On telecoms: αξίζει;

Πριν το βάψεις μπλε και το ρίξεις στη θάλασσα γιατί δεν ρίχνεις μια ματιά εδώ;

Συντονιστές: kostas213, markelos

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
zzzz

On telecoms: αξίζει;

Δημοσίευση από zzzz »

Παιδιά πήρα OΝ και την επόμενη μέρα ανακάλυψα ότι όλες οι θύρες για P2P είναι κλειστές...........

Έλεος..............

:(

ΥΓ. Ξέρει κανείς καμιά καλή προσφορά για σύνδεση??
    Γιατί από αύριο θα μείνω χωρίς Internet......

title moderated by xaplas
Άβαταρ μέλους
Remali tis Fokionos Negri
Real Name: KX
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Remali tis Fokionos Negri »

Πλάκα κάνεις;;

Εγώ forthnet έβαλα και είμαι μια χαρά. Λέει 1Mbps και είναι 1Mbps. Όταν μπω και στο ιδιόκτητο με τα 10;; Ε, ρε γλέντια! Στο τσακ ήμουν για ΟΝ...
Εικόνα
"Εάν ταίς γλώσσαις τών ανθρώπων λαλώ καί τών αγγέλων, αγάπη δέ μήν έχω, γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον."
alx

Δημοσίευση από alx »

isos kaneis kati lathos...i aderfi mou pou exei on pianei 500 sta torrents,tsekare sto adsl.gr, exei polles plirofories gia to pirelli
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Κώτσος Φίλ

Δημοσίευση από drcypher »

Δεν είναι κάποιου είδους απάτη ή κάτι τέτοιο. Ο router (της Pirelli) που δίνουν έχει κλειστές όλες τις ports εξ' ορισμού και το εργαλείο για το Port Forwarding είναι κλειδωμένο. Δεν γνωρίζω τι γίνεται με την υπηρεσία UPnP (που επιτρέπει σε προγράμματα όπως οι torrent clients να ανοίγουν κατ' απαίτηση κάποιες πόρτες), αλλά σε αυτές τις ταχύτητες πυ προσφέρουνδεν νομίζω ότι θα έχεις πρόβλημα να πιάσεις μερικές εκατοντάδες kb/s up/down. Τουλάχιστον σε torrents... σε dcc και άλλα p2p λογικά θα έχεις πρόβλημα... :S

Περισσότερα από τον el_greco που χρησιμοποιεί υπηρεσίες της On εδώ και κάποιο διάστημα...
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Άβαταρ μέλους
zzzz

Δημοσίευση από zzzz »

Άβαταρ μέλους
skywalker
Real Name: skywalker
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από skywalker »

koita zzzzzzzzzz den exo idea apo tin on(An kai ypopsiazomai oti den exeis kanei port forwarding).Dokimase na deis ena allo arxio px katebase kati me to DAP kai des ti taxytita pianei.Pantos mi fobase gia na to exei o gero_El kati xerei(einai kai pio pepeiramenos :D )
Θελω να φυγουν τα κομματα Εδω και Τωρα απο το ΕΜΠ...
Εικόνα Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Wizard
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μάνος Ικάριος
Facebook ID: Manos.Ikarios

Δημοσίευση από Wizard »

drcypher έγραψε:Δεν είναι κάποιου είδους απάτη ή κάτι τέτοιο. Ο router (της Pirelli) που δίνουν έχει κλειστές όλες τις ports εξ' ορισμού και το εργαλείο για το Port Forwarding είναι κλειδωμένο. Δεν γνωρίζω τι γίνεται με την υπηρεσία UPnP (που επιτρέπει σε προγράμματα όπως οι torrent clients να ανοίγουν κατ' απαίτηση κάποιες πόρτες), αλλά σε αυτές τις ταχύτητες πυ προσφέρουνδεν νομίζω ότι θα έχεις πρόβλημα να πιάσεις μερικές εκατοντάδες kb/s up/down. Τουλάχιστον σε torrents... σε dcc και άλλα p2p λογικά θα έχεις πρόβλημα... :S

Περισσότερα από τον el_greco που χρησιμοποιεί υπηρεσίες της On εδώ και κάποιο διάστημα...
O router (aka λάστιχο) δεν έχει εξ' ορισμού κλειστές τις πόρτες. Η On τις έχει κλείσει αλλά εξ' αιτίας των παραπόνων που προκλήθηκαν θα ανοίξουν σύντομα κάποιες από αυτές.
Windows is unprotected sex. Linux is using a condom, the pill, a vasectomy, and the Berlin wall...
Άβαταρ μέλους
el_greco
Real Name: Νίκος Βέργος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από el_greco »

Σε πολλούς adsl2+ παρόχους στο εξωτερικό είναι συνήθης πρακτική οι κλειστές θύρες στα router. Στην περίπτωση της on telecoms αυτό γίνεται στο οικιακό πακέτο all in one με σκοπό την προστασία των ρυθμίσεων για την IP tv που παρέχεται. Υπάρχει όντως η φημολογία ότι θα ανοίξουν κάποιες για p2p.

Το γεγονός ότι οι θύρες είναι κλειστές, δε σημαίνει ότι δε λειτουργούν τα p2p προγράμματα. Προσωπικά στο azureus έχω πιάσει ταχύτητες της τάξης των 800-900 KB/sec, ενώ σε dloads από http/ftp έχω φτάσει στα ανώτατα θεωρητικά όρια των 1,1 MB/sec. (Το "απεριόριστο internet μέχρι 10 Mbps" που έχουμε υπογράψει είναι περίεργο :))

Σε περίπτωση που κάποιος δεν ενδιαφέρεται για iptv αλλά καίγεται για port forwarding, μπορεί αντί για το ζαντολάστιχο να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε άλλο ADSL2+ ready routerάκι.

Στο forum του adslgr έχει γίνει ΠΟΛΛΗ και ΚΑΛΗ δουλειά σχετικά με την on (και την κάθε on), και πολλά προβλήματα έχουν λυθεί σε κάθε πάροχο μέσα από αυτό το διαρκές feedback.

Προσωπικά, παρά τα αναμενόμενα προβλήματα μιας εντελώς νέας υπηρεσίας για την εν Ελλάδι ευρυζωνικότητα, είμαι ικανοποιημένος και αισιόδοξος για το μέλλον (ακούγεται ότι ως τα Χριστούγεννα θα έχουμε 24 Mbps). Με 35 ευρώ το μήνα, θα έβαζα πάλι on...

Όσο για το αν έχω κατεβάσει πράγματα από τότε που έβαλα on... ;) (νόμιμα πάντα :P)

btw το pirelli, αν και όταν ανοίξει, είναι ΚΑ-ΤΑ-ΠΛΗ-ΚΤΙ-ΚΟ routerάκι... :)

Άβαταρ μέλους
el_greco
Επικοινωνία:

Η On από σήμερα με νέο firwmare στο pirelli έδωσε access στην επιλογή για αλλαγή password στο web interface του router.

Ο κ. Γκίκας, υπεύθυνος, δεσμέυτηκε εγγράφως ότι θα ανοίξουν οι θύρες (πλην όσων είναι απαραίτητες για τη σωστή λειτουργία της iptv) εντός ενός μηνός, με νέο firmware.

Περισσότερα εδώ

Thumbs up, On! ;)

Άβαταρ μέλους
xaplas
Real Name: Real Name

Δημοσίευση από xaplas »

Είχα κάνει την αίτηση για μεταφορά στην On Telecoms στις 29/04/2007 και ο λογαριασμός μου ενεργοποιήθηκε στις 29/05/2007. Ο εξοπλισμός είχε έρθει 2-3 μέρες νωρίτερα.

Με το τηλέφωνο (φορητότητα) δεν αντιμετώπισα κανένα σημαντικό πρόβλημα, απλά για περίπου 2 ώρες το όταν κάποιος καλούσε στο σπίτι έδειχνε να καλεί, ενώ το τηλέφωνο δεν χτυπούσε. Μετά από 2 ώρες όμως το "πρόβλημα" είχε αποκατασταθεί.

Το internet ενεργοποιήθηκε μια βδομάδα αργότερα περίπου με το Pirelli να συγχρονίζεται στα 10112Kbps για download και 1124Kbps για upload. Τηλεόραση κανονικά, χωρίς προβλήματα με disconnections. Torrents κατεβάζω κανονικά, χωρίς πρόβλημα με τις πόρτες. :)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος xaplas την Παρ Ιουν 08, 2007 3:14 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Wizard
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μάνος Ικάριος
Facebook ID: Manos.Ikarios

Δημοσίευση από Wizard »

Μετά από πόσα τηλεφωνήματα Ξάπλα για το ίντερνετ? :P
Windows is unprotected sex. Linux is using a condom, the pill, a vasectomy, and the Berlin wall...
Άβαταρ μέλους
Skliraios
Real Name: Ιουλιος Μπιτζιμπιτζιδης

Δημοσίευση από Skliraios »

εγω παιδια τελλας εχω βαλλει,αλλα τις ταχυτητες που θεωρητικα θα επρπε να ειχα δεν τις εχω ουτε για πλακα.....δεν εχω ιδεα τι μπορει να φταιει....4 mbps ειναι αλλα τριχες .....κατι 200 -250 ειναι το ανωτερο που εχω πιασει και αυτο σπανια συνηθως βγαζει 120-150 ......σημερα θα τους ξαναριξω ενα τηλεφωνο ...
http://www.freewebs.com/hellian00/300%204.gif

ο πληθωρισμός του φαίνεσθαι έχει ρίζες στη έλλειψη του είναι.

Occasio aegre offertur, facile amittitur - Opportunity is offered with difficulty, lost with ease. (Publius Syrus)

http://www.neobux.com/?r=SKLIRAIOS
Άβαταρ μέλους
el_greco
Επικοινωνία:

Ο Ξάπλας απλώς γκρίνιαζε. Ενεργοποιήθηκε πλήρως ακριβώς μία μέρα μετά την ημερομηνία που του είχαν δώσει όταν έκανε την αίτηση. Σταυρώστε την on που καθυστέρησε.... :P

Άβαταρ μέλους
sparc
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από sparc »

Off Topic
Καλό είναι όταν μιλάμε για ADSL* ταχύτητες να αναφέρουμε και την περιοχή, αφού όλα εξαρτώνται από το τοπικό κέντρο και την απόσταση του modem από αυτό.
I think therefore I am? Could be! Or is it really someone else who thinks he's me?
Reymond Smullyan - This book needs no title
Στενή είναι η αρετή, δεν μπορώ να αναπνεύσω· μικρός, στενός είναι ο Παράδεισος, δε με χωράει· σαν άνθρωπος μου φαίνεται ο Θεός σας, δεν τον θέλω!
Ν. Καζαντζάκης - Ασκητική
Άβαταρ μέλους
xaplas
Real Name: Real Name

Δημοσίευση από xaplas »

Ναι, ο el_greco έχει δίκιο. Μου είχαν πει κατά τις 5 Ιουνίου ότι θα ενεργοποιηθώ, απλά ο εξοπλισμός μου ήρθε νωρίτερα, η φορητότητα έγινε νωρίτερα και το internet σχεδόν στην ώρα του.

Στο Κουκάκι μένω και η απόσταση από το κέντρο της Ακρόπολης που ανήκω είναι λιγότερο από 1km. Δεν ξέρω ακριβώς πού είναι το κέντρο.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Υπολογιστές - Εφαρμογές - Internet”