Γενική Συνέλευση ΦΣ ΣΕΜΦΕ Πέμπτη 17/1

Ιδιαίτερα ζητήματα που απασχολούν τη ΣΕΜΦΕ (όπως π.χ., συνδικαλιστικά, επαγγελματικά δικαιώματα, πρόγραμμα σπουδών κτλ.)

Συντονιστές: antony07, Chris

Άβαταρ μέλους
adriano17
Real Name: Γιάννης
Facebook ID: 0

Γενική Συνέλευση ΦΣ ΣΕΜΦΕ Πέμπτη 17/1

Δημοσίευση από adriano17 »

Με απόφαση του Δ.Σ. του Φ.Σ. ΣΕΜΦΕ, την Πέμπτη 17/1 θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση του Φ.Σ. στις 12.30 η ώρα στο αμφ. 2, με θέματα:

1) Δημοκρατικά δικαιώματα, καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου, κρατικές έφοδοι σε καταλήψεις.
2) Το "Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Απασχόληση των Νέων", το νέο σχέδιο της κυβέρνησης για την εκμετάλλευση των νέων.
3) Σχέδιο "Αθηνά" - καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολών.
4) Αντιφασιστική πάλη, κινητοποιήσεις και δράσεις.
5) Πρόγραμμα εξεταστικής και άλλα θέματα σχολής.
Άβαταρ μέλους
constant
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Konstantinos

Re: Γενική Συνέλευση ΦΣ ΣΕΜΦΕ Πέμπτη 17/1

Δημοσίευση από constant »

Off Topic
Για αυτά τα θέματα έπεφτε το ξύλο;
Άβαταρ μέλους
adriano17

Ρε συ constant, δεν ήμουν σήμερα σχολή, άκουσα λίγο πολύ τι έγινε, αλλά δε θα κάτσω να σου απαντήσω. Θεωρώ πολύ πιο σημαντική την ίδια τη ΓΣ, αν θέλετε ανοίξτε ένα άλλο topic με αυτούσιο αυτό το θέμα και πείτε τα εκεί.
Τώρα, ανοίγω εγώ ένα τοπικ για τη συνέλευση κι έρχεσαι εσύ και λες και καλά off-topic για το ξύλο. Σε λίγο θα σκάσουν από κάτω 10 posts για το ξύλο. Συγχαρητήρια! Είσαι και admin τρομάρα σου...

ΥΓ: Εκτός αν θέλετε να μην ανεβαίνουν ανακοινώσεις ότι γίνεται συνέλευση και οτιδήποτε πολιτικό, να ανεβαίνουν μόνο τα θέματα του polytexneiofm, του best κλπ.
Άβαταρ μέλους
constant
Portal Administrator
Portal Administrator

Όχι, το έγραψα ψιλοσοβαρά, γιατί άκουσα ότι τα θέματα της συνέλευσης ήταν ακριβώς ο λόγος της αντιμαχίας και είπα μήπως ήξερες.

Αν έχεις, στείλε κανα link για το Σχέδιο Αθηνά για να ξαναμπούμε ontopic.
papagalakos II
Real Name: Λουμίδης

Δημοσίευση από papagalakos II »

Θαρρώ πως αν γράψεις Σχέδιο Αθηνά στο Google όλο και κάτι θα βρεις.
Άβαταρ μέλους
constant
Portal Administrator
Portal Administrator

Thanks, it helped a lot!! :lol:
Άβαταρ μέλους
NickNafplio
Real Name: Νικος (mod(p^n)) ...

Δημοσίευση από NickNafplio »

Αν και πιστεύω πως ο τρόπος παρουσίασης των θεμάτων κακώς δεν είναι πολιτικά αντικειμενικός (διότι δε νομίζω η ΓΣ να αφορά μόνο ψηφοφόρους της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς), δεν είχα σκοπό να σχολιάσω μέχρι που έπεσε το μάτι μου στο παρακάτω:
adriano17 έγραψε:Το "Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Απασχόληση των Νέων", το νέο σχέδιο της κυβέρνησης για την εκμετάλλευση των νέων.
Η γραφικότητα σε όλο της το μεγαλείο. Έχει φτάσει η ανεργία στο 27%, όλοι γνωρίζουμε πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα και όλοι συμφωνούμε με τις αντιδράσεις της πλειοψηφίας που πλήττεται περισσότερο. Βλέπουμε όμως ότι για πρώτη φορά ετοιμάζεται ένα σχέδιο, σε συνεργασία με διάφορους ανθρώπους της επιχειρηματικότητας, ώστε να γίνει μια προσπάθεια για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα σε κάποιο βαθμό, και ενώ ακόμα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ (ώστε να μπορούμε να το κρίνουμε), βγαίνουν κάποιοι και μας λένε ότι μαζικά η φοιτητική κοινότητα πρέπει να το καταδικάσει ως "εκμετάλλευση των νέων". Ήμαρτον πια δηλαδή, λίγη σοβαρότητα επιτέλους.
Ο νεοφιλελές της διπλανής πόρτας
Άβαταρ μέλους
Malefino
Real Name: Thomas
Facebook ID: 2147483647

Δημοσίευση από Malefino »

NickNafplio έγραψε: Ήμαρτον πια δηλαδή, λίγη σοβαρότητα επιτέλους.
Η μόνο σοβαρότητα έγκειται στο "Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους και με 2πλάσια συλλογική σύμβαση".
Αν αγαπάς θα φας πακέτο
κι αν μ'αγαπάς θα φας μπουκέτο.

VoxPopuli: producer, beatmaker and dj
https://soundcloud.com/voxpopuli2
https://voxpopuli2.bandcamp.com

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε: ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!
https://rocinante.gr
Άβαταρ μέλους
msl
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μαρία-Σοφία
Facebook ID: 735434828
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από msl »

Ουκ ολίγες δημοσιεύσεις διαγράφηκαν.

Αν κάποιος σας προκαλεί, δε χρειάζεται να αρχίζετε δημόσιο καβγά. Μπορείτε απλά να κάνετε ένα report στο Post του. Libo και bakas31 μπορείτε να εκλάβετε το παραπάνω σαν μια άτυπη προειδοποίηση. Αν έχετε κάποια αντίρρηση σχετικά με αυτό, επικοινωνήστε μαζί μου με pm.
I'm not a bitch, I just have a low tolerance for bullshit ..

:: Αθλητικός Όμιλος Πήγασος Κυψέλης
::
Άβαταρ μέλους
Hengeo
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από Hengeo »

adriano17 έγραψε: 5) Πρόγραμμα εξεταστικής και άλλα θέματα σχολής.
Θα συζητηθεί καθόλου το θέμα της χαριστικής εξεταστικής;
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
Άβαταρ μέλους
adriano17

Hengeo έγραψε: Θα συζητηθεί καθόλου το θέμα της χαριστικής εξεταστικής;
Εννοείς, φαντάζομαι, της πτυχιακής εξεταστικής, που είναι για όσους είναι από 5ο έτος και πάνω.
Να σου πω την αλήθεια, επειδή είμαι 4ο έτος δεν έχω καταλάβει ακριβώς τι εξελίξεις υπάρχουν γενικότερα με αυτό το θέμα. Πάντως, ακούγεται αρκετά ότι πρέπει να αποφασιστεί κάτι και γι' αυτό.
Φαντάζομαι ότι το πιο απλό και λογικό σε τέτοια περίπτωση είναι να γραφτεί ένα ψήφισμα, που μετά θα πάει σε πρόεδρο σχολής κλπ
Αν έρθεις στη ΓΣ, γράψε ένα ψήφισμα αν θες, αλλιώς περίμενε μήπως φέρει κάποιος άλλος ή μήπως υπάρχει στο πλαίσιο που θα βγει.
lalala
Real Name: lala

Δημοσίευση από lalala »

πλάκα έχει το οτι η εξεταστική και τα 'άλλα' θέματα της σχολής είναι το τελευταίο ενώ θα'πρεπε να είναι το πρώτο που μας ενδιαφέρει... Εκτός από αυτό... σαν να πήρε κάτι το αυτί μου από έναν εαακίτη οτι δεν είναι σωστό να μπαίνει η αστυνομία στις σχολές και οτι θα μας ζητάνε φοιτητική ταυτότητα για να μπούμε... Ισχύει το οτι το είπε; Ξέρει κανείς;
Άβαταρ μέλους
adriano17

Πρώτον, κατά τη γνώμη μου, σε σχέση με τα άλλα θέματα το (5) είναι λίγο σε δεύτερη μοίρα, κυρίως επειδή δε νομίζω ότι έχουμε και πολλά να συζητήσουμε επ' αυτού.
Το να καθίσουν οι φοιτητές να βγάλουν μόνοι τους πρόγραμμα ώστε να τους βολεύει όλους είναι κάτι ανέφικτο, το να αποφασίσουμε ότι θέλουμε η εξεταστική να κρατήσει παραπάνω είναι κάτι που δεν έχει πολύ συζήτηση.
Πάντως, ωραίο είναι να συζητάμε και απτά θέματα που αφορούν τη σχολή, εμάς ως σεμφίτες κλπ, αλλά καλώς ή κακώς αυτή την περίοδο, δε γίνεται να μη μιλάς για τα μεγάλα θέματα. Και δε γίνεται γιατί πχ, ενώ υπάρχει ήδη απόφαση από το ΔΣ να κρατήσει η εξεταστική παραπάνω, όταν την πήγαμε στον πρόεδρο της σχολής, το Σεραφετινίδη, μας έλεγε ότι δεν προλαβαίνει να ασχοληθεί και μ' αυτό επειδή ασχολείται με το αν θα μπει η ΣΕΜΦΕ στο "Αθηνά 2" και ότι δεν είναι πια πρόεδρος κανονικά και δεν υπάρχει κάποιου είδους διεύθυνση στη ΣΕΜΦΕ πρακτικά τώρα να απευθύνονται οι φοιτητές κλπ.

Δεύτερον, αυτό που λες για τον εαακίτη, πολύ λογικό να το είπε, αλλά δεν κατάλαβα με ποια έννοια εσύ το λες τώρα.
Αν το λες στη λογική ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει, να ξέρεις ότι ήδη έχει αρχίσει να γίνεται κι έχω και γνωστούς που στην ΑΣΟΕΕ τους ζητούσαν τα ΜΑΤ ΠΑΣΟ ακριβώς στην είσοδο της σχολής.
Αν το λες στη λογική ότι συμφωνείς με το να γίνεται (που αυτό υποθέτω), πάω πάσο, γιατί μάλλον δεν έχει νόημα να το συζητήσουμε.
Άβαταρ μέλους
antony07
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Αντώνης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από antony07 »

lalala έγραψε:πλάκα έχει το οτι η εξεταστική και τα 'άλλα' θέματα της σχολής είναι το τελευταίο ενώ θα'πρεπε να είναι το πρώτο που μας ενδιαφέρει... Εκτός από αυτό... σαν να πήρε κάτι το αυτί μου από έναν εαακίτη οτι δεν είναι σωστό να μπαίνει η αστυνομία στις σχολές και οτι θα μας ζητάνε φοιτητική ταυτότητα για να μπούμε... Ισχύει το οτι το είπε; Ξέρει κανείς;
Αυτός ο ΕΑΑΚίτης πιστεύει ότι οι ασφαλίτες δεν έχουν πάσο? :?
"Ωραία παιδιά κατάχαμα κυλάει
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας
θυμάστε, Colin de Cayeux τον λέγανε
το άσυλο εμπιστεύτηκε ναι σαν κι εσάς,
σημάδεψε ο μπάτσος και τον ξέκανε
"
Άβαταρ μέλους
Libo
Real Name: HATE
Facebook ID: 666

Δημοσίευση από Libo »

lalala έγραψε:πλάκα έχει το οτι η εξεταστική και τα 'άλλα' θέματα της σχολής είναι το τελευταίο ενώ θα'πρεπε να είναι το πρώτο που μας ενδιαφέρει... Εκτός από αυτό... σαν να πήρε κάτι το αυτί μου από έναν εαακίτη οτι δεν είναι σωστό να μπαίνει η αστυνομία στις σχολές και οτι θα μας ζητάνε φοιτητική ταυτότητα για να μπούμε... Ισχύει το οτι το είπε; Ξέρει κανείς;
Σχολή < Κοινωνία, και κατά συνέπεια: Θέματα Σχολής < Θέματα Κοινωνίας... αλλιώς ζείς στη "φούσκα" σου!
I Have No Mouth, and I Must Scream...

Φονιάδες των λαών, Νοικοκυραίοι.

Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ειδικά Θέματα”