Αριστερή Συμμαχία
- Gus
- Real Name: Πολλες ερωτησεις
- Facebook ID: 0
Αριστερή Συμμαχία
Μαγκες και μαγκιτισες. Οποιος παρακολουθει τις εξελιξεις τελευταια, θα εχει καταλαβει πως μας πηγαινουν γ@μ!0ντ@ς. Οποιος ειναι στον κοσμο του ας μου πει να τον ενημερωσω σε αυτο τοπικ ακομη για το τι γινεται.
Το κρατος πλεον με αυτα που κανει παραπεμπει σε σκοτεινες εποχες, η μαυριλα των οποιων μας πνιγει μερα με την μερα. Σε λιγο καιρο (πολυ πιο λιγο αποτι φανταζομουν μεχρι προσφατα) θα κυνηγιεται οποιοσδηποτε σκεφτεται να σηκωθει απο τον καναπε του. Οι μονοι που θα κουνιουνται θα εναι οι ναζι που γενικα εχουν καταλαβει οτι εχουν ασυλια.
Αν καποιοι με θεωρουν υπερβολικο ας ψαχτουνε αλλιως εδω ειμαστε να ενημερωσουμε αν θελουν. Η μονη λυση που μου φανταζει βιωσιμη αυτην την στιγμη 12.15 το βραδυ ειναι μια αριστερη συμμαχια που θα μαζεψει ενα σιγουρα μεγαλο ποσοστο σε πιθανες εκλογες. ΚΚΕ για να μαζευει τα πραματα και Συριζα για την απευθυνση του και μονο. Πως βλεπουν αυτην την προοπτικη οι φιλοι-οπαδοι αυτων των κομματων?
Πριν απαντησετε ελαφρα τη καρδια ψηλαφιστε λιγο τον λαιμο σας, να δειτε αν θα βρειτε την θηλια. Αν δεν ειναι δεν θα αργησει να μπει, η ιστορια το λεει οχι εγω....
ΥΓ. Δεν αναφερομαι μονο στο οικονομικο σκελος, αλλα κυριως στην καταστολη που τρεχει με ιλλιγιωδη ταχυτητα.
Το κρατος πλεον με αυτα που κανει παραπεμπει σε σκοτεινες εποχες, η μαυριλα των οποιων μας πνιγει μερα με την μερα. Σε λιγο καιρο (πολυ πιο λιγο αποτι φανταζομουν μεχρι προσφατα) θα κυνηγιεται οποιοσδηποτε σκεφτεται να σηκωθει απο τον καναπε του. Οι μονοι που θα κουνιουνται θα εναι οι ναζι που γενικα εχουν καταλαβει οτι εχουν ασυλια.
Αν καποιοι με θεωρουν υπερβολικο ας ψαχτουνε αλλιως εδω ειμαστε να ενημερωσουμε αν θελουν. Η μονη λυση που μου φανταζει βιωσιμη αυτην την στιγμη 12.15 το βραδυ ειναι μια αριστερη συμμαχια που θα μαζεψει ενα σιγουρα μεγαλο ποσοστο σε πιθανες εκλογες. ΚΚΕ για να μαζευει τα πραματα και Συριζα για την απευθυνση του και μονο. Πως βλεπουν αυτην την προοπτικη οι φιλοι-οπαδοι αυτων των κομματων?
Πριν απαντησετε ελαφρα τη καρδια ψηλαφιστε λιγο τον λαιμο σας, να δειτε αν θα βρειτε την θηλια. Αν δεν ειναι δεν θα αργησει να μπει, η ιστορια το λεει οχι εγω....
ΥΓ. Δεν αναφερομαι μονο στο οικονομικο σκελος, αλλα κυριως στην καταστολη που τρεχει με ιλλιγιωδη ταχυτητα.
sidet buyuleyijidir sidet umutur
umut suz ve sesiz bir
sesiz bir dunada
umut suz ve sesiz bir
sesiz bir dunada
- vikam18
- Real Name: andreas
Re: Αριστερή Συμμαχία
Όποιος δεν αδικεί, δεν χρειάζεται κανένα νόμο . Κάθε ελεύθερος ανθρωπος βαδιζει προς ολες τις κατευθυνσεις , ουτε μονο αριστερα , ουτε μονο δεξια . Αλλιως δεν ειναι ελευθερος αλλα θυμα της συχρονης κοινωνιας . . Αντιφάνης,(το εγραψα κ σε αλλο τοπικ απλα ειναι ισως οτι πιο σωστο εχω ακουσει κ ελευθεροι ανθρωποι ειμαστε ο καθενας παραθετει την αποψη του )
- Gus
- Real Name: Πολλες ερωτησεις
Οτι του φανεί του λουλοστεφανή
Gus
( τι λες το δικο μου ταιριαζει ή οχι?)
Gus
( τι λες το δικο μου ταιριαζει ή οχι?)
sidet buyuleyijidir sidet umutur
umut suz ve sesiz bir
sesiz bir dunada
umut suz ve sesiz bir
sesiz bir dunada
- vikam18
- Real Name: andreas
η απαντηση μ ειχε πολιτικο περιεχομενο κ απλα επειδη δεν συμβαδιζει με τα πιστευω σου ειρωνευεσαι ..κ μετα μιλαμε για αριστερους οταν καλα καλα δεν ακολουθαμε ουτε τα βασικα που προβαλλει η αναρχια κ η αριστερα ..κριμα!
-
papagalakos II
- Real Name: Λουμίδης
Δεν θέλω να το παίξω έξυπνος αλλά αν κατάλαβα καλά και μιλάς για κοινή κάθοδο ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ αυτό δεν έλεγα τόσα χρόνια;
Συμφωνώ πως αυτό που χρειάζεται είναι μια αριστερή συμμαχία αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει απ' τα υπάρχοντα κόμματα της αριστεράς. Αυτά έχουν συγκεκριμένο ρόλο, τον οποίο δεν προτίθενται να αλλάξουν.
Στην Ελλάδα η συντριπτική πλειονότητα του κόσμου της αριστεράς είναι ανένταχτη-απογοητευμένη, και συνήθως είτε απέχει, είτε σε ένα βαθμό στις τελευταίες εκλογές ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ.
Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να σχηματιστεί ένα αριστερό μέτωπο από αυτό τον κόσμο. Το πως όμως θα πειστεί αυτός ο κόσμος είναι κάτι το οποίο δεν έχω ιδέα πως μπορεί να γίνει.
Η μόνη ιδέα που είχα ήταν αυτό που είχα πει προεκλογικά, πως η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ θα σηματοδοτούσε σε πρώτη φάση πως ο κόσμος της αριστεράς υπάρχει ακόμα.
Ώρες ώρες κάθομαι και σκέφτομαι. Τι θα έκανε ο Λένιν άμα ήταν στην Ελλάδα σήμερα; Η απάντηση που μου έρχεται στο μυαλό είναι ότι θα είχε φτιάξει ήδη οργάνωση. 20-30 άτομα, δεν θα χρειαζόταν παραπάνω γι' αρχή.
Το θέμα είναι πως απ' ό,τι φαίνεται στην Ελλάδα δεν υπάρχει ούτε μια ελάχιστη ομάδα 20-30 ατόμων στην αριστερά που να μπορεί να σηκώσει κάτι τέτοιο.
Συμφωνώ πως αυτό που χρειάζεται είναι μια αριστερή συμμαχία αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει απ' τα υπάρχοντα κόμματα της αριστεράς. Αυτά έχουν συγκεκριμένο ρόλο, τον οποίο δεν προτίθενται να αλλάξουν.
Στην Ελλάδα η συντριπτική πλειονότητα του κόσμου της αριστεράς είναι ανένταχτη-απογοητευμένη, και συνήθως είτε απέχει, είτε σε ένα βαθμό στις τελευταίες εκλογές ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ.
Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να σχηματιστεί ένα αριστερό μέτωπο από αυτό τον κόσμο. Το πως όμως θα πειστεί αυτός ο κόσμος είναι κάτι το οποίο δεν έχω ιδέα πως μπορεί να γίνει.
Η μόνη ιδέα που είχα ήταν αυτό που είχα πει προεκλογικά, πως η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ θα σηματοδοτούσε σε πρώτη φάση πως ο κόσμος της αριστεράς υπάρχει ακόμα.
Ώρες ώρες κάθομαι και σκέφτομαι. Τι θα έκανε ο Λένιν άμα ήταν στην Ελλάδα σήμερα; Η απάντηση που μου έρχεται στο μυαλό είναι ότι θα είχε φτιάξει ήδη οργάνωση. 20-30 άτομα, δεν θα χρειαζόταν παραπάνω γι' αρχή.
Το θέμα είναι πως απ' ό,τι φαίνεται στην Ελλάδα δεν υπάρχει ούτε μια ελάχιστη ομάδα 20-30 ατόμων στην αριστερά που να μπορεί να σηκώσει κάτι τέτοιο.
- Chris
- Forum Moderator

- Real Name: Χρήστος
Beati pauperes spiritu...vikam18 έγραψε:Όποιος δεν αδικεί, δεν χρειάζεται κανένα νόμο . Κάθε ελεύθερος ανθρωπος βαδιζει προς ολες τις κατευθυνσεις , ουτε μονο αριστερα , ουτε μονο δεξια . Αλλιως δεν ειναι ελευθερος αλλα θυμα της συχρονης κοινωνιας . . Αντιφάνης,(το εγραψα κ σε αλλο τοπικ απλα ειναι ισως οτι πιο σωστο εχω ακουσει κ ελευθεροι ανθρωποι ειμαστε ο καθενας παραθετει την αποψη του )
- paraPanos
- Real Name: Πάνος
Φίλε μου, αυτό που λες μπορεί να φαντάζει δίκαιο και σωστό, αλλά θα ίσχυε σε μία δίκαιη και σωστή κοινωνία, αρμονικά πλασμένη. Με άλλα λόγια σε ένα κοινωνικό κράτος δικαίου όπου όλοι θα ήταν ισάξιοι, με ίσες ευκαιρίες και μηδενική καταπίεση (για να μην τα πολυλογώ, ευτυχισμένοι). Το πρόβλημα όμως, ξεκινάει από τη λέξη κράτος. Όποτε πάει να ανοικοδομηθεί ένα (θα μιλήσω με βάση τα υπαρκτά μοντέλα) υπάρχουν καταπιεστές και καταπιεζόμενοι. Ο λόγος είναι πολύ απλός: Συμφέροντα.vikam18 έγραψε:Όποιος δεν αδικεί, δεν χρειάζεται κανένα νόμο . Κάθε ελεύθερος ανθρωπος βαδιζει προς ολες τις κατευθυνσεις , ουτε μονο αριστερα , ουτε μονο δεξια . Αλλιως δεν ειναι ελευθερος αλλα θυμα της συχρονης κοινωνιας . . Αντιφάνης,(το εγραψα κ σε αλλο τοπικ απλα ειναι ισως οτι πιο σωστο εχω ακουσει κ ελευθεροι ανθρωποι ειμαστε ο καθενας παραθετει την αποψη του )
Δε θα το αναλύσω πολύ γιατί είμαι κουρασμένος και δίνω κιόλας αύριο το πρωί, οπότε θα κάνω την πιο υποτυπώδη ανάλυση που μπορώ, για να σου εξηγήσω που χάσκει η θεωρία σου στον πραγματικό κόσμο...
Λοιπόν, ας θεωρήσουμε ένα κράτος στο οποίο δεν υπάρχει διαφθορά, δολοπλοκίες, φτώχεια, μιζέρια και σε τελική ανάλυση, είναι όλα ρόδινα και υπάρχουν απλώς σχέσεις εξουσίας μεταξύ των υπηκόων του (είπαμε θα κάνω την πιο απλή ανάλυση). Σ' αυτό το κράτος ακριβώς και μόνο επειδή υπάρχουν σχέσεις εξουσίας θα υπάρχουν και κάποιοι (οι εξουσιαζόμενοι) που θα θέλουν να αλλάξουν το καθεστώς (δεν έχει σημασία πόσο λίγοι ή πολλοί είναι). Υπάρχουν κάποιοι άλλοι όμως (οι εξουσιαστές), που περνάνε μια χαρά, λατρεύουν αυτό το καθεστώς, το θεωρούνε τέλειο και δε θέλουνε να αλλάξει για τους παραπάνω λόγους. Αυτοί οι άνθρωποι κάνουν τα πάντα για να το προασπίσουν. Σε όλα τα καθεστώτα, η βασική μέθοδος που χρησιμοποιείται για να το πετύχουν αυτό, είναι η νομοθεσία. Όλοι οι νόμοι κάποιους θίγουν και κάποιους υπερασπίζονται. Στα φερόμενα ως δημοκρατικά καθεστώτα, είναι φτιαγμένοι με τέτοιο τρόπο ώστε να εξυπηρετούν τους πολλούς (χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι πριν από μερικά χρόνια ο νόμος περί απιστίας σε έστελνε φυλακή, μέχρι που πληθύνανε πολύ οι άπιστοι). Το γεγονός πως υπάρχουν νόμοι δε σημαίνει από μόνο του ότι ξαφνικά δεν υπάρχει αδικία. Παρ' όλ' αυτά, η κυβέρνηση φροντίζει να παραμείνει κυβέρνηση, οπότε νομοθετεί λιγάκι και προς όφελός της. Αυτά, εκτός και αν είσαι ο Αριστείδης ο δίκαιος που δεν είσαι (γιατί ήταν μόνο ένας και έζησε το χρυσό αι. του Περικλή), μπορείς να τα καταλάβεις. Δε θα μπω καν στη διαδικασία να αναφερθώ σε πιο απολυταρχικά καθεστώτα για να καταστήσω σαφή αυτά που λέω, απλώς θα τονίσω ότι εξ όσων γνωρίζω εγώ τουλάχιστον όποτε ένα σύστημα τρίζει, τότε γίνεται πιο αυστηρό προς τους εχθρούς του... (βλ. τρομονόμους... πλήρως παράνομοι και αντισυνταγματικοί νόμοι)
Υπάρχουν κάποια άλματα στα όσα γράφω πιο πάνω, αλλά έξυπνα παιδιά είμαστε και μπορούμε να τα καλύψουμε πιστεύω..
Δε θυμάμαι αν είπα ό, τι ήθελα να πω ξεκινώντας (μεγαλώνουμε σιγά σιγά), αλλά αν ξέχασα κάτι, θα επανέλθω..
Υ.Γ. Μη βιάζεσαι να εκφέρεις γνώμη για πολιτικά (κυρίως) θέματα πριν μπεις σ' αυτό που λέμε ενήλικη ζωή. Είσαι μάλιστα από τους πολύ τυχερούς (όπως και όλοι εδώ μέσα) που την έναρξή της θα τη ζήσεις μέσα στο πανεπιστήμιο. Μου το έλεγαν αυτό οι γονείς μου και το κορόιδευα, αλλά αλλάζει πολύ ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνεσαι τα πράγματα. Μόνο και μόνο η ζύμωση με διαφορετικούς ανθρώπους σε επηρεάζει... Έχεις καιρό να βιώσεις την αδικία και να σχηματίσεις άποψη, μη βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα μόνο απ' ότι έχεις διαβάσει...
-
o_apolytos
- Real Name: Πραγματικό Όνομα
vikam18 έγραψε:Όποιος δεν αδικεί, δεν χρειάζεται κανένα νόμο.
Αυτό όντως το'πε ο Αντιφάνης. Τώρα, το αν όντως έχει να πει κάτι είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.Αντιφάνης ο Κωμικός έγραψε:Ὁ μηδὲν ἀδικῶν οὐδενὸς δεῖται νόμου.
Τα υπόλοιπα είναι μάλλον από την κοιλιά αυτού από τον οποίο τα άκουσες.
Όχι πως έχει καμιά σημασία.
Το να αναφέρεις ρητά αρχαίων Ελληνών ίσως να αποστόμωνε στο Μεσαίωνα (ειδικά άμα ήταν Αριστοτέλης, τρελαίνονταν). Τώρα... Αλλά και πάλι εξαρτάται (μου λες εξαρτάται).
Επί του θέματος.
Να την δημιουργήσουμε αυτήν την αριστερή-αναρχική-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ενότητα και τι στον κόσμο.
Λαμπάδα στον Άγιο Παστίτσιο θ'ανάψω...
- Katsarola
- Real Name: Διαγαλαξιακός Υπερδικτάτωρ
- Facebook ID: HNNgnGNGGGNGGGG
Δεν εχει αγιοποιηθει, αιρετοβλασφημε.
- constant
- Portal Administrator

- Real Name: Konstantinos
Off Topic
Αυτός που βλασφημάει τους αιρετικούς δηλαδή;;

- Georgrinder
- Real Name: Γιακουμης Πορδος
- Επικοινωνία:
Δεν ξέρω κατά πόσον είνα θεμιτό να συνεργαστεί μια εταιρία με ένα κόμμα.
A set is a Many that allows itself to be thought of as a One.
-Georg Cantor
-Georg Cantor
- Ελλην
- Banned
- Real Name: Κωστας
Εδώ δεν μπορείτε να κατέβετε μαζί σε μια πορεία και ονειρεύεστε και συνασπισμό των αριστερών κομμάτων?Καλό το παραμύθι αλλά πολύ ουτοπικό.
Αλλά ποιο σκοπό θα εξυπηρετεί αυτή η αριστερή συμμαχία?Το συμφέρον του λαού και της χώρας ή μήπως ξένα κέντρα αποφάσεων που έτσι θα ελέγχουν πιο εύκολα τη χώρα.Μάλλον το δεύτερο αν ρωτάτε εμένα.
Για αυτό αράξτε στο σπιτάκι σας να ονειρεύεστε την επανάσταση γιατί αυτή η χώρα δεν έχει να θυμάται και πολλές πράξεις και έργα απο την αριστερά.
Αλλά ποιο σκοπό θα εξυπηρετεί αυτή η αριστερή συμμαχία?Το συμφέρον του λαού και της χώρας ή μήπως ξένα κέντρα αποφάσεων που έτσι θα ελέγχουν πιο εύκολα τη χώρα.Μάλλον το δεύτερο αν ρωτάτε εμένα.
Για αυτό αράξτε στο σπιτάκι σας να ονειρεύεστε την επανάσταση γιατί αυτή η χώρα δεν έχει να θυμάται και πολλές πράξεις και έργα απο την αριστερά.
Πατρίδα Τιμή Χρυσή Αυγή
- chArAls
- Real Name: Χαρης
Χαιρετίζω και εγώ με την σειρά μου αυτή την πρωτοβουλία και ξεκινώ το έργο, για να στηθεί αυτή η οργάνωση. Φυσικά δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε χωρίς όνομα. Έβαλα λοιπόν σε λειτουργία τις εκτενείς γνώσεις μου στο αντικείμενο του marketing και κατέληξα σε πρόταση.
Η οργάνωση θα ονομάζεται Αριστερή ΣΥΜΜΑχία της Νέας Ταξικής Οικονομικής Ισότητας. Φυσικά θα χρησιμοποιείται το αρκτικόλεξο Η Α.ΣΥΜΜΑ.Ν.Τ.Ο.Ι.
Ακούω εντυπώσεις και προτείνω τη δημιουργία poll για την αποδοχή της ονομασίας.
Η οργάνωση θα ονομάζεται Αριστερή ΣΥΜΜΑχία της Νέας Ταξικής Οικονομικής Ισότητας. Φυσικά θα χρησιμοποιείται το αρκτικόλεξο Η Α.ΣΥΜΜΑ.Ν.Τ.Ο.Ι.
Ακούω εντυπώσεις και προτείνω τη δημιουργία poll για την αποδοχή της ονομασίας.