[Μηχανογραφικό & ΣΕΜΦΕ] Παρακαλώ βοηθήστε με....!!!!!!!

Ιδιαίτερα ζητήματα που απασχολούν τη ΣΕΜΦΕ (όπως π.χ., συνδικαλιστικά, επαγγελματικά δικαιώματα, πρόγραμμα σπουδών κτλ.)

Συντονιστές: antony07, Chris

Slym

Δημοσίευση από Slym »

Κάτσε ρε drcypher.Εδώ προσπαθούμε κάποιοι να σώσουμε την κοπέλα! :wink:
Λοιπόν , πέρα από την πλάκα από συζητήσεις που έχω με φίλους και γνωστούς από άλλες σχολές , εγώ καταλήγω σε μια φράση που συνοψίζει γενικά το Ελληνικό Πανεπιστήμιο ( όχι μόνο τη σχολή μας ).Δεν υπάρχει σεβασμός προς τους φοιτητές.Από τους καθηγητές , κόμματα , κράτος γραμματεία , φοιτητικές παρατάξεις και γενικά από όλους.Από τη στιγμή που θα σπουδάσεις στην Ελλάδα nAdia , καλό είναι να το ξέρεις αυτό.
Στη σχολή μας τώρα.Τα μαθήματά μας είναι αρκετά δύσκολα και θεωρώ πως οι καθηγητές του μαθηματικού εφαρμογών στην πλειοψηφία τους είναι κακιασμένοι άνθρωποι.Αυτή είναι προσωπική μου εκτίμηση και δεν αλλάζει.Δεν έχει να κάνει ούτε με τις δικές μου αποτυχίες ή ανησυχίες ή οτιδήποτε άλλο.Ούτε έχω κανένα κόμπλεξ που δεν μπήκα ηλεκτρολόγος.Αν ήθελα έμπαινα στην Κρήτη (από επαρχία είμαι οπότε δεν είναι ούτε ότι σπουδάζω Αθήνα λόγω οικονομικών), αλλά το ΣΕΜΦΕ ήταν η πρώτη μου επιλογή.Ξέρω κάποια πράγματα από μέσα και δε θα πιστέψετε τον τρόπο σκέψης τους.Υπάρχουν βέβαια και μερικοί που ενδιαφέρονται για τους φοιτητές.
Το μόνο κακό για μένα , όσον αφορά τα επαγγελματικά είναι ότι δεν μπορούμε να γίνουμε καθηγητές , αλλά και αυτό παίρνει το δρόμο του σιγά σιγά.Στον ιδιωτικό τομέα βρίσκεις δουλειά.Π.χ. σε τράπεζες , συμβουλευτικές και ασφαλιστικές εταιρίες , έρευνα κλπ.
Αν σου αρέσουν τα μαθηματικά ή η φυσική και έχεις και κάποια κλίση και δε σε ενδιαφέρει καμιά άλλη σχολή δήλωσε τη σχολή μας.Αν δεν ξέρεις τι θέλεις ακριβώς να σπουδάσεις θα σου τροχίσει το μυαλό και θα πάρεις μια σφαιρική άποψη και εξιδικευμένη (εξαρτάται από τις επιλογές σου) στη φυσική , στα μαθηματικά , στη μηχανική , στα οικονομικά και στον προγραμματισμό.Είναι κρίμα να δηλώσεις π.χ. κάτι εξειδικευμένο όπως Τοπογράφους μόνο και μόνο γιατί τους πιάνεις.Τσέκαρε και καμιά σχολή π.χ. μια της ΑΣΣΟΕ που λέγεται Διοίκηση και Επιστήμης της Τεχνολογίας.Μου ακούγεται καλή περίπτωση.Να ξέρεις πάντως ότι το ΣΕΜΦΕ είναι από τις πιο δύσκολες σχολές στην Ελλάδα.Αν έχεις όρεξη για διάβασμα και δεν τη χάσεις , δε θα έχεις κανένα πρόβλημα και μετά θα σου φαίνονται όλα πιο εύκολα.
Καλά κάνεις και το ψάχνεις.Εμείς εδώ είμαστε αν έχεις οποιαδήποτε απορία.Σκέψου καλά όλες τις παραμέτρους και αποφάσισε.

Υ.Γ. : drcypher δε με νοιάζει και αν η βάση της σχολής φτάσει και στο 10.Δε θα αρχίσω να παραμυθιάζω κάποιον για το πόσο γαμάτη και φοβερή είναι η σχολή μας και αν μπει και απογοητευτεί να του πω ας πρόσεχες.Καλό είναι να ξέρει κάποια πράγματα , για να είναι όσο το δυνατόν προετοιμασμένος ψυχολογικά σε περίπτωση που αποφασίσει να έρθει.
Slym

Δημοσίευση από Slym »

Εντάξει , μόλις με έκανες να θέλω να αυτοκτονήσω για το τεράστιο post που έκατσα και έγραψα , ενώ είχες ήδη απαντήσει.Αφού διάβασα την απάντησή σου , πιστεύω ότι θα σου πάει η σχολή μας.Καλή επιτυχία , καλές διακοπές και θα τα ξαναπούμε από Σεπτέμβρη.Καλά μπάνια!!! 8)
O_Xamenos
Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
Facebook ID: 682417817
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O_Xamenos »

ΣΕΜΦΕ και ας μην μαμησει ο skywalker ποτε!!!

καλως ορισες ναντια! θα σε χρειαστουμε εμεις τα καλοπαιδα που χρωσταμε μαθηματα του πρωτου ετους ακομα!!!!
Εικόνα
Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα

Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Άβαταρ μέλους
HeartDoc
Real Name: Νίκος Καραστάθης

Δημοσίευση από HeartDoc »

So nAdia, να ευχηθούμε εμείς σε πτώση της βάσης της οδοντιατρικής! Ειδάλλως, μιας και πωρώθηκες και μόνο από τα μαθήματα (χμ.. τον εαυτό μου μού θύμισες..) θα τα πούμε από κοντά το Σεπτέμβριο, ή νωρίτερα αν θες να περάσεις καμια βόλτα να δεις τη σχολή. ;)

Προς το παρόν, καλή ξεκούραση. :)

offtopic:
O_Xamenos έγραψε:ΣΕΜΦΕ και ας μην μαμησει ο skywalker ποτε!!!
Μες το μυαλό μου είσαι!!! Βγες, περιμένει κόσμος...
The day Microsoft makes something that doesn't suck is the day they start making vacuum cleaners.
Άβαταρ μέλους
nastymike
Real Name: Α.Μ.

Δημοσίευση από nastymike »

Συμβουλη 1η : αν σου αρεσουν τα Μαθηματικά η/και η Φυσική τοτε ελα απο δω και θα γουσταρεις. Αν επισης διαβαζεις πολυ οπως λες τοτε μπορει και να την τελειωσεις!!! :D

Συμβουλη 2η : αν δεν εισαι πεισματαρα και τσαμπουκαλου μην ερθεις γιατι θα ξαναφυγεις πριν την ωρα σου. Ξερω πολλους που τα παρατησαν νωρις.

Συμβουλη 3η : αν αγχωνεσαι ευκολα ξεχνα τις 2 παραπανω, πιες κανα μπουκαλακι αψεντι και συμπληρωσε μηχανογραφικο με το αριστερο, εκτος αν εισαι αριστεροχειρας (εμενα πετυχε παντως).

Συμβουλη 4η : προπονησε το αδιαφορο σφυριγμα σου πριν ακομα μπεις στη σχολη γιατι θα το χρειαστεις αρκετα συχνα, οσο συχνα δηλαδη θα σε ρωτανε την all time clasic "και μετα απο κει τι βγαινεις???", ενω όσο για τα επαγγελματικα απλα θα σου πω "εχε πιστη"

Συμβουλη 5η : κρατα τον τιτλο του topic... Θα τον ξαναχρειαστεις σιγουρα σε μερικα χρονια. (πιθανοτατα γραμμενο ανορθογραφα σε ενα κομματι χαρτονι)

p.s. ολα αυτα χαριτολογωντας βεβαια (εχει πλακα να τρομοκρατεις τους μικρους wannabees). Προσωπικα ειμαι αρκετα ικανοποιημενος απο τη σχολη, τουλαχιστον σε σχεση με τα δικα μου γουστα. Καλα αποτελεσματα λοιπον και ακολουθα το ενστικτο σου ;).
ΕικόναΕικόνα
Screw you guys... I'm goin' hooome!
Άβαταρ μέλους
skywalker
Real Name: skywalker
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από skywalker »

To kalytero pou akousa edo kai poly kairo Drakos tou emp.Niko pragmatika einai oti pio theiko se exo akousei na les.Na boithiso tin kopela ithela.aman pesate oloi na me fate.Psofos
Θελω να φυγουν τα κομματα Εδω και Τωρα απο το ΕΜΠ...
Εικόνα Εικόνα
Άβαταρ μέλους
toPic
Real Name: Maria

Δημοσίευση από toPic »

Episis exoume poly wraio kylikeio,opou mporeis na xazepseis ton yperoxo kosmo ths sxolhs mas kai...fysika...mpouaxaxa......na xazepseis tous apeirous gkomenous tou EMP!Kataplhktika paidia!!!! :lol:
Άβαταρ μέλους
HeartDoc
Real Name: Νίκος Καραστάθης

Δημοσίευση από HeartDoc »

toPic έγραψε:kai...fysika...mpouaxaxa......na xazepseis tous apeirous gkomenous tou EMP!Kataplhktika paidia!!!! :lol:
[το_ψώνιο] Πάλι για μένα λέτε; [/το_ψώνιο]   :lol:  :lol:
The day Microsoft makes something that doesn't suck is the day they start making vacuum cleaners.
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Κώτσος Φίλ

Δημοσίευση από drcypher »

Off Topic
Είναι άραγε τυχαίο το γεγονός ότι το nadia είναι αναγραμματισμός του danai? (Βρείτε ποιο από τα δύο είναι κώδικας [ you ] :P )

Νομίζω πως είμαστε μπροστά σε ένα μοτίβο... είναι ζήτημα χρόνου να καταλάβουμε τί παίζει με αυτό το διεστραμμένο τέρας του 2ου έτους και να το εξουδετερώσουμε... κάψιμο! κόλαση! (συγγνώμη παιδιά, εδώ κόλλαγε... ή μήπως κόλλησα εγώ; ;( )
Εγώ θα δώσω credits στην απάντηση του nasty. Ως συνήθως πυκνή, εύστοχη και με στυλ ;)
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Άβαταρ μέλους
Wizard
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μάνος Ικάριος
Facebook ID: Manos.Ikarios

Δημοσίευση από Wizard »

Βασικά, μήπως να το πηγαίναμε λίγο ανάποδα? :D
Πιστεύω καλύτερη προσέγγιση να μας πεις τι περιμένεις εσύ από αυτή τη σχολή (αρχίζοντας από την κατεύθυνση που σε ενδιαφέρει) και τι δουλειά θα ήθελες να κάνεις μετά ;)
Έτσι είναι πιο εύκολο να μιλήσουμε αντικειμενικά για το αν ταιριάζει η σχολή στα ενδιαφέροντά σου ή θα ήταν προτιμότερο να καταλήξεις σε κάποια άλλη.
Windows is unprotected sex. Linux is using a condom, the pill, a vasectomy, and the Berlin wall...
nAdia

Δημοσίευση από nAdia »

hahahha :P
ama eine etc oi foithtes tu EMP, tote standart 8a perasw gia kafe mia mera, k dn asteieuomai, to exw programmatisei. Exw mia filh p htane prwtoeths sto tmhma metalleiwn (kati tetoiio) kai 8a perasw mazi ths na dw ti paizei sth sxolh kai na dw fusika ta biblia.
:S ti na kanw tlka dn kserw, akma dn mporw na apofasisw.
NASTYMIKE--> me katatromakses, an eine dunaton?!

ne way, thnx again paidia
Άβαταρ μέλους
noir
Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από noir »

nAdia έγραψε:Σας ευχαριστω παρα πολυ για τις απαντησεις σας! ηταν πολυ ευγενικο και με χιούμορ...
οδοντιατρικη ητανε η πρωτη μ επιλογη αλλα δν περναω... αλλα με τα μαθηματα που βλεπω της δικης σας σχολης εχω αρχισει να πιστευω πως τελικα θα το δηλωσω πρωτο!!
:Ρ πιστευω σε μενα αρκετα, κ αμα το παρω αποφαση οχι μονο θα την βγαλω την σχολη αλλα θα το αγαπησω κιολας! ( ναι ειμαι απο τα ατομα που διαβαζουν αρκετα)
Σας ευχαριστω και παλι
Ναντια
Δεν διαβασα προσεκτικα τις απαντησεις των συναδελφων και το τοπικ γενικοτερα, αλλα θα σταθω σε αυτο το ποστ.

Αν πραγματι σε ενδιαφερει η οδοντιατρικη καλο θα ηταν να επιμεινεις. Οχι γιατι η ΣΕΜΦΕ εχει χειροτερη επαγγελματικη αποκατασταση απαραιτητα (που για να μη κοροιδευομαστε εχει (χειροτερη), αλλα δε μ ενδιαφερει τοσο αυτο αυτη τη στιγμη), αλλα γιατι υποθετω πως πανω σε αυτο το τομεα εχεις φανταστει τον εαυτο σου να εργαζεται και να ζει.

Απο την αλλη η ΣΕΜΦΕ ειναι μια εξαιρετικη σχολη, με τα προβληματα της βεβαια, οχι για οσους ειναι καλοι στη φυσικη και τα μαθηματικα και εγραψαν ενα καλο βαθμο σε αυτα τα μαθηματα, αλλα για οσυους εχουν εκδηλωσει ενα πραγματικο ενιδααφερον για την επιστημη των μαθηματικων και της φυσικης. Αν υπαρχει αυτο το ενδιαφερον και η πορωση τοτε μπορει να σε ωθησει να τελειωσεις τη σχολη πολυ ευκολοτερα και να παρεις πολλα πραγματα απο αυτα που προσφερει με τα πολυαριθμα μαθηματα της. Αλλα μην περιμενεις απαραιτητα να αναπτυξεις το ενδιαφερον αυτο μεσα στη σχολη (ειναι σχεδον απιθανο) αν δεν εχεις ηδη το "μικροβιο" και την πορωση της επιστημης, επειδη μπορει να απογοητευτεις αρκετα γρηγορα και η σχεση με τη σχολη να περιοριστει στο "αντε να περασω και αυτο το μαθημα για να παρω πτυχιο" που ειναι κριμα.

Δε ξερω αν σε βοηθησα ή σε δυσκολεψα, ελπιζω να βρεις τελικα τι θα ηταν αυτο που σου αρεσει καλυτερα και να δηλωσεις, τα υπολοιπα αμα υπαρχει ορεξη και θεληση και ενδιαφερον δεν ειναι προβλημα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος noir την Τετ Ιουν 20, 2007 6:23 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Εικόνα
Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά!
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
O_Xamenos
Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
Facebook ID: 682417817
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O_Xamenos »

μπραβο νουαρ!!! ανεβασες κατα ενα τα ποστς σου!!!
ρεγουμαρια ευχηθειτε στην κοπελα καλα αποτελεσματα!
Εικόνα
Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα

Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Άβαταρ μέλους
noir
Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από noir »

Βασικα τα αυξησα κατα 2! αναγκαζομαι να απαντησω και σε σενα !! :P

Ρε νομιζω πως ετσι και αλλιως ολοι επιθυμουμε το καλυτερο απο πλευρας απτελεσματων για οποιον και αν εδωσε πανελληνιες ή συμπληρωνει μηχανογραφικο, αλλα αυτο απο μονο του δε βοηθαει ιδιαιτερα.

Τελοσπαντων ευχομαι αποτελεσματα που να επιτερεπουν σε ολους τους υποψηφιους να σπουδασουν ο,τι πραγματικα τους αρεσει!
Εικόνα
Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά!
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
Slym

Δημοσίευση από Slym »

Οι οδοντίατροι έχουν τα μεγαλύτερα ποσοστά αυτοκτονιών...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ειδικά Θέματα”