Τώρα τι να ρωτήσουμε τον DrCypher? Αν διαφωνεί με το εργαλείο που φτιάχνει? Άντε να τον ρωτήσουμε...LocknLoad έγραψε:Να θεσω παλι την προταση μου ολοκληρωμενη...
Καταρχας σε λιγο καιρο θα βγει καινουργια php. Αυτο σημαινει οτι θα υπαρξει και ενα "μεγαλυτερο" και "ουσιαστικοτερο" update (ισως πιο σωστα upgrade) το οποιο θα'χει σαν αποτελεσμα να σβηστουν και πολλες απο τις αλλαγες μας και ακομα και το να τις ξανακανουμε μπορει να ειναι κατι καινουργιο εξ'αρχης (μιλαμε για μικροαλλαγες στο κωδικα αν εχω καταλαβει σωστα)
Αυτη τη στιγμη, υπαρχει ενα νεο εργαλειο που ετοιμαζε ο DrCypher αλλα λογω στρατου, διπλωματικης κτλ δε μπορεσε να το ολοκληρωσει
Η προταση μου λοιπον ειναι αντι να κανουμε οποιαδηποτε αλλαγη στο forum, να παρουμε το νεο εργαλειο, να το "μετατρεψουμε" ετσι ωστε να ειναι απολυτος συμβατο με τη νεα php και να στησουμε την αλλαγη που προτεινω μαζι με το μελλοντικο upgrade. Επισης πιστευω οτι θα ειναι πολυ πιο ευκολη η αλλαγη στη κεντρικη, παρα μεσα στο forum (στα τελευταια νεα)
Οπως καταλαβαινετε, η αλλαγη που προτεινω ειναι στη κεντρικη, αλλα οποιοδηποτε παραπονο εναντια στο news feed το οποιο δε scrollαρει σε μερικους browsers ειναι null and void γιατι στο νεο εργαλειο απλα ειναι ακινητο (και λιγο μεγαλυτερο αν θυμαμαι καλα ωστε να χωραει 6 ή 8 links)
Με αυτο το τροπο η κεντρικη αποκτα ενα καθαρο ακαδημαϊκο χαρακτηρα (χωρις πολτικα, περι ανεμων, παιχνιδια κτλ) ωστε ο "βιαστικος" φοιτητης να εξυπηρετειτε γρηγοροτερα και καλυτερα και ουσιαστικα τιποτα δεν κρυβεται
Γενικά η φιλοσοφία μου πάντα ήταν "freedom of choice". Δηλαδή αφού τεχνολογικά μπορούμε, δίνουμε την ευχαίρια στους χρήστες να επιλέγουν πως θα βλέπουν το site και να το παραμετροποιούν, αφού έτσι βελτιώνεται η εμπειρία που έχουν από αυτό και ούτε εξαναγκάζουν τους άλλους χρήστες σε αλλαγές.
Τώρα υπάρχουν και κάποιοι αντιρρησίες. 1 admin (msl) 3 mods (εκ των οποίων οι 2 modάρουν τα πολιτικά). Λένε πως δεν μπορεί να κάνουμε "κλίκες", "φατριές" επιλέγοντας πως να βλέπουμε τα νέα. Τι να σχολιάσω? Για να σχολιάσω πρέπει να καταλάβω ποιές είναι οι προτεραιότητες του καθενός... Πάντως από ότι φαίνεται δεν την πειράζει την msl να μην έχει αυτή την στιγμή το default style στο forum, αλλά να έχει το Arrow... Γιατί msl κάνεις την "κλίκα" του Arrow style? Να γυρίσεις πίσω στο default και να βγάλουμε όλα τα styles να κρατήσουμε ένα μόνο...
Εγώ δεν περίμενα καν να χρειάζεται να ζητάμε την γνώμη άλλων για να έχουμε όσοι θέλουμε περισσότερες επιλογές, από την στιγμή που προσφερόμαστε να τις υλοποιήσουμε κιόλας (μην φορτώσουμε την δουλειά σε άλλον). Γενικά τους λίγους μήνες που είμαι moderator, βλέπω να υπάρχει το γνωστό "ελληνικό" πρόβλημα γραφειοκρατίας και συντηρητισμού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να σκοτώνεται το innovation και το motivation...
Έχω συμμετάσχει στα διοικητικά άλλης οργάνωσης (μη κερδοσκοπικής) που διαχειριζόταν χιλιάδες ευρώ το χρόνο και είχε 500+ μέλη κάθε χρόνο και μάλιστα αποφάσιζε με αμεσοδημοκρατικά κριτήρια. Όπως καταλαβαίνετε εκεί μιλάμε για σοβαρότερες αποφάσεις που κοστίζουν χρήμα. Ε, λοιπόν εκεί παιρνούσαν πολύ πιο εύκολα οι ιδέες κάποιου, και το θέμα δεν ήταν αν θα υλοποιούνταν αλλά ποιός θα προσφερόταν να τις υλοποιήσει. Και συνήθως κάποιος πρότεινε κάτι και μετά από λίγο καιρό το έκανε.
Ακριβώς επειδή ήρθα εδώ με το mentality που εξήγησα παραπάνω, δεν περίμενα να συναντήσω αντιδράσεις (εκτός ίσως από 1-2 trolls) για κάτι τόσο απλό και λογικό. Ως εκ τούτου λοιπόν πάντα εξέφραζα τις απόψεις μου, που δεν επιβάλλεται η εφαρμογή τους σε κάποιο χρήστη, με την μορφή της βέβαιης υλοποίησης.msl έγραψε:@palasso: Σε παρακαλώ για μια ακόμα φορά να μη ξεχνάς πως όσα λες αποτελούν προτάσεις και όχι κάτι που θα γίνει σίγουρα.
Τέλος να πω πως σε προηγούμενο μου σημερινό post στο άλλο topic εξήγησα για το αν θεωρώ λογικά ή αντιφατικά αυτά που λέχθηκαν. Νομίζω απάντησα μερικώς και σε αυτό.