Στις χωρες τους πεθαινουν απο την πεινα. Εδω ερχονται ωστε κουτσα στραβα να βολευτουνε. Ασε που ενας μισθος εδω ειναι δυο τρεις για τις χωρες τους. Οικονομικη κριση δεν εχετε καταλαβει ακριβως τι ειναι. Δεν σημαινει γενικα κι αοριστα οτι δεν λειτουργει η οικονομια. Το προβλημα γεννα ο καπιταλισμος ανα τακτα χρονικα διαστηματα. Οι επιχειρησεις και η συσορευση πλουτου απαιτει εκμεταλευση. Απαραιτητη προυποθεση αυτης ειναι ανεργια (ωστε να υπαρχει μεγαλη ζητηση θεσεων εργασιας) και χαμηλοι μισθοι. Απο την αλλη πρεπει να υπαρχει ενα εισοδημα που να εξασφαλιζει την επιβιωση των εργαζομενων και να επιστρεφει τελικα στους επιχειρηματιες.τελειωμένος έγραψε: -Πώς είναι δυνατόςν να λένε ότι έχουμε οικονομική κρίση και μετά να έχουμε τόσους οικονομικούς μετανάστες;;;
Οι επιχειρησεις ανακυκλωνουν χρημα. Πουλαν κι αγοραζουν χρημα μεσω της αποδοτικοτητας τους ωστε κατα τη διαδικασια αυτη να εχουν παντα καποιο κερδος. Σε αυτη τη διαδικασια δημιουργουνται οι λεγομενες οικονομικες "φουσκες". Πλασματικα μεγεθη. Ειτε κερδη, ειτε πλαστα χαμηλη ανεργια δυσαναλλογη των αναγκων των εργαζομενων. Δεν ειναι κατι τραγικο. Μεχρι τωρα ο καπιταλισμος αυτορυθμιζεται κι επανερχεται. Απλα σε αυτες τις περιοδους, ο λαος, το κινημα, εχει την ευκαιρια να πετυχει νικες, να κερδισει καποια πραγματα. δυο βηματα μπρος ενα πισω. Αυτη ειναι η ιστορια.
Τι ηταν και δεν αντισταθηκες? Πειρασμος? Ποτε θα την διωξεις? Αν ο κοσμος που μαζευεις ειναι η εκλογικη βαση του ΛΑ.Ο.Σ. δεν σου φταει κανεις. Ομοιος ομοιω αει πελαζει. Αυτη που ξερεις οτι δεν εχει να ζησει αλλους στη Πολωνια? Αυτην αν την διωξουν και απο αλλη δουλεια τι θα κανει? Δεν θα κλεψει? Θα φταιει αυτη που καποιος την απελυσε γιατι ειναι απο αλλη χωρα? Αν η ιδια εχει παιδια πως θα τα ζησει? Εσυ βολευτικες, ουτε πελατια εχασες, αυτη ομως τι θα γινει? Ξερω πολυ κοσμο που εχει υπαλληλους μεταναστες. Και εχει και δουλεια.τελειωμένος έγραψε:Λοιπόν πήρα στο ιατρείο μία κοπέλα για βοηθό πού έτυχε να είναι από την Πολωνία. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τί έγινε με τον κόσμο. Την κράτησα κανονικά με ΙΚΑ-συκα-μύδια, την έστειλα σε σχολείο να μάθει Ελληνικά και γενικά πήγενε πολύ καλά. Το ζήτημα είναι ότι ο κόσμος δεν την ήθελε και μου το έλεγε ευθέως. Δυστυχώς την έδιωξα και έννοιωσα πολύ άσχημα που δεν μπόρεσα να αντισταθώ. Όμως όταν κάνεις κάτι για να ζήσεις το τομάρι σου και άλλους τρείςνα ακολουθούν, τί κάνεις σε μία τέτοια περίπτωση;;; Διώχνεις τον κόσμο από το χώρου σου ή λες προς τιμήν του εργαζόμενου να πέσει η δουλειά;(πολλοί μου είπαν ότι δεν έιχαν εμπιστοσύνη, ότι δεν ήταν καθαρή-που ήταν πιό πολύ από άλλες, ότι την έχω γιαν ατην πηδάω και άλλα τέτοια)
Λοιπόν... Για πείτε μου τί έπρεπε να κάνω; τί θα κάνατε εσείς στην θέση μου;
Είμαι ένα ακόμα γουρούνι; τη στιγμή που έχω να πληρώνω ένα βουνό δάνεια να το ρισκάρω;
Ειναι οι προβληματικοι.
Ειναι οι απατριδες.
Οι αθρησκοι.
Οι βρομιαριδες.
Οι μπαχαλοι.
Οι αγραμματοι.
Οι τρομοκρατες. Οι βαρβαροι.
Οι ανηθηκοι.
Οι εντιμοτατοι φιλοι μου. Που δεν αφηνουν καποιον να πεθανει απο την πεινα. Εχουν κι αυτοι λογαριασμους. Εχουν κι αυτοι αλλους να ταισουν. Αλλα ειναι αλληλεγγυοι. Ειναι ανθρωποι. Καταλαβαινετε επιτελους γιατι το προβλημα δεν ειναι οι μεταναστες? Ποιο ειναι το προβλημα? Το εγω. "Βολευτικα", "σε πατησα", "επιβιωσα", "πατησα πανω σου και ειμαι καλα τωρα", "τι να κανουμε, η ανθρωπινη φυση", "μα ειμαι αλλο ενα γουρουνι?!? γιατι?"
Ειστε μισανθρωποι. Μαθατε να κερδιζετε και δεν μαθατε να ζητε. Το ατομικο κερδος, το ατομικο οφελος. Η σαπιλα του συστηματος.