Γενική Συνέλευση του Φ.Σ. ΣΕΜΦΕ Τρίτη 17/9

Ιδιαίτερα ζητήματα που απασχολούν τη ΣΕΜΦΕ (όπως π.χ., συνδικαλιστικά, επαγγελματικά δικαιώματα, πρόγραμμα σπουδών κτλ.)

Συντονιστές: antony07, Chris

dru85
Real Name: Dru

Re: Γενική Συνέλευση του Φ.Σ. ΣΕΜΦΕ Τρίτη 17/9

Δημοσίευση από dru85 »

ναι οκ ολα μια χαρα.. το γεγονος οτι υπαρχουν και ατομα τα οποια περιμενουν να δουν τι θα γινει με τα μεταπτυχιακα προγραμματα, αν θα γινουν δεκτοι ή όχι, δεν εχει καμια σημασια.. αρκει να παιζουμε ολοι μαζι τους επαναστατες να κυλανε οι μερες μια χαρα. δυστυχως ή ευτυχως υπαρχουν ατομα τα οποια θελουν να προχωρησουν στην ζωή τους είτε να φύγουν απο κει μεσα.. πραγματα τα οποια δν σας νοιαζουν απ;ότι βλέπω.. ότι σας πουν οι από πανω σας και όρεξη να εχετε να προκαλείτε μπάχαλα
μάθετε να ξεχωρίζετε την ακαδημαϊκη κοινότητα και το πανεπιστήμιο απο την πολιτική, την κοινωνία και τον υπολοιπο κόσμο και να πάτε στα προπύλαια να παιξετε καμια διαδήλωση
Άβαταρ μέλους
Falgorn
Real Name: Hector-Xavier
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Falgorn »

dru85 έγραψε:ναι οκ ολα μια χαρα.. το γεγονος οτι υπαρχουν και ατομα τα οποια περιμενουν να δουν τι θα γινει με τα μεταπτυχιακα προγραμματα, αν θα γινουν δεκτοι ή όχι, δεν εχει καμια σημασια.. αρκει να παιζουμε ολοι μαζι τους επαναστατες να κυλανε οι μερες μια χαρα. δυστυχως ή ευτυχως υπαρχουν ατομα τα οποια θελουν να προχωρησουν στην ζωή τους είτε να φύγουν απο κει μεσα.. πραγματα τα οποια δν σας νοιαζουν απ;ότι βλέπω.. ότι σας πουν οι από πανω σας και όρεξη να εχετε να προκαλείτε μπάχαλα
μάθετε να ξεχωρίζετε την ακαδημαϊκη κοινότητα και το πανεπιστήμιο απο την πολιτική, την κοινωνία και τον υπολοιπο κόσμο και να πάτε στα προπύλαια να παιξετε καμια διαδήλωση
Ακόμα και το να κράζεσαι με συμφοιτητές σου αντί να τα λες αυτά στους εργαζόμενους που παίζουν τη δουλειά και τη συνταξιοδότησή τους στις πύλες, βελτίωση είναι, μάλλον μεγαλύτερη κατανόηση θα δείξουμε. Αν είναι, έλα πες τα και δημοσίως σε συνέλευση, και προσπάθησε να επιχειρηματολογήσεις επιτυχώς ως προς το γιατί το ζήτημα αυτό είναι σημαντικότερο.

Και στων εργαζομένων, όχι μόνο στη δική μας.
Όλοι λένε τ’ ορμητικό ρέμα βίαιο

Μά την κοίτη του ποταμού που το κρατάει

Κανείς δεν τη λέει βίαιη.

Bertolt Brecht

Η προπαγάνδα της ημέρας ಠ_ರೃ
ESMAP
Real Name: Dani

Δημοσίευση από ESMAP »

dru85 και οι λοιποί όμοιοί σου συνηδειτοποιείτε ότι θα μείνει κόσμος στον δρόμο? Καταλαβαίνετε ότι τίθεται θέμα επιβίωσης? Μπορεί οι δικοί σας γονείς να έχουν την δουλειά τους και να μπορούν να πληρώνουν τις σπουδές σας αλλά κάποιοι άλλοι δεν θα μπορούν να προσφέρουν όχι σπουδές αλλά φαγητό στα παιδιά τους. Τι άλλο να πει κανείς???? Πεινάνε ήδη άνθρωποι και θα πεινάσουν κι άλλοι! Άνθρωποι καταρρέουν ψυχολογικά και σωματικά όντας ανήμποροι να φροντίσουν την οικογένεια τους! Οι μισοί να πεινάνε δηλαδή και οι άλλοι μισοί να γλεντάνε. Όχι, αυτό θα αλλάξει και εφόσον δεν υπάρχει στήριξη από αυτούς που ακόμα μπορούν να στέκονται στα πόδια τους, τότε θα πρέπει και πέσουν και οι ίδιοι κάτω για να αλλάξει κάτι σε αυτή την χώρα. Η βόλεψή σου απέναντι στην ισοπέδωση και εξαθλίωση συνανθρώπων σου. Για να δούμε...
dru85

Δημοσίευση από dru85 »

δεν διαφωνω καθολου με την απεργια των διοικητικων.. οι ανθρωποι χανουν δουλειες και αποκτανε το σοβαροτερο προβλημα.. το να πας εσυ να κλεισεις την σχολη την ωρα που δν πανε οι διοικητικοι αρχικα ειναι χαζο γιατι πρακτικα η σχολη ΔΕΝ λειτουργει

δευτερον ναι προφανως και θα κοιταξω το συμφερον μου.. δε καταλαβα. .εμενα δν με κοιταξε ποτε κανενας.. και οταν προκειται για να δω τι θα κανω στην ζωη μου επετρεψε μου να με νοιαζει τι θα κανω περισσοτερο απο το αν θα εχει καποιος να φαει

και τριτον να ερθω στην συνελευση....μμμμαλιστα.. εχω παει σε αρκετες συνελευσεις ανα τα χρονια σε αρκετες σχολες.. αν ελεγα την αποψη μου το πιθανοτερο ηταν να επεφτε ξυλο.. και δευτερον θα παω να πω την αποψη μου σε συνελευση εακιτων και κνιτων την ωρα που μονο αυτοι κατεβαζουν πλασια και στην ουσια η σχολη θα εκλεινε οτι και να γινοταν.. πιο το νοημα? εσυ δν βρισκεσαι σε σημειο που πρεπει να παρεις αποφαση για την ζωη σου και δεν ξερεις

και μενα η οικογενεια μου λεφτα δν εχει και στην ουσια πρεπει να προχωρησω και να πιασω δουλεια παραλληλα.. δν θα σκεφτω κανεναν στην προκειμενη περιπτωση.. σορρυ κιολας ε..

και λεει και ο αλλος οτι η Ελλαδα συμμετεχει ενεργα στον πολεμο στην συρια.. αρχικα ακυρωσου μονος σου πολεμος δν εχει ξεκινησει ακομα.. και δευτερον.. κανουν οι μεγαλες δυναμεις πολεμο, αναγκαζεται και η ελλαδα να μπει λογω συμφεροντων απο δυση κλπ τα ξερουμε ολοι, ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΜΠΕΙ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ θα αλλαξει κατι.. και θελετε να σας παρω και σοβαρα μετα?

θελετε αντιδραση? κατεβειτε κεντρο πορειες απο το πρωι μεχρι το βραδυ, μην πληρωνεις φορους απο αντιδραση και παιξε ξυλο με εισαγγελεις.. την σχολη μην την κλεινεις.. αλλα αν καποιος φοιτητης ερθει εναντια σε ολο αυτο το συστημα που σας συντηρει θα τον εξαφανισετε.. καλο μεσαιωνα
Άβαταρ μέλους
AlexandraDC
Real Name: Alexandra
Facebook ID: Alexandra De C

Δημοσίευση από AlexandraDC »

Ξέρει κάποιος τι αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στη συνέλευση τους χτες?
I am Ingrid
Άβαταρ μέλους
pao132003
Real Name: Γιάννης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από pao132003 »

AlexandraDC έγραψε:Ξέρει κάποιος τι αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στη συνέλευση τους χτες?
Απεργία μέχρι την Δευτέρα και ΓΣ εκείνη την ημέρα
No battle is ever won he said. They are not even fought. The field only reveals to man his own folly and despair, and victory is an illusion of philosophers and fools.
-William Faulkner, novelist (1897-1962)

H πιο επαναστατική πράξη σήμερα (2013) είναι να κρατήσεις ένα σχολείο ανοικτό.
-Άγνωστου
Άβαταρ μέλους
Falgorn
Real Name: Hector-Xavier
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Falgorn »

dru85 έγραψε:αν ελεγα την αποψη μου το πιθανοτερο ηταν να επεφτε ξυλο..
Θα 'θελες για να μπορείς να κλαίγεσαι μετά. Η εμπειρία όμως έχει δείξει ότι σε τέτοιες περιπτώσεις αυτό που λαμβάνεις δεν είναι καρπαζιές, αλλά σοβαρή απάντηση. Συχνά πιο ταπεινωτικό, δε λέω.
dru85 έγραψε:και δευτερον θα παω να πω την αποψη μου σε συνελευση εακιτων και κνιτων την ωρα που μονο αυτοι κατεβαζουν πλασια και στην ουσια η σχολη θα εκλεινε οτι και να γινοταν.. πιο το νοημα?
Κοίτα, αν δε σε χαλάει το να μην έχεις άποψη πέραν της γκρίνιας εκ του ασφαλούς, πάω πάσο. Απλά σου επισημαίνω πως δεν είναι δείγμα ωριμότητας.
dru85 έγραψε:και μενα η οικογενεια μου λεφτα δν εχει και στην ουσια πρεπει να προχωρησω και να πιασω δουλεια παραλληλα.. δν θα σκεφτω κανεναν στην προκειμενη περιπτωση.. σορρυ κιολας ε..
Κι άλλοι είναι σε αντίστοιχη έως χειρότερη κατάσταση, αλλά παίρνουν διαμετρικά αντίθετες αποφάσεις, με προσωπικό κόστος. Καταλαβαίνεις.
dru85 έγραψε:αλλα αν καποιος φοιτητης ερθει εναντια σε ολο αυτο το συστημα που σας συντηρει θα τον εξαφανισετε.. καλο μεσαιωνα
Εικόνα
Όλοι λένε τ’ ορμητικό ρέμα βίαιο

Μά την κοίτη του ποταμού που το κρατάει

Κανείς δεν τη λέει βίαιη.

Bertolt Brecht

Η προπαγάνδα της ημέρας ಠ_ರೃ
dru85

Δημοσίευση από dru85 »

αστειος
ESMAP

Δημοσίευση από ESMAP »

dru85 έγραψε: δευτερον ναι προφανως και θα κοιταξω το συμφερον μου.. δε καταλαβα. .εμενα δν με κοιταξε ποτε κανενας.. και οταν προκειται για να δω τι θα κανω στην ζωη μου επετρεψε μου να με νοιαζει τι θα κανω περισσοτερο απο το αν θα εχει καποιος να φαει
Συγχαρητήρια. Είσαι άνθρωπος. Επειδή μας ενδιαφέρει μόνο ο ευατούλης μας έχουμε φτάσει εδώ που έχουμε φτάσει και αν συνεχίσουμε έτσι απλά θα έρθει ολονών η σειρά, όπως και η δική σου φυσικά.
dru85 έγραψε: και μενα η οικογενεια μου λεφτα δν εχει και στην ουσια πρεπει να προχωρησω και να πιασω δουλεια παραλληλα.. δν θα σκεφτω κανεναν στην προκειμενη περιπτωση.. σορρυ κιολας ε..
Φίλε οι δικοί μου είναι και οι δυο απλήρωτοι εδώ και 8 μήνες και αν συνεχιστεί αυτό εγώ θα πρέπει να διακόψω τις σπουδές μου για να δουλέψω. Γνωρίζω επίσης ότι υπάρχουν πολύ χειρότερες περιπτώσεις. Η απεργία προσωπικά με πάει πολύ πίσω καθώς είμαι στα τελειώματα αλλά είμαι διατεθειμένη να χαραμίσω-επενδύσω έναν χρόνο από την ζωή μου για να αλλάξει αυτός ο τόπος που φιλοξενεί όλους τους αγαπημένους μου ανθρώπους. Έτσι θα βοηθήσεις τους δικούς σου και όχι κλείνοντας τα μάτια και αδιαφορώντας για τους συνανθρώπους σου.
dru85 έγραψε: θελετε αντιδραση? κατεβειτε κεντρο πορειες απο το πρωι μεχρι το βραδυ, μην πληρωνεις φορους απο αντιδραση και παιξε ξυλο με εισαγγελεις.. την σχολη μην την κλεινεις.. αλλα αν καποιος φοιτητης ερθει εναντια σε ολο αυτο το συστημα που σας συντηρει θα τον εξαφανισετε.. καλο μεσαιωνα
Δηλαδή σε πειράζει που σου κλείνουν την σχολή αλλά δεν σε πειράζει που ο κάθε άνθρωπος στο κέντρο δεν μπορεί να πάει στην δουλεία του λόγω της πορείας, που ο δημόσιος υπάλληλος δεν θα πληρωθεί γιατί δεν θα πληρώσω τους φόρους! Όλοι θα πρέπει να θυσιάσουμε κάτι αν θέλουμε να πάμε μπροστά. Στους πολέμους θυσιάστηκαν τόσοι άνθρωποι για να προσφέρουν στους αγαπημένους τους ένα καλύτερο μέλλον. Δεν φοβήθηκαν τον θάνατο γιατί ήξεραν ότι θα προσφέρουν κάτι και εμείς δεν μπορούμε να δαπανήσουμε λίγο χρόνο από την ζωή μας! Ο Μεσαίωνας είναι εδώ και τον έφεραν αυτοί που όταν βρήκαν δύναμη στα χέρια τους έκαναν ότι συμφέρει τον εαυτό τους και όχι την κοινωνία και αυτοί που απλά δεν έκαναν τίποτα παρά μόνο παρακολουθούσαν...

Αυτά είχα να πω. Δεν μου αρέσει να γράφω αλλά να μιλάω. Ελπίζω κάποια στιγμή να μπορέσουμε να μιλήσουμε όλοι μαζί και από κοντά.
dru85

Δημοσίευση από dru85 »

το κατα ποσο κοιτας την παρτη σου και ποσο των αλλων δεν φαινεται σε μια καταληψη.. υπαρχουν 1002 πραγματα που μπορεις να κανεις.. με το να καθυστερεις το μελλον σου και των υπολοιπων μαζι δν κερδιζεις κατι. δεν ειναι αυτος τροπος.. μεχρι στιγνης η ιστορια εχει δειξει οτι απλα κλεινεις την σχολη, γινονται απεργιες, γινονται πορειες, στην συνεχεια εχουμε δακρυγονα προσαγωγες επιταξεις, και μετα μπαινουμε ολοι μαζι παλι στην θανατηφορα καθημερινοτητα μας.. το τροπαριο 'κλεινω σχολη να αντιδρασω' τοσα χρονια δεν εχει κερδισει ΤΙΠΟΤΑ.. κερδιζεις μεχρι στιγμης μερικα νευρα και την υπολοιπη φοιτιτικη κοινοτητα εναντιον σου..

και θες να σου πω μπραβο που οι δικοι σου ειναι απληρωτοι 8 μηνες, και αντι να τελειωσεις την σχολη και να προσπαθησεις να βρεις μια χαμαλοδουλεια κατι εστω προς το παρον να βοηθησεις οσο το δυνατον περισσοτερο?

ο ανθρωπος στο κεντρο εχει ανοιχτη την δουλεια του και μπορει να παει με τον εναν ή με τον αλλον τροπο.. ο φοιτητης εχει μια κλειστη σχολη να τον κοιταει

και για να αλλαξει αυτος ο τοπος οπως λες, θελει παρα πολλα, και κυριως δουλεια συστημα και στο τελος αμα δν πιασει τιποτα αντιδραση.. ναι προφανως ολα οσα γινονται ειναι σκληρα και δν ξερεις αν θα βγαλουν πουθενα.. ουτε γω πιστευω οτι θα βγαλει πουθενα.. αλλα με το να κλεισεις την σχολη δν βγαζεις απολυτως τιποτα

που στην ουσια και χωρις καταληψη ειναι ηδη κλειστη.. καθηγητες δεν πανε και προσωπικο δν παει.. συγχαρητηρια παιδια.. κανετε καταληψη σε μια ηδη κλειστη σχολη
ESMAP

Δημοσίευση από ESMAP »

dru85 έγραψε:το κατα ποσο κοιτας την παρτη σου και ποσο των αλλων δεν φαινεται σε μια καταληψη.. υπαρχουν 1002 πραγματα που μπορεις να κανεις.. με το να καθυστερεις το μελλον σου και των υπολοιπων μαζι δν κερδιζεις κατι. δεν ειναι αυτος τροπος.. μεχρι στιγνης η ιστορια εχει δειξει οτι απλα κλεινεις την σχολη, γινονται απεργιες, γινονται πορειες, στην συνεχεια εχουμε δακρυγονα προσαγωγες επιταξεις, και μετα μπαινουμε ολοι μαζι παλι στην θανατηφορα καθημερινοτητα μας.. το τροπαριο 'κλεινω σχολη να αντιδρασω' τοσα χρονια δεν εχει κερδισει ΤΙΠΟΤΑ.. κερδιζεις μεχρι στιγμης μερικα νευρα και την υπολοιπη φοιτιτικη κοινοτητα εναντιον σου..
Αν στήριζες τον σύλλογό σου οι καταλήψεις και όλα τα υπόλοιπα μέτρα θα ήταν αποδοτικά.
dru85 έγραψε: και θες να σου πω μπραβο που οι δικοι σου ειναι απληρωτοι 8 μηνες, και αντι να τελειωσεις την σχολη και να προσπαθησεις να βρεις μια χαμαλοδουλεια κατι εστω προς το παρον να βοηθησεις οσο το δυνατον περισσοτερο?
Αυτό κατάλαβες εσύ? Χαμαλοδουλειά είχα επί δύο χρόνια φίλε μου και δεν αναζητώ μπράβο. Το να πιάσω δουλειά για να μπορώ να τους συντηρήσω για δύο χρόνια ακόμα δεν μου λέει κάτι. Το να αγωνιστώ ώστε να έχουν ήρεμη και αξιοπρεπή ζωή αυτό είναι το ζητούμενο. Επίσης ποιος σου λέει ότι δεν διαβάζω και δεν θα τελειώσω την σχολή στο χρονοδιάγραμμά μου? Συνεχίζω να διαβάζω και δεν θα κλαίγομαι όταν θα ανοίξει η σχολή ότι οι καταλήψεις με πήγαν πίσω όπως κάνετε κλασικά εσείς.
dru85 έγραψε: ο ανθρωπος στο κεντρο εχει ανοιχτη την δουλεια του και μπορει να παει με τον εναν ή με τον αλλον τροπο.. ο φοιτητης εχει μια κλειστη σχολη να τον κοιταει
Αυτό πες σε όλον τον κόσμο που διαμαρτύρεται μέσα στα ΜΜΜ όταν μαθαίνει ότι ο δρόμος μπροστά είναι κλειστός. Χάσε εσύ 4 ώρες από την μέρα σου για να πας στην δουλειά και μετά μίλα μου.
dru85 έγραψε: και για να αλλαξει αυτος ο τοπος οπως λες, θελει παρα πολλα, και κυριως δουλεια συστημα και στο τελος αμα δν πιασει τιποτα αντιδραση.. ναι προφανως ολα οσα γινονται ειναι σκληρα και δν ξερεις αν θα βγαλουν πουθενα.. ουτε γω πιστευω οτι θα βγαλει πουθενα.. αλλα με το να κλεισεις την σχολη δν βγαζεις απολυτως τιποτα

που στην ουσια και χωρις καταληψη ειναι ηδη κλειστη.. καθηγητες δεν πανε και προσωπικο δν παει.. συγχαρητηρια παιδια.. κανετε καταληψη σε μια ηδη κλειστη σχολη
Και κατάληψη να μην αποφάσιζε ο σύλλογός μας πάλι δεν θα γινόντουσαν οι εξετάσεις αφού οι εγκαταστάσεις της σχολής είναι κλειστές λόγω των εργαζομένων οπότε μην αρχίζετε το ίδιο τροπάριο. Πείτε ξεκάθαρα ότι είστε αντίθετοι με τον αγώνα των εργαζομένων και μην το ρίχνετε πάλι στους φοιτητές. Οι φοιτητές με την σειρά τους υποστηρίζουν τον αγώνα των εργαζομένων γιατί κάλλιστα θα μπορούσαν να είναι οι γονείς τους εκεί μέσα και το πιο απλό προφανώς, είναι συνάνθρωποί τους.
Συγχαρητήρια πες στον εαυτό σου φίλε για την ανθρωπιά σου και την παιδεία σου... Δεν θα γράψω τίποτα άλλο στο τόπικ. Εύχομαι κάποια στιγμή να μπορέσεις να δεις.
Άβαταρ μέλους
Tsakalos
Real Name: Κώστας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Tsakalos »

Λοιπον μεχρι στιγμης ειμαστε στη δευτερη εβδομαδα της καταληψης και ειδικα τωρα με ολα αυτα που γινονται και τις δολοφονιες απο τους χρυσαυγιτες, κατα πασα πιθανοτητα η καταληψη θα συνεχιστει στη συνελευση της δευτερας και ποιος ξερει για ποσο ακομα θα εχουμε καταληψη!
Με την εξεταστικη εχει κανεις ιδεα τι παιζει να γινει? Θα μεταφερθει? Θα δινουμε μαθηματα ενω εχει ξεκινησει το εξαμηνο οπως εχει γινει κ τοσες φορες στο παρελθον? Θα ακυρωθει εντελως?
Τελευταία προτεραιότητα η σχολή μου!
και να θυμομόστε τον κύριο Dio...
Εικόνα
dru85

Δημοσίευση από dru85 »

οσον αφορα τους εργαζομενους μπορουσαν να τακτοποιησουν ολα τα παιδια που αυτη τη στιγμη δν ξερουν τι θα κανουν και μετα να κλεισουν την σχολη επ'αοριστον.. προπτυχιακους και μεταπτυχιακους.. και ετσι μια χαρα θα τους ειχαν ολους με το μερος τους

οσον αφορα δολοφονιες και χα, εκει προφανως και να κλεισουν ολα μεχρι να παρουν ολοι ποδι, εκει δν χωραει κουβεντα
jouliaRS
Real Name: joulia

Δημοσίευση από jouliaRS »

dru85 έγραψε:οσον αφορα τους εργαζομενους μπορουσαν να τακτοποιησουν ολα τα παιδια που αυτη τη στιγμη δν ξερουν τι θα κανουν και μετα να κλεισουν την σχολη επ'αοριστον.. προπτυχιακους και μεταπτυχιακους.. και ετσι μια χαρα θα τους ειχαν ολους με το μερος τους
Αυτο. εγω ηθελα ενα απλο οκ από υπευθυνη που δεν εβρισκα στο γραφειο της πριν ξεκινησουν οι απεργιες και στο μεηλ μου απαντησε να περιμενω μεχρι να επιστρεψει στη θεση της, γιατι κινδυνευει με διαθεσιμότητα..ενταξει, ολα εχουν ορια νομιζω.
*Υπάρχουν δύο τρόποι για να λάμπεις: είτε να αντανακλάς το φως είτε να το δημιουργείς...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ειδικά Θέματα”