Κλείνει ο 902

"Η πολιτική αφορά το παρόν, ενώ μια μαθηματική εξίσωση την αιωνιότητα. "
Albert Einstein

Συντονιστές: antony07, Chris

rontrigez

Re: Κλείνει ο 902

Δημοσίευση από rontrigez »

Πάνο, το θέμα δεν είναι "πολιτικού ζωτικού χώρου", είναι αν πείθεις ή όχι και τι κάνεις στην πράξη. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που υπάρχει σήμερα δεν είναι το αν οι θέσεις του ΚΚΕ επιβεβαιώνονται από την ζωή αλλά αν ο άλλος θα εμπιστευτεί τον συναδελφό του, τον συμφοιτητή του, τον γειτονά του που είναι και οι δύο άνεργοι και μαζί θα πετύχουν κάτι. Εκεί κρίνεται το παιχνίδι. Στην οργάνωση της συλλογικότητας.

Και φυσικά αν θα τον πείσεις πως αν μείνει άνεργος δεν φταίε ο Χασαν αλλά ο έλλην Αλαφούζος, ο έλλην Μάνεσης, ο έλλην Βαρδινογιάννης, ο έλλην Αγγελόπουλος, ο έλλην Αγγελικούσης, ο ελλην Κόκκαλης κτλ, κτλ

Και ξέρεις θυμήθηκα και τα λόγια το Νεφελουδη, ενός παλίου κουκουε που καποιά στιγμή διαγράφτηκε κίολας. Δούλευε στα τραμ. Τον ρωτάνε το 2000 γιατί μπήκε στο ΚΚΕ και απάντησε: Όταν κάναμε τις απεργίες, ενώ οι υπόλοιποι φώναζαν και χαίδευαν τα αφτιά των εργαζομένων στις συνελεύσεις, την επόμενη μέρα μαζί με την εργοδοσία φτιάχναν τους καταλόγους των απεργοσπατών και σχεδιάζαν από πια πύλη θα τους βάλουν στο αμαξοστάσιο να βγάλουν τα τραμ και να γίνουν οι επισκευές. Μόνοι οι κουκουεδες ήταν τίμιοι και προσπαθούσαν να πετύχει η απεργία. Γι αυτό πήγα με το ΚΚΕ"
papagalakos II
Real Name: Λουμίδης
Facebook ID: 0

Δημοσίευση από papagalakos II »

Rontrigez παραβλέποντας ότι δεν απαντάς σε τίποτα επί της ουσίας...

Παρέλειψα πράγματι να σου απαντήσω περί περιφρουρήσεων. Και αυτό γιατί έχω ξαναγράψει πως δεν νομίζω να ενδιαφέρει ιδιαίτερα το semfe.gr τι κάνω και που πάω. Στην τελική ένας άνθρωπος είμαι, όχι κόμμα για να πρέπει να παρουσιάσω κατάσταση.
Παρόλα αυτά και ξημερώματα έχω ξυπνήσει για να πάω σε εργοστάσια να μοιράσω προκηρύξεις [μιας που έχετε και φετίχ εκεί στο ΚΚΕ με τα εργοστάσια], και σε εκατονταπλάσιες πορείες από εσένα έχω κατέβει [αφού κατεβαίνω κάθε τόσο και από 9 χρονών ενώ εσείς καλείτε ούτως ή άλλος μια πορεία το μήνα και αν], και σε περιφρουρήσεις πολιτικών εκδηλώσεων έχω βρεθεί, και για όλα τα αντιρατσιστικά φεστιβάλ από το 2005 και μετά έχω δουλέψει, και με τους Χρυσαυγίτες έχουμε κυνηγηθεί πριν γίνουν διάσημοι και τους μάθεις επιτέλους κι εσύ. Να πω κι άλλα ή πήρα την άδεια να συνεχίσω να μιλάω;

Και σαν καλός ΚΝίτης δεν ακούς τι σου λένε. Διαβάζεις "ΣΥΡΙΖΑ" και δεν θες παρακάτω, εκεί. Βάζεις την κασέτα κι αρχίζεις "που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι με την ΕΕ, που δε λέει για μονομερή διαγραφή, που, που"...
Οκ, το πιάσαμε. Δεν είναι επαναστατικό κόμμα. Αλλά δεν δήλωσε και ποτέ ότι ήταν για να πρέπει να απολογηθεί που δεν είναι κατά της ΕΕ.
Αντιθέτως αυτοί που δηλώνουν επαναστάτες θα έπρεπε να δώσουν κάποια στιγμή κάποιες εξηγήσεις για αρκετά.

Από 'κεί και πέρα ναι, κατά τη γνώμη μου πρέπει να βγούμε απ' την ΕΕ [και σίγουρα άμεσα απ' το ευρώ]. Αλλά το θέμα είναι ότι δεν μπορείς να πάρεις μια λίστα, να ξεκινήσεις να βάζεις "τικ" και να συνεργαστείς μόνο με όσους πιάσουν 10/10.
Στην τελική πως προκύπτει ότι εσύ έχεις τη σωστή λίστα; Επειδή σας έμεινε η σφραγίδα και το όνομα από την εποχή που το ΚΚΕ ήταν επαναστατικό; Εσύ δεν ζούσες καν, πως καρπώνεσαι αγώνες άλλων;

Όσο για τη σκέψη κάποιων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Χ.Α. να σε ενημερώσω ότι άλλοι τόσοι ήταν μεταξύ ΚΚΕ και Χ.Α.
Και όχι μόνο σε επίπεδο ψηφοφόρων που είναι ανεξέλεγκτο. Έχω πρόχειρα μερικά ονόματα στελεχών που από υποψήφιοι με το ΚΚΕ βρέθηκαν υποψήφιοι με το ΛΑΟΣ.

Το ζήτημα μεταρρύθμισης ή επανάστασης έχει λυθεί και στο ΚΚΕ, και στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ακόμα και σε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Σε θεωρητικό και φιλοσοφικό επίπεδο. Αυτό δε λέει κάτι. Επαναστατικό κόμμα δεν είναι αυτό που έχει λύσει τα υπαρξιακά του αλλά αυτό που έχει δράση επαναστατική.
Και είναι να απορείς... Με καμιά 50αριά επαναστατικά κόμματα στην Ελλάδα... γιατί δεν έχει γίνει ακόμα επανάσταση...
Λυπάμαι πάντως που οι μόνες απαντήσεις που έχεις να δώσεις είναι σχετικά με το τι κάνει ή δεν κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

20 άτομα, δεν θέλει παραπάνω. Ας είχα εγώ μια οργάνωση έστω με 20 άτομα...

"Άρχισα την επανάσταση με 82 άτομα. Θα το ξανάκανα, ακόμη και με 10 ή 15 και με ακλόνητη πίστη. Δεν έχει σημασία πόσο μικρός είσαι, αν έχεις πίστη και σχέδιο δράσης."
Φιντέλ Κάστρο

Πάντως όσο το σκέφτομαι ξέρεις που καταλήγω με απλά λόγια;...
Η βασική διαφορά μας είναι ότι
εσύ μπορείς να μιλήσεις για "επαναστάσεις", "ξεκοιλιασμούς αστών", "χαλασμούς" κ.λπ. και να μη σε πειράξει κανένας γιατί ως ΚΝίτης όλοι στο κράτος και τους μηχανισμούς του ξέρουν ότι δεν τα εννοείς. Εσύ είσαι ελεύθερος να τα λες και να καρπώνεσαι ψήφους και ως αντάλλαγμα προσφέρεις με τη στάση σου [και τις καταδίκες σου ενίοτε] ότι δεν τα εννοείς.
Απ' την άλλη αν εγώ μιλήσω για κάνα δυο πράγματα που έχω στο μυαλό μου, και παρά τη θεωρητική ελευθερία του λόγου που υπάρχει θα διωχθώ με τρομονόμο. Ίσως επειδή αντίθετα απ' ότι λες έχω δώσει μια δυο φορές λόγους για να θεωρείται ότι εννοώ όσα λέω και πως έχω δράση.
rontrigez

Καλά κρασά παπαγάλε. Δεν θυμάμαι να έγινε στην Ελλάδα καμία εξέγερση τα τελευταία 35 χρόνια με συγκεκριμένα επαναστατικά-προωθητικά αιτήματα και σπέρμα αλλαγής τάξης στην εξουσία. Θυμάσαι εσύ καμία;

Το οτι έχει δίκιο το ΚΚΕ, επιβεβαιώνεται από το οτι όλες μα όλες οι βασικές του εκτιμήσεις βγαίνουν μια προς μια. Ακριβώς επειδή χρησιμοποιεί σωστά και επιστημονικά τα εργαλεία του μαρξισμού-λενινισμού όταν διάφοροι έχουν ξεμπερδέψει με αυτά. [Είδες τι έπαθε το ΝΑΡ που τώρα προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα για τις αρλούμπες περί ολοκληρωτικού καπιταλισμού; Και προφανώς έχει αξία να μάθεις και γιατί στον τίτλο του δεν υπάρχει η λέξη "κομμουνιστικό"].

Για ψάξει λίγο καλύτερα τι λέει ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ και όλες του οι συνιστώσες για το θέμα μεταρρύθμιση ή επανάσταση; Δε νομίζω οτι το ΣΕΚ λέει κάτι τέτοιο. Μήπως το λένε στην κομμουνιστική ανανέωση που ήθελε κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ;

Και αυτές τις σαχλαμάρες σου για το οτι το ΚΚΕ είναι συστημικό κόμμα να τις πεις στα παιδιά που λίγο έλειψε να σκοτωθούν το 2001 στον Πειραία, να το πεις για τους χιλιάδες κουκουεδες που απολύονται κάθε μέρα επειδή τολμούν να σηκώσουν κεφάλι και να οργανώσουν την πάλη τους μαζί με του συναδέλφους τους. Άσε και ξέρω από την καλή και από την ανάποδη πολλούς υπερεπαναστάτες στα πανεπιστήμια που γίνονται τα καλύτερα τσιράκια. Και για το λόγου το αληθές δεν πας καμια βόλτα στον ΟΤΕ να ρωτήσεις τι γίνεται;

ΥΓ: Για πες κανα όνομα υπ. με το ΚΚΕ που ήταν υπ. με το ΛΑΟΣ γιατί η λάσπη πάει και έρχεται.
Άβαταρ μέλους
m3Lt3D
Real Name: Γιάννης

Δημοσίευση από m3Lt3D »

rontrigez έγραψε:Το οτι έχει δίκιο το ΚΚΕ, επιβεβαιώνεται από το οτι όλες μα όλες οι βασικές του εκτιμήσεις βγαίνουν μια προς μια. Ακριβώς επειδή χρησιμοποιεί σωστά και επιστημονικά τα εργαλεία του μαρξισμού-λενινισμού όταν διάφοροι έχουν ξεμπερδέψει με αυτά. [Είδες τι έπαθε το ΝΑΡ που τώρα προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα για τις αρλούμπες περί ολοκληρωτικού καπιταλισμού; Και προφανώς έχει αξία να μάθεις και γιατί στον τίτλο του δεν υπάρχει η λέξη "κομμουνιστικό"].

Για ψάξει λίγο καλύτερα τι λέει ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ και όλες του οι συνιστώσες για το θέμα μεταρρύθμιση ή επανάσταση; Δε νομίζω οτι το ΣΕΚ λέει κάτι τέτοιο. Μήπως το λένε στην κομμουνιστική ανανέωση που ήθελε κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ;
Το ΚΚΕ εχει παρει διαζυγιο με την διαλεκτικη(μιας και μιλας για μαρξιστικα εργαλεια) εδω και χρονια και αυτο φαινεται σε διαφορες πτυχες της γραμμης του(πχ σχεση τακτικης-στρατηγικης).
Ο μαρξισμος δεν ειναι ενα ευαγγελιο που τον κανουμε οποτε θελουμε κουρελοχαρτο για να δικαιολογησουμε τις αποφασεις του κομματος(βλεπε Σοβιετικη Ενωση).
Και μιας και μιλας για ανυπαρξια επαναστατικου σχεδου απο ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΣΥΡΙΖΑ.
Θα θελα να μου πεις εσυ που εχεις στην πλατη σου 9 δεκαετιες αγωνα και θυσιας, και εισαι τοσο επαναστατης, πώς ακριβώς θα έρθει ο 'σοσιαλισμος';(σε προκαλω στην απαντηση να μην αναφερεις τη λεξη 'συνθηκες')

Off Topic
rontrigez έγραψε:Και προφανώς έχει αξία να μάθεις και γιατί στον τίτλο του δεν υπάρχει η λέξη "κομμουνιστικό"].
Δεν κανουν τα σφυροδρεπανα τον κομμουνιστη(τον 'κοκκινο' γραφειοκρατη , ισως)
"Σκατά στους φασίστες" - όχι Μπρεχτ
papagalakos II

Κλασικά δεν απαντάς και σε τίποτα...

Πως προέκυψε αλήθεια ότι έχω καλύτερη γνώμη για το ΝΑΡ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Ειδικά για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Απλά είναι καλά παιδιά, φίλοι μου αρκετοί και μπορούν να συζητήσουν τη διαφωνία τους χωρίς πρακτορολογίες. Συνήθως. Δεν είπα ποτέ πως είναι επαναστάτες ή ό,τι άλλο.
Αν και η αλήθεια είναι τους αδικείς. Και αυτοί λένε πολλά λόγια. Ειδικά το ΣΕΚ που αναφέρεις κιόλας...

Όσο για τους υποψήφιους του ΚΚΕ, πάρε μια λίγο ακόμα πιο διευρυμένη λίστα:

Βασιλική Τσαμπιέρη : πρώην μέλος της ΚΝΕ. Σήμερα είναι υποψήφια βουλευτής με το ΛΑ.Ο.Σ. του Καρατζαφέρη. 
Νίκος Κοτζιάς : ΚΝΕ, ΚΚΕ, ΝΑΡ και τώρα στο ΠΑΣΟΚ, στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου.
Ευ. Παπαχρήστος : ΚΚΕ και μετά ΠΑΣΟΚ
Β. Βαλασσόπουλος : μετά από την ΚΝΕ εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ και έγινε Περιφερειάρχης Κρήτης και Κ. Μακεδονίας.
Ανδρέας Λοβέρδος : στα νιάτα του (το 1973) ήταν μέλος της Πανσπουδαστικής (φοιτητική παράταξη του ΚΚΕ). Μετά έγινε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και Υφυπουργός στην Κυβέρνηση Σημίτη.
Αλέξης Οικονόμου : Αρχικά ήταν αρθρογράφος στο Ριζοσπάστη και μέλος της ΚΟΑ του ΚΚΕ. Αργότερα έγινε Εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ.
Άννα Φόνσου : ηθοποιός. Υποψήφια βουλευτής με το ΚΚΕ το 1996. Το 2007 ήταν υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ στην Α’ Αθήνας.
Ηλίας Λέντζος : παιδί μιας κομμουνιστικής οικογένειας από την Αχαΐα και μέλος της ΚΝΕ την περίοδο 1993-2003. Στη συνέχεια εντάχθηκε στο ΛΑ.Ο.Σ. του Καρατζαφέρη. Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της Αθήνας με το συνδυασμό του χρυσαυγίτη (νεοναζί) Δημήτρη Ζαφειρόπουλου στις εκλογές του 2006. Αρθρογράφος στον (ακροδεξιό) «Ελεύθερο Κόσμο» του Ζαφειρόπουλου και γνωστός πολέμιος του ΣΥΝ.
Παναγιώτης Παπαγαρυφάλλου : καθηγητής και αριστερός. Αποχώρησε από το ΚΚΕ και εντάχθηκε στο ΛΑ.Ο.Σ. 
Γιάννης Βλαστάρης : Στέλεχος επί χρόνια της ΚΝΕ, πέρασε από διάφορα δημοσιογραφικά πόστα, για να βρεθεί, στα τέλη του '80, διευθυντής του περιοδικού "ΕΝΑ", συμφερόντων Κοσκωτά και να βρεθεί τελικά στη θέση του διευθυντή σύνταξης της "Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας". 
Άβαταρ μέλους
O kanenas
Real Name: Αφροξυλάνθη
Τοποθεσία: Within search engines that search engines that search
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O kanenas »

Wow! Τελικά το ΚΚΕ και το ΛΑΟΣ δεν είναι τόσο άσχετα μεταξύ τους κόμματα... :P
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
rontrigez

Έλεος παπαγάλε. Όλα στο μίξερ και όποιον πάρει η μπάλα.

Εδώ μιλάμε για ανθρώπους που ταλαντέυονταν μεταξύ ΧΑ και ΣΥΡΙΖΑ και μου αράδιασες έναν κατάλογο ανθρώπων στην πλειοψηφία ΚΝιτών, που σε κλίμακα χρόνων αποχώρησαν από τον χώρο. Η μόνη "περίεργη" περίπτωση κατ εμέ είναι το Οικονομάκου που μένει να το δω και γω. Αλλά ένας κουκος δεν επιβεβαίωνει τα γραφομενά σου. Τώρα άλλη που το 96 ήταν υπ. με το ΚΚΕ και 11 χρόνια μετά με το ΠΑΣΟΚ δεν νομίζω οτι στηρίζει τους ισχυρισμούς σου. Και ειδικά αυτό με τον καθηγήτη, προσβάλλει την νοημοσύνη μας. Το ίδιο και για τον Λοβέρδο.

Τον Κοτζία αλήθεια γιατί τον χρεώνετε το ΚΚΕ και όχι το ΝΑΡ?

Δεν μιλώ για ανυπαρξία σχεδίου ΑΝΤΑΡΣΥΑ/ΣΥΡΙΖΑ, μιλώ για ρεφορμιστικά οπορτουνιστικά κόμματα που αντικειμενικά υπηρετούν την πλουτοκρατία. Ως εκ τούτου ούτε το νέο ΠΑΣΟΚ ούτε οι Καουτσκοι έχουν σχέδιο για τον λαό. Αντίθετα τον εκγλωβίζουν σε κούφιες και επικίνδυνες για τα συμφεροντά του διακυρήξεις.

Το σχέδιο είναι απλό. Οργάνωση και συλλογική δράση στους χώρους δουλειάς, στις γειοτονιές με αφορμή άμεσους στόχους ανακούφισης και προσπάθεια υιοθέτησης της επαναστατικής γραμμής που συμπυκνώνεται στο τρίπτυχο Αποδέσμευση από την ΕΕ-Μονομερή διαγραφή του χρέους-Λαική εξουσία με κοινωνικοποιήση όλων των βασικών συγκεντρωμένων και συγκεντροποιημένων παραγωγικών μονάδων[όχι μόνο όσων κλείνουν,ε] Πρώτη μάχη να νεκρώσει η Ελλάδα στης 26 του μήνα. Προσπάθεια συνελεύσεων στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές. Πέταμα στα σκουπίδια της καραμέλας αντιμηνόνιο-μνημόνιο.

ΥΓ:Την λέξη "συνθήκες" την έχετε κάνει καραμέλα στους γνωστούς σου χώρους όντας τυχοδιώκτες-οπορτουνιστές. Ε τι να κάνουμε δεν είμαστε όλοι ίδιοι...
papagalakos II

rontrigez έγραψε:Τον Κοτζία αλήθεια γιατί τον χρεώνετε το ΚΚΕ και όχι το ΝΑΡ?
Είσαι σίγουρος ότι είσαι κομμουνιστής; Εμένα πιο πολύ για μπακάλης μου κάνεις...
rontrigez

Ο Ζήκος, που του κρατάν τον ΙΚΑ και πετάει και πέτρες αμα λάχει.
papagalakos II

Σιγά τα αίματα...
Άβαταρ μέλους
Ελλην
Banned
Real Name: Κωστας

Δημοσίευση από Ελλην »

Δεν πείθετε κανέναν με τις ψευτοκόντρες σας.Τα έχετε κάνει πλακάκια μεταξύ σας για να παραδώσετε την Ελλάδα στους λαθρομετανάστες και να την κάνετε άντρο του κομμουνισμού.
Πατρίδα Τιμή Χρυσή Αυγή
Άβαταρ μέλους
lunatic
Real Name: Zoro

Δημοσίευση από lunatic »

Έλλην μήπως ξέρεις τον fekality? Πού χάθηκε αυτό το παληκάρι?
When do you think people die?
When they are shot through the heart by the bullet of a pistol? No
When they are ravaged by an incurable disease? No
When they drink a soup made from a poisonous mushroom? No
It's when... they are forgotten...
Άβαταρ μέλους
Ελλην
Banned
Real Name: Κωστας

Δημοσίευση από Ελλην »

Δυστυχώς όχι αν και υποθέτω πως πρέπει να είναι πατριώτης ομοιδεάτης μου
Πατρίδα Τιμή Χρυσή Αυγή
Άβαταρ μέλους
antony07
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Αντώνης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από antony07 »

rontrigez έγραψε:Και ξέρεις θυμήθηκα και τα λόγια το Νεφελουδη, ενός παλίου κουκουε που καποιά στιγμή διαγράφτηκε κίολας. Δούλευε στα τραμ. Τον ρωτάνε το 2000 γιατί μπήκε στο ΚΚΕ και απάντησε: Όταν κάναμε τις απεργίες, ενώ οι υπόλοιποι φώναζαν και χαίδευαν τα αφτιά των εργαζομένων στις συνελεύσεις, την επόμενη μέρα μαζί με την εργοδοσία φτιάχναν τους καταλόγους των απεργοσπατών και σχεδιάζαν από πια πύλη θα τους βάλουν στο αμαξοστάσιο να βγάλουν τα τραμ και να γίνουν οι επισκευές. Μόνοι οι κουκουεδες ήταν τίμιοι και προσπαθούσαν να πετύχει η απεργία. Γι αυτό πήγα με το ΚΚΕ"
Μιας και τον θυμήθηκες, παραθέτω το παρακάτω ως δείγμα (και υπόδειγμα) του επιπέδου των ανθρώπων που υπηρέτησαν την Αριστερά:

"Έμεινα δέκα χρόνια στην εξορία και δώδεκα χρόνια στην φυλακή. Δεν έχω μετανιώσει. Αν επρόκειτο να ξανάρχιζα, πάλι τα ίδια θα 'κανα. Γιατί πιστεύω ότι διάλεξα τον αγώνα τον καλό.

[..] Ο κομμουνισμός ήταν μια ορισμένη πολιτική φιλοσοφία. Οι άνθρωποι που έμπαιναν σ' αυτόν ήταν αποφασισμένοι για όλα, και για την φυλακή και για την εξορία, ακόμα και για τον θάνατο. Οι δυσκολίες του αγώνα και οι κίνδυνοι ήταν σαφείς· δεν ήταν παίξε-γέλασε. Θυσιαζόμαστε για να γίνει καλύτερη η κοινωνία, για να γίνει καλύτερη η ζωή των ανθρώπων. Όχι μόνο για το μέλλον αλλά και για το παρόν - για την καθημερινή ζωή.
"*

Βασίλης Νεφελούδης

*Από το βιβλίο του Σ. Κούλογλου, "Μαρτυρίες για τον Εμφύλιο και την Ελληνική Αριστερά", εκδ. Εστία, 2007
"Ωραία παιδιά κατάχαμα κυλάει
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας
θυμάστε, Colin de Cayeux τον λέγανε
το άσυλο εμπιστεύτηκε ναι σαν κι εσάς,
σημάδεψε ο μπάτσος και τον ξέκανε
"
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική”