Γενική Συνέλευση του Φ.Σ. ΣΕΜΦΕ Τρίτη 3/12

Ιδιαίτερα ζητήματα που απασχολούν τη ΣΕΜΦΕ (όπως π.χ., συνδικαλιστικά, επαγγελματικά δικαιώματα, πρόγραμμα σπουδών κτλ.)

Συντονιστές: antony07, Chris

Άβαταρ μέλους
semfetamine
Real Name: Προμηθεύς Πυρφόρος
Facebook ID: 0

Re: Γενική Συνέλευση του Φ.Σ. ΣΕΜΦΕ Τρίτη 3/12

Δημοσίευση από semfetamine »

Καλά είναι δυνατόν ο ένας να λέει φασίστα τον άλλον? Μου φαίνεται ότι έχουμε χάσει το μέτρο. Κανείς δεν είναι φασίστας. Ούτε οι καταληψίες (τραμπούκοι και μη), ούτε οι φοιτητές (φυτά και μη).
Υπάρχει μια ξεκάθαρη μάχη συμφερόντων. Μη χάνετε την μπάλα. Κανείς μα κανείς (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που αδιαφορούν εντελώς) δεν τάσσεται υπέρ των απολύσεων. Αυτό έλειπε..
π.χ. το δικό μου συμφέρον είναι να τελειώσω τη σχολή, να σταματήσω να χρεώνω στον απλήρωτο πατέρα μου τα εισιτήρια του μετρό και να ανεβάσω το επίπεδο των σπουδών μου. Γιατί? Γιατί γουστάρω.. γιατί έτσι αποκτά νόημα η ζωή μου. γιατί έτσι νιώθω καλά με τον εαυτό μου. Σε πλήρη αναλογία οι παραταξιακοί θέλουν την κατάληψη ως μοναδική ένδειξη αγώνα. Σε αυτό το σημείο να επισημάνω ότι γίνεται ανάληψη της σχολής και όχι κατάληψη αλλά ποτέ δεν τα πήγαινα και πολύ καλά με τις ετυμολογίες..

Βρεθήκαμε να ακούμε ηλιθιότητες όπως: είστε φασίστες που θέλετε μάθημα, η εξεταστική με 3 Σάββατα είναι φοιτητοκτόνα, ο σέρβερ που έπεσε σε μια κακοκαιρία και ακόμα δεν έχει ασχοληθεί κανείς είναι ύπουλη ενέργεια του κοσμήτορα για mass manipulation, και της παναγιάς τα μάτια σε κάθε συνέλευση. Α! Και η ατάκα που γκρέμισε κάθε αξιοπρέπεια του νικηφόρου πλαισίου: "Οι διπλές εξεταστικές που τροπολόγησε ο βλάκας ο Αρβανιτόπουλος, είναι (wait for it) αποτέλεσμα πίεσης των καταλήψεων", και μάλιστα το μόνο χειροπιαστό! Τι να πω για αυτό? Παραιτούμαι!

Έρχονται και λένε κάτι τύποι ότι νοιάζονται για τους απολυμένους που τους έχουν μιλήσει 5 φορές, και ότι οι καθηγητές που τους ξέρουν 10-20 χρόνια χεστήκανε..

Στο παρασύνθημα λοιπόν.. το κλείνουμε το μαγαζί? Ε? Του χρόνου που θα βάλουμε άλλους 150 και οι πρωτοετείς θα είναι 300 τι θα κάνουμε? Και κανείς να μην απολυθεί, πάλι δε θα φτάνουν οι υποδομές και το προσωπικό. Θα ξανακλείσουμε με αίτημα την πρόσληψη υπαλλήλων?

Αλλά τι λέω.. ποιος χέστηκε για τη σχολή? Τι σημασία έχει? Ο αγώνας να ναι καλά, η πρακτική και η προϋπηρεσία στα cv μας!
Και ναι ναι, θα μου πείτε: και να πάρεις πτυχίο αγορίνα μου πάλι άνεργος θα σαι.. 1. αυτό είναι δικό μου θέμα, και 2. ε τότε ας ξεγραφτούμε. τι χάνουμε το χρόνο μας? Για να δω το πρώτο μαγκάκι που θα ξεγραφτεί? Εγώ θα είμαι ο 2ος, περιμένω..
ARBEIT MACHT FREI
jakob
Portal Moderator
Portal Moderator
Real Name: jakob

Δημοσίευση από jakob »

Οταν κλείνεις τη σχολή με "πλειοψηφία" μιας ψήφου, τι είναι?

Δημοκρατία είναι η αρχή της πλειοψηφίας, με σεβασμό στη μειοψηφία.

Δεν μπορούν 112 φοιτητές να απαγορεύουν σε 111 συναδέλφους τους να κάνουν μάθημα.

Η εννοια του δημοσίου είναι οτι πρέπει να λειτουργεί ΣΥΝΕΧΩΣ και για ΟΛΟΥΣ. Οποιος δεν το υπερασπίζεται αυτό, δεν υπερασπίζεται το δημόσιο πανεπιστήμιο. Δημόσιο σημαίνει εχω ευθύνη για τους τοίχους, για τα έδρανα, για την επάρκεια των καθηγητών και των μαθημάτων, μέχρι και για το γρασίδι που φυτρώνει απ' εξω. Δημόσιο δεν σημαίνει αριστερό, δεν σημαίνει κόμμα, δεν σημαίνει παράταξη.
Το παιδί του δεξιού έχει το ίδιο δικαίωμα στο δημόσιο πανεπιστήμιο με το παιδί του κομμουνιστή.

Επισης, αυτή τη στιγμή έχουν ανοίξει οι 6 απο τις 9 σχολές του ΕΜΠ. Οι υπάλληλοι βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τον υπουργό. Οι πρυτάνεις κάνουν τα παιχνίδια τους. Ολοι προχωράνε με βαση τα συμφέροντα τους, εκτος απο εμας, που δείχνουμε αλληλεγγύη μεν στους διοικητικούς, αλλά η σαρκα της σαρκας μας, οι συμφοιτητές μας, είναι δαπίτες, οννεδίτες, δολοφόνοι, φασίστες. Αυτό είναι ντροπή.

Η αλληλεγγύη πρώτα απ' ολα πρέπει να στρέφεται στους ανθρώπους που είναι στα θρανία μαζί σου.
Εκτος και εαν δεν είσαι στα θρανία και πλεον έχεις πάρει άλλο δρόμο στη ζωή σου, οπότε και τις αποφάσεις σου θα πρέπει να τις εφαρμόζεις στο χώρο αυτό.
'Οταν τα καφενεία είναι ανοιχτά, μην κάνετε την σχολή καφενείο.
Άβαταρ μέλους
tretoniac
Real Name: Χρήστος

Δημοσίευση από tretoniac »

Eλένη έγραψε:Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα είσαι αστείος πραγματικά!! Βέβαια η βία είναι καλύτερη από το να θέλουμε να ανοίξουν οι σχολές. Βέβαια είναι σωστό να καίμε μαγαζιά και τράπεζες(με ή χωρίς ανθρώπους μέσα), να καταστρέφουμε περιουσίες άλλων και όλα αυτά στο όνομα της δικαιοσύνης και του αγώνα, αλλά είναι φασισμός να θέλουμε να κάνουμε μάθημα αντί να χάνουμε χρόνο από τη ζωή μας. Και πάλι ταμπελάκια! Όποιος θέλει και ψηφίζει ανοιχτή σχολή είναι δαπίτης και φασίστας!! Εγώ βλέπω οτι δεν σας καίγεται καρφάκι αν χαθεί το εξάμηνο ή αν τελειώσετε τη σχολή στα 6 ή 7 χρόνια λόγω καταλήψεων, αρκεί να καθόμαστε σπιτάκια μας και να λέμε αγωνίζομαι και έχοντας κλειστή τη σεμφε συμπαραστέκομαι στον αγώνα των διοικητικών... Πολύ ωραία λογική!!!! Φασισμός είναι να θέλω ανοιχτή σχολή... χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
1ον Δεν βλέπω πουθενά να είπε ούτε το 80% από αυτά που λές οτι είπε..
2ον Αν νομίζεις ότι χάνεις χρόνο από την ζωή σου τότε θα έπρεπε να έχεις καταλάβει ότι είναι καλύτερο από το να χάσεις το νόημα της ζωής σου στο μέλλον αν και δεν νομίζω να χάνεις τον καιρό σου γιατί πολύ απλά το εξάμηνο δεν θα χαθεί..
3ον Πιστεύω οτι αν κάτσεις και θα ασχοληθείς θα καταλάβεις τι παίζει με το " Βέβαια είναι σωστό να καίμε μαγαζιά , να καταστρέφουμε περιουσίες άλλων " γιατί είναι ένα θέμα που χρειάζεται συζήτηση για να το καταλάβεις
4ον Και τέλος εμένα μου φαίνεται σωστό να καίγονται οι τράπεζες.. :?
jakob
Portal Moderator
Portal Moderator

Δημοσίευση από jakob »

tretoniac έγραψε:
Eλένη έγραψε:Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα είσαι αστείος πραγματικά!! Βέβαια η βία είναι καλύτερη από το να θέλουμε να ανοίξουν οι σχολές. Βέβαια είναι σωστό να καίμε μαγαζιά και τράπεζες(με ή χωρίς ανθρώπους μέσα), να καταστρέφουμε περιουσίες άλλων και όλα αυτά στο όνομα της δικαιοσύνης και του αγώνα, αλλά είναι φασισμός να θέλουμε να κάνουμε μάθημα αντί να χάνουμε χρόνο από τη ζωή μας. Και πάλι ταμπελάκια! Όποιος θέλει και ψηφίζει ανοιχτή σχολή είναι δαπίτης και φασίστας!! Εγώ βλέπω οτι δεν σας καίγεται καρφάκι αν χαθεί το εξάμηνο ή αν τελειώσετε τη σχολή στα 6 ή 7 χρόνια λόγω καταλήψεων, αρκεί να καθόμαστε σπιτάκια μας και να λέμε αγωνίζομαι και έχοντας κλειστή τη σεμφε συμπαραστέκομαι στον αγώνα των διοικητικών... Πολύ ωραία λογική!!!! Φασισμός είναι να θέλω ανοιχτή σχολή... χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
1ον Δεν βλέπω πουθενά να είπε ούτε το 80% από αυτά που λές οτι είπε..
2ον Αν νομίζεις ότι χάνεις χρόνο από την ζωή σου τότε θα έπρεπε να έχεις καταλάβει ότι είναι καλύτερο από το να χάσεις το νόημα της ζωής σου στο μέλλον αν και δεν νομίζω να χάνεις τον καιρό σου γιατί πολύ απλά το εξάμηνο δεν θα χαθεί..
3ον Πιστεύω οτι αν κάτσεις και θα ασχοληθείς θα καταλάβεις τι παίζει με το " Βέβαια είναι σωστό να καίμε μαγαζιά , να καταστρέφουμε περιουσίες άλλων " γιατί είναι ένα θέμα που χρειάζεται συζήτηση για να το καταλάβεις
4ον Και τέλος εμένα μου φαίνεται σωστό να καίγονται οι τράπεζες.. :?
1. Tα έχει πει σε προηγούμενα ποστ.
2. Το νόημα είναι υποκειμενική έννοια και ο χρόνος αντικειμενική.
3. Εσυ είσαι σίγουρος οτι έχεις καταλάβει;
4. Μπράβο σου, αλλά δεν έχει καμία σχέση με το πανεπιστήμιο. Ασε που εκτος απο παράνομο, είναι και παράλογο να νομίζεις οτι καίγοντας το υποκατάστημα μιας τράπεζας στην Ελλάδα καταφέρνεις κάτι, εκτος απο το να θέτεις τις ζωές των υπαλλήλων της σε κίνδυνο.
papagalakos II
Real Name: Λουμίδης

Δημοσίευση από papagalakos II »

semfetamine έγραψε:π.χ. το δικό μου συμφέρον είναι να τελειώσω τη σχολή,
Το δικό σου συμφέρον είναι να τελειώσεις μια καλή σχολή, γι αυτό και δήλωσες το Ε.Μ.Π. κι όχι το Τ.Ε.Ι. Αν το ίδρυμα απ' το οποίο αποφοιτήσεις δεν είναι ισάξιο αυτού που μπήκες τότε αυτό δεν σε συμφέρει.
semfetamine έγραψε:να σταματήσω να χρεώνω στον απλήρωτο πατέρα μου τα εισιτήρια του μετρό
Αυτό είναι προς το συμφέρον και των δύο σας. Είναι όμως σοβάτισμα σε έναν τοίχο που πέφτει. Ο πατέρας σου ούτε θα μπει μέσα από τα εισιτήρια που πληρώνεις ούτε θα σωθεί απ' το πτυχίο που θα πάρεις. Ειδικά αν είναι υποβαθμισμένο.
Ο πατέρας σου, εσύ, εγώ και κάθε άλλος θα σωθεί οικονομικά με την αλλαγή της οικονομικής κατάστασης.
semfetamine έγραψε:και να ανεβάσω το επίπεδο των σπουδών μου.
Κι αυτό είναι προς το συμφέρον σου. Μπορείς λοιπόν να απαντήσεις στον εαυτό σου το παρακάτω ερωτηματολόγιο:

Θα ανεβάσω το επίπεδο των σπουδών μου με:

α) Πολυτεχνικό ίδρυμα με υποδομές
β) Πολυτεχνικό ίδρυμα που του κόβουν την χρηματοδότηση

α) Πολυτεχνικό ίδρυμα με προσωπικό
β) Πολυτεχνικό ίδρυμα χωρίς προσωπικό

α) Περισσότερο προσωπικό διάβασμα
β) Διάβασμα μόνο όταν είναι ανοιχτό το πολυτεχνείο.

α) Πολυτεχνικό ίδρυμα προσανατολισμένο στην έρευνα.
β) Πολυτεχνικό ίδρυμα προσανατολισμένο στην αγορά.

Προσωπική ιδέα, τώρα που το πολυτεχνείο είναι κλειστό όλο αυτό τον καιρό εγώ έχω ξεκινήσει 5 διαδικτυακά certificates πάνω στην αστροφυσική και την κβαντομηχανική. Μια ιδέα.

Στην αναμενόμενη απάντηση:

α) Ανοιχτό Πολυτεχνείο
β) Κατειλημμένο Πολυτεχνείο

η απάντηση είναι πως το ανοιχτό αυτή τη στιγμή συνεπάγεται όλα τα παραπάνω.
semfetamine έγραψε:Γιατί? Γιατί γουστάρω.. γιατί έτσι αποκτά νόημα η ζωή μου. γιατί έτσι νιώθω καλά με τον εαυτό μου.
Είναι πιο υγιές σε αντιπαράθεση με το πρότυπο του μονοδιάστατου ανθρώπου να αποκτά νόημα η ζωή σου με περισσότερα από ένα πράγματα. Αφενός για σφαιρικότερη και πληρέστερη καλλιέργεια και αφετέρου για να έχεις κάτι να κάνεις αν δεν μπορείς να κάνεις το πρώτο.

Θεωρείται στη φύση και κατ' "εμάς" στον ορισμό του ανθρώπου να γεμίζει με το να είναι και οι άλλοι άνθρωποι ευτυχισμένοι. Θεωρούμε δηλαδή τον ατομικισμό μια αφύσικη κατάσταση του ανθρώπου που έχει επιβληθεί από τον καπιταλισμό και που πρέπει να αλλάξει.

Ή για να το θέσω καλύτερα:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=JX7guuf-3UU[/youtube]
semfetamine έγραψε:Σε πλήρη αναλογία οι παραταξιακοί θέλουν την κατάληψη ως μοναδική ένδειξη αγώνα. Σε αυτό το σημείο να επισημάνω ότι γίνεται ανάληψη της σχολής και όχι κατάληψη αλλά ποτέ δεν τα πήγαινα και πολύ καλά με τις ετυμολογίες..
Παράταξη είναι και η Δ.Α.Π. αλλά τέλος πάντων.

Οι "παραταξιακοί" τους οποίους εννοείς (επειδή ανήκω κι εγώ σε αυτούς αν και δεν ανήκω σε κάποια παράταξη) δεν θέλουν την κατάληψη ως μοναδική ένδειξη αγώνα. Πρώτα απ' όλα δεν θέλουν ή πιστεύουν τίποτα. Θεωρούν και εκτιμούν. Αλλά εν πάση περιπτώσει.

Η κατάληψη δεν είναι το μοναδικό μέσο αγώνα. Είναι ένα μέσο αγώνα και πίεσης, από τα πιο δυναμικά. Σε περιόδους τόσο σκληρές και απολυταρχικές όπως η σημερινή θεωρούμε πως αποφασιστική και δυναμική πρέπει να είναι και η απάντηση. Αν οι άλλοι έρθουν με κανόνια δεν απαντάς με καταγγελίες. Εκτός αν είσαι το ΚΚΕ.
Τέλος πάντων.
semfetamine έγραψε:Έρχονται και λένε κάτι τύποι ότι νοιάζονται για τους απολυμένους που τους έχουν μιλήσει 5 φορές, και ότι οι καθηγητές που τους ξέρουν 10-20 χρόνια χεστήκανε..
Προσπερνώντας ότι ξέρεις πόσες φορές έχουμε μιλήσει με τους απολυμένους ενώ εσύ δεν έχεις καμία επαφή. Οι καθηγητές έκλεισαν και αυτοί το Πολυτεχνείο την στιγμή που εσείς οι "ανεξάρτητοι" φοιτητές το θέλατε ανοιχτό. Το έκλεισαν όχι μόνο για αλληλεγγύη στους εργαζόμενους αλλά και ενάντια στη διάλυση του.
Ο πρύτανης παραπέμπεται και εσείς εξακολουθείτε να είστε στον κόσμο σας.
semfetamine έγραψε:Στο παρασύνθημα λοιπόν.. το κλείνουμε το μαγαζί? Ε? Του χρόνου που θα βάλουμε άλλους 150 και οι πρωτοετείς θα είναι 300 τι θα κάνουμε? Και κανείς να μην απολυθεί, πάλι δε θα φτάνουν οι υποδομές και το προσωπικό. Θα ξανακλείσουμε με αίτημα την πρόσληψη υπαλλήλων?
Αντερώτηση: Το ανοίγουμε και παριστάνουμε ότι λειτουργεί καλά; Μιλάμε ο αυτισμός σας θα φτάσει σε σημείο το Πολυτεχνείο να έχει ερημώσει, σκουριασμένα λουκέτα στις πόρτες και κανείς να τα ανοίξει και εσείς θα χτυπάτε το κουδούνι!
semfetamine έγραψε:Αλλά τι λέω.. ποιος χέστηκε για τη σχολή? Τι σημασία έχει? Ο αγώνας να ναι καλά, η πρακτική και η προϋπηρεσία στα cv μας!
Και ναι ναι, θα μου πείτε: και να πάρεις πτυχίο αγορίνα μου πάλι άνεργος θα σαι.. 1. αυτό είναι δικό μου θέμα,
Όχι ηλίθιε! Και δικό μας είναι! Ίδιο πτυχίο θα πάρουμε!
jakob έγραψε:Οταν κλείνεις τη σχολή με "πλειοψηφία" μιας ψήφου, τι είναι?
Πλειοψηφία. Πέρασες και πολυτεχνείο τρομάρα σου;
jakob έγραψε:Δημοκρατία είναι η αρχή της πλειοψηφίας, με σεβασμό στη μειοψηφία.
Δεν είδα ποτέ καμία συγκίνηση όταν η μειοψηφία τρώει ξύλο και χημικά.
jakob έγραψε:Δεν μπορούν 112 φοιτητές να απαγορεύουν σε 111 συναδέλφους τους να κάνουν μάθημα.
Μπορούν. Αν έχεις διαφορετική γνώμη και θες να την επιβάλεις στους πολλούς υπάρχει και το ξύλο.
jakob έγραψε:Η εννοια του δημοσίου είναι οτι πρέπει να λειτουργεί ΣΥΝΕΧΩΣ
Παιδί μου είσαι βλαμμένο;
jakob έγραψε:Οποιος δεν το υπερασπίζεται αυτό, δεν υπερασπίζεται το δημόσιο πανεπιστήμιο.
Όποιος στρέφεται ενάντια στις κινητοποιήσεις που προστατεύουν αυτό το χαρακτήρα τότε τι κάνει;
jakob έγραψε:Δημόσιο σημαίνει εχω ευθύνη για τους τοίχους, για τα έδρανα, για την επάρκεια των καθηγητών και των μαθημάτων, μέχρι και για το γρασίδι που φυτρώνει απ' εξω.
Για όλα εκτός από επάρκεια προσωπικού σαν να λέμε.
jakob έγραψε:Δημόσιο δεν σημαίνει αριστερό
Θα εκπλαγείς με το ποιοι το θέλουν δημόσιοι και ποιοι θέλουν να το ιδιωτικοποιήσουν...
jakob έγραψε:Επισης, αυτή τη στιγμή έχουν ανοίξει οι 6 απο τις 9 σχολές του ΕΜΠ. Οι υπάλληλοι βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τον υπουργό. Οι πρυτάνεις κάνουν τα παιχνίδια τους. Ολοι προχωράνε με βαση τα συμφέροντα τους, εκτος απο εμας, που δείχνουμε αλληλεγγύη μεν στους διοικητικούς, αλλά η σαρκα της σαρκας μας, οι συμφοιτητές μας, είναι δαπίτες, οννεδίτες, δολοφόνοι, φασίστες. Αυτό είναι ντροπή.
Και όπως λέω και ξαναλέω, θέλει η εταίρα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει. Για πες "ανεξάρτητε". Τι με την ΟΝΝΕΔ;
jakob έγραψε:Η αλληλεγγύη πρώτα απ' ολα πρέπει να στρέφεται στους ανθρώπους που είναι στα θρανία μαζί σου.
Η αλληλεγγύη πρέπει πρώτα απ' όλα να στρέφεται σε εκείνους που την έχουν ανάγκη. Εσύ τι θα πάθεις άμα χάσεις άμα κρατήσει η κατάληψη; Ένα εξάμηνο; Θα "χάσεις τη ζωή σου" όπως γελοιωδώς ειπώθηκε;

Οι διοικητικοί άμα απολυθούν δεν θα απολυθούν για ένα εξάμηνο αλλά για πάντα. Θα τους βρεις εσύ δουλειά;
Μα θα ρωτήσεις τώρα και τι δουλειά έχεις εσύ να τους βρεις δουλειά;
Αυτό ακριβώς είναι ο ατομικισμός.
jakob έγραψε:1. Tα έχει πει σε προηγούμενα ποστ.
Είσαι ψεύτης αλλά είσαι και δεξιός οπότε βγάζει νόημα.
jakob έγραψε:2. Το νόημα είναι υποκειμενική έννοια και ο χρόνος αντικειμενική.
Και εσύ δεξιός.
jakob έγραψε:4. Μπράβο σου, αλλά δεν έχει καμία σχέση με το πανεπιστήμιο. Ασε που εκτος απο παράνομο, είναι και παράλογο να νομίζεις οτι καίγοντας το υποκατάστημα μιας τράπεζας στην Ελλάδα καταφέρνεις κάτι, εκτος απο το να θέτεις τις ζωές των υπαλλήλων της σε κίνδυνο.
Βρε γελοίοι ανοιχτοσχολάκιδες. Βάζετε ένα θέμα άσχετο με συνελεύσεις, σχολές και καταλήψεις, σας απαντάνε και απαντάτε ότι το ίδιο το θέμα που θέσατε είναι άσχετο; Είστε απλά γελοίοι.

"Και στο κάτω κάτω τι είναι το κάψιμο μιας τράπεζας μπροστά στην δημιουργία της;"
Μπέρτολτ Μπρεχτ
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος papagalakos II την Πέμ Δεκ 05, 2013 2:51 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Katsarola
Real Name: Διαγαλαξιακός Υπερδικτάτωρ
Facebook ID: HNNgnGNGGGNGGGG

Δημοσίευση από Katsarola »

ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΦΑΣΙΣΤΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΟΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΕΞΗ ΑΣΧΗΜΗ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ
Αχ καλέ, μπριζολάκια.
papagalakos II

Θέλω να ανοίξει το Πολυτεχνείο και ας απολυθούν οι διοικητικοί αλλά αν απολυθούν οι διοικητικοί ποιος θα μου ανοίξει εμένα το Πολυτεχνείο;
jakob
Portal Moderator
Portal Moderator

Δημοσίευση από jakob »

Εγω δεν είμαι ενάντια στην κατάληψη που γίνεται για τις απολύσεις των διοικητικών υπαλλήλων.

Αν δεν υπήρχαν οι 111 που θέλουν για δικούς τους λόγους να κάνουν μάθημα, να πάρουν πτυχίο, να ανοίξει η σχολή τελος πάντων, και υπήρχαν πράγματι μαζικές κινητοποιήσεις περα απο το φαντασιακό επίπεδο, θα συμφωνούσα. Επειδή όμως υπάρχουν αντιδράσεις, θεωρώ οτι έπρεπε και οι "παραταξιακοί" να το σεβαστούν αυτό αντί να επιμένουν προς δυσαρέσκεια τόσων ανθρώπων. Είναι μια πραγματικότητα, δεν είναι η γνώμη μου και οπως έχω ξαναπεί η πολιτική πρέπει να λύνει προβλήματα, οχι να δημιουργεί.

Για παράδειγμα, οιεβδομάδες που χάνονται τώρα και μιλάω για τις 2 τελευταίες που υπάρχει αυτή η "κόντρα" θα είναι βαρος σε όλους μας, και σε αυτό δε νομίζω οτι διαφωνεί κανεις, είτε στηρίζει την κατάληψη είτε οχι.

Σημείωση: Φυσικά και το δημόσιο πρέπει να λειτουργεί συνεχώς γιατί είναι ο κορμός όλων των λειτουργιών μιας κοινωνίας και φυσικά πρεπει να λειτουργεί για όλους, ωστε να είναι δημοκρατικό.

Στις προσβολές του papagalakos δεν πρόκειται να απαντήσω γιατί σέβομαι το φόρουμ.
Eλπίζω και το moderation να αρχίσει να το σέβεται.
papagalakos II

Δεν σου φαίνεται αρκετά μεγάλη κινητοποίηση;

Σε κάθε περίπτωση θα υπήρχαν αντιδράσεις. Υπάρχει ολόκληρο επιτελείο που σχεδιάζει αυτές τις αντιδράσεις όποτε το κίνημα γίνεται επικίνδυνο και παραδοσιακά αυτός ο μηχανισμός αποκαλείται "αντίδραση".

Πολλές φορές η πολιτική για να λύσει προβλήματα πρέπει να δημιουργήσει σε κάποιους άλλους. Σύγκρουση συμφερόντων λέγεται. Βέβαια αν δεν έχεις κάτι να πεις έτσι είναι, πετάς μία ατάκα και ό,τι βγει.

Το να λειτουργεί για όλους δεν το κάνει δημοκρατικό. Το κάνει δημόσιο.
Το να λειτουργεί συνεχώς δεν το κάνει δημόσιο. Το κάνει λειτουργικό.

Οι moderators δεν μπορούν να σε προστατέψουν απ' το γεγονός ότι είσαι αστοιχείωτος και γίνεσαι ρεζίλι με αυτά που γράφεις.
Άβαταρ μέλους
Performance
Real Name: -

Δημοσίευση από Performance »

papagalakos II έγραψε:Μια λογική που λέει ότι λυπάται (νοιώθει δυσάρεστα αισθήματα) για τις απολύσεις αλλά παρόλα αυτά εκείνο που την ενδιαφέρει είναι να γίνει το δικό της, ακόμα και αν αυτό πηγαίνει κόντρα στον αγώνα απολυμένων, με οποιοδήποτε σκεπτικό και αν συνοδεύεται είναι σε κάθε περίπτωση λογική ατομικισμού. Και ο ατομικισμός δεν είναι ανεξάρτητος. Είναι ιδεολογία και κουλτούρα της δεξιάς.

Όταν λοιπόν κάνεις τέτοιες προτάσεις τέτοιοι άνθρωποι θα σε ψηφίσουν και τέτοιος θα αποδειχθεί ότι είσαι. Είναι μία στάση που προσωπικά θα κατακρίνω, αλλά θα εκτιμήσω τουλάχιστον αν βγει με το όνομα της, ως αυτό που είναι και όχι αν ψαρεύει σε θολά νερά υπό το όνομα "ανεξάρτητοι".

Πως εν τέλει μπορεί να είναι ένα πλαίσιο ανοιχτής σχολής ανεξάρτητο όταν το κίνημα των ανοιχτών σχολών αποδείχθηκε ότι το ξεκίνησε η ΔΑΠ;

Το γεγονός και μόνο ότι όσοι θέλουν ανοιχτή σχολή δεν αντιλαμβάνονται καν την αναγκαιότητα της ιδεολογίας πίσω από τις πράξεις τους εκτός από ανευθυνότητα αποδεικνύει ακριβώς αυτό τον ατομικισμό.
Αυτό είναι που λέμε φασισμός. Φασισμός δεν είναι τα λάβαρα, η βία ή η επιβολή. Αυτά είναι απλώς λάβαρα, βία και επιβολή. Μπορεί να τα χρησιμοποιήσει όποιος θέλει.
Ο φασισμός είναι λογική. Τρόπος σκέψης. Προτεραιότητες.

Υ.Γ.
Ένας αχταρμάς που χωράει τους πάντες για την εξυπηρέτηση μιας επιθυμίας που όλως τυχαίως εξυπηρετεί την κυβέρνηση ανεξάρτητος δεν είναι.
Δεν πήρα απάντηση στο 2ο σκέλος της ερώτησης.
Αγώνας μετά αποδοχών;
Ποια ιδεολογία το υποστηρίζει αυτό;
jakob
Portal Moderator
Portal Moderator

Δημοσίευση από jakob »

papagalakos II έγραψε: Σε κάθε περίπτωση θα υπήρχαν αντιδράσεις. Υπάρχει ολόκληρο επιτελείο που σχεδιάζει αυτές τις αντιδράσεις όποτε το κίνημα γίνεται επικίνδυνο και παραδοσιακά αυτός ο μηχανισμός αποκαλείται "αντίδραση".
Enough said. Δεν μπορείς να αποδεχτείς οτι παρα πολλοί συνάδελφοι σου έχουν διαφορετική άποψη ή άλλες πρωτεραιότητες. Είναι όλοι θύματα της κρατικής προπαγάνδας και εσυ ο "φωτισμένος". Σου αρέσει τελικά να έχουμε φοιτητές 2 κατηγοριών.
papagalakos II έγραψε:Πολλές φορές η πολιτική για να λύσει προβλήματα πρέπει να δημιουργήσει σε κάποιους άλλους. Σύγκρουση συμφερόντων λέγεται. Βέβαια αν δεν έχεις κάτι να πεις έτσι είναι, πετάς μία ατάκα και ό,τι βγει.
Η πολιτική έρχεται για να επιλύσει τα προβλήματα που δημιουγούνται απο τη σύγκρουση συμφερόντων.
Ακριβώς γι' αυτό μίλησα. Αν γινόταν πολιτική στο 112-111 έπρεπε η σύγκρουση να αμβλυνθεί αντί να "χαθεί" άλλη μια εβδομάδα για όλους μας σε πολιτικές διαμάχες, γιατί τώρα ουτε στήριξη στους εργαζόμενους υπάρχει απο το σύνολο των φοιτητών ούτε μάθημα γίνεται.. Τοσο δύσκολο, απλά πράγματα..

Το moderation το επικαλέστηκα οχι για προσωπική χρήση, αλλα για τους ταλαίπωρους ανώνυμους και επώνυμους χρήστες που καις.
Άβαταρ μέλους
Performance
Real Name: -

Δημοσίευση από Performance »

papagalakos II έγραψε:
jakob έγραψε:Οταν κλείνεις τη σχολή με "πλειοψηφία" μιας ψήφου, τι είναι?
papagalakos II: Πλειοψηφία. Πέρασες και πολυτεχνείο τρομάρα σου; -->1.Αμφιβάλω για το πόσο 'καθαρή' ήταν αυτή η πλειοψηφία, για αυτό και έδωσα πρόταση να γίνετε αλλιώς η διαδικασία της συνεύλεσης/ψηφοφορίας.
jakob έγραψε:Δημοκρατία είναι η αρχή της πλειοψηφίας, με σεβασμό στη μειοψηφία.
papagalakos II: Δεν είδα ποτέ καμία συγκίνηση όταν η μειοψηφία τρώει ξύλο και χημικά.--> 2. Ούτε εγώ. Τις προάλλες ένας δαπίτης έφαγε μπουνίδι. Αναμφίβολα αυτοί είναι μειοψοφία στη σχολή, αλλά αν και δε τους υποστηρίζω, ίδρωσε το αυτάκι σου;
jakob έγραψε:Δεν μπορούν 112 φοιτητές να απαγορεύουν σε 111 συναδέλφους τους να κάνουν μάθημα.
papagalakos II: Μπορούν. Αν έχεις διαφορετική γνώμη και θες να την επιβάλεις στους πολλούς υπάρχει και το ξύλο.--> 3. Παραπέμπω στο 1,2.

Μη μπερδευτείτε, papagalos II σε 'σενα απαντώ, απλά άφησα να φαίνονται όσα υπόθηκαν πριν.
obelokix
Real Name: mh s noiazei

Δημοσίευση από obelokix »

Ρε παπαγάλε,είσαι ο πιο κολλημένος στο forum γιατί τη λές στον άλλο?Οι αμπελοφιλοσοφίες σου δεν σε κάνουν σοφό αν έτσι θεωρείς τον εαυτό σου..Και πες μου και κάτι άλλο ιδεολόγε της δεκάρας..Τα λεφτα σου εσύ και οι γνωστοί σου που τα έχετε?Έτσι απο περιέργεια ρωτάω..
Και για να απαντήσω και στο Jimmy..Καλέ μου αν εσύ όντως έχεις την πρόθεση να αλλάξεις τον κόσμο θα πρέπει να αρχίσεις να βρίσκεις πιο δραστικά και αποτελεσματικά μέσα αγώνα..Τώρα το ξέρω ότι δεν μπορούμε θεσμικά να εφαρμόσουμε αυτό που πρότεινα αλλά εκεί που ήθελα να καταλήξω είναι στο ότι με κάποιο τρόπο,κάποτε πρέπει να δείξουμε σ αυτούς που μας απειλούν ότι είμαστε ενωμένοι,ανεξάρτητοι και αυτάρκεις..Δεν καταλαβαίνω που διαφωνείς μ αυτό..
Τέλος όσον αφορα την εξάλειψη της πείνας στην οποία αναφέρθηκες μπορείς και συ να συμβάλεις στον αγώνα μαζί με μένα και μ έναν φίλο μου,με τον οποίο μοιράζουμε φαγητό σε άστεγους..Ή είναι και αυτό ουτοπικό?(η πρόταση ισχύει για όλους)
papagalakos II

Performance έγραψε:Δεν πήρα απάντηση στο 2ο σκέλος της ερώτησης.
Αγώνας μετά αποδοχών;
Ποια ιδεολογία το υποστηρίζει αυτό;
Για τους διοικητικούς του Ε.Κ.Π.Α. στον αγώνα των οποίων συμμετείχα περισσότερο γνωρίζω ότι δεν πληρώνονταν αλλά υπήρχε ταμείο αλληλεγγύης όπως γίνεται συνήθως.

Για τους διοικητικούς στο Ε.Μ.Π. αυτό δεν το γνωρίζω αλλά γνωρίζοντας τι ψεύτες είστε δεν θα μου φαινόταν περίεργο να μην ισχύει. Εσένα ας πούμε ποιος σου το είπε;

Αν γνωρίζει κάποιος συγκεκριμένα μπορεί να απαντήσει. Πάντως συνήθως οι απεργοί δεν πληρώνονται διότι απεργούν εις βάρους του εργοδότη τους ο οποίος δεν έχει λόγο να τους πληρώσει. Οι διοικητικοί πληρώνονται από το Ε.Μ.Π. το οποίο στηρίζει τον αγώνα τους επομένως αν τους πλήρωνε δεν θα μου φαινόταν ούτε παράλογο ούτε λάθος. Ασυνήθιστο ναι.
jakob έγραψε:
papagalakos II έγραψε: Σε κάθε περίπτωση θα υπήρχαν αντιδράσεις. Υπάρχει ολόκληρο επιτελείο που σχεδιάζει αυτές τις αντιδράσεις όποτε το κίνημα γίνεται επικίνδυνο και παραδοσιακά αυτός ο μηχανισμός αποκαλείται "αντίδραση".
Enough said. Δεν μπορείς να αποδεχτείς οτι παρα πολλοί συνάδελφοι σου έχουν διαφορετική άποψη ή άλλες πρωτεραιότητες. Είναι όλοι θύματα της κρατικής προπαγάνδας και εσυ ο "φωτισμένος". Σου αρέσει τελικά να έχουμε φοιτητές 2 κατηγοριών.
Είσαι υποκριτής δεξιός, αστοιχείωτος, προφανώς δεν γνωρίζεις ιστορία και κατ'επέκταση δεν μπορείς να καταλάβεις τι γράφω.
Δεν απαντάς σε τίποτα ενώ εγώ κάθομαι και σου απαντάω σε ό,τι κοτσάνα γράφεις, ακόμα και ξέροντας ότι δεν θα καταλάβεις τι λέω ή θα το προσπεράσεις σαν να μην ειπώθηκε και θα συνεχίσεις το τροπάρι σου.

Προφανώς λοιπόν δεν μπορείς να καταλάβεις ούτε αυτό το απλό που σου λέω για τις αντιδράσεις και τα επιχειρήματα του επιτελείου Πρετεντέρη και λες άρες μάρες κουκουνάρες.

Το πιο απογοητευτικό είναι ότι εσένα και ό,τι στηρίζεις θα το ψηφίσουν και άλλοι, είτε επειδή είναι του ίδιου επιπέδου με εσένα και έχει κολλήσει η βελόνα τους στο ότι θέλουν να κάνουν μάθημα, είτε επειδή είναι απλά δεξιοί.
jakob έγραψε:Η πολιτική έρχεται για να επιλύσει τα προβλήματα που δημιουγούνται απο τη σύγκρουση συμφερόντων.
Είναι φαύλος κύκλος. Δε βρίσκεις; Πολιτική είναι, όχι ο λόγος του Θεού.
jakob έγραψε:Το moderation το επικαλέστηκα οχι για προσωπική χρήση, αλλα για τους ταλαίπωρους ανώνυμους και επώνυμους χρήστες που καις.
Και εσύ μας καις εγκεφαλικά κύτταρα αλλά δεν επικαλεστήκαμε κανέναν. Μπέμπη...
obelokix έγραψε: Τέλος όσον αφορα την εξάλειψη της πείνας στην οποία αναφέρθηκες μπορείς και συ να συμβάλεις στον αγώνα μαζί με μένα και μ έναν φίλο μου,με τον οποίο μοιράζουμε φαγητό σε άστεγους..Ή είναι και αυτό ουτοπικό?(η πρόταση ισχύει για όλους)
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ, ΟΧΙ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ ΖΩΝΤΟΒΟΛΟ!

Που θα με πεις και αστοιχείωτο. Άνοιξε κανένα βιβλίο. Πέρα από την Ανάλυση και τη Μηχανική.

Υ.Γ.
Μην λογομαχείς ποτέ με έναν βλάκα. Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα σε κερδίσει λόγο πείρας.
Επειδή τείνω σε αυτό το επίπεδο σταματώ εδώ. Αν ειπωθεί κάτι νέο και πιο σοβαρό βλέπουμε.
Άβαταρ μέλους
tretoniac
Real Name: Χρήστος

Δημοσίευση από tretoniac »

jakob οι απαντήσεις σου ήταν χειρότερες και από τραγικές. Κατάλαβε όταν της είπα για το νόημα της ζωής που εσύ μου απάντησες με τρολλιά. Φυσικά και έχω καταλάβει τι γίνεται σε αυτό που με ρωτάς αν και φαίνεται ότι εσύ ξέρεις κάτι παραπάνω λες και δεν έχεις μόνο άποψη πάνω σε αυτό.. Και δεν ελπίζω να κατάλαβες με τι τόνο είπα το τελευταίο αν και αυτό δεν αναιρεί ότι το πιστεύω και ούτε μου αλλάζει την γνώμη πως με αυτό αλλάζει ή δεν αλλάζει κάτι. Εσένα δεν σε πολύ νοιάζει βλέπω
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ειδικά Θέματα”