Amelie Poulain έγραψε:Ναι παιδιά ή αν μπορεί κάποιος να τα εξηγήσει κάπως πιο αναλυτικά...
otinanai έγραψε:Τα size effects έχετε να προτείνετε από που να τα διαβάσουμε;
Γιατί στο βιβλίο δεν τα έχει και οι σημειώσεις του Πίσση είναι too επιγραμματικές...
Απλά, αν είδατε και τα θέματα, δε ρωτάει κάτι ψαγμένο ή θεωρητικό. Απλά παραδείγματα θέλει και κάνα δυο λογάκια από τα φυλλαδιάκια (π.χ. μπλα μπλα μπλα, λόγος επιφάνειας-όγκου, μπλα μπλα μπλα, 0D:fullerenes,1D CNT,2D graphene...)
==================================
Όσοι έχετε κάνα dropbox, ανεβάστε σύνδεσμο με την εργασίας σας, καθώς πολλά θέματα έχουν να κάνουν με την ύλη.
για πρόβλεψη ζωής νομίζω βλέπεις τους παράγοντες γήρανσης, το βάζεις σε υλικό που επιταχύνει τη γήρανση και προβλέπεις σε πόσο πραγματικό χρόνο θα γεράσει το υλικο (υποθετω κάνοντας μια αναλογία ανάμεσα στον χρόνο που χρειάζεται ο καταλύτης και τον πραγματικό χρόνο)
για διαφοροποιητή σε βρήκα ΑΛΛΑ βρήκα στον callister στα άμορφα κεραμικά το εξής :
"Η προσθήκη τροποποιητών και ενδιαμεσιών χαμηλώνει το σημείο τήξης και το ιξώδες μιας υάλου και την κάνει να παίρνει ευκολότερα μορφές σε πιο χαμηλές θερμοκρασιες"
ιιιισως να έχει κάποια σχέση...
η αυτοοργάνωση νομίζω πως αναφέρεται στην προσθήκη μονομερών α σε μια πολυμερική αλυσίδα β με 3 τρόπους :
a)block copolymer (που το α μπαίνει σφήνα ανάμεσα σε 2 β
b)graft copolymer όπου η α μπαίνει υπό γωνία στην κύρια αλυσίδα β σαν κλαδί
c) alternating copolymer όπου τα μόρια του α μπαίνουν εναλλάξ με του β
Το υλικό αυτοοργανώνεται τοποθετώντας την α σε άλλο σημείο από,τι η β.
(αν έχω καταλάβει καλά)
Amelie Poulain έγραψε:για πρόβλεψη ζωής νομίζω βλέπεις τους παράγοντες γήρανσης, το βάζεις σε υλικό που επιταχύνει τη γήρανση και προβλέπεις σε πόσο πραγματικό χρόνο θα γεράσει το υλικο (υποθετω κάνοντας μια αναλογία ανάμεσα στον χρόνο που χρειάζεται ο καταλύτης και τον πραγματικό χρόνο)
για διαφοροποιητή σε βρήκα ΑΛΛΑ βρήκα στον callister στα άμορφα κεραμικά το εξής :
"Η προσθήκη τροποποιητών και ενδιαμεσιών χαμηλώνει το σημείο τήξης και το ιξώδες μιας υάλου και την κάνει να παίρνει ευκολότερα μορφές σε πιο χαμηλές θερμοκρασιες"
ιιιισως να έχει κάποια σχέση...
η αυτοοργάνωση νομίζω πως αναφέρεται στην προσθήκη μονομερών α σε μια πολυμερική αλυσίδα β με 3 τρόπους :
a)block copolymer (που το α μπαίνει σφήνα ανάμεσα σε 2 β
b)graft copolymer όπου η α μπαίνει υπό γωνία στην κύρια αλυσίδα β σαν κλαδί
c) alternating copolymer όπου τα μόρια του α μπαίνουν εναλλάξ με του β
Το υλικό αυτοοργανώνεται τοποθετώντας την α σε άλλο σημείο από,τι η β.
(αν έχω καταλάβει καλά)
Δε μου λέει κάτι το πρώτο για τη γήρανση. Απ'την άλλη δε θέλουν εξεζητημένα πράματα.
Για διαφοροποιητή ομοίως.
Για αυτοοργάνωση αυτό είναι, απλά το αναφέρει σε ένα σημείο μόνο χωρίς να λέει κάτι άλλο.
Το προφανές είναι αυτό που λες...δε νομίζω να θέλουν κάτι παραπάνω
Ευχαριστώ emil.Προτείνω να κοιτάξετε τις ασκήσεις πυκνότητας μεταλλικών κρυστάλλων,διάχυση σταθεράς και μη κατάστασης και κυρίως τις ασκήσεις πάνω στην εξίσωση Arrhenius.
For it is of old rumour that the soul of the devil-bought hastes not from his charnel clay, but fats and instructs the very worm that gnaws; till out of corruption horrid life springs, and the dull scavengers of earth wax crafty to vex it and swell monstrous to plague it.
Τα αποτελέσματα του διαγωνίσματος Επιστήμη των Υλικών 5/2/13 έχουν ανέβει και στην σελίδα του μαθήματος στο mycourses στην κατηγορία έγγραφα.
For it is of old rumour that the soul of the devil-bought hastes not from his charnel clay, but fats and instructs the very worm that gnaws; till out of corruption horrid life springs, and the dull scavengers of earth wax crafty to vex it and swell monstrous to plague it.
Μήπως έχει κάποιος τα φυλλάδια από Πίσση για Χαμηλοδιάστατα υλικά και Πολυμερή-Σύνθετα-Νανοσύνθετα ?
Όποιος τα έχει ας μου στείλει ένα pm παρακαλώ να βρεθούμε όποτε μπορεί να τα βγάλω μία φωτοτυπία, γιατί δεν τα βρίσκω πουθενά.
paidia 3erei kaneis ti paizei me tous kainourgious ka8hghtes?poia einai h ulh,ti exei alla3ei klp??sto mycourses exoun katevasei akoma kai ta palia 8emata!