Να το παίζουν αντιφασίστες για τους δικούς τους λογούς μπορούν, αλλά να το παίζουν φίλοι του εργαζόμενου δεν μπορούν? Απαντάς μόνος σου στον εαυτό σου και μου τρως το ψωμί...Malefino έγραψε:Υπάρχει ο αντιφασισμός της "δημοκρατίας", των "δημοκρατικών" κομμάτων, των αστικών Μ.Μ.Ε , των αστικών δικαστηρίων
Άκου τώρα λίγο επειδή νομίζεις πως είσαι ο μόνος εδώ μέσα που έχει βγει από το αβγό και όλοι οι άλλοι παίζουμε πόκεμον.Malefino έγραψε:Πρώτα απ'όλα πες μου που άκουσες ότι γίνονταν ρουσφέτια. Που το άκουσες, ποιός στο είπε, που το είδες κ.λ.π. Φαντάζομαι δεν θα έχεις πηγές άλλες εκτός από mega, skai, τροκτικό, newsIt κ.λ.π αλλά τα ρουσφέτια που μπορεί να έκαναν μερικοί δεν είναι ποτέ λόγος να μην στηρίξεις έναν εργατικό αγώνα χιλιάδων ανθρώπων (εκτός κι αν όλοι αυτοί είχαν μισθό 50.000 € το μήνα). Οι άνθρωποι αυτοί είτε είχαν είτε δεν είχαν μεγάλο μισθό τώρα θα παίρνουν 500 ευρώ και οι μεταφορές θα περάσουν σε χέρια ιδιώτη και πάρα πολλοί από αυτούς θα απολυθούν. Αν σ'αρέσει αυτό τότε μην τον στηρίξεις. Αλλά να ξέρεις πως η θέση αυτή θα εχει και συνέπειες. Όχι μόνο ότι δεν θα έχεις τα μούτρα να τους το πεις κοιτώντας τους στα μάτια όταν συμβεί αλλά τ'ότι το μέλλον αυτό είναι γραμμένο και για σένα, εκτός αν έχεις πατέρα με επιχείρηση που θα στην κληροδοτήσει.
Πέρα από το ότι δεν χρειάζεται να σου( και στον οποιονδήποτε άλλο) αποδείξω εγώ τη σαπίλα του δημοσίου , έχω δουλέψει σε κρατική επιχείρηση που ανήκει στην εθνική( ΠΟΛΥ γνωστό ξενοδοχείο φιλετάαααρα όλοι καταλαβαίνουν ποιο είναι).Παρόμοια κατάσταση με ΔΕΚΟ.Δεν περίμενα ούτε το μέγκα, ούτε το σκάι, ούτε εσένα( που πήγες σε μια απεργία και μας έγινες ειδικός)να μου πουν τι γίνεται.
Έχω δει τι πάει να πει και πασκε και διορισμοί δικών μας παιδιών και βλάχους του δημοτικού από λαντζέρηδες να παίρνουν μισθό σου-σεφ. Έχω κάτσει να κάνω τσιγάρο σε διάλειμμα και να ακούω για το τρίτο σπίτι που χτίζει ο σερβιτόρος που κουβαλάει μπουκάλια στη μασχάλη και κάνει μπαλάκια τη μύξα μπροστά στον πελάτη, έχω δει πως έπαιρναν πρώτες ύλες και γενικά πως δεν υπήρχε καμία ικανότητα, διορατικότητα και διάθεση για δουλειά. Από τους παλιούς εκεί μέσα ΜΟΝΟ ένας παμίτης, που του ζήτησα να πάω και βοηθός του, δούλευε και για να βγει η δουλειά έπρεπε να είναι στα μαχαίρια με όλο το προσωπικό και δουλεύαμε μαζί του και του μιλούσαμε μόνο ο γερμανός ο μάγειρας και οι 20άρηδες.Και τον συγκεκριμένο τον στήριζα και σε ποιο ακραίες «συνδικαλιές» από απλές απεργίες, γιατί δούλευε οπότε απαιτούσε δεδουλευμένα.
Και να έρθεις να μου τους στηρίξεις ψυχοπονιάρη( και όλοι οι άλλοι) μόνο όταν δουλέψεις μαζί τους και πρέπει να κάνεις κάθε μέρα διπλή δουλειά και πάλι να μην βγάζεις καλό αποτέλεσμα.
Και όσο για αυτούς που μπορεί να έπαιρναν μεγάλο μισθό και τώρα παίρνουν λίγα δεν συμφωνώ. Μείον πρέπει να παίρνουν, να γυρίσουν αυτά που πήραν και δεν τους άξιζαν.
Αυτά δάσκαλε. Oύτε το ύφος ,ούτε η επιδερμική γνώση σου στο αντικείμενο μου προσφέρουν έδαφος να πω τίποτα άλλο. Δεν χρειάζεται να συμφωνήσεις μαζί μου, απλά να σταματήσεις να νομίζεις πως είσαι ο μόνος που ξέρει, ότι η δικιά σου άποψη είναι η μόνη που δεν χειραγωγείται από το σύστημα, ή ότι είσαι ο μόνος που έχει δουλέψει στη ζωή του.