link
linkfarao έγραψε:Είναι τρομερά κουραστικό (για να μην πω κάτι χειρότερο) εν μέσω εξεταστικής να μπαίνω κάθε 4-5 ώρες στο φόρουμ και να έχω 55-86-120 νέες δημοσιεύσεις. Και είναι κουραστικό όχι επειδή με υποχρεώνει κάποιος να τις διαβάσω όλες, αλλά γιατί δημιουργούνται τόσα νέα θέματα (κυρίως "Πολιτικής" και "Περί ανέμων και υδάτων") που κάνουν άλλα ουσιώδη - για αυτήν την περίοδο- θέματα (πχ, Μηχανική 1, Κβαντομηχανική 2, κλπ) να χάνονται μέσα σε έναν ορυμαγδό πολιτικών παρεμβάσεων.
Και για να προχωρήσω το σκεπτικό του Lock'n'Load λίγο παραπέρα: Καταλαβαίνω ότι κάποιοι ονειρεύονται/θέλουν/προσπαθούν να μετατρέψουν το φόρουμ σε δεύτερο ιντιμίντια. Άσχετα με το αν συμφωνεί ή διαφωνεί κάποιος με αυτό το ιντερνετικό μέσο ενημέρωσης: Δε θα ήταν τρομερή αδικία να μετατραπεί το semfe.gr σε μέσο πολιτικής προπαγάνδας; Κατά τη γνώμη μου θα ήταν. Και θα ήταν αδικία και για τους mods-admins αφού θα στοχοποιούνταν από αστυνομίες, κλπ για κάτι που δεν ήταν στις προθέσεις τους. Πρόθεσή τους ήταν και είναι να φτιάξουν ένα site για να βοηθάει εμάς με σημειώσεις, νέα, ανακοινώσεις, κλπ. Site που σε οποιοδήποτε πανεπιστήμιο του εξωτερικού το έχουν καθηγητές και κάνουν αυτή ακριβώς τη δουλειά: περνάνε σημειώσεις από το μάθημά τους για να τις βρίσκουν εύκολα οι φοιτητές, κ.ά....
Είναι λαλακία, λοιπόν, να τους μαμάμε εμείς αυτή την προσπάθεια.
Η άποψή μου, αν και θα ακουστεί ακραία, είναι η εξής: Ή διαγράψτε μόνιμα τον Παπαγαλάκο που μπαίνει εδώ μόνο για να πολιτικολογήσει (έτσι και αλλιώς από άλλη σχολή είναι) ή καταργήστε κατηγορίες, όπως "Πολιτική" και "Περί ανέμων...", ώστε το φόρουμ να καταστεί ένα καθαρά επιστημονικό φόρουμ.
linkFalgorn έγραψε:Όσον αφορά τις απόψεις που εκφράστηκαν άνωθεν από τον farao:
Η ύπαρξη μιας σειράς κατηγοριών προβληματισμού όπως και κυρίως η πολτική
- Συμβάλλουν ακόμα και με την ύπαρξή τους και μόνο στην ουσιαστική αναβάθμιση του forum σε κάτι παραπάνω από ένα στείρο board ανταλλαγής σημειώσεων. Και η εκτίμηση και η ενημέρωση που γίνεται μέσα από αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να χαθεί.
- Η πολιτική διαφωνία και αντιπαράθεση είναι δείγμα υγιούς ανθρώπου και βασική διαδικασία οποιασδήποτε κοινωνίας. Αυτό το "δε γουστάρω πολιτική εδώ", δεν είναι θέμα ότι είναι ακραίο, αλλά περισσότερο ότι είναι άρνηση της βασικής διαδικασίας που μας κάνει ανθρώπους και όχι ανθρωπάκια στα μέτρα του "Brave New World" (Aldous Huxley).
- Η πολιτική αντιπαράθεση γίνεται πρωτίστως σε ένα και δευτερευόντως σε ένα δεύτερο sybforum ("Πολιτική" και "Περί Ανέμων και Υδάτων" αντιστοίχως), οπότε με κανέναν τρόπο δεν παρεμποδίζουν τη ροή της πλειάδας subforums που ασχολούνται με αυστηρώς ακαημαϊκά θέματα.
- Αν θεωρείτε ότι στις πολιτικές απόψεις που π.χ. εκφράζονται στο topic "Πολιτική" η φάση είναι μονομπλόκ και χρειάζεται αντίλογος, διαβάστε πέντε πράγματα και γίνετε αυτός ο αντίλογος.
- Στην πραγματική ζωή, όταν υποστηρίζει κάποιος την άποψή του, θα πρέπει να αντιπαρατεθεί με πολλούς που διαφωνούν μαζί του.
- Ακριβώς υπό αυτές τις συνθήκες τοποθετούμαστε, οπότε μην το παίζετε "μη-μου-άπτου"
linkEfarmosmenosStokos έγραψε:Μαζί σου. Εγώ θα συμφωνούσα σε διαγραφή του Παπαγαλάκου. Δεν ήξερα ότι είναι από άλλη σχολή καν. Μιλάμε για πολιτικό spamming, λες και δε μας έφτανε από τα ΜΜΕ και τις αφίσσες στο δρόμο και τη σχολή. Το φόρουμ είναι για τους Σεμφίτες που θέλουν να πάρουν πτυχίο και όσους θέλουν να τους βοηθήσουν. Οι λοιποί περριττεύουν.farao έγραψε:... διαγράψτε μόνιμα τον Παπαγαλάκο που μπαίνει εδώ μόνο για να πολιτικολογήσει (έτσι και αλλιώς από άλλη σχολή είναι) ...
linkfarao έγραψε:Φίλε Falgorn, δεν έχω κανένα πρόβλημα ούτε με την αντιπαράθεση, ούτε με την ίδια την πολιτική. Πάμε στο tvxs.gr να πολιτικολογήσουμε όσο θέλεις. Και στο site του Κούλογλου υπάρχει κατηγορία "Science Fiction" αλλά δεν μπαίνουν 40 άτομα κάθε μέρα να το γεμίζουν με αναλύσεις για τον κυματοσωματιδιακό δυϊσμό ως επίδοξοι Αϊνστάιν. Θα ήταν γελοίο κάτι τέτοιο και ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι το γιατί.Falgorn έγραψε:Όσον αφορά τις απόψεις που εκφράστηκαν άνωθεν από τον farao:
Η ύπαρξη μιας σειράς κατηγοριών προβληματισμού όπως και κυρίως η πολτική
- Συμβάλλουν ακόμα και με την ύπαρξή τους και μόνο στην ουσιαστική αναβάθμιση του forum σε κάτι παραπάνω από ένα στείρο board ανταλλαγής σημειώσεων. Και η εκτίμηση και η ενημέρωση που γίνεται μέσα από αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να χαθεί.
- Η πολιτική διαφωνία και αντιπαράθεση είναι δείγμα υγιούς ανθρώπου και βασική διαδικασία οποιασδήποτε κοινωνίας. Αυτό το "δε γουστάρω πολιτική εδώ", δεν είναι θέμα ότι είναι ακραίο, αλλά περισσότερο ότι είναι άρνηση της βασικής διαδικασίας που μας κάνει ανθρώπους και όχι ανθρωπάκια στα μέτρα του "Brave New World" (Aldous Huxley).
- Η πολιτική αντιπαράθεση γίνεται πρωτίστως σε ένα και δευτερευόντως σε ένα δεύτερο sybforum ("Πολιτική" και "Περί Ανέμων και Υδάτων" αντιστοίχως), οπότε με κανέναν τρόπο δεν παρεμποδίζουν τη ροή της πλειάδας subforums που ασχολούνται με αυστηρώς ακαημαϊκά θέματα.
- Αν θεωρείτε ότι στις πολιτικές απόψεις που π.χ. εκφράζονται στο topic "Πολιτική" η φάση είναι μονομπλόκ και χρειάζεται αντίλογος, διαβάστε πέντε πράγματα και γίνετε αυτός ο αντίλογος.
- Στην πραγματική ζωή, όταν υποστηρίζει κάποιος την άποψή του, θα πρέπει να αντιπαρατεθεί με πολλούς που διαφωνούν μαζί του.
- Ακριβώς υπό αυτές τις συνθήκες τοποθετούμαστε, οπότε μην το παίζετε "μη-μου-άπτου"
Το ίδιο γελοίο μου φαίνεται και μένα η κατηγορία "Πολιτική" να έχει τα περισσότερα ποστ από οποιαδήποτε άλλη κατηγορία όταν βρισκόμαστε μέσα σε ένα επιστημονικό φόρουμ. Όποιου δεν του αρέσει το "βαρετό board σημειώσεων" μπορεί κάλλιστα να μη μπαίνει εδώ μέσα. Υπάρχει ένα κουμπάκι πάνω αριστερά που λέγεται LOGOUT. Το πατάει και φεύγει.
Επιμένω ότι πρέπει ή να διαγραφεί μόνιμα ο παπαγαλάκος ή να διαγραφούν οι κατηγορίες "Πολιτική", κλπ. Ως τρίτη λύση, προκρίνω το να μπει έγκριση θεμάτων στην "Πολιτική", ώστε οι admin/mods να εγκρίνουν 2-3 θέματα την εβδομάδα που θα έχουν καθαρά ειδησεογραφικό χαρακτήρα και να συζητάμε πάνω σ' αυτά.
linkDante έγραψε:Συμφωνώ 100% με αυτά. Και επειδή ζούμε σε μία δημοκρατική χώρα και επειδή το θέμα αφορά όλους εμάς, γιατί δεν το λύνουμε με μια ψηφοφορία?farao έγραψε: Το ίδιο γελοίο μου φαίνεται και μένα η κατηγορία "Πολιτική" να έχει τα περισσότερα ποστ από οποιαδήποτε άλλη κατηγορία όταν βρισκόμαστε μέσα σε ένα επιστημονικό φόρουμ. Όποιου δεν του αρέσει το "βαρετό board σημειώσεων" μπορεί κάλλιστα να μη μπαίνει εδώ μέσα. Υπάρχει ένα κουμπάκι πάνω αριστερά που λέγεται LOGOUT. Το πατάει και φεύγει.
Επιμένω ότι πρέπει ή να διαγραφεί μόνιμα ο παπαγαλάκος ή να διαγραφούν οι κατηγορίες "Πολιτική", κλπ.
linkFalgorn έγραψε:Προσωπικά θεωρώ για τους παραπάνω λόγους πρέπει να υπάρχουν αυτές οι κατηγορίες. Άσε που υπάρχει όχι απλό κουμπάκι, αλλά ολόκληρος κατάλογος με subforums τα οποία δεν ασχολούνται με πολιτική. Το forum δεν είναι τσιφλίκι κανενός, και μην προσπαθείς να το κάνεις αρχίζοντας τις μεγαλοστομίες περί logout (lockout). Επίσης, ξεκίνησε ως forum φοιτητών, όχι ως προσωπικό site ενός ατόμου, οπότε η σύγκριση με site Κούλογλου είναι τουλάχιστον άστοχη.
linknikolas_asteri έγραψε:Μπορούμε να ψηφίσουμε σχετικά με το board της πολιτικής αλλα όχι για τη διαγραφή του papagalakos (αυτό λέγεται εξοστρακισμός![]()
).
Θα μπορούσαν να ληφθούν κάποια πιο ήπια μέτρα βέβαια. Θα μπορούσε, ίσως, να μην εμφανίζονται posts του "Πολιτική" στα τελευταία νέα για παράδειγμα.
linkFalgorn έγραψε:Βασικά, θα ήταν μάλλον καλύτερη λύση το να εμφανίζονται τα νέα posts ομαδοποιημένα ανά subforum. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό όσον αφορά τη δομή του forum. Είναι όμως τελείως, μα τελείως ήσσονος σημασίας το ζήτημα.
linkO kanenas έγραψε:Αν και είναι και για τους admins/mods κουραστικό, δεν έχουμε καμία δουλειά να περιορίσουμε τα posts που γίνονται στην κατηγορία "Πολιτική". Αν υπάρχουν χρήστες που ενδιαφέρονται για οποιαδήποτε συζήτηση, καλώς να γίνει. Αν υπάρχουν χρήστες που ενοχλούνται απ'αυτό, η καλύτερη επιλογή είναι να εκφράσουν την ενόχλησή τους (πχ, ανοίγοντας ένα topic στο "Forum & Portal") και να συζητήσουμε πιθανές λύσεις.farao έγραψε:Είναι τρομερά κουραστικό (για να μην πω κάτι χειρότερο) εν μέσω εξεταστικής να μπαίνω κάθε 4-5 ώρες στο φόρουμ και να έχω 55-86-120 νέες δημοσιεύσεις.Για παράδειγμα, αυτή είναι μία πρόταση. Δεν βοηθάει ιδιαίτερα τον συντονισμό των συζητήσεων, αλλά υποθέτω θα βοηθάει στην περιήγηση των χρηστών στο forum.Falgorn έγραψε:Βασικά, θα ήταν μάλλον καλύτερη λύση το να εμφανίζονται τα νέα posts ομαδοποιημένα ανά subforum. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό όσον αφορά τη δομή του forum. Είναι όμως τελείως, μα τελείως ήσσονος σημασίας το ζήτημα.Προσωπικά, δε νιώθω κάποια τέτοια απειλή. Είναι ξεκάθαρος ο χαρακτήρας του semfe.gr. Δεν αποτελεί forum κανενός κινήματος. Είναι το site των φοιτητών της ΣΕΜΦΕ, το οποίο βέβαια, είναι ανοιχτό σε όλους και όχι μόνο σεμφίτες, και πέρα από θέματα ακαδημαϊκά, φιλοξενεί και συζητήσεις επί παντός επιστητού. Το ποια είναι η πρόθεσή μας είναι εντελώς άκυρη συζήτηση, καθώς το forum αυτό υπάρχει από το 2006 και δημιουργήθηκε από άλλους, οι οποίοι τώρα πλέον έχουν απομακρυνθεί (ο καθένας για τους λόγους του). Μάλιστα, πριν το 2006 το ίδιο forum υπήρχε υπό το domain της ΕΔΡΑς. Οπότε, τρέχα γύρευε για τις προθέσεις των δημιουργών του semfe.gr..farao έγραψε:Και για να προχωρήσω το σκεπτικό του Lock'n'Load λίγο παραπέρα: Καταλαβαίνω ότι κάποιοι ονειρεύονται/θέλουν/προσπαθούν να μετατρέψουν το φόρουμ σε δεύτερο ιντιμίντια. Άσχετα με το αν συμφωνεί ή διαφωνεί κάποιος με αυτό το ιντερνετικό μέσο ενημέρωσης: Δε θα ήταν τρομερή αδικία να μετατραπεί το semfe.gr σε μέσο πολιτικής προπαγάνδας; Κατά τη γνώμη μου θα ήταν. Και θα ήταν αδικία και για τους mods-admins αφού θα στοχοποιούνταν από αστυνομίες, κλπ για κάτι που δεν ήταν στις προθέσεις τους. Πρόθεσή τους ήταν και είναι να φτιάξουν ένα site για να βοηθάει εμάς με σημειώσεις, νέα, ανακοινώσεις, κλπ. Site που σε οποιοδήποτε πανεπιστήμιο του εξωτερικού το έχουν καθηγητές και κάνουν αυτή ακριβώς τη δουλειά: περνάνε σημειώσεις από το μάθημά τους για να τις βρίσκουν εύκολα οι φοιτητές, κ.ά....
linklunatic έγραψε:Συμφωνώ και γω ότι το φόρουμ ειναι σε μεγάλο βαθμό μερος πολιτικής προπαγάνδας-προσηλυτισμού.Πιστεύω ότι η πρόταση του falgorn να μην εμφανίζονται στα νεα μηνύματα τα θέματα της πολιτικής είναι πολύ καλή και νομίζω πολύ εύκολη να υλοποιηθεί.
linkChris έγραψε:Υπάρχει ένα κουμπί πάνω δεξιά που λέει View new posts. Αυτό σου κατεβάζει μια σειρά από topics που έχουν καινούριες δημοσιεύσεις. Άν θες τα βλέπεις όλα, αν δεν θες από την άλλη, δεν τα βλέπεις. Εγω άμα θέλω να διαβάσω για ένα μάθημα που γράφω σε λίγες μέρες πάω και διαβάζω το αντίστοιχο topic και αγνοώ την πολιτική για την ώρα. Είναι θέμα επιλογής σου και δεν μπορείς να στερήσεις από άλλους χρήστες να ποστάρουν στην πολιτική επειδή τους αρέσει. Άμα εσένα δε σου αρέσει ένας πίνακας ζωγραφικής δεν θα πας να τον σκίσεις αλλά θα κοιτάξεις κάποιον άλλο.Dante έγραψε:Συμφωνώ 100% με αυτά. Και επειδή ζούμε σε μία δημοκρατική χώρα και επειδή το θέμα αφορά όλους εμάς, γιατί δεν το λύνουμε με μια ψηφοφορία?farao έγραψε: Το ίδιο γελοίο μου φαίνεται και μένα η κατηγορία "Πολιτική" να έχει τα περισσότερα ποστ από οποιαδήποτε άλλη κατηγορία όταν βρισκόμαστε μέσα σε ένα επιστημονικό φόρουμ. Όποιου δεν του αρέσει το "βαρετό board σημειώσεων" μπορεί κάλλιστα να μη μπαίνει εδώ μέσα. Υπάρχει ένα κουμπάκι πάνω αριστερά που λέγεται LOGOUT. Το πατάει και φεύγει.
Επιμένω ότι πρέπει ή να διαγραφεί μόνιμα ο παπαγαλάκος ή να διαγραφούν οι κατηγορίες "Πολιτική", κλπ.
linkHengeo έγραψε:Ένας από τους λόγους που δεν γράφω πολύ πλέον στις επίμαχες κατηγορίες, είναι αυτός:
Από εκεί και πέρα, το ότι κάτω από αυτές τις συνθήκες συζητιέται το θέμα εδώ, εμένα μου δείχνει αρκετή ανεκτικότητα από τους moderators. Και το λέω αυτό έχοντας διαφωνήσει ουκ ολίγες φορές μαζί τους, αλλά τουλάχιστον έχω καταφέρει να το συζητήσω ήρεμα. Ίσως μία λύση όπως η παρακάτω να βοηθούσε:O kanenas έγραψε:Υπάρχει ένα φαινόμενο στο forum, κατά το οποίο όταν συγκεκριμένοι χρήστες ποστάρουν σε ένα τοπικ, με έναν μαγικό τρόπο η συζήτηση μεταμορφώνεται σε λογομαχία (ποιος ξέρει καλύτερα τη τέχνη του κοροϊδεύειν) ή chatάρισμα μέσω forum ή συνεχές τρολλάρισμα ή οτιδήποτε, τέλος πάντων, εμποδίζει άλλους χρήστες να συμμετάσχουν σ'αυτή. Ένα το κρατούμενο.
Falgorn έγραψε:Βασικά, θα ήταν μάλλον καλύτερη λύση το να εμφανίζονται τα νέα posts ομαδοποιημένα ανά subforum. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό όσον αφορά τη δομή του forum. Είναι όμως τελείως, μα τελείως ήσσονος σημασίας το ζήτημα.
palasso έγραψε:Παρ' όλα αυτά να τονίσω μερικά πράγματα γιατί ειπώθηκε νωρίτερα ότι η κατηγορία "Περί ανέμων και υδάτων" χρησιμοποιείται δευτερευόντος για πολιτικά topics.
Η κατηγορία "Περί ανέμων και υδάτων" της οποίας είμαι moderator τους τελευταίους μήνες, υπάρχει για να μπαίνουν topics των οποίων η θεματολογία δεν υπόκειται σε άλλη υπάρχουσα κατηγορία του forum. Τα topics με πολιτική θεματολογία έχουν κατηγορία στο forum στην οποία υπόκεινται. Η κατηγορία αυτή ονομάζεται "Πολιτική". Ως εκ τούτου λοιπόν, κάθε topic με πολιτική θεματολογία θα δημιουργείται στην κατηγορία "Πολιτική". Στην "Περί ανέμων και υδάτων" δεν θα πραγματοποιούνται πολιτικές συζητήσεις ούτε δευτερευόντος, ούτε τριτευόντος. Πράγματι σε πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν αυτή η κατηγορία χρησιμοποιήθηκε εσφαλμένα για πολιτικά topics. Τους τελευταίους όμως μήνες, αυτό έχει αλλάξει και πλέον δεν υπάρχει ενεργή πολιτική συζήτηση σε αυτή την κατηγορία και ούτε θα υπάρξει στο μέλλον γιατί πολύ απλά θα την μεταφέρω στην κατηγορία "Πολιτική".