Θεωρητική απορία, για να κατανοήσω λίγο τι συμβαίνει.
Κατά την απλή κάμψη, αναπτύσσονται μόνο ορθές τάσεις (παράλληλες στον άξονα x) στα σημειά της διατομής. Σωστά?
Κατά την λοξή κάμψη (αλλά όχι έκκεντρη), αναπτύσσονται πάλι μόνο ορθές τάσεις στις διατομές όπως παραπάνω.
Κατά την έκκεντρη κάμψη, δημιουργούνται και διατμητικές?
Αυτό που θέλω να καταλάβω είναι σε ποια περίπτωση καταπόνησης εμφανίζονται διατμητικές τάσεις σε μια διατομή.
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
Επειδή έχει αλλάξει ο διδάσκοντας από την τελευταία φορά που έδωσα το μάθημα, ξέρει κανείς τι παίζει με τυπολόγιο; Φέρνουμε δικό μας, μας δίνει ο Σπαθής, ή μαθαίνουμε όλους τους τύπους απ' έξω και κάνουμε μία θυσία στον αγαπημένο μας θεό το προηγούμενο βράδυ;
paidia uparxei kaneis pou 3erei na m pei pws lunetai ti 8ema 2b stin mixaniki? pio sigekrimena, pws vriskoume tin temnousa dunami pou zitaei, meta 3erw na to lusw...
χωρις να ειμαι σιγουρη, ισως αφου βρεις την ελαστικη γραμμη, βρισκεις την 3η παραγωγο της, στο σημειο που γινεται μεγιστη. η 3η παραγωγος με το -ΕΙ μπροστα αντιστοιχει σε δυναμη..(τωρα ελπιζω οντως να παιρνουμε αυτη τη δυναμη).
να σε ρωτησω, για να βρουμε τη μεγιστη διατμητικη ταση στη συνεχεια, πρεπει να θεωρησουμε τομες(στη διατομη του σχηματος) και να βρουμε ποτε η διατμητικη γινεται μεγιστη?
hello kitty έγραψε:να σε ρωτησω, για να βρουμε τη μεγιστη διατμητικη ταση στη συνεχεια, πρεπει να θεωρησουμε τομες(στη διατομη του σχηματος) και να βρουμε ποτε η διατμητικη γινεται μεγιστη?
Κι εγώ δεν είμαι σίγουρη, αλλά νομίζω ότι μπορείς να εφαρμόσεις τον τύπο
Μέσω της Sy βάζεις στον τύπο της διατμητικής την απόσταση z της τομής από το κέντρο βάρους της διατομής και βρίσκεις για ποιο z έχεις μέγιστη διατμητική.
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
hello kitty έγραψε:να σε ρωτησω, για να βρουμε τη μεγιστη διατμητικη ταση στη συνεχεια, πρεπει να θεωρησουμε τομες(στη διατομη του σχηματος) και να βρουμε ποτε η διατμητικη γινεται μεγιστη?
Κι εγώ δεν είμαι σίγουρη, αλλά νομίζω ότι μπορείς να εφαρμόσεις τον τύπο
Μέσω της Sy βάζεις στον τύπο της διατμητικής την απόσταση z της τομής από το κέντρο βάρους της διατομής και βρίσκεις για ποιο z έχεις μέγιστη διατμητική.
σε ευχαριστω...αυτο εννοω βασικα, αλλα, για να βρουμε την Sy δεν πρεπει να θεωρησουμε μία τομη????(και τη συγκεκριμενη διατομη, ουσιαστικα ειναι δυο οι πιθανες τομες.)