Απεργία 26 Σεπτεμβρίου
Re: Απεργία 26 Σεπτεμβρίου
Συμφωνώ με τον μαλεφίνο με την διαφορά οτι θα πρέπει καθένας να έχει καθαρό τι θέλει και να το ρίχνει στο τραπέζι. Ενότητες και συμμαχίες επι πολιτικού στόχου όχι ενότητα για την ενότητα. Κοντολογίς για μένα το κοινό πλαίσιο πάλης δεν μπορεί να πέφτει κάτω από το τρίπτυχο: Αποδέσμευση από την ΕΕ-Μονομερή διαγραφή του χρέους-Λαική εξουσία. Οτιδήποτε άλλο το θεωρώ ανευ σκοπού, αποπροσανατολιστικό και μοιραίο διαχειρίσμο από την πλουτοκρατία. Ρεφορμισμό ρε αδερφέ.
-
papagalakos II
- Real Name: Λουμίδης
- Facebook ID: 0
d d doora!!
Αν μιλάμε για παραδείγματα έχω να πω μια τελείως διαφορετική ιστορία.
Κατεβαίνω μια μέρα την άδεια πανεπιστημίου την οποία έχουν κλείσει οι μπάτσοι απ' τη βουλή λόγο τηλεφωνήματος [φάρσα τελικά] για βόμβα. Με σταματάει ένας κλασικός άνθρωπος, 30άρης, εργαζόμενος, που καθόταν στη στάση και με ρωτάει:
-Τι έγινε; Γιατί δεν έχει λεωφορεία;
-Κλείσανε το δρόμο, κάποιος πήρε τηλέφωνο για βόμβα στη βουλή.
Ο άνθρωπος σηκώνεται απότομα και ξεκινάει να κατηφορίζει και αυτός μουρμουρίζοντας:
"Ε γαμώ τους μπάτσους και την τύχη μου. Και οι άλλοι οι ηλίθιοι τι πήγαν και έβαλαν μπόμπα; Αντί να πάρουν τα όπλα και να πάνε να τους εκτελέσουν".
Περίπου αυτά ήταν τα λόγια του.
Τι θέλω να πω. Μια σημαντική δουλειά του αγωνιστή, του επαναστάτη, ίσως η πιο σημαντική είναι να ανακατεύεται με τον κόσμο και είτε να κρυφακούει συζητήσεις είτε να συμμετέχει.
Το παλμό του λαού δεν θα τον βρεις ούτε συζητώντας με συντρόφους απ' το κόμμα σου, ούτε κάνοντας θεωρητικές αναλύσεις. Ο παλμός του κόσμου βρίσκεται στον κόσμο.
Και επειδή προσωπικά μ' αρέσει αυτή η δουλειά και την κάνω αρκετά [καμιά φορά βγαίνω βόλτα και επί τούτου] έχω μια τελείως διαφορετική εικόνα για τις διαθέσεις του κόσμου.
Το θέμα κατά τη γνώμη μου είναι να μη σπάει το κίνημα σε νόμιμο και παράνομο, σε ένοπλο και σε άοπλο. Ο επαναστάτης πρέπει κάθε στιγμή να έχει στο μυαλό του πως υφίσταται βία στην οποία πρέπει να απαντήσει με αντιβία. Ο βαθμός και το επίπεδο της αντιβίας κάθε φορά διαφέρει, αλλά εδώ έχουμε φτάσει σε ένα επίπεδο φετιχισμού της "μη βίας" και με βάση το αυθαίρετο συμπέρασμα πως "ο κόσμος δεν είναι καθόλου έτοιμος" η προετοιμασία της αντίστασης έχει μετατεθεί για το [ποτέ] αόριστο μέλλον.
Με άλλα λόγια το να το ρίχνεις στις "ανώριμες συνθήκες" είναι η πιο εύκολη υπεκφυγή, ενώ η συνεχής προετοιμασία και ετοιμότητα είναι η επαναστατική γραμμή.
Αν μιλάμε για παραδείγματα έχω να πω μια τελείως διαφορετική ιστορία.
Κατεβαίνω μια μέρα την άδεια πανεπιστημίου την οποία έχουν κλείσει οι μπάτσοι απ' τη βουλή λόγο τηλεφωνήματος [φάρσα τελικά] για βόμβα. Με σταματάει ένας κλασικός άνθρωπος, 30άρης, εργαζόμενος, που καθόταν στη στάση και με ρωτάει:
-Τι έγινε; Γιατί δεν έχει λεωφορεία;
-Κλείσανε το δρόμο, κάποιος πήρε τηλέφωνο για βόμβα στη βουλή.
Ο άνθρωπος σηκώνεται απότομα και ξεκινάει να κατηφορίζει και αυτός μουρμουρίζοντας:
"Ε γαμώ τους μπάτσους και την τύχη μου. Και οι άλλοι οι ηλίθιοι τι πήγαν και έβαλαν μπόμπα; Αντί να πάρουν τα όπλα και να πάνε να τους εκτελέσουν".
Περίπου αυτά ήταν τα λόγια του.
Τι θέλω να πω. Μια σημαντική δουλειά του αγωνιστή, του επαναστάτη, ίσως η πιο σημαντική είναι να ανακατεύεται με τον κόσμο και είτε να κρυφακούει συζητήσεις είτε να συμμετέχει.
Το παλμό του λαού δεν θα τον βρεις ούτε συζητώντας με συντρόφους απ' το κόμμα σου, ούτε κάνοντας θεωρητικές αναλύσεις. Ο παλμός του κόσμου βρίσκεται στον κόσμο.
Και επειδή προσωπικά μ' αρέσει αυτή η δουλειά και την κάνω αρκετά [καμιά φορά βγαίνω βόλτα και επί τούτου] έχω μια τελείως διαφορετική εικόνα για τις διαθέσεις του κόσμου.
Το θέμα κατά τη γνώμη μου είναι να μη σπάει το κίνημα σε νόμιμο και παράνομο, σε ένοπλο και σε άοπλο. Ο επαναστάτης πρέπει κάθε στιγμή να έχει στο μυαλό του πως υφίσταται βία στην οποία πρέπει να απαντήσει με αντιβία. Ο βαθμός και το επίπεδο της αντιβίας κάθε φορά διαφέρει, αλλά εδώ έχουμε φτάσει σε ένα επίπεδο φετιχισμού της "μη βίας" και με βάση το αυθαίρετο συμπέρασμα πως "ο κόσμος δεν είναι καθόλου έτοιμος" η προετοιμασία της αντίστασης έχει μετατεθεί για το [ποτέ] αόριστο μέλλον.
Με άλλα λόγια το να το ρίχνεις στις "ανώριμες συνθήκες" είναι η πιο εύκολη υπεκφυγή, ενώ η συνεχής προετοιμασία και ετοιμότητα είναι η επαναστατική γραμμή.
Δεν διαφωνούμε σε αυτό.rontrigez έγραψε:Κοντολογίς για μένα το κοινό πλαίσιο πάλης δεν μπορεί να πέφτει κάτω από το τρίπτυχο: Αποδέσμευση από την ΕΕ-Μονομερή διαγραφή του χρέους-Λαική εξουσία.
Ναι παπαγάλε, αλλά ψήφισες ένα κόμμα πριν τρεις μήνες που δεν υποστηρίζει τίποτα από τα παραπάνω. Έφτασες στο σημείο να διαφημίζεις συγκεκριμένη υποψήφια του κτλ. Το μόνο κόμμα που το έλεγε καθαρά και ξάστερα ήταν το ΚΚΕ και δεν το στήριξες.
Και να στο πω αλλιώς. Το κατηγορείς οτι δεν τραβάει μπροστά τον αγώνα, έτσι; πώς να τον τραβήξει μπροστά όταν από το 8.5 φτάνει στο 4.5 σε ένα μήνα με στροφή των ανθρώπων προς τα δεξιά. Να στο πω και αλλίως. Αν το ΚΚΕ έφτανε να πάρει 27% θα το χες καταλάβει πολύ πριν τις εκλογές.
ΥΓ: Και γώ ακούω ανθρώπους να λένε μια μπόμπα, όπλα και τα λοιπά. Μην ξεχνάς οτι ο μικροαστός εύκολα περνάει σε επαναστατική δράση καθώς έχει θεοποιήση την μορφή και εύκολα επανέρχεται σε αδράνεια. Τα όπλα τα παίρνεις όταν ξέρεις το γιατί, ξέρεις που θα πας το πράμα. Περιγράφεις σχεδόν με λεπτομέρεια τον βασικό σου σκοπό και το σημαντικό έχεις σχέδιο για το που θα πάς την μάχη. Έχουν ήδη δημιουργηθεί τα φύτρα του νέου που θα σαρώσουν το παλιό.Ειδάλλως, τουφεκιές στον αέρα...
Και να στο πω αλλιώς. Το κατηγορείς οτι δεν τραβάει μπροστά τον αγώνα, έτσι; πώς να τον τραβήξει μπροστά όταν από το 8.5 φτάνει στο 4.5 σε ένα μήνα με στροφή των ανθρώπων προς τα δεξιά. Να στο πω και αλλίως. Αν το ΚΚΕ έφτανε να πάρει 27% θα το χες καταλάβει πολύ πριν τις εκλογές.
ΥΓ: Και γώ ακούω ανθρώπους να λένε μια μπόμπα, όπλα και τα λοιπά. Μην ξεχνάς οτι ο μικροαστός εύκολα περνάει σε επαναστατική δράση καθώς έχει θεοποιήση την μορφή και εύκολα επανέρχεται σε αδράνεια. Τα όπλα τα παίρνεις όταν ξέρεις το γιατί, ξέρεις που θα πας το πράμα. Περιγράφεις σχεδόν με λεπτομέρεια τον βασικό σου σκοπό και το σημαντικό έχεις σχέδιο για το που θα πάς την μάχη. Έχουν ήδη δημιουργηθεί τα φύτρα του νέου που θα σαρώσουν το παλιό.Ειδάλλως, τουφεκιές στον αέρα...
-
papagalakos II
- Real Name: Λουμίδης
Η διαφορά μας είναι ότι εσύ για να μπεις σε ένα ταξί πρέπει να είναι lada και ο οδηγός στο ΠΑΜΕ, ενώ εγώ για να φτάσω σπίτι μου έχει τύχει να έχω οδηγό φασίστα και απλώς περίμενα να φτάσω.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα όχημα λίγων μηνών για να ξαναελπίσει ο κόσμος. Έχω ξαναπεί, η εκτίμησή μου είναι ότι για να επαναστατήσει ο κόσμος πρέπει πρώτα να σταματήσει να αυτοκτονεί.
Έχω πει πολλές φορές πως τη Σακοράφα δε τη στήριξα πιστεύοντας πως είναι επαναστάτρια αλλά αξιόλογη. Έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση του κομμουνιστές επαναστάτες, αλλά εκτιμώ επίσης και άλλους ανθρώπους.
Η Σακοράφα έχει πολύ πιο αξιόλογη ιστορία και έχει πάρει πολύ καλύτερες θέσεις από άλλους που δηλώνουν "επαναστάτες".
Να το θέσω αλλιώς. Γιατί λες ότι το ΚΚΕ έφτασε απ' το 8.5 στο 4.5 επειδή ο κόσμος πήδε δεξιά και όχι επειδή το ΚΚΕ πήγε δεξιά;
Όπως είχε πει σατυρικά ο Μπρεχτ: "αν ο λαός δεν ψηφίζει όπως θέλετε αλλάξτε λαό".
Πάντως η σκέψη πως ο λαός είναι ηλίθιος και φταίει αυτός που δεν πείθεται και όχι εμείς επειδή τα λέμε λάθος ανήκει σε άλλο ιδεολογικό χώρο.
Τώρα συγνώμη, τα ίδια μου είχαν πει απ' την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και για το 5%. Με τα ίδια ακριβώς λόγια. Και στην οργάνωση ΚΟΝΤΡΑ μου έχουν πει ότι αν αυτοί έφταναν τη δύναμη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ πάλι θα το είχα καταλάβει προ πολλού.
Η Σ.Π.Φ. πάλι που είναι τρεις κι ο κούκος μια χαρά τους έχει καταλάβει όλη η Ελλάδα και τους κυνηγάει το κράτος. Δεν μιλάω για το θεωρητικό τους λόγο, αλλά για το κατά πόσο κάναν αισθητή την παρουσία τους.
Επειδή λοιπόν όλα αυτά τα αριθμητικά είναι αυθαίρετα, και εσύ λες 27%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 5, η ΚΟΝΤΡΑ 1.000 άτομα και πάει λέγοντας εγώ θα ξαναπώ:
"Άρχισα την επανάσταση με 82 άτομα. Θα το ξανάκανα, ακόμη και με 10 ή 15 και με ακλόνητη πίστη. Δεν έχει σημασία πόσο μικρός είσαι, αν έχεις πίστη και σχέδιο δράσης."
Φιντέλ Κάστρο
Υ.Γ.
Μην ξεχνάς ότι η επανάσταση στη Κούβα ξεκίνησε μόνο ως απελευθερωτική και ο Φιντέλ μέχρι και λίγο πριν το τέλος έλεγε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν να φοβούνται κάτι και πως δεν έχουν σχέση με τους κομμουνιστές.
Το περιεχόμενο διαμορφώνεται στη πράξη πολύ καλύτερα από ότι στα γραφεία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα όχημα λίγων μηνών για να ξαναελπίσει ο κόσμος. Έχω ξαναπεί, η εκτίμησή μου είναι ότι για να επαναστατήσει ο κόσμος πρέπει πρώτα να σταματήσει να αυτοκτονεί.
Έχω πει πολλές φορές πως τη Σακοράφα δε τη στήριξα πιστεύοντας πως είναι επαναστάτρια αλλά αξιόλογη. Έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση του κομμουνιστές επαναστάτες, αλλά εκτιμώ επίσης και άλλους ανθρώπους.
Η Σακοράφα έχει πολύ πιο αξιόλογη ιστορία και έχει πάρει πολύ καλύτερες θέσεις από άλλους που δηλώνουν "επαναστάτες".
Να το θέσω αλλιώς. Γιατί λες ότι το ΚΚΕ έφτασε απ' το 8.5 στο 4.5 επειδή ο κόσμος πήδε δεξιά και όχι επειδή το ΚΚΕ πήγε δεξιά;
Όπως είχε πει σατυρικά ο Μπρεχτ: "αν ο λαός δεν ψηφίζει όπως θέλετε αλλάξτε λαό".
Πάντως η σκέψη πως ο λαός είναι ηλίθιος και φταίει αυτός που δεν πείθεται και όχι εμείς επειδή τα λέμε λάθος ανήκει σε άλλο ιδεολογικό χώρο.
Τώρα συγνώμη, τα ίδια μου είχαν πει απ' την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και για το 5%. Με τα ίδια ακριβώς λόγια. Και στην οργάνωση ΚΟΝΤΡΑ μου έχουν πει ότι αν αυτοί έφταναν τη δύναμη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ πάλι θα το είχα καταλάβει προ πολλού.
Η Σ.Π.Φ. πάλι που είναι τρεις κι ο κούκος μια χαρά τους έχει καταλάβει όλη η Ελλάδα και τους κυνηγάει το κράτος. Δεν μιλάω για το θεωρητικό τους λόγο, αλλά για το κατά πόσο κάναν αισθητή την παρουσία τους.
Επειδή λοιπόν όλα αυτά τα αριθμητικά είναι αυθαίρετα, και εσύ λες 27%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 5, η ΚΟΝΤΡΑ 1.000 άτομα και πάει λέγοντας εγώ θα ξαναπώ:
"Άρχισα την επανάσταση με 82 άτομα. Θα το ξανάκανα, ακόμη και με 10 ή 15 και με ακλόνητη πίστη. Δεν έχει σημασία πόσο μικρός είσαι, αν έχεις πίστη και σχέδιο δράσης."
Φιντέλ Κάστρο
Υ.Γ.
Μην ξεχνάς ότι η επανάσταση στη Κούβα ξεκίνησε μόνο ως απελευθερωτική και ο Φιντέλ μέχρι και λίγο πριν το τέλος έλεγε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν να φοβούνται κάτι και πως δεν έχουν σχέση με τους κομμουνιστές.
Το περιεχόμενο διαμορφώνεται στη πράξη πολύ καλύτερα από ότι στα γραφεία.
- Gus
- Real Name: Πολλες ερωτησεις
Παντως δδοορα τα τελευταια χρονια εχετε κερδισει επαξια τον χαρακτηρισμο κοτες. Στους δρομους θα επρεπε η "ακρα" αριστερα να σπερνει, ειτε σε πορειες ειτε οχι. Εντουτοις ειναι εξαφανισμενη γιατι δεν εχει το σθενος και την επιχειρησιακη δυνατοτητα βεβαια να το κανει. Με το σκηνικο που περιγραφεις δεν θα διαφωνησω πουθενα σε αυτα που λες, το σχολιο μου εχει να κανει με κριτικη. Θα ηθελα να υπαρχει μαχιμη αριστερα αλλα το μονο που βλεπω ειναι καταπτωση.d d doora!! έγραψε: Η σύγκρουση σε μια πορεία δεν είναι ο αυτοσκοπός. Το να λες "Τις συγκρούσεις τις συνέχισαν τα μπλοκ του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού χώρου" δείχνει ακριβώς αυτό (εκτός αν πιστεύεις πως αυτός είναι ο σκοπός μιας πορείας). Τα δακρυγόνα που λες, έπεσαν κυρίως, μόλις κάποιοι του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού χώρου πέταξαν μολότωφ μόλις περνούσαν την σταδίου. Καλά αυτό το μόνο που έκανε ήταν να διαλύσει την πορεία..Αν πιστεύεις πως έκανε κι κάτι άλλο, εδώ είμαι να το συζητήσουμε. Και μετά άκουσα κάτι σαν "αριστεροί κότες"...Καλά ρε..Μόλις φεύγαμε από μπροστά απο την βουλή κάποιοι του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού χώρου (χωρίς μπλοκ) που "συνέχιζαν τις συγκρούσεις" (πάντα με φουλφέις) ήταν απο πίσω μας. Η πορεία έληξε με το να είναι μπροστά μας. Πέρα απο την πλάκα οι τύποι έτρεχαν. Όταν πλησίαζαν τα ΜΑΤ κάποιοι απο αυτούς έμπαιναν στο μπλοκ του πολυτεχνείου και όταν δεν υπήρχαν έβγαιναν και πετούσαν πέτρες κι έκαναν κωλοδάχτυλο στους ΜΑΤάδες στα στενά. Δλδ για να καταλάβω..Τύποι με φουλφέις που έτρεχαν κι έμπαιναν στο μπλοκ μόλις έρχονταν οι ΜΑΤάδες κι έβγαιναν όταν ήταν πιο πίσω κατηγορούνε κάποιους που σε τεράστια πλειοψηφία ούτε καν μάσκα είχαν (το οποίο εννοείτε δεν το θεωρώ σωστό, απλώς το λέω γιατί έτσι ήταν) και είχαν ένα αρκετά συγκροτημένο και ήρεμο για τις συνθήκες μπλοκ (όταν σχεδόν όλα τα άλλα είχαν διαλυθεί και σκορπίσει), πως είναι "αριστερές κότες"????????????Ρε το καταλαβαίνεις πως στο σύνταγμα ήταν αρκετά πιο πίσω και αρκετά πριν το τέλος μπροστά μας?????Θέλει θράσος, πάντως, να αποκαλείς τους απο πίσω σου κότες...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Gus την Πέμ Σεπ 27, 2012 2:15 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
sidet buyuleyijidir sidet umutur
umut suz ve sesiz bir
sesiz bir dunada
umut suz ve sesiz bir
sesiz bir dunada
Έλεος παπαπγάλε, σε 1.5 μήνα δεν μπορείς να κάνεις δεξιά στροφή. Το τρίπτυχο που συμφωνείς πρπαγάνδιζε το ΚΚΕ και έλεγε οτι λύση για τον λαό εντός ΕΕ δεν μπορεί να υπάρχει. Ο σύριζα του έλεγε οτι υπάρχει ε τι να κάνουμε τώρα; Δεν είναι θέμα χαζού λαού, αλλά αυαταπατών λόγω μειωμένης κοινωνικής και πολιτικής ωρίμανσης.[είναι αυτό που λέω για επαναστατική κατάσταση] Και εννοείται πως το ΚΚΕ δεν τα κάνει όλα τέλεια, για να σε προλάβω.
Το 27% ήταν το ποσοστό σύριζα. Δεν το επέλεξα τυχαία. Εσύ αυτό το 27% που το βλέπεις;
Α και δεν χρησιμοποιώ ταξί, έχω (λαικό) παπάκι.
Το 27% ήταν το ποσοστό σύριζα. Δεν το επέλεξα τυχαία. Εσύ αυτό το 27% που το βλέπεις;
Α και δεν χρησιμοποιώ ταξί, έχω (λαικό) παπάκι.
- Malefino
- Real Name: Thomas
- Facebook ID: 2147483647
Μοιραίο και διαχειρίσιμο απ'την "πλουτοκρατία", εγώ συνηθίζω να το λέω καπιταλισμό (μιάς και υπάρχουν όντως φτωχα αφεντικά), είναι τα μπουλετάκια και τα αιτήματα που φτιάχνονται σε πολιτικά γραφεία και δεν θέτουν ως επίκεντρο τα πραγματικά ζητήματα που αφορούν όσους ανήκουμε στην εργατική τάξη, εμείς συγκεκριμένα σπουδάζοντας: τον μισθό, τον χρόνο και την ένταση της εργασίας μας.. Το πώς και με ποιούς μηχανισμούς ο καπιταλισμός θα μπορέσει να επιτεθεί δεν πρέπει να μας ενδιαφέρουν και πολύ, παρα μόνο στον τρόπο που θα αντεπιτεθούμε κι εμείς. Συν τ'ότι αυτά δεν διαμορφώνονται από άμεσα ενδιαφερόμενους αλλά από κομματικούς παράγοντες που βρίσκονται ΕΞΩ απ'αυτούς τους χώρους. Συνεπώς αν λέμε ότι συμφωνούμε κάποιοι με την λέξη αυτοοργάνωση, τουλάχιστον να ξέρουμε τι είναι.
Και επιτέλους είναι το τουλάχιστον αποπροσανατολιστικό να μην συζητάμε για την χθεσινή γενική απεργία και τους τρόπους με τους οποίους εμείς ως φοιτητές (συν όσοι εργάζονται) θα συμβάλλουμε ώστε να καταφέρουμε οι επόμενες να είναι μαζικότερες και μεγαλύτερης διαρκείας και να συζητάμε για τα χαρακτηριστικά της ένοπλης πάλης.
Όταν το πανεπιστήμιο καταρέει και θα χρειάζεται να πληρώνουμε τα πάντα, οι μισθοί πεφτουν κατακόρυφα, η επισφάλεια και η ανεργία επίσης αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, αντί να μιλήσουμε για το πώς θα μπορέσουμε μέσα από τα σωματεία και τους συλλόγους μας να οργανώσουμε δράσεις από κοινού όπου τα κεφάλια μας συναντιούνται και αυτόνομα όπου τα κεφάλια μας δεν χτυπάνε, να οργανώσουμε καταλήψεις, να αγριέψουμε τις απεργίες που καλούνται, να τσακίσουμε φασίστες όπου και αν αυτοί υπάρχουν οι μέν κοιτάτε τα άστρα και οι δέ πώς θα πάρετε κόσμο στο κόμμα σας.
Όταν καταφέρουμε να έχουμε δεδομένα αυτά θα συζητησουμε και για το παραπάνω και πιο γενικευμένο πολιτικά περιεχόμενο. Μέχρι τότε απλά θα προχωράμε από ήττα σε ήττα.
Και μία εικόνα που απεικονίζει όσα περιέγραψα παραπάνω. Να κοιτάτε τα μπράτσα των εικονιζόμενων.
Και επιτέλους είναι το τουλάχιστον αποπροσανατολιστικό να μην συζητάμε για την χθεσινή γενική απεργία και τους τρόπους με τους οποίους εμείς ως φοιτητές (συν όσοι εργάζονται) θα συμβάλλουμε ώστε να καταφέρουμε οι επόμενες να είναι μαζικότερες και μεγαλύτερης διαρκείας και να συζητάμε για τα χαρακτηριστικά της ένοπλης πάλης.
Όταν το πανεπιστήμιο καταρέει και θα χρειάζεται να πληρώνουμε τα πάντα, οι μισθοί πεφτουν κατακόρυφα, η επισφάλεια και η ανεργία επίσης αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, αντί να μιλήσουμε για το πώς θα μπορέσουμε μέσα από τα σωματεία και τους συλλόγους μας να οργανώσουμε δράσεις από κοινού όπου τα κεφάλια μας συναντιούνται και αυτόνομα όπου τα κεφάλια μας δεν χτυπάνε, να οργανώσουμε καταλήψεις, να αγριέψουμε τις απεργίες που καλούνται, να τσακίσουμε φασίστες όπου και αν αυτοί υπάρχουν οι μέν κοιτάτε τα άστρα και οι δέ πώς θα πάρετε κόσμο στο κόμμα σας.
Όταν καταφέρουμε να έχουμε δεδομένα αυτά θα συζητησουμε και για το παραπάνω και πιο γενικευμένο πολιτικά περιεχόμενο. Μέχρι τότε απλά θα προχωράμε από ήττα σε ήττα.
Και μία εικόνα που απεικονίζει όσα περιέγραψα παραπάνω. Να κοιτάτε τα μπράτσα των εικονιζόμενων.
Αν αγαπάς θα φας πακέτο
κι αν μ'αγαπάς θα φας μπουκέτο.
VoxPopuli: producer, beatmaker and dj
https://soundcloud.com/voxpopuli2
https://voxpopuli2.bandcamp.com
Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε: ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!
https://rocinante.gr
κι αν μ'αγαπάς θα φας μπουκέτο.
VoxPopuli: producer, beatmaker and dj
https://soundcloud.com/voxpopuli2
https://voxpopuli2.bandcamp.com
Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε: ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!
https://rocinante.gr
- d d doora!!
- Real Name: Domovoi
Δε θα διαφωνήσω πως ως τώρα κάποιες φορές η άκρα αριστερά στον δρόμο δεν στάθηκε ούτε όπως κι εγώ θα ήθελα, αλλά βλέπω επίσης πως αυτό μπορεί να αλλάξει (πιέζοντας τα κομμάτια που δεν πιστεύουν πως το να υιοθετήσεις συγκρουσιακά χαρακτηριστικά* μπορεί να οδηγήσει σε νικηφόρα αποτελέσματα) κι βλέπω πως αρχίζει κι αλλάζει π.χ. 12 Φλεβάρη κ.α...Φυσικά κι δεν πρόκειται να πω πως το παραπάνω φτάνει για να δείξει μια μετατόπιση προς μια άκρα αριστερά με συγκρουσιακό χαρακτήρα* (αυτό δεν το δείχνει μια μέρα, έτσι κι αλλιώς) αλλά μπορώ να πω πως (όχι μόνο με το παραπάνω αλλά γενικά με τη στάση της) δεν δείχνει ηττοπαθή και στάσιμο χαρακτήρα (που είναι σύνηθες φαινόμενο στην αριστερά σε περιόδους ήττας). Μπορώ να δω πως η άκρα αριστερά πρέπει και μπορεί να βγει στις γειτονιές και να αρχίσει να παρεμβαίνει στις γειτονιές πιο συστηματικά (ειδικά τώρα, που το σπάσιμο των προ-συγκεντρώσεων σε διάφορες γειτονιές, το κράτος δείχνει να ανησυχεί για την οργάνωση στις γειτονιές)....Gus έγραψε: Παντως δδοορα τα τελευταια χρονια εχετε κερδισει επαξια τον χαρακτηρισμο κοτες. Στους δρομους θα επρεπε η "ακρα" αριστερα να σπερνει, ειτε σε πορειες ειτε οχι. Εντουτοις ειναι εξαφανισμενη γιατι δεν εχει το σθενος και την επιχειρησιακη δυνατοτητα βεβαια να το κανει. Με το σκηνικο που περιγραφεις δεν θα διαφωνησω πουθενα σε αυτα που λες, το σχολιο μου εχει να κανει με κριτικη. Θα ηθελα να υπαρχει μαχιμη αριστερα αλλα το μονο που βλεπω ειναι καταπτωση.
*Όσων αφορά το συγκρουσιακό χαρακτήρα: Εννοώ αυτόν που διέπεται από την αρχή της γραμμής μαζών. Όλο το μπλοκ, αν μιλάμε για πορείες, να συμμετέχει ενεργά στις συγκρούσεις κι όχι κάποιοι είτε αυτοί είναι με καδρόνια (με κόκκινες, μαυροκόκκινες, μαύρες σημαίες), είτε με πέτρες, είτε με μολότοφ.
Παπαγαλάκο κι εσύ κι ο Μαλεφίνο δίνετε την αίσθηση πως η γραμμή εκτός, ίσως, της δικιάς σας βγαίνει σε κάτι γραφεία με κλειστές διαδικασίες στελεχών....Όσων αφορά το παραπάνω θέμα δεν έχει σημασία να πω πολλά γιατί συμφωνώ πως
αλλά το ότι υπάρχει ροπή προς την βία και την στοχοποίηση προσώπων ναι υπάρχει-εκεί πατάει και Χρυσή Αυγή σε ένα μεγάλο βαθμό. Ο παλμός του λαού φαίνεται στον λαό, όπως είπες. Το συνδυάζεις όμως και με τον παλμό του ίδιου στις διάφορες κινητοποιήσεις. Δεν αρκεί ο απλώς εκνευρισμός για οδηγήσει σε κάτι ριζοσπαστικό. Σε κάτι αντιδραστικό, απο την άλλη, εύκολα όπως φαίνεται και με την Χρυσή Αυγή.Malefino έγραψε: Και επιτέλους είναι το τουλάχιστον αποπροσανατολιστικό να μην συζητάμε για την χθεσινή γενική απεργία και τους τρόπους με τους οποίους εμείς ως φοιτητές (συν όσοι εργάζονται) θα συμβάλλουμε ώστε να καταφέρουμε οι επόμενες να είναι μαζικότερες και μεγαλύτερης διαρκείας και να συζητάμε για τα χαρακτηριστικά της ένοπλης πάλης.
Αυτό είναι κάτι που πρέπει να δεις στον πραγματικό κόσμο και όχι σε ένα τόπικ ενός φόρουμ, για να το θέσεις σαν κάτι που ισχύει.Όταν το πανεπιστήμιο καταρέει και θα χρειάζεται να πληρώνουμε τα πάντα, οι μισθοί πεφτουν κατακόρυφα, η επισφάλεια και η ανεργία επίσης αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, αντί να μιλήσουμε για το πώς θα μπορέσουμε μέσα από τα σωματεία και τους συλλόγους μας να οργανώσουμε δράσεις από κοινού όπου τα κεφάλια μας συναντιούνται και αυτόνομα όπου τα κεφάλια μας δεν χτυπάνε, να οργανώσουμε καταλήψεις, να αγριέψουμε τις απεργίες που καλούνται, να τσακίσουμε φασίστες όπου και αν αυτοί υπάρχουν οι μέν κοιτάτε τα άστρα και οι δέ πώς θα πάρετε κόσμο στο κόμμα σας.
Off Topic
Πάντως ο συντονισμός μέσω του φόρουμ μου θύμισε μια πολύ παλιά συζήτηση με τον Glaurung
"Θα αργήσουν πολύ οι καπιταλιστές να μας πουλήσουν το σκοινί που θα τους κρεμάσουμε??..γιατί ως τώρα μας πηδάν με το δονητή που τους φτιάξαμε.."
Αντιφασισμός: πόλεμος ενάντια στο φόβο
Αντιφασισμός: πόλεμος ενάντια στο φόβο