία:

alexandra1987 έγραψε:
Κι εσύ, ένα από τα ίδια...
Αλήτης, κοπέλα μου, ναρκομανής αλήτης. Απ' αυτούς που συλίζουν εκκλησίες.

alexandra1987 έγραψε: Τι σε κόφτει ποιοι είναι οι φίλοι μου; Τι εννοείς δηλαδή; Ποιοι είναι οι δικοί σου οι φίλοι;
Εμένα οι φίλοι μου είναι μαύρα πουλιά, που κάνουν τραμπάλα στις ταράτσες ετοιμόρροπων σπιτιών. Κάνουν ό,τι λάχει, πλασιέ τσελεμεντέδων κι εγκυκλοπαιδειών, φτιάχνουν δρόμους κι ενώνουν ερήμους, διερμηνείς σε καμπαρέ της Ζήνωνος, επαγγελματίες επαναστάτες... Παλιά τους στρίμωξαν και τα κατέβασαν, τώρα παίρνουν χάπια και οινόπνευμα να κοιμηθούν, αλλά βλέπουν όνειρα και δεν κοιμούνται.

Επίσης, προς πληροφόρησή σου, όλο ταξιδεύουν οι φίλοι μου, γιατί δεν τους αφήσατε σπιθαμή για σπιθαμή. Όλοι οι φίλοι μου ζωγραφίζουν με μαύρο χρώμα, γιατί τους ρημάξατε το κόκκινο γράφουν σε συνθηματική γλώσσα, γιατί η δική σας μόνο για γλύψιμο κάνει.

Οι φίλοι μου είναι:
μαύρα πουλιά, και σύρματα στο λαιμό σας, στα χέρια σας κλπ.

alexandra1987 έγραψε:Αυτό είναι το επίπεδο του forum; Δε βγαίνετε καλύτερα σε καμιά εκπομπή της Oprah;
Ελληνορθοδοξία ελληνορθοδοξία βλέπω, αλλά την Oprah την ξέρουμε! Ξέρεις ότι και ο μακαριστός Χριστόδουλος ονειρευόταν να γίνει Βουγιουκλάκη?
"
Άβαταρ μέλους
alexandra1987

antony07 έγραψε:Αλήτης, κοπέλα μου, ναρκομανής αλήτης. Απ' αυτούς που συλούν εκκλησίες.
Παρ’ όλα τα λεγόμενά σου δε μου φαίνεσαι ούτε αλήτης ούτε ναρκομανής κι όσον αφορά τη σύληση εκκλησιών, μάλλον τη μεταφυσική υπόσταση της Εκκλησίας νομίζεις ότι μπορείς να συλήσεις.
antony07 έγραψε:Εμένα οι φίλοι μου είναι μαύρα πουλιά, που κάνουν τραμπάλα στις ταράτσες ετοιμόρροπων σπιτιών. Κάνουν ό,τι λάχει, πλασιέ τσελεμεντέδων κι εγκυκλοπαιδειών, φτιάχνουν δρόμους κι ενώνουν ερήμους, διερμηνείς σε καμπαρέ της Ζήνωνος, επαγγελματίες επαναστάτες... Παλιά τους στρίμωξαν και τα κατέβασαν, τώρα παίρνουν χάπια και οινόπνευμα να κοιμηθούν, αλλά βλέπουν όνειρα και δεν κοιμούνται.
Πριν 2 χρόνια, μόλις είχα έλθει στην Ελλάδα, συνάντησα στη Σόλωνος ένα punk (μαλλί Mohawk πράσινο, Τ-shirt με τον Baphomet, bracers με καρφιά και άλλα άγρια πράγματα...). Μου έκανε εντύπωση ότι κρατούσε προσεκτικά από το μπράτσο μια γριούλα με μαύρα και τσεμπέρι και προσπαθούσε να την περάσει απέναντι. Τους ακολούθησα μέχρι την Ακαδημίας. Την κρατούσε προσεκτικά σ’ όλη τη διαδρομή. Σκέφτηκα ότι θα πρέπει να ήταν γιαγιά του...
Οι Έλληνες είμαστε περίεργη ράτσα, με βαθιά παράδοση κι αξίες. Εγώ γεννήθηκα στο Cape Town και στα 18 μου μετακομίσαμε όλη η φαμίλια στην Νέα Ζηλανδία. Από μικρή έμαθα να λατρεύω τη χώρα της καταγωγής μου και το όνειρό μου ήταν να γνωρίσω κάποτε τη χώρα των προγόνων μου, που, ναι, έδωσε τα φώτα στην ανθρωπότητα, όσο κι αν θεωρείται αυτό από κάποιους cliche.
Πιστεύω λοιπόν πως τόσον εσύ όσο και τα άλλα αγόρια που θέλουν να είναι ακραίοι, επαναστάτες και κάποτε γράφουν κι ανοησίες για πράγματα που δεν έχουν εμπειρία και δεν τα καταλαβαίνουν, αυτά τα παιδιά αξίζει λιγάκι να ψάξουν στην παράδοσή μας και να εξερευνήσουν την πίστη μας, όχι με τα στερεότυπα που δυστυχώς πέρασαν οι «προοδευτικοί» και οι «ακραίοι», αλλά με καθαρό μυαλό, χωρίς ιδεοληψίες.
antony07 έγραψε:Επίσης, προς πληροφόρησή σου, όλο ταξιδεύουν οι φίλοι μου, γιατί δεν τους αφήσατε σπιθαμή για σπιθαμή. Όλοι οι φίλοι μου ζωγραφίζουν με μαύρο χρώμα, γιατί τους ρημάξατε το κόκκινο γράφουν σε συνθηματική γλώσσα, γιατί η δική σας μόνο για γλείψιμο κάνει.
Οι φίλοι μου είναι: μαύρα πουλιά, και σύρματα στο λαιμό σας, στα χέρια σας κλπ.
Ποιοι είναι οι «εμείς», που τα έκαναν όλα αυτά; Εγώ μεγάλωσα μέσα σε ένα αγαπητικό περιβάλλον με πατέρα και μητέρα που μας λάτρευαν, με πολλά αδέλφια ένα γύρω, μέσα στη Ορθόδοξη Παροικία της Νότιας Αφρικής, σε αγγλόφωνο σχολείο και με ιδιαίτερα στα Ελληνικά (Αρχαία - Νέα) με την κ. Ηλέκτρα, ένα θαυμάσιο άνθρωπο που αγαπούσε και νοιαζόταν...
Έμαθα να υπολογίζω τον άλλον, τις επιλογές του, την πίστη του, τις απόψεις του. Έμαθα να σέβομαι και μη κοροϊδεύω αυτό που ο άλλος θεωρεί σημαντικό, έστω κι αν οι δικές μου επιλογές ήταν αντίθετες.
Έμαθα να αγαπώ την Ελλάδα και να σέβομαι την πίστη μου και την Εκκλησία.
Έμαθα να επαναστατώ όχι σε βάρος των άλλων, αλλά σε βάρος του εαυτού μου κι έτσι να βλέπω πού φταίω και να προσπαθώ να διορθωθώ και με τη βοήθεια των γονιών μου και του Πνευματικού μου.
Στην Ελλάδα γνώρισα παιδιά απ’ όλους τους χώρους και αριστερούς κι αναρχικούς και φασίστες. Έμαθα να σέβομαι τον άλλο σαν πρόσωπο –κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν δεχθώ τον άλλον σαν εικόνα Θεού- χωρίς να δεχθώ κατ’ ανάγκη και τα πιστεύω του.
Έτσι λοιπόν δε μπορώ να καταλάβω ποιοι είναι αυτοί που «δεν τους αφήσαμε σπιθαμή για σπιθαμή».
antony07 έγραψε:Ελληνορθοδοξία ελληνορθοδοξία βλέπω, αλλά την Oprah την ξέρουμε! Ξέρεις ότι και ο μακαριστός Χριστόδουλος ονειρευόταν να γίνει Βουγιουκλάκη?
Όλοι την ξέρουν την Oprah κι είστε ευτυχισμένοι που δεν την έχετε κι εδώ. Αν κι η οικογένειά μου δε βλέπαμε τηλεόραση.
Τέλος δεν πιστεύω στις αθλιότητες που μπορεί να κυκλοφορούν κάποιοι κύκλοι που θέλουν τους ανθρώπους μαντρωμένους στις σέχτες τους και που πασχίζουν έτσι να βλάψουν όπως νομίζουν την Εκκλησία.
Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος ήταν ένας άξιος ιεράρχης, με σφάλματα φυσικά σαν άνθρωπος, αλλά μια μεγάλη αξία για τη χώρα και την Εκκλησία.
Και δε σε τιμά να κυκλοφορείς αυτές τις αθλιότητες.
Υ.Γ. Θα πρέπει πάντως να σου αναγνωρίσω ότι γράφεις καλά... και ποιητικά κι αξίζεις το χρόνο που χρειάστηκε να σου απαντήσω.
Εικόνα
o_apolytos
Real Name: Πραγματικό Όνομα

Δημοσίευση από o_apolytos »

alexandra1987 έγραψε:Έμαθα να σέβομαι τον άλλο σαν πρόσωπο –κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν δεχθώ τον άλλον σαν εικόνα Θεού
Α ώστε μόνο έτσι μπορείς να σεβαστείς κάποιον. Αν αυτό δεν είναι η επιτομή της απανθρωπιάς, τότε τί είναι;
alexandra1987 έγραψε:Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος ήταν ένας άξιος ιεράρχης
Μακαριστοί είμαστε εμείς που επιτέλους τα τίναξε τα πέταλα. Από τους λίγους αρχιεπισκόπους που θα μείνουν στην ιστορία για τους αρνητικότερους λόγους.

Αλλά το θέμα δεν είναι αυτό. Θα ήθελα να ρωτήξω πού θα μπορούσαμε να βρούμε κάποιο αντίτυπο ενός εκ των βιβλίων του ΜπικΜάρμπελ, να το αναγνώσουμε και να διαμορφώσουμε μία εμπεριστατωμένη γνώμη επ'αυτού, ούτως ώστε να είμαστε σε θέση να κρίνουμε (για να κριθούμε) αφενός την καλλιτεχνική του αξία, αφού η ύψιστη (όχι ο Ύψιστος) αξίωση ενός έργου είναι να έχει μία τέτοια, και αφετέρου το αν ο παιδαγωγικός του χαρακτήρας είναι αποδεκτός από την αφεντιά μας και τα πιστεύω μας, κάτι εξαιρετικά απίθανο, δεδομένου ότι το εν λόγω πόνημα έχει γραφθεί από όποιον έχει γραφθεί τέλος των πάντων. Επίσης, αν έχετε φτάσει να διαβάζετε μέχρι εδώ, είτε είστε η αλεξάνδρα1987 είτε δεν έχετε ζωή είτε και τα δύο.

Την (μη χριστιανική) αγάπη μου.

Αν δεν αξίζει τον κόπο να μου απαντήσεις (που δεν αξίζει), μπορώ να ανεβάσω κι εγώ κάνα ποίημα της Γώγου να γίνουμε.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος o_apolytos την Πέμ Σεπ 06, 2012 5:59 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
msl
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μαρία-Σοφία
Facebook ID: 735434828
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από msl »

Off Topic
Ή είμαστε admins και "πρέπει" να τα διαβάζουμε όλα .. :ssss: :oops:
I'm not a bitch, I just have a low tolerance for bullshit ..

:: Αθλητικός Όμιλος Πήγασος Κυψέλης
::
papagalakos II
Real Name: Λουμίδης

Δημοσίευση από papagalakos II »

Κυρίες και κύριοι!
Η μοναδική και φοβερή Αλεξάνδρα έκανε μόνο για σας και μόνο για λίγες παραστάσεις ένα ταξίδι στο χρόνο (μας έρχεται κάπου απ' το 1400 μ.Χ.) για να σας μεταφέρει για εσάς και μόνο για εσάς τις αξίες του μεσαίωνα! Παρακαλώ απολαύστε τη!
(που να είχα και όρεξη να γράψω περισσότερα...)
alexandra1987 έγραψε:Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος ήταν ένας άξιος ιεράρχης, με σφάλματα φυσικά σαν άνθρωπος
Αν μπορούμε να αποκαλέσουμε "σφάλμα" το γεγονός ότι ήταν χουντικός.
alexandra1987 έγραψε:Έμαθα να επαναστατώ όχι σε βάρος των άλλων, αλλά σε βάρος του εαυτού μου
Επαναστατείς μόνο εναντίον του εαυτού σου;

Οι αγωνιστές του 1821 που επαναστάτησαν σε βάρος των Τούρκων και τους ξεκοίλιαζαν ήταν παραστρατημένοι ή όχι;
Η Εκκλησία στην αρχή τους καταδίκασε. Στη συνέχεια τους ευλόγησε και σήμερα είναι όσο πλούσια είναι χάρη στην αναγνώριση της συμβολής της τότε.

Τι δεν πάει καλά εδώ;

Βέβαια, αυτό που δεν πάει καλά είναι ότι προσπαθώ να βρω λογική σε κάτι που εξορισμού δεν έχει λογική. Γι' αυτό λοιπόν ρωτώ, πως ακριβώς θες να γίνει το παρακάτω;
alexandra1987 έγραψε:Πιστεύω λοιπόν πως τόσον εσύ όσο και τα άλλα αγόρια που θέλουν να είναι ακραίοι, επαναστάτες και κάποτε γράφουν κι ανοησίες για πράγματα που δεν έχουν εμπειρία και δεν τα καταλαβαίνουν, αυτά τα παιδιά αξίζει λιγάκι να ψάξουν στην παράδοσή μας και να εξερευνήσουν την πίστη μας, όχι με τα στερεότυπα που δυστυχώς πέρασαν οι «προοδευτικοί» και οι «ακραίοι», αλλά με καθαρό μυαλό, χωρίς ιδεοληψίες.
Δεν εξερευνάς κάτι με καθαρό μυαλό και χωρίς ιδεοληψίες αν ξεκινάς την έρευνά σου αφήνοντας πίσω τη λογική. Και αν αφήσεις πίσω τη λογική δεν έχεις εξερεύνηση, έχει ιδεοληψία και σίγουρα όχι καθαρό μυαλό.

Τα λογικά επιχειρήματα συνήθως δεν πιάνουν στους θρησκόληπτους. Διαφορετικά δεν θα υπήρχαν θρησκόληπτοι.

Τελικά δεν αποβλακώνει μόνο το χασίς. Η συστηματική και απ' την παιδική ηλικία κατήχηση στο να είσαι καλό παιδί σε κάνει εξίσου αποβλακωμένο. Θα σου έκανε καλό να γίνεις λίγο πάνκισα.
Δεν ξέρω τι γνώμη έχεις για την ισορροπία, αλλά αν από μικρή κάνεις σαν 80χρονη θεούσα κάπου θα σε βαρέσει αυτό.
alexandra1987 έγραψε:Έμαθα να υπολογίζω τον άλλον, τις επιλογές του, την πίστη του, τις απόψεις του. Έμαθα να σέβομαι και μη κοροϊδεύω αυτό που ο άλλος θεωρεί σημαντικό, έστω κι αν οι δικές μου επιλογές ήταν αντίθετες.
Όπως γράφω παραπάνω έμαθες να είσαι "καλή" κοπέλα. Με επιφύλαξη βέβαια γιατί δεν ξέρω αν μπορεί κανείς να πει αντικειμενικά τι είναι "καλό".
Κοινώς έμαθες να είσαι υποταγμένη σε όσους σε θέλουν καλή κοπέλα, τη στιγμή που ο Χριστός αμφισβητούσε όσους τον ήθελαν "καλό" άνθρωπο.

Αλλά πάλι ψάχνω λογική σε μια θρησκεία που σου λέει στο ένα χαστούκι να γυρίζεις και τ' άλλο μάγουλο ενώ ταυτόχρονα λέει και Οφθαλμό αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος.
alexandra1987 έγραψε:Έμαθα να αγαπώ την Ελλάδα και να σέβομαι την πίστη μου και την Εκκλησία.
Ό,τι ακριβώς χρειάζεται να ξέρει ένας αυτοκράτορας για να κοιμάται ήσυχος. Εσύ τελικά είσαι με τον θεό ή τον αυτοκράτορα; Είσαι με την ορθοδοξία της παλιάς ή της κενής διαθήκης; Από ποιας μέχρι ποιας σελίδας της ορθοδοξίας είσαι ποια κεφάλαια αποκηρύσσεις;
Ή είσαι πιστή με μια φιλοσοφική έννοια που δεν μπαίνει σε τέτοια επίγεια "τριπάκια"; Ενημερωτικά αν ισχύει το τελευταίο πρέπει να ξέρεις ότι η Εκκλησία σου που τόσο σέβεσαι σε θεωρεί αιρετική και παλιότερα θα σε έκαιγε. Δεν το κάνει γιατί κάποιοι επαναστάτησαν ενάντια σε άλλους. Και όχι τον εαυτό τους.

Αν πάλι επιλέγεις κάποιες πτυχές της ορθοδοξίας θα πρέπει να εξηγήσεις πως και με ποια κριτήρια ξέρεις τι να κρατήσεις και τι να πετάξεις. Ο θεός μπορεί να ξέρει την αλήθεια αλλά το να πει ένας θνητός ότι ξέρει την αλήθεια εκτός από βλασφημία δείχνει ότι την έχει ψωνίσει και λίγο.

Τέλος πρέπει να έχει υπόψιν σου ότι αν διάφοροι παραστρατημένοι δεν είχαν ξεφύγει απ' τη θέληση της ορθοδοξίας σου και δεν είχαν επαναστατήσει εναντίον άλλων τώρα εσύ μάλλον θα ήσουν σκλάβα, δούλα και κυρά.

Αν πάλι σ' αρέσει αυτή η προοπτική μπορώ να σου δώσω το τηλέφωνό μου. Αν ποτέ παντρευτώ δεν φαίνεσαι κακή περίπτωση. Δούλα... Κυρά... Μια χαρά!

"Ο κύριος εχθρός του κομμουνισμού είναι ο χριστιανικός κλήρος."
Λένιν

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=mF1Gd6JcGTs[/youtube]
pitsirikos
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από pitsirikos »

:loove: Ειρήνη, σύντροφοι και εν Χριστώ αδελφοί.
You might very well think that; I couldn't possibly comment.
Άβαταρ μέλους
alexandra1987

o_apolytos έγραψε:Α ώστε μόνο έτσι μπορείς να σεβαστείς κάποιον. Αν αυτό δεν είναι η επιτομή της απανθρωπιάς, τότε τί είναι;
Διακρίνω ελαφρά σύγχυση φρενών...
o_apolytos έγραψε:Μακαριστοί είμαστε εμείς που επιτέλους τα τίναξε τα πέταλα. Από τους λίγους αρχιεπισκόπους που θα μείνουν στην ιστορία για τους αρνητικότερους λόγους.
Διακρίνω και κακοήθεια προς το νεκρό...
o_apolytos έγραψε:Αλλά το θέμα δεν είναι αυτό. Θα ήθελα να ρωτήξω πού θα μπορούσαμε να βρούμε κάποιο αντίτυπο ενός εκ των βιβλίων του ΜπικΜάρμπελ, να το αναγνώσουμε και να διαμορφώσουμε μία εμπεριστατωμένη γνώμη επ'αυτού, ούτως ώστε να είμαστε σε θέση να κρίνουμε (για να κριθούμε) αφενός την καλλιτεχνική του αξία, αφού η ύψιστη (όχι ο Ύψιστος) αξίωση ενός έργου είναι να έχει μία τέτοια, και αφετέρου το αν ο παιδαγωγικός του χαρακτήρας είναι αποδεκτός από την αφεντιά μας και τα πιστεύω μας, κάτι εξαιρετικά απίθανο, δεδομένου ότι το εν λόγω πόνημα έχει γραφθεί από όποιον έχει γραφθεί τέλος των πάντων. Επίσης, αν έχετε φτάσει να διαβάζετε μέχρι εδώ, είτε είστε η αλεξάνδρα1987 είτε δεν έχετε ζωή είτε και τα δύο.
Ίσως νομίζεις ότι εκπροσωπείς το σύνολο του forum...
Δε χρειάζεται να ασχοληθώ περισσότερο.
papagalakos II έγραψε:Κυρίες και κύριοι!...
Αν μπορούμε να αποκαλέσουμε "σφάλμα" το γεγονός ότι ήταν χουντικός.
Διακρίνω ελαφρά σύγχυση φρενών...
papagalakos II έγραψε:Επαναστατείς μόνο εναντίον του εαυτού σου; Οι αγωνιστές του 1821 που επαναστάτησαν σε βάρος των Τούρκων και τους ξεκοίλιαζαν ήταν παραστρατημένοι ή όχι;
Η Εκκλησία στην αρχή τους καταδίκασε. Στη συνέχεια τους ευλόγησε και σήμερα είναι όσο πλούσια είναι χάρη στην αναγνώριση της συμβολής της τότε.
Διακρίνω άγνοια της ιστορίας...
papagalakos II έγραψε:Βέβαια, αυτό που δεν πάει καλά είναι ότι προσπαθώ να βρω λογική σε κάτι που εξορισμού δεν έχει λογική. Γι' αυτό λοιπόν ρωτώ, πως ακριβώς θες να γίνει το παρακάτω;
Σ’ αυτό +φωνώ. Δεν υπάρχει λογική.
Η λογική δε σε βοηθάει να κατανοήσεις ένα υπαρξιακό σύστημα. Η βίωση μόνο μπορεί να σε κάνει να δεις... όλα τα υπόλοιπα είναι για να κουραζόμαστε...
papagalakos II έγραψε:Δεν εξερευνάς κάτι με καθαρό μυαλό και χωρίς ιδεοληψίες αν ξεκινάς την έρευνά σου αφήνοντας πίσω τη λογική. Και αν αφήσεις πίσω τη λογική δεν έχεις εξερεύνηση, έχει ιδεοληψία και σίγουρα όχι καθαρό μυαλό.
Τα λογικά επιχειρήματα συνήθως δεν πιάνουν στους θρησκόληπτους. Διαφορετικά δεν θα υπήρχαν θρησκόληπτοι.
Το εξηγήσαμε παραπάνω...
papagalakos II έγραψε:Τελικά δεν αποβλακώνει μόνο το χασίς. Η συστηματική και απ' την παιδική ηλικία κατήχηση στο να είσαι καλό παιδί σε κάνει εξίσου αποβλακωμένο. Θα σου έκανε καλό να γίνεις λίγο πάνκισα.
Δεν ξέρω τι γνώμη έχεις για την ισορροπία, αλλά αν από μικρή κάνεις σαν 80χρονη θεούσα κάπου θα σε βαρέσει αυτό. Όπως γράφω παραπάνω έμαθες να είσαι "καλή" κοπέλα. Με επιφύλαξη βέβαια γιατί δεν ξέρω αν μπορεί κανείς να πει αντικειμενικά τι είναι "καλό".
Κοινώς έμαθες να είσαι υποταγμένη σε όσους σε θέλουν καλή κοπέλα, τη στιγμή που ο Χριστός αμφισβητούσε όσους τον ήθελαν "καλό" άνθρωπο.
Θα με ενδιέφερε μια εξιστόρηση της παιδικής σου ηλικίας (της πραγματικής όμως χωρίς φαντασίες). Θα ήταν ιδιαίτερα κατατοπιστική για τη μετέπειτα διαμόρφωση των θέσεών σου.
papagalakos II έγραψε:Αλλά πάλι ψάχνω λογική σε μια θρησκεία που σου λέει στο ένα χαστούκι να γυρίζεις και τ' άλλο μάγουλο ενώ ταυτόχρονα λέει και Οφθαλμό αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος.
Τα ‘χεις ελαφρώς μπερδεμένα γενικά, αλλά στα περί Εκκλησίας το μπέρδεμα είναι απύθμενο...
papagalakos II έγραψε:Ό,τι ακριβώς χρειάζεται να ξέρει ένας αυτοκράτορας για να κοιμάται ήσυχος. Εσύ τελικά είσαι με τον θεό ή τον αυτοκράτορα; Είσαι με την ορθοδοξία της παλιάς ή της κενής διαθήκης; Από ποιας μέχρι ποιας σελίδας της ορθοδοξίας είσαι ποια κεφάλαια αποκηρύσσεις;
Ή είσαι πιστή με μια φιλοσοφική έννοια που δεν μπαίνει σε τέτοια επίγεια "τριπάκια"; Ενημερωτικά αν ισχύει το τελευταίο πρέπει να ξέρεις ότι η Εκκλησία σου που τόσο σέβεσαι σε θεωρεί αιρετική και παλιότερα θα σε έκαιγε. Δεν το κάνει γιατί κάποιοι επαναστάτησαν ενάντια σε άλλους. Και όχι τον εαυτό τους.
Αν πάλι επιλέγεις κάποιες πτυχές της ορθοδοξίας θα πρέπει να εξηγήσεις πως και με ποια κριτήρια ξέρεις τι να κρατήσεις και τι να πετάξεις. Ο θεός μπορεί να ξέρει την αλήθεια αλλά το να πει ένας θνητός ότι ξέρει την αλήθεια εκτός από βλασφημία δείχνει ότι την έχει ψωνίσει και λίγο.
Διακρίνω βαθύτατη άγνοια της ιστορίας και της Εκκλησίας διαμορφωμένη από αριστερούς χώρους...
papagalakos II έγραψε:Τέλος πρέπει να έχει υπ’ όψιν σου ότι αν διάφοροι παραστρατημένοι δεν είχαν ξεφύγει απ' τη θέληση της ορθοδοξίας σου και δεν είχαν επαναστατήσει εναντίον άλλων τώρα εσύ μάλλον θα ήσουν σκλάβα, δούλα και κυρά.
Αν πάλι σ' αρέσει αυτή η προοπτική μπορώ να σου δώσω το τηλέφωνό μου. Αν ποτέ παντρευτώ δεν φαίνεσαι κακή περίπτωση. Δούλα... Κυρά... Μια χαρά!
Είσαι και φεμινιστής, τρομάρα σου...
papagalakos II έγραψε:"Ο κύριος εχθρός του κομμουνισμού είναι ο χριστιανικός κλήρος". Λένιν.
Ο φίλος σου είναι ξεπερασμένος... όσο για τον Πανούση και το επίπεδό του... έχασε κάθε ιδέα και για σένα.

Δεν είναι η πρόθεσή μου να συνεχίσω. Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε κι όσοι απάντησαν, πάρτε το όπως σας αρέσει.
Νομίζω λοιπόν –όπως έγραψα κι αλλού- ότι εξαντλήσαμε τα περιθώρια και γίνεται κουραστικό... έχουμε εξάλλου και εξεταστική!
Πιθανώς να σας δω του χρόνου ή όταν κυκλοφορήσει το 4ο βιβλίο... ελπίζω.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
msl
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μαρία-Σοφία
Facebook ID: 735434828
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από msl »

alexandra1987 έγραψε:
papagalakos II έγραψε:Τελικά δεν αποβλακώνει μόνο το χασίς. Η συστηματική και απ' την παιδική ηλικία κατήχηση στο να είσαι καλό παιδί σε κάνει εξίσου αποβλακωμένο. Θα σου έκανε καλό να γίνεις λίγο πάνκισα.
Δεν ξέρω τι γνώμη έχεις για την ισορροπία, αλλά αν από μικρή κάνεις σαν 80χρονη θεούσα κάπου θα σε βαρέσει αυτό. Όπως γράφω παραπάνω έμαθες να είσαι "καλή" κοπέλα. Με επιφύλαξη βέβαια γιατί δεν ξέρω αν μπορεί κανείς να πει αντικειμενικά τι είναι "καλό".
Θα με ενδιέφερε μια εξιστόρηση της παιδικής σου ηλικίας (της πραγματικής όμως χωρίς φαντασίες). Θα ήταν ιδιαίτερα κατατοπιστική για τη μετέπειτα διαμόρφωση των θέσεών σου.
:ROFL2: :ROFL2: :ROFL2:

Σχωράτε με για το offtopic, αλλά αυτό θα είχε πολύ ενδιαφέρον! Αν γίνει, κερνάω τα pop corn και στη συνέχεια τα απαραίτητα φάρμακα για καρδιακό/εγκεφαλικό/υπαρξιακό γενικότερα!! :P

Και για να μην κάνω quote το σεντονάκι του/της alexandra1987, διακρίνω υπεκφυγή, με ό,τι και αν αυτό συνεπάγεται (για να απαντήσω στο πλαίσο των δικών σου απαντήσεων).
I'm not a bitch, I just have a low tolerance for bullshit ..

:: Αθλητικός Όμιλος Πήγασος Κυψέλης
::
Άβαταρ μέλους
antony07
Forum Moderator
Forum Moderator
Επικοινωνία:

alexandra1987 έγραψε: Διακρίνω ελαφρά σύγχυση φρενών...
Κάνεις και διαγνώσεις? :P
alexandra1987 έγραψε:Διακρίνω και κακοήθεια προς το νεκρό...
Λέει πουθενά ότι στους νεκρούς απευθύνουμε μόνο "καλοήθειες"? Σε στυλ "Κακός νεκρός και άσχημη νύφη δεν υπάρχει"? Δεν κατάλαβα γιατί να ξεχνάμε ότι ο Χριστόδουλος πέθανε από τις ομοφυλοφιλικές σεξουαλικές (και gay) αμαρτίες που έκανε στα μοναστήρια όταν (ως φοιτητής), ασπάστηκε τον μοναχισμό (Είπε να κάνει φοιτητική ζωή στο μοναστήρι "αμαρτάνοντας" με τους μοναχούς :p). Ή ότι συμπεριφερόταν με περισσό σταριλίκι, χαρακτηριστικό ίδιον και κόμπλεξ του παπαδαριού! Ή ότι ήταν ακροδεξιός, ομοίως χαρακτηριστικό ίδιον και κόμπλεξ του παπαδαριού.
alexandra1987 έγραψε:
papagalakos II έγραψε:Επαναστατείς μόνο εναντίον του εαυτού σου; Οι αγωνιστές του 1821 που επαναστάτησαν σε βάρος των Τούρκων και τους ξεκοίλιαζαν ήταν παραστρατημένοι ή όχι;
Διακρίνω άγνοια της ιστορίας...
Αντιθέτως, εγώ διακρίνω σε σένα βαριά άγνοια της Ιστορίας (και ξεδιάντροπη παπαγαλία της ιστορίας που σου μάθανε), αγαπητή Τάτη/Αλεξάνδρα ή όπως αλλιώς σε λένε.
alexandra1987 έγραψε: Η λογική δε σε βοηθάει να κατανοήσεις ένα υπαρξιακό σύστημα. Η βίωση μόνο μπορεί να σε κάνει να δεις... όλα τα υπόλοιπα είναι για να κουραζόμαστε...
Και η βίωση δεν γίνεται αντιληπτή μέσω της λογικής; Μήπως κοροϊδεύεις τον εαυτό σου, ή απλά κάθεσαι να σε κοροϊδεύει ο Πνευματικός σου;
alexandra1987 έγραψε:
papagalakos II έγραψε:Δεν εξερευνάς κάτι με καθαρό μυαλό και χωρίς ιδεοληψίες αν ξεκινάς την έρευνά σου αφήνοντας πίσω τη λογική. Και αν αφήσεις πίσω τη λογική δεν έχεις εξερεύνηση, έχει ιδεοληψία και σίγουρα όχι καθαρό μυαλό.
Το εξηγήσαμε παραπάνω...
Ποιό; Το γεγονός ότι είσαι όντως θρησκόληπτη;

alexandra1987 έγραψε: Θα με ενδιέφερε μια εξιστόρηση της παιδικής σου ηλικίας (της πραγματικής όμως χωρίς φαντασίες). Θα ήταν ιδιαίτερα κατατοπιστική για τη μετέπειτα διαμόρφωση των θέσεών σου.
Ίσως η δική σου ιστορία, και οι τόνοι ελληνοχριστιανικού χασίς που σε έβαλαν να ρουφήξεις τα τελευταία χρόνια έχει πιο ενδιαφέρον. Όχι ότι είσαι κάτι πρωτότυπο (ο μεσαίωνας ήταν γεμάτος από αρχέτυπά σου), αλλά τουλάχιστον θα γελάσουμε λίγο, και θα εμπεδώσουμε πως η αμορφωσιά και η μικρομυαλιά των γονιών σου και των γύρω σου, σε έφτασαν σε αυτό το νοητικό επίπεδο.

alexandra1987 έγραψε:Τα ‘χεις ελαφρώς μπερδεμένα γενικά, αλλά στα περί Εκκλησίας το μπέρδεμα είναι απύθμενο...
Που να 'ξερες τι δεν σου έχουν πει για την Εκκλησία. Για τα εγκλήματα, για την λειτουργία της ως "επιχείρηση" ανα τους αιώνες, για την εγγενή ομοφυλοφιλία (άμεσο αποτέλεσμα του χριστιανικού τρόπου ζωής), για τον κοινωνικό έλεγχο που εξυπηρετεί.... Που να 'ξερες, πραγματικά! Παίζει και να αντιπαθούσες τον Πνευματικό (ή θρησκευτικό νταβαντζή/ντίλερ) σου.

alexandra1987 έγραψε: Διακρίνω βαθύτατη άγνοια της ιστορίας και της Εκκλησίας διαμορφωμένη από αριστερούς χώρους...
Θα παρακαλούσες για να είχες παιδεία επηρεασμένη και διαμορφωμένη από τους Αριστερούς χώρους. Αν θες και αιτιολόγηση, δες το πολιτιστικό (πνευματικό-καλλιτεχνικό-επιστημονικό) έργο που παρήγαγαν προοδευτικοί και αριστεροί άνθρωποι τα τελευταία 100 χρόνια και μετά δες και των ομοϊδεατών σου...
alexandra1987 έγραψε: Δεν είναι η πρόθεσή μου να συνεχίσω. Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε κι όσοι απάντησαν, πάρτε το όπως σας αρέσει.
Εγώ πάλι κατάλαβα ότι είσαι από τους ανθρώπους που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν το 2012. Χαρακτηριστικό παράδειγμα του ότι η ανθρωπότητα είναι ανίκανη να κάνει ένα βήμα προς τα εμπρός χωρίς να κάνει μισό βήμα πίσω, και πιστεύουμε σε αόρατες τριάδες και βλακώδεις πνευματικότητες/"ενδεδειγμένους τρόπους ζωής από το σύστημα" μετά τις εξισώσεις της Γενικής Σχετικότητας, τις ανισότητες του Bell και την ανακάλυψη του μποζόνιου Higgs!
alexandra1987 έγραψε: Νομίζω λοιπόν –όπως έγραψα κι αλλού- ότι εξαντλήσαμε τα περιθώρια και γίνεται κουραστικό... έχουμε εξάλλου και εξεταστική!
Εξεταστική? Σπουδάζεις και σε Πανεπιστήμιο? Ωιμέεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε....
alexandra1987 έγραψε:Πιθανώς να σας δω του χρόνου ή όταν κυκλοφορήσει το 4ο βιβλίο... ελπίζω.
Ζήτω ο ελληνορθόδοξος Χάρυ Πόττερ!
"
Απάντηση

Επιστροφή στο “Λογοτεχνία”