Πώς φτιάχνω pdf

Πριν το βάψεις μπλε και το ρίξεις στη θάλασσα γιατί δεν ρίχνεις μια ματιά εδώ;

Συντονιστές: kostas213, markelos

Άβαταρ μέλους
Μεταβαρόνος Isnogood

Δημοσίευση από Μεταβαρόνος Isnogood »

Nα ρωτήσω: Καμια πρόταση για να γράφω τα δικά μου pdf?
Άβαταρ μέλους
timos_m
Real Name: ΤΜ

Δημοσίευση από timos_m »

To acrobat σου δίνει τη δυνατότητα οποιοδήποτε έγγραφο word ή εικόνα π.χ. jpg να τα μετατρέψεις σε pdf. Δεν πρέπει να υπάρχει τρόπος να γράφεις και να αποθηκεύεται απευθείας σε pdf.
abakas7
Real Name: Ανέστης
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από abakas7 »

Πρέπει όμως να έχεις το Acrobat Professional για να κάνεις αυτό που λέει ο timos_m.
Έχω την εντύπωση βέβαια ότι κυκλοφορούν και μερικοί free pdf makers αλλά δεν το έχω ψάξει. Google it, ή μπορεί να μας πει ο Wizard αν ξέρει.
"Ο σκεπτικισμός απέναντι στη Βίβλο, δεν πηγάζει από μια προσεκτική αξιολόγηση
των διαθέσιμων στοιχείων αλλά από μια τεράστια αρνητική προδιάθεση απέναντι στο
υπερφυσικό"

Millar Burrows, αρχαιολόγος του Παν/μίου του Yale
Sinik

Δημοσίευση από Sinik »

Αν έχεις OpenOffice πρόχειρο, κάνει export τα έγγραφα που δημιουργείς σε pdf κατευθίαν χωρίς κανένα πρόβλημα.

Κατά τα άλλα υπάρχει το PDFCreator που μπαίνει σαν virtual printer που αντί να τυπώνει βγάζει pdf, οπότε μετά από οποιοδήποτε πρόγραμμα που μπορείς να τυπώσεις μπορείς να δημιουργήσεις pdf αρχεία.

Και οι δύο προτάσεις αυτές είναι free και Open Source.
O_Xamenos
Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
Facebook ID: 682417817
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O_Xamenos »

ποιος ο λογος ενα αρχειο γορντ να το μετατρεψεις σε πιντιεφ???
Εικόνα
Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα

Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Άβαταρ μέλους
pao132003
Real Name: Γιάννης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από pao132003 »

για να φαίνεται σε όλους τους υπολογιστές το ίδιο
No battle is ever won he said. They are not even fought. The field only reveals to man his own folly and despair, and victory is an illusion of philosophers and fools.
-William Faulkner, novelist (1897-1962)

H πιο επαναστατική πράξη σήμερα (2013) είναι να κρατήσεις ένα σχολείο ανοικτό.
-Άγνωστου
Άβαταρ μέλους
Remali tis Fokionos Negri
Real Name: KX
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Remali tis Fokionos Negri »

Για να μην μπορεί κανείς να το τροποποιήσει ή σε περίπτωση του Excell να μη μπορεί να αντιγράψει τις συναρτήσεις που έχεις βάλει, αλλά να βλέπει μόνο το αποτέλεσμα. Άσε που πιάνει λιγότερο χώρο..
Εικόνα
"Εάν ταίς γλώσσαις τών ανθρώπων λαλώ καί τών αγγέλων, αγάπη δέ μήν έχω, γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον."
Άβαταρ μέλους
sparc
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από sparc »

Γιατί το pdf είναι άμεσα, γρήγορα και δωρεάν επεξεργάσιμος τύπος αρχείου, σε αντίθεση με το *.doc που κοστίζει από 300ευρά στην καλύτερη (windows+office) ή μερικά παράνομα cracks.
I think therefore I am? Could be! Or is it really someone else who thinks he's me?
Reymond Smullyan - This book needs no title
Στενή είναι η αρετή, δεν μπορώ να αναπνεύσω· μικρός, στενός είναι ο Παράδεισος, δε με χωράει· σαν άνθρωπος μου φαίνεται ο Θεός σας, δεν τον θέλω!
Ν. Καζαντζάκης - Ασκητική
Άβαταρ μέλους
el_greco
Real Name: Νίκος Βέργος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από el_greco »

Και με το openoffice δε φτιάχνεις .doc αρχεία; Γιατί με το acrobat πχ, χρειάζεσαι το professional για να φτιάξεις/επεξεργαστείς αρχεία pdf, το οποίο κοστίζει...

Άβαταρ μέλους
Wizard
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μάνος Ικάριος
Facebook ID: Manos.Ikarios

Δημοσίευση από Wizard »

Το openoffice εγώ δεν το πλήρωσα πάντως :?
Windows is unprotected sex. Linux is using a condom, the pill, a vasectomy, and the Berlin wall...
Άβαταρ μέλους
sparc

Δημοσίευση από sparc »

Ναι αλλά για όλα τα λειτουργικά υπάρχουν δωρεάν εναλλακτικές για την δημιουργία pdf όπως το openoffice.
Επίσης, το openoffice φτιάχνει παρωχημένες εκδόσεις αρχείων *.doc και οι ίδιοι παραδέχονται ότι δύσκολα θα υπάρξει απόλυτη συμβατότητα ειδικά σε πολύπλοκους πίνακες και άλλες δομές. Η έκδοση 2007 δεν υποστηρίζεται καθόλου (μιλάω πάντα για τους νεοτερισμούς που αυτή εισήγαγε)
I think therefore I am? Could be! Or is it really someone else who thinks he's me?
Στενή είναι η αρετή, δεν μπορώ να αναπνεύσω· μικρός, στενός είναι ο Παράδεισος, δε με χωράει· σαν άνθρωπος μου φαίνεται ο Θεός σας, δεν τον θέλω!
Άβαταρ μέλους
Wizard
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μάνος Ικάριος
Facebook ID: Manos.Ikarios

Δημοσίευση από Wizard »

sparc έγραψε:Η έκδοση 2007 δεν υποστηρίζεται καθόλου (μιλάω πάντα για τους νεοτερισμούς που αυτή εισήγαγε)
Το ότι ένα εμπορικό πρόγραμμα είναι καλύτερο από ένα δωρεάν δε λέει τίποτα νομίζω! Άσε που είναι προφανές. Και το pdf θέλεις να πεις ότι δεν είναι εμπορικό??? Πότε έγινε η adobe εταιρία ανοιχτού κώδικα και δεν το έμαθα??? :?
Windows is unprotected sex. Linux is using a condom, the pill, a vasectomy, and the Berlin wall...
Άβαταρ μέλους
sparc

Δημοσίευση από sparc »

Σε παραπέμπω σε παλαιότερο post μου: Το PDF γίνεται ανοιχτό, ISO πρότυπο
Sinik

Δημοσίευση από Sinik »

Το pdf φαίνεται παντού το ίδιο ανεξαρτήτως λειτουργικού/software/whatever. Αν δεν υπήρχε μάλλον θα είχα προσωπικά πρόβλημα κάθε φορά που ήθελα να τυπώσω εργασία έξω, επειδή χρησιμοποιώ οτιδήποτε ΕΚΤΟΣ από microsoft office. Πραγματικά, για τέτοιες περιπτώσεις είναι πολύ καλύτερο format απότι το .doc ή οτιδήποτε άλλο παρεμφερές.
Άβαταρ μέλους
sparc

Δημοσίευση από sparc »

Το θεώρησα δεδομένο αλλά φυσικά και δεν είναι. Ο σημαντικότερος λόγος που το pdf χρησιμοποιείται για την αποθήκευση, αρχειοθέτηση και δημοσίευση εγγράφων είναι ότι δεν αποτελεί αρχείο κειμένου αλλά εικόνας. Διανυσματικά γραφικά για την ακρίβεια, που απεικονίζονται σε κάθε συσκευή το ίδιο, ανεξαρτήτως κάθε λογισμικού που μεσολαβεί.

Πρακτικά είναι κείμενο με ενσωματωμένη στοιχειοθεσία/σελιδοποίηση. Παράγωγο (τουλάχιστον στην ιδέα, αφού δεν είμαι σίγουρος για την υλοποίηση) του LATEX, για το οποίο υπάρχει μπόλικο υλικό να διαβάσει κανείς αφού αποτελεί το δημοφιλέστερο πρότυπο ηλεκτρονικής τυπογραφίας.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Υπολογιστές - Εφαρμογές - Internet”