Φυσική III (Ταλαντώσεις και Κύματα) και Εργαστήριο
Συντονιστές: φιάλη klein, Ryu, markelos, meleneemil, Nasia!
-
nouvelle vague
- Real Name: nada
- Facebook ID: 0
Re: Φυσική III (Ταλαντώσεις και Κύματα) και Εργαστήριο
Εχω εγω σημειωσεις και θα ανεβω αυριο σχολη. Pm me
-
faskomilo
- Real Name: zirkonia
Παιδιά έχει κανείς ιδέα πώς έβγαινε το δεύτερο θέμα της επί πτυχίω? Αυτό που ζητούσε
την ανάπτυξη της y=hsinx σε Fourier?
θα σου ήταν εύκολο να ανεβάσεις τα θέματα?faskomilo έγραψε:Παιδιά έχει κανείς ιδέα πώς έβγαινε το δεύτερο θέμα της επί πτυχίω? Αυτό που ζητούσε
ίσως μπορεί να βοηθήσει και κάποιος που δεν ήταν παρών στην εξέταση...
-
Set Abominae
- Real Name: Vasos
@Faskomilio: Το θέμα αυτό ήταν c(l)opy paste απο το βιβλίο του Pain. Το έλυσα μέχρι ένα σημείο και όταν τον ρώτησα τι έπρεπε μετά να κάνω μου απάντησε ότι κάποιον συντελεστή δεν έπρεπε να βάλω 0.
Βέβαια όταν γυρισα σπίτι και το ξανακοίταξα κατάλαβα ότι ήμουν ένα βήμα πρίν το βγάλω.
Ανέπτυσες κανονικά τη συνάρτηση σου σε Fourier. Οι b(n) συντελεστές ήταν όλοι μηδενικοί οπότε έπαιζες μόνο με a(n). Αφού έβρισκες τη σειρά και το a(0)/2 , διαιρούσες και τα δύο μέλη με το 2. Οπότε στο πρώτο μέλος είχες (h/2)sinx , το οποίο έπρεπε να γράψεις ώς hsinx-(h/2)sinx και να πάς το -(h/2)sinx στο άλλο μέλος κάνοντας παραγοντοποίηση. Αστείο ε;;;
P.s: Το θέμα αυτό ήταν άλυτη άσκηση του Pain.
Βέβαια όταν γυρισα σπίτι και το ξανακοίταξα κατάλαβα ότι ήμουν ένα βήμα πρίν το βγάλω.
Ανέπτυσες κανονικά τη συνάρτηση σου σε Fourier. Οι b(n) συντελεστές ήταν όλοι μηδενικοί οπότε έπαιζες μόνο με a(n). Αφού έβρισκες τη σειρά και το a(0)/2 , διαιρούσες και τα δύο μέλη με το 2. Οπότε στο πρώτο μέλος είχες (h/2)sinx , το οποίο έπρεπε να γράψεις ώς hsinx-(h/2)sinx και να πάς το -(h/2)sinx στο άλλο μέλος κάνοντας παραγοντοποίηση. Αστείο ε;;;
P.s: Το θέμα αυτό ήταν άλυτη άσκηση του Pain.
-
nouvelle vague
- Real Name: nada
Τα bn δεν ειναι μηδενικα, γιατι η συναρτηση δεν ειναι αρτια. Οταν πας να λυσεις το ολοκληρωμα bn= 1/π*Int(y(x)*sin(n*x)dx) απο 0 ως 2π, παιρνεις το ιδιο ολοκληρωμα απο 0 ως π, γιατι η συναρτηση ισουται με μηδεν απο π ως 2π, οπου y(x)=hsinx, h σταθερα.
Μετα απο την αντικατασταση sin(n*x)*sin(x)=1/2*(cos(n*x-x)-cos(n*x+x))=1/2*(cos[(n-1)x]-cos[(n+1])x) βλεπεις οτι μεσα στο ολοκληρωμα για τα bn oλοι οι οροι για n>1 ειναι μηδενικοι και συμβαλει το n=1.
Για οποιον βαριεται να κανει τις πραξεις, μπορει να πει οτι απο kronecker ξερουμε οτι οι συντελεστες δn,m ειναι μηδενικοι για n/=m και ειναι ισοι με 1/2 για m=n.
Οπως και να χει καταληγουμε να βρουμε οτι τα bn συμβαλουν για n=1 μονο, με b1=h/(2*π).
Εγω αρχικα ειχα μπλεχτει με το πως λυνεται το ολοκληρωμα cos(n*x)*sin(x) και το sin(n*x)*sin(x), αλλα τελικα ειναι απλο. Δε λυνεται κατα παραγοντες, ειναι μπλεξιμο εκει.
Αφαιρωντας κατα μελη τους τυπους: cos(a+b)=cosa*cosb-sina*sinb και cos(a-b)=cosa*cosb-sina*sinb και θεωρωντας a=n*x, b=x καταληγουμε να αντικαταστησουμε sin(n*x)*sin(x)=1/2*(cos(n*x-x)-cos(n*x+x))=1/2*(cos[(n-1)x]-cos[(n+1])x) για τα bn και
sin(a+b)=sina*cosb+cosa*sinb
sin(a-b)=sina*cosb-cosa*sinb προσθετωντας αυτους κατα μελη αντικαθιστουμε στο ολοκληρωμα για τα an το sinx*cos(n*x) με 1/2(sin(n*x-x)+sin(n*x+x)).
Μετα απο την αντικατασταση sin(n*x)*sin(x)=1/2*(cos(n*x-x)-cos(n*x+x))=1/2*(cos[(n-1)x]-cos[(n+1])x) βλεπεις οτι μεσα στο ολοκληρωμα για τα bn oλοι οι οροι για n>1 ειναι μηδενικοι και συμβαλει το n=1.
Για οποιον βαριεται να κανει τις πραξεις, μπορει να πει οτι απο kronecker ξερουμε οτι οι συντελεστες δn,m ειναι μηδενικοι για n/=m και ειναι ισοι με 1/2 για m=n.
Οπως και να χει καταληγουμε να βρουμε οτι τα bn συμβαλουν για n=1 μονο, με b1=h/(2*π).
Εγω αρχικα ειχα μπλεχτει με το πως λυνεται το ολοκληρωμα cos(n*x)*sin(x) και το sin(n*x)*sin(x), αλλα τελικα ειναι απλο. Δε λυνεται κατα παραγοντες, ειναι μπλεξιμο εκει.
Αφαιρωντας κατα μελη τους τυπους: cos(a+b)=cosa*cosb-sina*sinb και cos(a-b)=cosa*cosb-sina*sinb και θεωρωντας a=n*x, b=x καταληγουμε να αντικαταστησουμε sin(n*x)*sin(x)=1/2*(cos(n*x-x)-cos(n*x+x))=1/2*(cos[(n-1)x]-cos[(n+1])x) για τα bn και
sin(a+b)=sina*cosb+cosa*sinb
sin(a-b)=sina*cosb-cosa*sinb προσθετωντας αυτους κατα μελη αντικαθιστουμε στο ολοκληρωμα για τα an το sinx*cos(n*x) με 1/2(sin(n*x-x)+sin(n*x+x)).
-
foithths
- Real Name: gio
θα μπορούσε κάποιος να βγάλει πχ μια φωτο τους βαθμούς μιας κ πολλοί είμαστε εκτός Αθηνών κ δε μπορούμε να μάθουμε τα αποτελέσματα ?
Καλησπέρα!!! υπάρχει κάποιος που να έχει φετινές σημειώσεις από το μάθημα??? Φαίνεται να είναι σημαντικές και δεν ξέρω κάποιον που να παρακολούθησε το μάθημα φέτος!! Ευχαριστώ!!!
- otinanai
- Real Name: χμ..αλεξανδρος
Αν έχει κάποιος τα θέματα της χαριστικής να τα ανεβάσει!! SOS
It's only after we've lost everything that we are free to do anything
[imgr 500x180]http://img.buzznet.com/assets/imgx/2/1/ ... 035284.jpg[/imgr]
[imgr 500x180]http://img.buzznet.com/assets/imgx/2/1/ ... 035284.jpg[/imgr]
-
dcd
- Real Name: dead can dance
θα μπορούσε κάποιος που έχει φετινές σημειώσεις του μαθήματος να τον συναντήσω αύριο στη σχολή για να τις βγάλω φωτοτυπία???ευχαριστώ πολύ...
- SOTOS
- Real Name: Sotιris
mporei na pei kapoios mexri pou exei ftasei sto mathima ?
-
dcd
- Real Name: dead can dance
ας απαντήσει κάποιος που παρακολουθεί....η ύλη είναι ίδια με πέρυσι???SOTOS έγραψε:mporei na pei kapoios mexri pou exei ftasei sto mathima ?
Όποιος έχει σημειώσεις ή θέματα από τη μετά-Ράπτη εποχή (με Μπάκα) παρακαλώ παααααάρα πολύ να τα ανεβάσει στο "φόρουμ" για να βοηθήσει τους δεινόσαυρους συμφοιτητές του! Πληρώνω σε είδος!
I Have No Mouth, and I Must Scream...
Φονιάδες των λαών, Νοικοκυραίοι.

Φονιάδες των λαών, Νοικοκυραίοι.

-
mojo-jojo
- Real Name: mojo-jojo
μήπως έχει κάποιος φετινές σημειώσεις να βρεθούμε να τις βγάλω μια φωτοτυπία????pleeease είναι το τελευταίο μου μάθημα!
- nikolas_asteri
- Real Name: nikolas?
Υπάρχει κάποιος αγαπημένος συνάδελφος που να έχει περάσει Κυματική και να θέλει να μου δανείσει τον Αρνό του; Θα ήμουν υπόχρεος, σας αγαπάω
Παίζει να υπάρχει στη βιβλιοθήκη άραγε;
Παίζει να υπάρχει στη βιβλιοθήκη άραγε;