Κατηγορίες "Περί Ανέμων και Υδάτων" και "Πολιτική" του Forum

Σχόλια, προτάσεις και ατελείωτο καντήλing στους φίλτατους Διαχειριστές.

Συντονιστές: constant, AlexandraDC, markelos

Απάντηση

Θα θέλατε να γίνει κάποια αλλαγή στο ποιες δημοσιεύσεις εμφανίζονται *ως τελευταία νέα* στο Forum;

Το δημοψήφισμα λήγει την Τετ Μαρ 02, 2011 5:11 pm

Όχι, να μείνουν όλα ως έχουν
23
28%
Ναι, να αποκλειστούν από το News Feed κάποιες κατηγορίες
12
15%
Ναι, να μπορώ να επιλέγω σε ποια Forums θα βλέπω "Τελευταία Νέα"
23
28%
Ναι, να εμφανίζονται τα "Τελευταία Νέα" ανα Forum
22
27%
Ναι, κάτι άλλο
2
2%

Σύνολο ψήφων: 82

Άβαταρ μέλους
msl
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μαρία-Σοφία
Facebook ID: 735434828
Επικοινωνία:

Κατηγορίες "Περί Ανέμων και Υδάτων" και "Πολιτική" του Forum

Δημοσίευση από msl »

Οι ακόλουθες δημοσιεύσεις είναι από το topic Καταγγελία - Διευκρίνηση. Δεν ήταν εφικτό να αποσπάσω ολόκληρες τις δημοσιεύσεις, οπότε έκανα quote όσες αναφορές έγιναν στο θέμα. Πάνω δεξιά σε κάθε quote είναι το url της αρχικής δημοσίευσης. Αν θεωρείτε πως ξέχασα κάτι ή πως κάτι δεν ανήκει εδώ, παρακαλείστε να επικοινωνήσετε με pm μαζί μου ώστε να το διορθώσω.

link
farao έγραψε:Είναι τρομερά κουραστικό (για να μην πω κάτι χειρότερο) εν μέσω εξεταστικής να μπαίνω κάθε 4-5 ώρες στο φόρουμ και να έχω 55-86-120 νέες δημοσιεύσεις. Και είναι κουραστικό όχι επειδή με υποχρεώνει κάποιος να τις διαβάσω όλες, αλλά γιατί δημιουργούνται τόσα νέα θέματα (κυρίως "Πολιτικής" και "Περί ανέμων και υδάτων") που κάνουν άλλα ουσιώδη - για αυτήν την περίοδο- θέματα (πχ, Μηχανική 1, Κβαντομηχανική 2, κλπ) να χάνονται μέσα σε έναν ορυμαγδό πολιτικών παρεμβάσεων.

Και για να προχωρήσω το σκεπτικό του Lock'n'Load λίγο παραπέρα: Καταλαβαίνω ότι κάποιοι ονειρεύονται/θέλουν/προσπαθούν να μετατρέψουν το φόρουμ σε δεύτερο ιντιμίντια. Άσχετα με το αν συμφωνεί ή διαφωνεί κάποιος με αυτό το ιντερνετικό μέσο ενημέρωσης: Δε θα ήταν τρομερή αδικία να μετατραπεί το semfe.gr σε μέσο πολιτικής προπαγάνδας; Κατά τη γνώμη μου θα ήταν. Και θα ήταν αδικία και για τους mods-admins αφού θα στοχοποιούνταν από αστυνομίες, κλπ για κάτι που δεν ήταν στις προθέσεις τους. Πρόθεσή τους ήταν και είναι να φτιάξουν ένα site για να βοηθάει εμάς με σημειώσεις, νέα, ανακοινώσεις, κλπ. Site που σε οποιοδήποτε πανεπιστήμιο του εξωτερικού το έχουν καθηγητές και κάνουν αυτή ακριβώς τη δουλειά: περνάνε σημειώσεις από το μάθημά τους για να τις βρίσκουν εύκολα οι φοιτητές, κ.ά....

Είναι λαλακία, λοιπόν, να τους μαμάμε εμείς αυτή την προσπάθεια.

Η άποψή μου, αν και θα ακουστεί ακραία, είναι η εξής: Ή διαγράψτε μόνιμα τον Παπαγαλάκο που μπαίνει εδώ μόνο για να πολιτικολογήσει (έτσι και αλλιώς από άλλη σχολή είναι) ή καταργήστε κατηγορίες, όπως "Πολιτική" και "Περί ανέμων...", ώστε το φόρουμ να καταστεί ένα καθαρά επιστημονικό φόρουμ.
link
Falgorn έγραψε:Όσον αφορά τις απόψεις που εκφράστηκαν άνωθεν από τον farao:
Η ύπαρξη μιας σειράς κατηγοριών προβληματισμού όπως και κυρίως η πολτική
  • Συμβάλλουν ακόμα και με την ύπαρξή τους και μόνο στην ουσιαστική αναβάθμιση του forum σε κάτι παραπάνω από ένα στείρο board ανταλλαγής σημειώσεων. Και η εκτίμηση και η ενημέρωση που γίνεται μέσα από αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να χαθεί.
  • Η πολιτική διαφωνία και αντιπαράθεση είναι δείγμα υγιούς ανθρώπου και βασική διαδικασία οποιασδήποτε κοινωνίας. Αυτό το "δε γουστάρω πολιτική εδώ", δεν είναι θέμα ότι είναι ακραίο, αλλά περισσότερο ότι είναι άρνηση της βασικής διαδικασίας που μας κάνει ανθρώπους και όχι ανθρωπάκια στα μέτρα του "Brave New World" (Aldous Huxley).
  • Η πολιτική αντιπαράθεση γίνεται πρωτίστως σε ένα και δευτερευόντως σε ένα δεύτερο sybforum ("Πολιτική" και "Περί Ανέμων και Υδάτων" αντιστοίχως), οπότε με κανέναν τρόπο δεν παρεμποδίζουν τη ροή της πλειάδας subforums που ασχολούνται με αυστηρώς ακαημαϊκά θέματα.
  • Αν θεωρείτε ότι στις πολιτικές απόψεις που π.χ. εκφράζονται στο topic "Πολιτική" η φάση είναι μονομπλόκ και χρειάζεται αντίλογος, διαβάστε πέντε πράγματα και γίνετε αυτός ο αντίλογος.
  • Στην πραγματική ζωή, όταν υποστηρίζει κάποιος την άποψή του, θα πρέπει να αντιπαρατεθεί με πολλούς που διαφωνούν μαζί του.
  • Ακριβώς υπό αυτές τις συνθήκες τοποθετούμαστε, οπότε μην το παίζετε "μη-μου-άπτου"
link
EfarmosmenosStokos έγραψε:
farao έγραψε:... διαγράψτε μόνιμα τον Παπαγαλάκο που μπαίνει εδώ μόνο για να πολιτικολογήσει (έτσι και αλλιώς από άλλη σχολή είναι) ...
Μαζί σου. Εγώ θα συμφωνούσα σε διαγραφή του Παπαγαλάκου. Δεν ήξερα ότι είναι από άλλη σχολή καν. Μιλάμε για πολιτικό spamming, λες και δε μας έφτανε από τα ΜΜΕ και τις αφίσσες στο δρόμο και τη σχολή. Το φόρουμ είναι για τους Σεμφίτες που θέλουν να πάρουν πτυχίο και όσους θέλουν να τους βοηθήσουν. Οι λοιποί περριττεύουν.
link
farao έγραψε:
Falgorn έγραψε:Όσον αφορά τις απόψεις που εκφράστηκαν άνωθεν από τον farao:
Η ύπαρξη μιας σειράς κατηγοριών προβληματισμού όπως και κυρίως η πολτική
  • Συμβάλλουν ακόμα και με την ύπαρξή τους και μόνο στην ουσιαστική αναβάθμιση του forum σε κάτι παραπάνω από ένα στείρο board ανταλλαγής σημειώσεων. Και η εκτίμηση και η ενημέρωση που γίνεται μέσα από αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να χαθεί.
  • Η πολιτική διαφωνία και αντιπαράθεση είναι δείγμα υγιούς ανθρώπου και βασική διαδικασία οποιασδήποτε κοινωνίας. Αυτό το "δε γουστάρω πολιτική εδώ", δεν είναι θέμα ότι είναι ακραίο, αλλά περισσότερο ότι είναι άρνηση της βασικής διαδικασίας που μας κάνει ανθρώπους και όχι ανθρωπάκια στα μέτρα του "Brave New World" (Aldous Huxley).
  • Η πολιτική αντιπαράθεση γίνεται πρωτίστως σε ένα και δευτερευόντως σε ένα δεύτερο sybforum ("Πολιτική" και "Περί Ανέμων και Υδάτων" αντιστοίχως), οπότε με κανέναν τρόπο δεν παρεμποδίζουν τη ροή της πλειάδας subforums που ασχολούνται με αυστηρώς ακαημαϊκά θέματα.
  • Αν θεωρείτε ότι στις πολιτικές απόψεις που π.χ. εκφράζονται στο topic "Πολιτική" η φάση είναι μονομπλόκ και χρειάζεται αντίλογος, διαβάστε πέντε πράγματα και γίνετε αυτός ο αντίλογος.
  • Στην πραγματική ζωή, όταν υποστηρίζει κάποιος την άποψή του, θα πρέπει να αντιπαρατεθεί με πολλούς που διαφωνούν μαζί του.
  • Ακριβώς υπό αυτές τις συνθήκες τοποθετούμαστε, οπότε μην το παίζετε "μη-μου-άπτου"
Φίλε Falgorn, δεν έχω κανένα πρόβλημα ούτε με την αντιπαράθεση, ούτε με την ίδια την πολιτική. Πάμε στο tvxs.gr να πολιτικολογήσουμε όσο θέλεις. Και στο site του Κούλογλου υπάρχει κατηγορία "Science Fiction" αλλά δεν μπαίνουν 40 άτομα κάθε μέρα να το γεμίζουν με αναλύσεις για τον κυματοσωματιδιακό δυϊσμό ως επίδοξοι Αϊνστάιν. Θα ήταν γελοίο κάτι τέτοιο και ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι το γιατί.

Το ίδιο γελοίο μου φαίνεται και μένα η κατηγορία "Πολιτική" να έχει τα περισσότερα ποστ από οποιαδήποτε άλλη κατηγορία όταν βρισκόμαστε μέσα σε ένα επιστημονικό φόρουμ. Όποιου δεν του αρέσει το "βαρετό board σημειώσεων" μπορεί κάλλιστα να μη μπαίνει εδώ μέσα. Υπάρχει ένα κουμπάκι πάνω αριστερά που λέγεται LOGOUT. Το πατάει και φεύγει.

Επιμένω ότι πρέπει ή να διαγραφεί μόνιμα ο παπαγαλάκος ή να διαγραφούν οι κατηγορίες "Πολιτική", κλπ. Ως τρίτη λύση, προκρίνω το να μπει έγκριση θεμάτων στην "Πολιτική", ώστε οι admin/mods να εγκρίνουν 2-3 θέματα την εβδομάδα που θα έχουν καθαρά ειδησεογραφικό χαρακτήρα και να συζητάμε πάνω σ' αυτά.
link
Dante έγραψε:
farao έγραψε: Το ίδιο γελοίο μου φαίνεται και μένα η κατηγορία "Πολιτική" να έχει τα περισσότερα ποστ από οποιαδήποτε άλλη κατηγορία όταν βρισκόμαστε μέσα σε ένα επιστημονικό φόρουμ. Όποιου δεν του αρέσει το "βαρετό board σημειώσεων" μπορεί κάλλιστα να μη μπαίνει εδώ μέσα. Υπάρχει ένα κουμπάκι πάνω αριστερά που λέγεται LOGOUT. Το πατάει και φεύγει.
Επιμένω ότι πρέπει ή να διαγραφεί μόνιμα ο παπαγαλάκος ή να διαγραφούν οι κατηγορίες "Πολιτική", κλπ.
Συμφωνώ 100% με αυτά. Και επειδή ζούμε σε μία δημοκρατική χώρα και επειδή το θέμα αφορά όλους εμάς, γιατί δεν το λύνουμε με μια ψηφοφορία?
link
Falgorn έγραψε:Προσωπικά θεωρώ για τους παραπάνω λόγους πρέπει να υπάρχουν αυτές οι κατηγορίες. Άσε που υπάρχει όχι απλό κουμπάκι, αλλά ολόκληρος κατάλογος με subforums τα οποία δεν ασχολούνται με πολιτική. Το forum δεν είναι τσιφλίκι κανενός, και μην προσπαθείς να το κάνεις αρχίζοντας τις μεγαλοστομίες περί logout (lockout). Επίσης, ξεκίνησε ως forum φοιτητών, όχι ως προσωπικό site ενός ατόμου, οπότε η σύγκριση με site Κούλογλου είναι τουλάχιστον άστοχη.
link
nikolas_asteri έγραψε:Μπορούμε να ψηφίσουμε σχετικά με το board της πολιτικής αλλα όχι για τη διαγραφή του papagalakos (αυτό λέγεται εξοστρακισμός :P :P ).
Θα μπορούσαν να ληφθούν κάποια πιο ήπια μέτρα βέβαια. Θα μπορούσε, ίσως, να μην εμφανίζονται posts του "Πολιτική" στα τελευταία νέα για παράδειγμα.
link
Falgorn έγραψε:Βασικά, θα ήταν μάλλον καλύτερη λύση το να εμφανίζονται τα νέα posts ομαδοποιημένα ανά subforum. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό όσον αφορά τη δομή του forum. Είναι όμως τελείως, μα τελείως ήσσονος σημασίας το ζήτημα.
link
O kanenas έγραψε:
farao έγραψε:Είναι τρομερά κουραστικό (για να μην πω κάτι χειρότερο) εν μέσω εξεταστικής να μπαίνω κάθε 4-5 ώρες στο φόρουμ και να έχω 55-86-120 νέες δημοσιεύσεις.
Αν και είναι και για τους admins/mods κουραστικό, δεν έχουμε καμία δουλειά να περιορίσουμε τα posts που γίνονται στην κατηγορία "Πολιτική". Αν υπάρχουν χρήστες που ενδιαφέρονται για οποιαδήποτε συζήτηση, καλώς να γίνει. Αν υπάρχουν χρήστες που ενοχλούνται απ'αυτό, η καλύτερη επιλογή είναι να εκφράσουν την ενόχλησή τους (πχ, ανοίγοντας ένα topic στο "Forum & Portal") και να συζητήσουμε πιθανές λύσεις.
Falgorn έγραψε:Βασικά, θα ήταν μάλλον καλύτερη λύση το να εμφανίζονται τα νέα posts ομαδοποιημένα ανά subforum. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό όσον αφορά τη δομή του forum. Είναι όμως τελείως, μα τελείως ήσσονος σημασίας το ζήτημα.
Για παράδειγμα, αυτή είναι μία πρόταση. Δεν βοηθάει ιδιαίτερα τον συντονισμό των συζητήσεων, αλλά υποθέτω θα βοηθάει στην περιήγηση των χρηστών στο forum.
farao έγραψε:Και για να προχωρήσω το σκεπτικό του Lock'n'Load λίγο παραπέρα: Καταλαβαίνω ότι κάποιοι ονειρεύονται/θέλουν/προσπαθούν να μετατρέψουν το φόρουμ σε δεύτερο ιντιμίντια. Άσχετα με το αν συμφωνεί ή διαφωνεί κάποιος με αυτό το ιντερνετικό μέσο ενημέρωσης: Δε θα ήταν τρομερή αδικία να μετατραπεί το semfe.gr σε μέσο πολιτικής προπαγάνδας; Κατά τη γνώμη μου θα ήταν. Και θα ήταν αδικία και για τους mods-admins αφού θα στοχοποιούνταν από αστυνομίες, κλπ για κάτι που δεν ήταν στις προθέσεις τους. Πρόθεσή τους ήταν και είναι να φτιάξουν ένα site για να βοηθάει εμάς με σημειώσεις, νέα, ανακοινώσεις, κλπ. Site που σε οποιοδήποτε πανεπιστήμιο του εξωτερικού το έχουν καθηγητές και κάνουν αυτή ακριβώς τη δουλειά: περνάνε σημειώσεις από το μάθημά τους για να τις βρίσκουν εύκολα οι φοιτητές, κ.ά....
Προσωπικά, δε νιώθω κάποια τέτοια απειλή. Είναι ξεκάθαρος ο χαρακτήρας του semfe.gr. Δεν αποτελεί forum κανενός κινήματος. Είναι το site των φοιτητών της ΣΕΜΦΕ, το οποίο βέβαια, είναι ανοιχτό σε όλους και όχι μόνο σεμφίτες, και πέρα από θέματα ακαδημαϊκά, φιλοξενεί και συζητήσεις επί παντός επιστητού. Το ποια είναι η πρόθεσή μας είναι εντελώς άκυρη συζήτηση, καθώς το forum αυτό υπάρχει από το 2006 και δημιουργήθηκε από άλλους, οι οποίοι τώρα πλέον έχουν απομακρυνθεί (ο καθένας για τους λόγους του). Μάλιστα, πριν το 2006 το ίδιο forum υπήρχε υπό το domain της ΕΔΡΑς. Οπότε, τρέχα γύρευε για τις προθέσεις των δημιουργών του semfe.gr..
link
lunatic έγραψε:Συμφωνώ και γω ότι το φόρουμ ειναι σε μεγάλο βαθμό μερος πολιτικής προπαγάνδας-προσηλυτισμού.Πιστεύω ότι η πρόταση του falgorn να μην εμφανίζονται στα νεα μηνύματα τα θέματα της πολιτικής είναι πολύ καλή και νομίζω πολύ εύκολη να υλοποιηθεί.
link
Chris έγραψε:
Dante έγραψε:
farao έγραψε: Το ίδιο γελοίο μου φαίνεται και μένα η κατηγορία "Πολιτική" να έχει τα περισσότερα ποστ από οποιαδήποτε άλλη κατηγορία όταν βρισκόμαστε μέσα σε ένα επιστημονικό φόρουμ. Όποιου δεν του αρέσει το "βαρετό board σημειώσεων" μπορεί κάλλιστα να μη μπαίνει εδώ μέσα. Υπάρχει ένα κουμπάκι πάνω αριστερά που λέγεται LOGOUT. Το πατάει και φεύγει.
Επιμένω ότι πρέπει ή να διαγραφεί μόνιμα ο παπαγαλάκος ή να διαγραφούν οι κατηγορίες "Πολιτική", κλπ.
Συμφωνώ 100% με αυτά. Και επειδή ζούμε σε μία δημοκρατική χώρα και επειδή το θέμα αφορά όλους εμάς, γιατί δεν το λύνουμε με μια ψηφοφορία?
Υπάρχει ένα κουμπί πάνω δεξιά που λέει View new posts. Αυτό σου κατεβάζει μια σειρά από topics που έχουν καινούριες δημοσιεύσεις. Άν θες τα βλέπεις όλα, αν δεν θες από την άλλη, δεν τα βλέπεις. Εγω άμα θέλω να διαβάσω για ένα μάθημα που γράφω σε λίγες μέρες πάω και διαβάζω το αντίστοιχο topic και αγνοώ την πολιτική για την ώρα. Είναι θέμα επιλογής σου και δεν μπορείς να στερήσεις από άλλους χρήστες να ποστάρουν στην πολιτική επειδή τους αρέσει. Άμα εσένα δε σου αρέσει ένας πίνακας ζωγραφικής δεν θα πας να τον σκίσεις αλλά θα κοιτάξεις κάποιον άλλο.
link
Hengeo έγραψε:Ένας από τους λόγους που δεν γράφω πολύ πλέον στις επίμαχες κατηγορίες, είναι αυτός:
O kanenas έγραψε:Υπάρχει ένα φαινόμενο στο forum, κατά το οποίο όταν συγκεκριμένοι χρήστες ποστάρουν σε ένα τοπικ, με έναν μαγικό τρόπο η συζήτηση μεταμορφώνεται σε λογομαχία (ποιος ξέρει καλύτερα τη τέχνη του κοροϊδεύειν) ή chatάρισμα μέσω forum ή συνεχές τρολλάρισμα ή οτιδήποτε, τέλος πάντων, εμποδίζει άλλους χρήστες να συμμετάσχουν σ'αυτή. Ένα το κρατούμενο.
Από εκεί και πέρα, το ότι κάτω από αυτές τις συνθήκες συζητιέται το θέμα εδώ, εμένα μου δείχνει αρκετή ανεκτικότητα από τους moderators. Και το λέω αυτό έχοντας διαφωνήσει ουκ ολίγες φορές μαζί τους, αλλά τουλάχιστον έχω καταφέρει να το συζητήσω ήρεμα. Ίσως μία λύση όπως η παρακάτω να βοηθούσε:
link
palasso έγραψε:Παρ' όλα αυτά να τονίσω μερικά πράγματα γιατί ειπώθηκε νωρίτερα ότι η κατηγορία "Περί ανέμων και υδάτων" χρησιμοποιείται δευτερευόντος για πολιτικά topics.

Η κατηγορία "Περί ανέμων και υδάτων" της οποίας είμαι moderator τους τελευταίους μήνες, υπάρχει για να μπαίνουν topics των οποίων η θεματολογία δεν υπόκειται σε άλλη υπάρχουσα κατηγορία του forum. Τα topics με πολιτική θεματολογία έχουν κατηγορία στο forum στην οποία υπόκεινται. Η κατηγορία αυτή ονομάζεται "Πολιτική". Ως εκ τούτου λοιπόν, κάθε topic με πολιτική θεματολογία θα δημιουργείται στην κατηγορία "Πολιτική". Στην "Περί ανέμων και υδάτων" δεν θα πραγματοποιούνται πολιτικές συζητήσεις ούτε δευτερευόντος, ούτε τριτευόντος. Πράγματι σε πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν αυτή η κατηγορία χρησιμοποιήθηκε εσφαλμένα για πολιτικά topics. Τους τελευταίους όμως μήνες, αυτό έχει αλλάξει και πλέον δεν υπάρχει ενεργή πολιτική συζήτηση σε αυτή την κατηγορία και ούτε θα υπάρξει στο μέλλον γιατί πολύ απλά θα την μεταφέρω στην κατηγορία "Πολιτική".
I'm not a bitch, I just have a low tolerance for bullshit ..

:: Αθλητικός Όμιλος Πήγασος Κυψέλης
::
farao
Banned
Real Name: Vaggelis
Facebook ID: 0

Re: Κατηγορίες "Περί Ανέμων και Υδάτων" και "Πολιτική" του F

Δημοσίευση από farao »

Falgorn έγραψε:Προσωπικά θεωρώ για τους παραπάνω λόγους πρέπει να υπάρχουν αυτές οι κατηγορίες. Άσε που υπάρχει όχι απλό κουμπάκι, αλλά ολόκληρος κατάλογος με subforums τα οποία δεν ασχολούνται με πολιτική. Το forum δεν είναι τσιφλίκι κανενός, και μην προσπαθείς να το κάνεις αρχίζοντας τις μεγαλοστομίες περί logout (lockout). Επίσης, ξεκίνησε ως forum φοιτητών, όχι ως προσωπικό site ενός ατόμου, οπότε η σύγκριση με site Κούλογλου είναι τουλάχιστον άστοχη.
Φίλε Φάλγκορν (εξακολουθώ να σε αποκαλώ «φίλο» παρ' όλο που μου επιτίθεσαι με χαρακτηρισμούς όπως «μη-μου-άπτου» και «τσιφλικάς»), καταρχήν δεν είχα καμία πρόθεση να κάνω το φόρουμ τσιφλίκι μου. Όπως πολύ σωστά είπες το φόρουμ είναι τσιφλίκι όλων των φοιτητών της ΣΕΜΦΕ, άρα αν είναι τσιφλίκι δικό μου, είναι και δικό σου είναι και του Κρις. Ο παπαγαλάκος που κολλάει, όμως, στο θέμα αυτό; Είναι ακόμα στη ΣΕΜΦΕ; Όχι. Επομένως, ο μόνος λόγο που θα δικαιολογούσα την παρουσία του εδώ μέσα είναι να ενδιαφέρεται για επιστημονικά θέματα της σχολής μας ή για κάποια κοινά μαθήματα, αν έχουμε κοινά μαθήματα με τους Μεταλλειολόγους. Κάνει κάτι τέτοιο; Όχι. Και σα να μην φτάνει αυτό, μονίμως αναστατώνει την εύρυθμη λειτουργία του σάιτ. Με βάση, λοιπόν, την αρχή «το δικαίωμά σου τελειώνει εκεί που ξεκινά τα δικαίωμα του άλλου», ο παπαγαλάκος έχει χάσει προ πολλού το δικαίωμά του να εισέρχεται στο φόρουμ της ΣΕΜΦΕ.

Πάμε τώρα στο θέμα με τον Κούλογλου. Εγώ δε συνέκρινα το καθεστώς ιδιοκτησίας του tvxs.gr με το semfe.gr. Σου έφερα ένα παράδειγμα με αντίστροφο χαρακτήρα το οποίο απέφυγες να σχολιάσεις τεχνηέντως. Το tvxs.gr, άσχετα με το αν ανήκει σε έναν δημοσιογράφο ή σε μία ομάδα ιδεολόγων αναρχικών, είναι ένα πολιτικό - ειδησεογραφικό σάιτ. Εκεί μέσα σχολιάζουν κατά 90% θέματα πολιτικής και κατά 10% κανένα πολιτιστικό ή επιστημονικό ζήτημα. Αν συνέβαινε το αντίστροφο, δηλαδή να σχολιάζουν κατά 90% πολιτιστικά - επιστημονικά θέματα και κατά 10% πολιτική, δε θα αισθανόσουν ότι το συγκεκριμένο σάιτ έχει χάσει τον προσανατολισμό του; Δε θα σου φαινόταν παράταιρη η όλη φάση; Αυτό ακριβώς συμβαίνει και εδώ μέσα, αλλά από την αντίστροφή μεριά. Δεν είπα να μη μιλάμε για πολιτική ή να μην κρίνουμε την κυβέρνηση. Αλλά το να συζητάμε πιο συχνά τα ίδια και τα ίδια πολιτικά θέματα (γιατί όλο τα ίδια λέμε!) και να παραμελούμε τα επιστημονικά, είναι τουλάχιστον παράλογο (για μένα πάντα). Αν δε μπορείς να καταλάβεις τί εννοώ, πάρε σαν παράδειγμα το ιντιμίντια. Πώς θα σου φαινόταν να πλασάρεται στον κόσμο ως ένα ανεξάρτητο ειδησεογραφικό σάιτ και μέσα σ' αυτό να διεξάγονται κατά 90% συζητήσεις για όπερα και φυσικοχημεία; Δε θα σου φαινόταν παράλογο;

Για να προχωρήσω το θέμα και λίγο παρακάτω: Ποιος είναι αυτός που συμπεριφέρεται αλαζονικά, όταν μονίμως έχει μία απάντηση για όλα, κρίνει τους πάντες και τα πάντα και μιλάει σαν παντογνώστης, λέγοντας με θρασύτητα ότι θα αγνοήσει τους κανόνες του φόρουμ, όποιοι και αν είναι αυτοί; Ποιος είναι αυτός που συμπεριφέρεται αλαζονικά, όταν εσύ ο ίδιος ζητάς ιντερνετική τιμωρία από τους admins για συμπαράσταση διαμαρτυρίας στον παπαγαλάκο, σαν να βρίσκεσαι σε ριάλιτι που απαρνείσαι τα 50.000 ευρώ και φεύγεις από το σπίτι του Μπίγκ Μπράδερ για να πάτε με την κοπέλα σου να παντρευτείτε; Έτσι, εσύ ο ίδιος απαξιώνεις την αξία του ban, αφού πολλοί νομίζουν ότι τιμωρούμε για πλάκα ο ένας τον άλλον μέσα στο φόρουμ ή «ζητάμε και εμείς αποβολή από τον καθηγητή για να βγούμε μαζί με τον φίλο μας έξω από την τάξη και να κατέβουμε στην αυλή να παίξουμε μπάλα». Εγώ, λοιπόν, δεν εξέφρασα καμία μεγαλοστομία. Είπα το αυτονόητο: Βρισκόμαστε σε ένα επιστημονικό φόρουμ και ο κόσμος που μας παρακολουθεί ελάχιστα ενδιαφέρεται για ανελέητη ενημέρωση σε πολιτικά θέματα. Αν θέλει κάτι τέτοιο θα απευθυνθεί στο tvxs.gr. Αυτό αποδεικνύει και το γεγονός ότι στις πολιτικές συζητήσεις συμμετέχουΜΕ 10-15 άτομα όλα κι όλα. Όποιος θέλει το αποδέχεται αυτό και συνεχίζει. Όποιος δε θέλει, βγαίνει και δεν ξαναμπαίνει εδώ μέσα. Θα σε παρακαλούσα, συνεπώς, να είσαι πιο ευγενικός μαζί μου και να διαβάζεις συνολικά τις τοποθετήσεις μου πριν βγάλεις συμπεράσματα για μένα.

Τέλος, για να είμαι δίκαιος απέναντι στον παπαγαλάκο, αν είναι να διαγραφεί μόνιμα, εννοείται πως το ίδιο απαιτώ να συμβεί και στους Φέκαλτι και Τσόλκα, διότι και αυτοί είναι άσχετοι με τη σχολή μας και διαταράσσουν την εύρυθμη λειτουργία του φόρουμ μας (ειδικά ο Φέκαλτι).
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri
Real Name: nikolas?

Δημοσίευση από nikolas_asteri »

Όποιος ακουμπήσει τον Δάσκαλο, θα έχει να κάνει μαζί μου :P
Άβαταρ μέλους
antony07
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Αντώνης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από antony07 »

farao έγραψε: Τέλος, για να είμαι δίκαιος απέναντι στον παπαγαλάκο, αν είναι να διαγραφεί μόνιμα, εννοείται πως το ίδιο απαιτώ να συμβεί και στους Φέκαλτι και Τσόλκα, διότι και αυτοί είναι άσχετοι με τη σχολή μας και διαταράσσουν την εύρυθμη λειτουργία του φόρουμ μας (ειδικά ο Φέκαλτι).
Στο forum, παρότι forum φοιτητών ΣΕΜΦΕ, είναι ελεύθεροι να συμμετάσχουν όλοι. Αλλιώς, θα μπορούσε πολύ εύκολα να μπει η ρύθμιση κατά το register να γίνονται αποδεκτά mails της μορφής "ge*****@central.ntua.gr" (aka φοιτητής ΣΕΜΦΕ).

Δεν συμμετέχω ενσυνείδητα στην παραπάνω κουβέντα, και θα ήθελα να αιτιολογήσω την αποχή μου ως εξής:

Είναι τουλάχιστον γελοίες, κατά την γνώμη μου, οι "υστερίες" και οι απαιτήσεις να αλλάξει ο χαρακτήρας του φόρουμ, να γίνει φόρουμ μαθημάτων, να εμφανίζεται η "Πολιτική" σε διαφορετικά news κλπ κλπ. Το σεμφε.γρ είναι ένα ακαδημαϊκό site γενικού περιεχομένου.
Το κατά πόσο είναι "πολιτικοποιημένο", ή "ακροαριστερό", διαμορφώνεται ανάλογα με την πλειοψηφία των χρηστών που είναι πολιτικοποιημένοι ή αριστεροί. Ποιος είναι ο καθένας σας (αναφέρομαι στους επίδοξους διαδικτυακούς ρεβιζιονιστές) να ορίσει ratio ακαδημαϊκότητας/επιστημονικότητας/πολιτικοποίησης?
Γι' αυτό, στο new posts, εμφανίζεται και το forum στο οποίο βρίσκεται το αντίστοιχο τόπικ, για να επιλέγετε τι θα διαβάσετε και τι όχι.

Οπότε, το φόρουμ δεν έχει λόγο ούτε να σπάσει indymedia.semfe.gr και notes_news-for-nerds.semfe.gr (γιατί ακούστηκε ότι πρέπει να μιλάμε μόνο για μαθήματα-εξετάσεις-θέματα-σημειώσεις). Προσαρμόζεται ανάλογα με τις προτιμήσεις των χρηστών του, όποιοι και να είναι αυτοί.

Εμπειρικά, πριν και κατά την διάρκεια της εξεταστικής μεσουρανούν τα Μαθήματα (ευνόητο) και η Πολιτική (λόγω του ότι οι περισσότεροι διαβάζουν, είναι σπίτι, και θέλουν να αλλάξουν λίγο αντικείμενο σκέψης), και μετά το "Περί ανέμων και υδάτων". Έτσι ήταν, και στατιστικά έτσι θα γίνεται για το άμεσο μέλλον (μέχρι δλδ να αλλάξει ουσιωδώς σύσταση των χρηστών στο φόρουμ).

Αν σας ενδιαφέρει, μετά από συζήτησεις, σκέφτομαι μετά την εξεταστική να ποστάρω τακτικά στα "Ζητήματα Μαθηματικών" νέα και άρθρα προς συζήτηση (θα προσπαθήσω όσο γίνεται ευρεία, και όχι στο πλαίσιο αυτών που ασχολούμαι). Παροτρύνω λοιπόν, όποιο άλλο θέλει, να "ψηθεί", γιατί έχουμε παραμελήσει αυτή τη γωνίτσα του φόρουμ, που θα ενδιαφέρει και πολλούς. Πχ, κανείς δεν πόσταρε τελικά αν ή όχι....
"Ωραία παιδιά κατάχαμα κυλάει
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας
θυμάστε, Colin de Cayeux τον λέγανε
το άσυλο εμπιστεύτηκε ναι σαν κι εσάς,
σημάδεψε ο μπάτσος και τον ξέκανε
"
Άβαταρ μέλους
Casus_Belli
Real Name: Paul

Δημοσίευση από Casus_Belli »

Από τη στιγμή που ο τίτλος του forum είναι "φοιτητές ΣΕΜΦΕ" οφείλει, όχι μόνο να διατηρεί το ελάχιστο όριο αντικειμενικότητας και επιστημονικότητας, αλλά και να εκφράζει το ΣΥΝΟΛΟ των φοιτητών της ΣΕΜΦΕ.
Αν κάποιοι ονειρεύονται ένα πολιτικό καφενείο μπορούν να το ψάξουν αλλού ή απλώς να αλλάξουν το όνομα του σάιτ.
Άβαταρ μέλους
Falgorn
Real Name: Hector-Xavier
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Falgorn »

• Το θεμα δεν είναι αν βάζεις ένα "φίλε" ή γράφεις μη το "'σεις και με 'σας". Το θέμα είναι το περιεχόμενο αυτού που λες. Αυτό κρίνω.
  • Ο πληθυντικός που χρησιμοποίησα πριν από το "μη-μου-άπτου" βρίσκεται εκεί επειδή δεν απευθυνόμουν προσωπικά σε κάποιον, αλλά απαντούσα σε μια λογική που υπάρχει και υποστηρίζει πως οι αριστερές ιδέες λυμαίνονται το semfe.gr ενώ η λογική αυτή καταπιέζεται από την κόκκινη πλημμύρα. Από αριθμητικής και λογικής πλευράς, το αντίθετο συμβαίνει. Αν κάποιος δεν παίρνει μέρος σε συζητήσεις παρά σπανιότατα, δε μπορεί μετά να παραπονιέται που δεν ακούγεται η άποψή του.
  • Όσο για τα περί "τσιφλικιού", να σου θυμίσω πως μόλις είχε προηγηθεί post σου όπου έγραφες συνοπτικά πως "όποιου δεν του αρέσει αυτό που θεωρώ ότι πρέπει να γίνει το semfe.gr, να βγει από το forum". Αυτό το αντιλαμβάνομαι ως επείδηξη κυριαρχικότητας πάνω στο forum και ως τέτοιο το κρίνω.
Η άποψή μου για το forum, την οποία απ' όσο έχω δει συμμερίζονται και αρκετοί άλλοι, συμπεριλαμβάνοντας μέλη του moderation, τα οποία στην τελική έχουν και λόγο πάνω στο τί γίνεται είναι πως είναι ανοιχτό και σε κόσμο εκτός της Σ.Ε.Μ.Φ.Ε. Ο papagalakos ήταν, είναι και θα είναι ο ΣΕΜΦίτης της καρδιάς μας.

Στου Κούλογλου. Έκανα παρανόηση. Νόμιζα ότι αναφερόσουν σε κάποιο προσωπικό site του Κούλογλου. Ως εκ τούτου, επανατοποθετούμαι.

Το tvxs.gr δεν είναι forum. Τα θέματα ανοίγουν, απ' όσο μπορώ να καταλάβω, από την συντακτική ομάδα που έχει την ευθύνη της λειτουργίας του site, με θεματολογία η οποία στο τελικό στάδιο καθορίζεται από την ίδια.
Σε ένα forum όπως το δικό μας, υπάρχει ένας αριθμός ενοτήτων (subforums) και μια σειρά από topics τα οποία παραμένουν πάνω-πάνω πάντα στα subforums και σχηματίζουν τη ραχοκοκκαλιά της κάθε υποενότητας. Μεταξύ άλλων, το moderation φροντίζει να γίνεται σεβαστή αυτή η διάταξη μετακινώντας posts και topics ή και δημιουργώντας καινούρια subforums αν χρειαστεί.
Από εκεί και πέρα όμως, η ουσία και η ποιοτική διαφορά ενός forum είναι πως οι ίδιοι οι χρήστες καθορίζουν, εμπλουτίζουν-διαμορφώνουν την υπόλοιπη θεματολογία και το χαρακτήρα του. Στο semfe.gr σαφώς και θα δεχτώ τις διαλεκτικές σχέσεις μεταξύ φυσιογνωμίας-χρηστών-moderation, αλλά σε αυτόν τον ουσιώδη πυρήνα που κάνει ένα forum αυτό που είναι δε δέχομαι εκπτώσεις.

Ως εκ τούτου, στο tvxs.gr ναι, θα ήταν στα όρια του γελοίου ίσως να trollάρει το 90% των χρηστών, ασχολούμενο με πράγματα άσχετα από τις δημοσιεύσεις που καλείται να σχολιάσει. Αν αυτό γινόταν στο indymedia, τότε αυτό θα σήμαινε και ποιοτική αλλαγή τόσο του κοινού του, όσο και του mοderation εκεί. Θ' άλλαζε κι η σχέση μου με το indymedia. Δε θα καθόμουν ως internet whiner να αναπολώ τις παλιές καλές μέρες όμως. Έχω και ζωή. (όταν δεν έχω εξεταστική)

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι το γιατί θεωρείς πως η δραστηριότητα ενός subforum (όπως διευκρίνησε κι ο palasso) παρεμποδίζει την πλειάδα των άλλων subforums που ασχολούνται με τα ακαδημαϊκά θέματα και το κάθε μάθημα και ακαδημαϊκό ζήτημα ξεχωριστά. Προσωπικά θεωρώ ότι εκείνα τα topics πάνε μια χαρά και δεν παρεμποδίζονται από κάτι. Και αντικειμενικά, σπανιότατα trollάρονται.

Ως ειδικά topics, τα ακαδημαϊκά έχουν κίνηση όποτε υπάρχει συγκεκριμένος λόγος, δηλαδή σε εξετστικές, όποτε παίζει κάποια παρανόηση η κακή ενημέρωση κι οργάνωση σε σχέση με κάποιο μάθημα, όποτε κάποιος χρειάζεται βοήθεια και ούτω κάθ' εξής.

Τα topics που άπτονται της πολιτικής είναι λογικό κι επόμενο να αποτελούν χώρο αντιπαράθεσης. Οι πολιτικές απόψεις είναι διαφορετικές, οι καιροί που διανύουμε για αντικειμενικούς λόγους τις πολώνουν, και όπως και να το κάνουμε, κάνοντας ένα βήμα πίσω και βλέποντας τη μεγάλη εικόνα, η πολτική έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία από τις σημειώσεις και το πότε γίνεται μια αναπλήρωση. Οπότε οι αντιπαραθέσεις είναι φυσικές κι επόμενες. Το ότι είναι αριθμητικά λίγα τα άτομα που συμμετέχουν στις πολιτικές συζητήσεις είναι και σφάλμα των συμμετεχόντων, αν κάνουν (ενίοτε κάνουμε) τη συζήτηση κώλο κόβοντας τη διάθεση κάποιου να συμμετάσχει.

Το γεγονός ότι έχουν έναν μη αμελητέο view count σημαίνει όμως πως υπάρχει ενδιαφέρον για το τί λέγεται. Το θεωρώ δυνητικά γόνιμη πλατφόρμα πολιτικού προβληματισμού και αντιπαράθεσης. Γι αυτό και τοποθετούμαι εδώ.

Αν δεν ήταν έτσι, δε θα ασχολούμουν με το forum, για προσωπικούς λόγους που έχουν να κάνουν με το πως αντιμετωπίζω τις σπουδές μου και τους οποίους δεν προτίθεμαι να αναλύσω.

Η πρότασή μου είναι πως αν αυτό είναι δυνατόν, τα new posts να εμφανίζονται ομαδοποιημένα ανά subforum. Π.χ.

New Posts : 623
  • Πολιτική: 228
  • Περί ανέμων και Υδάτων: 123
  • Ακαδημαϊκά: 43
  • Τέταρτο Έτος: 4
κ.λπ.

Και με click σε κάποιο subforum να γίνεται expand, ή να ανοίγει νέα σελίδα/tab με τα νέα posts εκεί. Νομίζω πως η πλοήγηση θα είναι πιο ευχάριστη για το μάτι, ειδικά για όποιον έχει μέρες να μπει στο forum, π.χ. επειδή έχει ζωή.

Όσον αφορά την αίτησή μου για ban, η οποία απ' όσο βλέπω δεν έχει γίνει δεκτή (και δεν πρόκειται όπως το κόβω), την έκανα ως ένδειξη αλληλεγγύης στον papagalakos, έμπρακτης δήλωσης πως η επέκταση του ban με αυτόν τον τρόπο για εμένα ξεπέρασε τα όρια και για απονομιμοποίηση-απαξίωση του ban ως τρόπου ελέγχου.
Όλοι λένε τ’ ορμητικό ρέμα βίαιο

Μά την κοίτη του ποταμού που το κρατάει

Κανείς δεν τη λέει βίαιη.

Bertolt Brecht

Η προπαγάνδα της ημέρας ಠ_ರೃ
Άβαταρ μέλους
O kanenas
Real Name: Αφροξυλάνθη
Τοποθεσία: Within search engines that search engines that search
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O kanenas »

Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο με το παραπάνω post του Falgorn (πέραν του ".-"). Και η ιδέα του μου φάνηκε πολύ πολύ καλή.
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
Άβαταρ μέλους
fakiris
Real Name: Pedro Almodovar

Δημοσίευση από fakiris »

Μάγκες ακούστηκαν κάποια ενδιαφέροντα πράγματα απο ειδήμονες (και δεν ειρωνεύομαι) του forum και μη. Δεν θέλω να πώ πολλά, αλλά θα πώ και εγώ με την σειρά μου ότι δεν με εκπροσωπούν πολλά πράγματα σε αυτό το forum, έτσι όπως έχει τουλ. διαμορφωθεί τους τελευταίους μήνες που μπαινω. Και εντάξει θα μου πείς: "Ρε μόρτη, δεν σου έβαλε κανείς το τουφέκι στο κεφάλι να ασχολείσαι σώνει και καλά με κάτι που δεν συμφωνείς!". Έλα μου όμως που αυτό το site φέρει το όνομα μιας σχολής της οποίας τυγχάνει να είμαι φοιτητής. Ε, πώς να το κάνουμε ρε παιδιά?

Σκέψου να μπαίνει κάποιος που γουστάρει μαθηματικά και σκέφτεται να δηλώσει τη ΣΕΜΦΕ και αντί για επιστήμη, να διαβάζει τις παπαγαλάκιες αναλύσεις για το άν ο Λένιν έκανε την κομινφόρμ ή η κομινφόρμ τον Λένιν... :P

Τύφλα να χει ο Γεωργίου...χεχε :fball: :partyman: :partyman:
Άβαταρ μέλους
antony07
Forum Moderator
Forum Moderator
Επικοινωνία:

fakiris έγραψε:Σκέψου να μπαίνει κάποιος που γουστάρει μαθηματικά και σκέφτεται να δηλώσει τη ΣΕΜΦΕ και αντί για επιστήμη, να διαβάζει τις παπαγαλάκιες αναλύσεις για το άν ο Λένιν έκανε την κομινφόρμ ή η κομινφόρμ τον Λένιν... :P

Τύφλα να χει ο Γεωργίου...χεχε :fball: :partyman: :partyman:
Γι' αυτό όποιος μπαίνει να δει για την ΣΕΜΦΕ, θα μπει στα Ακαδημαϊκά και όχι στα Πολιτικά. Με την ίδια λογική, αν έβλεπε τα Αθλητικά θα νόμιζε ότι παίζουμε μπάλα στα αμφιθέατρα...

Δεν θέλει και πολύ μυαλό...
"
Άβαταρ μέλους
Malefino
Real Name: Thomas
Facebook ID: 2147483647

Δημοσίευση από Malefino »

antony07 έγραψε:Γι' αυτό όποιος μπαίνει να δει για την ΣΕΜΦΕ, θα μπει στα Ακαδημαϊκά και όχι στα Πολιτικά. Με την ίδια λογική, αν έβλεπε τα Αθλητικά θα νόμιζε ότι παίζουμε μπάλα στα αμφιθέατρα....
Ψήσου!!! :fball: :fball: :lol: :lol: :lol: :lol:
Αν αγαπάς θα φας πακέτο
κι αν μ'αγαπάς θα φας μπουκέτο.

VoxPopuli: producer, beatmaker and dj
https://soundcloud.com/voxpopuli2
https://voxpopuli2.bandcamp.com

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε: ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!
https://rocinante.gr
palasso
Real Name: Vassilis

Δημοσίευση από palasso »

Off Topic
[quote="antony07"]Πχ, κανείς δεν πόσταρε τελικά αν ή όχι....[/quote]
Αααα θα σε μαλώσω... Δεν προσέχεις τα posts μου... Για ρίξε μια ματιά ένα post πριν το δικό σου :e_wink:

Συμφωνώ κι εγώ με την πρόταση του Falgorn για την εμφάνιση των νέων posts. Είχα προτείνει και πριν ένα μήνα να έκανα λίγο coding μετά την εξεταστική να μπορεί κάποιος όταν βλέπει τα νέα στην αρχική σελίδα ή πατώντας "νέα" να επιλέγει αν θέλει να βλέπει τα πολιτικά. Γενικά πιστεύω πως αν δεν εμφανιστούν τεχνικές δυσκολίες θα πραγματοποιηθεί μέχρι να αρχίσει η επόμενη εξεταστική. Οπότε και θα λυθεί κάθε πρόβλημα θαψίματος των ακαδημαϊκών θεμάτων από τα πολιτικά στο "νέα" καθώς ομολογουμένως τα πολιτικά είναι πολλά...
Άβαταρ μέλους
msl
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μαρία-Σοφία
Facebook ID: 735434828
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από msl »

snodrion έγραψε:Πέρα από αυτό το τόπικ θα ήταν καλό να υπήρχε ένα τόπικ για ιδέες γενικά για το φορουμ.Να μπορεί ο καθένας να γράφει την ιδέα του.Και στο τέλος να έχουμε μαζέψει όσες ιδέες είναι υλοποιήσημες και να τις συζητάμε.Υπάρχει κάτι τέτοιο?Επίσης θα μπορούσε να υπάρχει ένα τόπικ για παράπονα!...
Συνήθως κάθε topic ανοίγει για να εξυπηρετήσει κάποιο συγκεκριμένο σκοπό. Οπότε δε νομίζω να υπάρχει κάτι τόσο γενικό όσο αυτό που προτείνεις. Όμως, αν θες, ανοίγεις ένα στην υπάρχουσα Κατηγορία (Forum & Portal) και λες ό,τι θέλεις .. ;)
I'm not a bitch, I just have a low tolerance for bullshit ..

:: Αθλητικός Όμιλος Πήγασος Κυψέλης
::
Άβαταρ μέλους
antony07
Forum Moderator
Forum Moderator
Επικοινωνία:

Off Topic
[quote="palasso"]
Αααα θα σε μαλώσω... Δεν προσέχεις τα posts μου... Για ρίξε μια ματιά ένα post πριν το δικό σου :e_wink:[/quote]

Δεν εννοώ ακριβώς αυτό. Ουδείς έβγαλε άκρη στο αχανές wiki του Νίλσεν. Εννοούσα, να βάλουμε κανένα (πιο προσιτό) λινκ με μια δική μας σύνοψη, να μπει κάποιος να ρωτήσει "Τι είναι ρε παιδιά P vs NP", να απαντήσουμε, και να γίνει συζήτηση... Γι'αυτό το λέμε φόρουμ, και όχι κοινόχρηστο επιστημονικό μπλογκ. :roll: :mrgreen:
"
Άβαταρ μέλους
Casus_Belli
Real Name: Paul

Δημοσίευση από Casus_Belli »

antony07 έγραψε:Γι' αυτό όποιος μπαίνει να δει για την ΣΕΜΦΕ, θα μπει στα Ακαδημαϊκά και όχι στα Πολιτικά. Με την ίδια λογική, αν έβλεπε τα Αθλητικά θα νόμιζε ότι παίζουμε μπάλα στα αμφιθέατρα...

Δεν θέλει και πολύ μυαλό...
Πιο εφικτό είναι το μπάσκετ στα καλάθια των αχρήστων :e_geek:
Αλλά νομίζω ότι χάνουμε την ουσία του θέματος...
Άβαταρ μέλους
fakiris
Real Name: Pedro Almodovar

Δημοσίευση από fakiris »

Εμένα προσωπικά δεν μ' αρέσει η συγκεκριμένη πρότασή για νέα post. Περίμενα κάτι πιο σοβαρό.

Αntony το σχόλιο σου είναι λιγάκι μούφα (σόρυ...), γιατί απλά αφήνει πολύ ξεχείλωμα στο τί μπορεί να γράφεται και να περνάει σα γραμμή εδώ μέσα, ασχέτα απο την αισθητική και τα πραγματικά ενδιαφέροντα των περισσοτέρων semfe-ιτών. Με την ίδια λογική θα μπορούσα να προτείνω με την σειρά μου να μπούνε:

1. new posts ΠΚΣ
2. new posts ΔΑΠ
3. new posts ΕΑΑΚ
4. new posts ΠΑΣΟΚ
...
κοκ

Γιατί να μην φιλοξενούνται και οι φωνές των κομμάτων της σχολής? Αυτές δεν έχουν δικαίωμα να εκπροσωπούνται και εδώ μέσα?

Εσύ μπέσα θα ήθελες κάτι τέτοιο?

Κι άν όχι, δώσε έναν λόγο εγώ να θέλω να τρώω στη μάπα κάθε προβοκατόρικη τοποθέτηση οποιουδήποτε "πολιτικοποιημένου" που στην τελική με κουράζει ακόμα και όταν απλά βλέπω να στριφογυρνάει ένα τέτοιο θέμα-ρεκλάμα στην κεντρική μπάρα του site?
Απάντηση

Επιστροφή στο “Forum & Portal”