Κατηγορίες "Περί Ανέμων και Υδάτων" και "Πολιτική" του Forum

Σχόλια, προτάσεις και ατελείωτο καντήλing στους φίλτατους Διαχειριστές.

Συντονιστές: constant, AlexandraDC, markelos

Θα θέλατε να γίνει κάποια αλλαγή στο ποιες δημοσιεύσεις εμφανίζονται *ως τελευταία νέα* στο Forum;

Το δημοψήφισμα λήγει την Τετ Μαρ 02, 2011 5:11 pm

Όχι, να μείνουν όλα ως έχουν
23
28%
Ναι, να αποκλειστούν από το News Feed κάποιες κατηγορίες
12
15%
Ναι, να μπορώ να επιλέγω σε ποια Forums θα βλέπω "Τελευταία Νέα"
23
28%
Ναι, να εμφανίζονται τα "Τελευταία Νέα" ανα Forum
22
27%
Ναι, κάτι άλλο
2
2%

Σύνολο ψήφων: 82

palasso
Real Name: Vassilis
Facebook ID: 0

Re: Προτάσεις και κριτική μελών

Δημοσίευση από palasso »

LocknLoad έγραψε:Να θεσω παλι την προταση μου ολοκληρωμενη...

Καταρχας σε λιγο καιρο θα βγει καινουργια php. Αυτο σημαινει οτι θα υπαρξει και ενα "μεγαλυτερο" και "ουσιαστικοτερο" update (ισως πιο σωστα upgrade) το οποιο θα'χει σαν αποτελεσμα να σβηστουν και πολλες απο τις αλλαγες μας και ακομα και το να τις ξανακανουμε μπορει να ειναι κατι καινουργιο εξ'αρχης (μιλαμε για μικροαλλαγες στο κωδικα αν εχω καταλαβει σωστα)

Αυτη τη στιγμη, υπαρχει ενα νεο εργαλειο που ετοιμαζε ο DrCypher αλλα λογω στρατου, διπλωματικης κτλ δε μπορεσε να το ολοκληρωσει

Η προταση μου λοιπον ειναι αντι να κανουμε οποιαδηποτε αλλαγη στο forum, να παρουμε το νεο εργαλειο, να το "μετατρεψουμε" ετσι ωστε να ειναι απολυτος συμβατο με τη νεα php και να στησουμε την αλλαγη που προτεινω μαζι με το μελλοντικο upgrade. Επισης πιστευω οτι θα ειναι πολυ πιο ευκολη η αλλαγη στη κεντρικη, παρα μεσα στο forum (στα τελευταια νεα)

Οπως καταλαβαινετε, η αλλαγη που προτεινω ειναι στη κεντρικη, αλλα οποιοδηποτε παραπονο εναντια στο news feed το οποιο δε scrollαρει σε μερικους browsers ειναι null and void γιατι στο νεο εργαλειο απλα ειναι ακινητο (και λιγο μεγαλυτερο αν θυμαμαι καλα ωστε να χωραει 6 ή 8 links)

Με αυτο το τροπο η κεντρικη αποκτα ενα καθαρο ακαδημαϊκο χαρακτηρα (χωρις πολτικα, περι ανεμων, παιχνιδια κτλ) ωστε ο "βιαστικος" φοιτητης να εξυπηρετειτε γρηγοροτερα και καλυτερα και ουσιαστικα τιποτα δεν κρυβεται
Τώρα τι να ρωτήσουμε τον DrCypher? Αν διαφωνεί με το εργαλείο που φτιάχνει? Άντε να τον ρωτήσουμε...

Γενικά η φιλοσοφία μου πάντα ήταν "freedom of choice". Δηλαδή αφού τεχνολογικά μπορούμε, δίνουμε την ευχαίρια στους χρήστες να επιλέγουν πως θα βλέπουν το site και να το παραμετροποιούν, αφού έτσι βελτιώνεται η εμπειρία που έχουν από αυτό και ούτε εξαναγκάζουν τους άλλους χρήστες σε αλλαγές.

Τώρα υπάρχουν και κάποιοι αντιρρησίες. 1 admin (msl) 3 mods (εκ των οποίων οι 2 modάρουν τα πολιτικά). Λένε πως δεν μπορεί να κάνουμε "κλίκες", "φατριές" επιλέγοντας πως να βλέπουμε τα νέα. Τι να σχολιάσω? Για να σχολιάσω πρέπει να καταλάβω ποιές είναι οι προτεραιότητες του καθενός... Πάντως από ότι φαίνεται δεν την πειράζει την msl να μην έχει αυτή την στιγμή το default style στο forum, αλλά να έχει το Arrow... Γιατί msl κάνεις την "κλίκα" του Arrow style? Να γυρίσεις πίσω στο default και να βγάλουμε όλα τα styles να κρατήσουμε ένα μόνο...

Εγώ δεν περίμενα καν να χρειάζεται να ζητάμε την γνώμη άλλων για να έχουμε όσοι θέλουμε περισσότερες επιλογές, από την στιγμή που προσφερόμαστε να τις υλοποιήσουμε κιόλας (μην φορτώσουμε την δουλειά σε άλλον). Γενικά τους λίγους μήνες που είμαι moderator, βλέπω να υπάρχει το γνωστό "ελληνικό" πρόβλημα γραφειοκρατίας και συντηρητισμού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να σκοτώνεται το innovation και το motivation...

Έχω συμμετάσχει στα διοικητικά άλλης οργάνωσης (μη κερδοσκοπικής) που διαχειριζόταν χιλιάδες ευρώ το χρόνο και είχε 500+ μέλη κάθε χρόνο και μάλιστα αποφάσιζε με αμεσοδημοκρατικά κριτήρια. Όπως καταλαβαίνετε εκεί μιλάμε για σοβαρότερες αποφάσεις που κοστίζουν χρήμα. Ε, λοιπόν εκεί παιρνούσαν πολύ πιο εύκολα οι ιδέες κάποιου, και το θέμα δεν ήταν αν θα υλοποιούνταν αλλά ποιός θα προσφερόταν να τις υλοποιήσει. Και συνήθως κάποιος πρότεινε κάτι και μετά από λίγο καιρό το έκανε.
msl έγραψε:@palasso: Σε παρακαλώ για μια ακόμα φορά να μη ξεχνάς πως όσα λες αποτελούν προτάσεις και όχι κάτι που θα γίνει σίγουρα.
Ακριβώς επειδή ήρθα εδώ με το mentality που εξήγησα παραπάνω, δεν περίμενα να συναντήσω αντιδράσεις (εκτός ίσως από 1-2 trolls) για κάτι τόσο απλό και λογικό. Ως εκ τούτου λοιπόν πάντα εξέφραζα τις απόψεις μου, που δεν επιβάλλεται η εφαρμογή τους σε κάποιο χρήστη, με την μορφή της βέβαιης υλοποίησης.

Τέλος να πω πως σε προηγούμενο μου σημερινό post στο άλλο topic εξήγησα για το αν θεωρώ λογικά ή αντιφατικά αυτά που λέχθηκαν. Νομίζω απάντησα μερικώς και σε αυτό.
Άβαταρ μέλους
Falgorn
Real Name: Hector-Xavier
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Falgorn »

Εικόνα
Επιμένω πως πέρα από ίσως μαι επιλογή του να κατηγοριοποιούνται τα new posts ανά subforum για πιο άνετη πλοήγηση, δε χρειάζεται κάτι.
Όλοι λένε τ’ ορμητικό ρέμα βίαιο

Μά την κοίτη του ποταμού που το κρατάει

Κανείς δεν τη λέει βίαιη.

Bertolt Brecht

Η προπαγάνδα της ημέρας ಠ_ರೃ
Άβαταρ μέλους
fakiris
Real Name: Pedro Almodovar

Re: Κατηγορίες "Περί Ανέμων και Υδάτων" και "Πολιτική" του F

Δημοσίευση από fakiris »

@noir:

Ότι πείς αρχηγέ!

@nomad:

Σωστή η επισήμανση ότι δεν είναι θέμα λειτουργικό, αλλά θέμα βαρύτητας και ουσίας ενός site που υποτίθεται εκπροσωπεί μια ομάδα ατόμων που έχουν σαν σημείο αναφοράς μια σχολή, ένα επιστημονικό αντικείμενο. Άλλωστε, δεν νομίζω ότι η πλειοψηφία περνάει στην σχολή πρωτίστως για να κάνει συνδικαλισμό ή να πολιτικοποιηθεί (με όποια έννοια).

Γενικά, να πώ ότι πέρα απο την νοθεία του farao -που όπως φαίνεται απεφεύχθη- καλό είναι να ψηφίσουν και άλλοι, προκειμένου να σχηματιστεί μια πιο ολοκληρωμένη και πλήρης εικόνα. Let it be..
Άβαταρ μέλους
Falgorn
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Falgorn »

Το τί θέλει και κάνει η πλειοψηφία φαίνεται και αποτυπώνεται στην κίνηση του forum. Δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει κάτι δομικό σε αυτό.

Bertolt Brecht

Άβαταρ μέλους
Hengeo
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από Hengeo »

palasso έγραψε:Τώρα τι να ρωτήσουμε τον DrCypher? Αν διαφωνεί με το εργαλείο που φτιάχνει? Άντε να τον ρωτήσουμε...
Οι λόγοι που ζητάω να πάρουν θέση οι ιδρυτές του site, είναι αυτά που ανέφερες παρακάτω:
palasso έγραψε:Εγώ δεν περίμενα καν να χρειάζεται να ζητάμε την γνώμη άλλων για να έχουμε όσοι θέλουμε περισσότερες επιλογές, από την στιγμή που προσφερόμαστε να τις υλοποιήσουμε κιόλας (μην φορτώσουμε την δουλειά σε άλλον). Γενικά τους λίγους μήνες που είμαι moderator, βλέπω να υπάρχει το γνωστό "ελληνικό" πρόβλημα γραφειοκρατίας και συντηρητισμού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να σκοτώνεται το innovation και το motivation...

Έχω συμμετάσχει στα διοικητικά άλλης οργάνωσης (μη κερδοσκοπικής) που διαχειριζόταν χιλιάδες ευρώ το χρόνο και είχε 500+ μέλη κάθε χρόνο και μάλιστα αποφάσιζε με αμεσοδημοκρατικά κριτήρια. Όπως καταλαβαίνετε εκεί μιλάμε για σοβαρότερες αποφάσεις που κοστίζουν χρήμα. Ε, λοιπόν εκεί παιρνούσαν πολύ πιο εύκολα οι ιδέες κάποιου, και το θέμα δεν ήταν αν θα υλοποιούνταν αλλά ποιός θα προσφερόταν να τις υλοποιήσει. Και συνήθως κάποιος πρότεινε κάτι και μετά από λίγο καιρό το έκανε.
Και γενικότερα, κάτι που ξέχασα να αναφέρω στο αρχικό post, κατά τη γνώμη μου, εμμέσως η ευθύνη βαραίνει όλους όσους είναι στην ομάδα διαχείρισης, για το γεγονός ότι δεν υπάρχει μία κοινή γραμμή, πέρα από την προσωπική άποψη του κάθε moderator-admin.

Τελικά πια είναι η επίσημη γραμμή του site; Του Locknload, της O kanenas, της msl, του palasso, του noir, κάποιου άλλου; Αυτό προσπαθώ να καταλάβω.
msl έγραψε:Το μόνο που έχω να πω εδώ είναι πως: Αν μαζεύονταν πολλά παιδιά της ΠΚΣ εδώ και ζητούσαν με τον καιρό δική τους κατηγορία, θα γινόταν αποδεκτό; Επειδή απλά το ζητάνε πολλοί χρήστες;

Με βάση αυτό δε μπορώ να καταλάβω αυτό που ρωτάς. Το να γίνουν αλλαγές στη λειτουργικότητα να το καταλάβω. Αλλά να γίνουν αλλαγές στο τι είναι αυτό το Site;

Προτάσεις προφανώς και κάνετε! Το topic είδες πως είναι ανοιχτό και μιλάμε! Δε θέλετε να λάβετε απάντηση; Θέλετε να μιλάτε μόνοι σας και στο τέλος πχ να πούμε "ναι .. μα ξέρεις .. όχι". Δε θέλετε να γίνει διάλογος; Πραγματικά δε μπορώ να σε καταλάβω .. :S
Αυτό που ρωτάω είναι αυτό που έγραψα ακριβώς από πάνω στο palasso. Δεν θέτω θέμα εδώ για το αν είναι υλοποιήσιμες οι προτάσεις.

Όσο αναφορά το θέμα της συζήτησης, δεν έχει άμεση σχέση με αυτό που ρωτάω, αλλά ας εξηγήσω τι εννοώ. Προφανώς και γίνεται συζήτηση. Το θέμα είναι, με τι όρους γίνεται; Δεν είναι άσπρο-μαύρο το πράγμα. Μπορεί κάποιος να μην αρνηθεί εντελώς την συζήτηση, όμως όταν οι απαντήσεις του είναι κυρίως του στυλ έτσι είναι δεν αλλάζει ή δεν γίνεται ή όποιου δεν του αρέσει να φτιάξει το δικό του site, ε δεν ενθαρρύνει τον άλλο να συνεχίσει τη συζήτηση..
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος msl την Παρ Φεβ 25, 2011 1:14 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: merged ..
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
Άβαταρ μέλους
Falgorn
Επικοινωνία:

Re: Κατηγορία "Forum & Portal" του Forum

Δημοσίευση από Falgorn »

Θέλω να καταγγείλλω το spamming που γίνεται το τελευταίο διάστημα από τα topic που ανοίγουν στο "Forum & Portal", και τις μυριάδες posts σε αυτά, τα οποία στέλνουν στην αφάνεια πιο σημαντικά topics.

Bertolt Brecht

Άβαταρ μέλους
Casus_Belli
Real Name: Paul

Δημοσίευση από Casus_Belli »

msl έγραψε:@Casus_Belli: Για αρχή το quote που μου αποδίδεις, δεν είναι δικά μου λόγια. Εν συνεχεία, αν το έβαζες ολόκληρο, θα δεις ότι δένει με τα παραπάνω. Η επιλεκτική ανάγνωση δεν είναι ο καλύτερος σύμβουλος .. Και όχι, αυτό το θέμα δεν είναι πιο σχετικό, οπότε το επανέφερα από εκεί που πήρες τα quotes.
Λες ότι δένει με τα παραπάνω... άρα τα δέχεσαι;

Όσο για το που έπρεπε να το ποστάρω, γνωρίζω γραφή και ανάγνωση. Ήθελα να το ποστάρω στο θέμα "κριτική μελών" και όχι στο "Κατηγορίες "Περί Ανέμων και Υδάτων" και "Πολιτική" του Forum". Εκεί είναι η θέση του και όχι εδώ.
LocknLoad έγραψε:
snodrion έγραψε:Προσωπικά θα μ άρεσε να υπήρχε κάτι στο φόρουμ που θα μπορούσα να ενημερωθώ για τις τελευταίες εξελίξεις-ερευνες πάνω στην φυσική και τα μαθηματικά ή την τεχνολογία και όχι να τρέχω από εδώ και από κει στο διαδύκτιο να μαζέψω όσα περοσσότερα δημοσιογραφικά αρθρα μπορώ και στο τέλος ουτε καν την προτότυπη διομοσίευση.
Το σκεφτομουν τις προαλλες... Θα μπορουσαμε να εχουμε ενα thread στο "Επιστημη και Τεχνολογια" στο οποιο θα αναρτωνται μονο posts με "ειδησεις" οι οποιες θα περιεχουν ενα συντομο τιτλο ή περιληψη και ενα link στο αρθρο οπως γινεται στο twitter
Να που υπάρχουν ιδέες.
Ελπίζω να μη σκοντάψει και αυτή στη σταθερή πελατεία του φόρουμ που λέγαμε...
Άβαταρ μέλους
Casus_Belli

Hengeo έγραψε: Και γενικότερα, κάτι που ξέχασα να αναφέρω στο αρχικό post, κατά τη γνώμη μου, εμμέσως η ευθύνη βαραίνει όλους όσους είναι στην ομάδα διαχείρισης, για το γεγονός ότι δεν υπάρχει μία κοινή γραμμή, πέρα από την προσωπική άποψη του κάθε moderator-admin.
Αυτές οι αντιφάσεις είναι που δημιουργούν το πρόβλημα. Αν τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα θα ήξερε ο καθένας για ποιο λόγο βρίσκεται εδω μέσα και δεν θα γινόμασταν μπάχαλο.
Hengeo έγραψε:Όσο αναφορά το θέμα της συζήτησης, δεν έχει άμεση σχέση με αυτό που ρωτάω, αλλά ας εξηγήσω τι εννοώ. Προφανώς και γίνεται συζήτηση. Το θέμα είναι, με τι όρους γίνεται; Δεν είναι άσπρο-μαύρο το πράγμα. Μπορεί κάποιος να μην αρνηθεί εντελώς την συζήτηση, όμως όταν οι απαντήσεις του είναι κυρίως του στυλ έτσι είναι δεν αλλάζει ή δεν γίνεται ή όποιου δεν του αρέσει να φτιάξει το δικό του site, ε δεν ενθαρρύνει τον άλλο να συνεχίσει τη συζήτηση..
Μάλλον τέτειες συζητήσεις δεν είναι ευπρόσδεκτες...
Άβαταρ μέλους
Casus_Belli

snodrion έγραψε:@casus beli
Γενικά είσαι λίγο υπερβολικός, πρέπει να αναγνωρίσουμε στα παιδιά που τρέχουν το φόρουμ ότι κάνουν πολύ καλή δουλιά αφιλοκερδώς.
Με είδες κάπου να μην το αναγνωρίζω;

Αντιθέτως εγώ διέκρινα μια απαξίωση απο πλευράς τους και μια εχθρική προς μέλη του φόρουμ, λες και επειδή κάποιος διαχειρίζεται το φόρουμ της σεμφε του ανήκει κι όλας...

Τέλος, θεωρείς ότι με την κριτική μου δεν κάνω καλό στο φόρουμ;
Άβαταρ μέλους
msl
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μαρία-Σοφία
Facebook ID: 735434828
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από msl »

Μιας και τα έχετε μπλέξει τα θέματα, τα έφερα όλα σε ένα. Θεωρώ πως εκείνο το topic άνοιξε επειδή κάποιοι αισθάνονται πως αδικούνται επειδή ένα κομμάτι του Site δε συμφωνεί με την θέση τους ή την γνώμη τους. Δεν λέγεται τίποτα νέο, παρά αναμασάμε το τι γίνεται σε αυτό το topic με ένα πιο "γκρινιάρικο" ύφος.

Νομίζω πως το προφανές (ότι εγώ εκφράζω τη γνώμη μου και τη άποψή μου) το έχω δηλώσει ουκ ολίγες φορές. Στα πλαίσια του να είναι κάποιος admin, πρέπει να διατηρεί ψυχραιμία, ισορροπίες, να μη βρίζει, να μην έχει προσωπικές εμπάθειες και πολλά άλλα. Τελευταία φορά που τσέκαρα, δεν υπήρχε η απαγόρευση λόγου. Τώρα αν αυτά που λέω δε σας είναι αρεστά, δεν φταίω εγώ για αυτό. Δεν έχω μάθει να χαϊδεύω τα αφτιά κανενός και δε θα το κάνω τώρα στα "γεράματα". Το να ανάγεται, λοιπόν, όσα λέω σε τόσο σοβαρό θέμα "ααα, η msl είπε αυτό!" είναι παιδιάστικο. Κάνουμε ένα διάλογο μέσα στα πλαίσια προτάσεων, υποθέσεων, ιδεών. Είναι τόσο παράλογο το να υποδεικνύω ποιες δε μου αρέσουν; Ή μήπως είναι παράλογο το να θυμίζω πως πρόκειται για διάλογο;

Σχετικά με την επιλεκτική/μερική/τοπική (βάλτε όποια ταμπέλα θέλετε) απόκρυψη κατηγοριών, έχω δηλώσει πως είμαι ενάντια προσωπικά και έχω εξηγήσει ουκ ολίγες φορές τους λόγους. Αν θέλετε ένα πιο Ακαδημαϊκό Site, γιατί δεν δημοσιεύετε κανένα paper; Γιατί δεν προτείνετε την δημιουργία κάποιας νέας κατηγορίας; Δεν έχουμε πρόβλημα με το Site, έχουμε πρόβλημα με το attitude των χρηστών, που θέλουν το τέλειο -στα μέτρα τους- Site τώρα. Αυτό που δεν καταλαβαίνετε είναι πως αυτό δε θα αλλάξει με κώδικα. Αν στον κώδικα μπει το να μην εμφανίζονται κατηγορίες, δε θα γίνουν ως δια μαγείας topics για τα τελευταία τεχνολογικά νέα. Απλά θα νεκρώσει το Site μετά από λίγο καιρό. Θα χάσουν το ενδιαφέρον πολλά από τα μέλη που μπαίνουν, κάποια άλλα θα μπαίνουν μόνο για να κατεβάζουν σημειώσεις .. και το Site θα καταλήξει σαν μια database αρχείων που θα μιλάνε κάποια άτομα (που ούτε που θα έχουν ιδέα ποιος είναι ποιος, γιατί -κακά τα ψέματα- οι διάλογοι μέσα στις άλλες κατηγορίες οδηγούν στο να γνωριστούμε πολλοί από εδώ μέσα) πριν τις γραπτές εξετάσεις (εξεταστικές, προόδους κλπ).

Όταν ανάγουμε τη κουβέντα σε επίπεδο νέου χρήστη, από τη στιγμή που το News Feed δε λειτουργεί σε κάποιους browsers και από τη στιγμή που ένας νέος χρήστης, για να μπει, λογικά θα δει τις κατηγορίες και όχι τα τελευταία νέα (για να δει αν έχει θέματα για συζήτηση που τον καλύπτουν) δεν έχει νόημα να μιλάμε για features μετά το log in. Αν μιλάμε για πριν το log in, τότε θα είναι καθολικά και δε θα υπάρχει η δυνατότητα επιλογής ανά χρήστη. Ένας νέος χρήστης, αν δει κουβέντες μόνο για μαθήματα, θα ξενερώσει (κατά τη γνώμη μου) γιατί είναι άνθρωπος. Γιατί θα το ανοίγει μόνο όταν θέλει να δει κάποιο μάθημα. Το να μπαίνει σε κάθε κατηγορία μετά και να ψάξει αν έχει γίνει κάποια νέα δημοσίευση, θα είναι βαρετό. Ή, στη χειρότερη, θα μπαίνει κάθε εξεταστική. Το θέμα, συνεπώς, πηγαίνει στο πως να κρατηθεί ζωντανός ένας τέτοιος τόπος. Και κρατιέται ζωντανός, προσφέροντας θεματικές κατηγορίες για πολλά και διάφορα ενδιαφέροντα, που κρατάνε πολλά μέλη να μπαίνουν και να διαβάζουν σε συχνή βάση όλα τα δρώμενα. Ας πούμε πως θέλουμε να βλέπει πράγματα που αφορούν αυστηρά γνωστικά/ακαδημαϊκά πράγματα .. μα όπως είπα, δεν δημοσιεύουμε τέτοια .. Από εκεί και πέρα, στα τελευταία νέα, βλέπει μια λίστα με θέματα. Αν εξαιρέσουμε περιόδους που κάποιος έχει να μπει καιρό ή που τρέχουν πολλά θέματα μαζί, ίσως του πάρει 10 δευτερόλεπτα παραπάνω να βρει αυτό που θέλει. Δε συγκρινόμαστε με adsl.gr και insomnia .. δηλαδή εκείνοι τι έπρεπε να κάνουν;

Όπως έχουμε πει αρκετές φορές, τις κυρίαρχες θεματικές ενότητες τις "διαμορφώνουν" τα ενεργά μέλη που κάνουν δημοσιεύσεις. Δεν έχω καταλάβει γιατί σε κάποιους είναι τόσο δύσκολο να καταλάβουν αυτό που λέω. Πραγματικά είναι στο χέρι του καθενός να στρέψει το ενδιαφέρον προς τα εκεί που θέλει. Προσπαθούμε να κάνουμε δημοσιεύσεις που θα θέλαμε να υπάρχουν σε αυτό το Site, σεβόμενοι τους άλλους χρήστες (δηλαδή αν δούμε πως δεν ενδιαφέρονται, δεν δημοσιεύουμε συνέχεια γύρω από το ίδιο θέμα, ούτε ανοίγουμε συνέχεια topics στα οποία δε συμμετέχει κανείς). Εδώ και τόσο καιρό που μιλάμε από αυτό το θέμα, δεν είδα κανέναν να ανοίγει έστω ένα νέο topic με τέτοιου είδους περιεχόμενο (εκτός από τον farao .. αλλά ας μην επεκταθώ .. ). Για αυτό ξαναλέω πως θέλετε ένα Site κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σας .. ουρανοκατέβατα!

Επίσης, όποιος έχει διάθεση και χρόνο, μπορούμε να του αναθέσουμε μερικά από τα άλλα πραγματάκια που έχουμε να κάνουμε, που αφορούν security και stability! Ίσως και αυτά προσφέρουν κίνητρο και έμπνευση σε όποιον θέλει να κάνει κάτι που πραγματικά χρειάζεται το Site! (Επιπρόσθετα, να αναφέρω πως έχουμε να κάνουμε αρκετή δουλειά στο Εργαλείο (στο υλικό) οπότε πραγματικά, αν έχετε τόσο χρόνο, ελάτε να βάλετε ένα χεράκι ..) Προφανώς, αυτά είναι θέματα που δεν προβληματίζουμε τους χρήστες (εκτός αν έχουμε εναλλακτικές υλοποιήσεις και θέλουμε "μια" ακόμα γνώμη) αλλά είναι πιο επιτακτικά στην εύρεση/εφαρμογή τους. Γιατί αυτά που πραγματευόμαστε σε αυτή τη κατηγορία, όπως και το κάνουμε, στη καλύτερη θα τα χαρακτήριζα "feature", σεβόμενη τις απόψεις των μελών που το ζητάνε. Συνεπώς, στη δική μου λίστα προτεραιοτήτων, τα δύο άλλα που ανέφερα είναι πολύ πιο πάνω από ένα feature, το οποίο στη τελική μπορεί να μας φέρει άλλα προβλήματα. Και όπως και να το κάνουμε, όποιος και να πάρει την ευθύνη για να το κάνει και να το προσέχει και να το συντηρεί, θα αισθανόμουν υπεύθυνη αν έδινα έτσι αβίαστα το ΟΚ. Διότι αν συμβεί κάτι χοντρό, όλοι θα τρέξουμε και όλοι θα πάρουμε ευθύνη. Δεν μου αρέσει να ρίχνω τα βάρη σε άλλους ..

Τέλος, το poll δεν έχει νόημα να κρατάει στους αιώνας των αιώνων. Είχε σκοπό να αποτυπώσει τη γνώμη των ενεργών μελών μια δεδομένη στιγμή. Πάνε 2 βδομάδες που τρέχει και θα του βάλω countdown άλλες 3 μέρες ώστε μετά να κλειδώσει ψήφους και αποτελέσματα.
I'm not a bitch, I just have a low tolerance for bullshit ..

:: Αθλητικός Όμιλος Πήγασος Κυψέλης
::
Άβαταρ μέλους
Gus
Real Name: Πολλες ερωτησεις

Δημοσίευση από Gus »

msl έγραψε:Με λίγο ψάξιμο κατάφερα να βρω αυτό το post, που έγινε το 2006 με αφορμή τα γενέθλια του semfe.gr. Σε αυτή τη φάση, δε θα πω τίποτα περισσότερο πέραν του ότι το δημοσιεύω για να "θυμηθούν/ούμε" οι παλιοί .. και να "μάθουν" οι νέοι.
el_greco έγραψε:It's time to play the music, It's time to light the lights...

Το semfe.gr σβήνει τα πρώτα του κεράκια!

Σαν σήμερα, 1η Νοεμβρίου του 2006, μια μικρή ομάδα συναδέλφων "ανεβάσαμε στον αέρα" το http://www.semfe.gr . Και μόλις 12 μήνες μετά, έχουμε ήδη 534 εγγεγραμμένα μέλη (και θέλουμε όλα αυτά και ακόμη περισσότερα να είναι ενεργά), 1276 θεματικές ενότητες γεμάτες συζητήσεις, αντεγκλήσεις, πληροφόρηση και συναδελφικούς ως επί το πλείστον καβγάδες που αναλύονται σε 16695 δημοσιεύσεις.

Πιστεύουμε ακράδαντα, και για αυτό δικαιωθήκαμε, ότι στη Σχολή είναι απαραίτητη η ύπαρξη μιας ζωντανής διαδικτυακής κοινότητας που μόνο στόχο θα έχει την πληροφόρηση και την ανταλλαγή απόψεων επί παντός επιστητού, χωρίς θέματα-ταμπού, χωρίς πολιτικούς ή καθηγητικούς πάτρωνες, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε καμία παράταξη - αλλά να είναι βήμα ελεύθερης παρέμβασης σε όλα τα κακώς κείμενα χωρίς παρωπίδες!

Μια ιστοσελίδα από φοιτητές για φοιτητές, ένας ελεύθερος χώρος δημόσιας συζήτησης, μια τεράστια και ολοένα διογκούμενη βάση δεδομένων για παλιά θέματα, σημειώσεις, ασκήσεις... μια απαραίτητη συνιστώσα στην όλη "φοιτητική εμπειρία".

Από εμάς της διαχείρισης του semfe.gr, ένα ταπεινό αλλά μεγάλο "ευχαριστώ" σε όλους εσάς που από την πρώτη μέρα αγκαλιάσατε αυτή την προσπάθεια. Γιατί δεν θα μπορούσαμε να υπάρχουμε χωρίς τους χρήστες μας - και δε θα ήταν δυνατό να "ζητήσουμε" καλύτερους! Υποσχόμαστε να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο και να μείνουμε αταλάντευτοι σε αυτό που σας υποσχεθήκαμε πριν από ένα χρόνο: "Από φοιτητές για φοιτητές"

Χρόνια μας πολλά!
Πολυ καλη η ιδρυτικη διακηρυξη
sidet buyuleyijidir sidet umutur
umut suz ve sesiz bir
sesiz bir dunada
palasso
Real Name: Vassilis

Δημοσίευση από palasso »

@Hengeo
Αυτό που έλεγα είναι ότι δεν μπορώ να φανταστώ ότι κάποιος μπορεί να διαφωνεί με το λογισμικό που ο ίδιος έφτιαχνε για χρόνια εθελοντικά. Μέσα στα πλαίσια παραλογισμού που γίνεται η συζήτηση αυτή το εντάσω κι αυτό. Την ερώτηση την εξέφρασα ρητορικά και ειρωνικά... Ασφαλώς και συμερίζομαι το τι έλεγες.

@msl
Με αυτά που λες, φαίνεται δεν καταλαβαίνεις την κριτική που έχω κάνει τόσες φορές. Γι' αυτό τον λόγο θα αναγκαστώ να χρησιμοποιήσω χοντροειδείς εκφράσεις αυτήν την φορά.
Έχω πει πολλές φορές πως είναι μπατσοφασιστική συμπεριφορά το να μην αφήνεται σε κάποιους αν θέλουν να έχουν περισσότερες επιλογές στο forum στο πως να το βλέπουν και να το διαχειρίζονται.
Είναι μέγα λάθος ιδιαίτερα αν έχει τέτοιες απόψεις κάποιος admin του site. Η γνώμη του βαραίνει περισσότερο.
Επίσης, υπάρχει στα forum το φαινόμενο flooding... Εδώ αν εγώ κάνω flooding θα γεμίσω τα τελευταία νέα με δικά μου posts. Το semfe.gr δεν έχει καμία απολύτως προστασία στο συγκεκριμένο θέμα.
Επίσης φαίνεται με αυτά που λες δεν έχεις καμία ιδέα της πραγματικότητας για το τι κάνουν τα 1000+ μέλη του forum μας. Τα 1000+ μέλη του forum μας, μπαίνουν μία φορά τον μήνα ή το τρίμηνο (στην εξεταστική) και κατεβάζουν παλιά θέματα ή βλέπουν και νέα της σχολής και τίποτα άλλο. Δεν χρειάζεται πολλή σκέψη, με όλους όσους έχω μιλήσει αυτό κάνουν.
Αυτό το λέω γιατί μου έχεις κάνει έως τώρα ολόκληρες κοινωνιολογικές αναλύσεις γιατί δεν πρέπει να προχωρήσουμε σε αλλαγές. Και μου λες για την ενότητα/ενιαιότητα του forum. Αυτό να πας να το πεις στα 1000+ μέλη που δεν έχουν ιδέα για το τι τρέχει εδώ πέρα από αυτά που σου είπα. Ε, λοιπόν για να πετύχεις την ενότητα σου, βάλε τους φραγμό, να πρέπει να κάνουν 10 posts και να διαβάσουν άλλα 100, πριν κατεβάσουν 1 παλιό θέμα. Μετά θα είσαι χαρούμενη που θα ζωντανέψει το forum με χιλιάδες νέες φωνές;
Και συνέχισε να έχεις τις απόψεις περί διάσπασης και μαρασμού του site ως αποτέλεσμα αυτών που προτείνω.

Προσπάθησα να είμαι όσο πιο ακριβολόγος μπορούσα στο προηγούμενο post μου, αλλά φαίνεται δεν έδωσες την προσοχή που έπρεπε. Παρακαλώ να το ξαναδιαβάσεις.

Το site έχει μείνει 5 χρόνια πίσω... Και με τέτοιες τακτικές συντηρητισμού θα μείνει δεκαετίες πίσω.
Δεν είναι δυνατό να είναι τόσο δύσκολο να αλλάξουν κάποια πράγματα εδώ μέσα. Αυτό οδηγεί σε πλήρη στασιμότητα. Και όπως ξαναείπα χάνει κανείς και την διάθεση του στο να βοηθήσει "ουσιαστικά" στην εξέλιξη του site.

Δηλαδή να κάτσω να κάνω τον μπάτσο απλώς, στις κατηγορίες που έχω αναλάβει για να βάζω πρόστιμα στα μέλη που παρεβαίνουν τους κανόνες; Μου μοιάζει με μία τελείως γραφειοκρατική δουλειά αυτή. Να την δώσεις στην γραμματεία να την κάνει.

Τέλος να πω ότι είμαι αντίθετος με την παύση του poll, καθώς δεν υπάρχει και κανένας λόγος να γίνει. Ανά πάσα στιγμή, όλοι μπορούν να βλέπουν τα σχηματισμένα μέχρι την τελευταία στιγμή αποτελέσματα. Και μπορούν να βγάζουν και τα συμπεράσματα τους. Δεν υπάρχει λόγος να σταματήσει το poll γιατί πολύ απλά δεν είναι "κλασσικές" εκλογές που περιμένουμε να τελειώσουν και μετά να μετρήσουμε την κάλπη. Άρα γιατί να το κλείσεις?
Άβαταρ μέλους
Nomad
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Stratos Papadoudis

Δημοσίευση από Nomad »

Falgorn έγραψε:Θέλω να καταγγείλλω το spamming που γίνεται το τελευταίο διάστημα από τα topic που ανοίγουν στο "Forum & Portal", και τις μυριάδες posts σε αυτά, τα οποία στέλνουν στην αφάνεια πιο σημαντικά topics.
ψαγμένο...
:lol:

Λέει την αλήθεια με τον τρόπο του. @msl. Μη mixάρεις τα λεγόμενα μεταξύ τους. Οι προσωπικες απόψεις περί του ύφους του forum και η μεθοδολογία αντιμετώπισης του spam/troll σε οποιαδήποτε κατηγορία είναι δύο διαφορετικά πράγματα.

Πέρα απο αυτό δε νομίζω ότι και τα πολιτικά είναι και τρελό μέσο κοινωνικοποίησης. Άσε που πολιτικά forum γίνοντια και αλλού. Το θέμα είναι που μπορούν οι σεμφίτες/τριες, μέλλοντες/ουσες επιστήμονες, να ασκήσουν διάλογο για πράγματα που δε μπορούν αλλού χωρις να τους "πετάξουν με τις κλωτσιές? ("είναι τρελοί αυτοί οι ρωμαίοι") Στη προκειμένη περίπτωση είναι απλή η απάντηση: φτιάχνουμε ένα πανεπιστημιακό forum. Όπως και γίνεται γενικα στα πανεπιστήμια. Οπότε η απάντηση στην τοποθέτηση, "You want academics? Be my guest.", μετράει και το γεγονός του τι βλέπει ο χρήστης μπροστά του πριν ποστάρει:

"Α εδώ μοιάζει να μιλάνει για πολιτική περισσότερο. Να βρω κάπου αλλού να ποστάρω για την άλγεβρά μου..." ξέρω γω

Γιατί αποξενώνουμε 1000+ μέλη με αυτό το τρόπο? Είναι υποκειμενικό έτσι? Σίγουρα πράγματα. Αλλά όχι αγνοήσιμο... Γιατί συμβαίνει. Αυτά τα 1000+ μέλη που αναφέρθηκαν ενδεχωμένως να το έχουνε και Χ το forum της ΣΕΜΦΕ ακριβώς για το λόγο αυτό, και να παίζουν μόνο με το εργαλείο. Δε ξέρω, μοιάζει λες και εκθιάζουμε το semfe.gr ως μέσο ελεύθερου λόγου, λες και το semfe.gr είναι το μοναδικό forum έκφρασης. Με αυτό το σκεπτικό όλα τα forum του πλανήτη έπρεπε να είναι για τα πάντα. Υποκειμενικό πάντα έτσι? Δε λέω όχι να υπάρχει κατηγορία πολιτικά, αλλα αν, λέω αν μερικά άτομα της τάξης του 10 το πλήθος έχουν αποξενώσει με τη συγκεκριμένη κατηγορία πολύ περισσότερα άτομα, της τάξης του 100 το πλήθος γιατί να μη διαρυθμίσουμε τα τελευταία νεά ώστε η αποξένωση να μη γίνεται? Τώρα είναι αλήθεια το κουράζουμε. Αυτό που λέω είναι ότι ως σεμφίτες δεν ασκούμε στο forum αυτό που θα -> μπορούσαμε να ασκούμε? -> θα θέλαμε να ασκούμε? -> θα είχαμε μεράκι να ασκούμε? -> η επιστήμη με την οποιά ασχολούμαστε δεν είναι μέρος της ζωής μας? -> το βλέπουμε σαν αγγαρία? -> όχι?* -> τότε κοινωνικοποίηση μια χαρα. Συνεχίζοντας: υπάρχει άλλο forum σχετικό? -> υπάρχει αλλα βλέπουμε ότι είναι σε άλλες πανεπιστημιακές κοινότητες -> μήπως έχουμε και δικιά μας οέο? (επιστρέφουμε στα άρχικά)

Γιατί λοιπόν δε κοινωνικοποιήθηκαμε οέο, σεμφίτες (to be επιστήμονες) οέο με αύτο που ξέρουμε καλά και μας αρέσει να κάνουμε? Δλδ αμα βγάλουμε τα πολιτικά θα νεκρώσει το site? Δε καταλαβαίνω αυτή τη λογική. Άμα είναι έτσι, μάλλον είναι ήδη νεκρό, αφού η κίνησή στο forum δεν έχει βάση στα ακαδημαικά (γενικότερα, όχι τη κατηγορία). ή μήπως δεν είναι πανεπιστημιακό forum αυτό τελικά? Εδώ χρειάζεται ξεκάθαρη απάντηση.

Τέλος, επι του θέματος, όταν η πρόταση είναι πόσο μάλλον προεραιτική αλλαγή ανά user που σημαίνει ότι η παρούσα κατάσταση παραμένει ως έχει, αλλά ανοιγουν περισσότερες επιλογές, τότε όλοι κερδίζουν πραγματικά. Οπότε δε καταλαβαίνω το σκεπτικό του, "όχι, να μην έχουν επιλογές οι users! -> θέλω να κοπανάει το μάτι τους και στα πολιτικά! -> και ας γίνεται flooding! -> έτσι! -> πάρε! πάρε! πάρε! πάρε!" Ενώ φυσικά οι users θα έχουν επιλογή να βλέπουν και όλες τις κατηγορίες άμα θέλουν (τι γίνεται μέχρι τώρα). Δεν αναιρείται τίποτα λοιπόν. Η πρόταση αφορά να προσθέσουμε δυνατότητες! Όχι να αλλάξουμε κάτι το υπάρχον! Πως το λένε δλδ? "For the users!" (όποιος κατάλαβε...)
:lol:

*αν ναι, τότε υπάρχει ένα πολύ θεμελιώδες πρόβλημα στην πανεπιστημιακή μας κοινότητα...
Άβαταρ μέλους
fakiris
Real Name: Pedro Almodovar

Δημοσίευση από fakiris »

Μάγκες, εγώ αυτό που παρατηρώ είναι ένα γενικό μπάχαλο. Άλλα λέει ο ένας μετά μπαίνει και ξεσπάει ο άλλος επειδή τον θίξαν προσωπικά (δουλειά δεν είχε ο διάολος....) και τέλος έρχεται ένας άλλος να μας ξαναδείξει για δεύτερη φορά την ίδια "ιδρυτική διακύρηξη" λές και μας παρουσιάζει την μετάφραση του δίσκου της Φαιστού... Που στην ουσία δεν είναι διακύρηξη, αλλά ένα πόστ για κάποια γεννέθλια του site... Έλεος!

Προσωπικά θεωρώ ότι το θέμα τείνει να ευτελιστεί με το να επαναλαμβανόμαστε κάποιοι που καλώς ή κακώς διατηρούμε μια διαφορετική οπτική. Ειλικρινά, ίσως ήταν προτιμότερο να μας πείτε "παιδιά ξέρετε δεν γίνεται τίποτα για αυτον και αυτόν τον λόγο". Πείτε ας πούμε: "ώχου δεν ξυπνήσαμε καλά ρε αδερφέ και σε γειώνουμε!". Είναι προτιμότερο απο το να τιθέμεθα ασκόπα σε ένα ατέρμονα βρόγχο δηλώσεων, επαναλήψεων και παραθέσεων. Αν μη τι άλλο κουράζει.

Προσωπικά, αποσύρομαι απο την κουβέντα εως ότου υπάρξει κάτι νεότερο.
Άβαταρ μέλους
msl
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μαρία-Σοφία
Facebook ID: 735434828
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από msl »

Το ότι το topic είναι ανοιχτό και απαντάμε (άρα ασχολούμαστε με όσα λέτε) δεν το σέβεστε. Ίσα ίσα αφαιρείτε το δικαίωμα λόγου σε όσους έχουμε αντίθετη άποψη ..
Το ότι εξηγούμε όσα λέμε (άρα και πάλι, ασχολούμαστε με το να αιτιολογήσουμε τις θέσεις μας και δε πετάμε ξερά "όχι") δεν το σέβεστε.
Το ότι κάναμε το θέμα topic με poll, και το topic έφτασε στις 10 σελίδες και το κουράζουμε επί 2 βδομάδες, σας φαίνεται δεδομένο και μετά λέτε πως δε μπορείτε να μιλάτε και να εκφράζετε γνώμη.

Όταν μετά από αυτά μιλάω για ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ χρηστών και δεν καταλαβαίνετε, τότε υπάρχει πρόβλημα ....

Δε με ενδιαφέρει η αναγνώριση για όσα κάνουμε/δεν κάνουμε/δε ξέρω κι εγώ τι. Δε μπορώ με τίποτα να αναλώνομαι για τον κάθε έναν που νομίζει πως όλη μέρα δεν έχουμε τι άλλο να κάνουμε εδώ μέσα από το να ασχολούμαστε με την καραγνωμάρα του και πως δεν έχουμε άλλη δουλειά από το να τρέχουμε από πίσω του. Που μετά, λες και τη γνώμη σου και στα χώνουν και από πάνω, επειδή την είπες! Πάμε καλά;; Δεν αντέχω να βλέπω άλλες προκλητικές δημοσιεύσεις και να μη μιλάω. Να ανοίγω το Site και να βλέπω για μια ακόμα φορά το "ότι να 'ναι". Θέλετε να μετατρέπουμε το Forum&Portal σε "Γκρινιάξτε ελεύθερα, δε θα σας ακούσει κανείς!"; Ή σε άλλες κατηγορίες να κόβουμε offtopic/ανούσιες δημοσιεύσεις με το που τις βλέπουμε; Εύκολο! Δεν θέλετε; Νιώστε ....
I'm not a bitch, I just have a low tolerance for bullshit ..

:: Αθλητικός Όμιλος Πήγασος Κυψέλης
::
Απάντηση

Επιστροφή στο “Forum & Portal”