Ο πλούτος αποκτάται εις βάρος αυτών που τον παράγουν, αφού πάντα οι φτωχότεροι δουλεύουν για τους πλουσιότερους. Και αυτό δεν είναι δική μας επιλογή (όταν λέω "μας", εννοώ ημών των απλών πολιτών), αλλά ο κόσμος ολόκληρος είναι δομημένος έτσι, λόγω των συμφερόντων λίγων μπινέδων. Τα χρήματα δεν κατανέμονται δίκαια, αφού για να έχει κάποιος περισσότερα, κάποιοι άλλοι πρέπει να'χουν λιγότερα. Η διαφορά που βρίσκω σημαντική είναι ότι μερικοί ζουν έτσι, απλά επειδή σε ένα τέτοιο σύστημα γεννήθηκαν, και βγάζουν τα προς το ζειν, ενώ άλλοι πατάνε όσο το δυνατόν περισσότερο σ'αυτούς τους (γενικούς) κανόνες και μπαίνουν κι αυτοί στο παιχνίδι της απληστίας εκμεταλλευόμενοι (από επιλογή φυσικά) ό,τι βρίσκεται γύρω τους.dj manos έγραψε:Αν θέλουν να ζουν και να συμπεριφέρονται όπως εμείς οι υπόλοιποι τότε να πάνε να ξυριστούν,να πετάξουν τα μαύρα και να αποκτήσουν όσο πλούτο θέλουν.
Βάζω, λοιπόν, τις εξής τρεις περιπτώσεις:
- Είμαι λαμόγιο, αλλά στον υπόλοιπο κόσμο λέω ότι είμαι αγαθός και με πιστεύουν.
- Είμαι λαμόγιο και το δηλώνω.
- Είμαι λαμόγιο και στα φρύδια μου τι πιστεύει ο κόσμος.
Γι'αυτό, την φράση του dj manos θα την άλλαζα κάπως έτσι:
Αν θέλουν να ζουν και να συμπεριφέρονται όπως εμείς οι υπόλοιποι τότε να πάνε να ξυριστούν,να πετάξουν τα μαύρα και να αρχίσουν να ζουν και να συμπεριφέρονται όπως εμείς οι υπόλοιποι.