Αλλαγή γλώσσας στο Xubuntu

Πριν το βάψεις μπλε και το ρίξεις στη θάλασσα γιατί δεν ρίχνεις μια ματιά εδώ;

Συντονιστές: kostas213, markelos

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
remilt
Real Name: Καραμανλής Μίλτος

Αλλαγή γλώσσας στο Xubuntu

Δημοσίευση από remilt »

Xerete! Exo ena mikroproblimataki kai eipa mipos mporei kapoios na boithisei..... molis ekana instalation tin teleftea ekdosi Xubuntu kai eno oloa einai telia den exo kataferei na bro pos na alazo tin glossa eisagogis tou keyboard......exo kanei install to laguage pack ton elinikon alla to alt+shift den litourgei kai sto applications->settings->keyboard settings->layouts exei mono to us layout  , prospathisa na ftiaxo ena kainourgio alla den to krataei stin mnimi kai paramenei panta tsekarismeno to "use X configuration" boithiaaaaaaaa!!!

ps. otan ekana install epeleksa to us keyboard..ekana kala ? sto laptop ta aglika grammata einai poio entona apo oti ta elinika
Άβαταρ μέλους
Wizard
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μάνος Ικάριος
Facebook ID: Manos.Ikarios

Δημοσίευση από Wizard »

Δυστυχώς δεν έχω XUbuntu, αλλά Ubuntu. Θα σου πω πάντως τι ρυθμίσεις έχω εγώ. Στα layouts έχω U.S. English και Greece και keyboard model Generic 105-key (Intl) PC.
Στα Layout Options βρες την επιλογή "Group Shift/Lock behaviour" και βεβαιώσου ότι είναι τικαρισμένο το "Alt+Shift changes group".
Επίσης βάλε σε ένα από τα panels το "Keyboard Indicator" για να αλλάζεις τη γλώσσα με το ποντίκι στη χειρότερη.
Εγώ πάντως όταν είχα εγκαταστήσει στα Αγγλικά είχα κάποια αντίστοιχα προβληματάκια. Όταν εγκατάστησα το Ubuntu στα Ελληνικά και επέλεξα το session να είναι στα Ελληνικά όλα ήταν μια χαρά :D
Windows is unprotected sex. Linux is using a condom, the pill, a vasectomy, and the Berlin wall...
Άβαταρ μέλους
antony07
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Αντώνης
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από antony07 »

Δοκίμασε Alt+Alt (δεξί και αριστερό),πρώτα το αριστερό,και κρατώντας το πατημένο πάτα και το δεξί.
Είναι default στο δικό μου Ubuntu.
Ελπίζω να βοήθησα!
"Ωραία παιδιά κατάχαμα κυλάει
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας
θυμάστε, Colin de Cayeux τον λέγανε
το άσυλο εμπιστεύτηκε ναι σαν κι εσάς,
σημάδεψε ο μπάτσος και τον ξέκανε
"
Άβαταρ μέλους
remilt

Δημοσίευση από remilt »

ΟΚ τώρα έβαλα το tool στο panel για να αλλάζω γλώσσα με το ποντίκι αν και δεν είναι βολικό.......η μ@λ@κία είναι ότι δεν έχει layout options!!!! μόνο add και delete.....έχει όμως settings->keyboard settings-> shortcuts όπου  αυτό......screenshot  αλλά δεν ξέρω τι να το κάνω
Άβαταρ μέλους
remilt

Δημοσίευση από remilt »

παρεμπιπτόντως πρέπει να υπάρχει και ποιό βολικος τρόπος να βάζω εικόνες στα μηνύματα..... :?
Άβαταρ μέλους
Wizard
Forum Administrator
Forum Administrator

Δημοσίευση από Wizard »

Τα shortcuts δεν έχουν καμιά σχέση με αυτό που ζητάς. Εκεί μπορείς να δημιουργήσεις π.χ. ένα shortcut ώστε πατώντας ταυτόχρονα alt+Ctrl+t να εκτελείται το terminal ;)
Αυτό που ψάχνεις λογικά είναι στα settings.
Windows is unprotected sex. Linux is using a condom, the pill, a vasectomy, and the Berlin wall...
Άβαταρ μέλους
Wizard
Forum Administrator
Forum Administrator

Δημοσίευση από Wizard »

Μπορείς να δεις με ποια πλήκτρα αλλάζεις ή να τα τροποποιήσεις μέσα από το xorg.conf.
$: sudo gedit /etc/X11/xorg.conf

{To gedit θα το χρησιμοποιήσεις αν έχεις gnome. Για kde λογικά είναι kedit}

Το κομμάτι που αναφέρεται στο πληκτρολόγιο όπως φαίνεται στο δικό μου configuration είναι αυτό:

Κώδικας: Επιλογή όλων

Section "InputDevice"
        Identifier      "Generic Keyboard"
        Driver          "kbd"
        Option          "CoreKeyboard"
        Option          "XkbRules"      "xorg"
        Option          "XkbModel"      "pc105"
        Option          "XkbLayout"     "us,gr"
        Option          "XkbOptions"    "grp:alt_shift_toggle,lv3:ralt_switch,gr
p_led:scroll"
        Option          "XkbVariant"    ","
EndSection
Άβαταρ μέλους
remilt

Δημοσίευση από remilt »

Όλα τέλεια τώρα ! Στην αρχή άλλαξα το xorg.config όπως το είχες εσύ με το mousepad (δεν ήταν εγκατεστιμένο το gedit) αλλά το option που είχες για το φωτάκι μάλλον δεν του έκατσε καλά και μετα από restart με πέταξε κατευθείαν στο terminal όπου δεν μπορούσα να κάνω edit του αρχείου με το mousepad (δεν ήταν εγκατεστιμένο το gedit) για κάποιο λόγο που δεν έχω καταλάβει αλλά βάζοντας το livecd το ξανάλλαξα αυτή την φορά χωρίς το option grp_led:scroll     :D                             ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!
Άβαταρ μέλους
noir
Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από noir »

Off Topic
Πανω που εχω πιασει πατο με τα windows και γλυκοκοιταω τα linux, βλεπω κατι ποστ σαν τα παραπανω, απο τα οποια δε καταλαβαινω τιποτε περαν του οτι χρειαζεται δοκιμες επι δοκιμων μεχρι να δουλεψει καποια λεπτομερεια σωστα... :(

Φταιω που πεφτω σε απογνωση με αυτα τα διαβολικα μηχανηματα;  :evil:
Εικόνα
Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά!
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
Άβαταρ μέλους
Wizard
Forum Administrator
Forum Administrator

Δημοσίευση από Wizard »

Ναι τυχαίνει μερικές φορές να χρειάζονται πολλές δοκιμές και αρκετό ψάξιμο. :D
Έτσι μαθα΄νεις όμως καλύτερα και τον υπολογιστή σου, και το λειτουργικό και πως μπορείς να κάνεις το λειτουργικό ακριβώς όπως το θέλεις ;)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Υπολογιστές - Εφαρμογές - Internet”