Με κάθε επιφύλαξη.Update [16-6, 17:45] "Τη συνέχιση του αγώνα με κλειστό το Ε.Μ.Π αποφάσισε η Γενική Συνέλευση των Συλλόγων." (Σημ. Δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι πότε, υπάρχει η πληροφορία ότι η απεργία θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη (εκτός αν υπάρξουν εξελίξεις από την πλευρά της κυβέρνησης) και θα πραγματοποιηθεί νέα συνέλευση την ίδια μέρα.)
πηγή
Κλείσιμο ΕΜΠ (13-16/6/14)
Συντονιστές: constant, φιάλη klein, AlexandraDC, Ryu, markelos
Re: Κλείσιμο ΕΜΠ (13-16/6/14)
ΠηγήΜετά την συμφωνία Σαμαρά Βενιζέλου για την διαθεσιμότητα, η γενική συνέλευση των εργαζόμενων του ΕΘνικού Μετσόβειο Πολυτεχνείου αποφάσισε να συνεχιση του αγώνα με κλειστό ΕΜΠ
- constant
- Portal Administrator

- Real Name: Konstantinos
- Facebook ID: 0
Σήμερα ήταν των εργαζομένων, αύριο η δικιά μας.
Από το e-polytexneio.grUpdate [17-6, 18:15] "Συνέχιση του αγώνα με κλειστό το ΕΜΠ" αποφασίστηκε στην σημερινή Γ.Σ των Εργαζομένων του Ε.Μ.Π
Αδιευκρίνιστο παραμένει το μέχρι πότε θα είναι κλειστο το ΕΜΠ.
-
marousiotis
- Real Name: ---
Ξέρεις τι είναι τραγικό; Ότι σχολιάζουν όλοι, ΜΜΕ, μεγάλοι, ακόμη και φοιτητές το χτύπημα στον καθηγητή. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΝΩ ΑΥΤΗΝ ΗΤΑΝ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Φ.Σ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ!!!!!!!!!! ΣΑΣ ΒΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΑΤΕ!!!!! Πήγαινε άνοιξε το ΕΜΠ, βάλτα με τα ΕΑΑΚ, την ΚΝΕ και σε λίγα χρόνια απόλαυσε την Γερμανική σημαία πάνω στην Ακρόπολη, έχοντας ένα πτυχίο χωρίς αξία...marousiotis έγραψε:http://www.protothema.gr/greece/article ... u-athinas/
Αυτοί είστε ρε...
Χωρίς να θέλω να υπερασπιστώ τραμπουκισμούς,αυτή η εκδοχή των γεγονότων φαντάζει μονόπλευρηmarousiotis έγραψε:http://www.protothema.gr/greece/article ... u-athinas/
Αυτοί είστε ρε...
Η αντίστοιχη ανακοίνωση του φοιτητικού συλλόγου του ΕΚΠΑ
http://www.alterthess.gr/content/syllog ... poiisi-ton
-
jakob
- Portal Moderator

- Real Name: jakob
Παιδιά αν θέλετε να κραχτείτε, γιατί δεν ανοίγετε μια συζήτηση στην Πολιτική και να παραμείνει αυτό το θέμα καθαρά ενημερωτικό;
Just my 2 cents αλλά σκεφτείτε το. Αμα δει κάποιος το αρχείο του μέσου, απο το 2008 μέχρι σήμερα σε όλα τα θέματα συνελεύσεων, καταλήψεων κτλ. ανανεώνονται τα ίδια επιχειρήματα και απο τις 2 πλευρές που αντιμάχονται για τη σωστή κατεύθυνση της σχολής και της δημόσιας παιδείας γενικότερα.
Πιο ώριμο θα ήταν να υπάρχει σταθερά ενα τέτοιο Θέμα στο Forum και να ανανεώνεται όποτε κάποιος θέλει να προσφέρει την άποψη του ή οταν οι συνθήκες το επιβάλλουν.
Just my 2 cents αλλά σκεφτείτε το. Αμα δει κάποιος το αρχείο του μέσου, απο το 2008 μέχρι σήμερα σε όλα τα θέματα συνελεύσεων, καταλήψεων κτλ. ανανεώνονται τα ίδια επιχειρήματα και απο τις 2 πλευρές που αντιμάχονται για τη σωστή κατεύθυνση της σχολής και της δημόσιας παιδείας γενικότερα.
Πιο ώριμο θα ήταν να υπάρχει σταθερά ενα τέτοιο Θέμα στο Forum και να ανανεώνεται όποτε κάποιος θέλει να προσφέρει την άποψη του ή οταν οι συνθήκες το επιβάλλουν.
'Οταν τα καφενεία είναι ανοιχτά, μην κάνετε την σχολή καφενείο.
- NickNafplio
- Real Name: Νικος (mod(p^n)) ...
Ελπίζω με τη θέσπιση οργανισμών - εσωτερικών κανονισμών, τέτοιες συμπεριφορές να οδηγούν σε οριστική αποβολή από την 3βάθμια, να δεις τότε για πότε στρώνουν. Που θα ονομάσουν μερικοί πολιτική πράξη την ανυπακοή και (ακόμα χειρότερα) τους χουλιγκανισμούς. Το ΑΠΘ με τον Μήτκα βλέπω να πηγαίνει μπροστά, από τους 7 δικούς μας υποψήφιους όμως δεν ξέρω αν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα (ειδικά από Μοροπούλου και Σπαθή).marousiotis έγραψε:http://www.protothema.gr/greece/article ... u-athinas/
Αυτοί είστε ρε...
Για τον άλλον που είπε για βιασμό της δημοκρατίας, από που κι ως που λίγες χιλιάδες φοιτητές, διοικητικοί, ή και καθηγητές, πρέπει να μπορούν να αποφασίζουν (με πλειοψηφία ή χωρίς) για ένα ίδρυμα που πληρώνουν κάτι εκατομμύρια πολίτες ώστε να λειτουργεί και να παράγει έργο;;; Σοβαρή απάντηση σε αυτό το επιχείρημα δεν έχω πάρει ποτέ.
Ο νεοφιλελές της διπλανής πόρτας
Οπότε επειδή "πληρώνουν" οι εκατομμύρια πολίτες τα βασικά όργανα του θεσμού θα πρέπει να μην μπορούν να πάρουν αποφάσεις για το πώς θα διαχειριστούν αυτούς τους πόρους. Και αφού θες μια σοβαρή απάντηση, με την ίδια λογική που 300 άτομα αποφασίζουν στην Βουλή για κάθε νομοσχέδιο που περνάνε και νόμο, εκεί όμως δε σε βλέπω να τα βάζεις μαζί τους. Κάθεστε, εσείς οι ίδιοι οι φοιτητές και σκοτώνετε το φοιτητικό κίνημα, αν δεν καταλαβαίνεις ότι υποθαθμίζεται το πτυχίο σου και γι'αυτό παλεύουμε σαν φοιτητές τι να πω. Α! επίσης οι διοικητικοί παλεύουν ΚΑΙ γι'αυτό όχι μόνο για την πάρτη τους, διάβασε και καμιά ανακοίνωσηη τους δε βλάπτει....NickNafplio έγραψε:
Για τον άλλον που είπε για βιασμό της δημοκρατίας, από που κι ως που λίγες χιλιάδες φοιτητές, διοικητικοί, ή και καθηγητές, πρέπει να μπορούν να αποφασίζουν (με πλειοψηφία ή χωρίς) για ένα ίδρυμα που πληρώνουν κάτι εκατομμύρια πολίτες ώστε να λειτουργεί και να παράγει έργο;;; Σοβαρή απάντηση σε αυτό το επιχείρημα δεν έχω πάρει ποτέ.
-
papagalakos II
- Real Name: Λουμίδης
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=FHRfyQxho8o[/youtube]NickNafplio έγραψε:Που θα ονομάσουν μερικοί πολιτική πράξη την ανυπακοή
- NickNafplio
- Real Name: Νικος (mod(p^n)) ...
Θα πρέπει σίγουρα να μη μπορούν να πάρουν αποφάσεις που δεν θα ενέκριναν στην πλειοψηφία τους αυτα τα εκατομμύρια που πληρώνουν. Ομως, οι ανακοινώσεις τους που έχω διαβάσει, όπως και οι πρακτικές τους, αποτελούν κομματική γραμμή κομμάτων συγκεκριμένου πολιτικού χώρου, που αποδεδειγμένα πλέον δεν πείθει στην πλειοψηφία της κοινωνίας (όχι πως πείθει η κυβέρνηση, αλλά αυτό είναι άλλο). Ελπίζω να βλέπεις λοιπόν το οφθαλμοφανές ζήτημα νομιμοποίησης που προκύπτει. Και όχι δεν μου αρέσει το Ελληνικό πολιτικό σύστημα. Μου αρέσει το Ελβετικό όπου οι πολίτες μπορούν να ρίξουν μια κυβέρνηση που άλλα θα πει και άλλα θα κάνει. Και για να διορθώσω ένα λαθάκι μου που έγραψα πριν: Η ανυπακοή μπορεί να είναι πολιτική πράξη στο Ελληνικό σύστημα, όταν αφορά ένα μέτρο που αποδεδειγμένα δεν έχει πλειοψηφική νομιμοποίηση από την κοινωνία. Τέλος, δεν είμαι πια φοιτητής της σχολής, και μάλιστα επέλεξα να συνεχίσω σπουδές σε ένα ξένο πανεπιστήμιο, γιατί θεωρώ ότι το δυτικό σύστημα που θέλω να δω να εφαρμόζεται στα Ελληνικά πανεπιστήμια, αυξάνει την αξία των πτυχίων ενός ικανού ανθρώπου. Το γιατί απλά βαριέμαι να κάθομαι και να το ξαναεξηγω.PanosSs έγραψε:Οπότε επειδή "πληρώνουν" οι εκατομμύρια πολίτες τα βασικά όργανα του θεσμού θα πρέπει να μην μπορούν να πάρουν αποφάσεις για το πώς θα διαχειριστούν αυτούς τους πόρους. Και αφού θες μια σοβαρή απάντηση, με την ίδια λογική που 300 άτομα αποφασίζουν στην Βουλή για κάθε νομοσχέδιο που περνάνε και νόμο, εκεί όμως δε σε βλέπω να τα βάζεις μαζί τους. Κάθεστε, εσείς οι ίδιοι οι φοιτητές και σκοτώνετε το φοιτητικό κίνημα, αν δεν καταλαβαίνεις ότι υποθαθμίζεται το πτυχίο σου και γι'αυτό παλεύουμε σαν φοιτητές τι να πω. Α! επίσης οι διοικητικοί παλεύουν ΚΑΙ γι'αυτό όχι μόνο για την πάρτη τους, διάβασε και καμιά ανακοίνωσηη τους δε βλάπτει....NickNafplio έγραψε:
Για τον άλλον που είπε για βιασμό της δημοκρατίας, από που κι ως που λίγες χιλιάδες φοιτητες, διοικητικοί, ή και καθηγητές, πρέπει να μπορούν να αποφασίζουν (με πλειοψηφία ή χωρίς) για ένα ίδρυμα που πληρώνουν κάτι εκατομμύρια πολίτες ώστε να λειτουργεί και να παράγει έργο;;; Σοβαρή απάντηση σε αυτό το επιχείρημα δεν έχω πάρει ποτέ.
Ο νεοφιλελές της διπλανής πόρτας
-
papagalakos II
- Real Name: Λουμίδης
Όταν τα ανατολικά πανεπιστήμια έστελναν τον πρώτο δορυφόρο στο διάστημα εσείς δεν μπορούσατε να σηκώσετε ρουκέτα. Δεν σας σηκωνόταν δηλαδή.NickNafplio έγραψε:Τέλος, δεν είμαι πια φοιτητής της σχολής, και μάλιστα επέλεξα να συνεχίσω σπουδές σε ένα ξένο πανεπιστήμιο, γιατί θεωρώ ότι το δυτικό σύστημα που θέλω να δω να εφαρμόζεται στα Ελληνικά πανεπιστήμια, αυξάνει την αξία των πτυχίων ενός ικανού ανθρώπου.

Οπότε το κομματίδιο ονόματι τζήμερος που δεν πείθει σχεδόν το 100% της κοινωνίας θα πρέπει να διαλυθεί ειδικά μετά τις δηλώσεις του για "ειδικές οικονομικές ζώνες". Ακόμα περισσότερο μια κυβέρνηση του 24% που δηλωμένα (Βενιζέλος) φροντίζει μόνο για το 1/3 (και βγάλε) της κοινωνίας και τσακίζει με την αστυνομία, τον στρατό και τους φασίστες το υπόλοιπο θα έπρεπε να εξοριστεί.NickNafplio έγραψε: Ομως, οι ανακοινώσεις τους που έχω διαβάσει, όπως και οι πρακτικές τους, αποτελούν κομματική γραμμή κομμάτων συγκεκριμένου πολιτικού χώρου, που αποδεδειγμένα πλέον δεν πείθει στην πλειοψηφία της κοινωνίας (όχι πως πείθει η κυβέρνηση, αλλά αυτό είναι άλλο). Ελπίζω να βλέπεις λοιπόν το οφθαλμοφανές ζήτημα νομιμοποίησης που προκύπτει.
Τέλος, δεν είμαι πια φοιτητής της σχολής, και μάλιστα επέλεξα να συνεχίσω σπουδές σε ένα ξένο πανεπιστήμιο, γιατί θεωρώ ότι το δυτικό σύστημα που θέλω να δω να εφαρμόζεται στα Ελληνικά πανεπιστήμια, αυξάνει την αξία των πτυχίων ενός ικανού ανθρώπου. Το γιατί απλά βαριέμαι να κάθομαι και να το ξαναεξηγω.
Πως σε κάνει να αισθάνεσαι το οτι οι πρώτες γνώσεις που πήρες ήταν από το σιχαμένο ελληνικό πανεπιστήμιο? Δηλαδή εκεί που είσαι ντρέπεσαι για το παρελθόν σου?
Αφού είσαι σε ξένο Πανεπιστήμιο πλέον και δεν σ'αρέσει το σύστημα παιδείας μας, γιατί ασχολείσαι με εμάς που προσπαθούμε να πάρουμε ένα πτυχίο για να μην είμαστε "άξιοι" όπως λες; Το βαριέμαι να σου εξηγώ δεν μου λέει τίποτα, αν θες εξηγήσου για να τεκμηριώσεις την άποψη σου.