ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑ-διαδικτυακή διαμαρτυρία

Γιατί Επιστήμη δεν είναι μόνο τα Μαθηματικά, η Φυσική και η Μηχανική ... είναι και μια θειά μου!

Συντονιστές: kostas213, markelos

Άβαταρ μέλους
V

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑ-διαδικτυακή διαμαρτυρία

Δημοσίευση από V »

Παιδιά δεν ήξερα σε ποιο θέμα να το βάλω για αυτό ανοίγω καινούργιο.
Αν κάνω λάθος ας το μεταφέρουν οι συντονιστές εκεί που πρέπει.

Φαντάζομαι ότι όσοι παιρνούν αρκετές ώρες μπροστά στον υπολογιστή τους και ασχολούνται με blogs , θα ξέρουν εδώ και καιρό για την υπόθεση της amalia kalyvinou .Για τους υπόλοιπους όπως και εγώ που έμαθαν τελευταία στιγμή και όσους δεν το έχουν ακούσει ακόμη παραθέτω τα παρακάτω link :

http://fakellaki.blogspot.com/ είναι το blog της Αμαλίας

και

http://giatinamalia-blog.blogspot.com/  είναι το προσωρινό blog  που δημιουργήθηκε για τον συντονισμό της διαδυκτιακής διαμαρτυρίας που θα γίνει αύριο.
Συγγνώμη αλλά δεν έχω το χρόνο τώρα να εξηγήσω τι παίζει, σας παρακαλώ ρίξτε μια ματιά.

Αξίζει να βοηθήσουμε.
Άβαταρ μέλους
pao132003
Real Name: Γιάννης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από pao132003 »

να πω με λίγα λόγια ότι το θέμα αφορά τα φακελάκια που παίρνουν οι γιατροί
No battle is ever won he said. They are not even fought. The field only reveals to man his own folly and despair, and victory is an illusion of philosophers and fools.
-William Faulkner, novelist (1897-1962)

H πιο επαναστατική πράξη σήμερα (2013) είναι να κρατήσεις ένα σχολείο ανοικτό.
-Άγνωστου
Neo
Real Name: Thomas Anderson
Facebook ID: 0

Δημοσίευση από Neo »

Διάβασα το blog της Αμαλίας αλλά εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω πώς μπορούμε να βοηθήσουμε στην προσπάθεια που είναι να γίνει.
Άβαταρ μέλους
pao132003
Real Name: Γιάννης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από pao132003 »

αν έχω καταλάβει κι εγώ καλά, στέλνουμε e-mail σε πολιτικούς...
No battle is ever won he said. They are not even fought. The field only reveals to man his own folly and despair, and victory is an illusion of philosophers and fools.
-William Faulkner, novelist (1897-1962)

H πιο επαναστατική πράξη σήμερα (2013) είναι να κρατήσεις ένα σχολείο ανοικτό.
-Άγνωστου
Άβαταρ μέλους
Velazquez

Δημοσίευση από Velazquez »

pao132003 έγραψε:αν έχω καταλάβει κι εγώ καλά, στέλνουμε e-mail σε πολιτικούς...
:shock:  :? Δηλαδή θα λάβουν ορισμένα mail και θα κάνουν πράξη κάτι για το οποίο τους βρίζουν χρόνια τώρα όλοι γιατι δεν το κάνουν: να φτιάξουν την υγεία... :?

Νταξ,τι να πω,η αφέλεια απο ένα σημείο και μετά καταντάει τραγική....
O_Xamenos
Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
Facebook ID: 682417817
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O_Xamenos »

ξεκινησα να διαβαζω το μπλογκ φακελακι με σκοπο να παρω μια κεντρικη ιδεα και να το ξαναεπισκεφτω σημερα... ηταν συγκλονιστικο ομως και δεν αντεξα να μην το διαβασω ολο χθες το βραδυ...
ας ειναι καλα η κοπελα οπου και να ειναι... μου εδωσε πολυ κουραγιο με την σταση ζωης της και τον αυτοσαρκασμο της, το θαρρος της και αλλα πολλα...
Εικόνα
Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα

Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Άβαταρ μέλους
Hengeo
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από Hengeo »

Velazquez έγραψε: :shock:  :? Δηλαδή θα λάβουν ορισμένα mail και θα κάνουν πράξη κάτι για το οποίο τους βρίζουν χρόνια τώρα όλοι γιατι δεν το κάνουν: να φτιάξουν την υγεία... :?

Το γεγονός ότι δεν καίγεται καρφί στους πολιτικούς και σε όλους τους λοιπούς υπεύθυνους δεν κάνει άσκοπη ή αφελή την σημερινή εκδήλωση. Μπορείς να έχεις όποια άποψη θέλεις αλλά καλό είναι να προσέχεις τις εκφράσεις σου, αν μη τι άλλο, διότι μιλάμε για έναν άνθρωπο που δεν είναι πλέον στη ζωή!

Μπορεί και να μην βγει τίποτά με αυτή τη συμβολική κίνηση, δεν υπάρχει και τίποτα να χαθεί όμως.. Από τα γραφόμενά σου πάντως, μάλλον δεν έχεις καταλάβει περί τίνος πρόκειται..
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
Άβαταρ μέλους
fairy-tale

Δημοσίευση από fairy-tale »

Η Αμαλία Καλυβίνου έπασχε από καρκίνο από την  ηλικία των 8 χρόνων. Η ασθένια διαγνώστηκε αρκετά χρόνια αργότερα...Την προηγούμενη Παρασκεύη η Αμαλία πέθανε σε ηλικία 30 ετών.Πριν πεθάνει άφησε την προσωπική της εμπειρία μέσα σε ένα διαδικτυακό ημερολόγιο, εκεί καταγγέλει όλους αυτούς που ευθύνονται για την κατάσταση αυτή του συστήματος υγείας και κατονομάζει τους γιατρούς που χρειάστηκε να δωροδοκήσει.
Σας παραπέμπω σε αυτό το blog Τα e mail δεν θα σταλούν μόνο σε πολιτικούς αλλά σε όλους όσους σχετίζονται με την υγεία και σε απλούς πολίτες
Άβαταρ μέλους
ath

Δημοσίευση από ath »

Σήμερα ήμουν στο αναγνώστηριο της Ιατρικής και ηρθαν κατι παιδιά και μοιράζαν φυλλάδια με την υπόθεση της Αμαλίας..
Είναι τραγικό αυτο που γίνεται με τα φακελάκια και τη γραφειοκρατία
σ αυτή τη κ..χώρα..Αν και δε νομίζω ποτέ να αλλάξει κάτι όσο και
αν διαμαρτυρηθούμε
Άβαταρ μέλους
noir
Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από noir »

Η αμαλια δεν προετρεπε τον κοσμο να διαμαρτυρυθει... αλλα κατι πολυ καλυτερο, να μη δινει φακελακια. Η διαμαρτυρια πραγματι δεν αλλαζει πολλα πραγματα. Το πολυ πολυ να ξυπνησει το φιλοτιμο μερικων γιατρων, αλλα αυτο θα ναι κατι εντελως προσκαιρο.
Εικόνα
Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά!
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
Άβαταρ μέλους
ath

Δημοσίευση από ath »

Αν σε αναγκάζουν να δώσεις φακελάκι τι άλλο μπορεις να κάνεις?
Να καταγγείλεις το γιατρο?Λες και θα βρεις ποτέ το δίκιο σου
O_Xamenos
Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
Facebook ID: 682417817
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O_Xamenos »

να πεθανεις....
Εικόνα
Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα

Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Άβαταρ μέλους
noir
Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από noir »

ath έγραψε:Αν σε αναγκάζουν να δώσεις φακελάκι τι άλλο μπορεις να κάνεις?
Να καταγγείλεις το γιατρο?Λες και θα βρεις ποτέ το δίκιο σου
Τοτε βρε ath προς τι η συζητηση; Με τι διαμαρτυρια δεν κερδιζεις... με την καταγγελια δεν κερδιζεις.... Ας το παρουμε αποφαση τοτε και να αφησουμε τη γκρινια και τη μεμψιμοιρια.

Αν παντως διαβασες το blog της αμαλιας, ειχε μια εντελως διαφορετικη σταση, και για αυτο ξεχωριζει. Η αμαλια ξεχωριζει μεσα απο το θαρρος και το πεισμα που αντιμετωπισε την κατασταση, καταγγελωντας επωνυμα, ειτε αρνουμενη πολλες φορες να δοσει το φακελακι (φακελακι ειναι και το ονομα του blog). Χαρακτηριστικα αναφερει παραδειγματα ανθρωπων που τολμησαν να καταγγειλουν στην αστυνομια το φακελακι και δικαιωθηκαν. Εν μερει τουλαχιστον....

Και φυσικα περα απο την απαραιτητη καταγγελια στην αστυνομια (δε περιμενα να το πω αυτο :P ) υπαρχουν και πολλα που μπορουν και πρεπει να γινονται, οπως η κατακραυγη τοσο του κρατους για τους χαμηλους μισθους των ιατρων και τις συνθηκες των νοσοκομειων, οσο και τους ιατρους που επελεξαν αυτο το επαγγελμα ελπιζοντας να κερδοφορησουν, στηριζομενοι στο γεγονος πως παιζουν με τις ζωες μας και τον πονο μας...

Αυτα εν συντομια μιας και επεται εξεταση αυριο....
Εικόνα
Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά!
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
Άβαταρ μέλους
Velazquez

Δημοσίευση από Velazquez »

Hengeo έγραψε:
Velazquez έγραψε: :shock:  :? Δηλαδή θα λάβουν ορισμένα mail και θα κάνουν πράξη κάτι για το οποίο τους βρίζουν χρόνια τώρα όλοι γιατι δεν το κάνουν: να φτιάξουν την υγεία... :?

Το γεγονός ότι δεν καίγεται καρφί στους πολιτικούς και σε όλους τους λοιπούς υπεύθυνους δεν κάνει άσκοπη ή αφελή την σημερινή εκδήλωση. Μπορείς να έχεις όποια άποψη θέλεις αλλά καλό είναι να προσέχεις τις εκφράσεις σου, αν μη τι άλλο, διότι μιλάμε για έναν άνθρωπο που δεν είναι πλέον στη ζωή!

Μπορεί και να μην βγει τίποτά με αυτή τη συμβολική κίνηση, δεν υπάρχει και τίποτα να χαθεί όμως.. Από τα γραφόμενά σου πάντως, μάλλον δεν έχεις καταλάβει περί τίνος πρόκειται..
1)Δεν αναφέρθηκα καθόλου στην κίνηση της Αμαλίας.Αρα δεν καταλαβαίνω το λόγο "να προσέχω τα γραφόμενά μου γιατί μιλάμε για έναν άνθρωπο που δεν είναι πια στη ζωή".
2)Νομίζω ήμουν σαφής: θεωρώ χάσιμο χρόνου την αποστολή mail στους πολιτικούς και ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ενέργειες,όπως το blog της Αμαλίας ή το μοίρασμα φυλλαδίων στο αναγνωστήριο της Ιατρικής.
3)Νομίζω το πιο ουσιαστικό από τις επώνυμες καταγγελίες της Αμαλίας είναι η συζητηση που γίνεται σε αυτό το forum ή σε άλλα fora,μεταξύ φίλων ή και γιατρών για το "τις πταίει" και το τι πρέπει να αλλάξει άμεσα.
Θα ήταν πολύ χρήσιμότερο από την αποστολή mail η διοργάνωση μιας ημερίδας σε ιατρικές σχολές για θέματα δεοντολογίας ή η διαμόρφωση συνειδήσεων στον κόσμο ώστε να πάρει απόφαση πως ΤΟ ΝΑ ΔΙΝΕΙΣ ΦΑΚΕΛΛΑΚΙ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ! :roll:  :wink:

ΥΓ.Και θα ήθελα προσωπικά ηλίθια σχόλια στιλ "δεν έχεις καταλάβει περί τίνος πρόκεται να λείπουν".... :?
Neo
Real Name: Thomas Anderson

Δημοσίευση από Neo »

Να ξέρετε πάντως παίδες ότι ακόμα και άνθρωποι που είναι γενικά φιλόδοξοι και τυχαίνει να γίνουν γιατροί, δεν θα ζητήσουν φακελάκι στα πρώτα τους βήματα...

Τη συνήθεια με το φακελάκι στις περισσότερες περιπτώσεις, τους την δίνουμε εμείς που όταν χρειαστεί κάτι κάποιος συγγενής(κυρίως) και πάει καλά η εγχείρηση του το δίνουμε με το ζόρι.

Από τη μια το δικαιολογώ λοιπόν, όσον αφορά το ότι οι γιατροί τρώνε τουλάχιστον 10 χρόνια για να σπουδάσουν και παίρνουν τρεις κι εξήντα. Αν το κράτος τους πλήρωνε καλύτερα, θα ήταν τόσο έντονο το πρόβλημα;

Δεν είναι ακριβώς "λάδωμα" το φακελάκι. Κακώς έχει περάσει έτσι. Όταν κάποιος το δίνει σαν δώρο, δεν νομίζω να το κάνει για να ξαναπάει και να τον περιποιηθούν καλύτερα.

Στην περίπτωση όμως που απαιτείται (και συνήθως δεν απιτείται από το γιατρό αλλά από γραμματείς κλπ) για την εισαγωγή στο νοσοκομείο, για να πιάσεις καλύτερη σειρά, ε τότε πρέπει να τιμωρείται. Και μέχρι τώρα εγώ δεν έχω ακούσει να τιμωρείται κανένας.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικά”