Κλείνει ο 902

"Η πολιτική αφορά το παρόν, ενώ μια μαθηματική εξίσωση την αιωνιότητα. "
Albert Einstein

Συντονιστές: antony07, Chris

papagalakos II
Real Name: Λουμίδης
Facebook ID: 0

Κλείνει ο 902

Δημοσίευση από papagalakos II »

rontrigez

Re: Κλείνει ο 902

Δημοσίευση από rontrigez »

Ραδιοφωνο και ριζοσπαστης οπως το 40.
Άβαταρ μέλους
barbara
Real Name: Νίκος

Δημοσίευση από barbara »

Αχ, ωραία χρόνια...
rontrigez

Α ξεχασα και πορταλ χιχιχιχι
papagalakos II

Άμα είναι να το κάνουμε του '40 εδώ πέρα δε πιάνουμε και κάνα τουφέκι λέω εγώ;...
rontrigez

Ε κατσε πρωτα να ψηφισει, εστω, μια κρισιμη μαζα κκε και θα ρθουν και τα τουφεκια. Βλεπεις πολλοι ψηφισαν το νεο πασοκ πριν 4 μηνες...
papagalakos II

Να κάτσω; Σαν πολύ δεν κάτσαμε; Δεν στα είπανε καλά, δεν κάθεσαι και σε ψηφίζει ο κόσμος για να πάρεις τα όπλα. Σε ψηφίζει ο κόσμος επειδή τα έχεις πάρει ήδη.

Και όταν ο φασισμός έχει φτάσει το 10% και οι μισθοί στην πείνα καταλαβαίνεις ότι αυτή η ώρα έχει περάσει προ πολλού. Όπως έλεγε κάποτε και το δικό σας ΕΑΜ:

"Όταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα"
rontrigez

Α ρε παπαγαλακο, αυτο καταλαβες ή κανεις τον χαζο;

Εδω ρε κατι σαν και του λογου σου "επαναστατες" στηριξαν το νεο πασοκ με τα μπουνια και τωρα μου λες για οπλα και τουφεκια;

Μια ζωη οι μικροαστοι θεποιουν την μορφη, γρηγορα γινονται υπρεπαναστατες και μετα στην πρωτη στραβη την ουρα στα σκελια. Δε πα να κανεις καμια περιφρουρα πρωτα να δεις τις διαθεσεις της εργατικης ταξης, να δεις πως μπορεις να τους πεισεις οτι δεν φταει το μνημονιο, αλλα ο καπιταλισμος. Αλλα πρεπει να σπασεις τα αρχιδια σου γι αυτο και κατι μεγαλοι υπερεπαναστατες σαν και σενα απαξιουν. Βολευονται με βαθυστοχαστες αναλυσεις και λογια, λογια, λογια,.....,λογια. Και στο τελος ψηφιζουμε πασοκ (ειτε παλιο ειτε νεο).

Υγ: προσφατα εσυ δεν ησουν που ανεβασες το βιντεακι με τον ανδρεα και το ανηκει στους ελληνες. Ολοι εσεις οι αριστερουληδες θα κοβατε φλεβα αν σηκωνονταν απο τον ταφο. Μεχρι και παιδι θα θελατε να σας κανει.

ΣΗΚΩ ΑΝΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
papagalakos II

Δεν είπα ποτέ πως είμαι επαναστάτης. Κάθε στοιχειωδώς διαβασμένος άνθρωπος ξέρει πως για να είναι επαναστάτης πρέπει να έχει δράση και όχι μόνο λόγια. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει κόμμα ή οργάνωση με επαναστατική δράση παρά μόνο υπέρ-επαναστατικές διακηρύξεις, γι' αυτό κι εγώ είμαι ανένταχτος.

Έχω εξηγήσει πως ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ για λόγους τακτικής, όπως άλλωστε στις τελευταίες εκλογές έκαναν και πολλοί αναρχικοί, αν όχι οι περισσότεροι. Και πες ότι εγώ είμαι ΠΑΣΟΚος. Ανεξάρτητα απ' τις διαφωνίες που έχεις, πιστεύεις πως μέσα σε μια νύχτα διαλύθηκε το αναρχικό κίνημα και ΠΑΣΟΚοποιήθηκε επειδή ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ;

Ένας λαός που έχει σβήσει η φωτιά στη ψυχή του δεν μπορεί εύκολα να ξαναπιστέψει και να ελπίσει. Και η μόνη σπίθα που έχουν κάποιοι αρκεί μόνο για να βρουν τη δύναμη να αυτοκτονήσουν. Ελπίδα θα έδινε στο λαό να μπει μπροστά ένα επαναστατικό κόμμα. Αν υπήρχε εκεί θα ήμουν. Επειδή όμως δεν υπάρχει η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ με την έννοια ψήφου στην [κατ' όνομα τουλάχιστον] αριστερά έδωσε στο λαό που αυτοκτονούσε να δει πως υπάρχει ακόμα. Έστω και σε νούμερα να καταγραφεί.

Από πριν τις εκλογές έλεγα πως αυτές είναι μόνο το πρώτο βήμα. Πως τον κόσμο που θα ψηφίσει μαζικά αριστερά αφού ξαναβρεί το κουράγιο του και την ελπίδα του θα πρέπει να τον οργανώσουμε με σχέδιο. Κάτι τέτοιο δεν είναι δική μου δουλειά αλλά ενός επαναστατικού κόμματος. Του ΚΚΕ που θέλει να αυτοαποκαλείται τέτοιο.

Επειδή όμως το ΚΚΕ έχει αλλεργία σε ό,τι επαναστατικό χρόνια τώρα, αντί να μιλήσει στον κόσμο που στράφηκε στην αριστερά προτιμά να τον απαξιώσει και να τον πει ΠΑΣΟΚο.
Στον κόσμο που μετά από χρόνια που του λέγαμε να σηκωθεί απ' τον καναπέ του και επιτέλους σηκώθηκε και πήγε στο Σύνταγμα [μισό εκατομμύριο] επίσης προτιμά να τον απαξιώσει και να τον στείλει σπίτι του.

Είστε αντεπαναστάτες και προδότες.

Και καλές είναι οι συνδικαλιές περί "μορφής", "περιεχομένου", "καθαρότητας" και δεν ξέρω τι, αλλά φοβάμαι πως το ζήτημα είναι πολύ πιο απλό.
Η βασική διαφορά της επαναστατικής και της ρεφορμιστικής είναι σε αυτό που εσύ θες να λες "μορφή" και μόνο. Η ποιότητά της εξαρτάται από τις αναλύσεις της, όμως η βασική διαφορά είναι πως η ρεφορμιστική αριστερά σεβόμενη την αστική νομιμότητα συμμετέχει στις εκλογές, ενώ η επαναστατική μη αναγνωρίζοντας νόμους, παράνομα και ένοπλα αγωνίζεται για το τσάκισμα του καπιταλισμού.

Δεν είναι θέμα "θεοποίησης της μορφής" φίλε.
Ούτε φετίχ των όπλων.
Ούτε δεν ξέρω τι άλλη συνδικαλιά.

Είναι πως "η βία είναι η μαμή της ιστορίας"
Είναι το κοινό ανάμεσα στην οκτωβριανή επανάσταση, την κουβανική, τους Τουπαμάρος.

Όσο για τις διαθέσεις της εργατικής τάξης αυτές δε θα τις βρεις στους διαδρόμους του περισσού. Μια σημαντική δουλειά του κομμουνιστή/επαναστάτη όπως θες πες το είναι να τριγυρνά ανάμεσα στον κόσμο και να πιάνει τον παλμό του. Είναι να πιάνεις κουβέντες και καμιά φορά να συμμετέχεις στο Σύνταγμα, στο μετρό, στα καφενεία.
Φυσικά αν όποιον δεν είναι στο ΚΚΕ τον θεωρείς πράκτορα ή ΠΑΣΟΚο δεν μπορείς να το κάνεις αυτό, και κατ' επέκταση δεν μπορείς να έχεις ιδέα για τις διαθέσεις του κόσμου.

Άκουγα σήμερα τον δικό σας τον Καλαμούκη που έπαιξε μερικές φορές την απάντηση ενός ανθρώπου προφανώς φτωχού, που αν και δεν θυμάμαι την διατύπωση ακριβώς είπε: "τι θα κάνουμε; θα τους κρεμάσουμε!"
Αυτή είναι η διάθεση του πολύ κόσμου.

Υ.Γ.
Το βίντεο με τον Αντρέα το ανέβασα για πλάκα αλλά είσαι και ηλίθιος

Υ.Γ.2
Έχει παραγίνει αυτή η κατάσταση με την καταδίκη της βίας και το φετίχ του ειρηνικού δρόμου. Καταδικάζω την ειρήνη απ' όπου κι αν προέρχεται (την ειρήνη ως μέσο πάλης, όχι ως σκοπό).
Άβαταρ μέλους
m3Lt3D
Real Name: Γιάννης

Δημοσίευση από m3Lt3D »

Θα μου λειψουν οι κατσαρολες και τα τηγανια που διαφημιζε,σκοτωνες ευχαριστα την ωρα.
Δεν ειχε καποια αλλη χρησιμοτητα εξαλλου ο 902.

http://pitsirikos.net/2012/09/902/
"Σκατά στους φασίστες" - όχι Μπρεχτ
ge99020
Real Name: Panagiotis A.

Δημοσίευση από ge99020 »

Η δυναμική πάντως του ΚΚΕ , να χάνει δύναμη εν μέσω τόσης δυσφορίας της κοινωνίας μόνο ως τραγική αποτυχία/λάθος μπορει να θεωρηθεί. Δεν είναι δυνατόν κόσμος που παλαιότερα ψήφιζε Πασόκ/ΝΔ μονοκούκι να ψάχνει τι να ψηφίσει με απόγνωση, και πολλές φορές να θέλει να ψηφίσει ριζοσπαστικά και να είναι το ΚΚΕ και να μιλάει μια γλώσσα μαόνι και κερί καρναούμπα σαν να είναι κάποια αίρεση. Επόμενο είναι λοιπόν να ταυτιστεί ξαφνικά με την ΧΑ, η οποία και αντιπροσωπεύει στα μάτια πολλών την εκδίκηση απέναντι στο σύστημα (γράφω αντιπροσωπεύει-δεν νομίζω οτι είναι). Αν πάραυτα η ΧΑ σταματούσε τις ρατσιστικές μ/ς και επικεντρωνόνταν σε χειροδικίες και πράξεις τύπου fight club, με τον αναβρασμό και την αίσθηση αδικίας και μίσους που υπάρχει στην κοινωνία αίσθησή μου είναι ότι μπορεί ακόμα και κυβέρνηση να βγουν.

Long story short, μου φαίνεται οτι το ΚΚΕ αυτη τη στιγμή προβάλει πιο συντηρητικό και απο την ΝΔ. Και η ΧΑ , πέρα απο τους περιορισμένης εφυίας ρατσιστές/μισάνθρωπους, έχει μεγάλη κοινωνική στήριξη/ανοχή για τις πράξεις της, όπως είχαν παλαιότερα και επαναστατικές ("τρομοκρατικές") ομάδες της αριστεράς.

Disclaimer-επειδή όλοι λιγο πολύ έχετε δηλώσει πολιτικές πεποιθήσεις- Είμαι τελείως ανένταχτος/ζω εξωτερικo, θα ψήφιζα σε αυτές τις εκλογές σύριζα.
rontrigez

Δηλαδή Πάνο η γλώσσα φταεί. Όχι τι λέει πολιτικά, άλλα πως το λέει,ε;

Και για να γίνω σαφής, τι δεν καταλαβαίνεις απο τα κάτω:

Αποδέσμευση από την ΕΕ-Μονομερή διαγραφή του χρέους-Λαική/Εργατική Εξουσία

Δεν μου φαίνεται οτι λέει κάτι από όλα αυτά η ΧΑ

ΥΓ1: Παπαγάλε, σου είπα να πας να κάνεις καμία περιφρούριση σε απεργία ή εξόρμηση σε τόπους δουλείας. Μην κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις. Αλλά όπως έγραψα και ποιο πάνω σιγά μην σπάσεις τα αρχίδια σου.
Αν κάποιος έχει πάρει διαζύγιο από την εργατική τάξη και τους εργαζομένους αυτός είσαι εσύ όχι εγώ.

ΥΓ2: Τελικά ποιος είναι μεγαλύτερος ηλίθιος, ο ίδιος ή αυτοί που ασχολούνται μαζί του;
ge99020

Δημοσίευση από ge99020 »

Το πρόβλημα είναι οτι τώρα , οι θέσεις του ΚΚΕ είναι πιο επίκαιρες απο ποτέ και έχουν για πρώτη φορά ευρεία πέραση. Παλαιότερα , π.χ Έξοδος απο ΕΕ ήταν τελείως θέμα ταμπού, και η κουβέντα έκλεινε εκεί. Τώρα που πολύ συμμερίζονται αυτή την άποψη, δεν στηρίζουν το ΚΚΕ, μου φαίνεται απίστευτο. Προσωπική μου άποψη λοιπόν είναι οτι πρέπει να φταίει σημαντικα και η γλώσσα. Το στύλ. Το Μπράντιγκ. Κάτι δεν κολλάει πια, υπάρχει μια έντονη τάση στα δικά μου μάτια ελιτισμού στα μέλη του ΚΚΕ, υπο την έννοια οτι στα @ μου οι άλλοι, εγώ κατέχω την μόνη αλήθεια, έλα να στην πώ, ή οτι είτε εισαι 100% μαζί μου η χώρια μου. Δεν υπάρχει καμία διάθεση αναπροσαρμογής/lifting . Και ξέρεις ρε συ κάτι, προσωπικά ποσώς μου είναι ενδιαφέρον το ΚΚΕ. Προσπαθώ να εξηγήσω το οφθαλμοφανές, ότι θα περίμενα ΧΑ στο 0.5% και το ΚΚΕ στο 15% , και όχι την παρούσα κατάσταση. Δεν είναι τυχαίο ότι την κρίση την καρπώθηκε το σύριζα και η ΧΑ. Ότι κριτική κάνω, την κάνω πάνω στην κουβέντα οτι το αντίβαρο της ΧΑ αυτην την στιγμή έχω την αίσθηση οτι είναι το Σύριζα, και όχι το ΚΚΕ όπως θα περίμενα. Και το σύριζα δεν νομίζω ότι μπορεί έυκολα αυτη τη στιγμή να παίξει εναν τέτοιο ρόλο.
rontrigez

τα παραπάνω 3 στοιχεία, είναι διαλέκτικα δεμένα το ένα με το άλλο. Δεν μπορεί να κοπεί το ένα από το άλλο. Και εδώ υπάρχει θέμα. Η έξοδος από την ΕΕ δεν νομίζω οτι είναι λυμένη για τους περισσότερους. Και ο σύριζα θέμα εξόδου δεν βάζει. Πόσο δεν μάλλον θέμα καπιταλιστικών σχέσεων παραγωγής. Ο σύριζα αυτή την περίοδο μετεξελίσσεται στο νέο πασοκ, στην νέα σοσιαλδημοκρατια και οι θέσεις του είναι μια προς μια υπερασπίζονται την πλουτοκρατία.

Το δίλλημα με μεταρρυθμίσεις ή με επαναστατικό τρόπο έχει λυθεί για το ΚΚΕ. Όλες οι υπόλοιπες δυνάμεις της αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ) το σκέφτονται και το συζητούν. Αν και δεν θέλει πολύ μυαλό.Αρκεί να δεις την έγινε στην Ευρώπη τον 20ο αίωνα και που κατέληξαν όλοι μα όλοι οι μεταρρυθμιστές.

Να ξανθυμίσω οτι η αντιμνημονιακή ομπρέλα που σήκωσε ο συριζα (οτι δηλαδή για όλα φταεί το κακό μνημόνιο και έχουμε μνημονιακες και αντιμνημονιακές δυνάμεις, δηλ δεν φταίει ο καπιταλισμός αλλά μια μορφή διαχειρισής του) χώρεσαν επίσημα μέχρι τον καμμένο και φυσικά έδωσαν πολιτικό συγχωρωχάρτι από τα "αριστερά" στην ΧΑ που τοποθέτησε εαυτόν στις αντιμνημονιακές δυνάμεις. Εδώ έρχονται και οι πλατείες κτλ. Οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ σαν γνήσια αστικές αποτέλεσαν την 5η φάλαγγα της ΧΑ είτε το πιστεύετε είτε όχι. Τα γεγονότα αυτό δείχνουν.

Μην ξεχνάτε οτι πολλοί σκέφτονταν μεταξύ σύριζα και ΧΑ, ένδειξη του αχταρμά πολιτικών θέσεων και της πολιτικής ωριμότητας ενός μεγάλου τμήματος της κοινωνίας.
ge99020

Δημοσίευση από ge99020 »

rodriguez, συμφωνώ σε πολλά απο αυτά που λές. Το κύριο target group όμως του ΚΚΕ δέν θα είμαι εγώ εύκολα (αστική οικογένεια), αλλά πιό λαικά στρώματα, που όπως λες έχουν κάθε λόγο να αντιμάχονται το καπιταλισμό. Το γεγονός ότι σκέφονται μεταξύ σύριζα+ΧΑ , που όντος συνέβαινε, μου κάνει μεγάλη εντύπωση. Κλείνοντας την κουβέντα για αυτό το θέμα που μου έχει κινήσει το ενδιαφέρον, ως εξωτερικός παρατηρητής το μόνο που μπορώ να πώ είναι πως όσο συνεχίζει να καρπώνεται η ΧΑ την εκδικιτική/αντι-μετανευστική πολιτική κλπ, και όσο ο Σύριζα θα κεντροαριστεροποιήται, δεν βλέπω πλεόν ζωτικό χώρο στο ΚΚΕ. Και στο δικό μου μυαλό, 1000 φορές καλύτερα ακροαριστερός απο ακροδεξιός αν έπρεπε να διαλέξω.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική”