Κινητοποιήσεις εργαζομένων ΕΜΠ
- semfetamine
- Real Name: Προμηθεύς Πυρφόρος
- Facebook ID: 0
Re: Κινητοποιήσεις εργαζομένων ΕΜΠ
έχω ήδη ταχθεί υπέρ της απεργίας.. αλλά ένα πανεπιστήμιο 170 ετών με το κύρος του ΕΜΠ δεν θα πρεπε να ναι έρμαιο μέρους των διοικητικών, ή μερίδας των φοιτητών
- επίσης λόγω των κινητοποιήσεων είναι πολύ πιθανό να μείνω και εγώ στο δρόμο, αφού χάνω deadlines για μεταπτυχιακά και επιπλέον η τελευταία αναλυτική μου είναι του Πάσχα.. με την ίδια λογική γιατί να το αφήσω να περάσει?
προφανώς δεν περιμένω λογικές απαντήσεις.. ξέρω ότι η λογική πεθαίνει όταν αρχίζεις την ενασχόληση με τα πολιτικά, οπότε 1000 φορές απολιτίκ κατάντια και ελεύθερη βούληση, σκέψη, και κυρίως δράση!
*η απάντηση σου ήταν άλλο ένα play της αγαπημένης μου κασέτας, δε μου πε τίποτα.. τσάμπα ο υπερπολύτιμος χρόνος σου
- επίσης λόγω των κινητοποιήσεων είναι πολύ πιθανό να μείνω και εγώ στο δρόμο, αφού χάνω deadlines για μεταπτυχιακά και επιπλέον η τελευταία αναλυτική μου είναι του Πάσχα.. με την ίδια λογική γιατί να το αφήσω να περάσει?
προφανώς δεν περιμένω λογικές απαντήσεις.. ξέρω ότι η λογική πεθαίνει όταν αρχίζεις την ενασχόληση με τα πολιτικά, οπότε 1000 φορές απολιτίκ κατάντια και ελεύθερη βούληση, σκέψη, και κυρίως δράση!
*η απάντηση σου ήταν άλλο ένα play της αγαπημένης μου κασέτας, δε μου πε τίποτα.. τσάμπα ο υπερπολύτιμος χρόνος σου
ARBEIT MACHT FREI
-
Giorgio P
- Real Name: Γιώργος (I think you got that by yourself...)
semfetamine, μιλάς για λογική, αλλά μόνο κράξιμο χρησιμοποιείς.
Όσο για την ελεύθερη δράση (και σκέψη)... Για εξήγα λίγο πώς μπορείς αγνοώντας την πολιτική (δηλαδή, ανάμεσα στα άλλα, και τις σχέσεις εξουσίας -ποιες είναι και πώς καταργούνται- σε μια κοινωνία) να δρας (ή -σε κάπως πιο ακραίες περιπτώσεις εξουσίας- να σκέφτεσαι) ελεύθερα.
Όσο για την ελεύθερη δράση (και σκέψη)... Για εξήγα λίγο πώς μπορείς αγνοώντας την πολιτική (δηλαδή, ανάμεσα στα άλλα, και τις σχέσεις εξουσίας -ποιες είναι και πώς καταργούνται- σε μια κοινωνία) να δρας (ή -σε κάπως πιο ακραίες περιπτώσεις εξουσίας- να σκέφτεσαι) ελεύθερα.
Così preziosa come il vino
così gratis come la tristezza
con la tua nuvola di dubbi e di bellezza...
semfetamine έγραψε:έχω ήδη ταχθεί υπέρ της απεργίας.. αλλά ένα πανεπιστήμιο 170 ετών με το κύρος του ΕΜΠ δεν θα πρεπε να ναι έρμαιο μέρους των διοικητικών, ή μερίδας των φοιτητών
μπορείς να πάς σε ένα βουνό. θα έχεις μια χαρά ελεύθερη βούληση.
Νομίζεις πως υπάρχει ατομική λύση, λυπάμαι, δεν υπάρχει.
καθαρούς ουρανούς και καθαρές συνειδήσεις
- semfetamine
Δεν ήταν κράξιμο.. ήταν ένα fact, και μάλιστα πολύ προκλητικό, την ώρα που τα εργαστήρια χρωστάνε σε όλους, το υγρό άζωτο έχει βράσει όλο και έχει σπαταληθεί στην ατμόσφαιρα, το ταμείο ερευνών έχει 1000 υποχρεώσεις, εγώ θέλω να περαστούν τα μαθήματα και να πάρω αναλυτική και και και
Ο καθένας κάνει τη δουλειά του σ'αυτόν τον κόσμο.. κάποιοι ασχολούνται με την πολιτική και προφανώς θα υπερασπίζονται τα συμφέροντα της. Κάποιοι δεν είναι φτιαγμένοι για πολιτική και μια χαρά ελέυθερα ζούνε και δρούν (δε μιλάω για μένα, αλλά για ανθρώπους που έχουν ζήσει τη ζωή τους και έχουν πετύχει σε διάφορους τομείς), δεν καταλαβαίνω γιατί σε έχουν πείσει ότι είναι μονόδρομος..
Όσο για το βουνό, ήδη σε βουνό είμαι φιλαράκι.. με όλην την Αθήνα πιάτο
Ο καθένας κάνει τη δουλειά του σ'αυτόν τον κόσμο.. κάποιοι ασχολούνται με την πολιτική και προφανώς θα υπερασπίζονται τα συμφέροντα της. Κάποιοι δεν είναι φτιαγμένοι για πολιτική και μια χαρά ελέυθερα ζούνε και δρούν (δε μιλάω για μένα, αλλά για ανθρώπους που έχουν ζήσει τη ζωή τους και έχουν πετύχει σε διάφορους τομείς), δεν καταλαβαίνω γιατί σε έχουν πείσει ότι είναι μονόδρομος..
ARBEIT MACHT FREI
-
Giorgio P
Η έννοια της ελευθερίας είναι στενά δεμένη (δεν προσπαθώ να δώσω κλειστό ορισμό) με την έννοια της δυνατότητας να δράσεις. Η δυνατότητα όμως αναφέρεται όχι μόνο στον κόσμο μας όπως είναι, αλλά και σε "κοντινούς" πιθανούς κόσμους.
Ταυτόχρονα, ο δρόμος που μου φαίνεται καλύτερος για να αντιμετωπίσουμε κάποια προβλήματα που ανακύπτουν (σε φάση "έχω την ελευθερία να καταπατήσω τη δική σου ελευθερία;") είναι να θεωρήσουμε την ελευθερία του ατόμου όχι οριοθετημένη από, αλλά άρρηκτα συνδεδεμένη με αυτή των υπόλοιπων ατόμων και της κοινωνίας ως σύνολο. Δηλαδή να πούμε κάτι σαν: είμαι ελεύθερος αν και μόνο αν κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος.
Για τους ανθρώπους που αναφέρεις λοιπόν, το ερώτημα που τίθεται είναι το αν θα μπορούσαν να δράσουν εξίσου ελεύθερα αν αυτό που είχαν επιλέξει να κάνουν ήταν -όχι κατ' ανάγκη ηθελημένα- πιο ενοχλητικό για την εξουσία. Διότι μπορεί να ήταν απλά οι τυχεροί των οποίων τα -όχι κατ' ανάγκη υλικά- συμφέροντα έτυχε να ευθυγραμμίζονται επαρκώς με εκείνα των ισχυρών.
Τα παραπάνω βασίζονται σχεδόν εξ ολοκλήρου σε δικές μου σκέψεις, τις οποίες έκανα κυρίως πριν 1-2 χρόνια
Ταυτόχρονα, ο δρόμος που μου φαίνεται καλύτερος για να αντιμετωπίσουμε κάποια προβλήματα που ανακύπτουν (σε φάση "έχω την ελευθερία να καταπατήσω τη δική σου ελευθερία;") είναι να θεωρήσουμε την ελευθερία του ατόμου όχι οριοθετημένη από, αλλά άρρηκτα συνδεδεμένη με αυτή των υπόλοιπων ατόμων και της κοινωνίας ως σύνολο. Δηλαδή να πούμε κάτι σαν: είμαι ελεύθερος αν και μόνο αν κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος.
Για τους ανθρώπους που αναφέρεις λοιπόν, το ερώτημα που τίθεται είναι το αν θα μπορούσαν να δράσουν εξίσου ελεύθερα αν αυτό που είχαν επιλέξει να κάνουν ήταν -όχι κατ' ανάγκη ηθελημένα- πιο ενοχλητικό για την εξουσία. Διότι μπορεί να ήταν απλά οι τυχεροί των οποίων τα -όχι κατ' ανάγκη υλικά- συμφέροντα έτυχε να ευθυγραμμίζονται επαρκώς με εκείνα των ισχυρών.
Τα παραπάνω βασίζονται σχεδόν εξ ολοκλήρου σε δικές μου σκέψεις, τις οποίες έκανα κυρίως πριν 1-2 χρόνια
semfetamine έγραψε:Δεν ήταν κράξιμο.. ήταν ένα fact, και μάλιστα πολύ προκλητικό, την ώρα που τα εργαστήρια χρωστάνε σε όλους, το υγρό άζωτο έχει βράσει όλο και έχει σπαταληθεί στην ατμόσφαιρα, το ταμείο ερευνών έχει 1000 υποχρεώσεις, εγώ θέλω να περαστούν τα μαθήματα και να πάρω αναλυτική και και και
μη κάνεις πως δε καταλαβαίνεις...
καθαρούς ουρανούς και καθαρές συνειδήσεις
- Falgorn
- Real Name: Hector-Xavier
- Επικοινωνία:
Disclaimer προς το moderation: είμαι άυπνος και σε πολύ καλή διάθεση για να είμαι ευγενικός.
2) Ούτε μία πρόταση γι ανοιχτή σχολή δεν έχει κατεβεί σε Γενική Συνέλευση. Και μην ακούω γκρίνιες, ούτε η ΔΑΠ που έχει και μηχανισμό δε θεωρεί πως μπορεί ν' αποτολμήσει να κατεβάσει τέτοια πρόταση χωρίς να τους στολίσουν πατόκορφά μέχρι κι οι πέτρες και τα δέντρα με κοσμητικά επίθετα.
Τόσο σοβαρό είναι το ζήτημα.
Πολύ καλά, προχώρει στο παρασύνθημα.semfetamine έγραψε:έχω ήδη ταχθεί υπέρ της απεργίας..
Η μαγική λεξούλα.semfetamine έγραψε:αλλά
Επίκληση στο awesomeness.semfetamine έγραψε:ένα πανεπιστήμιο 170 ετών με το κύρος του ΕΜΠ
1) 100% συμμετοχή εκ μέρους των διοικητικών.semfetamine έγραψε:δεν θα πρεπε να ναι έρμαιο μέρους των διοικητικών, ή μερίδας των φοιτητών
2) Ούτε μία πρόταση γι ανοιχτή σχολή δεν έχει κατεβεί σε Γενική Συνέλευση. Και μην ακούω γκρίνιες, ούτε η ΔΑΠ που έχει και μηχανισμό δε θεωρεί πως μπορεί ν' αποτολμήσει να κατεβάσει τέτοια πρόταση χωρίς να τους στολίσουν πατόκορφά μέχρι κι οι πέτρες και τα δέντρα με κοσμητικά επίθετα.
Τόσο σοβαρό είναι το ζήτημα.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=G-CKywL2uuw[/youtube]semfetamine έγραψε:επίσης λόγω των κινητοποιήσεων είναι πολύ πιθανό να μείνω και εγώ στο δρόμο
Αυτό το καταλαβαίνω. Δεν είσαι ο μόνος. Πολλοί έχουν αυξήσει τις ώρες δουλειάς αυτό το διάστημα για ν' ανταπεξέλθουν με το ότι θα δυσκολευτούν να προετοιμάζονται ακόμα εντονότερα για συμπιεσμένες εξετάσεις και να δουλεύουν ταυτόχρονα το επόμενο διάστημα. Παρ' όλα αυτά, στηρίζουν με όποιο τρόπο μπορούν τους εργαζόμενους, οι οποίοι πολύ πιο κυριολεκτικά θα βρεθούν στο δρόμο. Στα τελευταία -άντα ή στα -ήντα τους.semfetamine έγραψε:αφού χάνω deadlines για μεταπτυχιακά και επιπλέον η τελευταία αναλυτική μου είναι του Πάσχα..
Δε θα σου πω εγώ τί θ' αποφασίσεις να κάνεις. Μυαλό έχεις, παρά το ό,τι λένε οι κακές γλώσσες. Μην τους πιστεύεις. Μην την πατήσεις.semfetamine έγραψε:με την ίδια λογική γιατί να το αφήσω να περάσει?
Δεν τις διευκολύνεις είναι η αλήθεια...semfetamine έγραψε:προφανώς δεν περιμένω λογικές απαντήσεις..
Πάντα.semfetamine έγραψε:ξέρω
Γιατί το να ασχολείσαι με τα κοινά είναι εγγενώς παράλογο; Ή επειδή δε ζεις στον "Πλανήτη των semfetaminων";semfetamine έγραψε:ότι η λογική πεθαίνει όταν αρχίζεις την ενασχόληση με τα πολιτικά
Ακολουθεί εποικοδομητική πρόταση by semfetamine. Απομακρύνατε τα μη μονοψήφια IQ από το δωμάτιο.semfetamine έγραψε:οπότε
Την οποία προφανώς εκφράζεις με τα post και τον τρόπο επιχειρηματολογίας σου, αν διαβάζω σωστά "between the lines".semfetamine έγραψε:1000 φορές απολιτίκ κατάντια και ελεύθερη βούληση, σκέψη
Όπως έχουμε δει όλοι στην καθημερινότητα της σχολής, στις Γενικές Συνελεύσεις, στις διαδικασίες του Φοιτητικού Συλλόγου, στα μορφωτικά διακιώματα της νεολαίας, τις φοιτητικές παροχές και τα επαγγελματικά δικαιώματα του φτωχού πλην τίμιου μέσου σεμφίτη.semfetamine έγραψε:και κυρίως δράση!
(σ.τ.μ., του χρήστη "noir") Βιντεοκασέτας;semfetamine έγραψε:*η απάντηση σου ήταν άλλο ένα play της αγαπημένης μου κασέτας
Κρίμα.semfetamine έγραψε:δε μου πε τίποτα
Εγκρίνω τη σωστή χρήση αποσιωποιητικών για την έκφραση ψυχικής διαθέσεως εν μέσω κειμένου.semfetamine έγραψε:..
Και πάλι κρίμα.semfetamine έγραψε:τσάμπα ο υπερπολύτιμος χρόνος σου
Καταπληκτικά, καταπληκτικά....semfetamine έγραψε:Όσο για το βουνό, ήδη σε βουνό είμαι φιλαράκι.. με όλην την Αθήνα πιάτο![]()
Όλοι λένε τ’ ορμητικό ρέμα βίαιο
Μά την κοίτη του ποταμού που το κρατάει
Κανείς δεν τη λέει βίαιη.
Bertolt Brecht
Η προπαγάνδα της ημέρας ಠ_ರೃ
Bertolt Brecht
- semfetamine
Για ακόμα μια φορά, με τις γνωστές κυβερνητικές τεχνικές, διυλίζετε τον κώνωπα και καταπίνετε την κάμηλον που λένε και στο χωριό μου.. μπήκες στον κόπο να σχολιάσεις κάθε μια λέξη (τμήμα προφορικού λόγου παρεμπιπτόντως, οκ.. λίγοι γραφικοί γράφουν ποιητικές προπαγάνδες), και για τα ρεζίλια των εργαζομένων ούτε λόγος ε? Έτσι να περάσει από πίσω χωρίς πολλά πολλά, όπως περνάνε τα βυτία με τα ντρόγκια και φυλακίζεται ο πιτσιρικάς με το μισόκιλο ε? Τέλεια..
Πες μου τώρα πως μπορώ να πάρω στα σοβαρά (και όχι μόνο εγώ, και η κοινωνία) απεργούς που σπάσαν την απεργία για να πληρωθούν και μετά τη συνέχισαν σα να μην έγινε τίποτα..
Ο μόνος λόγος που μπορεί να τους πάρω στα σοβαρά, είναι το ότι απειλούν το μέλλον μου/μας!
Πες μου τώρα πως μπορώ να πάρω στα σοβαρά (και όχι μόνο εγώ, και η κοινωνία) απεργούς που σπάσαν την απεργία για να πληρωθούν και μετά τη συνέχισαν σα να μην έγινε τίποτα..
Ο μόνος λόγος που μπορεί να τους πάρω στα σοβαρά, είναι το ότι απειλούν το μέλλον μου/μας!
ARBEIT MACHT FREI
-
Giorgio P
Ήμουν εκεί όταν πάρθηκε η απόφαση που λες, με τουλάχιστον ύποπτο χειρισμό από το προεδρείο. Συγκεκριμένα, όταν ακόμα δεν είχαν τοποθετηθεί όλοι όσοι ήθελαν, αλλά το μικροαστικό θυμικό* ήταν έτοιμο να κάνει τη δουλειά (δηλαδή να θολώσει την κρίση μεγάλου μέρους του σώματος της συνέλευσης), έγινε στα γρήγορα η ψηφοφορία.
Προφανώς, εμείς οι "παράλογοι που ασχολούμαστε με την πολιτική" ήμασταν αντίθετοι από την πρώτη στιγμή σε αυτό και το είπαμε.
Το μικροαστικό θυμικό εδώ εκδηλώνεται ως παρτακισμός, ατομισμός -ή συντεχνιακή αντίληψη, ό,τι συμφέρει-, βόλεμα και "τι πολιτικά μου λέτε τώρα, αφήστε με στην ησυχία μου"
Προφανώς, εμείς οι "παράλογοι που ασχολούμαστε με την πολιτική" ήμασταν αντίθετοι από την πρώτη στιγμή σε αυτό και το είπαμε.
Το μικροαστικό θυμικό εδώ εκδηλώνεται ως παρτακισμός, ατομισμός -ή συντεχνιακή αντίληψη, ό,τι συμφέρει-, βόλεμα και "τι πολιτικά μου λέτε τώρα, αφήστε με στην ησυχία μου"
Off Topic
Θέλω ακόμα να διαβάσω το πώς η άποψή σου για την ελευθερία (δράσης) απαντάει σε αυτά που έγραψα πιο πάνω
- semfetamine
Το ότι τάσσεσαι ενάντια σ'αυτήν την απόφαση, δεν είναι αποτέλεσμα πολιτικής, αλλά ένδειξη ότι έχεις αξιοπρέπεια σαν άνθρωπος.
Αυτό που μου περιγράφεις είναι το μπαστάρδεμα κομματόσκυλων και επαναστατών της πλάκας.. και ναι, από αυτά θέλω να απέχω! Αν η λύση είναι να μου πίνει το αίμα μια ζωή ο καπιταλισμός, το προτιμώ.. τουλαχιστον θα ασχολούμαι με κάτι που με εξιτάρει, δε θα μετράω αντίστροφα πότε θα πάει 14:15
Αυτό λοιπόν το συνονθύλευμα που έστησε και συντηρεί (ΟΚ, ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ) αυτήν τη φαρσοκωμωδία, είναι θέμα χρόνου να αποδείξει ότι το μόνο του αποτέλεσμα είναι μια πληγή στην ακαδημαϊκή διαδικασία, μεγαλύτερη και κυρίως πολύ πιο άμεση από αυτήν που ανοίγει σιγά σιγά η κυβέρνηση στο βωμό (ή αν θες κάτω από το μανδύα) της οικονομίας.
Αυτό που μου περιγράφεις είναι το μπαστάρδεμα κομματόσκυλων και επαναστατών της πλάκας.. και ναι, από αυτά θέλω να απέχω! Αν η λύση είναι να μου πίνει το αίμα μια ζωή ο καπιταλισμός, το προτιμώ.. τουλαχιστον θα ασχολούμαι με κάτι που με εξιτάρει, δε θα μετράω αντίστροφα πότε θα πάει 14:15
Αυτό λοιπόν το συνονθύλευμα που έστησε και συντηρεί (ΟΚ, ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ) αυτήν τη φαρσοκωμωδία, είναι θέμα χρόνου να αποδείξει ότι το μόνο του αποτέλεσμα είναι μια πληγή στην ακαδημαϊκή διαδικασία, μεγαλύτερη και κυρίως πολύ πιο άμεση από αυτήν που ανοίγει σιγά σιγά η κυβέρνηση στο βωμό (ή αν θες κάτω από το μανδύα) της οικονομίας.
ARBEIT MACHT FREI
- Falgorn
- Επικοινωνία:
Επιχειρήματα (φάση προκείμενες σε συμπεράσματα) ψήνεσαι να παραθέσεις ποτέ;
Όλο αυτό το διάστημα, το μόνο που κάνεις είναι ν' αραδιάζεις αποψάρα και κατηγορώ (μέσω του forum φυσικά, δε νομίζω να έχουμε κάνει δια ζώσης συζήτηση), ενώ την ίδια στιγμή λες όσους διαφωνούν από τ' αριστερά μαζί σου ανορθολογικούς, κολλημένους, κομματόσκυλα κ.ο.κ.
Και με κάθε post αποδεικνύεις μόνο το ότι ο τρόπος που σκέφτεσαι, μιλάς και (δε) δρας είναι τουλάχιστον τρις χειρότερος, όχι από το τί κάνουν όσοι πιάνεις στο στόμα σου, αλλά κι από το τί τους προσάπτεις.
Επίσης, θέλω διευκρίνιση γιατί σκάλωσα τελείως:
Όλο αυτό το διάστημα, το μόνο που κάνεις είναι ν' αραδιάζεις αποψάρα και κατηγορώ (μέσω του forum φυσικά, δε νομίζω να έχουμε κάνει δια ζώσης συζήτηση), ενώ την ίδια στιγμή λες όσους διαφωνούν από τ' αριστερά μαζί σου ανορθολογικούς, κολλημένους, κομματόσκυλα κ.ο.κ.
Και με κάθε post αποδεικνύεις μόνο το ότι ο τρόπος που σκέφτεσαι, μιλάς και (δε) δρας είναι τουλάχιστον τρις χειρότερος, όχι από το τί κάνουν όσοι πιάνεις στο στόμα σου, αλλά κι από το τί τους προσάπτεις.
Επίσης, θέλω διευκρίνιση γιατί σκάλωσα τελείως:
Κατάλαβα λάθος, ή νομίζεις πως είμαστε ακόμα στο δημοτικό;semfetamine έγραψε:δε θα μετράω αντίστροφα πότε θα πάει 14:15
κάποιος έγραψε:Ο ανόητος είναι αήττητος. Σε αναγκάζει να κατεβείς στο επίπεδό του και κερδίζει λόγω πείρας.
Bertolt Brecht
Bertolt Brecht
- semfetamine
- Falgorn
- Επικοινωνία:
Δεν αναφέρθηκα στο τελευταίο post σου, αλλά στην παρουσία σου στα σχετικά topics, ορμώμενος από το σημείο που έκανα quote.
Εκτός αν κατάλαβα λάθος διπλά, περίπτωση στην οποία θα παραπονεθώ γιατί δε μου έδωσες τη διευκρίνιση.
Εκτός αν κατάλαβα λάθος διπλά, περίπτωση στην οποία θα παραπονεθώ γιατί δε μου έδωσες τη διευκρίνιση.
Bertolt Brecht
Bertolt Brecht
- moutsos
- Real Name: Γιάννης
Έχεις δίκιο, το μέλλον σου/μας διαφαίνεται λαμπρό...semfetamine έγραψε: Ο μόνος λόγος που μπορεί να τους πάρω στα σοβαρά, είναι το ότι απειλούν το μέλλον μου/μας!
http://tvxs.gr/news/ellada/sxedon-tripl ... a-mnimonio
http://www.kanep-gsee.gr/content/etisia ... -2012-2013
Civil disobedience 101...
Ψέματα λέει για να σας θολώσει τα νερά!! Ψηφίζει ανοιχτές σχολές οτι και να λέει...semfetamine έγραψε:κατάλαβες λάθος, ακόμη μια φορά..
Πραγματικά, τι δεν καταλαβαίνετε από αυτά που γράφει?
I Have No Mouth, and I Must Scream...
Φονιάδες των λαών, Νοικοκυραίοι.

Φονιάδες των λαών, Νοικοκυραίοι.