Φοιτητικαί εκλογαί - περάστε κόσμε...!

"Η πολιτική αφορά το παρόν, ενώ μια μαθηματική εξίσωση την αιωνιότητα. "
Albert Einstein

Συντονιστές: antony07, Chris

Άβαταρ μέλους
Chris
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Χρήστος
Facebook ID: 0

Re: Φοιτητικαί εκλογαί - περάστε κόσμε...!

Δημοσίευση από Chris »

msl έγραψε:@Chris: Μη σχολιάζεις άτομα που δε γνωρίζεις, ειδικά με αυτό το τρόπο. Αν θες, κάνεις αποχή ή ρίχνεις άκυρο. Αυτό που είπα ηταν απλό. Παίρνεις μια απόφαση για εσένα, δε θα πάρεις και για τους άλλους. Ζεις σε κοινωνία με άλλα άτομα και πρέπει να προσπαθήσεις να σεβαστείς και τους άλλους (ξαφνικά ο σεβασμός εδώ μέσα ακούγεται ως ανέκδοτο .. πιο πετυχημένο και απο αυτά με τον Τοτό .. :(). Δε σου είπα να ψηφίσεις ή τι να ψηφίσεις. Σου είπα να μην εμποδίσεις αυτούς που θέλουν να το κάνουν.
Με παρεξήγησες..δεν ήθελα να φανώ επιθετικός στο post μου. Άμα προσβλήθηκες σου ζητώ συγγνώμη.

Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω την τόσο ένθερμη υπεράσπιση των φοιτητικών "εκλογών". Γιατί μόνο εκλογές δεν είναι αυτό. Έχουμε γεμίσει στο πανεπιστήμιο με wannabe πολιτικούς. Βλέπε γενικές συνελεύσεις, που την έχουν δει βουλευτές. Κάθε άλλο παρά βουλή είναι αυτό το πράγμα..
Άβαταρ μέλους
msl
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μαρία-Σοφία
Facebook ID: 735434828
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από msl »

Κι εσύ δε με κατάλαβες τότε. :) Δεν είπα ότι είμαι υπερ των εκλογών ή ό,τι άλλο, αλλά είμαι υπερ του να μη φιμωθεί καμία φωνή, ότι και αν είναι αυτό που υποστηρίζει.

Πώς κρίνεις ότι εσύ έχεις δίκιο και κάποιος άλλος άδικο;
Τι είναι αυτό που κάνει τη στάση σου σωστή;
Τι σου δίνει το δικαίωμα να φιμώσεις τον άλλον;

Ένθερμη υπεράσπιση θα ηταν αν έκανα κάλεσμα στις εκλογές (νομίζω τα post μου απέχουν μακράν από αυτό). Απλά όταν κάποιος θέλει να ψηφίσει, δε μπορώ να εντοπίσω τη λογική με την οποία θα του ακυρώσεις εσύ (και ο όποιος "εσύ") την ψήφο του!
I'm not a bitch, I just have a low tolerance for bullshit ..

:: Αθλητικός Όμιλος Πήγασος Κυψέλης
::
Άβαταρ μέλους
timos_m
Real Name: ΤΜ

Δημοσίευση από timos_m »

Νομίζω πως τα τελευταία post δε θα είχαν γίνει αν η msl είχε καταλάβει πως ο Chris δεν είχε καταλάβει πως η msl λέει πως το ζαμπόν θα λερώσει και επομένως θα ακυρώσει περισσότερα ψηφοδέλτια.
Βέβαια, μπορεί να έχω καταλάβει λάθος πως η msl δεν έχει καταλάβει ότι ο Chris δεν κατάλαβε τι εννοεί η msl.
Γενικά, ακαταλαβίστικα πράγματα :P
Άβαταρ μέλους
Gus
Real Name: Πολλες ερωτησεις

Δημοσίευση από Gus »

Καθε αλλο παρα βουλη ειναι αυτο το πραγμα?Ας γελασω!!!!!!!!!!Ισα ισα,στο κΥνοβουλιο οι κουβεντες μεταξυ πολιτικων διαφορων κομματων ειναι πιο κενες και απτο κενο,ολα παρασκηνιακα ειναι,κοροιδευομαστε?Τουλαχιστον εδω βγαζουν τα ματια τους μπροστα μας...Οσο για τον σεβασμο στον αλλον που "εκφραζει τα πιστευω του μεσω της ψηφου'',εδω γελαμε δυνατα...Δεν με πειραζει που θα βγει η δαπ ή η πκσ,αλλα το οτι οι εκλογες ειναι μερος και μηχανισμος ενος συστηματος σαπιου.Γι αυτο κι εμενα ειναι δικαιωμα μου να τις σαμποταρω,για να υπερασπιστω τα δικα μου πιστευω...Πειτε το φασιστικο,πειτε οτι οτι θελετε,αν εσεις δεν βλεπετε τιποτα το φασιστικο στις διαφημισεις κομματων μεσω τηλεορασης,αφισων,ραδιοφωνου,ιντερνετ κλπ κλπ κλπ,αν δεν βλεπετε φασιστικο το να μαθαινει το παιδακι απο τα 12 να ψηφιζει για αντιπροσωπους για 5 μελη και 15μελη,τοτε βλεπετε μονοπαντα.Καλη σας νυχτα ψηφοφοροι...
sidet buyuleyijidir sidet umutur
umut suz ve sesiz bir
sesiz bir dunada
Άβαταρ μέλους
noir
Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από noir »

Ψηφοφοροι ειναι οι τεμπεληδες λεει ενα συνθημα...
Θα ελεγα καλυτερα πως ψηφοφοροι ειναι αυτοι που γκρινιαζουν την ωρα που προθυμα σφυρηλατουν τα δημοκρατικα δεσμα τους. :)
Εικόνα
Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά!
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
Άβαταρ μέλους
Chris
Forum Moderator
Forum Moderator

Δημοσίευση από Chris »

msl έγραψε:Κι εσύ δε με κατάλαβες τότε. :) Δεν είπα ότι είμαι υπερ των εκλογών ή ό,τι άλλο, αλλά είμαι υπερ του να μη φιμωθεί καμία φωνή, ότι και αν είναι αυτό που υποστηρίζει.

Πώς κρίνεις ότι εσύ έχεις δίκιο και κάποιος άλλος άδικο;
Τι είναι αυτό που κάνει τη στάση σου σωστή;
Τι σου δίνει το δικαίωμα να φιμώσεις τον άλλον;

Ένθερμη υπεράσπιση θα ηταν αν έκανα κάλεσμα στις εκλογές (νομίζω τα post μου απέχουν μακράν από αυτό). Απλά όταν κάποιος θέλει να ψηφίσει, δε μπορώ να εντοπίσω τη λογική με την οποία θα του ακυρώσεις εσύ (και ο όποιος "εσύ") την ψήφο του!
Βασικά και το ζαμπόν δεν το ανέφερα στα σοβαρά.. Εννοείται ότι δεν πρέπει με το έτσι θέλω να ακυρώνεις τις ψήφους των άλλων. Το θέμα είναι να πείσεις τον άλλο ότι δεν είναι σωστό να ψηφίσει.

Και μιας και ο timos το ανέφερε... νομίζω ότι ήρθε η ώρα να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με το ποιος κατάλαβε τι, γιατι χάσαμε τα αυγά και τα πασχάλια :P .
Ας κάνουμε "format" και ας προχωρήσουμε. 8)
Άβαταρ μέλους
antony07
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Αντώνης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από antony07 »

noir έγραψε:Ψηφοφοροι ειναι οι τεμπεληδες λεει ενα συνθημα...
Θα ελεγα καλυτερα πως ψηφοφοροι ειναι αυτοι που γκρινιαζουν την ωρα που προθυμα σφυρηλατουν τα δημοκρατικα δεσμα τους. :)
Γλαφυρότατος-Περιγραφικότατος :)
"Ωραία παιδιά κατάχαμα κυλάει
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας
θυμάστε, Colin de Cayeux τον λέγανε
το άσυλο εμπιστεύτηκε ναι σαν κι εσάς,
σημάδεψε ο μπάτσος και τον ξέκανε
"
Άβαταρ μέλους
coyote

Δημοσίευση από coyote »

Αν το άκυρο ή η αποχή μπουρούσαν να αλλάξουν κάτι τότε θα ήταν παράνομα..

Εδωπέρα πραγματικά προσπαθεί να γίνει μια μεταφυσική σύνδεση ανάμεσα στην ψήφο και την αποχή /απάθεια/πάω σπίτι μου φάση. Το λέω με πάσα ειλικρίνεια: Οι πιο αγωνιστές (από κάθε άποψη) που έχω γνωρίσει είναι τύποι που επικροτούσαν ή και συμμετείχαν στις εκλογές.

Ας μιλήσει για εκλογές και τεμπέληδες κάποιος που ήταν σε κάθε συνέλευση εκεί και έσπαγε κάθε φορά τα @@@@ του για να μπορέσει να έχει κόσμο.Ας μιλήσει αυτός που ήταν σε κάθε πορεία εκεί και που θυσίασε ένα κομμάτι από την ζωή του για το κίνημα.

Κοίτα φίλε αν δεν είσαι με τη αντιπροσώπευση τις εκλογές και τα λοιπά αντε στους κοινωνικούς χώρους στις γειτονίες στις σχολές στους χώρους εργασίας βάλε το κεφάλι στα σκατά και πάλεψε να αλλάξεις πράγματα εκεί. Αλλά φιλε δεν είσαι ούτε εκεί.Αρέσκεσαι στην αφ ψηλού κριτική και την γκρίνια

Και τώρα αναλογίσου φοιτητή ποιος είναι ο ποιος εκλογολάγνος, ποιος είναι αυτός που δομεί την παρέμβαση με άξονα τις εκλογές, ποιος είναι αυτός που προσπαθεί να μαζέψει κανα άνθρωπο με την ευκαιρία των εκλογών. Καλά μάντεψες αυτός που είναι κόντρα στις εκλογές είναι και αυτός που ασχολείτε περισσότερο με αυτές. Πρώτο αφίσα για τις εκλογές έβγαλε το κκε, αμέσως μετά (με μικρή χρονική διαφορά) οι αντιεκλογικοί φίλοι μας

Τα όνειρα μας δεν είναι λευκά
Οι αγώνες μας δεν είναι άκυροι
Άβαταρ μέλους
noir
Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από noir »

Ας μιλήσει για εκλογές και τεμπέληδες κάποιος που ήταν σε κάθε συνέλευση εκεί και έσπαγε κάθε φορά τα @@@@ του για να μπορέσει να έχει κόσμο.
Σε ποια συνελευση να μαζεψει κοσμο; Σε αυτη που απλα θα ψηφισει και θα αφησει τα ιδια 20-30 ατομα που μαζεψαν το κοσμο στη συνελευση να υλοποιησουν τις αποφασεις της; Αυτοι που ψηφισαν εκει ή στις εκλογες θα κανουν τι ακριβως; Θα πανε σπιτια τους στις εξεταστικες και στις διακοπες επειδη εκαναν την υποχρεωση τους και εδωσαν "πολιτικο μηνυμα" με τη ψηφο τους; Μετα απο καθε "ποταμι που πισω δε γυρνα" και μετα απο καθε "ρηξη και ανατροπη" ποσος κοσμος μενει και γιατι; Ισως γιατι βολευτηκε με τη ψηφο του και την αντιπροσωπευση χωρις να κατσει ο ιδιος/η ιδια να συνδιαμορφωσει διαμορφωνοντας πολιτικο σκεπτικο και χωρις να κατσει να ξεσκιστει και να ρισκαρει στους δρομους οταν ηταν αναγκη, επειδη ακριβως δεν ενοιωθε την αναγκη οπως την ενοιωθαν αυτοι που ψηφιζε;
Ποση πολιτικη ζυμωση για καποιον που μονη πολιτικη ασχολια ειναι να παταει μια φορα το μηνα σε μια συνελευση, χωραει ενα πλαισιο, μια αφισα ή μια ψηφος τελοσπαντων; Αυτα τα χαρτια που περιφερονται γυρω μας στις συνελευσεις και τις εκλογες...
Και τώρα αναλογίσου φοιτητή ποιος είναι ο ποιος εκλογολάγνος, ποιος είναι αυτός που δομεί την παρέμβαση με άξονα τις εκλογές, ποιος είναι αυτός που προσπαθεί να μαζέψει κανα άνθρωπο με την ευκαιρία των εκλογών. Καλά μάντεψες αυτός που είναι κόντρα στις εκλογές είναι και αυτός που ασχολείτε περισσότερο με αυτές. Πρώτο αφίσα για τις εκλογές έβγαλε το κκε, αμέσως μετά (με μικρή χρονική διαφορά) οι αντιεκλογικοί φίλοι μας
Και ηρεμησε λιγο βρε coyote. Χωρις να σχολιασω τους βερμπαλισμους και τα τσιτατα, εισαι τουλαχιστον αδικος οταν μιλας για προσπαθεια καποιων να μαζεψουν κοσμο με την ευκαιρια των εκλογων ή να προτρεψουν σε λευκα και ακυρα. Ειδικα οταν αυτοι "οι καποιοι" που θεωρεις πως ετεροκαθοριζονται παλευουν ολη την ωρα για την αυτοοργανωση και τη συλλογικη δημιουργια μεσα απο τοπικα ή και πιο κεντρικα εγχειρηματα ωστε μεσα απο τη συμετοχη του κοσμου και τη κινητοποιηση του να επελθει η συνειδητοποιηση πως μπορει να παρει τη ζωη στα χερια του. Στο κατω-κατω εξισου ανουσια ειναι και τα λευκα και τα ακυρα με την εκλογικη διαδικασια οσο η καθε ψηφος, το καθε λευκο και το καθε ακυρο δε συνοεδευται απο διαρκη κινηματικη παρουσια και δημιουργικη συνδιαμορφωση και συμμετοχη. Μπορει ολα αυτα να τα θεωρεις ανουσια ή ουτοπικα. Καποιοι αλλοι εχουν την ιδια εντυπωση για τις εκλογικες διαδικασιες και την αντιπροσωπευση. Δεν υπαρχει λογος να εξοβελιζεις κατηγοριες και να δημιουργεις εντυπωσεις που διαστρεβλωνουν το συνολο της δρασης ενος σημαντικου μερους του κινηματος για την κοινωνικη αλλαγη.

Τα ονειρα μας δεν ειναι ψηφοι
ο αγωνας ειναι διαρκης, ο αγωνας ειναι παντου
:)
Εικόνα
Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά!
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
Άβαταρ μέλους
Chris
Forum Moderator
Forum Moderator

Δημοσίευση από Chris »

coyote έγραψε: Ας μιλήσει για εκλογές και τεμπέληδες κάποιος που ήταν σε κάθε συνέλευση εκεί και έσπαγε κάθε φορά τα @@@@ του για να μπορέσει να έχει κόσμο.Ας μιλήσει αυτός που ήταν σε κάθε πορεία εκεί και που θυσίασε ένα κομμάτι από την ζωή του για το κίνημα.
Συγγνώμη αλλά τι ακριβώς να έρθει να δει ο φοιτητής στις συνελεύσεις? Τα μέλη των κομμάτων να ξεσκίζονται μεταξύ τους, ξεχνώντας εντελώς την βασική λειτουργεία της συνέλευσης που είναι η εκπροσώπηση των φοιτητών? Αλλά ποιος χέζεται για μας. Οι μεν θα λένε για την εργατιά, οι δε θα τους βρίζουν και τίποτα άλλο, οι άλλοι θα συζητάνε για το πότε θα πάνε στον Βέρτη...
Φίνα κατάσταση.
papagalakos

Δημοσίευση από papagalakos »

coyote έγραψε:Αν το άκυρο ή η αποχή μπουρούσαν να αλλάξουν κάτι τότε θα ήταν παράνομα..
Συντροφάκο σου ξαναείπα. Αν η ΕΑΑΚ μπορούσε να αλλάξει το κόσμο θα ήταν παράνομη.
coyote έγραψε:[Εδωπέρα πραγματικά προσπαθεί να γίνει μια μεταφυσική σύνδεση ανάμεσα στην ψήφο και την αποχή /απάθεια/πάω σπίτι μου φάση. Το λέω με πάσα ειλικρίνεια: Οι πιο αγωνιστές (από κάθε άποψη) που έχω γνωρίσει είναι τύποι που επικροτούσαν ή και συμμετείχαν στις εκλογές.
Εδώ πραγματικά γίνεται μια αντιμαρξιστική και μεταφυσική προσπάθεια σύνδεσης ανάμεσα στη ψήφο και την αποχή, βοσκού κι αγωνιστή. Με άλλη τόση ειληκρίνα λέω: κάθε αγωνιστής που εχω γνωρίσει απέιχε απ τις εκλογες

τσ τσ τσ... τα επιχειρηματα σου παραειναι υποκειμενικα ωστε να απαντωνται με απλη επαναδιατυπωση απ την αλλη πλευρα
coyote έγραψε:Ας μιλήσει για εκλογές και τεμπέληδες κάποιος που ήταν σε κάθε συνέλευση εκεί και έσπαγε κάθε φορά τα @@@@ του για να μπορέσει να έχει κόσμο.Ας μιλήσει αυτός που ήταν σε κάθε πορεία εκεί και που θυσίασε ένα κομμάτι από την ζωή του για το κίνημα.
Ετσι παει; μονο οι οργανομενοι μιλανε; ε, πες το ετσι.
οσοι απεχουν και θα απεχουν, στις 13 μαη, ελατε να οργανωθουμε.
Ας μιλησει για κινημα κι αγωνες καποιος που σε καθε μερα της ζωης του αγωνιζοταν, μιλουσε, επρατε, εισεπρατε. Ας μιλησει καποιος που θυσιασε πολλα κοματια απ τη ζωη του για το κινημα.
κατεβηκες σε μια πορεια; σε δυο; σε ολες; αυτο; ή εκανες αλυσιδες μια φορα κι επεσες πανω στα ματ κι αυτο το θεωρεις προλεταριακη επανασταση σε κατευθυνσεις λαικου αγωνα, μαζικης απευθυνσης και παλαικης αποδοχης;
coyote έγραψε: Κοίτα φίλε αν δεν είσαι με τη αντιπροσώπευση τις εκλογές και τα λοιπά αντε στους κοινωνικούς χώρους στις γειτονίες στις σχολές στους χώρους εργασίας βάλε το κεφάλι στα σκατά και πάλεψε να αλλάξεις πράγματα εκεί. Αλλά φιλε δεν είσαι ούτε εκεί.Αρέσκεσαι στην αφ ψηλού κριτική και την γκρίνια
εγω ειμαι στους κοινωνικους χωρους. στο καθημερινο αγωνα. στα αμφιθεατρα, τους διαδρομους, τους δρομους. απο πορτα σε πορτα. απο συνηδειση σε συνειδηση. η παρεμβαση μου δε συνισταται στο "ψηφιστε ανταρσια". δεν κλεινομαι σε ενα ΔΣ ή τους 4 τοιχους της σχολης νομιζοντας οτι εχω κανει την επανασταση. που ειδες την αφυψηλου γρινια; κουβεντες στα ισα ειναι. απο ομοιο σε ομοιο. απο καποιον που θελει να πεισει. να αγωνιστει, και να τραβηξει και τους αλλους στο δρομο της διεκδικησης και της παλης. σε αυτους που εχουν φωνη και δεν χρειαζονται την αντιπροσωπευση κανενος. στο κινημα. στο λαο.
coyote έγραψε:Και τώρα αναλογίσου φοιτητή ποιος είναι ο ποιος εκλογολάγνος, ποιος είναι αυτός που δομεί την παρέμβαση με άξονα τις εκλογές, ποιος είναι αυτός που προσπαθεί να μαζέψει κανα άνθρωπο με την ευκαιρία των εκλογών. Καλά μάντεψες αυτός που είναι κόντρα στις εκλογές είναι και αυτός που ασχολείτε περισσότερο με αυτές. Πρώτο αφίσα για τις εκλογές έβγαλε το κκε, αμέσως μετά (με μικρή χρονική διαφορά) οι αντιεκλογικοί φίλοι μας
ποιος ειναι ο πιο εκλογολαγνος; δηλαδη ποιος σε επρηξε περισσοτερο;
ολοι το ιδιο εκλογολαγνοι ειστε.
δεν εχετε παρεμβει σε καιρια ζητηματα που εχουν τεθει σε αυτη τη σελιδα. το θεωρειτε απολιτικο, μιζερο κλπ. μου το εχετε πει. αυτο ομως δε σας εμποδιζει να παρεμβετε για ενα τοσο ιερο σκοπο. για τις εκλογες. εκει αλλαζει. εκει ο λαος μας ψηφιζει. και σε ενα χρονο παλι η εποιμενη παρεμβαση.
το κκε δεν ειναι απολυτα κοντρα στις εκλογες. δυναμωσε τη φωνη σου λεει. αλλη μ@λ@κι@ απο κει. εσυ ομως λες: οχι στα ΔΣ, οχι στην αντιπροσωπευση, ψηφιστε μας.
αντιφασκεις.
οσο για τους αντιεκλογικους φιλους, μπορεις να δεις ποτε εστειλα το πρωτο ποστ για τις εκλογες. το ξαναανεβαζω.
Φοιτητικαί εκλογαί. Οι φοιτητές καλούνται να απαντήσουν στο ερώτημα: Ποιός θα με εκπροσωπήσει;
Ο φοιτητής/φοιτήτρια θα πρέπει να λάβει υπόψην του τις υπάρχουσες παρατάξεις, και τη σημασία της εκπροσώπησης που θα αναλλάβουν. Αυτή η εκπροσώπηση είναι κατά κύριο λόγο στο Δ.Σ.
Θα θέσει ερωτήματα του τύπου "ποιά είναι αριστερά και ποιά δεξιά", "ποιά παράταξη είναι ποιό κοντά στο φοιτητή" κλπ.
Η δική μου απάντηση στο ερώτημα "ποιός να με εκπροσωπήσει;" είναι μια ακόμη ερώτηση. "Γιατί να με εκπροσωπήσει;".
Ακούμε συχνά όταν μιλάμε για άμεση δημοκρατία το φαινομενικά ισχυρό επιχείρημα "τόσοι που είμαστε χρειαζόμαστε αντιπροσώπους". Και ερωτώ: εδώ που δεν είμαστε τόσοι πολλοί ποιό είναι το πρόβλημα;
Θέλω να καταλήξω δηλαδή οτι η εκπροσώπηση του Φ.Σ. από κάποιες πρωτοπορείες δεν έχει λόγο ύπαρξης.
Οι φοιτητικοί σύλλογοι, ο φοιτητικός σύλλογος εν προκειμένης, είναι το αρμόδιο και πλέον αξιόπιστο όργανο λήψης αποφάσεων. Όπου ο κάθε φοιτητής μπορεί να τοποθετηθεί, να ρωτήσει, να αμφισβητήσει. Γιατί να περνάμε σε λογικές ανάθεσης;
Το Δ.Σ. εκφράζει ένα καθεστωτισμό. Εκφράζει τη δύναμη των παρατάξεων, την επιροή τους στους φοιτητές, την ταμπελοποίησή τους ακόμα και την κοπαδοποίησή τους στο κάθε χώρο.
Μια "συντεχνία" θα έλεγα, που μαζεύεται, συζητάει, και πέρνει αποφάσεις χωρίς την έγκριση του Φ.Σ.
Έτσι ο φοιτητής ψηφίζει μια φορά και ξενοιάζει. "Αυτοί ξέρουν από αυτά" "Αυτοί θα αποφασίσουν". Κι έτσι περνάμε στην αποπολιτικοποίηση του Φ.Σ.
Όντας κοντράρισμα μεταξύ των παρατάξεων που θα αφήσει ένα αποτύπωμα για τις βουλευτικές εκλογές, είναι παράλληλα ένας μηχανισμός ελέγχου καταστάσεων. Τι εννοώ; Ποιό απλά είναι μια σύναξη παραγόντων που αποφασίζουν για παράδειγμα για τη διεξαγωγή μιας συνέλευσης με κριτήρια μικροκοματικά πολλές φορές. Είναι δηλαδή στο χέρι τους, στη θέλησή τους, τα κριτήρια που θα τους απασχολήσουν.
Ο Φ.Σ. πρέπει να αρνηθεί να είναι παιχνίδι στα χέρια των παρατάξεων. Δεν είναι μια συλλογικότητα η οποία μπορεί να χρησιμοποιήται σα μπαλάκι του πιγκ πογκ από κάποιους καθοδηγητές. Είναι η ολομέλια των φοιτητών και πρέπει να επιβάλλει την παρουσία του και το λόγο του μέσω των Γ.Σ.
Η ζωή που απαιτούν οι διαδικασίες, η κινητικότητα που απαιτούν οι ομιλητές, ο δυναμισμός που απαιτούν οι αποφάσεις, είναι κάτι που απουσιάζει από το θεσμό παράταξη.
Η κινητοποίηση του Φ.Σ. είναι κάτι που δεν ενεργοποιείται με το πάτημα ενός κουμπιού, με την απόφαση ενός καθοδηγητή, με τις οδηγείες ενός κοματικού προσπέκτους. Είναι οι φοιτητές. Οι ζωντανοί διαμορφωτές της δράσης τους, της συμετοχής τους, της παρέμβασής τους.

Στις φοιτητικές εκλογές σας καλώ να μην ψηφίσετε! Να απέχετε! Να απέχουμε συνειδητα και να παρεβρισκόμαστε όλοι και όλες στις Γ.Σ. για την αμεσοδημοκρατική λειτουργεία του Φ.Σ. Σ.Ε.Μ.Φ.Ε.!
Οι φοιτητικές αποφάσεις ανήκουν στους φοιτητές!

ο papagalakos σας που αγαπάτε

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LBhv9TnUOpw[/youtube]
Βλεπετε ποιοι θελουν ΔΣ; τη λογικη;
ολοι. ολο αυτο το συστημα της εκπροσωπησης. ολο αυτο το συστημα που σε θεωρει ηλιθιο. που σε θεωρει περιττο. που θελει να γινει ο βοσκος σου.
ειτε απ τα δεξια με μεταρυθμισεις πακετα που αναλαμβανουν να γραψουν (αν οχι να παραλαβουν απ τα κοματα τους) μεχρι τα αριστερα, με "αγωνιστηκα" πλαισια που γραφουν παλι αυτοι για εσενα (αν δεν τα παραλαμβανουν απ τα κοματα τους και παλι).
εισαι ο προλεταριος. ο δεν-ξερω-απο-αυτα.
χρειαζεσαι μια πρωτοπορεια. να σε πιασει απ το χερι. να σε βαλει στο μαντρι. γιατι εσυ δεν ξερεις να μιλησεις.
δεν εχεις προβληματισμους. πρεπει να στους μαθουν. δεν θες να κανεις κατι. θες να το κανουν.
οι παραταξεις, αρηκτα συνδεδεμενες με τα κοματα τους, ειναι ο αγνωστος με τις καραμελες.
δεν ειμαι με τις πρωτοπορειες. δεν θελω αντιπροσωπους. θελω τον καθενα διπλα μου. να ειμαι διπλα του. να ειμαστε ενα μετωπο. να φυγει αυτη η σαπιλα της προετοιμασιας. των μαθηματων. των διακυρηξεων και των διασπασεων. της κουλτουρας αυτου που μιλα απ το τραπεζακι του.
καλω σε πολιτικοποιηση, μαζικη συμμετοχη κι αμεση παρεμβαση των φοιτητων.

δεν διεκδικω την αληθεια. δεν διδασκω. προτρεπω σε σκεψη. δεν δινω πλαισια. δεν δινω γραμμη. καλω σε σκεψη. σε συνειδητοποιηση.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΝΟΜΙΜΟΣ ΟΥΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ
ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ
ΕΙΝΑΙ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ
MiCr0aSt0c
Real Name: KoCtaC

Δημοσίευση από MiCr0aSt0c »

παμε παιδια ολοι στον αγωνα και παλι. αγωνιστικους παρανομους χαιρετισμους! θυμηθητε, οσο δε μας κατασχουν τους υπολογιστες η εικονικη παρανομη επανασταση μας δεν θα σταματησει! παω να βρω καμια επαναστατικη παρανομη εικονα να συμβαλλω και εγω στον αγωνα! :)
Άβαταρ μέλους
Chris
Forum Moderator
Forum Moderator

Δημοσίευση από Chris »

papagalakos έγραψε:
coyote έγραψε:Ας μιλήσει για εκλογές και τεμπέληδες κάποιος που ήταν σε κάθε συνέλευση εκεί και έσπαγε κάθε φορά τα @@@@ του για να μπορέσει να έχει κόσμο.Ας μιλήσει αυτός που ήταν σε κάθε πορεία εκεί και που θυσίασε ένα κομμάτι από την ζωή του για το κίνημα.
Ετσι παει; μονο οι οργανομενοι μιλανε; ε, πες το ετσι.
οσοι απεχουν και θα απεχουν, στις 13 μαη, ελατε να οργανωθουμε.
Ας μιλησει για κινημα κι αγωνες καποιος που σε καθε μερα της ζωης του αγωνιζοταν, μιλουσε, επρατε, εισεπρατε. Ας μιλησει καποιος που θυσιασε πολλα κοματια απ τη ζωη του για το κινημα.
κατεβηκες σε μια πορεια; σε δυο; σε ολες; αυτο; ή εκανες αλυσιδες μια φορα κι επεσες πανω στα ματ κι αυτο το θεωρεις προλεταριακη επανασταση σε κατευθυνσεις λαικου αγωνα, μαζικης απευθυνσης και παλαικης αποδοχης;
Μα φυσικά αγαπητέ. Πλέον άμα δεν έχεις γραμμή από το κόμμα (όποιο κόμμα και να είναι) ούτε από το κρεβάτι σου δεν μπορείς να σηκωθείς.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική”