Αποτυχημένη παπάτζα λέγεται*Full Metal Alchemist έγραψε:H ιστορια διδασκει οτι οποιος χρησιμοποιει τις πρακτικες που λες τον τσακιζεις πριν να ειναι αργα. Oops παραδοξο (φαυλος κυκλος)papagalakos II έγραψε: Η ιστορία διδάσκει ότι με αυτή τη λογική ούτε συνδιαλέγεσαι, ούτε περιμένεις. Την τσακίζεις πριν να είναι αργά.
Πόσο ακόμα θα κάνουμε υπομονή;
-
papagalakos II
- Real Name: Λουμίδης
- Facebook ID: 0
Re: Πόσο ακόμα θα κάνουμε υπομονή;
- Full Metal Alchemist
- Real Name: Konstantinos
- Facebook ID: 849225054
- Επικοινωνία:
Δικα σου λογια ειναι
People cannot gain anything without sacrificing something. You must present something of equal value to gain something. That is the principle of equivalent trade in alchemy. We believed that was the truth of the world when we were young...
-
papagalakos II
Και το να επαναλαμβάνεις τα λόγια μου για να ακυρώσεις τα λόγια μου είναι σοφιστία, την οποία και αποκάλεσα "αποτυχημένη παπάτζα".
Μη μου τη βγαίνεις στις σοφιστίες, θα σε λιώσω.
- mplamplampla
- Real Name: Kiriakos Tsimplidis
Όπως το Αξαρλιάν η ρουκέτα των "αγωνιστών";papagalakos II έγραψε:Και το να επαναλαμβάνεις τα λόγια μου για να ακυρώσεις τα λόγια μου είναι σοφιστία, την οποία και αποκάλεσα "αποτυχημένη παπάτζα".
Μαγείρευε μαγείρευε μπας και βγει το αποτέλεσμα...
Και το μπικίνι ΤΕΛΕΙΟ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!
Μη ξεχάσετε να δώσετε συγχαρητήρια!
http://www.fthis.gr/article/272800/o-gi ... aristeyei-
- antony07
- Forum Moderator

- Real Name: Αντώνης
- Επικοινωνία:
Μια λέξη-κλειδί θα σου πω: Ατύχημα. Χαίρομαι που ενστερνίζεσαι την διαλεκτική του Αυτιά, νομίζω είναι ενδεικτικό για το τι θα διαβάζουμε κάθε φορά από σένα....mplamplampla έγραψε:Όπως το Αξαρλιάν η ρουκέτα των "αγωνιστών";papagalakos II έγραψε:Και το να επαναλαμβάνεις τα λόγια μου για να ακυρώσεις τα λόγια μου είναι σοφιστία, την οποία και αποκάλεσα "αποτυχημένη παπάτζα".
"Ωραία παιδιά κατάχαμα κυλάει
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας
θυμάστε, Colin de Cayeux τον λέγανε
το άσυλο εμπιστεύτηκε ναι σαν κι εσάς,
σημάδεψε ο μπάτσος και τον ξέκανε"
- mplamplampla
- Real Name: Kiriakos Tsimplidis
Χαίρομαι που ενστερνίζεσαι τη διαλεκτική των δολοφόνων, νομίζω είναι ενδεικτικό για το τι θα διαβάζουμε κάθε φορά απο σένα....antony07 έγραψε:Μια λέξη-κλειδί θα σου πω: Ατύχημα. Χαίρομαι που ενστερνίζεσαι την διαλεκτική του Αυτιά, νομίζω είναι ενδεικτικό για το τι θα διαβάζουμε κάθε φορά από σένα....mplamplampla έγραψε:Όπως το Αξαρλιάν η ρουκέτα των "αγωνιστών";papagalakos II έγραψε:Και το να επαναλαμβάνεις τα λόγια μου για να ακυρώσεις τα λόγια μου είναι σοφιστία, την οποία και αποκάλεσα "αποτυχημένη παπάτζα".
Μαγείρευε μαγείρευε μπας και βγει το αποτέλεσμα...
- antony07
- Forum Moderator

- Real Name: Αντώνης
- Επικοινωνία:
Μου αρέσεις! Αν ήταν οι "δολοφόνοι" διαφόρων παρακρατικών σκουπιδιών δολοφόνοι (κατά το quoted "αγωνιστές" που έγραψες), ήταν δολοφόνος και ο Τσε (αφού και αυτός σκότωνε), ήταν δολοφόνοι και οι αντάρτες στην κατοχή και τον εμφύλιο, που έδιωξαν τους Ναζί, και όλοι οι υπόλοιποι που οδήγησαν στο "η βία είναι η μαμή της Ιστορίας". Μήπως να τους "καταδικάσουμε" όλους, ώστε να κάτσεις εσύ στην μέση και να νιώθεις εγκεφαλικά άρτιος? Στο χρωστάμε κι από χτες, πιστεύεις?mplamplampla έγραψε:Χαίρομαι που ενστερνίζεσαι τη διαλεκτική των δολοφόνων, νομίζω είναι ενδεικτικό για το τι θα διαβάζουμε κάθε φορά απο σένα....
"Ωραία παιδιά κατάχαμα κυλάει
-
papagalakos II
- chArAls
- Real Name: Χαρης
Οχι οτι ειναι και πολυ λογικο να μιλας με αρρωστους ανθρωπους και να προσπαθεις να βγαλεις νοημα απλα ετσι λιγο να δω κατι στη λογικη της ολης υποθεσης.(ξερω βεβαια πως για καποιους ειναι υπαρξιακο ζητημα να μην ειναι εγκληματιες τα μελη της 17Ν)
Εχουμε μια ομαδα που σκοτωνει κοσμο την 17 Ν.Πιστευω πως πρεπει να φαω τον ταδε και θα τον φαω.(τι διαφορα εχει απο αυτους που λενε να σφαξουνε τον πακιστανο της παρου δεν ξερω)Οσο αυτη η ομαδα παιζει, σκοτωνουν ενα παιδι.Λυπουνται για το ολο συμβαν(συμμετέχουμε στον αβάσταχτο πόνο της οικογένειας του νεκρού και η οικογενεια ενιωσε καλυτερα),αλλα την κυρια ευθυνη την εχουν οι αστυνομικοι.Εγω σου λεω οι αστυνομικοι οχι τον αφησαν αβοηθητο, χορευαν και τσαμικο γυρω του.Πως στο διαολο την μεγαλυτερη ευθυνη την εχει αυτος που δεν βοηθησε και οχι αυτος που εριξε την ρουκετα.Σαν να μου λες οδηγαω στην εθνικη βλεπω κατω εναν πατημενο και δεν τον βοηθαω, επειδη φοβαμαι μην ειναι παγιδα/βιαζομαι/δεν θελω να λερωσω τα ρουχα μου και εχω μεγαλυτερη ευθυνη απο αυτον που τον πατησε.
Και τωρα παμε και στο αλλο. Η ελλαδα εχει κοντα 100.000 αστυνομικους.Βαλε και αλλους ποσους συνταξιουχους.Βαλε και τις οικογενειες τους.Βαλε και οσους θα ηθελαν να ειναι αστυνομικοι, αλλα δεν τους πηραν/δεν εκατσε/δουλεψαν αλλου.500.000 ανθρωπους αμμεσα συνδεδεμενους με την αστυνομια χαλαρα.Οτι ολοι αυτοι ειναι ικανοι να βλεπουν ενα παιδι τραυματισμενο και επειδη τους το λεει ο ασυρματος τον αφηνουν να πεθανει αβοηθητος.Αν εχουμε 500.000 τετοια τερατα ας το κλεισουμε το μαγαζι...
Και καλο μου παιδι ασε την κλασσικη αμυνα, "αφου λες τα μελη της 17Ν δολοφονους λες και τους αλλους δολοφονους".Ο καθενας κανει ο,τι κανει και κρινεται.Και απο τον εαυτο του και απο αλλους.Αν εγω σκοτωνα ναζι σκασιλα μου τι θα λεγατε εσεις, θα ειχα τη συνειδηση μου καθαρη.Στην τελικη ας το γυρισουμε αναποδα.Καλοι οι της 17Ν καλος και ο μπρειβικ.Μου συγκρινεις τωρα τις λαικες εξεγερσεις με τις πραξεις μιας χουφτας φονιαδων.
Και για φιναλε.Δεν μας παρατανε τα υπαλληλακια του ανδρικου τωρα.Ξεπερασαν την χρησιμοτητα τους και ειναι φυλακη.End of story.
Εχουμε μια ομαδα που σκοτωνει κοσμο την 17 Ν.Πιστευω πως πρεπει να φαω τον ταδε και θα τον φαω.(τι διαφορα εχει απο αυτους που λενε να σφαξουνε τον πακιστανο της παρου δεν ξερω)Οσο αυτη η ομαδα παιζει, σκοτωνουν ενα παιδι.Λυπουνται για το ολο συμβαν(συμμετέχουμε στον αβάσταχτο πόνο της οικογένειας του νεκρού και η οικογενεια ενιωσε καλυτερα),αλλα την κυρια ευθυνη την εχουν οι αστυνομικοι.Εγω σου λεω οι αστυνομικοι οχι τον αφησαν αβοηθητο, χορευαν και τσαμικο γυρω του.Πως στο διαολο την μεγαλυτερη ευθυνη την εχει αυτος που δεν βοηθησε και οχι αυτος που εριξε την ρουκετα.Σαν να μου λες οδηγαω στην εθνικη βλεπω κατω εναν πατημενο και δεν τον βοηθαω, επειδη φοβαμαι μην ειναι παγιδα/βιαζομαι/δεν θελω να λερωσω τα ρουχα μου και εχω μεγαλυτερη ευθυνη απο αυτον που τον πατησε.
Και τωρα παμε και στο αλλο. Η ελλαδα εχει κοντα 100.000 αστυνομικους.Βαλε και αλλους ποσους συνταξιουχους.Βαλε και τις οικογενειες τους.Βαλε και οσους θα ηθελαν να ειναι αστυνομικοι, αλλα δεν τους πηραν/δεν εκατσε/δουλεψαν αλλου.500.000 ανθρωπους αμμεσα συνδεδεμενους με την αστυνομια χαλαρα.Οτι ολοι αυτοι ειναι ικανοι να βλεπουν ενα παιδι τραυματισμενο και επειδη τους το λεει ο ασυρματος τον αφηνουν να πεθανει αβοηθητος.Αν εχουμε 500.000 τετοια τερατα ας το κλεισουμε το μαγαζι...
Οταν πετας ρουκετες συμβαινουν αυτα.Το πιο σοβαρο ατυχημα που εχω παθει ειναι να φταρνιστω οταν κατουραω.Δεν πεθανε κανεις.antony07 έγραψε:Μια λέξη-κλειδί θα σου πω: Ατύχημα.
Και καλο μου παιδι ασε την κλασσικη αμυνα, "αφου λες τα μελη της 17Ν δολοφονους λες και τους αλλους δολοφονους".Ο καθενας κανει ο,τι κανει και κρινεται.Και απο τον εαυτο του και απο αλλους.Αν εγω σκοτωνα ναζι σκασιλα μου τι θα λεγατε εσεις, θα ειχα τη συνειδηση μου καθαρη.Στην τελικη ας το γυρισουμε αναποδα.Καλοι οι της 17Ν καλος και ο μπρειβικ.Μου συγκρινεις τωρα τις λαικες εξεγερσεις με τις πραξεις μιας χουφτας φονιαδων.
Και για φιναλε.Δεν μας παρατανε τα υπαλληλακια του ανδρικου τωρα.Ξεπερασαν την χρησιμοτητα τους και ειναι φυλακη.End of story.

-
papagalakos II
Είναι Κυριακή, είναι βράδυ, βαριέμαι. Οκ, ας παίξουμε λίγο.
Ράσελ
Όπως λες δεν ξέρεις τι διαφορά έχει. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει διαφορά.
Αλλιώς θα πρέπει να εξηγήσεις λίγο με ποια λογική κάποιος προτιμά να "παίξει" ένα "παιχνίδι" στο οποίο ρισκάρει ζωή και ελευθερία και δεν έχει να κερδίσει τίποτα.
Χόμουορκ αυτό, πάμε παρακάτω. Πλάκα έχει, εγώ περνάω καλά.
Α, ένα εμβόλιμο.
Το παιδί τραυματίστηκε απ' τη τζαμαρία που έσπασε λόγο της έκρηξης.
Εδώ γιατί μιλάμε για τον θάνατο του παιδιού από ατύχημα και δεν συζητάμε για την καημένη τη τζαμαρία αλλά το Δεκέμβρη του '08 συζητούσαμε για τη καημένη τη τζαμαρία αλλά όχι για την στοχευμένη δολοφονία του παιδιού;
Γρίφος... Ή υποκειμενικότητα.
Τουλάχιστον αυτού του συστήματος που εσείς αποκαλείται "δημοκρατία" και σας αρέσει τόσο.
Συγκεκριμένα η εγκατάλειψη σε ατύχημα τιμωρείται εξίσου με το ατύχημα. Ίσως γι' αυτό το Υπουργείο Υγείας ονομάζεται και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Και να το θέσω με ένα παράδειγμα, και για την ακρίβεια με το συγκεκριμένο παράδειγμα.
Ανεξάρτητα με το αν συμφωνεί κανείς ή όχι με τη δράση της 17Ν είναι κατανοητό ότι ένας παράνομος δεν μπορεί με την άνεσή του να μεταφέρει κάποιον ο ίδιος στο νοσοκομείο.
Μπορείς να τον κατηγορήσεις γι' αυτό άμα θέλεις. Γιατί δεν θυσιάζει την ελευθερία του για να σώσει το θύμα. Βέβαια δεν έχει και μεγάλη σημασία να τον κατηγορήσεις για κάτι γιατί ήδη τον έχεις κατηγορήσει για την αρχική ενέργεια
Το περίεργο και ύποπτο είναι γιατί δεν κατηγορείς αυτούς που η δουλειά τους και η υποχρέωσή τους ήταν να τον μεταφέρουν. Μάλιστα όχι απλώς δεν τους κατηγορείς αλλά δεν κατανοείς καν ποια είναι η ευθύνη τους.
Βέβαια εγώ μπορώ να κατανοήσω τη δυσκολία σου να κατανοήσεις την ευθύνη τους... Πρόσφατα έβλεπα ένα ντοκιμαντέρ για το Γ' Ράιχ και οι γέροι ναζίδες εξακολουθούσαν να μην κατανοούν τα εγκλήματά τους.
Α, και σχετικά με αυτό...
Ο Θάνος Αξαρλιάν ήταν το ένα και μοναδικό θύμα παράπλευρης απώλειας με ευθύνη αριστερών ανθρώπων στην Ελλάδα.
Τα θύματα με ευθύνη του κράτους, και μάλιστα όχι με ευθύνη αμέλειας αλλά με δόλο, είναι εκατοντάδες χιλιάδες. Μιλώντας για εργατικά ατυχήματα. μιλώντας για τη διακίνηση ναρκωτικών, μιλώντας για εν ψυχρό εκτελέσεις της αστυνομίας...
Είναι πολύ ενδιαφέρον κάποιος να θυμάται καμιά 30αριά δίκαιες εκτελέσεις, μια παράπλευρη απώλεια, μερικές τζαμαρίες και υλικές ζημιές από εκρήξεις και να ξεχνά οποτεδήποτε να αναφερθεί στα υπερμεγέθη και ασύγκριτης κλίμακας εγκλήματα του κράτους.
Εκτός του ότι μιλάμε για άλλη ποσότητα,
εκτός του ότι μιλάμε για άλλη ποιότητα,
μιλάμε και για τελείως άλλη ευθύνη. Το κράτος επιτίθεται, ο λαός αμύνεται.
Ο ένας σκοτώνει, ο άλλος σκοτώνει, άρα με μοναδικό κριτήριο σύγκρισης αυτοί οι δύο είναι το ίδιο.
Το μέτρο σύγκρισης δεν είναι το μέσο αλλά η αιτία. Αγνοώντας την αιτία και μένοντας μόνο στο μέσο καταλήγεις πως οι Έλληνες επαναστάτες ήταν το ίδιο με τους Τούρκους. Μόνο που στους μεν καταθέτεις στεφάνια ενώ στους δε όχι.
Ενδεικτικά πάντως:
Η επανάσταση στην Κούβα έγινε από 85
Η επιχείρηση στο Βολιβία από 15
Η φιλική εταιρία από 3
Ο ΕΛΑΣ από 150 (από 2 στην αρχή)
Όπως λέει και ο συνθέτης:
"Με χίλια ονόματα μια χάρη
ακρίτας είτε αρματολός
αντάρτης, κλέφτης, παλικάρι
πάντα είναι ο ίδιος ο λαός"
Μας γράφεις σαν κριτήρια το μέσο, τον αριθμό... όχι όμως και τους λόγους, τις αιτίες, τα κίνητρα.
Αναιρείσαι βέβαια γιατί όταν αναγκαστείς να μιλήσεις για άλλα θέματα όπως η επανάσταση του 1821 θα χρησιμοποιήσεις τα δικά μου κριτήρια, όχι τα δικά σου.
Αλλά επειδή με κάτι παιχνιδάκια λεξιλογικά αυτό χάνεται θα ήθελα να μου απαντήσεις συγκεκριμένα στο παρακάτω:
Με ποιο κριτήριο εξετάζεις αν μια εκτέλεση είναι δίκαιη ή άδικη;
Προσοχή, το είναι "πάντα άδικη" είναι ψέμα, μην το πεις. Θα σου βρω αμέσως πολλά παραδείγματα που θα αποδειχθεί πως δεν καταδικάζεις την βία απ' όπου κι αν προέρχεται γενικά κι αόριστα.
Αυτό που θέλω να πω δηλαδή είναι ό,τι όλα αυτά που λες είναι μ@λ@κίες.
Δεν έχεις πρόβλημα ούτε με τη βία, ούτε με το αίμα, ούτε με τους θανάτους... Έχεις πρόβλημα με το ποιος κρατάει το όπλο. Και αυτό λέγεται "διαλέγω πλευρά".
Σταμάτα λοιπόν να μιλάς σαν ανεξάρτητος, πες καθαρά πως στον ταξικό πόλεμο παίρνεις το μέρος του καταπιεστή και υπερασπίσου τη θέση σου.
Αλλιώς σκάσε γιατί είσαι ψεύτης και εκνευριστικός.
Ακριβώς εκεί πήγαινε η πρώτη κιόλας παρατήρηση. Δεν είναι λογικό να συνδιαλέγεσαι με φασίστες αλλά όπως είπα βαριέμαι. Πάμε λοιπόν.chArAls έγραψε:Οχι οτι ειναι και πολυ λογικο να μιλας με αρρωστους ανθρωπους και να προσπαθεις να βγαλεις νοημα
Μυρίζομαι μπαρούφα. Του τύπου να ξεκινάς μια πρόταση με την παρατήρηση "έχουμε έναν άνθρωπο που έχει χέρια και πόδια" και να ετοιμάζεσαι να βγάλεις συμπέρασμα για όλους με μοναδικό κριτήριο το κοινό γνώρισμα, "έχουν χέρια και πόδια".chArAls έγραψε:Εχουμε μια ομαδα που σκοτωνει κοσμο την 17 Ν.
Λογικό μέχρι εκεί να φτάνει η συλλογιστική σου γιατί αυτή η ωμή και στυγνή συλλογιστική διακρίνει και χαρακτηρίζει τους φασίστες.chArAls έγραψε:Πιστευω πως πρεπει να φαω τον ταδε και θα τον φαω.
"Η συνειδητοποίηση της άγνοιάς μας είναι ένα μεγάλο βήμα προς τη γνώση"chArAls έγραψε:(τι διαφορα εχει απο αυτους που λενε να σφαξουνε τον πακιστανο της παρου δεν ξερω)
Ράσελ
Όπως λες δεν ξέρεις τι διαφορά έχει. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει διαφορά.
Να υποθέσω πως η λέξη "παίζει" στο φτωχό λεξιλόγιο των φασιστών είναι συνώνυμη της λέξης "δρα".chArAls έγραψε:Οσο αυτη η ομαδα παιζει,
Αλλιώς θα πρέπει να εξηγήσεις λίγο με ποια λογική κάποιος προτιμά να "παίξει" ένα "παιχνίδι" στο οποίο ρισκάρει ζωή και ελευθερία και δεν έχει να κερδίσει τίποτα.
Χόμουορκ αυτό, πάμε παρακάτω. Πλάκα έχει, εγώ περνάω καλά.
Τραυματίζουν ένα παιδί.chArAls έγραψε:σκοτωνουν ενα παιδι.
Α, ένα εμβόλιμο.
Το παιδί τραυματίστηκε απ' τη τζαμαρία που έσπασε λόγο της έκρηξης.
Εδώ γιατί μιλάμε για τον θάνατο του παιδιού από ατύχημα και δεν συζητάμε για την καημένη τη τζαμαρία αλλά το Δεκέμβρη του '08 συζητούσαμε για τη καημένη τη τζαμαρία αλλά όχι για την στοχευμένη δολοφονία του παιδιού;
Γρίφος... Ή υποκειμενικότητα.
Πρέπει να παραδεχθείς ότι είναι πιο παρήγορη δήλωση απ' αυτή του Κούγια "η δικαιοσύνη θα αποφασίσει αν έπρεπε να πεθάνει ο Γρηγορόπουλος", ή κάτι άλλα χειρότερα του τύπου "καλά να πάθει αφού ήταν στα Εξάρχεια" που λέγαν οι ευαίσθητοι φασίστες.chArAls έγραψε:Λυπουνται για το ολο συμβαν(συμμετέχουμε στον αβάσταχτο πόνο της οικογένειας του νεκρού και η οικογενεια ενιωσε καλυτερα)
Εξηγεί με ποιο σκεπτικό την έχουν οι μπάτσοι. Το διευκρινίζω γιατί κάποιος που δε τη διάβασε θα νομίζει ότι είναι αβάσιμη κατηγορία όπως το μεταφέρεις αποσπασματικά.chArAls έγραψε:αλλα την κυρια ευθυνη την εχουν οι αστυνομικοι.
Πρώτα απ' όλα υποτίθεται πως οι μπάτσοι είναι οι καλοί της υπόθεσης. Έχουν θεσμικό ρόλο και πληρώνονται γι' αυτόν. Είναι η δουλειά τους να προσφέρουν βοήθεια. Αν δεν το κάνουν δεν μπορείς να τους αναγνωρίζεις την ίδια ευθύνη με κάποιον που δεν πληρώνεται για να το κάνει αυτό.chArAls έγραψε:Εγω σου λεω οι αστυνομικοι οχι τον αφησαν αβοηθητο, χορευαν και τσαμικο γυρω του.Πως στο διαολο την μεγαλυτερη ευθυνη την εχει αυτος που δεν βοηθησε και οχι αυτος που εριξε την ρουκετα.
Θα εκπλαγείς αλλά έτσι είναι. Και δεν το λέω εγώ, το λέει η νομοθεσία της Ελληνικής δημοκρατίας.chArAls έγραψε:Σαν να μου λες οδηγαω στην εθνικη βλεπω κατω εναν πατημενο και δεν τον βοηθαω, επειδη φοβαμαι μην ειναι παγιδα/βιαζομαι/δεν θελω να λερωσω τα ρουχα μου και εχω μεγαλυτερη ευθυνη απο αυτον που τον πατησε.
Τουλάχιστον αυτού του συστήματος που εσείς αποκαλείται "δημοκρατία" και σας αρέσει τόσο.
Συγκεκριμένα η εγκατάλειψη σε ατύχημα τιμωρείται εξίσου με το ατύχημα. Ίσως γι' αυτό το Υπουργείο Υγείας ονομάζεται και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Και να το θέσω με ένα παράδειγμα, και για την ακρίβεια με το συγκεκριμένο παράδειγμα.
Ανεξάρτητα με το αν συμφωνεί κανείς ή όχι με τη δράση της 17Ν είναι κατανοητό ότι ένας παράνομος δεν μπορεί με την άνεσή του να μεταφέρει κάποιον ο ίδιος στο νοσοκομείο.
Μπορείς να τον κατηγορήσεις γι' αυτό άμα θέλεις. Γιατί δεν θυσιάζει την ελευθερία του για να σώσει το θύμα. Βέβαια δεν έχει και μεγάλη σημασία να τον κατηγορήσεις για κάτι γιατί ήδη τον έχεις κατηγορήσει για την αρχική ενέργεια
Το περίεργο και ύποπτο είναι γιατί δεν κατηγορείς αυτούς που η δουλειά τους και η υποχρέωσή τους ήταν να τον μεταφέρουν. Μάλιστα όχι απλώς δεν τους κατηγορείς αλλά δεν κατανοείς καν ποια είναι η ευθύνη τους.
Βέβαια εγώ μπορώ να κατανοήσω τη δυσκολία σου να κατανοήσεις την ευθύνη τους... Πρόσφατα έβλεπα ένα ντοκιμαντέρ για το Γ' Ράιχ και οι γέροι ναζίδες εξακολουθούσαν να μην κατανοούν τα εγκλήματά τους.
Α, και σχετικά με αυτό...
Ναι, αν αυτός που προκάλεσε το ατύχημα εγκατέλειψε τον τραυματία γιατί κουβαλούσε άλλο τραυματία, ή έτρεχε να κρυφτεί απ' τους μπάτσους τότε έχει σαφώς μεγαλύτερη ευθύνη ο επόμενος που πέρασε και δεν τον βοήθησε για να μη λερώσει τα ρούχα του, ή εν προκειμένης όπως καταγγέλλει η προκήρυξη για να εξυπηρετήσει πολιτικά συμφέροντα.chArAls έγραψε:Σαν να μου λες οδηγαω στην εθνικη βλεπω κατω εναν πατημενο και δεν τον βοηθαω, επειδη φοβαμαι μην ειναι παγιδα/βιαζομαι/δεν θελω να λερωσω τα ρουχα μου και εχω μεγαλυτερη ευθυνη απο αυτον που τον πατησε.
Περίπου τόσοι δεν ψήφισαν Χρυσή Αυγή; Τι μας λέει αυτό για τον προβληματισμό σου;chArAls έγραψε:Και τωρα παμε και στο αλλο. Η ελλαδα εχει κοντα 100.000 αστυνομικους.Βαλε και αλλους ποσους συνταξιουχους.Βαλε και τις οικογενειες τους.Βαλε και οσους θα ηθελαν να ειναι αστυνομικοι, αλλα δεν τους πηραν/δεν εκατσε/δουλεψαν αλλου.500.000 ανθρωπους αμμεσα συνδεδεμενους με την αστυνομια χαλαρα.Οτι ολοι αυτοι ειναι ικανοι να βλεπουν ενα παιδι τραυματισμενο και επειδη τους το λεει ο ασυρματος τον αφηνουν να πεθανει αβοηθητος.Αν εχουμε 500.000 τετοια τερατα ας το κλεισουμε το μαγαζι...
Θα κάνω κάτι που προσωπικά δεν μου πολυαρέσει αλλά εσένα που είσαι κυνικός δεν θα σε πειράξει. Θα μιλήσω με τη γλώσσα της στατιστικής.chArAls έγραψε:Οταν πετας ρουκετες συμβαινουν αυτα.Το πιο σοβαρο ατυχημα που εχω παθει ειναι να φταρνιστω οταν κατουραω.Δεν πεθανε κανεις.
Ο Θάνος Αξαρλιάν ήταν το ένα και μοναδικό θύμα παράπλευρης απώλειας με ευθύνη αριστερών ανθρώπων στην Ελλάδα.
Τα θύματα με ευθύνη του κράτους, και μάλιστα όχι με ευθύνη αμέλειας αλλά με δόλο, είναι εκατοντάδες χιλιάδες. Μιλώντας για εργατικά ατυχήματα. μιλώντας για τη διακίνηση ναρκωτικών, μιλώντας για εν ψυχρό εκτελέσεις της αστυνομίας...
Είναι πολύ ενδιαφέρον κάποιος να θυμάται καμιά 30αριά δίκαιες εκτελέσεις, μια παράπλευρη απώλεια, μερικές τζαμαρίες και υλικές ζημιές από εκρήξεις και να ξεχνά οποτεδήποτε να αναφερθεί στα υπερμεγέθη και ασύγκριτης κλίμακας εγκλήματα του κράτους.
Εκτός του ότι μιλάμε για άλλη ποσότητα,
εκτός του ότι μιλάμε για άλλη ποιότητα,
μιλάμε και για τελείως άλλη ευθύνη. Το κράτος επιτίθεται, ο λαός αμύνεται.
Όπως είπα στην αρχή η κορύφωση γίνεται με μια μπαρούφα.chArAls έγραψε:Και καλο μου παιδι ασε την κλασσικη αμυνα, "αφου λες τα μελη της 17Ν δολοφονους λες και τους αλλους δολοφονους".Ο καθενας κανει ο,τι κανει και κρινεται.Και απο τον εαυτο του και απο αλλους.Αν εγω σκοτωνα ναζι σκασιλα μου τι θα λεγατε εσεις, θα ειχα τη συνειδηση μου καθαρη.Στην τελικη ας το γυρισουμε αναποδα.Καλοι οι της 17Ν καλος και ο μπρειβικ.
Ο ένας σκοτώνει, ο άλλος σκοτώνει, άρα με μοναδικό κριτήριο σύγκρισης αυτοί οι δύο είναι το ίδιο.
Το μέτρο σύγκρισης δεν είναι το μέσο αλλά η αιτία. Αγνοώντας την αιτία και μένοντας μόνο στο μέσο καταλήγεις πως οι Έλληνες επαναστάτες ήταν το ίδιο με τους Τούρκους. Μόνο που στους μεν καταθέτεις στεφάνια ενώ στους δε όχι.
Το πρόβλημα είναι αριθμητικό τώρα; Μια ενέργεια γίνεται από φόνος εξέγερση ανάλογα από πόσους γίνεται;chArAls έγραψε:Μου συγκρινεις τωρα τις λαικες εξεγερσεις με τις πραξεις μιας χουφτας φονιαδων.
Ενδεικτικά πάντως:
Η επανάσταση στην Κούβα έγινε από 85
Η επιχείρηση στο Βολιβία από 15
Η φιλική εταιρία από 3
Ο ΕΛΑΣ από 150 (από 2 στην αρχή)
Όπως λέει και ο συνθέτης:
"Με χίλια ονόματα μια χάρη
ακρίτας είτε αρματολός
αντάρτης, κλέφτης, παλικάρι
πάντα είναι ο ίδιος ο λαός"
Μας γράφεις σαν κριτήρια το μέσο, τον αριθμό... όχι όμως και τους λόγους, τις αιτίες, τα κίνητρα.
Αναιρείσαι βέβαια γιατί όταν αναγκαστείς να μιλήσεις για άλλα θέματα όπως η επανάσταση του 1821 θα χρησιμοποιήσεις τα δικά μου κριτήρια, όχι τα δικά σου.
Αλλά επειδή με κάτι παιχνιδάκια λεξιλογικά αυτό χάνεται θα ήθελα να μου απαντήσεις συγκεκριμένα στο παρακάτω:
Με ποιο κριτήριο εξετάζεις αν μια εκτέλεση είναι δίκαιη ή άδικη;
Προσοχή, το είναι "πάντα άδικη" είναι ψέμα, μην το πεις. Θα σου βρω αμέσως πολλά παραδείγματα που θα αποδειχθεί πως δεν καταδικάζεις την βία απ' όπου κι αν προέρχεται γενικά κι αόριστα.
Αυτό που θέλω να πω δηλαδή είναι ό,τι όλα αυτά που λες είναι μ@λ@κίες.
Δεν έχεις πρόβλημα ούτε με τη βία, ούτε με το αίμα, ούτε με τους θανάτους... Έχεις πρόβλημα με το ποιος κρατάει το όπλο. Και αυτό λέγεται "διαλέγω πλευρά".
Σταμάτα λοιπόν να μιλάς σαν ανεξάρτητος, πες καθαρά πως στον ταξικό πόλεμο παίρνεις το μέρος του καταπιεστή και υπερασπίσου τη θέση σου.
Αλλιώς σκάσε γιατί είσαι ψεύτης και εκνευριστικός.
-
papagalakos II
Υ.Γ.
Είναι ενδιαφέρον πάντως. Τη στιγμή που η χώρα γονατίζει από συγκεκριμένα οικονομικά κέντρα και ευθύνες χρόνων η 17Ν επαναφέρεται από κάποιους σε μια ανούσια συζήτηση σχετικά με τον άτυχο θάνατο του Αξαρλιάν και όχι με την προκήρυξη του 1985 που αναφέρει πως η πολιτική των ΠΑΣΟΚ και ΝΔ οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε χρεωκοπία και ΔΝΤ.
Αν δεν λέγεται αυτό "παίρνω θέση, αποπροσανατολίζω και θολώνω τα νερά εξυπηρετώντας την πολιτική της λιτότητας" τότε πως λέγεται;
Είναι ενδιαφέρον πάντως. Τη στιγμή που η χώρα γονατίζει από συγκεκριμένα οικονομικά κέντρα και ευθύνες χρόνων η 17Ν επαναφέρεται από κάποιους σε μια ανούσια συζήτηση σχετικά με τον άτυχο θάνατο του Αξαρλιάν και όχι με την προκήρυξη του 1985 που αναφέρει πως η πολιτική των ΠΑΣΟΚ και ΝΔ οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε χρεωκοπία και ΔΝΤ.
Αν δεν λέγεται αυτό "παίρνω θέση, αποπροσανατολίζω και θολώνω τα νερά εξυπηρετώντας την πολιτική της λιτότητας" τότε πως λέγεται;