Ασφαλιστικό & Απεργία ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

Όχι δεν λέμε τον καιρό εδώ. Απλά αναλύουμε τους βαθυστόχαστους προβληματισμούς γύρω από διάφορα θέματα της καθημερινότητας. Με λίγα λόγια: ό,τι να 'ναι!

Συντονιστής: AlexandraDC

Άβαταρ μέλους
ΕΛ-Juan

Re: Ασφαλιστικό & Απεργία ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

Δημοσίευση από ΕΛ-Juan »

Αλήθεια για ποιο λόγο πολλές περιοχές έχουν διακοπές? (Εδώ δεν είχαμε ποτέ...)

Μπορεί να είμαι καχύποπτος, αλλά μου φαίνεται σαν ένα μέτρο πίεσης των εργαζόμενων της ΔΕΗ (αλήθεια ποιοι χειρίζονται τους διακόπτες? Μήπως εγώ?) προς την Κυβέρνηση για να μην υπαχθούν στο ΙΚΑ. :roll:

Βέβαια κάτι τέτοιο θα ήταν μία φασιστική τακτική εκ μέρους των δημοκρατικότατων συνδικαλιστών της ΔΗΜΟΣΙΑΣ Ε.Η. (και εν γένει). Δηλαδή: " Ή ικανοποιείτε τα αιτήματα μας, ή σας αφήνουμε στο σκοτάδι!". Και να ήταν μόνο το σκοτάδι? Ξέρετε υπάρχουν και στα ΣΠΙΤΙΑ ιατρικά μηχανήματα... :shock: Αλήθεια, αν κάποιος πεθάνει λόγω έλλειψης οξυγόνου (αφού το μηχάνημα δεν θα δουλεύει για αρκετές ώρες και όχι μόνο δύο, και θα έχουν τελειώσει και οι μπουκάλες που υπάρχουν για όταν δεν δουλεύει... 8) ), ποιον θα πρέπει να κατηγορήσει? Οι κυριοι της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ μπορεί να κατηγορηθούν για φόνο από αμέλεια? Ή αφού έχουν γνώση των συνεπειών της απεργίας για φόνο εκ προμελέτης??? :?

Βέβαια αυτά είναι εικασίες... Δεν έχουν λόγο να κάνουν κάτι τέτοιο... Τα αιτήματα τους είναι απόλυτα δίκαια και δεν χρειάζεται να καταφεύγουν σε τέτοιες πρακτικές! Ας μείνουν τα πράγματα όπως είναι! Να δούμε ποιος θα είναι ο τελευταίος που θα πάρει σύνταξη!!!! Όπως ο τελευταίος τον Μοϊκανών! Τώρα θα έχουμε: "Ο τελευταίος των Συνταξιούχων!".

Κάτι τελευταίο σχετικά με την απεργία της ΔΕΗ...: Αχ αυτά τα μονοπώλια!!!!

Υ.Γ. Συμφωνώ με το ποστ του el-greco.
Μέχρι στιγμής από αυτά που διαβάζω σε τοίχους και έχουν μια υπογραφή με το γνωστό Α κάτω δεξιά:
"Η Κύπρος είναι κινέζικη"
"Τα Ίμια είναι κινέζικα"
"Η Μακεδονία είναι κινέζικη"

Αφού ρε παιδιά όλες αυτές οι ελληνικές περιοχές είναι κινέζικες, τι σας πειράζει να είναι και το λιμάνι του Πειραιά κινέζικο??
Άβαταρ μέλους
noir
Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από noir »

ΕΛ-Juan έγραψε:Αλήθεια για ποιο λόγο πολλές περιοχές έχουν διακοπές? (Εδώ δεν είχαμε ποτέ...)

Μπορεί να είμαι καχύποπτος, αλλά μου φαίνεται σαν ένα μέτρο πίεσης των εργαζόμενων της ΔΕΗ (αλήθεια ποιοι χειρίζονται τους διακόπτες? Μήπως εγώ?) προς την Κυβέρνηση για να μην υπαχθούν στο ΙΚΑ. :roll:
:lol: πραγματικα με εκανες και γελασα..... σορρυ κιολας. Τα υπολοιπα δε θα το μπω στο κοπο να τα σχολιασω καν. Δε προλαβαινω αλλωστε (γραφω αυριο).

@ el_greco

Με μια βιαστικη αναγνωση του κειμενου που παρεθεσες παρατηρησα 3 πραγματα:

1. ο συγγραφεας εχει μεγαλο αχτι τους υπαλληλους του δημοσιου, που για αυτον φαινεται πως υπαρχουν για να ταλαιπωρουν ολους τους υπολοιπους.... Ισως να μη γνωριζει πως η προταση για το ασφαλιστικο δεν αφορα μονο τους δημοσιους υπαλληλους, αλλα ολους, και για αυτο στις απεργιες οσο ειναι αυτο δυνατον συμμετεχει κοσμος και σωματεια απο τον ιδιωτικο τομεα.

2. λεει και ξαναλεει πως τυπους σαν αυτον θα τον αποκαλεσουν αντιδραστικο, φασιστα, συντηρητικο....τυχαιο;

3. γιατι δε μας λεει πως πρεπει να γινεται μια επιτυχημενη κινητοποιηση; Τουλαχιστον αυτοι οι "αριστεροι" που εκμεταλλευονται τους "ηλιθιους" του λενιν, οπως λεει, εχουν στειλει πισω αρκετα (αντεργατικα) νομοσχεδια στο παρελθον απο κει που ηλθαν και εχουν οργανωσει σωματεια μεσα στους χωρους εργασιας, δημιουργωντας με αγωνες σιγα-σιγα, ενα προς ενα και το παραμικρο εργασιακο δικαιωμα που σημερα θεωρουμε δεδομενο. Με απεργιες, καταληψεις, κλειστους δρομους και διαδηλωσεις...
Εικόνα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος noir την Τρί Μαρ 11, 2008 3:32 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Εικόνα
Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά!
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
Άβαταρ μέλους
ΕΛ-Juan

Δημοσίευση από ΕΛ-Juan »

noir έγραψε:
ΕΛ-Juan έγραψε:Αλήθεια για ποιο λόγο πολλές περιοχές έχουν διακοπές? (Εδώ δεν είχαμε ποτέ...)

:lol: πραγματικα με εκανες και γελασα..... σορρυ κιολας. Τα υπολοιπα δε θα το μπω στο κοπο να τα σχολιασω καν. Δε προλαβαινω αλλωστε (γραφω αυριο).

Θα μπορούσες λοιπόν -αύριο που θα σου έχει περάσει το γέλιο (γιατί θα κοπεί σε λίγο καιρό γενικά)- να εξηγήσεις και σε μένα τον άσχετο για ποιο λόγο γίνονται οι διακοπές? Και προβλέπουν οι συνδικαλιστές ότι θα έχουμε εκ περιτροπής διακοπές ρεύματος διάρκειας λίγων ωρών? Μήπως λένε και τον καφέ? Τα ΤΑΡΩ? Κάνουν και χειρομαντία για να συμπληρώσουν τη συνταξή τους???
Μέχρι στιγμής από αυτά που διαβάζω σε τοίχους και έχουν μια υπογραφή με το γνωστό Α κάτω δεξιά:
"Τα Ίμια είναι κινέζικα"

Αφού ρε παιδιά όλες αυτές οι ελληνικές περιοχές είναι κινέζικες, τι σας πειράζει να είναι και το λιμάνι του Πειραιά κινέζικο??
Άβαταρ μέλους
noir
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από noir »

To θεμα ειναι πως εξυπακουεται πως γινονται εναντια στο ασφαλιστικο και στην ενοποιηση των ταμειων οι διακοπες ρευματος, συντονισμενα και με σχετικες ανακοινωσεις και δελτια τυπου. Αλλα πες πως δε βλεπεις τηλεοραση και δεν ακους ραδιοφωνο για να ενημερωθεις (ουτε εγω παρακολουθω). Πως δε το εχει παρει το ματι σου στο ιντερνετ.
Αλλα να βαζεις το αστυνομικο σου δαιμονιο να δουλευει, και να υποπτευεσαι (!!!!!!) μετα απο 2 σελιδες τοπικ (!!!) με τιτλο "Ασφαλιστικο & απεργια ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ" (!!!), πως γινονται ως μετρο πιεσης, σορυ κιολας, αλλα δε μπορω να το αντιμετοπισω σοβαρα.

Αληθεια, πως θα μου κοπει το γελιο συντομα και γενικα, οπως λες παραπανω; θα φροντισεις εσυ για αυτο; η κοινωνια; ο θεος μηπως; να αρχισω να φοβαμαι;;;
τι ακουω ωρες ωρες......
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ΕΛ-Juan

Δημοσίευση από ΕΛ-Juan »

Αληθεια, πως θα μου κοπει το γελιο συντομα και γενικα, οπως λες παραπανω; θα φροντισεις εσυ για αυτο; η κοινωνια; ο θεος μηπως; να αρχισω να φοβαμαι;;;
τι ακουω ωρες ωρες......

Για την εφαρμογή του νόμου έλεγα.
Μάλλον δεν φάνηκε ο ειρωνικός τόνος στο ποστ μου. 8)

Θεωρείται δημοκρατικό αυτό??? Ή μήπως οι συνδικαλιστές δεν είναι δημοκράτες...? Εγώ έχω να πω ότι αυτά είναι τα άσχημα των μονοπωλίων. Αν υπήρχε άλλη μια μεγάλη εταιρία ηλεκτρισμού στην ψωροκώσταινα δεν θα ήμασταν δέσμιοι στις ορέξεις κάποιων συνδικαλιστών οι οποίοι σέρνουν και αρκετούς άλλους αργόσχολους (λέγε με και δημόσιο υπάλληλο) επειδή δεν θέλουν να λυθεί το ασφαλιστικό!

Αλήθεια αν δεν γίνει η μεταρρύθμιση μπορείτε να μου πείτε με τι λεφτά θα πάρουμε εμείς σύνταξη? (Και μην διαβάσω σχόλια του τύπου "να φέρουν πίσω τα κλεμμένα", ας είμαστε λογικοί και ρεαλιστές συνάδελφοι... Όποιος κι αν είναι στην εξουσία δεν μπορεί (δεν θέλει) να δώσει τίποτα.

Θυμάστε το νόμο Σιούφα???? Ήταν αντεργατικός, αντιλαϊκός κλπ? Νομίζω... Μήπως θυμάστε τι είχε πει ο αμέσως επόμενος υπουργός του ΠΑΣΟΚ (μου διαφεύγει το όνομά του)? "Αν δεν υπήρχε ο νόμος Σιούφα δεν θα είχα λεφτά να πληρώσω συντάξεις".

Λοιπόν στη ελλαδίτσα όπως την έχουν καταντήσει οι κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών, στην ελλαδίτσα της ρεμούλας και της αρπαχτής, αυτός που την πληρώνει είναι ο λαός. Πάντα. Νομίζω ότι έχει γίνει πλέον κατανοητό πως όλοι αυτοί που αντί να υπηρετούν τα δίκαια της πατρίδας και του λαού, υπηρετούν τη φιλοδοξία τους και την τσέπη τους, δεν πρόκειται να κάνουν τίποτα το εξαιρετικό για μας. Όμως αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να στηρίξουμε την ελάχιστη προσπάθεια που γίνεται να πάρουμε κάτι ψύχουλα κι εμείς!

Κι ας είναι αντεργατικές οι ρυθμίσεις! Κι ας μην πάρουν οι τωρινοί 1000 ευρώ σύνταξη. Γιατί αν πάρουν αυτοί 1000 εμείς θα παρουμε τα @@ τους. Ενώ αν πάρουν αυτοί πιο λίγα θα περισσέψει κάτι και για μας...

Και κάτι τελευταίο... Τόσα χρόνια (23) υπομένουμε κάτι άχρηστους και ανίκανους... Μας κυβερνάνε οι χειρότεροι πολιτικοί που είχαμε ποτέ... Έχουμε αντέξει ως λαός τόσα δεινά! Δεν μπορούμε να αντέξουμε 2 χρόνια εργασίας παραπάνω...?

Όχι για εμάς! Για τους επόμενους!
"Τα Ίμια είναι κινέζικα"

Άβαταρ μέλους
O kanenas
Real Name: Αφροξυλάνθη
Τοποθεσία: Within search engines that search engines that search
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O kanenas »

ΕΛ-Juan έγραψε:Κι ας μην πάρουν οι τωρινοί 1000 ευρώ σύνταξη. Γιατί αν πάρουν αυτοί 1000 εμείς θα παρουμε τα @@ τους. Ενώ αν πάρουν αυτοί πιο λίγα θα περισσέψει κάτι και για μας...
Ok, κοίτα εσύ την πάρτη σου, αλλά άσε τους άλλους που θέλουν, να κοιτάζουν και λίγο παραπέρα. Βέβαια, όταν βρεθείς εσύ στη θέση αυτών που τώρα αγωνίζονται "να σου πάρουν την μελλοντική σου σύνταξη" που θα'χει περισσέψει από τις σημερινές περικοπές, τότε απλά κλείσε το στόμα σου και ανέξου να πάρεις λιγότερα χρήματα και να την βγάζεις με δυσκολία, για να περισσέψει κάτι και για τους επόμενους, ενώ αυτοί οι ίδιοι που θα σου κάνουν κι εσένα περικοπές θα γεμίζουν την τσέπη τους ολοένα και περισσότερο.

Αντί, λοιπόν, να κατηγορήσεις την κυβέρνηση για ό,τι εκμεταλλευτικούς (δικός μου όρος αυτός :P ) νόμους προσπαθεί να περάσει, παίρνεις δεδομένο ότι πάντα έτσι θα είναι τα πράματα (ε, τι να κάνουμε ρε παιδιά?) και την "πηγή του κακού" την βρίσκεις σ'αυτούς που αντιδρούν στο να γίνουν ακόμα πιο εκμεταλλευόμενοι. :?
Νομίζω κάτι δεν πάει καλά με την αναγωγή αυτή που κάνεις.
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
Άβαταρ μέλους
Hengeo
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από Hengeo »

drcypher έγραψε:Υ.Γ.: Παρεμπιπτόντως, αλληλεγγύη δεν είναι να γ$%ς τον άλλον (όπως λες) αλλά η πράξη του να σε γ#$%ει και εσύ να τον υπερασπίζεσαι ενώπιον ενός ανώτερου (και κοινού μεταξύ σας) στόχου.
Συμφωνώ ότι η αλληλεγγύη θέλει θυσίες, όπως όμως φαίνεται και από την ετυμολογία της λέξης, δεν μπορεί να γίνεται μόνο από την μία μερία, πρέπει να γίνεται και από τις δύο. Δεν μπορείς να ζητάς την στήριξη κάποιου, και ταυτόχρονα να μην διστάζεις να του στερήσεις ένα βασικό αγαθό διαβίωσης (κάποτε ήταν πολυτέλεια το ρεύμα, τώρα πια όμως είναι βασικό αγοθό για πολλούς λόγους, πως να το κάνουμε). Παρ'όλα αυτά, εγώ το κομμάτι της αλληλεγγύης που μου αναλογεί το δίνω, όπως είπα και πρίν, δεν είμαι εναντίον της απεργίας, είμαι μαζί με όποιον αγωνίζεται δίκαια, απλώς με τον τρόπο που γίνεται αυτό διαφώνησα..

Ωραίο το κείμενο που παρέθεσε ο el-greco, αν και με ξενίζει και εμένα λίγο αυτή η πόλωση δημοσίων-ιδιωτικών υπαλλήλων.
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
O_Xamenos
Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
Facebook ID: 682417817
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O_Xamenos »

φταιει το κρατικο μονοπωλειο της δεη... ενω στις τηλεπικοινωνιες που ειναι ολα και γαμω και δεν πλαρωνεις το παγιο τραβαμε τα βυζια μας απο χαρα! δουλευουν ολα ρολοι! η εξυπηρετηση, οι γραμμες ειναι ολα χαρμα ειδεστε!!!
το κρατικο μονοπωλειο της ολυμπιακης ειναι κακο. οι τεμπεληδες της ολυμπιακης που ομως εχει τους καλυτερους μηχανικους του κοσμου και τους καλυτερους πιλοτους! η ολυμπιακη που χρωσταει στο κρατος (ασχετο αν το σωματειο διεκδικει 500 μυρια ευρω τα οποια τους αναγνωριζει το ευρωπαικο δικαστηριο αλλα δεν τους τα δινει γιατι θελει να φερει τις αλλες, τις καλες, τις ανταγωνιστηκες εταιριες με τους μιζαδορους τσολιαδες τους)
η απεργια ειναι κακια... υπαρχουν ανθρωποι που χρειαζονται το ρευμα, ομως τι λες αν στις οικογενειες των ανθρωπων που κατεβαζουν τους διακοπτες υπαρχουν ατομα που χρειαζονται το ρευμα??? εσυ δεν μπορεις ως ενδειξη αλλυλεγγυης να μεινεις δυοπ ωρες χωρις υπολογιστη και φουρνο μικροκυματων και τηλεοραση???
υπαρχει και αλλη απασχοληση εκτος απο αυτα που ανεφερα...
οι δημοσιοι υπαλληλοι ειναι τεμπεληδες... και γαμω! καντε τα ολα ιδιωτικα να φυγει η τεμπελια και να λυθουν τα προβληματα μας....
Εικόνα
Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα

Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Άβαταρ μέλους
Ih8 mags
Real Name: ...........................................

Δημοσίευση από Ih8 mags »

To provlima twn idiotikwn etairiwn tilepikoinwniwn einai oti akoma epekteinoun ta diktua tous kai yi'auto suxna uparxoun provlimata.Oso ya to poiimataki me tin olubiaki peri kaluterwn mixanikwn kai pilotwn einai anousio.Ama kapoios "petaei" sxetika suxna kai eixe tin "tuxi" na taxidepsei me olubiaki panw apo mia fora katalavainei ya ti anorganosia kai talaipwria proketai eidika se sugrisi me auto pou plirwneis,malista mia fora eixe spasei apo to kradasmo tis prosgeiwsis to plastiko pou sthrizei ti kourtina ya na diaxwrizetai i oikonomiki apo tin business class,kalutera na pas me charter..Na suzitietai to 8ema tis asfaleias stis aerogrammes einai asteio eidika twra pou pleon oles oi aerogrammes sunergazontai(akoma kai sto proswpiko) metaxu tous kai kanoun sugekrimena dromologia ya na gemizoun ta aeroplana kai na mi xanoun xrimata..Akoma kai an auto den arketa pistiko, se ereuna pou gine prin apo 1 xrono peripou asfalesteri 8ewritika kri8ike i czech airlines i mia tsexiki telos pantwn, (8ewritika yati oles asfaleis einai toulaxiston sto 8ema asfaleias perikopes de kanoun).
To 8ema me ti deh kai twn skoupidiaridwn kai genikotera stis apergies upallilwn pou anhkoun pou einai amesis anagis einai oti emeis den exoume reuma, emeis exoume flomw8ei apo ti vrwma kai praktika emeis ti plirwnoume.Yati eimai sigouros pws o ka8e vouleutis,dimarxos,upourgos, de skontaftei sta skoupidia vgainontas apto spiti tou oute diavazei me keria....Apo tin alli 8a mou peis an den adidraseis otan adikeisai i noiw8eis oti adikeisai 8a se kanei o allos oti 8elei eite sti proswpiki zwi eite sti douleia ktl ktl..
Who let the Toon doon?
Shit shit Shearer
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Κώτσος Φίλ

Δημοσίευση από drcypher »

gm2263 έγραψε:Κατάσταση πολιορκίας
!!!
gm2263 έγραψε:Η φίλη μου ακουγόταν αγχωμένη από το τηλέφωνο. "Δεν έχουμε ρεύμα", μου είπε, "και είναι η ώρα για να ετοιμάσω τη φρουτόκρεμα του μωρού και δεν δουλεύει το μπλέντερ, οπότε παλεύω να τα ετοιμάσω με τα χέρια μου".
Έλεος... Εβούρκωσα :cry:
gm2263 έγραψε:Όσον αφορά τους αμνούς και τα αιγοπρόβατα (σε άλλο παιχνίδι θα μπορούσαν να είναι τα ποντίκια και όλοι οι άλλοι οι γάτες), αυτά είναι οι Χριστιανοί στην αρένα της καθημερινότητας. Μπορεί να δουλεύουν ανασφάλιστοι ή ημιασφαλισμένοι, μπορεί να παίρνουν από 500 μέχρι και πολλά Ευρώ, (αλλά όλοι ξέρουμε πως αν δεν είσαι ανίψι, κουμπάρος, γιος και δε συμμαζεύεται, στον "ιδιωτικό τομέα" φτύνεις αίμα...) αλλά αυτοί οφείλουν σαν τους χριστιανούς στον καιρό του Νέρωνα, να μην μιλάνε. να μην διαμαρτύρονται. Να υπομένουν.

Να υπομένουν τις πορείες που τους κλείνουν το δρόμο (πω, πω και τι θα γίνει με το ραντεβού; ΧΑ! ΠΟΙΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ;) Να υπομένουν τις απεργίες (μα πάλι δεν έχει συγκοινωνία -και πως θα πάω στη δουλειά μου; ΧΑ! Εδώ σε θέλω).
Τι πάει να πει "να μη μιλάνε"; Υπάρχουν δυο λόγοι (μάλλον) που μπορεί ο συγγραφέας του παραπάνω να θελήσει να παραπονεθεί, να "μιλήσει":
  • Να παραπονεθεί για τα 500 ή τα 700 ευρώ που παίρνει, για την μέρα, τη δουλειά ή τη ζωή του τη στραβή και την ανάποδη. Μια "πρωτόγονη" λύση είναι αυτής της απεργίας. Υποθέτω υπάρχουν κι άλλες, ίσως πιο προχωρημένες, λύσεις, αλλά δεν έχω ακούσει καμία μέχρι τώρα.
  • Να παραπονεθεί εναντίον εκείνων που παραπονούνται για όσα εκείνος δεν παραπονιέται. Ποιος του απαγόρευσε να το κάνει; Όλο το χρόνο γίνονται δεκάδες διακοπές ρεύματος, ολιγόλεπτες ή πολύωρες, με ζημίες έως και θύματα, αλλά κανένας δημοσιογράφος δεν τις φέρνει στην επιφάνεια. Τυχαίο ότι σκάσανε όλα στις διακοπές "λόγω απεργίας"; Ας αδράξει την ευκαιρία και ας κατηγορήσει τους "κρατικοδίαιτους" εργαζομένους της ΔΕΗ για όλες τις απεργίες και τις διακοπές ρεύματος...
gm2263 έγραψε:Να μη διαμαρτυρηθούν αν και οι αποδοχές τους είναι οι ίδιες ή και κατώτερες από τους "συναδέλφους" τους του δημόσιου τομέα. Οι οποίοι τους έχουν γραμμένους και εάν κάποιος τολμήσει και ψελλίσει "κι' εμείς τι σας φταίμε" οι "δημόσιοι" αρχίζουν τις ανοησίες περί διαρραγείσας κοινωνικής αλληλεγγύης. Τσου ρε Λάκη!!! Η οποία αλληλεγγύη πρέπει να δουλεύει ΠΑΝΤΑ μονόδρομα, εις όφελος δηλαδή των συνδικαλιστών του Δημόσιου τομέα.
Πέρα από το κόμπλεξ που βγάζει εναντίον των υπαλλήλων του Δημοσίου, η μικρή μου πείρα (όχι στα εργασιακά αλλά στα ανθρώπινα) μου λέει ότι αν ο κύριος ήταν στο δημόσιο τώρα θα έβριζε τους δημοσιογράφους που μποϋκοτάρουν την απεργία, δεν θα τους έδινε δίκαιο. Βολεψάκηδες υπάρχουν παντού, στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Απλώς οι δημοσιογράφοι τους διευθύνουν...
gm2263 έγραψε:Και αν διαμαρτυρηθείς για όλα αυτά, για όλη αυτή την κατάσταση πολιορκίας που ζεις τις μισές μέρες του χρόνου όπως τώρα από τον κάθε σαδιστή διεστραμμένο προνομιούχο είτε συνδικαλιστή είτε προβοκάτορα (άκρη δε βρίσκεις όσο το ψάχνεις το σύστημα είναι τόσο σοφά δομημένο που πάλι βλάκας βγαίνεις) που κατεβάζει τους διακόπτες του ηλεκτρικού ανεξάρτητα από το αν είσαι ηλικιωμένος, μητέρα με παιδί, επαγγελματίας που θέλει να δουλέψει στον υπολογιστή του σπίτι, έμπορος τροφίμων, εστιάτορας και περιπτεράς που σου καταστρέφουν το εμπόρευμα με το έτσι θέλω, είσαι "δεξιός", "αντιδραστικός", "φασίστας" και πρέπει να κάνεις μετάνοιες για το θράσος σου να θέλεις να εξασκήσεις το θεμελιώδες δικαίωμα σου να λειτουργήσεις σαν πολίτης ανενόχλητος και να μη μετέχεις σε μια παράνοια που δε σε αφορά γιατί κανένας από αυτούς τους αφιονισμένους τριχωτούς νεαντερτάλιους ή υπέρβαρους πολιτικούς και εντολοδόχους κομιστές που σε πολιορκούν και σου καταστρέφουν (για να μην πω καμιά βαρύτερη έκφραση) την καθημερινότητα σου για τα μικροσυμφέροντα τους, που παίζουν παιχνίδια δύναμης με τους υπόλοιπους επικυρίαρχους και εξουσιαστές, κανένας δε νοιάζεται αν το ρεύμα το θέλεις για κάτι παραπάνω από το να δεις τηλεόραση ή για να παίξεις μπιρίμπα. Δεν τους νοιάζει αν ζεις ή αν πεθαίνεις, δεν τους ενδιαφέρει.
Το να μη σου αρέσει η ζωή σου είναι δικαίωμά σου, όπως είναι δικαίωμά σου να απεργείς γι'αυτό ή να γκρινιάζεις σε ένα blog. Όταν θα αποφασίσει να κάνει το πρώτο αντί του δεύτερου ελπίζω να βρει περισσότερη συμπάθεια από τους "βρωμιάρηδες" του Δημοσίου και τους κακόμοιρους του Ιδιωτικού Τομέα, όσο κι αν κοστίσει η απεργία του στην κοινωνία.

Μου κάνει εντύπωση, φυσικά, πως μέσα στη γκρίνια του δεν σχολίασε πως η Διοίκηση (προφανώς) είχε την δυνατότητα να επιλέξει πως θα κατανεμηθεί το φορτίο και αποφάσισε να επιβαρύνει τον κόσμο και τους μικροεπαγγελματίες αφήνοντας ανέγγιχτη τη βαριά βιομηχανία. Αν, λοιπόν, πρόκειται να μπούμε σε παιχνίδι ανταλλαγής λάσπης, εμπάθειας και κακοήθειας το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό είναι ότι "ποιος θα τόλμαγε να κατηγορήσει τα αφεντικά που του δίνουν τα 700 ψωροευρουλάκια όταν μπορεί να ρίξει τα πάντα στους κακούς εργαζομένους και συνδικαλιστές";
gm2263 έγραψε:Αυτών των Ελλήνων που κάποιοι τους κόβουν το ρεύμα, τους καίνε τις περιουσίες και τα αυτοκίνητα, ή εάν είναι λίγο μακρυμάλληδες τους δέρνουν ένστολοι μέχρις αναισθησίας, εάν είναι φοιτητές που θέλουν να δουλέψουν τα σχολειά τους γιατί θέλουν να πάνε για μεταπτυχιακό στην ώρα τους τους λένε "φασίστες" και τους προπηλακίζουν, εάν είναι καθηγητές που θέλουν να διδάξουν τους κτίζουν τον τοίχο του γραφείου τους, ενώ αφήνουν ανέγγιχτους άλλους που τα κρατικά χρήματα τα κάνουν Φερράρι, εάν, εάν εάν...
Δεν θα έλεγα ότι αδικώ ένα τσουβάλιασμα που απαντά στο δικό μου, αλλά δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε ότι είναι τσουβάλιασμα. Τελικά μιλάμε με τέτοιους όρους ή όχι; Εγώ παραδέχομαι ότι το κάνω. Εσείς γιατί δεν το παραδέχεστε;
el_greco έγραψε:@drcypher: θα σε παρακαλέσω να αποφεύγεις υβριστικούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για οποιονδήποτε διαφωνεί μαζί σου και έχει το θάρρος να εκφράσει τη γνώμη του. Αν δεν ήθελες το διάλογο και την αντίθετη άποψη, ας μην άνοιγες καν το thread. Δεν υπάρχει μόνο άσπρο και μαύρο. Ελπίζω να μπορέσεις να διακρίνεις τις άπειρες αποχρώσεις του γκρι προτού ξαναπροβείς στο τσουβάλιασμα "κρατουσών και κακών νοοτροπιών". Τούτων λεχθέντων, και εφ'όσον με εκφράζει το κείμενο που έκανα quote, δεν σκοπεύω να επανέλθω.
Το κείμενο που παρέθεσες βρίθει ειρωνιών, απαξιωτικών και υβριστικών χαρακτηρισμών, τους οποίους ο ίδιος επικροτείς. Το αν θα απαξιώσω μια άποψη ή όχι δεν σχετίζεται με την συνέχιση μιας συζήτησης. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν γράφω σε blog αλλά γράφω σε forum. Το έναυσμα μπορεί να δοθεί ακόμα κι από έναν "αρούγκανο" (όπως λίγο-πολύ παρουσιάζομαι στο παρόν topic) και να συνεχιστεί από άλλους παραγνωρίζοντας το κείμενο-αφορμή.

Δεν νομίζω ότι διαπραγματευόμαστε το αν υπάρχουν εγκάθετοι στα συνδικαλιστικά "στρατηγεία". Αλλά αυτή η ποινικοποίηση της απεργίας με συντεταγμένη επίθεση κυβερνήσεως και "χρηματισμένων" κονδυλοφόρων (αναφέρομαι στην εξαίρεση του ταμείου των δημοσιογράφων από τις ενοποιήσεις) σε συνδυασμό με την προθυμία πολλών συμπολιτών ή εργαζομένων ή απασχολούμενων (sic) να συμμετέχουν αφελώς στο παιχνίδι του κοινωνικού αυτοματισμού εμένα δεν μου δίνει περιθώρια αισιοδοξίας.
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Ευ-Αγγελος
Real Name: ...

Δημοσίευση από Ευ-Αγγελος »

drcypher έγραψε:"αρούγκανο"
:lol: :lol:

Κατά τη γνώμη μου , τα κουμπιά για να κλείσει ή να ανοίξει το φως, στη ΔΕΗ, δεν τα χειρίζονται οι εργαζόμενοι αλλά η Διοίκηση και οι παρατρεχάμενοί τους.Μου φαίνεται πιο λογικό.

Οι πολύωρες διακοπές περισσότερο μου φέρνουν σε προβοκάτσια της Διοίκησης της ΔΕΗ εις βάρος των απεργών , για να ''συντονίσουν'' τη λαική αγανάκτηση να κατευθηνθεί προς τους απεργούς, παρά ως μέτρο πίεσης των απεργών.

Δεν λέω , παντού υπάρχουν συνδικαλιστικά και κομματικά παιχνίδια , αλλά η ευθύνη για τους ανθρώπους που χρειάζονται το ηλεκτρικό για να επιζήσουν , λογω ασθένειας, δεν βαραίνει τους απεργούς αλλά τους πολιτικούς και την ανυπαρξία σοβαρής κοινωνικής πολιτικής.Να παρέχουν δωρεάν , γεννήτριες στα σπιτικά που υπάρχουν άνθρωποι με τα συγκεκριμένα ιατρικά προβλήματα.Δηλαδή οταν κλείνει το ρεύμα λόγω άλλων αιτιών τι γίνεται ;Τι γίνεται με αυτούς τους ανθρώπους ;Η απεργία τους τους πείραξε ;

Πιστεύω πως σκόπιμα έχουν αναδείξει αυτές τις μέρες αυτές τις περιπτώσεις για να προκαλέσουν το κοινό αίσθημα εναντίων των απεργών.Αλλά δυστηχώς ή ευτυχώς η ευθύνη δεν βαραίνει τους απεργούς αλλά την εκάστοτε κυβέρνηση και πολιτεία.Δεν κυβερνούν οι απεργοί!Άλλοι κυβαιρνούν.

Αν κάποιος γνωρίζει τα αιτήματα των απεργών , θα τον παρακαλούσα να τα αναφέρει ,να ξέρουμε τι ζητούν οι ανθρωποι ,διότι για όλα έχουν κάνει συζήτηση στη τηλεόραση , εκτός των αιτημάτων.Α! και όποιες χρήσιμες πληροφορίες για το ασφαλιστικό.
Άβαταρ μέλους
noir
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από noir »

εν συντομια:
Ο νομος για το ασφαλιστικο ειναι εδω (και οι 226 του σελιδες !!)

Τα δελτια τυπου της ΓΕΝΟΠ ειναι εδω

ενα ενδιαφερον αρθρο απο τους κοκκινους αντιρεπορτερ:
Η Διεύθυνση της ΔΕΗ με απόφαση της κυβέρνηση μας κόβει το ρεύμα… γιατί δεν υπάρχουμε για αυτούς…παρά μόνο σαν πολίτες 3ης κατηγορίας.

Την ίδια στιγμή δε αγγίζει την υπερκατανάλωση ρεύματος στις βιομηχανικές ζώνες.

Στην αρχή οι διακοπές ξεκίνησαν (και μάλιστα πολύωρες διακοπές 3 εως και 5 ώρες ) σε λαικές και φτωχές συνοικίες. Λίγο λίγο οι συνοικίες αυξάνονταν. Έχει προκληθεί ουσιαστικά γενικό μπαλ αουτ στις συνοικίες… αλλά με το κόλπο της διακοπής ανά τετράγωνα προσπαθούν να χρυσώσουν το χάπι. Το ιδιο κανουν και με το ασφαλιστικό…. Προκειμένου να μην έχουν μαζική λαικη αντιδραση.

Στο διάβημα-διαμαρτυρία που έγινε στην Ηρώδου του Αττικού με τις ολιγόλεπτες συγκρούσεις που έγιναν (συμμετείχαν ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ ΟΛΜΕ ΔΟΕ και δυναμικό μπλοκ της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ με πορτοκαλί κασκετάκια εκτός άλλων συντρόφων και συντροφισσών).

Μετά την πρώτη συμβολική προσπάθεια αντιπροσωπείας διαδηλωτών, συνδικαλιστών να σπάσουν το αστυνομικό κορδόνι και την επίθεση που εξαπέλυσαν τα στριμωγμένα ΜΑΤ… (μόλις την προηγούμενη ημέρα οι ένστολοι δολοφόνοι είχαν επιτεθεί με λύσσα και χτύπησαν παλαιστίνιους (ιντυφάντα) που διαδήλωνε για να σταματήσει η σφαγή στη ΓΑΖΑ.

Ο οργανωτικός γραμματέας της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Ριζος Ριζος δήλωσε στα ΜΜΕξαπατησης μεταξύ άλλων τα εξής:

«… βρισκόμαστε σε με σκληρή απεργιακή κινητοποίηση. Μας κλέβουν 12 δις ευρώ και δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο παρά να συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Οι εργαζόμενοι της Δεη ξέρουν πολύ καλά πως θα το αντιμετωπίσουν.
Δεν έχουμε πρόθεση να δημιουργήσουμε πρόβλημα στους πολίτες, αλλά πρέπει να καταλάβουν ότι δεν ευθυνόμαστε εμείς για τις διακοπές.
Γίνονται διακοπές ρεύματος σε λαϊκές συνοικίες όπου ζουν φτωχά στρώματα χαμηλού επιπέδου για τους κρατούντες…. και όχι στις βιομηχανικές ζώνες.
Δεν τις αγγίζουν τις βιομηχανικές ζώνες δεν μειώνουν την παροχή όπως τους είχαμε προτείνει για να μην υπάρξουν προβλήματα στο κοινό. Τις φτωχογειτονιές αφήνουν στο σκοτάδι… αλλά αν συνεχίσουν έτσι θα έχουμε γενικό πρόβλημα».

Αυτή η δήλωση έγινε χθες Τετάρτη κοντά στο Μαξίμου. Μετά σιγά-σιγά οι διακοπές ρεύματος απλώθηκαν σε όλες τις συνοικίες… αλλά όχι στις βιομηχανικές ζώνες.

Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος
«Η Πετραλιά σπέρνει ανέμους, θα θερίσει θύελλες… δεν θα περάσουν οι τροποποιήσεις».

Πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος «…. Είμαστε εδώ γιατί εκτός του συμβολικού της πράξης μας και της δράσης μας θέλουμε να δείξουμε στον ελληνικό λαό ότι η κυβέρνηση έχει καταφέρει να μη μπορεί πια να μιλήσει κανένας θεσμός. Όλα γίνονται εν κρυπτώ. Δεν γνωρίζουμε ακόμη τι λέει το νομοσχέδιο… η κυβέρνηση με όσα τεχνάσματα και αν χρησιμοποιήσει θα τα βάλει με όλο το λαό».

Και επίσημα στην ανακοίνωση της η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ αναφορικά με τις διακοπές ρεύματος, ανέφερε τα εξής:

«... Η διαθέσιμη ενέργεια στη χώρα μας (παραγωγή + εισαγωγές) είναι απολύτως επαρκής για την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών του κοινωνικού συνόλου.
Υπεύθυνοι για την κατανομή της Ηλεκτρικής Ενέργειας είναι η ΔΕΗ και ο ΔΕΣΜΗΕ οι οποίοι και κάνουν τις επιλογές για τις πιθανές διακοπές ρεύματος στους καταναλωτές.
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ έχει επιδείξει από την αρχή των απεργιακών κινητοποιήσεων το αίσθημα ευθύνης και την κοινωνική της ευαισθησία, αλλά ταυτόχρονα και την δυναμική που της δίνει το δίκαιο των αιτημάτων της και η καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Οι απόπειρες σπίλωσης και κατασυκοφάντησης του δίκαιου αγώνα μας θα πέσουν στο κενό”…»

πηγή: http://www.euro2day.gr/articles/152909/

Υ.Γ (1) Και τα Μ.Μ.Εξαπάτησης…. «Πολύωρες διακοπές ρεύματος σ' όλη τη χώρα λόγο της απεργίας των εργαζόμενων της ΔΕΗ». Για όλα τα άλλα τηρούν σιγή ιχθύος.

Υ.Γ (2) Σύμφωνα με απόλυτα εγκυρες διαστρεβλωμένες δημοσιοκάφρικες πληροφορίες εκπαιδευμένα αετόπουλα οργανώνουν γενικό μπλακ αουτ και θα επιχειρήσουν να ανυψώσουν χιλιάδες ειδικούς χαρταετούς κοντά σε πυλώνες και βιομηχανικές ζώνες… μπας και τις καταπιεί το φτερωτό χαρτομάνι και έτσι έρθει με φόρα το σκοτάδι και εκτεθεί η χώρα.

κόκκινοι αντι-ρεπόρτερ
Δυστυχως δε προλαβαινω να γραψω κατι παραπανω. Απο μεθαυριο, αν δε σε καλυψα, επανερχομαι. :wink:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Κώτσος Φίλ

Δημοσίευση από drcypher »

Φάγανε, τρώνε και θα τρώνε τα λεφτά των ταμείων με χίλιους δυο τρόπους. Και τώρα ζητάνε από όσα ταμεία δεν έχουν ληστευθεί να παράσχουν "βοήθεια", δηλ. να τσοντάρουν μερικά δις που κλάπηκαν και όλοι να ζούμε δήθεν ευτυχισμένοι μέχρι οι μελλοντικές κλοπές να φτάσουν το νέο "ενοποιημένο" ταμείο στο ίδιο σημείο.

Καταλαβαίνω γιατί κάποιος μπορεί να κλέβει λεφτά από τα ταμεία των ασφαλισμένων. Καταλαβαίνω γιατί κάποιος μπορεί να μην βγαίνει με τη σύνταξη παρά το γεγονός ότι πλήρωνε μια ζωή εισφορές. Καταλαβαίνω γιατί σ' αυτό το κράτος μετά από κάποιο σημείο (ως "περήφανο γηρατειό" πλέον) ζεις είτε κατά τύχη είτε από αδράνεια. Καταλαβαίνω ότι κάποιος που ζει με 700 ευρώ νιώθει οργή και αγανάκτηση. Καταλαβαίνω ότι ως λαός βρισκόμαστε σε έναν φαύλο κύκλο "ψηφίζω κάφρους και μετά τους βρίζω". Καταλαβαίνω ότι η απεργία των εργαζομένων στη ΔΕΗ έχει ως αποτέλεσμα να βγουν μονάδες παραγωγής ισχύος εκτός του δικτύου ηλεκτροδότησης. Καταλαβαίνω γιατί η διοίκηση της ΔΕΗ επιλέγει να δίνει το ρεύμα στους βιομήχανους και να το κόβει από τους πολίτες. Καταλαβαίνω γιατί οι δημοσιογράφοι παίρνουν το μέρος της κυβέρνησης.

Αυτό που ΔΕΝ καταλαβαίνω είναι γιατί το αίσθημα της αλληλεγγύης προς εργαζομένους που ΔΕΝ θέλουν να χαρίσουν τα λεφτά τους σε κλέφτες και διαφωνούν εμπράκτως με ένα νόμο που θα πλήξει πολλούς φτάνει μέχρι τον διακόπτη της λάμπας σας (εσάς ή του παππού σας που ζει με οξυγόνο που πληρώνει μόνος του ή της φιλενάδας σας που δεν μπορεί να φτιάξει μια φρουτόκρεμα για το μωρό χωρίς μπλέντερ ή του φαναριού στο δρόμο που σας οδηγεί σε χαντάκια ή πάνω στο ΤΡΑΜ!).

Μήπως η απεργία της ΔΕΗ φταίει που έχουμε κατεβάσει παροχή και στη συλλογική μας συνείδηση; Με αυτά τα μυαλά να συνεχίσουμε... άξιοι της μοίρας μας και της ιδιωτεύουσας μιζέριας μας... :S
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Άβαταρ μέλους
timos_m
Real Name: ΤΜ

Δημοσίευση από timos_m »

Off Topic
@drcypher: Με το τραμ, αυτό που έγινε είναι ότι λόγω διακοπής ρεύματος δε λειτούργησε η αλλαγή της ράγας και γι' αυτό συγκρούστηκαν δύο συρμοί.
Επίσης ξέχασες να κάνεις bold ένα "καταλαβαίνω". Μάλλον δεν το κατάλαβες εντελώς αυτό.. :P
Lifo

Δημοσίευση από Lifo »

" Κάθε κλάδος εργαζομένων που απεργεί, «στρέφεται» ενάντια στο υπόλοιπο «κοινωνικό σύνολο». Τι κλισέ! Τι ψέμα! Πόσες φορές (χιλιο)ειπωμένο! Κι όμως ξαναλέγεται!
Ίσως (και να) πιάνει ακόμα. Κάποιους έστω. Αλλωστε αυτός δεν είναι ο σκοπός τού «λέγε-λέγε»;

Ομως «λέγε-λέγε» τριάντα χρόνια τα ίδια κατά συνθήκην ψεύδη μήπως γίνονται, εν τέλει, κατά μπούρδαν μπαρούφες; Γίνονται. Για αυτό ίσως και να αλλάζουν τώρα οι συσχετισμοί στην κοινωνία.

Ίσως για αυτό μια δύναμη εκτός δικομματισμού, η Αριστερά, φαίνεται για πρώτη φορά από τη μεταπολίτευση να τον απειλεί. Ίσως αυτή η χρεωκοπία τού λέγε-λέγε να 'ναι μία από τις αιτίες.

«Ρετιρέ» πάλι οι ασφαλισμένοι στη ΔΕΗ.

Κι αυτοί;

Οποιος απεργεί σε αυτήν τη χώρα είναι «ρετιρέ»; είναι «προνομιούχος» εν σχέσει με τους άλλους; Ολοι; (Διότι όλοι κατά καιρούς έχουν απεργήσει. Κι όλοι, χωρίς εξαίρεση, έχουν χαρακτηρισθεί «ρετιρέ». Τραπεζικοί, καθηγητές, γεωργοί - οι πάντες!) Φαίνεται πως όποιος παίρνει πάνω από 700 Ευρώ σε αυτή τη χώρα είναι ρετιρέ!

Κλισέ; Μπούρδα; Κι όμως επαναλαμβάνεται!

Όπως επαναλαμβάνονται όλα τα συναφή άτινα προσπαθούν να υποβοηθήσουν το κάθε φορά «διαίρει και βασίλευε».

Η ίδια ρητορική τριάντα χρόνια τώρα.

Που συνοδεύει τις ίδιες καταστάσεις.

Τις μεταρρυθμίσεις προς τα κάτω.

Το «πολιτικό κόστος». Τι παρλαπίπα! τι κλισέ! Κι όμως επαναλαμβάνεται. Αενάως. Ολο και πιο άδειο, όλο και πιο ηλίθιο. «Σοβαρός πολιτικός» σε αυτήν τη χώρα
αναγορεύεται από την κυρίαρχη ρητορική εκείνος που δεν υπολογίζει το «πολιτικό κόστος» (προκειμένου να πάει τα πράγματα ένα ακόμα βήμα πίσω).
Προκειμένου να απομυζηθούν ακόμα περισσότερον αυτοί που «η οικονομία δεν τους αντέχει». Τι κλισέ!

Σοβαροφανείς δολοφόνοι - του περιβάλλοντος. Της έρευνας. Της εκπαίδευσης. Των συντάξεων. Των μισθών. Των όρων εργασίας -που μας την πέφτουν κι από πάνω με χαρακτηρισμούς, συκοφαντίες, προβοκάτσιες- θα νόμιζε τώρα κανείς, με την απεργία στη ΔΕΗ, ότι η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ είναι τουλάχιστον οργάνωση τουπαμάρος.
Εναερίτες φαντομάδες που σκαρφαλώνουν τις νύχτες στις κολώνες και κόβουν το ρεύμα απ' τον κοσμάκη σπίτι προς σπίτι, λόγω κάποιου ιδιαίτερου μίσους που τρέφουν εναντίον πάσης χαμοκέλας στην επικράτεια, αυτά τα διαβολικά ρετιρέ...

Είναι κουραστικό. Και συνάμα απελπιστικό.

Το ίδιο κοκτέιλ ανικανότητας και ιδιοτέλειας (χάριν των Δυνατών) να σερβίρεται διαρκώς στον λαό, με τα ίδια επιχειρήματα που κάνουν το μαύρο άσπρο. Τώρα στην μπούκα είναι η ΔΕΗ. Το «μονοπώλιο».
Μια κρατική επιχείρηση, που έτσι κι αλλοιώς ληστεύει τον λαό (εφόσον διοικείται από τα δύο κόμματα των Δυνατών, είτε εναλλάξ είτε μιξτ) πρέπει να «απελευθερωθεί» για να γίνει η ληστεία τέλεια. Και η καταστροφή επίσης. Με τις νέες μονάδες παραγωγής λιθάνθρακα. Τι σχέση έχουν αυτά τα δύο; Τη διετύπωσε
μια χαρά η Κοινοτική Επίτροπος, κυρία Νέλυ Κρουζ καταγγέλλοντας ότι «διαστρεβλώνονται οι κανόνες του ελεύθερου ανταγωνισμού» με τα εμπόδια που προβάλλονται για την εγκατάσταση των εν λόγω μονάδων. «Η αγορά ενέργειας πρέπει να απελευθερωθεί αμέσως», ώστε ο ανταγωνισμός ποιος θα μας σκοτώνει καλύτερα με τον λιθάνθρακά του να λειτουργήσει απρόσκοπτος.

Σε κάτι τέτοια είναι που θέλει ο κ. Πρωθυπουργός να εμφανίσει τον εαυτόν του «σοβαρόν». Που δεν «υπολογίζει το πολιτικό κόστος». Που παίρνει την «υπόθεση πάνω του». Είναι όταν ομιλεί σε πρώτο ενικό στη Βουλή. Οταν παίρνει «την ευθύνη» για το Ασφαλιστικό
και τα κάνει μαντάρα.
Μπαλώματα, θνησιγενείς διατάξεις, εωλες εφαρμογές - μια αντιδραστική μεταρρύθμιση προς τα κάτω. Οπου, όταν έχεις πρόσβαση σε γιατρό, φέρ' ειπείν, θα πας με αυτούς που δεν έχουν, αντί να αποκτήσουν κι εκείνοι. Τα ίδια με την εκπαίδευση. Αντί για εθνική, πανεθνική προσπάθεια, κομματική και συντεχνιακή παραλυσία. Αλλά τα κλισέ, κλισέ!

* * *

Προσπαθούν να μας πάρουν τα σώβρακα, αλλά είναι ακόμα πολλοί οι άνθρωποι της εργασίας που παίζουν για τη φανέλα. Ισως τα κλισέ παραβρώμισαν, ίσως να μην πείθουν πια. Πόσο άλλο ψέμα; Ως πότε θα λες «ούτε ίντσα από το Ελληνικό» και θα του τρως χίλια τόσα στρέμματα;

Δεν είναι τυχαίο ότι και στην Ελλάδα, και σε αρκετές χώρες της Ενωσης, δυνάμεις εκτός του κεντρικού δικομματισμού των επί μέρους κρατών επιτέλους τον απειλούν.

Κι αυτό ούτε μιντιακό φαινόμενο είναι, ούτε λαϊφοστυλάδικο - με την ανάγκη και το κόψιμο έχει να κάνει. Τις ανάγκες των πολλών, των απλών, αυτών που επί πολύ εκμεταλλεύτηκαν αγρίως οι κυνικοί... "

Κάποιοι θα αναγνώρισαν ίσως τον συγγραφέα από το ύφος.
Να ξεκαθαρίσω ότι τον θεωρώ "βαμμένο" ιδεολογικά και σε πολλά πράγματα λάθος - αλλά με την αγανάκτησή που εκφράζει το συγκεκριμένο κείμενο συμφωνώ απόλυτα.
Κουραστήκαμε πια με το να εξηγούμε τα αυτονόητα δικαιώματα σε ανθρώπους που επιλέγουν να εστιάζουν σε σημεία και να χάνουν τη γενική εικόνα.

Κι αφού ένας παραθέτει ένα τραγικό κείμενο κάποιας πηγής -ως προς τη δραματοποίηση και ως προς την εγκυρότητά του εμένα μου φαίνεται εντελώς γελοίο και εμπαθές- να δώσω ως απάντηση ένα κείμενο σωστής "δραματοποίησης" και αρκετής μετριοπάθειας (ο συγκεκριμένος δε το συνηθίζει να γράφει έτσι, είναι αλήθεια, άλλος ένας λόγος να επισήμανουμε τη συγκεκριμένη προσπάθεια).
' Όσο υπάρχουν σφαγεία θα υπάρχουν και πεδία μαχών ' - L. Τolstoy
Απάντηση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”