Ερώτηση: πώς ορίζεται η απαρτία στη σχολή σας και πού περιγράφεται αυτό;
Βασικά ποιο ποσοστό ποιανού πληθυσμού; Υπάρχει καταστατικό; Συμφωνεί με αυτό που τηρείται; Είναι γενικώς αποδεκτό αυτό που τηρείται;
(δεν τρολάρω, ρωτάω στ' αλήθεια)
Ζητούνται βιβλία στο Αναγνωστήριο Χημικών Μηχανικών! Στείλτε μου αν θέλετε να δώσετε.
Η Γ.Σ. βρίσκεται σε απαρτία εφ' όσον συμμετέχει το 1/5 των ταμειακά εντάξει, μελών του συλλόγου. # Ειδικά για τα πρώτα δυο έτη ισχύει απαρτία με το 1/4 των μελών και αυτό καταργείται αυτόματα μετά το ακαδημαϊκό έτος 2000-2001 #
Δηλαδή πρέπει να είναι τουλάχιστον 353/5 = 70.6 άτομα (70 ή 71; ) για να είναι gg η συνέλευση
LocknLoad έγραψε:Δηλαδή πρέπει να είναι τουλάχιστον 353/5 = 70.6 άτομα (70 ή 71; ) για να είναι gg η συνέλευση
Αφού λέει τουλάχιστον 1/5 σημαίνει πως πρέπει να είναι >=353/5 δηλαδή >=70.6 άρα τουλάχιστον 71 άτομα. Δηλαδή η στρογγυλοποίηση γίνεται πάντα προς τα πάνω. Ακόμα κι αν ήταν 70.000001 θα γινόταν 71 αλλιώς η έλλειψη του 0.000001 δεν θα ικανοποιούσε τη συνθήκη.
MakisH έγραψε:Και αν είχες να σκεφτείς ανάμεσα σε σύνολο/5 VS έγκυρα/5 τι θα σκεφτόσουν και γιατί;
Νομίζω πρέπει να αποσαφηνιστεί ποιοί θεωρούνται "ταμειακά εντάξει"
MakisH έγραψε:Και αν είχες να σκεφτείς ανάμεσα σε σύνολο/5 VS έγκυρα/5 τι θα σκεφτόσουν και γιατί;
Νομίζω πρέπει να αποσαφηνιστεί ποιοί θεωρούνται "ταμειακά εντάξει"
Το "ταμειακώς εντάξει" είναι επίσης σαφέστατο στα πλαίσια της ΣΕΜΦΕ. Έχει οριστεί ως εισφορά 0.0 μονάδων του παρόντος νομίσματος, η οποία πληρώνεται στις φοιτητικές εκλογές.
Φυσικά "έγκυρα/5". Το γεγονός ότι η ψήφος δεν κρίθηκε έγκυρη δε μπορεί ν' ακυρώσει την εισφορά του (παρ' ότι αυτή είναι μηδενική), ούτε να τον μετατρέψει από "ψηφίσαντα" σε "μη ψηφίσαντα".
@Falgorn, όπως συμπληρώθηκε από LocknLoad:
Επιτέλους μια ικανοποιητική απάντηση (από όσες σχολές έχω ρωτήσει). Βέβαια η ΣΕΜΦΕ έχει την ιδιαιτερότητα να έχει πολύ πιο πρόσφατο καταστατικό...
Άρα, η γενικότερη λύση θα μπορούσε να είναι:
"Πλέον δεν έχουμε δραχμές και ο νομοθέτης δεν μπορούσε να προβλέψει το ενδεχόμενο αλλαγής νομίσματος. Για τον λόγο αυτόν (και άλλους), μηδενίζουμε την απαιτούμενη εισφορά. Άρα, αφού η εισφορά (λογικά) καταβαλλόταν την ημέρα των εκλογών, ως ταμειακά εντάξει είναι όσοι ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές. Και άρα, η απαρτία ορίζεται ως το προβλεπόμενο ποσοστό αυτού του πληθυσμού."
Είναι πιθανό το ποσοστό να έχει τροποποιηθεί από κάποιο γενικότερο νόμο; Π.χ. στο δικό μας καταστατικό λέει 1/4. Μου λένε ωστόσο ότι "συνηθίζεται να είναι 1/5, άσχετα τι γράφει στο καταστατικό μας". Υπάρχει περίπτωση να έχει αλλάξει κεντρικά;
Ζητούνται βιβλία στο Αναγνωστήριο Χημικών Μηχανικών! Στείλτε μου αν θέλετε να δώσετε.