Ο Νικ Μάρβελ και ο μαρμαρωμένος βασιλιάς.

Πέρα από τα βιβλία της σχολής (Φυσική, Ανάλυση, Madame Figaro, Cosmopolitan, PlayStation κλπ) υπάρχουν και λογοτεχνικά βιβλία! Ναι ρε, αλήθεια είναι!

Συντονιστής: meleneemil

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
tatiani1990
Real Name: Tatiani
Facebook ID: 100000450331830
Επικοινωνία:

Re: Ο Νικ Μάρβελ και ο μαρμαρωμένος βασιλιάς.

Δημοσίευση από tatiani1990 »

nikolas_asteri έγραψε:Πάντως ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί παίρνετε σβάρνα τα fora για να "συζητήσετε" για αυτό το αριστούργημα :roll:
Θα το καταλάβεις ίσως αν κάνεις το εξής: α) Σκέψου ποιο είναι αυτό που θα ήθελες πιο πολύ στη ζωή σου... β) Σκέψου τι θα ήσουν διατεθειμένος να κάνεις γι' αυτό...
code77 έγραψε:Facebook ID: 499751556796654 για σενα μωρη Τατιάνα
Πολύς κόπος... :|
Εικόνα
Είναι η μεγάλη μου αγάπη...
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri
Real Name: nikolas?

Δημοσίευση από nikolas_asteri »

Όταν βρω τι θέλω να κάνω στη ζωή μου, πιθανολογώ πως θα αγωνιστώ γι'αυτό.
Τώρα τι σχέση έχει αυτό με την ερώτησή μου, ειλιρκινά, δεν καταλαβαίνω. Εκτός αν το όνειρο σου είναι να γίνει ο Νικ, Χάρι Πότερ (ορίστε σου πετάω και τυράκι :P ).
Το σίγουρο είναι πως δεν θα πηγαίνω από forum σε forum προσπαθώντας "πλαγίως" να βάλω τους ανθρώπους "να σκεφτούν".

To βιβλίο δεν αρέσει πολύ στον κόσμο και δεν μπορείς να τοv βάλεις να το καταπιεί με το ζόρι. Τα χριστιανικά ήθη και έθιμα, αν και κάποια είναι "όμορφα" στη θεωρία έχουν αποτύχει παταγωδώς στη εφαρμογή τους και έχουν απορριφθεί από μεγάλο κομμάτι της νεολαίας. Λυπάμαι αν το ακούς πρώτη φορά αυτό αλλα έτσι είναι.
Άβαταρ μέλους
code77
Real Name: mary

Δημοσίευση από code77 »

Δεν είναι οτι της το λένε πρώτη φορά, αλλά ίσως υπάρχει κάποιο πρόβλημα και δεν μπορεί να το καταλάβει...
To understand is to transform what it is.
Άβαταρ μέλους
antony07
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Αντώνης
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από antony07 »

tatiani1990 έγραψε:
antony07 έγραψε:Εγώ θέλω να διαβάσω το Πάσχα το "Ο Νικ Μάρβελ και ο πόλεμος με το θηρίο", το βρήκα προσφορά στην Πρωτοπορία και με ψήνει. Μια διευκρίνηση μόνο, όταν λeει "θηρίο", αναφέρεται στο 666 και στην αποκάλυψη?
Θα πρέπει όμως να πάρεις άδεια πρώτα... ένα είν' το κόμμα!!! (Όπως έλεγε κι ο μπαμπάς Άγγελος όταν ήταν στα κέφια του...)
Στην ερώτηση δεν απάντησες. Εγώ όντως θέλω να το πάρω!! Απλά θέλω να ξέρω αν το "ο πόλεμος με το θηρίο" εννοεί το θηρίο της αποκάλυψης, ή απλά μια μυθοπλασία σε στυλ game of thrones. Στο οπισθόφυλλο που διάβασα δεν το διευκρυνίζει. Προσωπικά είμαι φαν του ιστορικού μυθιστορήματος και μου αρέσει να υπάρχει μυθοπλασία πάνω σε υπαρκτά κείμενα (πχ αγία γραφή), παρά απλά ότι του ρθει του κάθε συγγραφέα.

YΓ Αν ο μπαμπάς Άγγελος έλεγε τέτοιες κοινοτοπίες όταν ήταν στα κέφια του, φαντάζομαι τι θα έλεγε τις κανονικές μέρες :roll:
"Ωραία παιδιά κατάχαμα κυλάει
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας
θυμάστε, Colin de Cayeux τον λέγανε
το άσυλο εμπιστεύτηκε ναι σαν κι εσάς,
σημάδεψε ο μπάτσος και τον ξέκανε
"
Άβαταρ μέλους
tatiani1990
Επικοινωνία:

nikolas_asteri έγραψε:Όταν βρω τι θέλω να κάνω στη ζωή μου, πιθανολογώ πως θα αγωνιστώ γι' αυτό. Τώρα τι σχέση έχει αυτό με την ερώτησή μου, ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω.
Θα μπορούσες να φανταστείς ποιο ήταν το όνειρο του Bill Gates, πριν γίνει... ο Bill Gates? ή το όνειρο μιας έφηβης Māori, που μάταια προσπαθεί να πετάξει, με μόνα τα "καρφιτσωμένα" φτερά της?
Βλέπεις Νικόλα, πολλά πράγματα δε μπορούμε να καταλάβουμε στο άλλο, ειδικά όταν αυτός ο άλλος έχει πολλή διαφορετική κουλτούρα από τη δική μας... Συνήθως προσπαθούμε να ερμηνεύσουμε τον άλλο μέσα από τη δική μας κατανόηση...
Πώς θα μπορούσα λοιπόν να σου δώσω να καταλάβεις σχετικά με 'μένα?
nikolas_asteri έγραψε:Εκτός αν το όνειρο σου είναι να γίνει ο Νικ, Χάρι Πότερ (ορίστε σου πετάω και τυράκι :P ).
Όχι, δε θα μπορούσε να είναι αυτό το όνειρό μου...
nikolas_asteri έγραψε:Το σίγουρο είναι πως δεν θα πηγαίνω από forum σε forum προσπαθώντας "πλαγίως" να βάλω τους ανθρώπους "να σκεφτούν".
+φωνώ... πιθανώς δεν θα πήγαινες από forum σε forum... αλλά γιατί το "πλαγίως"? Τι το "πλαγίως" βλέπεις? Μακάριος αυτός που μπορεί να βάλει τους ανθρώπους "να σκεφτούν"... μακάρι να μπορούσαν οι άνθρωποι "να σκεφτούν"... εγώ πάντως, δε μπορώ να πετύχω κάτι τέτοιο.
nikolas_asteri έγραψε:To βιβλίο δεν αρέσει πολύ στον κόσμο και δεν μπορείς να τοv βάλεις να το καταπιεί με το ζόρι. Τα χριστιανικά ήθη και έθιμα, αν και κάποια είναι "όμορφα" στη θεωρία έχουν αποτύχει παταγωδώς στη εφαρμογή τους και έχουν απορριφθεί από μεγάλο κομμάτι της νεολαίας. Λυπάμαι αν το ακούς πρώτη φορά αυτό αλλά έτσι είναι.
Έχεις κάνει στατιστικές για το αν τo βιβλίο αρέσει στον κόσμο ή όχι? Και φυσικά δεν μπορώ να τοv βάλω να το καταπιεί με το ζόρι. Τα χριστιανικά ήθη, εκεί όπου εφαρμόζονται σωστά, έχουν απόλυτη επιτυχία κι αυτό το έχω ζήσει προσωπικά από τα μικρά μου ειδικά στην παροικία... Ναι, εδώ στην Ελλάδα πράγματι έχουν απορριφθεί από μεγάλο κομμάτι της νεολαίας... και υπάρχουν πολλοί λόγοι με βασικότερο το σύνδρομο του να βγάζει ο Έλληνας τα μάτια του με τα ίδια του τα χέρια. Λυπάμαι αλλά το ζω εδώ στην Ελλάδα συνεχώς γύρω μου. Δεν περιμένω να το ακούσω εδώ πρώτη φορά.
antony07 έγραψε:Στην ερώτηση δεν απάντησες. Εγώ όντως θέλω να το πάρω!! Απλά θέλω να ξέρω αν το "ο πόλεμος με το θηρίο" εννοεί το θηρίο της αποκάλυψης, ή απλά μια μυθοπλασία σε στυλ game of thrones. Στο οπισθόφυλλο που διάβασα δεν το διευκρινίζει. Προσωπικά είμαι φαν του ιστορικού μυθιστορήματος και μου αρέσει να υπάρχει μυθοπλασία πάνω σε υπαρκτά κείμενα (π.χ. αγία γραφή), παρά απλά ότι του 'ρθει του κάθε συγγραφέα.
Με την προκατάληψη που κουβαλάς, Αντώνη, ό,τι και να διαβάσεις σχετικό με Νικ Μάρβελ δεν πρόκειται να το βρεις ενδιαφέρον.
antony07 έγραψε:YΓ Αν ο μπαμπάς Άγγελος έλεγε τέτοιες κοινοτοπίες όταν ήταν στα κέφια του, φαντάζομαι τι θα έλεγε τις κανονικές μέρες :roll:
Δεν έχεις γνωρίσει τον πατέρα μου... δε σε τιμά η αναφορά σου αυτή...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

Συγγνώμη κιόλας αλλά πραγματικά οι ασυναρτησίες σου κάνουν πολύ δύσκολη τη συζήτηση μαζί σου.

Θα κάνω μια προσπάθεια πάλι λοιπόν και προσπάθησε εσύ να είσαι πιο απλή γιατί δεν είμαι και πολύ έξυπνος.
Σε ρώτησα γιατί πάτε από forum σε forum για να μιλήσετε για το βιβλίο και μου απάντησες οτι την απάντηση θα τη βρω αν αναρωτηθώ τι θέλω περισσότερο στη ζωή μου. Σωστά;
Άρα 2 πράγματα συμβαίνουν εδώ: 1. Αυτό που θέλεις περισσότερο στη ζωή σου είναι να προωθηθεί το βιβλίο. 2. Δεν έχεις κάτι ουσιώδες να πεις και πετάς μερικές πομπώδεις εκφράσεις θεωρώντας ότι θα ψαρώσουμε.

Το "πλαγίως" έχει να κάνει με την (φανερή, σε κάποιον που δεν είναι 5 χρονών ή σκύλος) τακτική του "μπαίνω να μιλήσω για το βιβλίο με απώτερο σκοπό να προπαγανδίσω ιδέες και πρακτικές του χριστιανισμού. Όχι όμως ευθέως. Θα θέτω ερωτήσεις και καλά που έχουν να κάνουν με τον τρόπο ζωής και θα απαντάω με τις ιδέες μου".

Στατιστικές δεν έχω κάνει, αλλά βλέποντας αυτή την door to door πρακτική μάλλον δεν πάει και πολύ καλά. Δεν έχω δει τη Rowling να έρχεται εδώ να μας διαφημίζει το βιβλίο της. Επειδή γενικά διαβάζω αρκετά κυρίως βιβλία φαντασίας, δεν μπορεί, ΚΑΠΟΥ/ΚΑΠΟΙΟΣ θα είχε βρεθεί να προτείνει το ρημάδι αν ήταν στοιχειωδώς καλό.

Το γιατί έχει απορρίψει ο Έλληνας νέος τον χριστιανισμό μην το ρίχνεις στο σύνδρομο "βγάζουμε τα ματάκια μας με τα χεράκια μας". Ψάξε βρες πρακτικές εκκλησίας και παπάδων.
Αναρωτήσου εσύ το εξής: Σκέψου πόσοι λιγότεροι θα διάλεγαν να είναι χριστιανοί αν δεν μας έβαζαν με το ζόρι οι γονείς μας σε μια κολυμπήθρα όταν ήμασταν μωρά.
Δεν τσουβαλιάζω τον κόσμο φυσικά. Ο παπάς εδώ στη γειτονιά μου είναι ένας φανταστικός τύπος, που κάνει φοβερό έργο και τον συμπαθώ πολύ. Άσχετα που τσακωνόμαστε κάθε λίγο και λιγάκι :P

Δεν θα μπω καν σε φιλοσοφικά ζητήματα περί της ύπαρξης του θεού γιατί ποτέ δεν καταλήγουμε πουθενά με ανθρώπους με τσιμεντωμένη αντίληψη.
Άβαταρ μέλους
tatiani1990
Επικοινωνία:

Τα παραπάνω, τα αντιπαρέρχομαι γιατί δεν έχει νόημα η συζήτηση...
nikolas_asteri έγραψε:Αναρωτήσου εσύ το εξής: Σκέψου πόσοι λιγότεροι θα διάλεγαν να είναι χριστιανοί αν δεν μας έβαζαν με το ζόρι οι γονείς μας σε μια κολυμπήθρα όταν ήμασταν μωρά.
Δε δεσμεύει κανένα η κολυμπήθρα να αλλάξει όταν "μεγαλώσει"... οι γονείς σου προφανώς από αγάπη σε "βούτηξαν" στην κολυμπήθρα. Και μη μου πεις ότι εκείνοι δεν ξέρανε τι κάνανε ενώ εσύ ξέρεις.
nikolas_asteri έγραψε:Ο παπάς εδώ στη γειτονιά μου είναι ένας φανταστικός τύπος, που κάνει φοβερό έργο και τον συμπαθώ πολύ. Άσχετα που τσακωνόμαστε κάθε λίγο και λιγάκι :P
Αν σε ενδιαφέρει για τον εαυτό σου, προσπάθησε να γνωρίσεις καλύτερα αυτό τον "φανταστικό τύπο"... κι ίσως καταλάβεις ότι το σημείο αναφοράς μας στην Εκκλησία δεν είναι οι κληρικοί (οι παπάδες), αλλά οι άγιοι. Είναι πολύ πιθανόν, τον "φανταστικό τύπο" που θαυμάζεις, να τον εκτιμάς για την "κοινωνική" του δραστηριότητα και να μην αγγίζεις την πιθανή πνευματική του διάσταση αλλιώς δε θα "τσακωνόσαστε κάθε λίγο και λιγάκι".
nikolas_asteri έγραψε:...δεν καταλήγουμε πουθενά με ανθρώπους με τσιμεντωμένη αντίληψη.
Έχεις δίκιο... όμως ψάξε πού είναι το "τσιμέντωμα". Μην είσαι τόσο σίγουρος για τον εαυτό σου. :wink:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

Τα αντιπαρέρχεσαι αρκετά εύκολα. Εντάξει, δεν είναι πως δεν το περίμενα κιόλας.

Προφανώς και δεν απαγορεύει σε κανέναν η κολυμπήθρα να αλλάξει αλλά δείχνει:
1. Την αγωνία των χριστιανών να πάρουν στις τάξεις τους πιστούς όσο είναι ακόμα βρέφη. Σαν το παιδομάζωμα ένα πράγμα. Όπως είπα, θα είχαμε πολύ λιγότερους χριστιανούς αν απλά περίμεναν να μεγαλώσουν τα παιδιά και να διαλέξουν μόνα τους.
2. Την αγωνία των γονιών να μην είναι δακτυλοδεικτούμενοι από τον περίγυρο. Το ξέρεις ότι υπάρχει (υπήρχε μέχρι πρόσφατα τουλάχιστον) πρόβλημα στην εγγραφή αβάπτιστων παιδιών στο σχολείο;
3. Με αγαπούσαν οι γονείς μου και τι; Με έφεραν κοντά στο θεό; Αν όντως υπάρχει και αν όντως είμαι παιδί του τι τον απασχολεί αν με βάπτισαν; Δεν με αγαπάει έτσι κι αλλιώς; Τι άλλο θέλει;

Άλλωστε από την παλιά στη καινή διαθήκη παρατηρείται η μεταστροφή του θεού σε πολύ πιο user friendly έκδοση. Μάλλον δεν έπειθε πια το σκληρό στυλάκι.

Και μιας που το είπαμε το ξέρεις ότι η ύπαρξη ενός παντοδύναμου όντος που τα ξέρει όλα και για πάντα έχει αρκετά λογικά σφάλματα;
Παράδειγμα: Αν ο θεός ξέρει τα πάντα, τότε μήπως δεν υπάρχει ελεύθερη βούληση; Αν έχουμε ελέυθερη βούληση μήπως ο θεός δεν ξέρει τα πάντα;

Εμάς τους ποταπούς που ζούμε για το σήμερα και όχι για την αιώνια ζωή, ο θεός μας φαίνεται αδύναμος. Οι φελλοί επιπλέουν, παιδιά πεινάνε/πεθαίνουν, αρρώστιες, δυστυχία, ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΘΕΟ ΜΙΛΑΣ;

edit: τον παπα-παύλο τον πάω γιατί κάνει σοβαρή δουλειά για την κοινωνία εδώ και δεν δέχεται 50εύρα όταν πάει για αγιασμό. Το "τσακωνόμαστε" ήταν υπερβολικό. Πάντα μιλάμε και πάντα δέχεται την κριτική μπροστά σε κόσμο, αντίθετα με πολλούς του συναφιού του.
Άβαταρ μέλους
tatiani1990
Επικοινωνία:

nikolas_asteri έγραψε:Προφανώς και δεν απαγορεύει σε κανέναν η κολυμπήθρα να αλλάξει αλλά δείχνει:
1. Την αγωνία των χριστιανών να πάρουν στις τάξεις τους πιστούς όσο είναι ακόμα βρέφη. Σαν το παιδομάζωμα ένα πράγμα. Όπως είπα, θα είχαμε πολύ λιγότερους χριστιανούς αν απλά περίμεναν να μεγαλώσουν τα παιδιά και να διαλέξουν μόνα τους.
Εξαρτάται τι πιστεύεις ότι είναι το βάπτισμα. Αν το βάπτισμα είναι για σένα ένα κοινωνικό έθιμο, ένα κοσμικό γεγονός με κορδέλες, μπαλόνια και φωτογραφίες, τότε ίσως θα μπορούσαν να μη σε είχαν βαπτίσει...
Αν όμως το βάπτισμα είναι μυστήριο, μια ύψιστη μεταφυσική πράξη, λουτρό παλιγγενεσίας και σωτηρίας και είσοδος στη βασιλεία του Χριστού, τότε καλά έκαναν και σε βάπτισαν.
nikolas_asteri έγραψε:2. Την αγωνία των γονιών να μην είναι δακτυλοδεικτούμενοι από τον περίγυρο.
Αν συμβαίνει αυτό, ναι, είναι πρόβλημα... δε συμβαίνει όμως σε όλους κι αξίζει να προβληματιστούμε θετικά γύρω απ' τους λίγους όπου δε συμβαίνει.
nikolas_asteri έγραψε:Το ξέρεις ότι υπήρχε πρόβλημα στην εγγραφή αβάπτιστων παιδιών στο σχολείο;
Όταν η Εκκλησία γίνεται Κόσμος κι όταν δεν ισχύει το "τα του Καίσαρος, τω Καίσαρι και τα του Θεού, τω Θεώ", τότε πολλά συμβαίνουν και το παράδειγμά σου καταντά ελάχιστο μπροστά σε πληθώρα άλλων.
nikolas_asteri έγραψε:3. Με αγαπούσαν οι γονείς μου και τι; Με έφεραν κοντά στο θεό;
Αν δε σε έφεραν... ήταν λάθος. Εκείνοι ήταν άραγε κοντά στο Θεό? Αν ήταν... πραγματικά, βιωματικά κι αν δίδασκαν με το παράδειγμα, πιθανώς και να σε είχαν φέρει... χωρίς αυτό να αποκλείει και τη δική σου προαίρεση.
nikolas_asteri έγραψε:Αν όντως υπάρχει και αν όντως είμαι παιδί του τι τον απασχολεί αν με βάπτισαν; Δεν με αγαπάει έτσι κι αλλιώς; Τι άλλο θέλει;
Φυσικά και σε αγαπάει, χοντροκέφαλε... γι' αυτό και είναι δίπλα σου και συνεχώς προκαλεί την προαίρεσή σου... αλλά σέβεται την ελευθερία, που σου έχει δώσει, το αυτεξούσιο, να μπορέσεις με τη θέλησή σου να ανταποκριθείς στην αγάπη του.
nikolas_asteri έγραψε:Άλλωστε από την παλιά στη καινή διαθήκη παρατηρείται η μεταστροφή του θεού σε πολύ πιο user friendly έκδοση. Μάλλον δεν έπειθε πια το σκληρό στυλάκι.
Αυτή είναι μια πολύ επιφανειακή ερμηνεία της Γραφής...
nikolas_asteri έγραψε:Και μιας που το είπαμε το ξέρεις ότι η ύπαρξη ενός παντοδύναμου όντος που τα ξέρει όλα και για πάντα έχει αρκετά λογικά σφάλματα;
Αυτά που θεωρείς "λογικά σφάλματα" του Θεού οφείλονται στη δική σου πλημμελή κατανόηση σχετικά με την υπόσταση του Θεού.
nikolas_asteri έγραψε:Παράδειγμα: Αν ο θεός ξέρει τα πάντα, τότε μήπως δεν υπάρχει ελεύθερη βούληση; Αν έχουμε ελεύθερη βούληση μήπως ο θεός δεν ξέρει τα πάντα;
Αυτό είναι σόφισμα... Ο Θεός προγνωρίζει τα πάντα. Αν εσύ έχεις 10 π.χ. δυνατότητες να πραγματοποιήσεις μία συγκεκριμένη πράξη, ο Θεός προγνωρίζει την επόμενη και κάθε ενέργειά σου. Αν εσύ καθ' οδό αλλάξεις απόφαση... κι αυτό το προγνωρίζει ο Θεός. Ο Θεός είναι εκτός χρόνου. Εσύ είσαι μέσα στο χρόνο γι' αυτό μπερδεύεσαι με το πριν και το μετά. Ο Θεός είναι ένα συνεχές παρόν. Η δική σου διάνοια έχει όρια. Προσπάθησε π.χ. να συλλάβεις την έννοια του σύμπαντος, έτσι όπως το προσδιορίζει η επιστήμη... δε μπορείς... έτσι, πόσο μάλλον δε μπορείς με το νου να συλλάβεις την υπόσταση του Θεού.
nikolas_asteri έγραψε:Εμάς τους ποταπούς που ζούμε για το σήμερα και όχι για την αιώνια ζωή, ο θεός μας φαίνεται αδύναμος. Οι φελλοί επιπλέουν, παιδιά πεινάνε/πεθαίνουν, αρρώστιες, δυστυχία
Ο Κόσμος αυτός και ο Βίος αυτός είναι μια "στιγμή" στη Ζωή του ανθρώπου. Δεν είσαι ποταπός, μόνο χοντροκέφαλος... ας επιπλέουν. Όσο μπορείς βοήθα εκεί που βλέπεις δυστυχία...
nikolas_asteri έγραψε:ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΘΕΟ ΜΙΛΑΣ;
Για Εκείνον που σε Αγαπάει, χοντροκέφαλε... και που μπορείς να τον αγαπήσεις και συ αν αφήσεις λίγο απ' τον Εγωισμό σου, που δυστυχώς όλοι μας τον κουβαλάμε...
nikolas_asteri έγραψε:edit: τον παπα-Παύλο τον πάω γιατί κάνει σοβαρή δουλειά για την κοινωνία εδώ και δεν δέχεται 50εύρα όταν πάει για αγιασμό. Το "τσακωνόμαστε" ήταν υπερβολικό. Πάντα μιλάμε και πάντα δέχεται την κριτική μπροστά σε κόσμο, αντίθετα με πολλούς του συναφιού του.
Κάποιοι που μπορεί να δέχονται τα 50εύρα μπορεί να έχουν να θρέψουν οικογένεια, ίσως πολύτεκνη... γιατί δε θα χρησιμοποιήσω για την περίπτωση τον "καλό λογισμό"...?
Ο παπα-Παύλος μπορεί να δέχεται πάντα την κριτική μπροστά σε κόσμο και γι' αυτό είναι αξιόλογος... αλίμονο όμως σ' αυτόν που ασκεί την κριτική στον παπα-Παύλο μπροστά σε κόσμο...
Εικόνα
papagalakos II
Real Name: Λουμίδης
Facebook ID: 0

Δημοσίευση από papagalakos II »

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

Θα απαντήσω όσο πιο επιγραμματικά μπορώ και σε ενημέρωνω πως είναι το τελευταίο μου post. Ξέφυγα πολύ από τις αρχές μου με αυτή την κουβέντα.

Καλά όλα αυτά που λές για το βάπτισμα όμως αμφιβάλλω αν κάτι από αυτά καταλαβαίνει το βρέφος. Άρα είναι άκυρη η διαδικασία και γίνεται για τους τριγύρω. Η αντίληψη του βαπτιζόμενου είναι ότι ένας άγνωστος τον βουτάει στο νερό.

Εγώ σου λέω ότι οι χριστιανοί κριτικάρουν αυτούς που δεν βαπτίζουν τα παιδιά τους και σου δίνω ένα παράδειγμα προβλήματος στην εκπαίδευση του παιδιού κι εσύ το βρίσκεις ελάχιστο. Δεν έχω κάτι να συμπληρώσω.

Οι γονείς μου με αγαπάνε (μάλλον) και με άφησαν να επιλέξω μόνος μου το δρόμο μου. Δεν θα ήταν σωστοί γονείς αν μου έδειχναν έναν δρόμο μόνο.

Αφού ο Θεός προγνωρίζει τα πάντα καλή μου κοπέλα, τότε το μέλλον μου είναι προδιαγεγραμμένο και άρα δεν έχω ελεύθερη βούληση. Δεν είναι πολύ δύσκολο να το καταλάβεις. Σόφισμα είναι η δική σου ανυπόστατη εξήγηση.

Εγώ βοηθάω όταν βλέπω δυστυχία. Θέλω να ξέρω όμως πως θα ενιώθεις αν σαν μητέρα, όταν δεν μπορείς να βοηθήσεις τα παιδιά σου, περιμένεις από άλλους να απαλύνουν τον πόνο τους.
Σκέψου δηλαδή τον θεό που θεωρητικά μπορεί να το κάνει αλλά δεν θέλει. Να χαρώ εγώ θεό αγάπης...

Τον εγωισμό μου, τον κάνω πέρα γι'αυτούς που με αγαπάνε. Έχω πολλή αγάπη μέσα μου και την μοιράζομαι με αυτούς που τη αξίζουν. Δεν ξέρω αν με αγαπάει ή όχι ο θεός σου, δεν με νοιάζει κιόλας. Ξέρω ότι έχει "αγαπημένα" παιδιά όμως και παρατημένα πολλά από τα "παιδιά του". Και γι'αυτό δεν τον αγαπάω εγώ και θα πολεμάω όλους όσους τον στηρίζουν.

Επειδή πάντα πιάνεσαι από μικρά πράγματα για να βγεις από πάνω, να σε ενημερώσω πως εννοούσα τις κουβέντες μας πάνω στον θεό και όχι για τη δουλειά του.

Αυτά από εμένα, καλά να περνάς.
Άβαταρ μέλους
tatiani1990
Επικοινωνία:

nikolas_asteri έγραψε:Καλά όλα αυτά που λές για το βάπτισμα όμως αμφιβάλλω αν κάτι από αυτά καταλαβαίνει το βρέφος. Άρα είναι άκυρη η διαδικασία και γίνεται για τους τριγύρω. Η αντίληψη του βαπτιζόμενου είναι ότι ένας άγνωστος τον βουτάει στο νερό.
Δεν έχει σημασία τι καταλαβαίνει το βρέφος, αν το βάπτισμα είναι βάπτισμα σωτηρίας... Δε χρειάζεται να καταλάβει κάτι, όπως δε χρειάζεται να καταλάβει γιατί το πήγαν στο γιατρό όταν αρρώστησε...
nikolas_asteri έγραψε:Εγώ σου λέω ότι οι χριστιανοί κριτικάρουν αυτούς που δεν βαπτίζουν τα παιδιά τους και σου δίνω ένα παράδειγμα προβλήματος στην εκπαίδευση του παιδιού κι εσύ το βρίσκεις ελάχιστο. Δεν έχω κάτι να συμπληρώσω.
Δεν κατάλαβες την απάντησή μου. Το βρίσκω ελάχιστο γιατί υπάρχουν πολλά άλλα στραβά στους χώρους της Εκκλησίας από ανθρώπους... "εκκλησιαστικούς" που είτε δε γνωρίζουν είτε δε βιώνουν το γεγονός της Εκκλησίας.
nikolas_asteri έγραψε:Οι γονείς μου με αγαπάνε (μάλλον) και με άφησαν να επιλέξω μόνος μου το δρόμο μου. Δεν θα ήταν σωστοί γονείς αν μου έδειχναν έναν δρόμο μόνο.
Αν είχες αρρωστήσει από τύφο π.χ. στα 2 σου χρόνια κι οι γονείς σου σε άφηναν να επιλέξεις μόνος σου το δρόμο σου, δε θα κάναμε τώρα αυτή την κουβέντα...
nikolas_asteri έγραψε:Αφού ο Θεός προγνωρίζει τα πάντα καλή μου κοπέλα, τότε το μέλλον μου είναι προδιαγεγραμμένο και άρα δεν έχω ελεύθερη βούληση. Δεν είναι πολύ δύσκολο να το καταλάβεις. Σόφισμα είναι η δική σου ανυπόστατη εξήγηση.
"Προγνωρίζει" θα πει γνωρίζει εκ των προτέρων τη δική σου απόφαση... δε σημαίνει στην επιβάλει κιόλας. Προσπαθείς να κατανοήσεις το Θεό με το νου σου, γι' αυτό δε μπορείς να το συλλάβεις. Χρησιμοποιείς όργανο περιορισμένων δυνατοτήτων για να κατανοήσεις κάτι πέρα από το όργανο που χρησιμοποιείς. Προσπαθείς να δεις τους πλανήτες με ένα μικροσκόπιο... Δεν κατάλαβες αυτό που σου είπα, να προσπαθήσεις να συλλάβεις το σύμπαν (γαλαξίες κ.λπ.) με το νου σου... και το τι υπάρχει πέρα απ' αυτούς...
nikolas_asteri έγραψε:Εγώ βοηθάω όταν βλέπω δυστυχία. Θέλω να ξέρω όμως πως θα ένιωθες αν σαν μητέρα, όταν δεν μπορείς να βοηθήσεις τα παιδιά σου, περιμένεις από άλλους να απαλύνουν τον πόνο τους.
Σκέψου δηλαδή τον θεό που θεωρητικά μπορεί να το κάνει αλλά δεν θέλει. Να χαρώ εγώ θεό αγάπης... .
Αυτά που λες θα μπορούσαν να ισχύσουν αν πιστεύεις ότι ο βίος αυτός των 50, 70, 90... χρόνων ζωής είναι το παν... και μετά τπτ... Τον Θεό, που είναι Αγάπη μπορείς να τον κατανοήσεις και να τον βιώσεις αν ξέρεις πώς... όχι με διανοητικές ακροβασίες...
nikolas_asteri έγραψε:Τον εγωισμό μου, τον κάνω πέρα γι' αυτούς που με αγαπάνε. Έχω πολλή αγάπη μέσα μου και την μοιράζομαι με αυτούς που τη αξίζουν. Δεν ξέρω αν με αγαπάει ή όχι ο θεός σου, δεν με νοιάζει κιόλας. Ξέρω ότι έχει "αγαπημένα" παιδιά όμως και παρατημένα πολλά από τα "παιδιά του". Και γι' αυτό δεν τον αγαπάω εγώ και θα πολεμάω όλους όσους τον στηρίζουν. .
Αν τον εγωισμό σου, τον κάνεις πέρα μόνο γι' αυτούς που σε αγαπάνε δεν κάνεις και πολλά... όλοι "αξίζουν" την αγάπη μας... ακόμα και οι εχθροί μας. Αν νομίζεις ότι ο Θεός έχει "αγαπημένα" παιδιά... και παρατημένα πολλά από τα "παιδιά του", μάλλον δε μιλάμε για τον ίδιο Θεό...
nikolas_asteri έγραψε:Επειδή πάντα πιάνεσαι από μικρά πράγματα για να βγεις από πάνω, να σε ενημερώσω πως εννοούσα τις κουβέντες μας πάνω στον θεό και όχι για τη δουλειά του. .
Δεν ενδιαφέρομαι να βγω από πάνω και δεν κατάλαβα αυτή σου τη φράση: "εννοούσα τις κουβέντες μας πάνω στον θεό και όχι για τη δουλειά του".
Εικόνα
DeXteR

Δημοσίευση από DeXteR »

Παρεμπιπτόντως όπως χάζευα στην frikipaidia έπεσα πάνω στον Νικ Μαρβελ

http://frikipaideia.wikia.com/wiki/%CE% ... E%B5%CE%BB

Το όνομα της Σεμφε συνδέθηκε για πάντα μαζί του :lol:
Άβαταρ μέλους
tatiani1990
Επικοινωνία:

DeXteR έγραψε:Παρεμπιπτόντως όπως χάζευα στην frikipaidia έπεσα πάνω στον Νικ Μαρβελ. Το όνομα της Σεμφε συνδέθηκε για πάντα μαζί του :lol:
Έρχεσαι δεύτερος και καταϊδρωμένος... δεν υπάρχει ψυχή που να μη το ξέρει αυτό... :mrgreen:
π.χ. http://forum.math.uoa.gr/viewtopic.php?f=64&t=5049 κ.α.
Εικόνα
DeXteR

Δημοσίευση από DeXteR »

tatiani1990 έγραψε:
DeXteR έγραψε:Παρεμπιπτόντως όπως χάζευα στην frikipaidia έπεσα πάνω στον Νικ Μαρβελ. Το όνομα της Σεμφε συνδέθηκε για πάντα μαζί του :lol:
Έρχεσαι δεύτερος και καταϊδρωμένος... δεν υπάρχει ψυχή που να μη το ξέρει αυτό... :mrgreen:
π.χ. http://forum.math.uoa.gr/viewtopic.php?f=64&t=5049 κ.α.
Τέλεια ,τώρα που έχουμε link σε τεφαρίκι άρθρο, θα σκάσουν στο μαθηματικό 8)
Ξεκίνα ένα thread και στο φόρουμ του φυσικού ώστε όλοι να δουν την ανωτερότητα της Σεμφε
Προτείνω να προστεθούν διαφημίσεις στο παρών topic ώστε να βγάλει και το semfe.gr τα έξοδα του ,κάτι σαν τοποθέτηση προϊόντος στον Νικ μάρβελ lol.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Λογοτεχνία”