48ωρη γενική απεργία 6-7 Νοεμβρίου

"Η πολιτική αφορά το παρόν, ενώ μια μαθηματική εξίσωση την αιωνιότητα. "
Albert Einstein

Συντονιστές: antony07, Chris

papagalakos II
Real Name: Λουμίδης
Facebook ID: 0

Re: 48ωρη γενική απεργία 6-7 Νοεμβρίου

Δημοσίευση από papagalakos II »

la_geometrie έγραψε:
1) Δεν θα έπρεπε να σκεφτόμαστε λίγο πιο πρακτικά και ρεαλιστικά και να μην βασιζόμαστε σε τύπους και θεσμικές διαδικασίες; Ας αλλάξει το καταστατικό και να μην ξαναγίνει συνέλευση μέχρι τότε, αν βοηθάει αυτό τη δίψα σου για τήρηση τύπων.
Θεωρητικά δεν ακούγεται άσχημο αυτό που λες αλλά γιατί είμαι σίγουρος ότι αν σε συνέφεραν οι τύποι και οι θεσμικές διαδικασίες θα τις επικαλούσουν; Μην τα θέλουμε όλα δικά μας. Δεν είμαι καθόλου γραφειοκράτης αλλά οι διαδικασίες βοηθάνε να αποφεύγεται αυτή η μεροληψία και υποκειμενικότητα.
Χαχα, ωραία. Όλα δικά σου όπως είπα. Καταρχάς το καταστατικό δεν αλλάζει μόνο του. Αν δεν σ' αρέσει άλλαξέ το εσύ. Κατά δεύτερον πόσο αυθαίρετο και αντιδημοκρατικό είναι να καταργηθούν οι δημοκρατικές διαδικασίες επειδή δεν σ' αρέσουν οι αποφάσεις που βγάζουν;
Μην επικαλείσαι τη δημοκρατία απ' τη στιγμή που δεν τη θες.
la_geometrie έγραψε:2)Οι λίγοι σε αυτή την περίπτωση λειτουργούν αποτρεπτικά απέναντι στους άλλους. Δεν θα επιχειρηματολογίσω πάνω σε αυτό, απλά θα σου πω ότι λειτουργούν με ολιγαρχική λογική μόνο και μόνο επειδή συνεχίζουν να λαμβάνουν αποφάσεις για τη μειοψηφία ενώ γνωρίζουν την κατάσταση. Σε μια μικρή κοινωνία όπως αυτή των σεμφιτών ένα τέτοιο πρόβλημα επιδέχεται βελτίωσης πιστεύω.
Μα παρακαλώ, επιχειρηματολόγησε. Τι θα πει αποτρεπτικά; Σε τραμπούκισε ποτέ κανένας λόγο του τι ψήφισες; Ή εννοείς απλά ότι δεν σ' αρέσουν οι φάτσες τους αυτών των λίγων και δεν καταδέχεσαι να περάσεις 2-3 ώρες μαζί τους στη διαδικασία;
Και δηλαδή τι θα έπρεπε να κάνουν, να σταματήσουν να λαμβάνουν αποφάσεις επειδή είναι λίγοι; Η δημοκρατία λειτουργεί με όσους ασχολούνται με αυτή. Ακόμα και ετυμολογικά αυτό σημαίνει δημοκρατία.
Ξέρεις πάντως, γενικά αν σε όσες διαδικασίες υπήρχε αποχή δεν λαμβάνονταν αποφάσεις δεν θα λειτουργούσε σχεδόν τίποτα.

Ουσιαστικά αυτό που ζητάς εσύ είναι αν η δημοκρατική διαδικασία δεν βγάζει το αποτέλεσμα που θες να καταργηθεί. Πως σου ακούγεται αυτό;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος papagalakos II την Τετ Νοέμ 07, 2012 12:39 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
LocknLoad
Forum Administrator
Forum Administrator

Δημοσίευση από LocknLoad »

Αν θελουμε να προσθεσουμε κατι στο post μας παταμε το κουμπι "edit" και οχι το "reply" (ουτε το "quick reply") aka οχι double posting.

Ευχαριστω
Ναι, [you] σε παρακολουθώ!

Εικόνα

@[you]
Εικόνα
la_geometrie
Real Name: Stratis

Δημοσίευση από la_geometrie »

@ papagalakos II

Δηλαδή για σένα όσοι είναι δυσαρεστημένοι από δημοκρατικές διαδικασίες αυτομάτως γίνονται φασίστες που θέλουν να τις καταργήσουν;
Εγώ δεν μίλησα για κατάργηση, μίλησα για αλλαγή. Μην βάζεις λόγια στο στόμα μου ούτε ταμπέλες σε παρακαλώ. Είμαι απολύτως υπέρ της οργάνωσης των φοιτητών. Αυτό που ζητώ είναι η αναμόρφωση. Οι νόμοι γίνονται update, το ίδιο οι κανονισμοί κλπ κλπ. Γιατί να μην αλλάξουμε 2-3 τυπικότητες-πραγματικότητες ώστε να βοηθηθούμε;
Τέλος, σου φάνηκε πουθενά εσένα να έχω συμφέρον από τη δημοκρατική διαδικασία ώστε να το υπερασπιστώ και ύστερα να την καταργήσω σαν κανένας απολυταρχικός; Με μπερδεύεις ρε φίλε...
Άβαταρ μέλους
ex8ros tou malaka
Real Name: Vasilantwnhs

Δημοσίευση από ex8ros tou malaka »

@ la_geometrie
Πάντως πιο δημοκρατική διαδικασία από μια διαδικασία που μπορεί να συμμετέχει όποιος φοιτητής της σχολής θέλει, να μιλήσει, να κατεβάσει πρόταση και να αποφασίσει με τους υπόλοιπους δεν υπάρχει!
Η διαδικασία είναι απλή:

- Τη διεξαγωγή της συνέλευσης την αποφασίζει το ΔΣ της σχολής, είτε με το μάζεμα υπογραφών από τους φοιτητές της ΣΕΜΦΕ (το νούμερο των υπογραφών που χρειάζεται είναι γύρω στις 80 αν θυμάμαι καλά, εξαρτάται από το πόσοι ψηφίζουν στις φοιτητικές εκλογές στη σχολή). Όταν καλείται συνέλευση, καλείται με μια συγκεκριμένη θεματολογία, πάνω στην οποία κουβεντιάζει η συνέλευση (πάντα στη θεματολογία υπάρχει το "άλλα θέματα" για να μπορεί να μιλήσει ο οποιοσδήποτε και για κάτι διαφορετικό αν θέλει).
- Οι δυνάμεις που συμμετέχουν στο ΔΣ της σχολής ή αυτός που σύλλεξε τις υπογραφές για συνέλευση πρέπει να ενημερώσουν τους φοιτητές της σχολής για τη διεξαγωγή της συνέλευσης (μέρα, ώρα, κλπ). Αυτό γίνεται με ανακοινώσεις στα αμφιθέατρα, με αφισετάκια στους τοίχους, γράφετε στο semfe.gr, κλπ.
- Πριν ξεκινήσει η συνέλευση καλείται όποιος θέλει να τοποθετηθεί (παράταξη, σχήμα, άτομο) να το δηλώσει στην αρχή. Αυτό γίνεται για να γίνει κλήρωση για τη σειρά των ομιλητών. Παρ'όλα αυτά αν κάποιος μιλήσει από κάτω (όχι την ώρα που μιλάει κάποιος άλλος) κανείς δεν θα του πει τίποτα, αν και καλό είναι να αποφεύγεται. Όταν κάποιος τοποθετείτε δέχεται ερωτήσεις από τους φοιτητές και απαντάει.
- Με το πέρας των ομιλιών κατατείθονται τα πλαίσια (κείμενα που τοποθετούνται πάνω στη θεματολογία της συνέλευσης) προς ψήφιση. Αν κάποιος δηλωθεί να μιλήσει δεν είναι απαραίτητο ότι προτίνει και κάποιο πλαίσιο, παρ'όλα αυτά αν κάποιος θέλει να κατεβάσει πλαίσιο πρέπει να τοποθετηθεί για να πει στους φοιτητές για ποιο λόγο τους καλεί να το ψηφίσουν. Οι φοιτητές ψηφίζουν ποιο πλαίσιο προτιμούν και αυτό με τις περισσότερες ψήφους είναι η τοποθέτηση του συλλόγου και ο σύλλογος ακολουθεί και τις δράσεις που υπερψηφίστηκαν.
- Πριν την ψήφιση των πλαισίων υπάρχουν τα ψηφίσματα, που είναι μικρά κείμενα, άσχετα με τη θεματολογία της συνέλευσης που οι φοιτητές τα υπερψηφίζουν ή τα καταψηφίζουν. Συνήθως τα ψηφίσματα αφορούν στήριξη σε κάποιους που διόκονται ή σε κάποιο κλάδο που αγωνίζεται, ή ακόμα και κάποιο ζήτημα πολύ εξειδικευμένο που έχει προκύψει με κάποιον καθηγητή ή κάποιο μάθημα.

Ποιο δημοκρατική διαδικασία από αυτήν δεν μπορώ να φανταστώ. Τώρα, αν γενικά η συνέλευση έχει προβλήματα για το πως γίνεται η κουβέντα να το συζητήσουμε (όχι εδώ, δεν μπορώ να συζητάω διαδικτυακά, ΕΑΑΚίτης είμαι θα με βρείτε αν θέλετε), αλλά αυτό δεν είναι θέμα της διαδικασίας αυτής καθ'αυτής. Πάντως είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι όσο περισσότερος κόσμος έρχεται στη συνέλευση τόσο αυτή θα βελτιώνεται και τόσο πιο ζωντανή θα είναι η διαδικασία. Τα ζητήματα που τρέχουν είναι σημαντικά και αφορούν όλους τους φοιτητές, γι' αυτό είναι σημαντικό να έρχεται και κόσμος. Τώρα αν κάποιοι επιλέγουν να μην έρθουν για τον χ,ψ,ζ λόγο, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούν να στερούν σε αυτούς που θέλουν να συμμετάσχουν αυτή τη δυνατότητα.
Καλό σας βράδυ!
pipini
Real Name: oduseas vasilakopoulos

Δημοσίευση από pipini »

Τελικά για αύριο ξέρουμε κάτι? ή είναι κανονικά ανοιχτή η σχολή?
SoulRebel
Real Name: jo

Δημοσίευση από SoulRebel »

Είμαι χρόνια σ'αυτή τη σχολή και έχω πάει σε αρκετές συνελεύσεις για να συμμετάσχω στις δημοκρατικές διαδικασίες αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί εκεί( όπου θα έπρεπε να συζητάμε για τη σχολη μας, για ό,τι συμβαίνει στη χώρα μας και πώς αυτό μας επηρεάζει κ.λ.π.) πρέπει να ακούω τους κνίτες να μαλώνουν με τους εαακίτες , τους δύο παραπάνω με τους δαπίτες και όλη αυτή η "συζήτηση" για το ποιος είναι πιο αγωνιστής και ποιος το κάνει καλύτερα.Ποιον αφορά αυτή η διαδικασία εκτός των παραπάνω?Και μετά μου λέτε πως όποιος θέλει έρχεται στη συνέλευση!Να κάνει τι?Να κάθεται να μαλώνει με όλους τους πορωμένους;Και βασικά πώς να ακουστεί κανείς εκεί μέσα, οι παραταξιακοί έχουν κάνει απίστευτη εξάσκηση και στην ένταση της φωνής και στο να μιλάνε συνέχεια χωρίς να αφήνουν κανένα να απαντήσει.
Θα ήθελα να υπάρχει ένας φοιτητικός σύλλογος με ΦΟΙΤΗΤΕΣ (οχι δαπιτες , εαακιτες , κνιτες) οι οποίοι προφανώς θα σκέφτονται από μόνοι τους χωρις να παίρνουν γραμμή απο κανένα κόμμα και από κανέναν άνθρωπο.Έτσι και οι τακτικές που θα χρησιμοποιούν θα είναι πιο αποτελεσματικές αφού ο αγώνας θα είναι απ'την ψυχή τους και όντως για το κοινό καλό.(ρομαντικό; -ίσως!)
Δεν καταλαβαίνω πώς υπάρχουν ακόμη άνθρωποι(εδώ που έχουμε φτάσει) που πιστεύουν σε πολιτικά κόμματα και ιδεολογίες.
Καλημέρα!
papagalakos II
Real Name: Λουμίδης

Δημοσίευση από papagalakos II »

SoulRebel έγραψε:Θα ήθελα να υπάρχει ένας φοιτητικός σύλλογος με ΦΟΙΤΗΤΕΣ (οχι δαπιτες , εαακιτες , κνιτες)
Οι ΔΑΠίτες, ΕΑΑΚίτες, ΚΝίτες δεν είναι φοιτητές;
Θα σου πρότεινα να διαβάσεις ένα βιβλίο, «Ο Μονοδιάστατος Άνθρωπος» του Marcuse
SoulRebel έγραψε:Δεν καταλαβαίνω πώς υπάρχουν ακόμη άνθρωποι(εδώ που έχουμε φτάσει) που πιστεύουν σε πολιτικά κόμματα και ιδεολογίες.
Καλημέρα!
Καληνύχτα
Άβαταρ μέλους
spartiatisgx

Δημοσίευση από spartiatisgx »

Παιδιά καλησπέρα.Ξέρει κανείς αν αύριο έχουμε γενική συνέλευση;Νομίζω ότι με βάση την προηγούμενη γενική συνέλευση κάτι τέτοιο θα πρέπει να ισχύει.

Ευχαριστώ
Άβαταρ μέλους
serenity08
Real Name: gigi..!

Δημοσίευση από serenity08 »

Ναι έχουμε.!!
Ας παίξουμε! Η γνώση είναι χαρά, δεν είναι επιστράτευση απ'τα σχολεία .

"Oι άνθρωποι παλεύουν και χάνουν τη μάχη, και το πράγμα για το οποίο πάλεψαν έρχεται παρά την ήττα τους..και όταν έρχεται προκύπτει οτι δεν ήταν αυτό που εννοούσαν..και άλλοι ανθρωποι πρέπει να παλέψουν για αυτό που εννοούσαν με ένα άλλο όνομα.."
Άβαταρ μέλους
spartiatisgx

Δημοσίευση από spartiatisgx »

Παιδιά έχω αρκετές "απορίες" και προβληματισμούς για τις γενικές συνελεύσεις.Παραδείγματος χάριν για ποιο λόγο γίνονται σε εβδομαδιαία βάση και γιατί πρέπει να γίνονται τέτοια ώρα.Και τουλάχιστον για την εβδομαδιαία βάση δέχομαι ότι τον τελευταίο καιρό γίνονται αρκετές βίαιες ανατροπές εις βάρος της ζωής μας και της αξιοπρέπειας μας οπότε καταλαβαίνω αυτή την συχνότητα.Αλλά αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί να γίνονται 12:30 το μεσημέρι και όχι 6 ή 7 το απόγευμα.Έτσι και τα μαθήμτα δεν θα χάνονται με αποτέλεσμα να μην μας τρέχουν στο τέλος του εξαμήνου για να καλύψουμε την ύλη και θα μπορούμε να "συγκεντρωνόμαστε" αυτά που συμβαίνουν γύρω μας αλλά και μέσα στην σχολή μας.Είχα κάνει την ίδια ερώτηση σε συνέλευση προ διετίας και μου είχαν πει ότι πολλά παιδιά δεν μπορούν να βρίσκονται εκεί το απόγευμα αργά διότι μένουν μακρυά και είναι κουρασμένα κτλ κτλ κτλ.Αλλά νομίζω ότι με αυτά που γίνονται γύρω μας αυτοί που πραγματικά προβληματίζονται και αγωνιούν θα είναι εκεί ακόμα και αργά το απόγευμα.Σε τελική ανάλυση οι όποιες ανατροπές χρειάζονται και προσωπικές "θυσίες" και νομίζω αυτή είναι η ελάχιστη.Νομίζω ότι μπορούμε να το κουβεντιάσουμε αυτό και ναι το "αλλάξουμε".Τουλάχιστον από όσα μου λέει η μάνα μου που έζησε από κοντά τα γεγονότα του Πολυτεχνείου τα συνθήματα μέσα στις αίθουσες των συνελεύσεων ήταν πρώτοι στα μαθήματα,πρώτοι στον αγώνα.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική”